View Full Version : Terör Ne Zaman Biter?
1001thnight
06-10-2007, 02:51 PM
Eminim bu forumda dolaşan arkadaşlardan bir çoğu Türkiye'de yaşanan bölücü terörden daha yaşlı değiller; yani terörle büyüdük ve bilinçaltımızda büyük bir endişe, nefret ya da benzer duygular yerleşmiş durumda. Acaba -Allah hepimize hayırlı uzun ömürler nasip etsin- ölmeden bu belanın sona erdiğini görebilecek miyiz; bu nasıl olacak?
Boyle baslıklar daha once acılmıstı.
pusat2023
06-10-2007, 08:09 PM
Teror sorunumuz sosyo-ekonomik bir sorun olmaktan ziyade guvenlik sorunur. Pkk ilk eylemlerini bolge halkina karsi yapmistir. Pkk'yi bir halk hareketi degil Pkk kendi halk hareketini yaratmistir. Yani orgut ortadan kalktiginda sorun buyuk olcude cozulecek.
Pkk Batman'da kepenkler kapatilacak diyor, devlet izliyor, kepenkler kapatiliyor. Batmanlilar icin devletin bittigi gun olsa gerek.
Devletin acilen iceriye ve disariya varligini hatirlatmasi lazim. Devlet devletligini yapmadigindan dolayi pkk gelip boslugu dolduruyor, oburu cikip bogaz keserek vatan seviyor.
Devletin aciz goruntusu boluculeri istahlandirirken bazilarinin da durumdan vazife cikarmasina neden oluyor. Haksiz da sayilmazlar, millet devleti kurmuski is yapsin diye, devlet isini yapmazsa is basa duser.
Dehap belediyebaskanlarinin bu kadar rahat konusmalari, her mahallede bir kuvai milliye derneginin acilmasi milletin gozunde devletin bitmekte oldugunu gosterir.
Avrupa'dan bir adim onde kanunlarla, Avrupa'nin on adim gerisinde bir ulkeyi yonetmeye kalkarsan olacagi budur.
Turkiye'yi Turkler yonetmeye baslayinca butun sorunlar biter.Olmeden de gorursun merak etme.
Hanedan
06-12-2007, 08:31 AM
Ekonomik ve sosyal olarak ne kadar büyürsek ve dahi emperyalist ülkeler gibi terörizmi çağın yeni savaş tekniği gibi görüp desteklersek belki bişeyler olabilir diye düşünüyorum.
daturkishulan
06-12-2007, 03:48 PM
terör örgütünün devamını sağlayan nedir??
para?destek?teröristler??
burda peKAKAnın devamını sağlayan en önemli şey örgüt üyeleriymiş gibi gözüküyo,yani para olsa da destek olasa da çatışmaya katılacak adam yoksa o örgüt yok olur gider ki zaten bu itler topluluğnun oluşturmuş olduğu örgüte biz peKAKA diyoruz.
şimdi kendimize şu soruyu sormamız gerekiyo...
bu teröristler kimler,nerden gelmeler?
aydan mı inmeler?başka bi gezegenden mi geldiler??
yanıt apaçık belli.işte terör olaylarına karışan her kekoyu bu ülkeden defetmedikçe terör olayı bitmez.
Karayılan
06-12-2007, 04:45 PM
Iki ihtimal var
1- Bunlara bagimsizlik verecegiz
2- It soyunu kokunden bitirecegiz
Ikisi de olmayacagina gore teror bitmez...
Hanedan
06-13-2007, 02:12 AM
Evet aldıkları maddi, teknik ve lojistik destek çok önemli. 1991 yılında(oralarda olduğum için bu örneği veriyorum) özellikle Yunan ve Rum bomba uzmanları bölgeye gelerek bu domuzları eğitiyordu. Dediğim gibi Dünyanın yeni savaş sistemi terör. Bir nevi kancık Bizans oyunları.
dark_anarchy
06-13-2007, 02:45 AM
Ötekini anlayıp,onlara ötekiymiş gibi hissetirmediğin zaman biter terör ,başka yolu yok.
Ötekini anlayıp,onlara ötekiymiş gibi hissetirmediğin zaman biter terör ,başka yolu yok.
Öteki bu Ülkede Okuyabiliyor,Çalışabiliyor,Sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor,Emekli olabiliyor,Kamu alanlarında iş sahibi olabiliyor,Kanun önünde eşit hak görüyor,Milletvekili olabiliyor,Başbakan olabiliyor,Cumhurbaşkanı olabiliyor...
Öte yandan;Silah,Uyuşturucu,Kara para,Çek-senet mafyası olabiliyor...
Öteki ile öteki olmayan arasındaki fark ne ?
dark_anarchy
06-13-2007, 03:27 AM
Oteki koyune seker goturmeye calistiinda yolda jandarma tarafindan cevirilip bu kadar seker sizi 1 aydan fazla idare eder teroristlere verceksiniz degil mi kalanini lafinin yiyip sekerini ununu teslim etmek zorunda kaliyor bir yanda jandarmalarin oteki yanda dagdaki salaklar guruhundan cekiyorlar,hayvancilik yapamiyorlar, koydeki agalarini sozlerinden cikamiyorlar,her kapi caldiginda irkiliyorlar ellerinde olmadan ,cocuklarini dagdan gelip gerilla yapacak diye korkuyorlar(annem beni koyumuze uzun sure bu korkudan dolayi goturmedi, oysa cok guzel bir dogasi vardir koyumuzun,insanlarida guzeldir),insanca yasamak icin gereken minimum paradan is olanagindan yoksunlar ,sehirlerde kro denerek horlaniyorlar,bir kac kurus kazanmak icin koylerini terketmek zorunda kaliyorlar ama beceremeyince el mecbur mafya islerine bulasiyorlar. Yanlis anlama olmasin pkk denen orumcek beyinli izci cocuklarini savunmuyorum ama ordaki insanlara "insanca" davranilmiyor. İki ates arasinda kalmis korkan ve horlanan insanlar onlar,evet sehirlere lumpen kulturu onlar tasidi daglara cikip askeri oldurenlerde onlar,pazara carsiya bomba atarak masum insanları katledenlerde onlar ,ama bu sebepsiz olmadi her seyin bir sebebi vardir ,ki tarihte vardir hakli sebepler icin haksiz seyler yapmak. Insanları terorize etmenin kimseye bir sey getirdigi yok bunu bilemiycek kadar da cahiller iste ne yaparsin...
Bölge halkının desteğini almayan hiçbir oluşum yaşayamaz ! Eğer destek veriliyorsa sende bu oluşumdan rahatsız isen,destek veren eli kıracaksın.(Tanım 2 ateş arasında kalan için değildir)...
Herkes hakettiği yerdedir sözünü çok severim.Bölge liderleri(aşiretler) ve marabaları asırlar boyunca bölgenin paralı askeri oldular.Bölge güçleri her türlü pis işleri için bu Aşiretleri,aşiretlerde marabaları kullandı ve halada kullanıyorda !
Ben kendimi bildim bileli bölgenin geçim kaynağı kaçakçılık! Eskiden hayvan,elektronik eşya işi ile uğraşırlardı şimdide Silah,Uyuşturucu ve İnsan kaçakçılığı ile uğraşıyorlar...Sıcak ve kolay paranın tadını alanları çifte,çubuğa süremessin !
Hayatını idame ettirmeye çalıştığın şehirde hala maraba tarzı yaşamı sürmeye kalkarsan,Kendini şehire adapte etmemek için mücadele verirsen,Şehir hiç bir zaman seni kendine kabul etmez.Bu kabul edilmemezliğin içinde 'Varoş' olarak dışlanırsın !
Her konuda aptal ve cahil görünmeyi çok severler.Menfaatine dokunacak bir eylemde bulunduğun zaman öyle bir akıllı oluyorlarki öyle bir sürü psikolojisi ile hareket ediyorlarki bu tatlı su balıkları..
Devlet gelsin,Devlet yapsın,Devlet getirsin,Devlet halletsin...uzar gider.Her hizmeti Devletten beklerken,herşeyin suçlusuda Devlet olmuştur.Ya onları yüzyıllardır sömüren aşiretler ? Onlar her daim baştacı.Niye acaba ?
dark_anarchy
06-13-2007, 04:06 AM
Burjuvazi paranın olduğu yere gidiyor devlette eskiden beri bu olanlar içinde sorumlu(bana kalırsa tabii),feodalizm i kıramazsanız o bölge de bu sorunu çözemezsiniz,ama bizimkiler ne yapıyor ağaları meclise alıyor ya da her seçimde ayaklarının dibine gidip onlardan derstek arıyor onlara tavizler veriyorlar. Ordaki insanların aklında bile geçemez aşiret bağlarının onlara ne kadar verdiğini,başka hiç bir şeyden haberleri yok,feodal ataerkil bir düzenin içinde en çok ezilenler olma şerefine nail oluyorlar ne kadar ironik değil mi? Hiç kimse bana oraya yapılan alt yapı yatırımlarından bahsetmesin,lojistiği ve ar-ge bölgeleri olmayan sermaye akışı olmayan bir yere burjuvazi gidip yatırım yapmaz ,yıllardır o kadar kürt zengini var neden gidip g. doğu'ya yatırım yapmıyorlar geyigini dinledim durdum. Adamlar neden gitsin ki? Burjuvazi parasını hızlı sekilde en fazla kazanacagi yere gider ,ordaki iscileri buyuk sehirlere cekip onlari aclik sinirinda calistirmak mi daha kolay,onlarin dibine is yeri goturup kurmak mi? Mantikli olalim,devlet halletsin lafıya işim olmaz(ideolojik bakış açımdan dolayi elbette),ama iki laf soyleyecegim bundan ne cikarirsaniz siz cikarirsiniz birincisi einstein 'dan "sorunlarin ciktigi bakis acisiyla sorunlari cozemezsiniz" digeri ise "cozumun bir parcasi degilseniz sorunun bir parcasisiniz" lafi. Bu iki laf sizi bazi seyleri dusunmeye iter umarim...
Benim bölgemin insanı kendi memleketine ;Yol yaptı,Köprü yaptı,Çeşme yaptı,Ağaçlandırma çalışmaları yaptı,Ticaret lisesi yaptı,Bu lisenin tüm donanımlarını(en son bilgisayar labaratuarı) yaptı...bu liste uzar gider.
En son bölgemizde istihdamı sağlamak üzere bir Salça ve Un üzerine 2 fabrika açıldı.Bunu yaparken gözlerinde $$$$ hırsları yoktu.Sadece doğup,büyüdükleri memleketlerine ve memleket insanlarına vefa borçlarını yerine getirmekti.Devletten istedikleri tek birşey oldu 2 adet yüksekokul'du onlarda bu sene açılacak gibi...
Bunlar geyik değil kardeşim Canlı örnekler.Evet niye kurmazlar ?Niye memleket insanlarından yolduklarını geri vermezler ? Hadi sanayiyi kurmadılarda sosyal amaçlı niye dönmezler ? Ondadamı Devlet halletsin mantığı arayacağız ?
Haa Şark kurnazlığını iyi bilirler.Sosyal güvence sigorta primleri için işçiyi İstanbulda çalıştırıp,Siirttte çalışıyor gösterirler :lol: Akıllı ve zekidirler bu konuda ...
dark_anarchy
06-13-2007, 04:56 AM
İş çıkarlara gelince zkidirler buna itirazım yok ,ama çoğu insan bu konuya gelince anasının gözü olmaz mı :D. Ordaki insanlar bu konuda en son suçlu bulunması gerekenlerdir. Birbirine karşı düşmanlık besleyen herkesten topluca biz (turkiyede yasayan insanlari kastediyorum)sorumluyuz.
İş çıkarlara gelince zkidirler buna itirazım yok ,ama çoğu insan bu konuya gelince anasının gözü olmaz mı :D. Ordaki insanlar bu konuda en son suçlu bulunması gerekenlerdir. Birbirine karşı düşmanlık besleyen herkesten topluca biz (turkiyede yasayan insanlari kastediyorum)sorumluyuz.
Kurduğum ilişkilerde samimiyet ararım.Bir sorun var ve geç kalınmış müdaha edilmede...
Devlet iş versin !
Fabrikalar,Atölyeler,tesisler yakılır veya imha edilir...
Devlet yol yapsın !
Şantiyeler basılır,Makina parkları yakılır...
Devlet okul getirsin !
Okullar yakılır,öğretmenler öldürülür....
Yani diyorumki ;Kendi cücüğüne sahip çıkar gibi devletin olanaklarınada sahip çıkacaksın...Çıkamıyorsanda.istekte atıfta bulunmayacaksın...
Birde kazın diğer ayağı var;Ekonomik,sosyal ve kültürel sorunların arkasına sığınıp ayrılıkçı harekat izlemek...Diyorum ya samimi olacaksın !
Düşünüyorumda yüzmilyarlarca $$ terörr nedeniyle uçup gitmeseydi,bu kaoslar yaşanmasaydı ,memleket şimdi nerelerde olurdu !
Bu işten karlı çıkan kim oldU ?
dark_anarchy
06-13-2007, 05:18 AM
Silah sirketleri bu isten en karli cikanlar bir de ordunun siyasetteki gucu ve etkisi artti(bunu gozardı edemezdim). Oraya ne devlet bakiyor ne de burjuvazi bakiyor ,sonra cikip beylik nutuklar atiliyor artik sıkıldım bu olaydan ciddi manada. Surekli hic bir yeni acilim yaratmadan en basa donulup duruyor,olan siradan insanlara oluyor.
bir de ordunun siyasetteki gucu ve etkisi artti
Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir.Becereksiz siyasi otoriteler olduğu sürece bu süreç bu şekilde uzar gider...
dark_anarchy
06-13-2007, 05:25 AM
Sadece oy verip ,oy verdigi secilmis elitlerin meclise gitmesini izleyip onların yaptiklarini merak etmeyen hicbirseye tepkisini gostermeyen koyun bir millet varsa mustehak mı demeliyim? Evet bizim milletimiz koyun ve aziz nesin'in soyledigi gibi salak. Ama bu isin bu noktaya gelmesine onlar seyirci kaldilar yalan mi?
Araklama bir söz ile bugün konu başlığına veda edeceğim...
Bu ülke ne zaman düzelir ?
Namuslularında,Namussuzlar kadar cesaretli olduğu gün...
Susma ! Sustukça sıra sana gelecek sözünü şimdi daha iyi anlıyorum...
TV 8 de sag duyu adlı programda CHP lı Öymen AKP Izmır mılletvekılıne hesap soruyordu daha doğrusu kitledi diyebilirim. Kısaca şunu anlatmak istedi. Sizin hükümetiniz ABD den korkuyor. Irak sınırlarından içeri girmek istiyorsak ABD yi tehdit edebilirsiniz. Irak a yuzde 70 lik lojistik bizim sınırlarımızdan sağlanıyor. Bunu kaldırmakla tehdit ediniz. 2. si sınır anlaşmasında sınırları herhangi bir tehdit altında sınırdan 45 km içeri girme hakkımız varmış Irak devleti ile böyle bir sınır anlasmamız var bunu kullanın diyor. 3. sü NATO ülkelerinden yardım isteyin o bölgede PKK sorununu çözmek için NATO ülkelerine başvurun Ama siz bunların hiçbirini yapmıyorsunuz dedi. Sonra terörü lanetlenediğinizi söylüyorsunuz diyince AK parti miiletvekili kitlenip kaldı.
1001thnight
06-13-2007, 01:01 PM
www.kanuyukusu.com (http://www.kanuyukusu.com)
YouTube - Kan Uykusu dakika 0 - 10= ve diğerleri...
milletçe kana bulanmış bir uyku değil kabusa kapılmışız. Uyanmamız lazım herşeyden önce...
binbirincigece
10-07-2007, 04:00 PM
Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya ilişkin basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır.''
Her gördüğümüz tablo sadece mücadele azmimizi artırıyorsa yapacak bir şeyimiz kalmamış demektir. Yok mudur o tanloyu alıp müsebbiplerinin başına geçirecek...Böyle giderse bu terör bitmez arkadaş...
binbirincigece
10-07-2007, 04:02 PM
Hain terör 13 fidanımızı daha soldurdu Peki televizyonlar ne yaptı?
İNTERNETHABER/ Güneydoğu'da PKK terörü 13 askerimizi hain bir saldırıyla şehit etti..
Bu olay son yıllarda PKK'nın güvenlik güçlerine karşı en kanlı eylemi oldu..
Türkiye şehitlerine ağlarken televizyonlarımız hiç bir şey olmamış gibi yayınlarını sürdürerek izleyiciden büyük tepki aldılar..
Atv'de İbo şov dansözüyle, yıldızı sonradan parlayan Bengü'nün kıvırtmalarıyla şen şakrak programını sürdürdü.
Star'da ise yeni aşıklar Ebru Gündeşli Osmantan Erkırlı, Bülent Ersoylu Popstar, bol kahkahalı bir program sürdürdüler..
Diğer kanallar da bunlardan pek farklı değildi..
changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Bitmez arkadaş bitmez...
Seckjin Khan
10-08-2007, 03:34 AM
Biz Irak'a girmeden,
ABD bu olanları anlamadan,
Tayyip Erdoğan görevinin bilincine varmadan,
doğuda ki Kürt halkının terörden canı yanmadan , "ki yaklaşık 10 senedir PKK dan nefret etmeye başladılar.yardım edenler de ölüm korkusuna yardım ediyor"
Bu Terör BİTMEZ!
ulugbekTR
10-08-2007, 03:57 AM
zamanın birinde kervanlara eskiyalar tat tuz vermiyormus. copk unlu bir eskiya grubu(40haramiler mi :) )nu devlet engelleyemiyormus
kervancıbaşının birisi eşkiyaya karşı koruma tutmaya karar vermiş
gitmiş köle pazarına
bu kaç kuruş bu 50kuruş
bu 300 kuruş
bu 2 altın
bu 5 kese altın. kervancı başı hönkkk demiş. şaşırmış kalmış
köle tüccarı demişki o türk. kafasını bosuldugu zaman bir orduyu perişan eder(orn: battal gazi) kervançı başı kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez demiş almış türk köleyi.
.....
neyse uzun zaman sonra yola çıkmışlar. tabi eşkiyada önlerine durmuş. herkesi sıradan geçirmiş
türk köle koruma sessiz sessiz bakıyor
sıra türke gelmiş. eşkiya onunda eşyalarını almış Kölede ses selen yog. kervancı başı kölenin üstüne yürümüş, sana bu kadar para verdik sen ne biçim adamsın ne biçim korumasın...
derken bunun koruma olduğunu eşkiyanın biri duyar
bu ne biçim korumaymış, senin gibi korumayı der tokatı basar,
koruma adamın gafasını bozma...... der
diğer eşkıya merak eder gelir ne oldu bu koruymamış der arkadaşına
diğeride tokatı basar
koruma onada adamın kafasını bozma ..... der
böyle devam eder gider
en sona eşkıya başı gelir ne oluyor orda derken eşkıya başıda başlar tokatlayama, türk kızmıştır hepsine (temel reis ıspanak) bi gozel dayak çeker
kervan kurtulmuştur, ancak kervancı başı köleyi iade etmeye kararlıdır
köle şaşırır, ne oldu efendim hepsini dövdüm ya ne uchun mani köle pazarına geri götürüyorsunuz der
kervancı başı " be ahmak adam senin gafa ancak kırk haramide kızdı, ya bir dahaki saldıranlar 20 harami olursa, ben kırk haramiyi nerden bulacağım senin kızman için der
bu hesap bizim kafamızın atması, şu çoooook övdüğümüz türk askeri gücünü göstermemiz için kaç akerimiz kaç vatandaşımız şehit olacak kaç aile evini tarlasını malını terkeip büyük şehirlere kaçıp aç susuz dilenci gibi yaşayacak
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.