View Full Version : Misyonerler
1001thnight
06-09-2007, 12:10 PM
Arkadaşlar sadece dikkat çekmek için buraya ayrı bir başlık açtım; bu forumu amacı dışında kullanan sömürücü zihniyetli misyoner bozuntularını ve desteköilerini lütfen forum yöneticilerimiz aramızdan uzaklaştırsınlar ve lütfen kimse de bu bağnazlarla muhatap olmasın; bu arada Hristiyan Avrupa'nın hala Türk-İslam bilginlerinin eserleriyle haşir neşir olduğu gerçeğini; Hristiyan dünyanın bugün insanlık düşmanlığı, soykırım, cinayet, ırza geçme,vs. gibi ne kadar insanlık dışı eylem varsa hepsiyle özdeşleşmiş olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu kişiliksiz yobazların aramızdan kovulduğu anı sabırsızlıkla bekliyorum.
1001thnight
Bu kisiler yuzunden hıristiyanlıga savas acmanıza gerek yok. Zaten bu foruma takılan o tip sahsiyetlerin tek yapabilecegi hıristiyanlıgı kendi tekellerine alıp islama saldırmak ve sonrada sizin hıristiyanlık dinine nefret kusmasını saglamak. Hıristiyanlıga degil O'nu kullanları hedef secin ki O'nların oyununa alet olmayasınız.
Yanısıra foruma herkes katılabiliyor. Buraya her dusunceden insanı bekliyoruz. Gerekli saygı ve adabı gosterdigi vakit sorun yok. Bilgi birikimimizi artırır.
Bilge_Kagan
06-10-2007, 02:41 AM
Forumumuz herhangi bir din grubunun tekelinde degildir, neden birini "sirf kendi inancina cagiriyor" diye atalim ki ? ( zaten boyle bir yetkimiz de yok )
Inancla ilgili bir cezai yaptirimin olmasi icin, karsidakinin inancina hakaret edilmis olmasi gerekir ki forum yoneticilerinin simdiye kadar bu konuda gerekeni yapmis oldugunu dusunuyorum.
1001thnight
06-10-2007, 03:15 AM
Herkes elbette istediği insanı, istediği şekilde herhangi bir inanışa davet edebilir; ama bunu yaparken karşısındakinin dinini kötülemek çok çirkin bir yoldur. Müslümanlığı bağnazlıkla, geri kalmışlıkla bağdaştırarak insanları Hristiyanlığa davet etmek çirkin bir yöntem değil midir? Eğer ki İslam dininin mantalitesi hakkında çürütebileceği ya da saçma olduğunu kanıtlayabileceği meseleler varsa bunlardan bahsetsin. Mesela bir arkadaş on adımda kendi dinini yarat başlıklı bir yazı göndermişti, güzel bir tartışma ortamı oldu. Ama bu arkadaşın yaptığı böyle bir şey değil. İlginize teşekkürler.
daturkishulan
06-10-2007, 04:28 AM
bizim hiristiyanlığın ya da başka uydurma dinlerin açıklarını saçma kısımlarını ortaya çıkarmamııza gerek yok.zaten onların ipliği pazara serilmiş bi kere.
biz türk milletini ya da diğer müslüman ulusları hıristiytan sömürgecilerden nasıl koruruz onu düşünmeliyiz.bunun en etkili yolu ise kurana sıkı sıkıya sarılıp allahın dinini yaşamak,ilmihal kitaplarının meshep kurucularının tarikatçıların dinini değil.çünkü onlar da misyonerlerle aynı amaç için savaşıyorlar(ister iyi niyetli ister kötü niyetli olsun farketmez).islama sokulmak istenen her insan ürünü bağtıl ,dine vurulmuş bir baltadır.
bakınız misyonerler müslümanları kendi dinlerinden uzaklaştırmak için yalnızca ve yalnızca hadisleri ve meshep kurucularının rivayetlerini kullanıyorlar,daha doğrusu kullanabiliyorlar.çünkü kusursuz bi kitap olan kuranın ayetleri insanları birbirine düşüremeyecek kadar akıllarını karıştıramayacak kadar kesin ve çelişkişsizdir.
ama türkçe yapılan kuran çevirilerinin de hadislerden etkilenip yapıldığını unutmamak gerek,her çeviriye inanmayalım.
black_cat
06-10-2007, 05:18 AM
Istedikleri kadar davet etsinler, sanki bizim iicn bisey degisecek. Ama bize "cagdas" AVRUPALILARI ornek gosterip ondan sonra da "milletiMIZIN" iyiligi icin deyince bi soru doguo istemeden; kimin milleti seninmi bizimmi..? Zaten onlar herkesi para ile satin aliorlar, bi incil dagitma olayinda okudum, ve burda kendim bile sahidim bole olaylara..Bi afgan adami bole satin aldilardi..Bu demekki bunlar sadece bi inanc grubu degil bi ozel amaclari olan toplum!
Güzin Amca
06-10-2007, 03:07 PM
Salman Rüştü'den daha öncesinden başlayan, danimarkalı karikatüristin ölüm fermanına uzanan dini linç. Turan Dursun bonus idi. Son versiyonu Malatyadaki farklı dinden kişilerin öldürülmesi. Asarız,keseriz. Sonra da ''islam şiddet dini değildir'' . Yersen.
Da vincinin şifresi filmi dünyada oynadı. Hıristiyanlığa söven bir film. Filmi yapanlar ölün fermanı mı aldı? Dövüldü mü? Kaçak mı yaşıyor? Hayır. Sadece papa ve vatikan, karşı bir tezi kitap haline getirip yayınladı. Kimsenin bu konuda burnu kanamadi. Fikir tartışmalarını yabancı forumlardan izliyoruz. Gayet seviyeliler.
Bence misyonerliğin tıkanması için önce kendi zihniyetimizi değiştirmemiz lazım. İslam denince dünyadaki insanların gözünde çarşaflılar,sakallı cübbeliler, silahlı kişiler, zafer işareti yapan filistinliler gelmemesi lazım.
Güzin Amca
06-10-2007, 04:31 PM
Unutmayalım ki Türkler de arapların misyonerliği sonucu islama geçmişlerdir.
black_cat
06-11-2007, 10:22 AM
evet ve musluman olmusuz? ee? Muslumanlar birilerini para ile satin almadi bi kere. Ikincisi su ki, Islam hicbizaman diger dinleri kendine rakip gormedi, ama hrsityanlik goruor oyuzden Islama olan nefretleri
BOZ-OK
06-11-2007, 11:51 AM
Oyle deme, Muslumanliga gecmek Islam ordularinda "ucretli kole" konumundan "general" olabilme konumuna gecmek anlamina geliyordu... :cool:
Butun dinler yayilmalari esnasinda bir takim "kucuk rusvetler" vermislerdir...;)
Not: Misyonerler iyi insanlardir, insana durup dururken ayda 100 $ oderler... :cool:
black_cat
06-11-2007, 12:14 PM
belki haklisin boz-ok ama yinede bu Guzin (Burhan) Amcanin ne dedigi pek belli olmuyo, bende ne diycegimi sasiriom, insan okadar mi karmakarisik olur :S
BOZ-OK
06-11-2007, 12:19 PM
belki haklisin boz-ok ama yinede bu Guzin (Burhan) Amcanin ne dedigi pek belli olmuyo, bende ne diycegimi sasiriom, insan okadar mi karmakarisik olur :S
Karmasa yok aslinda... Kendini sartlandirip ne demek istiyor olabilecegine degil de, sadece ne dedigine bakarsan sorun kalmaz... ;)
black_cat
06-11-2007, 12:25 PM
yaw zaten "ne dior bu`dan" --> "ne demek istio bu " sorusu doguyooo..hala aklimda Pentagram olayI:D bide afsarkizina yaptigi elestiri..
Biraz daha acik konus "Burhan amca":)
yavuz
06-11-2007, 12:26 PM
Not: Misyonerler iyi insanlardir, insana durup dururken ayda 100 $ oderler... :cool:
BOZ-OK Ağabey, sizin espri anlayışınıza bayılıyorum ya... :lool:
bide afsarkizina yaptigi elestiri..
Kimmiş o afsharkizi'ni eleştiren? :cool:
black_cat
06-12-2007, 02:10 AM
BOZ-OK Ağabey, sizin espri anlayışınıza bayılıyorum ya... :lool:
Kimmiş o afsharkizi'ni eleştiren? :cool:
Burhan/guzin amca:) din konusundaydi sanirim, anlamsiz anlamsiz seyler yazinca, ben bunu anlamamakta tek olmadigimi dusundum:d
Aybike
06-12-2007, 09:43 AM
bozok nerde o misyonerler..bana yollaaaaaaaaaaa....100 dolar iyi para valla..aylıkmı, haftalıkmı..:)
bıde peygamber soyundan olduğunu ıspat edene suidilerin ödediği 2.500 dolar maaş var..biliyormuydunuz..tanıdığım biri alıyor bu parayı..:)
yavuz
06-13-2007, 04:40 AM
Burhan/guzin amca:) din konusundaydi sanirim, anlamsiz anlamsiz seyler yazinca, ben bunu anlamamakta tek olmadigimi dusundum:d
Hee, O mu? Boşver o zaman... :lool:
BOZ-OK
06-13-2007, 04:46 AM
bıde peygamber soyundan olduğunu ıspat edene suidilerin ödediği 2.500 dolar maaş var..biliyormuydunuz..tanıdığım biri alıyor bu parayı..:)
Eh, bu durumda peygamber soyundan oldugumu isbatlamanin bir yolunu bulucam elbette, iyi paraymis... :cool:
Yalniz ise once peygamberin aslinda Arap degil, o zamanlar orta Asya'dan yola cikip, sonra da yolunu sasirip yanlislikla Arap yarimadasina girmis ve Mekke'ye yerlesmis bir Yoruk boyundan oldugunu isbatlamam gerekiyor tabii... Bir deniycez artik...:cool:
yavuz
06-13-2007, 04:53 AM
Osmanlı da bağlamıştı -yanlış bilmiyorsam- Seyyidlere maaş...
Güzin Amca
06-13-2007, 05:40 AM
Guzel para.
Kusur kalsin. Calismayana para veren sistem,batmaya mahkumdur. Batmis nitekim.
daturkishulan
06-13-2007, 10:07 AM
Eh, bu durumda peygamber soyundan oldugumu isbatlamanin bir yolunu bulucam elbette, iyi paraymis... :cool:
Yalniz ise once peygamberin aslinda Arap degil, o zamanlar orta Asya'dan yola cikip, sonra da yolunu sasirip yanlislikla Arap yarimadasina girmis ve Mekke'ye yerlesmis bir Yoruk boyundan oldugunu isbatlamam gerekiyor tabii... Bir deniycez artik...:cool:
merak etme yakında biri çıkar zaten "araplar da türktür aslında" diyen...
bişi kanıtlamana gerek kalmaz
PEÇENEK
06-14-2007, 02:29 PM
Misyonerlik,kanuna göre suç değildir. Tam tersine,misyonerliği engellemek suçtur.
TCK 115: Bir kimsenin dini, siyasi, sosyal, felsefi düşünce ve kanaatlerini açıklamaya veya değiştirmeye zorlamak ya da bunları açıklamaktan, yaymaktan men etmek; toplu dini ibadet ve ayinleri engellemek 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
Fakat bence din değiştirilmez. Kağıt üzerinde evet fakat tam olarak o dine ait teolojik görüşlerin kabulu için bir kuşak geçmesi gerekir. Bence din değiştirmek, her iki dinden de çıkmak anlamını alır.
Türkiye'de hristiyan olmak, bazı çevrelerce size saldırı için açık bir sebeptir. Hristiyan iseniz,bu çevrelerce otomatik olarak misyonersiniz. Dindar olmamanız bile bunu değiştirmez. Bu, tıpkı batının bir din mensubunu terörist olarak görmesi ile eşdeğerdir.
Misyonerliğin diğer adı da, bolca maruz kaldığım 'tebliğ'dir. İnsanlar,bıktırırcasına size tebliğ eder. Hatta 'benim dinimden değil isen katlin gerekir' gibi bir çıkmaza sürüklenirler. Kanıt olarak eski zamanlardaki savaşta karşı cephede olan amca-baba vs. gösterilir. Onun dinine geçip,gidip memleketteki herkesi öldürmem gerektiği anlamı çıkıyor. Bunun gibi nice örnekler vermek mümkün.
İnsanlar genellikle misyonerliğe karşı dururken, karşı dini kötülüyor. Belki kendi dininin bile kutsal saydığı (ki bunu bilmiyor) kişilere bilr hakaret edebiliyor. Bu yanlıştır.
Aslına bakacak olursak din tebliği - misyonerlik yanlıştır. Din kişiseldir (devletin resmi dini olmadığı sürece). Türkiye'de misyonerlerin para dağıttığına şahit olmadım,fakat dış kaynaklı olduklarını biliyorum. Öte yandan din değiştirmem karşılığında burs/maaş teklifi aldığımı belirtmem gerekir.
Şu andaki Türk Devletlerinin hiçbirisi din devleti değildir. Hepsinde din özgürlüğü,anayasal olarak güvence altındadır. Bu konuda önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğüdür. Birtakım olayların yaşanmış olması, toplumun geneline yansıtılamaz.
Misyonerlik,kanuna göre suç değildir. Tam tersine,misyonerliği engellemek suçtur.
TCK 115: Bir kimsenin dini, siyasi, sosyal, felsefi düşünce ve kanaatlerini açıklamaya veya değiştirmeye zorlamak ya da bunları açıklamaktan, yaymaktan men etmek; toplu dini ibadet ve ayinleri engellemek 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
Fakat bence din değiştirilmez. Kağıt üzerinde evet fakat tam olarak o dine ait teolojik görüşlerin kabulu için bir kuşak geçmesi gerekir. Bence din değiştirmek, her iki dinden de çıkmak anlamını alır.
Türkiye'de hristiyan olmak, bazı çevrelerce size saldırı için açık bir sebeptir. Hristiyan iseniz,bu çevrelerce otomatik olarak misyonersiniz. Dindar olmamanız bile bunu değiştirmez. Bu, tıpkı batının bir din mensubunu terörist olarak görmesi ile eşdeğerdir.
Misyonerliğin diğer adı da, bolca maruz kaldığım 'tebliğ'dir. İnsanlar,bıktırırcasına size tebliğ eder. Hatta 'benim dinimden değil isen katlin gerekir' gibi bir çıkmaza sürüklenirler. Kanıt olarak eski zamanlardaki savaşta karşı cephede olan amca-baba vs. gösterilir. Onun dinine geçip,gidip memleketteki herkesi öldürmem gerektiği anlamı çıkıyor. Bunun gibi nice örnekler vermek mümkün.
İnsanlar genellikle misyonerliğe karşı dururken, karşı dini kötülüyor. Belki kendi dininin bile kutsal saydığı (ki bunu bilmiyor) kişilere bilr hakaret edebiliyor. Bu yanlıştır.
Aslına bakacak olursak din tebliği - misyonerlik yanlıştır. Din kişiseldir (devletin resmi dini olmadığı sürece). Türkiye'de misyonerlerin para dağıttığına şahit olmadım,fakat dış kaynaklı olduklarını biliyorum. Öte yandan din değiştirmem karşılığında burs/maaş teklifi aldığımı belirtmem gerekir.
Şu andaki Türk Devletlerinin hiçbirisi din devleti değildir. Hepsinde din özgürlüğü,anayasal olarak güvence altındadır. Bu konuda önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğüdür. Birtakım olayların yaşanmış olması, toplumun geneline yansıtılamaz.
Kimsenin hıristiyan olmasına karısmıyoruz
Bizim hoslanmadıgımız nokta birilerinin 1. kalite kagıda incil basması ve millete bunu bedava dagıtnası. Bunu zamanında iste cesitli paralarla yapan oldu. Bu isi yapanların villaları falan olması...
Bu iste kirli bir emel olmadıgını soyleyemezsiniz bana
Ben Turk evladıyım. Benim atam dedem islamı secti. Sectiler cunku islam ile bizim adetlerimiz biribirine cok benziyordu. Elbette hıristiyanlıga gecenleri yadırgamıyorum ama islam dini benim milletimin anlayısına cok yakındır. Hıristiyanlıgı secenlerin ise kimlere hizmet ederek oldugu iyi bilirim (Ornegin Tevfik Fikret'in Oglu Haluk...)
PEÇENEK
06-14-2007, 02:59 PM
Kimsenin hıristiyan olmasına karısmıyoruz
Bizim hoslanmadıgımız nokta birilerinin 1. kalite kagıda incil basması ve millete bunu bedava dagıtnası. Bunu zamanında iste cesitli paralarla yapan oldu. Bu isi yapanların villaları falan olması...
Bu iste kirli bir emel olmadıgını soyleyemezsiniz bana
Ben Turk evladıyım. Benim atam dedem islamı secti. Sectiler cunku islam ile bizim adetlerimiz biribirine cok benziyordu. Elbette hıristiyanlıga gecenleri yadırgamıyorum ama islam dini benim milletimin anlayısına cok yakındır. Hıristiyanlıgı secenlerin ise kimlere hizmet ederek oldugu iyi bilirim (Ornegin Tevfik Fikret'in Oglu Haluk...)
Yapanlar disa kaynakli. Hemfikirim. Genellikle amerikan evangelistler ile yahuda şahitleri. Hepsinin arkasında sermaye var. Dis kaynakli,yani emperyalistlerin oyunu.
Sisli de gecen yil yururken bir kiz onumu cevirdi. Dedi İsa'yi taniyormusunuz. Dedim senden iyi tanirim. Elime bir brosur verdi. Bir yerde toplanti var,onun davetiyesi gibi birsey. Biraz sorguladim,sadece 1 yildir din degistirmis(!). Teolojik konularda bilgisi yok. 1 yilda dedim sen ne ogrenebilirsin ki. Sen babanin elinden tutup ayine gittin mi hic? Dedim kendini kandiriyorsun.
Bana gore kimse, 'eski dinine cok benzedigi' icin din degistirmez. Degistirir derseniz,yarin esk diininze daha da benzeyen bir din ciksa,ona gececekler anlayisini kabul etmeniz demektir.
Tekrar etmekte fayda var,bence din değistirilmez.
Bana gore kimse, 'eski dinine cok benzedigi' icin din degistirmez. Degistirir derseniz,yarin esk diininze daha da benzeyen bir din ciksa,ona gececekler anlayisini kabul etmeniz demektir.
Tekrar etmekte fayda var,bence din değistirilmez.
Goktengri inancı ile İslam dini arasındaki benzerlikleri bir arastırın derim.
Bizi kimse kılıc zoruyla islama sokmadı. Biz yendigimiz bir milletin inancını benimsedik.
Burada yani Malatyada da bu tip misyonerlik faaliyetleri baya hız kazanmıstı ancak temizlendi. Bu son Malatya cinyetinde de Alman olanın kendi villası vardı...falan filan.
Hıristiyanlıkla sorunum yok. Herkes kendi dinini yasasın. Hatta cesitli bolgelerde cogunlugu sagladıkları yerlerde kiliselerini acalım.
Ama iste yolun ortasına bir kızcagız gonderip "İsa'yı tanıyor musunuz" dedirtikleri zaman tepkisiz kalmayız. Tepkiden kastımızda yanlıs anlasılmasın.
PEÇENEK
06-14-2007, 03:27 PM
Goktengri inancı ile İslam dini arasındaki benzerlikleri bir arastırın derim.
Bizi kimse kılıc zoruyla islama sokmadı. Biz yendigimiz bir milletin inancını benimsedik.
Kilic zoruyla olmak zorunda degil. Bazi seyler stratejiktir.
Benim mensup oldugum toplumu ornek vereyim.
Orta Asya cikisi Balkanlara dogru akarken İ.S. 400 yilinda rus vikinglerin (slav) baskisi vardi. Meralari basip hayvanlari talan ediyorlardi. Rahat birakilmak adina onlarin dinine gecmisiz. Benim mensup oldugum toplum hic müslüman bir devletle karsilasmadi. Zaten o zamanlar müslümanlik yoktu.
Benzerlik adina din degistirildigini soylemek,bana gore cikmazdir. Yarin daha da benzeyen bir din ciksa ona gecilebilir demektir. Kaldi ki kimse orjinali varken,sadece benzedigi icin baska bir dine gecmez. En benzeyen,asil orjinalidir. Sadece ornek; Bizimkiler,'islama en benzeyen din olan hristiyanliga gectiler' desem inandirici olur mu? Yanitinizi duyar gibiyim: 'O zaman islama gecselerdi' . Nitekim eski dinini yasayan Turkler vardir.
Turkiye'ye 'samanist ayin' icin getirilen Orta Asya Turklerinin nufus kagitlarinda da hristiyan yaziyor. Onlara da bu benzerlikten bahsetseniz,baglanti kuramazlar.
Bir kere,biz ibadette kendi dilimizi kullandigimiz icin,dilimizi unutmadik. Yani din,dili korudu. Dilinizi kaybettikten sonra her yeri Turk olsa ne olur?
Arastirin diyorsunuz, benim aldigim e postalarin buyuk cogunlugu bundan olusuyor. 'Arastirdim,begenmedim' desem kizar misiniz?
black_cat
06-14-2007, 03:42 PM
Ya PECENEK, hristyan din zaten AVRUPA kulturu demek, atilla bile eridi gitti bu hrstyanlarin icinde:D Ikincisi su ki, din sizin dilinizi korumadi siz sadece yeterince "inancli" hristayn olamadiniz galiba, cunku hrstyanlarin dili latincedir, bunu Marthin Luther degistirmek istedi mesela..demekki sizin hrstyan olmaya basladiginiz devirde latinceymis, e bu halde sen bugun uzun sure kullanilmayan dilin nasil hic degismemis oldugunu idda edebilirsin? inanmam.
baska bi konu da, misyonerlik olabilir, ama madem millet bundan rahatsiz oluorsa yasaklanmasinda bence zarar yok, benim bahsettigim durum mesela turkiyedeki gibi istenmedikleri halde ve yerde gozunun icine incili sokmaya calismak, ayip oluyo biraz degilmi..Hele bu hrstyanlarin %99 u avrupali olunca biraz ilginc oluyor durum
Bide sen hic Islama gecin cunku hrstyanlar essogluessek diyen musluman gordunmu? Ama hrstyan nikli arkadasimiz bunu diyebilior, sence bu ne kadar hos? Yani degil bi muslumana, gercek bi esseogluessege bile bole hakaret etmesi yanlis bu forumda! Bu konu da zaten o hrstyanin actigi baslik yuzunden acildi kanimca..
Kilic zoruyla olmak zorunda degil. Bazi seyler stratejiktir.
Benim mensup oldugum toplumu ornek vereyim.
Orta Asya cikisi Balkanlara dogru akarken İ.S. 400 yilinda rus vikinglerin (slav) baskisi vardi. Meralari basip hayvanlari talan ediyorlardi. Rahat birakilmak adina onlarin dinine gecmisiz. Benim mensup oldugum toplum hic müslüman bir devletle karsilasmadi. Zaten o zamanlar müslümanlik yoktu.
Benzerlik adina din degistirildigini soylemek,bana gore cikmazdir. Yarin daha da benzeyen bir din ciksa ona gecilebilir demektir. Kaldi ki kimse orjinali varken,sadece benzedigi icin baska bir dine gecmez. En benzeyen,asil orjinalidir. Sadece ornek; Bizimkiler,'islama en benzeyen din olan hristiyanliga gectiler' desem inandirici olur mu? Yanitinizi duyar gibiyim: 'O zaman islama gecselerdi' . Nitekim eski dinini yasayan Turkler vardir.
Turkiye'ye 'samanist ayin' icin getirilen Orta Asya Turklerinin nufus kagitlarinda da hristiyan yaziyor. Onlara da bu benzerlikten bahsetseniz,baglanti kuramazlar.
Bir kere,biz ibadette kendi dilimizi kullandigimiz icin,dilimizi unutmadik. Yani din,dili korudu. Dilinizi kaybettikten sonra her yeri Turk olsa ne olur?
Arastirin diyorsunuz, benim aldigim e postalarin buyuk cogunlugu bundan olusuyor. 'Arastirdim,begenmedim' desem kizar misiniz?
Kızmam :)
Yani kılıc zoru demekle kastım su:
Yani biz baskı alntında kalmadık. Bizi kimse islamı secin ile zorlamadı ama biz islamı sectik. Sadece istedigimiz icin.
İnanclar arasında benzerlik bulunması buna tesvik ediyor. Yani hem size benzeyen bir din hemde cok daha detaylı, adil vs...
Ve sunuda belirteyim. Geldikten yıllar sonra dogru durust toplanmıs, skolastik donemde dahi cılkı cıkarılmı bir din degil midir hıristiyanlık? Bu benim yorumum degil tarih boyle yazıyor.
Buna karsın islam, geldikten sonra daha kısa surede toplanmıs dolayısıyla hıristiyanlıga oranla olabildigince orijinalligini korumustur. Mesala İsa bizim peygamberimizdir kabul ederiz ancak Hıristiyanlıkla Muhammed boyle degildir.
Eee bu ikiside tarihi gercek degil midir? Ben bu durumda kendimi islama daha yakın hissediyorum.
Gok tanrı inancı islam inancı...pek fark etmez nazarımda. Sadece Goktengri inancını benimseyenler genel olarak daha cok ırkcılıga kayıyor islamda bu yok hosgoru var.
ama is hıristiyanlıga uzandıgında ben Turklukte biz bozulma goruyorum.
Mesala Tevfik Fikret'in oglu Haluk'u bilir misiniz?
O cocuk bu millete hizmet etmek yerine avrupaya din hizmeti yapmıstır vs...
Sunu da belirteyim. Ben bu toplumda hıristiyanlıgın milletimin refahı icin yayılmasını istemiyorum. Bu toplumun bir miktarı hıristiyan bir miktarı musluman olunca n'olacak? İc catısma degil mi? Daha dıs guclerin fitillemesi ile alevi sunni diye birbirimizi yiyoruz birde isin icine hıristiyanlık girdi mi artık tam bir parcalanma yasanır.
Hıristiyan olun,yasayın,inancınıza saygılıyız...
ancaaak bu toplumda bunu "her onune gelmeye yaymaya calısmak" eylemini bolucuk olarak gorurum.
Milletinizin sevdalısı iseniz bu isin reklamını yapmazsınız.
kurshad
06-14-2007, 03:59 PM
1.Misyonerlik,kanuna göre suç değildir. Tam tersine,misyonerliği engellemek suçtur.
2.Şu andaki Türk Devletlerinin hiçbirisi din devleti değildir. Hepsinde din özgürlüğü,anayasal olarak güvence altındadır. Bu konuda önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğüdür. Birtakım olayların yaşanmış olması, toplumun geneline yansıtılamaz.
El Cevab;
1. Isbirlikci AKP hukumeti Avrupa uyum yasalari cercevesinde Turkiye'de misyonerligi suc olmaktan cikardi. Bunu "dinlerarasi diyalog" masaliyla savunan birtakim gruplarin da aymazligiyla misyonerlik Turkiye'de bir vakaa haline geldi.
Insallah milli bir hukumetle misyonerlik yeniden suc haline getirilecektir.
Bunlari soylerken not dusmek istedigim bir husus var; Musluman Turk insanin hicbir hristiyanla veya museviyle meselesi , din yuzunden, caglar boyu olmamistir. Anadolu topraklarinda hristiyanlar ve diger dinler ozgurce yasamistir. Hepimizin hristiyan veya musevi arkadasi, komsusu mutlaka olmustur.
Tepkimiz misyonerligedir; fakir Anadolu cocugunu bursla, isle, asla kandiranadir. Mezhep ve etnik farkliliklari korukleyerek din propagandasi yapanadir. Misyoner gruplarin en cok aktif oldugu bolgeler , her nedense, ulkemizin etnik ve mezhepsel farkliliklarinin oldugu bolgelerdir. Misyonerlik tarih boyunca , aynen Afrikada ve Latin Amerikada oldugu gibi, emperyalizmin masasi olmustur. Sadece Turk milliyetcileri bu tuzagi bosa cikaracaktir..
2. Gazi Mustafa Kemal misyonerlige en cok karsi olan ve eylemleriyle bunu gosteren liderdir. Tevhid-i Tedrisat kanunu misyoner okullari kapatmak icin cikarilmistir. Vatan topragindaki tum misyoner kurulus ve gruplar Mustafa Kemal'in bizzat cabalariyla kapatilmis, yasaklanmis ve ulke disina cikartilmistir.
Mustafa Kemal'in adini kullanarak misyonerlige prim saglama cabasi ancak uckagitcilik olsa gerekir. Zira misyonerligin emperyalizmin bir aleti oldugunu farkeden ve bunu zikreden lider Gazi Mustafa Kemal'dir.
black_cat
06-14-2007, 04:02 PM
Ya arkadaslar gecende Orta Asya ile ilgili bi siteye rastladim, tipik misyonerlerin , katoliklerin sitesi, bi suru fakir fukara ozbek kazak kirgiz ve turk ve hatta kürt cocuklar gostermis, bunlari hristyan yapmamiza ve bi gun isa yi tanimalarina yardim edin demis, biraz bozuldum, nie tam bizim milletlere dikmisler gozlerini, gitsinler araplara yapsinlar ayni misyonerligi..Bide ilginc olani ozellikle fakirlerin resimlerini secmis olmalari, sanki bu fakirlikleri hrstyan olmadiklarindan kaynaklanio:S
Ya arkadaslar gecende Orta Asya ile ilgili bi siteye rastladim, tipik misyonerlerin , katoliklerin sitesi, bi suru fakir fukara ozbek kazak kirgiz ve turk ve hatta kürt cocuklar gostermis, bunlari hristyan yapmamiza ve bi gun isa yi tanimalarina yardim edin demis, biraz bozuldum, nie tam bizim milletlere dikmisler gozlerini, gitsinler araplara yapsinlar ayni misyonerligi..Bide ilginc olani ozellikle fakirlerin resimlerini secmis olmalari, sanki bu fakirlikleri hrstyan olmadiklarindan kaynaklanio:S
Arapların %20 si hıristiyandır.
Kurt-Turk
Laik-Yobaz
Sunni-Alevi
Sagcı-solcu
bir
hıristiyan-musluman da fena olmaz degil mi?
Simdi diyebilirsiniz iste "biz birlikte can ciger yasarız" diye ama bunları finanse edip bedava incil dagıtanlar buna izin vermeyecekler. Biz Kurtlerle de can ciger yasardık hepimizi Kurt komsusu vardır degil mi?
PEÇENEK
06-14-2007, 04:08 PM
Ve sunuda belirteyim. Geldikten yıllar sonra dogru durust toplanmıs, skolastik donemde dahi cılkı cıkarılmı bir din degil midir hıristiyanlık? Bu benim yorumum degil tarih boyle yazıyor.
Yanit yazacagim,siz altinda bisey aramayacak kadar bilinclisiniz.
Evet. Dogru. Fakat yenilige acik olmasi nedeniyle caga ayak uyduruyor. Latin zamanindaki ile alakasi yok.
Bir yoruma gore de Allah,hristiyanlari kolluyor. Her sey onlarin. ;)
Gok tanrı inancı islam inancı...pek fark etmez nazarımda. Sadece Goktengri inancını benimseyenler genel olarak daha cok ırkcılıga kayıyor islamda bu yok hosgoru var.
Benzer bir yaniti black-cat icin verdim.
ama is hıristiyanlıga uzandıgında ben Turklukte biz bozulma goruyorum.
Mesala Tevfik Fikret'in oglu Haluk'u bilir misiniz?
O cocuk bu millete hizmet etmek yerine avrupaya din hizmeti yapmıstır vs...
Turkiye'de hristiyanlik denince akla hrant dink,malatya,misyonerler geliyor dogru. Haluk'u tanimam.
Bence insanlar bir ulkenin dini dengelerini degistirmeye kalkmasin. Turkiyede hristiyanlik:misyonerlik olarak algilaniyor. Dunyada da islam:terorizm. Bunlari degistirmeye ben varim.
Bu sayfayi benim yaptigimi biliyorsunuz sanirim
http://gagauziya.sitemynet.com/xx/id1.htm
PEÇENEK
06-14-2007, 04:08 PM
Ya PECENEK, hristyan din zaten AVRUPA kulturu demek, atilla bile eridi gitti bu hrstyanlarin icinde:D Ikincisi su ki, din sizin dilinizi korumadi siz sadece yeterince "inancli" hristayn olamadiniz galiba, cunku hrstyanlarin dili latincedir, bunu Marthin Luther degistirmek istedi mesela..demekki sizin hrstyan olmaya basladiginiz devirde latinceymis, e bu halde sen bugun uzun sure kullanilmayan dilin nasil hic degismemis oldugunu idda edebilirsin? inanmam.
baska bi konu da, misyonerlik olabilir, ama madem millet bundan rahatsiz oluorsa yasaklanmasinda bence zarar yok, benim bahsettigim durum mesela turkiyedeki gibi istenmedikleri halde ve yerde gozunun icine incili sokmaya calismak, ayip oluyo biraz degilmi..
Bide sen hic Islama gecin cunku hrstyanlar essogluessek diyen musluman gordunmu? Ama hrstyan nikli arkadasimiz bunu diyebilior, sence bu ne kadar hos? Yani degil bi muslumana, gercek bi esseogluessege bile bole hakaret etmesi yanlis bu forumda! Bu konu da zaten o hrstyanin actigi baslik yuzunden acildi kanimca..
Bilgilendirme amacli birşeyler yazacagim. Altinda bisey aramayin.
Su anda latince bir,en fazla iki kelime bilirim. Diger hristiyanlar da kendi dillerini kullanir. Bilhassa ortodokslukta kendi dilini kullanmak esastir. Bilhassa ortodokslukta soyculuk vardir. Her milletin kilisesi ayridir. ermeni,rus,rum,Turk vs. ortodoks kiliseleri ayridir. Birbirine bulasmasa da birbirini sevmezler ve birbirinin kilisesine devam etmezler. Her soy kendi dilini kullanir,kendi milletinin (Turk,rus,ermeni,rum vs.) milliyetciligini yapar. Kendi milletinin bayragini asar. Benzemek mi dediniz????
Din tebligini yasaklamak,bence mumkun degil. O zaman din konuşmayı yasaklamak lazim.
Attila eridi diyorsunuz. Osmanli dunyaya hukmetti. Nerede o kadar Turk? Eridi. Iranda bile kendisini Turk gorenlerin sayisi, oradaki Turk nufusu icinde yok oldu. Misir ayni sekilde. Saymakla bitmez. Onlar bir cesit misyonerlige ugradi ve Turklükten cikti. Sadece musluman ulkelerdeki Turkler degil, Bulgarlar da. Macarlar da eridi. Bir kismi slavlasti. Bir kismi araplasti.
O hristiyan nikli arkadas keske gelse de konussam. Bence o PUTKIRAN olayinin yansimasi. Yani o hristiyan degil. Keske gelse de test etsem.
Evet ben Avrupali Turkum. Vatanim Balkanlar.
PEÇENEK
06-14-2007, 04:14 PM
El Cevab;
1. Isbirlikci AKP hukumeti Avrupa uyum yasalari cercevesinde Turkiye'de misyonerligi suc olmaktan cikardi. Bunu "dinlerarasi diyalog" masaliyla savunan birtakim gruplarin da aymazligiyla misyonerlik Turkiye'de bir vakaa haline geldi.
Insallah milli bir hukumetle misyonerlik yeniden suc haline getirilecektir.
Bunlari soylerken not dusmek istedigim bir husus var; Musluman Turk insanin hicbir hristiyanla veya museviyle meselesi , din yuzunden, caglar boyu olmamistir. Anadolu topraklarinda hristiyanlar ve diger dinler ozgurce yasamistir. Hepimizin hristiyan veya musevi arkadasi, komsusu mutlaka olmustur.
Tepkimiz misyonerligedir; fakir Anadolu cocugunu bursla, isle, asla kandiranadir. Mezhep ve etnik farkliliklari korukleyerek din propagandasi yapanadir. Misyoner gruplarin en cok aktif oldugu bolgeler , her nedense, ulkemizin etnik ve mezhepsel farkliliklarinin oldugu bolgelerdir. Misyonerlik tarih boyunca , aynen Afrikada ve Latin Amerikada oldugu gibi, emperyalizmin masasi olmustur. Sadece Turk milliyetcileri bu tuzagi bosa cikaracaktir..
2. Gazi Mustafa Kemal misyonerlige en cok karsi olan ve eylemleriyle bunu gosteren liderdir. Tevhid-i Tedrisat kanunu misyoner okullari kapatmak icin cikarilmistir. Vatan topragindaki tum misyoner kurulus ve gruplar Mustafa Kemal'in bizzat cabalariyla kapatilmis, yasaklanmis ve ulke disina cikartilmistir.
Mustafa Kemal'in adini kullanarak misyonerlige prim saglama cabasi ancak uckagitcilik olsa gerekir. Zira misyonerligin emperyalizmin bir aleti oldugunu farkeden ve bunu zikreden lider Gazi Mustafa Kemal'dir.
Ben Gagauz Turklerindenim. Biz tarihte hic bir donemde Turkluge ters gelecek bir olayimiz yok. Bizde din kardesligi martavali (inanan varsa af buyursun) yok. Dolayisiyla din kardesligi adina ugradigimiz bir ihanet yok. Din kardesligi olsa, Gagauz devleti mi olurdu? Ne gerek vardi din kardesleri arasinda bolunmeye?
Ornek olarak 'Karabag'da bir Gagauz' isimli yaziyi okuyun. (Ardan Zenturk)
http://www.milscint.com/yazar.asp?yid=1&id=68
Sene 1990…Dağlık Karabağ savaşının Akdam cephesinde, Azeri milis teşkilatı lideri Katır Memet ve savaşçılarıyla birlikteyiz. Ermeniler Kızılordu generallerine rüşvet vermişler, bölgedeki Rus tankçı birliği bizim bulunduğumuz bölgeyi cehenneme çeviriyor. Birden, aralarından iki tanesi koptu, üzerimize doğru geliyor. İlerleyen yıllarda şehitlik mertebesine ulaşan Memet ile göz göze geldik. Belli ki tanklardan kurtuluşumuz yok. Aynı anda kelime-i şahadet getirdiğimizi hatırlıyorum. Fakat iki tank tam bulunduğumuz yere geldiklerinde birden namlularını karşı tarafa çevirip ateşe başlayınca şaşırdık. İşe o anda, tankların telsiz antenlerine takılı mavi zemin üzerine bozkurt işareti olan Gagavuz bayrağını gördük. Daha sonra tanktan inip yanımıza gelen Gagavuz asıllı teğmenin şu sözleri benim açımdan özel bir tarihtir: “Şu Ruslara bak. Parayı almışlar, bize Türk kardeşlerimize ateş emri verdiler. Biz de isyan edip buraya geldik. Şimdi durumlar eşittir, merak etmeyin.”
Gagavuzlar Ortodoks Hıristiyan. Tıpkı Ermeniler ve Ruslar gibi. Azerbaycan Türkleri ise Müslüman.
Nerede kaldı o ünlü kültürler savaşı?..
Bu gunluk bu kadar yeter. Iyi geceler.
PEÇENEK
06-14-2007, 04:17 PM
Araplar salak degil ki kendisini din yuzunden bolsun. Araplar irkcidir. Din kardesligi ise sadece baska muslumanlara karsi somuru.
Filistin kurtulus orgutunu kuran iki kisiden birisi hristiyan arap.
Saddamin sag kolu Tarik Aziz hristiyan bir arap.
Misirda ust yonetimin bir kismi hristiyan arap.
Turkiye'de bir hristiyan Turk,basbakanin sag kolu olabilir mi? Degil.
Yanit yazacagim,siz altinda bisey aramayacak kadar bilinclisiniz.
Evet. Dogru. Fakat yenilige acik olmasi nedeniyle caga ayak uyduruyor. Latin zamanindaki ile alakasi yok.
Bir yoruma gore de Allah,hristiyanlari kolluyor. Her sey onlarin.
Cagı biz yazmıyoruz avrupa yazıyor. Avrupa kendine gore stilini belirliyor yani cagı belirliyor. Oratada gokten dusen bir cagın kosulu varda siz O'na ayak uyduruyorsunuz seklinde bir durum yok. Cagı avrupa belirliyor. Hıristiyanlıgın buna uyum saglaması kadar mantklı bir is mi olur?
Ve sunuda soyleyeyim. Allah benide yarattı sizi de. Sizi koruyacak oyle mi?
Bir Kurt soyle bir hikaye anlatmıstı
Birgun iki pehlivan guresiyormus. Oradaki seyircilerden biri demis ki yanında ki arkadasına:
"Allah hangisinin yanında"
Bunun uzerine arkadası soyle demis:
"Kazananın"
Allah orta cagda bizim simdi sizin mi yanınızda ? :)
Allah'ı siz yanınızda sanın
O benim ustumdedir.
Goremeyecekleriniz gozlerinizin arkasında saklıdır. Ben dunyanın en buyuk teknolojisini, avrupanın en harika icatını bir parca toprakta goremedim :)
Bence insanlar bir ulkenin dini dengelerini degistirmeye kalkmasin. Turkiyede hristiyanlik:misyonerlik olarak algilaniyor. Dunyada da islam:terorizm. Bunlari degistirmeye ben varim.
Daha oncede dedim hıristiyanlarla sorunum yok misyonerle var. Aksini iddia eden oldu mu burada?
Hem ortada terorizm varsa soykırımcı avrupa en buyuk teroristdir. Bugun sozde o avrupadaki teror eylemleri sonrası kimlerin kar sagladıgını iyi biliriz.
Cumhurbaskanı da olabilir.
Güzin Amca
06-15-2007, 12:30 AM
Misyonerlerden korkan,kendi dinine guvenmiyor demektir.
Misyonerligi onlemek bizim elimizde.
Misyonerler Turkce incil dagitiyor. Bizde 'yok olmaz,arapca dagitacagiz' oluyor.
Misyonelik iyi giyimli bakimli kisilerce yapiliyor. Bizim islam misyonerleri sakalli,turbanli. Turbanlilar sizinle tokalasmaz bile.
Adamlarin kilisesi saheser sanat eseri gibi. Ic dekorasyonlari mukemmel. Muze gibi kiliseleri var. Da vinci tablolari,heykeller ile dolu. Bizde resim heykel,yada dogrusu sanat gunah ya.
Adamlar Turkce ibadet ediyor. Bizde ise Allaha sadece arapca seslenebiliyorsunuz.Mutlaka bir takim arapca cumleler bilip Allaha onu sunmak lazim.
Adamlarda kiliseye gitmek sart degil. Buna ragmen adamlar temiz temiz takim elbise giyinip kiliseye gidiyorlar. Bizde is tulumuyla bile girilebilen, ayak+ter+osuruk ile harman kokulu camiler var.
Isin kotu tarafi, muslumanlarin en cok kullandigi 'amin' kelimesi bile ibranice olup hristiyanlardan alintidir.
Avrupada binlerce cami var. Ben,minaresi bidondan yapilmis hilkat garibesi, essiz kotu gorunumde olanlari bile gordum. Kent mimarisi icinde berbat duruyordu. Bunu bile yikmiyorlar saygi gosteriyorlar. Bizde hiristiyanlar itina ile Allah adina catir catir kesiliyor. (Hatta bu baslikta bile canak tutulmus) Papazlar olduruluyor.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=6366865&tarih=2007-04-20
Bizde kesip oldurmek,temizlik sayilir ;
Yukaridan alinti.
Burada yani Malatyada da bu tip misyonerlik faaliyetleri baya hız kazanmıstı ancak temizlendi.
Misyonerlige karsi cikan,kendi dinine,insanina inanmiyor ve guvenmiyor demektir. Dininin sallantida oldugu, elinden aninda ucabilecegine inaniyor demektir.
Once kendimizi duzeltelim.
Misyonerlige karsi cikan,kendi dinine,insanina inanmiyor ve guvenmiyor demektir. Dininin sallantida oldugu, elinden aninda ucabilecegine inaniyor demektir.
Bahsettigim "temizlik operasyonu" nun kesilerek,bicilerek yapıldıgını nereden cıkardın. O eylem yayınevi baskınından cok daha once yapıldı. Sunu da soyleyeyim o eylem esnasında birileri kesilseydi sizin haberiniz olmaz mıydı?
Yukaridan alinti.
Kafana gore konus Guzin Amca. Bu topraklarda kimse hıristiyan diye kesilmemistir. Sadece genc milliyetci arkadaslarımızın romantizminden yararlanarak kirli emelli insanlar bazı misyoner faaliyet icindeki elemanlara saldırı duzenletmistir. Normalde zaten misyonerleri egala ediyoruz, madem biz boyle yapıyoruz biriside gidip kaflarını ucursun ki dunya havaya kalsın daha gundeme gelsinler,ozgurluk istesinler. Artık her misyonerlige karsı koydugumuzda senin gibileri cıksın "katiller millet kesiyor" desinler. O'nlarında istedigi o zaten aferin Guzin Amca. Git karsımızda saf tut, zangocluk yap.
Misyonerler Turkce incil dagitiyor. Bizde 'yok olmaz,arapca dagitacagiz' oluyor.
Bu islamdan kaynaklanmıyor,cehaletten kaynaklanıyor.
Adamlarin kilisesi saheser sanat eseri gibi. Ic dekorasyonlari mukemmel. Muze gibi kiliseleri var. Da vinci tablolari,heykeller ile dolu. Bizde resim heykel,yada dogrusu sanat gunah ya.
Evvala belirteyim, sanatı sadece yaratıcının yapabilecegine inanırım.
Mesele yapıtlar ise islam dunyası hattalık,dokuma...gibi bircok konuda ileri seviyededir.
Adamlarda kiliseye gitmek sart degil. Buna ragmen adamlar temiz temiz takim elbise giyinip kiliseye gidiyorlar. Bizde is tulumuyla bile girilebilen, ayak+ter+osuruk ile harman kokulu camiler var.
Isin kotu tarafi, muslumanlarin en cok kullandigi 'amin' kelimesi bile ibranice olup hristiyanlardan alintidir.
Bunun sebebi de islam degil.
Yanısıra sunu belirteyim benim niyetim islamı korumaktan cok milletimi korumaktır.
Kurt-Turk
Laik-Yobaz
Sunni-Alevi
Sagcı-solcu
bir
hıristiyan-musluman da fena olmaz degil mi?
Simdi diyebilirsiniz iste "biz birlikte can ciger yasarız" diye ama bunları finanse edip bedava incil dagıtanlar buna izin vermeyecekler. Biz Kurtlerle de can ciger yasardık hepimizi Kurt komsusu vardır degil mi?
Burada da acıkladım.
Güzin Amca
06-15-2007, 01:27 AM
Islamda milliyetcilik yoktur. Islam,tum din kardeslerinin toplanmasini,ummet olusturmasini emreder. Birbiri ile evlenip,durmadan uremeyi,cihadi farz kilar.
Sen (kastim 'sen' degil) gidip elalemin yurdunda din tebligi yaparsan,onlari da burada serbest birakacaksin.
Islama gore ibadetini,dualarini (mesela namazda) arapca yapmazsan,dinden cikmissin demektir.
Evet,hattatlik islamda var. Ancak Allahin isimleri yapilirsa. Resim heykel muzik tiyatro yok. Malum saflar ona tapabilirler diye yasaklanmistir. (Muzik derken,oyun havasi bozmasi, ilahi denen dandik muzik vardir. (Sordum sari cicege tey tey tey annen baban varmidir)
Kesmek konusunda israrciyim.
Bekir Coskun-Hurriyet
’Hepimiz katiliz...’
BU bir zor yazıdır.
Malatya cinayeti ne ilk, ne son. O zaman arkası kesilmeyen cinayetlere bakarak birisinin sorması gerekir:
"Yoksa katil biz miyiz?.."
(.....)
Okul günlerimizden aklımızda kalan bir tek Türk büyüğünün barış ve sevgi üzerine sözcüğü yok.
Ama çatal uçlu kılıçlar var.
Kelleden yapılan kaleler.
En ağır gürzü bilirim ben.
Tekrar bakın; Osmanlı’nın devlet düzeni, istikrarı ve sürekliliği neye bağlıydı; padişah kardeşlerinin saray mahzenlerinde ellerinin bağlanıp kafalarının kesilmesine...
Böbürlenerek anlatıldı bizlere ve bizler böbürlenerek tekrarladık birbirimize.
*
Tarih bir yana, doğduğumuzda "kan akıttıkları" gibi, ilk diploma alındığında da "bir kan akıtmak" kültürümüz var bizim.
Ehliyet alana "Kan akıt, hiç olmazsa bir horoz..." dediler mi, demediler mi?..
Her zaman arabaya Osman bindi, horoz canından oldu.
İyi ahlak demek olan inanca gelince; en büyük ibadet ise evin bahçesindeki kuzuyu yatırıp kesmekti. Bizler yıllardır, "Can almak dindarlığın şartı ise insan ile kuzu kesmenin arasında ince bir çizgi vardır" desek de demesek de...
*
Hepimiz biliyoruz ki Malatya’da üç kişinin domuz bağı ile bağlanıp boğazlarının kesilmesi ne ilk, ne son...
Çünkü bu toplumun çocukları kılıç boyları öğretilen okullarda, bahçesinde ibadet diye kuzuların kesildiği evlerde, devletin atisi için kardeş kellesinin kesilmesinin gururla anlatıldığı kahvehanelerde-meclislerde büyüdüler.
"Önce insan" olmayı öğreten olmadı.
Bu cinayetler ne ilk, ne de son.
Aptal ve ahmak beyni ile bu toplumsal öğretilerin gereğini yapan üç-beş çapulcuya kızmak bir yana... Artık "Hepimiz mi katiliz?" sorusunu sormadan ve yanıtlarını bulmadan bu cinayetler durmaz...
Durmayacak...
BOZ-OK
06-15-2007, 01:28 AM
Cumhurbaskanı da olabilir.
Gercekci olalim, "yapmazlar"... Kagit ustunde oyle olmasi, oyle olmasi anlamina gelmez...
Not: Bir konudaki fikrimi de ifade etmek isterim, aile icinde bile olsa sadece temel din egitimi almis bir Muslumanin baska bir dine gecmesi bana her zaman imkansiz gorunmustur, hele Hristiyanliga gecmesi teolojik acidan imkansiz gibidir... Dolayisiyla Hristiyan olanlarin sebeplerinin sunlar oldugunu dusunuyorum, 1- Islam hakkinda tamamen kor cahil olmak ve ozellikle son yillarda ayyuka cikan Islam'i terorle ozdeslestirme propagandasinin kurbani olmak 2- Kendi milli ve dini kimliginden utaniyor olmak 3- Ozentilik ve orijinal olma gayreti 4- Maddi menfaat
Güzin Amca
06-15-2007, 01:34 AM
Araplar salak degil ki kendisini din yuzunden bolsun. Araplar irkcidir. Din kardesligi ise sadece baska muslumanlara karsi somuru.
Olamaz.
kurt,arap,gurcu rahatca olabilir. Tek sart (ismi konulmamis sart) musluman olmasi. Gunumuzun sarti ise 'dindar' olmasi. (Digerlerinin dini inancini olcen bir inancmetre icad edildi sanki)
Arap daha medeni bu acidan. Tabii ki kendi kan kardesini kolluyor. Onu yuceltiyor. Sen ise cogunluga gore misyonersin. Turk olmanin cogunluk icin onemi yok. Onlarin dininin onderleri,karsi cephede anasi babasi varken din icin cihat ettiler. Analarini babalarini din adina kestiler.
Sen Turk olabilirsin. Turk olman bisey degistirmez. Fakat cogunluk icinhiristiyansan,misyonersin.
Islamda milliyetcilik yoktur. Islam,tum din kardeslerinin toplanmasini,ummet olusturmasini emreder. Birbiri ile evlenip,durmadan uremeyi,cihadi farz kilar.
Bu da senin bilgisizligin.
Sen (kastim 'sen' degil) gidip elalemin yurdunda din tebligi yaparsan,onlari da burada serbest birakacaksin.
Kimseye gavuristan da "din yayın" emri vermedim ve verenleride desteklemedim.
Islama gore ibadetini,dualarini (mesela namazda) arapca yapmazsan,dinden cikmissin demektir.
Bu da senin bilgisizligin.
ve boyle olsa dahi ben dinden cıkmısım demektir :)
Resim heykel muzik tiyatro yok
Heykel o donemlerde tapınmak icin yapılıyordu bu sebeple islam dunyasında gelismemesi normal.
Muzik varıdr. Oyun havasıda vardır. Bunlar ilahide degildir. Gene hicbir sey bilmeden konusuyorsun Guzin Amca. Hem bizim tarihimizde hemde arapların tarihinde sadece ilahiye endeksli bir muzik anlayısı yoktur.
Kesmek konusunda israrciyim.
Guzin Amca
Semdinlide arabanın arkasında kimlik,AK-47 bırakıp kitapevi patlatılması ile
birkac cocugu yayınevine gonderip kafa kestirmek arasındaki fark nedir?
O cocuklar oraya desifre olmaya gonderilmisti.
Cocuklarda "olmeye gidiyoruz" diye mektup cıkıyor
Emre Gunaydın eylemden evvel kız arkadasına mesaj cekip "Turkiye'yi sarsacak bir eyleme gidiyorum" diyor. Bakın dikkat edin Turkiye'yi sarsacakmıs...
O cocuklar oraya desifre olsun diye gonderildi. Semdinlide o kimlikler o arabaya desifre olsunlar diye konuldu.
Biz biliriz. Bunlar aynı oyunlar.
Turk(olmayabilirsinde bilmiyorum)
bu oyunlara masa olupta bize cemkirme. Dostunu, dusmanını bilemden konusuyorsun.
kurshad
06-15-2007, 01:47 AM
latince bir,en fazla iki kelime bilirim. Diger hristiyanlar da kendi dillerini kullanir. Bilhassa ortodokslukta kendi dilini kullanmak esastir. Bilhassa ortodokslukta soyculuk vardir. Her milletin kilisesi ayridir. ermeni,rus,rum,Turk vs. ortodoks kiliseleri ayridir. .
Latince ortodoks kilisesinin dili degil ki bilesin.. Latince, Roma Katolik kilisesinin dilidir. Ortodokslarin bagli oldugu kilise ise Fener Rum patrikligidir. Rus, Rum, BUlgar, Sirp kiliseleri Fener Rum patrikligine baglidir.
Güzin Amca
06-15-2007, 01:50 AM
Bir islami foruma git, 'Turkce ibadet yapilmalidir' de. 'Ummet olusturmayin,din yaymayin' de.
Din adina katlinin vacipligi cikmasa bile iletin silinip,hakarete ugrayip 'misyoner' damgasiyla atilirsin.
Bir hiristiyani (!) foruma git,Turkce kullanalim de, cihad yapmayalim de, din birligi yoktur de.
Farki gor.
Sen dincilere gore kafatasci,misyoner ilan edilirsin.
Demek istedigim acik. Kardes kellesi kesen padisahin torunlari(!) kan kardesini kesmekte tereddut etmez.
''Eee almanin burada villasi var''
Sende git almanyada villa al. Nitekim almanyada binlerce Turk villasi var. Kimse kafalarini kesmiyor.
kurshad
06-15-2007, 01:56 AM
Adamlar Turkce ibadet ediyor. Bizde ise Allaha sadece arapca seslenebiliyorsunuz.Mutlaka bir takim arapca cumleler bilip Allaha onu sunmak lazim.
Sende derin bir Islam dusmanligi sezdim.Tarafli yaklasimin , olaylari carptirarak sunman pek hos gozukmedi.
Adamlarin kilisesi mukemmel bizdeki kotu, adamlarin ibadeti guzel bizim ki kotu, onlar temiz biz pis, onlar turkce biz arapca.
Yahu cocuk mu kandiriyorsun?
BOZ-OK
Latince ortodoks kilisesinin dili degil ki bilesin.. Latince, Roma Katolik kilisesinin dilidir. Ortodokslarin bagli oldugu kilise ise Fener Rum patrikligidir. Rus, Rum, BUlgar, Sirp kiliseleri Fener Rum patrikligine baglidir.
Kurshad hocam, Latince konusundaki sozlerin dogrudur ancak Ortodoksluk konusunda soylediklerine katilamayacagim dogrusu... Ozellikle Rus ve Bulgar kiliselerinin Fener Rum Patlikligi'ne bagliligi sadece bazilarinin hayallerinde vardir... Ozellikle Rus Ortodoks kilisesinin Fener Rum Patrikligine bagliliginin ifade edilmesi bile Ruslari rahatsiz eder, bu iki kilise rakiptir..
Güzin Amca
Fener rum patrigini sadece sirplar taniyor bildigim kadariyla. Turkler,Ruslar,Bulgarlar gibi ortodokslar tanimiyor.
Fenerin amaci bu. ''Ben liderim,ekumenigim'' demek. Anlasilan sizde ona inanmissiniz. Tanimayin. Diger ortodokslar tanimiyor onu.
Fener patrigi lider mi? 28 tane ayri patriklik makami var. Hepside bagimsiz. Hepsi kendi soyuna hizmet eder.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Patrik
Turklerin patrigi Erenerol'dur
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=turk+ortodoks+kilisesi
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=turgut+erenerol
Patriğin yetkileri sadece kendi patriklik bölgesiyle sınırlıdır. Papa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Papa)'nın tersine kendi patriklik bölgesi dışında ve bağımsız kiliseler üzerinde karar yetkisi yoktur. Bu bakımdan her ülkenin Ortodoks kilisesi kendi Sinod'unu seçer ve kendi başpiskoposunca (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%9Fpiskopos) idare edilir. Ortodoksluk bu yönüyle Katoliklikten farklıdır.
gurkan
06-15-2007, 01:59 AM
Fener rum patrigini sadece sirplar taniyor bildigim kadariyla. Turkler,Ruslar,Bulgarlar gibi ortodokslar tanimiyor.
Fenerin amaci bu. ''Ben liderim,ekumenigim'' demek. Anlasilan sizde ona inanmissiniz. Tanimayin. Diger ortodokslar tanimiyor onu.
Fener patrigi lider mi? 19 tane ayri patriklik makami var. Hepside bagimsiz.
Patriğin yetkileri sadece kendi patriklik bölgesiyle sınırlıdır. Papa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Papa)'nın tersine kendi patriklik bölgesi dışında ve bağımsız kiliseler üzerinde karar yetkisi yoktur. Bu bakımdan her ülkenin Ortodoks kilisesi kendi Sinod'unu seçer ve kendi başpiskoposunca (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%9Fpiskopos) idare edilir. Ortodoksluk bu yönüyle Katoliklikten farklıdır.
Sco Bu ne kılık döktürmüşsün yine ?
Güzin Amca
06-15-2007, 01:59 AM
Adamlarin kilisesi mukemmel bizdeki kotu, adamlarin ibadeti guzel bizim ki kotu, onlar temiz biz pis, onlar turkce biz arapca.
Bizim camiler de cok temiz. Ayak falan kokmuyor. Ustelik bizim camilerde Turk bayragi asili. Acaip milliyetcilerdir. Hatta irkcilardir. Hem dualar bile Turkce bizde. Turk egemenligi had safhada.... diyip yalan konusamam.
Duzeltelim derim o ayri.
Güzin Amca
06-15-2007, 02:00 AM
Sco Bu ne kılık döktürmüşsün yine ?
Sco?
Turkce mealini aciklayiniz.
Bir islami foruma git, 'Turkce ibadet yapilmalidir' de. 'Ummet olusturmayin,din yaymayin' de.
Din adina katlinin vacipligi cikmasa bile iletin silinip,hakarete ugrayip 'misyoner' damgasiyla atilirsin.
Ben de muslumanım. İslam konusunda O'nlarla ugrasacagına benle ugras, daturkishulan ile ugras.
Katlimi vacip edecek her kimse beni tanımalı. O'nlar beni tanımak icin birilerine soru sordugunda ben O'nların nerede oldugunu bilecegim.
''Eee almanin burada villasi var''
İyide sen gidip 1. kalite kagıda incil basıp bedava dagıtacaksın
sonra gidip villa alacaksın...
Guzel vallahi. Hic bunun arkasında bir sey olur mu calısıp almıslardır.
gurkan
06-15-2007, 02:02 AM
Sco?
Turkce mealini aciklayiniz.
Bukalemun misali renk değiştirmeden bir önceki halin... Sevgili Dostum.
BOZ-OK
06-15-2007, 02:09 AM
Genel anlamda bakilirsa, teorik olarak soylediklerinde dogruluk payi cok olsa da, Pecenek'in Turkiye'deki misyonerlik faaliyetlerine karsi olan hassasiyeti anlayabilmesi icin yakin Turk tarihini, ozellikle kurtulus savasi oncesi durumu iyi anlamis olmasi gerekiyor... Bunu anlamadan Turkiye'deki misyonerlik faaliyetlerine karsi tepkiyi anlamanin imkani yoktur... Kurshad'in da ifade ettigi gibi, misyonerlik faaliyetlerine karsi en sert tepkiyi Ataturk vermistir, ancak bu tepkinin dini tassupla veya Hristiyanlik karsiti olmakla ilgisi yoktur... Bu tavrin sebebi, Osmanlinin son doneminde misyonerligin, emperyalist guclerin Anadoludaki menfaatleri dogrultusunda kullandiklari bir arac ve yontem olusudur.. Bu anlamiyla misyonerlik sadece masum bir din tebligi olmaktan cikmis ve cok daha derin ve tehlikeli bir hal almistir... Bu gun de durum o gunlerdekinden farkli degildir, mevcut misyonerlik faaliyetlerinin sadece masum bir din tebligi oldugunu soyleyebilmek icin ya aymaz veya maksatli olmak gerekir..
Güzin Amca
06-15-2007, 02:17 AM
Bukalemun misali renk değiştirmeden bir önceki halin... Sevgili Dostum.
Benim buraya ilk ve tek uyeligimdir.
Sco ismini tam yazimiyla yazarsaniz,o kisiyi aratip bakayim aziz dostum.
gurkan
06-15-2007, 02:20 AM
Evet dostum. Seni iyi bilirim. ve Sen sco sun ? Bunlara hiç gerek yok. Verdiğin bilgileri ... yazı stilini... renklendirmeni... Düşünce sav biçimini... okumadım bilmedim mi sanıyorsun ?
Bunlara gerek yok. Benim Adım Gürkan'a sen de sco sun . Bu bu kadar kesin.
Boşuna alemi gözleyip tanıtmıyordum geçmişte.
Bir görevimiz de Hafiyelik.
Aziz Peder... ;)
Güzin Amca
06-15-2007, 02:21 AM
İyide sen gidip 1. kalite kagıda incil basıp bedava dagıtacaksın
sonra gidip villa alacaksın...
Guzel vallahi. Hic bunun arkasında bir sey olur mu calısıp almıslardır.
fetullah denen kisinin yurt disinda yuzlerce okulu var. Villalarini sayamam. Muthis bir malvarligi var bu fetonun. Calismayan, bes parasiz, issiz bir adam gorunur kayitlarda. Dondurdugu para, Turkiye butcesini asar.
Neyse ki senin mantiginda kisiler oralarda yok ki onlarin kafasini kesip iskence etmiyorlar.
Demokrasi ise,herkes icin.....!
Güzin Amca
06-15-2007, 02:24 AM
Evet dostum. Seni iyi bilirim. ve Sen sco sun ? Bunlara hiç gerek yok. Verdiğin bilgileri ... yazı stilini... renklendirmeni... Düşünce sav biçimini... okumadım bilmedim mi sanıyorsun ?
Bunlara gerek yok. Benim Adım Gürkan'a sen de sco sun . Bu bu kadar kesin.
Boşuna alemi gözleyip tanıtmıyordum geçmişte.
Bir görevimiz de Hafiyelik.
Aziz Peder... ;)
Zorla biri yapmaya kalkiyorsun beni aziz baspispokos.
Tum maneviyatim,degerlerim adina yemin ederim ki degilim.
Yeter mi?
Eger onun sesini biliyorsan ver ozelden telefonunu,arayim seni konusalim.
Iftira atmak,kanitsiz suclamak senin icindeyse onu bilemem aziz makaryos.
kurshad
06-15-2007, 02:26 AM
Ozellikle Rus ve Bulgar kiliselerinin Fener Rum Patlikligi'ne bagliligi sadece bazilarinin hayallerinde vardir... Ozellikle Rus Ortodoks kilisesinin Fener Rum Patrikligine bagliliginin ifade edilmesi bile Ruslari rahatsiz eder, bu iki kilise rakiptir..
Dogru soyluyorsun. Rus ortodoks patrikligi kendisini III.Romanin temsilcisi olarak goruyor ve Fener Rum patrikligi ile egemenlik savasina giriyordu. Fakat son yillarin bombasi Fener Rum patrikhanesini ekumenikligini tanimaktir.
Amerika'nin destekledigi Fener Rum patrikhanesinin ekumenikliginde ortodokslari birlestirme akabinde de Katolik Roma'yla baglarini yeniden tesis etme "Dinler arasi diyalog" adiyla sunulmaktadir. Bu sunus bizde birtakim grup ve cemaatler tarafindan bambaska bir manada algilansa bile bu boyledir.
Patrik'in ekumenik oldugu iddiasini ben de reddediyorum, Rusya kilisesinin Istanbulun fethinden sonra kendisini III.Roma olarak gordugunu ve Fener'in ekumenikligini kabul etmedigini de biliyorum.
Fakat gunumuzde, Fener patrikinin ortodoks ulkelerine yaptigi ziyaretlerde ekumenik patrik olarak karsilanmasi, hatta ruslar tarafindan bile, bana bu konuyu bir kez daha dusundurttu.
Hatirlarsan R.com'da bu konu bircok defa tartisilmisti. Oradaki Ruslarin patriki ekumenik olarak bilmeleri munferid sayilabilir desek bile, bazilarinin iddiasina gore Rus kilisesi de bu durumu kabul etmisti.
gurkan
06-15-2007, 02:27 AM
Zorla biri yapmaya kalkiyorsun beni aziz baspispokos.
Tum maneviyatim,degerlerim adina yemin ederim ki degilim.
Yeter mi?
Eger onun sesini biliyorsan ver ozelden telefonunu,arayim seni konusalim.
Iftira atmak,kanitsiz suclamak senin icindeyse onu bilemem aziz makaryos.
Allah Müslüman olmuş ama gerçekte Hristiyan olan sen gibi münafıklardan bizleri korusun.
Sözlerin Ateşine odun olsun.
Sana sevgi muhabbet hürmet selam ederim sevgili Güzin Abla(pardon karıştırıyordum) Sco ?:cool:
Güzin Amca
06-15-2007, 02:31 AM
selam ederim sevgili Güzin Abla(pardon karıştırıyordum) Sco ?:cool:
Bıyıklıyım.
Atasözü: ''Ablamin biyiklariı olsa enistem olurdu''
Bu baglamda abla sozunu 'eniste' olarak degistirmeni oneriyorum.
fetullah denen kisinin yurt disinda yuzlerce okulu var. Villalarini sayamam. Muthis bir malvarligi var bu fetonun. Calismayan, bes parasiz, issiz bir adam gorunur kayitlarda. Dondurdugu para, Turkiye butcesini asar.
Neyse ki senin mantiginda kisiler oralarda yok ki onlarin kafasini kesip iskence etmiyorlar.
Demokrasi ise,herkes icin.....!
Guzin Amca
beni ve mantıgımdakileri nereden tanıyorsun. Sen benim Fetocuları nurcuları sevdigimide nereden cıkardın? Daha oncede soyledim.
Mesele islam,hıristiyan degil millet meselesidir. Milletim icin hem Fetonun hemde mistonerlerin karsısındayım.
Taktın sen kesmeye,asmaya...ben ne fetocuları kestim ne misyonerleri. Ama misyonerlerinde ne yaptıgını bilirim Fetonunda. Git biraz benim iletilerimi arastır Feto ve Nurcular hakkında neler demisim? Sonra ancak benim mantıgımı belki anlayalabilirsin.
kurshad
06-15-2007, 02:34 AM
Bizim camiler de cok temiz. Ayak falan kokmuyor. Ustelik bizim camilerde Turk bayragi asili. Acaip milliyetcilerdir. Hatta irkcilardir. Hem dualar bile Turkce bizde. Turk egemenligi had safhada.... diyip yalan konusamam.
Duzeltelim derim o ayri.
Ulan hangi kilisede bayrak asili? Bin tane kilise ziyaret etmisimdir onlarca ulkede bir tane bayrak goremedim. Ustelik neredeyse hepsi los, karanlik, urkutucu, rutubetliydi.
Dini torenler katolik kiliselerinin hepsinde latince yapilir. Bizde ise hutbe ve vaazlar Turkce yapilir.
Bizim camiilere surekli gulsuyu serpilir, camiilerin kiliselerden en buyuk mimari farki isikli, aydinlik ferah olmalaridir. Bir gir bakayim Ortakoy camiine , namaz kil iki rekat icine aydinlik, ferah, Yaradanin'in buyuklugu dogacak
Bir de gir Notre dame de Paris kilisesine; karanlik, izve, los, korkutucu seytan heykelleri arasinda Tanri'dan uzaklasirsin..Ustune papazlarin oglanciligi, muskaciligi icin en uygun mekan dersin.
Bence sen hic camiiye gidip iki rekat namaz kilmamissin Sco..
Sen gercekten
Güzin Amca
06-15-2007, 02:35 AM
Guzin Amca
beni ve mantıgımdakileri nereden tanıyorsun. Sen benim Fetocuları nurcuları sevdigimide nereden cıkardın? Daha oncede soyledim.
Mesele islam,hıristiyan degil millet meselesidir. Milletim icin hem Fetonun hemde mistonerlerin karsısındayım.
Taktın sen kesmeye,asmaya...ben ne fetocuları kestim ne misyonerleri. Ama misyonerlerinde ne yaptıgını bilirim Fetonunda. Git biraz benim iletilerimi arastır Feto ve Nurcular hakkında neler demisim? Sonra ancak benim mantıgımı belki anlayalabilirsin.
Ben sana fetoyu seviyorsun demedim ki?
Ornek sadece.
Fetonun yuzlerce okulu var. Parasinin kaynagi yok. Ayni misyonerler gibi.
Onu vea damlarini kesseler,iskence yapsalar,oradaki ogrencileri dograsalar (bu nasil inanctir ya. kes dogra cennete git) nasil olur onu yaziyorum.
Ben sana fetoyu seviyorsun demedim ki?
Ornek sadece.
Fetonun yuzlerce okulu var. Parasinin kaynagi yok. Ayni misyonerler gibi.
Onu vea damlarini kesseler,iskence yapsalar,oradaki ogrencileri dograsalar (bu nasil inanctir ya. kes dogra cennete git) nasil olur onu yaziyorum.
Guzin Amca
Ben daha nasıl anlatayım, bilemiyorum.
GUZİN AMCA BENİM ZİHNİYETİMDEKİ İNSANLAR MİSYONER KAFASI KESMİYOR.
Benim zihniyetimdeki insanlar misyoner kafası kesmedigi gibi fetocu kafasıda kesmiyor
Benim zihniyetimdekiler her ikisinede karsı cıkıyor.
Simdi dersiniz siz "o halde misyonerlere yapılan eylemler Fetocularda nerede?"
yapmadıgımızı ne biliyorsunuz?
Bir daha acıklayayım gene yanlıs anlamayasın.
Eylem kafa kesmek adam dogramak degil.
BOZ-OK
06-15-2007, 02:40 AM
Hatirlarsan R.com'da bu konu bircok defa tartisilmisti. Oradaki Ruslarin patriki ekumenik olarak bilmeleri munferid sayilabilir desek bile, bazilarinin iddiasina gore Rus kilisesi de bu durumu kabul etmisti.
Oradaki durum, tahmin edecegin gibi sadece forumda yazan Turk'lere karsi bir kardes dayanismasiydi... Bildigin gibi bunlar sadece "Turk"e karsi birlesirler, Turk ortadan kalkinca da yine bin parcadirlar... ;)
Hey gidi gunler hey.. Bin atli o gunlerde cocuklar gibi sendik, bin atli o gunlerde dev gibi bir orduyu yendik... :mrgreen:
Not: Rus Patrikhanesinin, Rum patrikhanesinin ekumenikligini tanimasi siyasi olarak imkansizdir Kurshad, dolayisiyla buna inanmak zor... Bildigin gibi, ozellikle Sovyetler'in dagilmasindan sonra Rusya'nin Ortodoks dogu Avrupa ulkeleri uzerindeki etkisini ve hakimiyetini surdurmesinin onemli araclarindan birisi de Rus Ortodoks patrikligidir, Rusya bu karttan asla vaz gecmez...
Güzin Amca
06-15-2007, 02:41 AM
Ulan hangi kilisede bayrak asili?
Burasi Turk ortodoks patrikhanesi
http://www.istanbulguide.net/istguide/im/galata/eglisestjeandegalata01.jpg
https://www.ilknokta.com/img/Metas/b/975619909-1_s.jpg
ermeni kilisesinde Turk bayraginin olmamasi normal. Zaten demek istedigim o.
gurkan
06-15-2007, 02:44 AM
Bıyıklıyım.
Atasözü: ''Ablamin biyiklariı olsa enistem olurdu''
Bu baglamda abla sozunu 'eniste' olarak degistirmeni oneriyorum.
Ben seni bundan sonra Hep Güzin Abla olarak bileceğim.
Bana ne Bu kadar Renk değiştirmeseydin sende canım.
Diaspora Olarak kalsaydın. Madem özünde Ortodoks Hristiyansın.
Özün gibi davransaydın. ;)
Güzin Amca
06-15-2007, 02:46 AM
Diaspora Olarak kalsaydın. Madem özünde Ortodoks Hristiyansın.
Özün gibi davransaydın.
İste insanlari inanclarina gore yargiladiginin kaniti. Artik hic cirpinma. Ortodoks Turk olmak sana gore hakaret.
Ben musluman bir Turkum. Mezhebim geregi inanc sisteminde yer bulamamis biriyim. Hak mezhep degildir denir.
Ben seni bundan sonra Hep Güzin Abla olarak bileceğim.
Biyikliyim.
Ablamin biyiklari olsa enistem olurdu' sozunden feyz alarak bana gonul rahatligi ile eniste diyebilirsin. Cekinme.
Sartlar tamam yani... (biyik) Anladin sen onu.
BOZ-OK
06-15-2007, 02:48 AM
Biyikliyim.
Ablamin biyiklari olsa enistem olurdu' sozunden feyz alarak bana gonul rahatligi ile eniste diyebilirsin. Cekinme.
Sartlar tamam yani...
Portekizli kadinlar da biyiklidir... :mrgreen:
kurshad
06-15-2007, 02:50 AM
Hey gidi gunler hey.. Bin atli o gunlerde cocuklar gibi sendik, bin atli o gunlerde dev gibi bir orduyu yendik... :mrgreen:
Not: Rus Patrikhanesinin, Rum patrikhanesinin ekumenikligini tanimasi siyasi olarak imkansizdir Kurshad, dolayisiyla buna inanmak zor... Bildigin gibi, ozellikle Sovyetler'in dagilmasindan sonra Rusya'nin Ortodoks dogu Avrupa ulkeleri uzerindeki etkisini ve hakimiyetini surdurmesinin onemli araclarindan birisi de Rus Ortodoks patrikligidir, Rusya bu karttan asla vaz gecmez...
:mrgreen: hhhehh , hakikaten de oyle ; Bir yaz gunu gectik Tuna'dan kafilelerle...
Senin dediklerinin pratikte de vukuu bulmasini temenni ediyorum..
Zira son yillarda oynanan oyunun adi bu; "Dinlerarasi diyalog" yani tum ortodokslari ekumeniklik altinda birlestirmek akabinde de Katolik Romayla diyalogu baslatmak.
Bizdeki bazi saflar da bunu Islam'i yaymak icin bir vesile olarak telakki ediyor :lol:
Nasil anlatsak ki bunlar yeni dunya duzenin yeni halleri ;)
Güzin Amca
06-15-2007, 02:51 AM
Portekizli kadinlar da biyiklidir... :mrgreen:
Bakimsiz kadinlar biyikli olabilir ama pala olanina rastlanmaz.
gurkan
06-15-2007, 02:52 AM
İste inssanlari inanclarina gore yargiladiginin kaniti. Artik hic cirpinma. Ortodoks Turk olmak sana gore hakaret.
Ben musluman bir Turkum. Mezhebim inanc sisteminde yer bulamamis biriyim.
...
Sen ordan oraya şurdan buraya Hayat Nereye savurursa Oraya.
Üzülme Kader de Güzin Abla olmakta varmış.
kurshad
06-15-2007, 02:54 AM
Burasi Turk ortodoks patrikhanesi
ermeni kilisesinde Turk bayraginin olmamasi normal. Zaten demek istedigim o.
Turk ortodoks patrikliginin durumunun ozel oldugunu hepimiz biliyoruz sevgili Sco. Hristiyan Turkleri bu kiliseye baglama cabasinda bulunan bizzat Aziz Mustafa Kemal'dir.
Bunun disinda hicbir kilisede ayni durum yoktur..
BOZ-OK
06-15-2007, 02:55 AM
Senin dediklerinin pratikte de vukuu bulmasini temenni ediyorum..
Zira son yillarda oynanan oyunun adi bu; "Dinlerarasi diyalog" yani tum ortodokslari ekumeniklik altinda birlestirmek akabinde de Katolik Romayla diyalogu baslatmak.
Bizdeki bazi saflar da bunu Islam'i yaymak icin bir vesile olarak telakki ediyor :lol:
Nasil anlatsak ki bunlar yeni dunya duzenin yeni halleri ;)
Soylediklerine katilmamak elde degil... Bizim saftiriklerin biraz kafasi calissa gorecekler ki, Turkiye'nin menfaatleri aslinda Rus Ortodoks kilisesini desteklemektir... Burada bir sube mi actirsak onlara? Soyle Rum patrikhanesine yakin bir yerlerde... :mrgreen:
Güzin Amca
06-15-2007, 03:00 AM
Turk ortodoks patrikliginin durumunun ozel oldugunu hepimiz biliyoruz sevgili Sco. Hristiyan Turkleri bu kiliseye baglama cabasinda bulunan bizzat Aziz Mustafa Kemal'dir.
Bunun disinda hicbir kilisede ayni durum yoktur..
Olamaz zaten. Ortodokslar biraz irkcidir. Ortodokslar misyonerlik te yapmaz,tam tersine milletinin cikarlari neyi gerektiriyorsa onu yapar. Goruldugu gibi kendi bayragina sahiplenir. Din kardesligi falan onlarda yoktur.
Bugun misyonerlikle bilincli mucadele edenler onlardir.
yavuz
06-15-2007, 03:02 AM
Bakimsiz kadinlar biyikli olabilir ama pala olanina rastlanmaz.
Bakım yaptır arkadaşım sen de... :lol:
Yahu surada adam gibi tartısıyoruz. Yok eniste yok Guzin abla yok bıyık....kisisel islerinizi kisisel yoldan halledin. Adam gibi tartısalım surada.
Güzin Amca
06-15-2007, 03:29 AM
Yazarlar
Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr
BAYRAK AÇIKLAMASI
Pazar günkü yazımda İstanbul'da Midillili Ali Reis Camii'ne asılan Türk bayrağının Beykoz Kaymakamı tarafından verilen emirle indirildiğini yazmıştım. Kaymakam Cengiz Gökçe'den dün gelen açıklamayı özetliyorum:
‘Türk Bayrağı Kanunu ve uygulamayı gösteren Türk Bayrağı tüzüğünde (kamu binaları dışında) bayrak çekilmesi ve konulması mahalli mülki amirin iznine bağlıdır denilmektedir.
Söz konusu yere (yazımda belirttiğim camiye) bayrak direği dikilmesi ile ilgili Kaymakamlığımıza herhangi bir müracaatları olmamıştır.
Ayrıca şanlı bayrağımızı herkes aklına geldiği yere asamaz.
Camiler kamu kurumu olmadığı için kanun emri yerine getirilmiştir. (Yani bayrak camiden indirilmiştir!) Bilgilerinize sunulur.'
Camiye bayrak çekiyorsunuz ve kaymakam tarafından verilen emirle indiriliyor!.. Cami kamu kurumu değil!
O halde bayramlarda evlerimize, binalarımıza astıklarımız ne oluyor? Evlerimiz kamu kurumu mu!
Kaymakam Bey, ‘O bayrak camide asılı kalsın' deseydi yasayı mı çiğnemiş olurdu? Sicili mi bozulurdu?
Tıkandım kaldım, yorum yapamadım!
Emin Colasan'in yazisiydi.
kurshad
06-15-2007, 03:46 AM
Din kardesligi falan onlarda yoktur.
Ortodoks kiliseleri din kardesligi ve milliyetcilik uzerine kurulu en fanatik kiliselerdir.
Yunan isyani esnasinda ve Balkan savaslarinda, ortodoks kardesligi ve slav milliyetciligine dayali fanatizm musluman Turklere en buyuk mezalimi yapmistir.
Fanatik komitacilarin yaptigi mezalim, katliam ve insanlik disi davranislar bizzat ortodoks kilisesi tarafindan yonlendirilmistir.
Bugun dahi Yunanistan'da en buyuk Turk dusmani , acimasiz fanatiklik bizzat Kilisenin kendisidir. Bunun ornegini papazlarin liderlik yaptigi EOKA'yla Kibrista gorduk.
Yine Bosna'da Cetnik barbarligi Sirp kilisesi tarafindan kutsanmistir. Dunyanin herbiryerinden Rus, Yunan , makedon ortodokslar bu katliamda gorev almak icin adeta bir Hacli seferine kosar gibi Bosna'ya gitmistir. Bundan ala din kardesligi mi olur?
Ben burada Islam-Hristiyanlik mukayesesi yapmak istemiyordum. Fakat senin ve Maria'nin bu yanli ve yanlis yorumlari karsisinda susmak dogru olmaz.
Hristiyanlik tarihinin her yani kan, gozyasi, somuru, kolelik, katliam doluyken bize Hristiyanligi hosgoru ve medeniyet dini olarak tanitmana gonul katlanamiyor.
dark_anarchy
06-15-2007, 04:28 AM
Merak ediyorum almanyada, danimarka ve hollanda da turkler misyonerlik yapinca bir sey olmuyor mu?
BOZ-OK
06-15-2007, 04:35 AM
Merak ediyorum almanyada, danimarka ve hollanda da turkler misyonerlik yapinca bir sey olmuyor mu?
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=39008&page=4
:cool:
Karayılan
06-15-2007, 04:39 AM
Merak ediyorum almanyada, danimarka ve hollanda da turkler misyonerlik yapinca bir sey olmuyor mu?Anarsit senden cok daha mantikli bir yorum beklerdim. Bicimsiz olmus...
kurshad
06-15-2007, 04:53 AM
Ne zaman misyonerlik mevzubahis olsa hep ayni soru soruluyor!
Yahu kardesim, Almanya'da , Danimarka'da yapilan Islami teblig nedir biliyor musun?
Sayet bir Alman camiiye gelip bilgi almak isterse camiiye gidiyor ve oradaki imamdan veya baska bir din gorevlisinden bilgi, kitap vs aliyor. O kadar.....
Turkiye'de durum nasil oluyor?
Misyoner universite kantinlerine geliyor, hic dinden bahsetmeden arkadasliklar kuruyor, Ucretsiz ingilizce kurslar veriyor, yurtdisinda ogrenim burslari teklif ediyor. Nasil greencard sahibi olunur, onu anlatiyor.
Her nedense surekli mezheplerin ve etnik kokenlerin farklilastigi bolgeleri seciyor. Gorustigu insanlari fisliyor, tum zayif ve guclu ozelliklerini tespit ediyor.
Neden misyonerler en cok Karadeniz ve Dogu Anadolu bolgesinde hic kendine soruyor musun?
Cunku fakirlik orada, cahillik orada, etnik farkliliklar orada. mezhepsel farkliliklar orada.
Artik birakin boyle sacma sorulari! Almanyada misyonerlik serbestmis! Ayni sartlar mi? Almanyada gariban bir Turk iscisi ya da diyanet gorevlisi zengin Alman'a gucu ve bilgisi yettigi kadar Islam anlatiyor o da sorulursa!..
Turkiye'de ise adamlar planli, projeli bir sekilde orgutleniyor. Ozellikle genc guzel misyoner kizlar seciliyor. Mezhepsel ve etnik farklar istismar ediliyor. Fakirler ve ihtiyac sahibi olanlar seciliyor. Para teklif ediliyor, umudu olmayanlara yurtdisinda is vaadi veriliyor. DIl ogretecegiz diyor, vatandaslik diyor.
Ve birtakim aymazlar gelip bozuk plak gibi hep ayni sarkiyi caliyor...
Almanyada misyonerlik serbestmis.. Birak be arkadas..Akilli ol biraz!!!
Güzin Amca
06-15-2007, 04:56 AM
Ortodoks kiliseleri din kardesligi ve milliyetcilik uzerine kurulu en fanatik kiliselerdir.
Yunan isyani esnasinda ve Balkan savaslarinda, ortodoks kardesligi ve slav milliyetciligine dayali fanatizm musluman Turklere en buyuk mezalimi yapmistir.
Turklere yapmistir evet. Cunku irkcilar. Bende bunu soyluyorum.
Ne diyeceklerdi? Turker kardesimiz mi? Tabii ki kendi milliyetciligini yapacaktir.
arap seni nasil takmiyorsa,rusda rumda takmaz.
Rumlarla ruslar birbirini sevmez. Tipki sudi araplarin, filistini sevmedigi gibi. Veya kuveytin,afrikadaki dindaslarini iplemedigi gibi. Veya araplarin,Turkleri katlettigi,kendisini uc kurusa batiya sattigi gibi.
Bugun araplarin hepsi ya batinin kulu kopegi (dolayisiyla zengin) veya batidan dilenen zavalli acbilac durumdadir. Araplarin bir kismi altindan klozetlere zicarken,bir kismi onun mokuna bile razidir. Fakar arapta din kardesligi olmadigi icin iplemez kan kardesini. Fakir olanin yardimina bati kosar. (filistinin israilden sebeplenmesini,dilenmesini okudunuz. Israil para muslugunu kapatti diye ac kaldilar gecen yil)
Bugun sirplarin en buyuk destekcisi,kan kardesi olan bosnaklardir. Onumuzdeki gunlarde bu birligi daha cok duyacagiz.
Kisacasi oyle bir dunyadayiz ki Turkun Turkten baska dostu yoktur. Din farki gozetmek,lukstur. Yukarida Pecenek'in verdigi bir link var. Ardan Zenturk'un yazisi. Karabag'daki Gagavuz tegmen. Orada Turkun yaninda Turk olmustur. Arap degil.
dark_anarchy
06-15-2007, 05:01 AM
Ne zaman misyonerlik mevzubahis olsa hep ayni soru soruluyor!
Yahu kardesim, Almanya'da , Danimarka'da yapilan Islami teblig nedir biliyor musun?
Sayet bir Alman camiiye gelip bilgi almak isterse camiiye gidiyor ve oradaki imamdan veya baska bir din gorevlisinden bilgi, kitap vs aliyor. O kadar.....
Turkiye'de durum nasil oluyor?
Misyoner universite kantinlerine geliyor, hic dinden bahsetmeden arkadasliklar kuruyor, Ucretsiz ingilizce kurslar veriyor, yurtdisinda ogrenim burslari teklif ediyor. Nasil greencard sahibi olunur, onu anlatiyor.
Her nedense surekli mezheplerin ve etnik kokenlerin farklilastigi bolgeleri seciyor. Gorustigu insanlari fisliyor, tum zayif ve guclu ozelliklerini tespit ediyor.
Neden misyonerler en cok Karadeniz ve Dogu Anadolu bolgesinde hic kendine soruyor musun?
Cunku fakirlik orada, cahillik orada, etnik farkliliklar orada. mezhepsel farkliliklar orada.
Artik birakin boyle sacma sorulari! Almanyada misyonerlik serbestmis! Ayni sartlar mi? Almanyada gariban bir Turk iscisi ya da diyanet gorevlisi zengin Alman'a gucu ve bilgisi yettigi kadar Islam anlatiyor o da sorulursa!..
Turkiye'de ise adamlar planli, projeli bir sekilde orgutleniyor. Ozellikle genc guzel misyoner kizlar seciliyor. Mezhepsel ve etnik farklar istismar ediliyor. Fakirler ve ihtiyac sahibi olanlar seciliyor. Para teklif ediliyor, umudu olmayanlara yurtdisinda is vaadi veriliyor. DIl ogretecegiz diyor, vatandaslik diyor.
Ve birtakim aymazlar gelip bozuk plak gibi hep ayni sarkiyi caliyor...
Almanyada misyonerlik serbestmis.. Birak be arkadas..Akilli ol biraz!!!
Ben olayın bu kadar masum olduğundan emin olamiyorum nedense :). Hristiyan misyonerlerin afrikada ve kimi uzakdogu ulkelerinde kullandigi metodlar tek kelimeyle mide bulandirici. Ona kesinlikle lafim olmaz ama avrupa ulkelerinde bu tip islerin tebligle yurudugune kimse beni inandiramaz. Bu aralar turkiye yi mesken edinen arkadaslar da genelde protestanlar ,ne halt varsa ikidebir gelip duruyorlar. Bunlarin yanisira geri kalan seyler avrupada (ozellikle turklerin bayraktarligi altinda )onemli bir islami misyonerlik faaliyeti suruyor. Bir yerde misyonerliin serbest olup olmamasi da baskalarininh dini inanclari da beni baglamaz. Herkes istediine inanabilir,sonucta eger buna kiziyorsaniz secim doneminde butun partilerin(istisnasiz) halka yaptiklari yiyecek veya komur yardimlarini da elestirmek lazim. Fakir insanlarin umutlari ile oynamak ilk degil , sadece din konusuna gelince insanlarin hiddetlenmesi ise yazik .
Abu-Hafiza
06-15-2007, 05:11 AM
Misyonerlik hakkinda makaleler:
dark_anarchy
06-15-2007, 05:14 AM
Yanlız 4 defa tesekkur almisim topu topu onlarin ikiside guzin amcadan gelmis, fikirlerimi begenenler olduunu bilmiordum acikcasi :D.
kurshad
. Bunlarin yanisira geri kalan seyler avrupada (ozellikle turklerin bayraktarligi altinda )onemli bir islami misyonerlik faaliyeti suruyor.
Nerede kardesim onemli Islami misyonerlik??
Koskoca Avrupada yilda birkac orientalist musluman olunca biriki cemaat bunu Islam'in yeniden inkisafi olarak gosterip mensuplarindan para topluyor o kadar.
Bir de ustune "dinlerarasi diyalog" geyigi yapip emperyalizme hizmet etmeye devam ediyor hepsi bu.
Turkiye'de ve Orta Asya'da olan hristiyan misyonerlik ise bambaska. Yontemler cirkin, orgutlenme muthis. Ciddi bir tehlike ve emperyalizmin dogrudan masasi.
Benim bu konuda tek ornek alacagim Gazi Mustafa Kemal'dir. Misyonerligin gercek yuzunu goren ve onunla mucadeleyi en ciddiye almis lider.
BOZ-OK
Ozellikle genc guzel misyoner kizlar seciliyor.
Bak bu yontemi tuttum, bana esasli bir misyonerlik faaliyetinde bulunsalar bunlar hani diyorum... :cool:
Güzin Amca
06-15-2007, 05:17 AM
Bak bu yontemi tuttum, bana esasli bir misyonerlik faaliyetinde bulunsalar bunlar hani diyorum... :cool:
Bizim dinci misyonerler ise turbanli. Adamla tokalasmayi bile haram sayiyor.
BOZ-OK
06-15-2007, 05:18 AM
Bizim dinci misyonerler ise turbanli. Adamla tokalasmayi bile haram sayiyor.
Oooff, off.. Bir de utanmadan hala daha Hristiyan misyonerligi ile Islami misyonerligi kiyaslamaya kalkiyorsunuz.. Allah tas eder valla.. :cool:
Güzin Amca
06-15-2007, 05:20 AM
Yanlız 4 defa tesekkur almisim topu topu onlarin ikiside guzin amcadan gelmis, fikirlerimi begenenler olduunu bilmiordum acikcasi :D.
Tarafsiz yaziyorsun. Kendini bile elestiriyorsun. Onyargili degilsin.
Misyonerlik yasaklanacak ise, teblig denen islam misyonerligi de yasaklansin.
Tek tarafli yasak olmaz. Ben davet edeyim,onlar edemesin olmaz.
Güzin Amca
06-15-2007, 05:22 AM
Oooff, off.. Bir de utanmadan hala daha Hristiyan misyonerligi ile Islami misyonerligi kiyaslamaya kalkiyorsunuz.. Allah tas eder valla.. :cool:
Bizimkiler tam super. Teblig denen sey cok guzel. Din kardeslerimiz artsin. Onlar yaparsa tukaka.
Biz acaip kiliklarla,cirkin kizlarla insanlari dine cagirabiliriz. Onlar cagirmasin.
(Vay sen benim misyonerime cirkin diyemezsin! diyen olacak mi acaba? )
Oldu mu?
BOZ-OK
06-15-2007, 05:24 AM
Tarafsiz yaziyorsun. Kendini bile elestiriyorsun. Onyargili degilsin.
Biz dedemizden boyle gorduk... Allah her istediginin tersini yaptigi icin, istediginin tersi icin dua eden bir adamdi o... :cool:
Misyonerlik yasaklanacak ise, teblig denen islam misyonerligi de yasaklansin.
Tek tarafli yasak olmaz. Ben davet edeyim,onlar edemesin olmaz.
Tek tarafli yasak olur cunku ben tarafim... ;)
Ben davet edeyim, onlar edemesin arkadas... Hadi daalin bakiim, yoksa ustunuze kaynar su dokucem bak.. :mrgreen:
dark_anarchy
06-15-2007, 05:26 AM
Ozellikle avrupada erkek musluman kardeslerimizin(!) evlendikleri bayanlarin din degistirmelerine ve basortusu takmalarina bir katkilari yok mu gercekten? Ben misyonerleri savunmuyorum ,din tartismalarindan hazzetmem ve misyonerlik bunun en durust olmayan yuzudur bana kalirsa. Evet kabul onlar kesinlikle assagilik yontemler kullaniyorlar ,insanlarin umutlariyla oynuyor onlarin hevesleriyle dalgalarini geciyor kendilerine sosyal bir mevki elde etmeye calisiyorlar. Ama kimse beni islami misyonerlik yapilmiyor konusunda ikna edemez. Bunlarin bir nevi politik ve ideolojik arkaplanlari oldugu konusunda hem fikiriz ,ama onlarin yararlandigi din degistirmek icin ikna edilen insanlarin cehaletten kismen biz sorumlu degilmiyiz? Baskalarini suclamak kolay, kendinden kaynaklanan sebepleri gormek ise zordur.
Güzin Amca
burada birisi gider hıristiyan biri ile gorusur o dini secer karısmayız
avrupada birisi gider bir musluman ile gorusur islama gecer karısamazlar
ancaaaak
bunu sokakta bedava incil dagıtma, millete minik dimagları gonderip "İsa'yı tanıyor musunuz" sekline getirdikleri yerde...durun.
Aynı zamanda avrupada da gidip millete "Muhammed'i tanıyor musun" dediklrini ya da oralarda bedava Kur'an dagıtıldıgını falan duymadım. Yapılıyorsa dahi yanlıs yapılıyor.
Oldu mu ?
kurshad
06-15-2007, 05:27 AM
Ustad heveslenme, gosterip de vermeme olayi var :mrgreen: Boku bokuna eldeki dinden olursun.
dark_anarchy
06-15-2007, 05:27 AM
Acep misyoner pozisyonunu buna baglayabilirmiyiz hocam?
BOZ-OK
06-15-2007, 05:29 AM
Biz acaip kiliklarla,cirkin kizlarla insanlari dine cagirabiliriz. Onlar cagirmasin.
Onlar cagirmasin tabii, yoksa su misyonerlik faaliyetinin hic tadi cikmaz valla... Faaliyet sirasinda, baagyan sizi kosedeki kiliseye kutsal su icmeye davet edebilirmiyim diyemedikten sonra cekiver kuyrugunu...:cool:
BOZ-OK
06-15-2007, 05:31 AM
Acep misyoner pozisyonunu buna baglayabilirmiyiz hocam?
Himm.. Arastirilmasi gereken bir konu... :cool:
dark_anarchy
06-15-2007, 05:33 AM
O halde missionary rullz ahahhahha :D.
Güzin Amca
06-15-2007, 05:34 AM
Ustad heveslenme, gosterip de vermeme olayi var :mrgreen: Boku bokuna eldeki dinden olursun.
Daha kotusunu soyleyeyim mi? Bizim misyonerler.
Hem gostermeyip hemde vermiyor.
(Almayi midem elvermez gerci.)
Güzin Amca
06-15-2007, 05:37 AM
Saka bir yana,misyonerlik, iki tarafli da yasaklansin.
Dininden cikanin kafasi vurulsun. (Iran gibi)
Tabii ki yasaklanmaz. Din devletleri haric hic bir ulkede bu yasak yok.
Cuvaldizi baskalarina batirirken igneyi kendimize dokundurmayi bilmeliyiz.
'Biz yaparsak iyi ama onlar yapmasin. Yapani keselim' 'Hatta onlarin din adamlarini oldurelim' tarzi ancak dine zarar verir.
'Biz yaparsak iyi ama onlar yapmasin. Yapani keselim' 'Hatta onlarin din adamlarini oldurelim' tarzi ancak dine zarar verir.
Güzin Amca
burada birisi gider hıristiyan biri ile gorusur o dini secer karısmayız
avrupada birisi gider bir musluman ile gorusur islama gecer karısamazlar
ancaaaak
bunu sokakta bedava incil dagıtma, millete minik dimagları gonderip "İsa'yı tanıyor musunuz" sekline getirdikleri yerde...durun.
Aynı zamanda avrupada da gidip millete "Muhammed'i tanıyor musun" dediklrini ya da oralarda bedava Kur'an dagıtıldıgını falan duymadım. Yapılıyorsa dahi yanlıs yapılıyor.
Oldu mu ?
Olmadı mı?
BOZ-OK
06-15-2007, 05:46 AM
Misyonerlik eger emperyalist guclerin araci ve diger uluslari somurgelestirme yontemi olmasaydi soylediklerine katilabilirdim ama dunya uzerinde bu gune kadar gorulen Hristiyan misyonerliginin gercek amaci ve sonuclari gozumun onunde oldukca Hristiyan misyonerliginin en sert muhalifi olmaya devam edecegim... Yasadigim surece de islerini bozmak ve ipliklerini pazara cikarmak boynumun borcu olsun...
dark_anarchy
06-15-2007, 05:52 AM
http://www.rahle.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=4050&cid=137
http://www.incilturk.com/misyonerlik/misyonerlik.htm
http://www.irf.net/irf/dtp/dawah_tech/ques22.htm
http://www.jihadwatch.org/archives/000996.php
http://www.washingtontimes.com/world/20050903-094035-3595r.htm
Misyonerlikle ilgili farklı görüşler...
Güzin Amca
06-15-2007, 06:00 AM
Olmadı mı?
Oldu oldu.
gurkan
06-15-2007, 06:06 AM
Oldu oldu.
Bana bak İslam 'da İçki melun bir şey olup kesin kes yasaklanmıştır.
Bu alemde içip içip Renkten renge girmek yasak.
Şimdi de Güzin Abla Olmuşsun. Daha dün sco'ydun ?
NOT: Arkadaşlar Kusuruma bakmasın. Bu scoyu belkim bu hallerde bir daha göremem.:lol:
dark_anarchy
06-15-2007, 06:07 AM
Ozellikle avrupada erkek musluman kardeslerimizin(!) evlendikleri bayanlarin din degistirmelerine ve basortusu takmalarina bir katkilari yok mu gercekten? Ben misyonerleri savunmuyorum ,din tartismalarindan hazzetmem ve misyonerlik bunun en durust olmayan yuzudur bana kalirsa. Evet kabul onlar kesinlikle assagilik yontemler kullaniyorlar ,insanlarin umutlariyla oynuyor onlarin hevesleriyle dalgalarini geciyor kendilerine sosyal bir mevki elde etmeye calisiyorlar. Ama kimse beni islami misyonerlik yapilmiyor konusunda ikna edemez. Bunlarin bir nevi politik ve ideolojik arkaplanlari oldugu konusunda hem fikiriz ,ama onlarin yararlandigi din degistirmek icin ikna edilen insanlarin cehaletten kismen biz sorumlu degilmiyiz? Baskalarini suclamak kolay, kendinden kaynaklanan sebepleri gormek ise zordur.
Bu postum etkisizmi gozuktu oysaki buna cevap bekliyordum?
Güzin Amca
06-15-2007, 06:10 AM
Bana bak İslam 'da İçki melun bir şey olup kesin kes yasaklanmıştır.
Bu alemde içip içip Renkten renge girmek yasak.
Burada galiba Putkiran olan Mete'ye tas atiyorsun...
gurkan
06-15-2007, 06:12 AM
Sigara konusunda İslam'ın duruşu nedir?
Neden sordun ?
Güzin Amca
06-15-2007, 06:12 AM
Bu postum etkisizmi gozuktu oysaki buna cevap bekliyordum?
Burada bazen yanit bulamazsin.
gurkan
06-15-2007, 06:15 AM
Burada galiba Putkiran olan Mete'ye tas atiyorsun...
Yok sana Bana bak Mete kadar damı yüreğin yok.
Diyorum ya Adım kadar eminim senin sco olduğundan.
Adam bu kadar acemi olmaz. Mete bu işi senden iyi başardı.
Senden Aktör filan olmaz. Bırak bu işleri hemen kendine başka bir iş bul.
Acemi ne diye burada görüşlerini açıklıyorsun.
dark_anarchy
06-15-2007, 06:17 AM
Neyse bekliyorum olurda birisi cevaplar :D.
Güzin Amca
06-15-2007, 06:20 AM
Yok sana Bana bak Mete kadar damı yüreğin yok.
Diyorum ya Adım kadar eminim senin sco olduğundan.
Adam bu kadar acemi olmaz. Mete bu işi senden iyi başardı.
Senden Aktör filan olmaz. Bırak bu işleri hemen kendine başka bir iş bul.
Acemi ne diye burada görüşlerini açıklıyorsun.
Hayret bisey.
Tanimam onu. Fakat iyi biriyse,fikirleri benimle ortusuyorsa kabulum. (Fikirlerinin ortusup ortusmedigi konusunda arkadaslardan yardim istiyorum)
Ama bence Mete'ye caktirmadan laf konduruyorsun. Kandirmayi iyi basardi falan. Yani sence mete'den iyi aktor olur oylemi? Iyi kandirdi seni oyle mi?
gurkan
06-15-2007, 06:27 AM
Ama bence Mete'ye caktirmadan laf konduruyorsun. Kandirmayi iyi basardi falan. Yani sence mete'den iyi aktor olur oylemi? Iyi kandirdi seni oyle mi?
kendisi geldi açıkladı kimse fark etmeden sen iş üstünde yakalandın dostum.
Benim bütün laflarım sana Mete ile alıp veremediğim yok.
Mete ile anlaşarak mı yaptınız Bu filimleri... ?
Böyle oluyor işte Hassas olduğun bir konu da belli olduğu kimliğin Bu konuda görüş açıklamasaydın anlamazdım. Daha önce yazdığın düşüncelerinin aynısını güzin amca olarakta yazman.
Yani bir de şu link vermelerindeki detaylar. Renklendirib altı çizgili işaretlerin. Linkleri verme şeklin. (Papa tıkla) .... Alem adamsın adam bu kadar da mı iz bırakır.
Sonra bana başpiskopos demeler. Sonra Yeni üyesin eski üyelerin fikirlerini bilmeler.
Güzin Amca
06-15-2007, 06:33 AM
kendisi geldi açıkladı kimse fark etmeden sen iş üstünde yakalandın dostum.
Benim bütün laflarım sana Mete ile alıp veremediğim yok.
Mete ile anlaşarak mı yaptınız Bu filimleri... ?
Böyle oluyor işte Hassas olduğun bir konu da belli olduğu kimliğin Bu konuda görüş açıklamasaydın anlamazdım. Daha önce yazdığın düşüncelerinin aynısını güzin amca olarakta yazman.
Yani bir de şu link vermelerindeki detaylar. Renklendirib altı çizgili işaretlerin. Linkleri verme şeklin. (Papa tıkla) .... Alem adamsın adam bu kadar da mı iz bırakır.
Sonra bana başpiskopos demeler. Sonra Yeni üyesin eski üyelerin fikirlerini bilmeler.
Papa tikla olayi,kopyaladigim yerde vardi. Silmeye calistim silemedim. Forum olayini pek bilmem. Adresi de burada. Yani oradan kopyaladim. Aynende linkiyle cikti. ozel bisey yapmadim,anlamam.
Fikirlerini veya neden atildigini bilmiyorum. Fakat seni mutlu edecekse,olmadigim halde,sadece bu konu kapansin diye sadece sana ozel olarak sco yum diyorum.
Demek ki iyi bisey yapmis ki acin devam ediyor.
Oldu mu?
black_cat
06-15-2007, 06:35 AM
Onlarin zaten derdi var oyuzden ayrilmiyolar, iki kisiyi birlestiren buyuk dusmnandir bilirsin;) Ama Turkiyedeki hrstyanlari Avrupaya hizmett ettiriolar bunu asla inkar etme bence:evil:
Bi kere sen Avrupali Turksen bende Asyali Turkum, senin kulturunu alcak degilizki buyuzden. Musluman Turklerin hristyan Turklerden daha cok Turk kaldiklarinin nedeni Musluman Turkler cogunlukta olduklari icin kulturlerini, bi avuc olan hrstyan Turkler gibi kaybetmemislerdir. Cogunuluk herzaman yener. Mogollar Orta Asyaya gelince onlarda yerlesip musluman olmuslar, halbuki o yerleri isgal eden kendileriydi..
gurkan
06-15-2007, 06:38 AM
Papa tikla olayi,kopyaladigim yerde vardi. Silmeye calistim silemedim. Forum olayini pek bilmem. Adresi de burada. Yani oradan kopyaladim. Aynende linkiyle cikti. ozel bisey yapmadim,anlamam.
Fikirlerini veya neden atildigini bilmiyorum. Fakat seni mutlu edecekse,olmadigim halde,sadece bu konu kapansin diye sadece sana ozel olarak sco yum diyorum.
Demek ki iyi bisey yapmis ki acin devam ediyor.
Oldu mu?
Hıı. Hiç değişmemişsin Sco . Adam rol yaparken bari yapmaz.
Sco da severdi güzin Amca(sco) laf yetiştirmeyi. Ha bir de bir daha aynı hataları yapma dostum. Yani Laf sokarak ta diğer bir özelliğini deşifre etme.:lol:
dark_anarchy
06-15-2007, 06:43 AM
Onlarin zaten derdi var oyuzden ayrilmiyolar, iki kisiyi birlestiren buyuk dusmnandir bilirsin;) Ama Turkiyedeki hrstyanlari Avrupaya hizmett ettiriolar bunu asla inkar etme bence:evil:
Bi kere sen Avrupali Turksen bende Asyali Turkum, senin kulturunu alcak degilizki buyuzden. Musluman Turklerin hristyan Turklerden daha cok Turk kaldiklarinin nedeni Musluman Turkler cogunlukta olduklari icin kulturlerini, bi avuc olan hrstyan Turkler gibi kaybetmemislerdir. Cogunuluk herzaman yener. Mogollar Orta Asyaya gelince onlarda yerlesip musluman olmuslar, halbuki o yerleri isgal eden kendileriydi..
Avrupadaki turkleri zamaninda zaten o tip isler icin aldirdilar ,avrupali biraz egomanyak dusuk seviye isleri yapmaya yanasmadiklari icin bunlari gocmenlere kakalamaya calistilar ama olmadi ,su an her yerde turkler var nerdeyse :D. Mogollarin islamiyeti secmeleri neyi degistirir ki ,zamanında hititler hatti uygarligina son verip onun din sistemini kendilerine almislardir,romaliarin yunanistani fethindede ayni seyler olmustur. Bu sadece o toplumun inandigi dinin merkezi otoritesinin ne kadar guclu olduguyla alakali bir sey baska bir sey degil.
black_cat
06-15-2007, 06:48 AM
Misyonerligi onlemek bizim elimizde.
Misyonelik iyi giyimli bakimli kisilerce yapiliyor. Bizim islam misyonerleri sakalli,turbanli. Turbanlilar sizinle tokalasmaz bile.
Avrupada binlerce cami var. Ben,minaresi bidondan yapilmis hilkat garibesi, essiz kotu gorunumde olanlari bile gordum. Kent mimarisi icinde berbat duruyordu. Bunu bile yikmiyorlar saygi gosteriyorlar. Bizde hiristiyanlar itina ile Allah adina catir catir kesiliyor. (Hatta bu baslikta bile canak tutulmus) Papazlar olduruluyor.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=6366865&tarih=2007-04-20
Yukaridan alinti.
Yine sacmalamissin herzamanki gibi:) Bi tek konuda katiliorum, misyonerlikten korkan kendi dininden suphe duyuyordur. Gusel demissin, dogru demissin..
Gelelim kilisyee camilere, sen yurt disindaki kiliseri gordun demekki, guselmis: yurt disi dedigin onlarin ulkesi, yani Avrupa herhal. Sonra orda camileri gordun, cirkin begenmedin:ordaki derken yurt disindaki yani, Avrupa herhal. Peki "yurt disindaki" kiliseler nasil? Yurt disi derken hristyan ulekelrin disindaki kiliseler. Onlar okadar muhetsem degildir kanimca, cunku herkes kendi kesesinden bisiler yapmaya calisio. Turkiyedeki camilerde okadar gusel hatirlatim!Sen gormemissen bilemem.
Heykel tiyatro? Dini/ inanci ,heykel ve tiyatro gibi eglencelerle ile karistirmak biraz komik geldi, ben tiyatro gormek istersem ilk gidecegim yer kilise olmaz kanimca, tiyator icin din degistiren insanin muslumanligindan bi hayir yok zaten , en iyisi bu dedigine gulip gecim, sen anladin onu:lol:
Adamlara kiliseye gitmek sart degil evet , ama kimse seni camiye gitmeye de zorladigini sanmiorum. Zorladimi? Bu da ole bisey, eger inancli bi katoliksen mutlaka her pazar gidersin, arkadaslarimdan biliorum.
black_cat
06-15-2007, 06:50 AM
PECENEK buarada hristyanlikta din birligi yoktur demissen kusura bakma ama iyice sacmaladin, cunku hristyanlik ve islam da din birligi vardir bunu inkar eden kendi dinini tanimior demektir! Din birliginin yapilamamis olmasi baska bi konu. Ornegin Avrupalilarin siyah hristyanlara karsi olan irkciligi olabilirmi?
black_cat
06-15-2007, 06:51 AM
O benim hatamdi:D Ben bilmiordum bunu :uups:
black_cat
06-15-2007, 06:55 AM
hehehe:) yarisi oldugunu nerden bildin, belkide bu isim tamdir, ne dersin? :lol:
black_cat
06-15-2007, 06:58 AM
Ulan hangi kilisede bayrak asili? Bin tane kilise ziyaret etmisimdir onlarca ulkede bir tane bayrak goremedim. Ustelik neredeyse hepsi los, karanlik, urkutucu, rutubetliydi.
Dini torenler katolik kiliselerinin hepsinde latince yapilir. Bizde ise hutbe ve vaazlar Turkce yapilir.
Bizim camiilere surekli gulsuyu serpilir, camiilerin kiliselerden en buyuk mimari farki isikli, aydinlik ferah olmalaridir. Bir gir bakayim Ortakoy camiine , namaz kil iki rekat icine aydinlik, ferah, Yaradanin'in buyuklugu dogacak
Bir de gir Notre dame de Paris kilisesine; karanlik, izve, los, korkutucu seytan heykelleri arasinda Tanri'dan uzaklasirsin..Ustune papazlarin oglanciligi, muskaciligi icin en uygun mekan dersin.
Bence sen hic camiiye gidip iki rekat namaz kilmamissin Sco..
Sen gercekten
Bencede kilisler karanlik ve losh ve soguk, bi tanesine girmistim, disardan en azindan biraz aydinilik gorunsede ici (sanki inadina) karanlik yapilmis..
black_cat
06-15-2007, 07:02 AM
Ya bi dakika yaaa! Madem PECENEK onlarin dininde , dini birlik yok diyor ozaman ne diye hristyan olmak isteyen Turkler elin ermenisinin, veya inglizinin pesinden gidip hrstyan olcak, alsinlar bulsunlar Turk papaz. Ama ben bole bi duruma hic rastalamadim, Turk hrstyanlarin arkasinda hep bi Avrupali var! Hani nerde milliyetciliginiz sizin?
black_cat
06-15-2007, 07:06 AM
Ben ole bisey duymadim, yani burda (norvecte) muslumanlar kendi dinlerini yasio, kimseyi davet etmio...Eger sozkonusu evlilikse ozaman baska:cool: Ama hrstyanlikla ilgili bi suru reklam gelior, ve incil dagitilio bizim yasadigimiz yerde..
black_cat
06-15-2007, 07:11 AM
Bizimkiler tam super. Teblig denen sey cok guzel. Din kardeslerimiz artsin. Onlar yaparsa tukaka.
(Vay sen benim misyonerime cirkin diyemezsin! diyen olacak mi acaba? )
Oldu mu?
Istersen muslumanlar stripzcilerlre dine davet etsin ne dersin:twisted: belki sende musluman olursun:P
(tokalasma olayinda biraz haklisiin ama senin amacin baska oldugu icin, haksizsin diyim..)
islama davet ederken mal ve mulk gibi cikar arayanlari zaten istemio ki, muslumanlar, ozaman dinin manasi nerde ? Ama sanirmi hrstyanlara gore bu okadar onemli degil. Cunku onlarin umrunda degil din min, maksat siyaset
black_cat
06-15-2007, 07:21 AM
Mogollarin islamiyeti secmeleri neyi degistirir ki ,zamanında hititler hatti uygarligina son verip onun din sistemini kendilerine almislardir,romaliarin yunanistani fethinde