View Full Version : TSK Terörle Mücadelede Başarılı Mıdır?
1001thnight
06-23-2007, 07:58 AM
Bu forumda Silahlı Kuvvetlerimize haketmediği eleştirilerin yöneltildiğine şahit oluyorum. Bakalım; arkadaşlar özellikle terörle mücadele konusunda Silahlı Kuvvetleri nasıl değerlendiriyor? Lütfen verdiğimiz oyların gerkçelerini de yazalım
Kur_Sad
06-23-2007, 08:15 AM
TSK gerekeni yapıyor ancak sadece TSK ile bitmiyor olay.Hükümet desteği de gerek.Bu şekilde terör sıfıra inmişti 57.Hükümet zamanında.Ancak AKP'nin TSK^ya düşmanca hainlere dostça tavırlarından sonra geldiğimiz nokta ortadadır...
Kimsenin Peygamber Ocağı Türk Ordusuna dil uzatmaya hakkı yoktur!herkes haddini bilsin!
Ne yazık ki ulkemiz sınırları icersinde dahi TSK nın cesitli manevralar yapması icin diplomasnin O'na engel olmaması gerekiyor.
Gecen bir Amerikalı General "Turkiye sınırları icerisinde istedigini yapar" falan demisti. Bakalım bu uzun vaadeli plan. Hepimiz dusunuyoruz.
yavuz
06-23-2007, 08:58 AM
Jandarmanın savcılıktan izin alması gerekmiyor mu, dagda terorist gordugunde? Ya da butun askerler icin mi gecerli bu? Ya da hic mi yok boyle birsey? :rolleyes:
Hulki Cevizoglu'nun yalancısı gama :mrgreen:
Jandarmanın savcılıktan izin alması gerekmiyor mu, dagda terorist gordugunde? Ya da butun askerler icin mi gecerli bu? Ya da hic mi yok boyle birsey?
Yavuz
Mesele o degil ki. Bunlar sadece dagda degiller. Gecen birisiyl konusuyordum. Adı da "Bahrewan" dı. Ya da yalan soyledi tam olarak bilmiyorum. Ama su bir dogru ki bunlar her yere sızdılar. Ya da elemanın deyisi ile "Gerilla nerede yok ki ?"
EGETÜRK
06-23-2007, 09:19 AM
bence gerçek TSK elinden geleni yapıyor...Tabii ki her zaman daha fazlası yapılabilir,o yüzden bunu işaretledim...
Ama gerçek TSK dememin bir nedeni var...bizim temiz kalpli subaylarımız ve yiğit mehmetçiklerimiz dışında bu oluşumun içinde nasıl bulunduğunu anlamadığım karaktersiz ve satıcı ruhlu bazı mensuplarda bulunabilir,işte ben bunları TSK'dan saymıyorum...en azından saymak istemiyorum...
1001thnight
06-23-2007, 09:23 AM
Lütfen oylamaya katılanlar gerekçelerini de yukarıdaki arkadaşlar gibi belirtsinler. Verdiği oyun arkasında duramayacak varsa onu bilemem...
Ya o bolgede gorev yapan cok sayıda serefsiz insan var. Hemde TSK kimligi altında.
Seckjin Khan
06-23-2007, 09:43 AM
Bu siyasi otoriteyle bence görevini iyi yapıyor ;)
1001thnight
06-23-2007, 09:51 AM
Fiyasko cevabı veren arkadaş sebebini söylemekten neden çekiniyor?
Demir Kağan
06-23-2007, 10:02 AM
Ben cekinmem biiir.
Ikincisi evet fiyasko.
Onunden gecen teroristleri vurdurmayan ordu terore karsi mucadele etmiyordur. Demek ki baska seyler var.
1001thnight
06-23-2007, 10:12 AM
Onunden gecen teroristleri vurdurmayan ordu terore karsi mucadele etmiyordur. Demek ki baska seyler var.
Açık konuş ne demek istiyorsun; ima ettiğin şeyi de belgeler misin lütfen. Eğer öyle bir şey varsa bilmek hepimizin hakkı
Demir Kağan
06-23-2007, 10:15 AM
Birinci agizdan dinledigim, soyu sopu Turk olan ve Turkcu olan bir buyugumun anlattigi bir olaydir bu. Dolayisiyla belgeleyemem. Verilen emir catismaya girilmesi yonunde degil; catismaya girilmemesi yonunde. Ayrica, teror meselesinden hem devlet hem de ordu nemalandigi icin bu sorunu cozecek tek mekanizma Yuce Turk Milleti'dir.
1001thnight
06-23-2007, 10:20 AM
1.Büyüğünün kim olduğunu bilmiyorum; o nedenle hakkında yorum yapamayacağım ama büyüğün bunu söylerken teröristlerle ÇATIŞIRKEN şehit düşmüş binlerce askerimizi göz ardı ediyor gibime geldi.
2.Emir olaya aittir. Eğer hesabı iyi yapılmışsa belki de o olay için doğru olan çatışmaya girmemektir.
3. Şu an bölgede değişik rütbelerde olup bilfiil operasyonlara katılan çok sayıda arkadaşım var ve görüşebildiğim zamanlarda anlattıkları hiç de senin büyüğünün anlattıklarına benzemiyor.
4. Operasyon sahaları cep telefonlarının çekmediği yerler olan bazı arkadaşlarımla da tam 6 aydır hiçbir vasıtayla irtibat kuramıyorum.
5. Eğer tüm bunları fiyasko olarak kabul ediyorsanız; lütfen düşüncelerinizi tekrar sorgulayınız.
Ayrica, teror meselesinden hem devlet hem de ordu nemalandigi icin bu sorunu cozecek tek mekanizma Yuce Turk Milleti'dir.
Demir
Devlet ve ordu hain degildir. O'nu kotu yollara alet edenler haindir.
Devlet JİTEM elemanına kimlik verir. Kimlik sayesinde herhangi bir aramaya maruz kalmadan istedigi yerden gecer. Bu adam bunu alıp uyusturucu gecirmeye kullanırsa bu adamın hainligidir.
nesterin
06-23-2007, 12:14 PM
Bu forumda Silahlı Kuvvetlerimize haketmediği eleştirilerin yöneltildiğine şahit oluyorum. Bakalım; arkadaşlar özellikle terörle mücadele konusunda Silahlı Kuvvetleri nasıl değerlendiriyor? Lütfen verdiğimiz oyların gerkçelerini de yazalım
Silahlı kuvvetler görevini fazlasıyla yapıyor.
Şu anda terörün atrmasın da bir çok faktör var.
.
Amerika'nın Büyük orta doğu projesiini hayat geçirmek için bu bölgede her dediğine evet diyecek bir müttefik araması TBMM 'den tezkere geçmediği için intikam aldığı gibi fikirler olsada daha öncesine dayanan KÜRT devleti fikri zaten vardı.TEZKERE geçseydi bunlar başımıza gelmiyecekti
diyenlere şunu hatırlatmak lazım.Tezkere geçmiş olsa bile TÜRK ASKERİ
şimdiki sınırlarımızdan öteye zaten geçemiyecekti.Gelişmiş plan da ise TÜRK ASKERİ Bağdat' da görevlendirilecekti.Türkiyenin güney anadolu bölgesi sayısı belli olmayan Amerikan askerlerinin karargahı olacaktı.
BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİni ( BOP) Amerika planlamış TÜRKİYE' yi de taşaron kullanamak üzere müttefik kandırmacasıyla oyalamıştır.
AMERİKA'nın APO'yu Türkiyeye teslim etmesiyle birlik de BOP projesi de koz olarak kullanılacaktı.
Bu arada AB üyelik şartları arasın
insan hakları kisvesi altın da hem TSK hem polis teşkilatımızın yetkileri de
kısıtlanmıştır.
Bunlar Dünyanın gözü önün de yapılanlar.Bir de kapalı kapılar arkasın da yapılan sözleşmeler var.
AKP seçimlere girmeden Tayyip Erdoğan AMERİKA seyahatlerin de ne vaatler vermiş ki Amerika'ya kayıtsız şartsız emir kulu görevini kusursuz yapıyor.
Durum o kadar çığrından çıktı ki bırakın AMERİKA' ya karşı gelmeyi itiraz etmeyi çapulcu Barzaniye bile sesini çıkaramaz halde.Zira BARZANİYE karşı çıkmak AMERİKA'ya karşı çıkmak eşdeğer.
Gelelim TSK'lerine.
Genel kurmay başkanı YAŞAR BÜYÜKANIT paşa geldiği gün demeç verdi ve Irak'a giidilmesi gerek dedi.
1 ay hükümetten ses yok.Devlet ciddiyetinden habersiz başbakan sorumluluğu atmak için askerden talep gelmeli derken aynı askere benim memurum diyebildi.
Asker başbakanlığa bağlı bir kurum siyasi kararları hükümet verir
" hadi ben Irak' gidiyorum diyemez."
Şimdi burada askeri yetersiz bulanlara soruyorum.Akp iktidar olmadan evvel
terör bu kadar azıtmışmıydı.Büyük şehirlere kadar gelmişmiydi.Şimdi kandil dağı istanbul da ankara da her yerde.
Daha 10 gün evvel içerdekileri bitirmeden Irak da ne işimiz var diyen bir başbakan var iken TSK 'lerini aciz yetersiz bulanlar bana bunu da anlatsınlar.İçerdekiler nereden geliyor acaba uzaydan mı?
Oylamaya baktım hayret ettim.TSK her zaman iç de ve dışta TÜRKİYE cumhuriyetiini korumak ve kollamak görevini hakkıyla yapmıştır yapacaktır.Bundan hiç endişeniz olmasın.Eli kolu bağlı bir TSK 'ya haksızlık yapmayınız.
Şanlı bayrağımızı dalgalandıran TSK'leri bizim onurumuz gururumuzdur.Her kurum da çürükler vardır .İstisnalar kaideyi bozmaz.
Münferit olayları TSK mal etmek vicdansızlıktır.
NE MUTLU TÜRK ORDUMUZA NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
kurshad
06-23-2007, 01:54 PM
Bu forumda Silahli kuvvetlere elestiriden ziyade en guzel ovguler yapiliyor.Bir kere bu durumu not olarak dusmeliyiz.
Fakat bununla beraber terorun ustesinden gelemedigini de soylemek durumundayiz.Filhakika sorunuza cevap hergun gelen sehid cenazeleriyle verilmektedir.
Bunun sebepleri nelerdir bunlari tartismak belki de daha faydali olacaktir. Hukumetin terorle mucadelede guclu bir siyasi irade koyamamasi, terorunun dis kaynaklarinin kurutulamamasi, AB yolunda kabul ettigimiz yasalarla sucluyla ve teroristle mucadelenin zayiflatilmasi, TSK'nin demir yumrugunu bolgeden cekmesi..
Netice olarak; terorle mucadelede TSK yeterlidir demek sadece pembe hayaller gormek olur, neden yetersiz kalmakta ya da birakilmaktadir seklinde soruyu duzeltmek kanimca daha dogru olur.
raltay
06-23-2007, 02:12 PM
Demirkağanın bahsettiği türden anlatımlar geçmişte çok duyulmuştur.
Burada bir noktaya dikkat etmek gerekir.
Bahsedilen konular lokal bireysel konularmıdır? yoksa genel bir politikamıdır?
Bence genel politikalar değildir.
Her kurumda olduğu gibi TSK içerisinde de uygun ortamlar oluştuğunda yanlış yapanlar olabilir. Terörden nemalananlar, kaçakçılığa göz yumanlar, kısaca sakıncalı olarak adlandırılabilecek yollara sapanlar olabilir.
Ordular askeri güçler olmaları nedeni ile demokrasi yokmuş gibi algılanırlar.
Oysaki ordular da belli yasalar cercevesinde hareket eden diğer kurumlar gibi yasaları belli olan demokratik kurumlardır.
Bu kurum içerisinde bazı kişilerin kendilerini her şeyin üzerinde görmeleri, bireysel hareketler içerisine girmeleri halinde bu tür durumların yaşanması kaçınılmaz olur. Bu duruma gelen insanların üzerinde asker elbisesi olsa dahi çeteleşme durumu ortaya chıkar ki, Ordumuz geçmişte bu tip insanlara hiçbir zaman müsamaha göstermemistir.
.......
Genel olarak TSK görevini gerektiği gibi yapmaktadır.
Terör sabahtan akşama bitilebilecek bir olay değildir. Dünyanı en güçlü ülkeleri dahi kendi ülkelerindeki terörü bitirememişlerdir.
Gelinen noktada terör eskiden olduğu gibi yöresel bir çete olayı değildir. Dünya küçülmüştür. bir terör örgütü dünyanın herhangi bir yerinden ülkemizdeki terörü idare edebilmektedir.
Bazı ülkelerinde verdiği destekler gözönüne alındığında gercekten zor bir mücadeledir. pkk ilk yıllarında sosyalist bir örgüt olarak sahneye cıkmıs, ülke içerisinde desteği az olan bir örgüttü. Böyle olmasına rağmen yaklasık 10- 12 yılda kontrol altına alınabilmiştir. ama yok edilemediği bugün görülmektedir. yapısında yasanan değişikliklerle ülke içerisinde destekçisi artmıs, bir anda bitirilmesi mümkün olmayan cok uzun soluklu bir mücadele edilmesi gereken bir örgüt haline gelmiştir. Bu mücadele sadece askeri sahada yapılacak bir mücadele değildir.
Yurt içerisinde ve dısında asker, sivil, herkesin yapacağı topyekün bir mücadeledir.
Askerimiz gereken askeri mücadeleyi yaptığı bilinmekte, görülmektedir. Eğer ordumuz sehitler veriyorsa mücadele ettiği için vermektedir. Sehit vermemenin en emin yolu kıslada oturmak olurdu. Düzenli ordular alan korumasında teröriste karsı basarılı olması mümkündür ancak
Terör örgütleri ile mücadelede düzenli orduların yanında terör uzmanı özel birliklerin kullanılması sarttır. Eskiden olduğu gibi teröristin korkulu rüyası özel harekat timleri tekrar kullanılmaya baslanmıstır. Bu nedenle her gecen gün sehit haberleri azalırken ölü ele geçen terörist sayısı artmaktadır
Bunlar isin askeri yönleridir ve gerektiği gibi yapılmaktadır.
Siyasiler bıkmadan usanmadan küsmeden iliskileri bozmadan her ortamda dıs ülkelerde gereken cabayı göstererek bu örgütün mali ve diğer kaynaklarını kesmek için calısmalıdırlar.
Yurt içerisindeki desteği azaltmanın yolu demokrasiden taviz vermemekten, ülkenin ekonomik olarak kalkınmasından, halkın yarın endisesine düsmemesinden gecer.
Hicbir siyasetcinin terörü siyasi ikbale arac yapma, hicbir iktidarın farklı bir yol izleme lüksü yoktur. Aksi halde terörün hayat bulacağı kaotik bir ortam olusur ki, iste o zaman askeri mücadele dahi anlamını yitirir.
Bu gün dost olarak bilinen pek chok avrupa ülkesinde yerlesmiş olan terör kaynaklarını kurutamadığımız sürece olayı bitirebilmemiz zordur.
20 yılı askın süredir bu kaynaklar avrupa ülkelerinde bulunduğuna göre gecmiste terörün bitirildiği tezleri sadece kendimizi aldatmak olur.
Bugün bitirilemediği de görülmektedir.
Yapılan askeri mücadele sonucunda yakın gelecekte terörün tekrar sindirileceğine inanıyorum. Ancak bahsettiğim kaynaklar kurutulamadığı sürece birgün tekrar hortlayacağını bilmemiz gerekir.
nesterin
06-23-2007, 04:39 PM
Ben cekinmem biiir.
Ikincisi evet fiyasko.
Arkadaşlar Demir Kağan'nın söylediklerini harfi harfine ben de başka birisinden bana yakınım söyledi diye duymuştum. DEMEK ki bu laf dolaştırılıyor..Çok garibime gitti şimdi..Acaba kasıtlı mı bu söylenilenler.
Hatta ben uzun uzun bunun münakaşasını yapmıştım..bir laf kulaktan kulağa biraz da kendisi ekliyip yayılıyor demek ki...
Seckjin Khan
06-23-2007, 04:42 PM
Ben cekinmem biiir.
Ikincisi evet fiyasko.
Demirciğim...
Haklısın önünden geçen teröristi yeri geliyor vuramıyor ama neden vuramıyor?Sana kısaca anlatmaya çalışayım kardeşim...
Yer Hakkari Yüksekova Sınır Karakollarından biri.Geceyarısı saat 03:00 civarı Bir el ateş sesi geliyor.Karakol komutanı ayakta olan biteni gece görüşlü termal dürbünden incelemeye çalışıyor.dakikalar geçtikçe silah sesleri yoğunlaşmaya ve karakolun yakınlarına gelmeye başlıyor.Bu sınır karakoluna sadece ve sadece Helikopter ile asker taşınıyor.Yoldan gelecekler yaklaşık 2 günlük bir yolculuğun ardından Hakkari'ye varabiliyor.Silah sesleri yoğunlaştıkça gelenlerin malum teröristler olduğu ve karakola bir baskın için geldiği anlaşılıyor.yaklaşık 30 dk süren çatışmada karakolda ki askerlerimiz fire vermiyor.Bu kadar yakın alanda çatışma olduğunu göz önüne aldığımızda bu çatışmanın ardından hemen karşı operasyon yapılır ve takip edilir değil mi demirciğim...?
Malesef edilemiyor neden biliyormusun Bu teröristler hemen sınırdan Iraka geçiyor ve kendi topraklarına gidiyorlar.Bu saklandıkları yerler ister inanın ister inanmayın belli bu sınır karakoluna 3km uzakta bu teröristlerin kampı var ve biz bunu biliyoruz ama neden oraya geçemiyoruz?
Siyasi oterite askere yetkiyi versin önünden geçen teröristleri bırak kökünü kazırlar tamam mı?
raltay
06-24-2007, 05:45 AM
Seckjinkhan,
Siyasi oterite askere yetkiyi versin
Bahsettiğiniz konu sınır sıfır noktasında olabilecek bir olay olabilir.
DemirKaganın bahsettiği konular geçmişte içerilerde yasandığı rivayet edilen olaylardır. Terörün sindirilmesinden sonra bu işlerden nemalanan pek çok kamu görevlisinin(sadece asker değil) olduğu daha sonraki yıllarda çeteleşme yoluna gittikleri zaman içerisinde pek coğunun yargı önüne cıktığı gizli bilgiler değildir.
Ancak dikkat edilmesi gereken nokta Bu konuların genel bir politika olmaması, bireysel hareketler olarak karsımıza cıkmasıdır.
Bu gün haberlerde kuyumcu soygunu ile ilgili yakalananlar arasında( gecmişte 30 soygun yapmıslar) biri ordudan ayrılmıs, birisi halen muvazzaf olan 2 asker de vardır.
Düsününüzki bu asker güney doğunun herhangi bir yerinde görevli olsa idi, adı nasıl olaylara karısabilirdi. her kurumda olduğu gibi TSK dan da kanı bozuklar chıkabilir ama Ordumuz bu insanlara asla göz yummadığıda bir gercektir.
Bahsettiğiniz sınır olayında ise sunu söyleyebilirim. Doğrudur ırak sınırımız zor tabiat sartlarına sahiptir. Sınırdaki her askerin belli görevleri vardır. bahsettiğiniz birliklerin birinci görevi yurt içerisine sızmayı önlemek olabilir. takip görevi verilmemis olabilir. yani o asker ne pahasına olursa olsun orada olmak zorundadır. Silah ve tchizatı bu işe uygun olarak verilmiste olabilir
Sınırın hemen ötesinde bir kamp olduğu sabit ise hiç süpheniz olmasın asker izine vs ihtiyacı yoktur. kısa süreli sıcak takip amaclı karsı tarafa girişler her zaman olmustur, Gerektiğinde yine olacaktır. 3 km mesafedeki bir kampa asker girmeden dahi müdahale etmek mümkündür.
Bu takip olayları farklı bir olaydır.
Hükümetin izin vermesi gereken konularla karıstırmamak gerekir.
Gündemdeki Kandil dağı sınırımızdan 100 km içeride iran sınırına yakın bir bölgedir. Buraya müdahale etmek demek bir timin girmesi değildir, belki de 50 bin kişilik bir birliğin dahi yetmeyeceği, sadece pkk ile değil diğer kürtlerle de savasılması gereken, gerektiğinde ıraka, abd ye topyekün savas ilan edilmesi anlamına gelecek büyük bir harekattır.
Böyle bir harekatın askeri yönlerinin yanında siyasi yönleride vardır.
Siyasiler bu kararı alırken her ihtimali gözeterek almak zorundadırlar. cünkü sorumluluk tamamen onlara aittir.
Hükümetlerin görevi diplomatik kapıları sonuna kadar zorlamaktır. askeri gücümüzü arada bir hissettirmek diplomaside basarı kazanmada önemlidir. ama en son yapacağımız hareketi bastan yapmak demek seceneksiz kalmak demektir.
Gelinen noktada abd gecen yıla göre daha bir sıkıntılıdır. Dünyanın en büyük teröristi abd, irana karsı kullanmayı planladığı pejaklıları korumak adına pkkya müdahale etmediğini artık kendi kamuoyu ve dünya görmektedir. cok yakın gelecekte ( belki secimlerden sonra) istemesede bazı adımları atmak zorunda kalacaktır. Bazı terör elebasılarını Türkiyeye vereceğini bekleyebiliriz. Eğer bu tahminim gerçeklesirse ki ben inanıyorum, bizim 50 bin kişi ile yapamayacağımızı diplomasinin yapması demek olur, bu basarıda topyekün Türkiyenin basarısı olacaktır.
afsharkizi
06-24-2007, 08:01 AM
Tsk basarili ah tayyip biraksada Irakaga girseler
Seckjin Khan
06-24-2007, 10:31 AM
Seckjinkhan,
Sınırın hemen ötesinde bir kamp olduğu sabit ise hiç süpheniz olmasın asker izine vs ihtiyacı yoktur. kısa süreli sıcak takip amaclı karsı tarafa girişler her zaman olmustur, Gerektiğinde yine olacaktır. 3 km mesafedeki bir kampa asker girmeden dahi müdahale etmek mümkündür.
Bu takip olayları farklı bir olaydır.
İster inanın ister inanmayın buna şahit olmuş biri olarak söylüyorum ki sınır'dan bir metre içeri bire sıcak takip yapamıyoruz şuan...
Eğer bu konuda emin olmasam yaşamış olan olayları bilmesem bende aynısını söylerdim ama inanın içeri giremiyoruz!
Gündemdeki Kandil dağı sınırımızdan 100 km içeride iran sınırına yakın bir bölgedir. Buraya müdahale etmek demek bir timin girmesi değildir, belki de 50 bin kişilik bir birliğin dahi yetmeyeceği, sadece pkk ile değil diğer kürtlerle de savasılması gereken, gerektiğinde ıraka, abd ye topyekün savas ilan edilmesi anlamına gelecek büyük bir harekattır.
Böyle bir harekatın askeri yönlerinin yanında siyasi yönleride vardır.
Siyasiler bu kararı alırken her ihtimali gözeterek almak zorundadırlar. cünkü sorumluluk tamamen onlara aittir.
Hükümetlerin görevi diplomatik kapıları sonuna kadar zorlamaktır. askeri gücümüzü arada bir hissettirmek diplomaside basarı kazanmada önemlidir. ama en son yapacağımız hareketi bastan yapmak demek seceneksiz kalmak demektir.
Gelinen noktada abd gecen yıla göre daha bir sıkıntılıdır. Dünyanın en büyük teröristi abd, irana karsı kullanmayı planladığı pejaklıları korumak adına pkkya müdahale etmediğini artık kendi kamuoyu ve dünya görmektedir. cok yakın gelecekte ( belki secimlerden sonra) istemesede bazı adımları atmak zorunda kalacaktır. Bazı terör elebasılarını Türkiyeye vereceğini bekleyebiliriz. Eğer bu tahminim gerçeklesirse ki ben inanıyorum, bizim 50 bin kişi ile yapamayacağımızı diplomasinin yapması demek olur, bu basarıda topyekün Türkiyenin basarısı olacaktır.
Bakınız Raltay. 1990 lı yıllarda Irak hükümeti ile yaptığımız anlaşma gereği istediğimiz süre zarfı içinde fiili ve takip amaçlı sınırı geçme ve çatışma,gerekli görüldüğü taktirde operasyonlara izin vardı.Ancak ABD'nin işgali ile birlikte kesinlikle bize verilen sıcak takip anlaşması bitmiştir ve Siyasi Oterite nin verdiği sözlerle de alakalı olabilir bilmiyorum ama bu anlaşma bitmiştir.
Şu aşamada Siyasi Oteritenin işine karışılmaz denilemez! çünkü orada ölen halk ve askerler savaştan değil pusulardan hain tuzaklardan dolayı şehit oluyor.Ve bir vatandaş olarak sizin bu sözü söylemeye hakkınız yoktur!
Eğer bi yakınınızı böyle bir olayda kaybederseniz aynı pervasız sözü söyleyebilirmisiniz? Hayır söyleyemezsiniz...
kurshad
06-24-2007, 10:53 AM
.
Mevcut hukumetin diplomasi yapmakla falan ugrastigi yok. REsmen Barzani'ye operasyon yapmayacagiz mesajlari veriyor. Kaygisi guneydogu bolgesinden uc bes oy toplamak..
Genelkurmay baskani televizyonda canli yayinda operasyon yapilmalidir derken , hukumet meclis karari cikartmamakta direndi. Ve en sonunda malum aciklamalarini yaparak sinirotesi oparesyona gerek yoktur diyerek ordunun dusuncelerini paylasmadigini dunya basiniyla paylasti.
Boylece devletin ve TSK'nin elini zayiflatti , karsi tarafin yiginaklari ve askeri hareketlenmeyi ciddiye almasini onledi.Buna dupeduz ihanet denir artik gaflet cizgisini asmistir.
TSK secim sonrasi, hangi hukumet gelirse gelsin, su veya bu sekilde harekete gecmezse o zaman terorme mucadelede yetersiz oldugunu gosterecktir.
Umudumuz harekete gecmesi yolunda..
deyrambel
06-24-2007, 12:31 PM
ben van da askerlik yaptim- bascavus aynen boyle diyordu: bazen pkk lilar ile karsilasiyorduk dagda- birbirimizi gormemezlikten geliyorduk-cunku bir catismaya girsek saatlerce catisma olacak olu yarali olacak
aynen boyle durumumuz ulke icinde terorisler heryerde-- pkk lilar daglari cok iyi kullaniyor
yorum yok astsubayin konusmasina sonra vatan haini falan ilan edersiniz
Temur
06-24-2007, 01:56 PM
Ordu %100 başarısızdır,sebebide organize,istişare,paylaşma,fikir alışverişi,strateji üretme gibi en önemli hususlardan noksan oluşudur. Komutanın dediği her zaman doğrudur.Emir demiri keser. Önce verilen emir uygulanır sonra sogulanır.Ne demişler Mantığın bittiği yerde askerlik başlar.
genco
06-24-2007, 02:02 PM
"Özel Harekat"ı bölgeden kim, niçin çekmiştir?
Bunun cevabını iyi bilen, detaylandırabilen varsa, söylesin; çünkü gerçekler burada gizli...
TSK düzenli ordudur; gerilla eğitimi almamıştır...
Eşkiyanın karşısına gerilla eğitimi almış olan -Özle harekat gibi-özel kuvvetler çıkmadıkça sonuç almak zorlaşır...
"Bebek katili" çapulcularına, telef olmamaları için "Sakın Özel Harekatçılar'la çatışmaya girmeyin"diye emir vermişti.
Birileri de PKK'nın karşısından Özel Harekatçıları çekmiştir...
Yani, birilerinin korkusunu gidermiştir...
Neden acaba?..
deyrambel
06-24-2007, 02:27 PM
"Özel Harekat"ı bölgeden kim, niçin çekmiştir?
Bunun cevabını iyi bilen, detaylandırabilen varsa, söylesin; çünkü gerçekler burada gizli...
Eşkiyanın karşısına gerilla eğitimi almış olan -Özle harekat gibi-özel kuvvetler çıkmadıkça sonuç almak zorlaşır...
"Bebek katili" çapulcularına, telef olmamaları için "Sakın Özel Harekatçılar'la çatışmaya girmeyin"diye emir vermişti.
Birileri de PKK'nın karşısından Özel Harekatçıları çekmiştir...
Yani, birilerinin korkusunu gidermiştir...
Neden acaba?..
aynen boyle -anadolu cocuklarini itlerin onune atan birilerine sormak lazim--
dedigin gibi propaganda yaptilar ozel harekatci boyle soyle diye ve ordan uzaklastirdilar cunku 1991-94 yillari arasinda pkk yok eden ozel harekat olmustur-ondan dolayi dogu da ozel harekatdan cok korkarlar
zaten bu ulke de kimin ne oldugu belli degil
her yerde bir fidne fesat var bunu anlamak cok zor
raltay
06-24-2007, 02:28 PM
sechjinkhan,
Eğer bi yakınınızı böyle bir olayda kaybederseniz aynı pervasız sözü söyleyebilirmisiniz? Hayır söyleyemezsiniz...
Arkadasım sen bu baslık altında yazdığım yazıları iyi okudunmu?
Ben hangi pervasız sözü söylemisim ki, sen bu sekilde anlıyorsun?
Bir timin kısa süreli sıcak takibinden bahsediyorsan daha yakın zamanda sınırın yakın bölgelerinin top atesi ile döğüldüğü haberlerini unutuyorsun.
Bizim tarafta eylem yapıp karsıya kacanları kovalamakta hiçbir zaman sorun olmadı olmazda. hala hayır girilemez diyorsan senin dediğin olsun.
Ben 100 km içerideki kandil denilen bir bölgenin işgali ile ilgili düsüncelerimi yazdım. bu düsünce benim düsüncemdir. katılmıyor olabilirsin ama pervasızlık olduğunu söylemek size yakısmıyor.
Şu aşamada Siyasi Oteritenin işine karışılmaz denilemez!
Benim buna benzer bir sözüm varmı?
genco,
"Özel Harekat"ı bölgeden kim, niçi çekmiştir?
2000 öncesinde Terör sindirildikten sonra özel harekat timleri bölgeden cekilmis ve dağıtılmıs olduğunu biliyorum. benim bir akrabamda özel harekatta görevli idi, simdilerde karakol polisliği yaptığını biliyorum.
raltay
06-24-2007, 02:34 PM
Mevcut hukumetin diplomasi yapmakla falan ugrastigi yok. REsmen Barzani'ye operasyon yapmayacagiz mesajlari veriyor. Kaygisi guneydogu bolgesinden uc bes oy toplamak..
Genelkurmay baskani televizyonda canli yayinda operasyon yapilmalidir derken , hukumet meclis karari cikartmamakta direndi. Ve en sonunda malum aciklamalarini yaparak sinirotesi oparesyona gerek yoktur diyerek ordunun dusuncelerini paylasmadigini dunya basiniyla paylasti.
Boylece devletin ve TSK'nin elini zayiflatti , karsi tarafin yiginaklari ve askeri hareketlenmeyi ciddiye almasini onledi.Buna dupeduz ihanet denir artik gaflet cizgisini asmistir.
TSK secim sonrasi, hangi hukumet gelirse gelsin, su veya bu sekilde harekete gecmezse o zaman terorme mucadelede yetersiz oldugunu gosterecktir.
Umudumuz harekete gecmesi yolunda..
Kim ne demistir ne yapmıstır tartısmak bana düsmüyor ama söyleyebileceğim tek sey;
Böyle önemli konular basın aracılığı ile konusulduğunda sonucun nereye gideceğini kestirmek zordur.
genco
06-24-2007, 02:38 PM
genco,
2000 öncesinde Terör sindirildikten sonra özel harekat timleri bölgeden cekilmis ve dağıtılmıs olduğunu biliyorum. benim bir akrabamda özel harekatta görevli idi, simdilerde karakol polisliği yaptığını biliyorum.
Aldığı eğitime bak, verilen göreve bak!
O akrabanı yakında çağıracaklar...
Paçalar sıkıştı çünkü...
Seckjin Khan
06-24-2007, 02:40 PM
Bir timin kısa süreli sıcak takibinden bahsediyorsan daha yakın zamanda sınırın yakın bölgelerinin top atesi ile döğüldüğü haberlerini unutuyorsun.
Bizim tarafta eylem yapıp karsıya kacanları kovalamakta hiçbir zaman sorun olmadı olmazda
Top atışları yapılıyor ama asker geçmesi söz konusu değil sadece orada Özel Kuvvetler Komutanlığına Bağlı İstikbarat subayları var o kadar.Yine aynı şeyi söylüyorum bizzat şahit oldum takip edemiyoruz...
Benim bu sözünüzü pervasızca olarak düşündüm.yoksa yazdığınız şeylere katılırım katılmam o önemli değil...
genco,
özel harekatçılar Raltay arkadaşımızın dediği gibi 2000 li yıllarda terörün iyice az olduğu dönemde Doğu İllerini kapsayan Olağanüstü Halin kalkmasıyla birlikte dağıtıldı tüm yurda...
raltay
06-24-2007, 02:45 PM
Aldığı eğitime bak, verilen göreve bak!
O akrabanı yakında çağıracaklar...
Paçalar sıkıştı çünkü...
Önemli olan eskilerin görevde olması değil, bu kurumun devam ettirilmesi idi.
Yani yeni insanların yetistirilerek hazır tutulması idi.
Son zamanlarda yine özel harekatchıların kullanılmaya bashladığını duyuyoruz.
Benim akrabamın o günlerdeki halinden geriye sadece resimleri kalmıstır. cünkü kilosu ve yashı o günlerden chok farklı.
Seckjin Khan
06-24-2007, 02:45 PM
Eğer bunu diyorsanız yanılıyorsunuz... TSK düzenli ordu olmasının yanında Gerilla Eğitimini de iyi şekilde almış ve şuan da da uygulamaktadır...
raltay
06-24-2007, 02:53 PM
sechjinkhan,
Top atışları yapılıyor ama asker geçmesi söz konusu değil sadece orada Özel Kuvvetler Komutanlığına Bağlı İstikbarat subayları var o kadar.Yine aynı şeyi söylüyorum bizzat şahit oldum takip edemiyoruz...
haklı olabilirsin
Ben bu düsüncemde ısrarcı değilim, yanılabilirim, ama düsüncelerimi söyledim.
sınır kıyılarında izin almaya gerek yoktur düsüncesi ile bu konuyu
Hükümetin izin vermesi gereken konularla karıstırmamak gerekir. derken,
izin verilmesi gereken daha uzak ve genis coğrafya isgali ile karıstırmamak gerekir dedim.
izin verilmelidir veya verilmemelidir diye sabit bir düsünceye bağlı değilim.
sanırım anlasılmıstır.
Seckjin Khan
06-24-2007, 02:59 PM
sechjinkhan,
Ben bu düsüncemde ısrarcı değilim, yanılabilirim, ama düsüncelerimi söyledim.
sınır kıyılarında izin almaya gerek yoktur düsüncesi ile bu konuyu
Hükümetin izin vermesi gereken konularla karıstırmamak gerekir. derken,
izin verilmesi gereken daha uzak ve genis coğrafya isgali ile karıstırmamak gerekir dedim.
izin verilmelidir veya verilmemelidir diye sabit bir düsünceye bağlı değilim.
sanırım anlasılmıstır.
şahit olmasam bende sizin gibi düşünürdüm... hükümetin izin vermesi gereken konulardan biri bu mudur değilmidir bilmiyorum ama benim gördüğüm olayı düşündüğümde askerin hareket alanını kısıtlayan bir faktör olarak gördüm siyasi otoriteyi o kadar.AKP fln için söylemiyorum hükümette olan başkası da olsa aynı şeyi yazardım...
Yanlış anladım bi noktayı onun için özür diliyorum. "Bu konuda fazla hassasım galiba"
raltay
06-24-2007, 03:03 PM
Sizi anlıyorum,
Bende bu oylamada ordumuzun görevini layıkı ile yaptığı seceneğini inanarak işaretledim.
Farklı bir sonuc istemiyoruz biran önce terör belasından kurtulmak hepimizin dileğidir.
teginalp
06-24-2007, 03:38 PM
Adamlar geçen 23 sene içerisinde inlerini içeriden birbirlerine tunellerle bağlamışlar, kamplarında betonarme inşaat yapmışlar, elektrik santralı bile kurmuşlar. (Bunlar TV de söylendi ve yer de kandil, Irak değil) Bütün bunlar gözümüzün önünde yapılırken biz neredeydik.
Bu kadar kök salmaya bırakırsak temizlemesi de vakit alacaktır tabii ki.
Arkadaslar Teror bu topraklarda 23 yıldır yok mu?
Bu 23 yıl icinde terorun surecine bakalım.
Teror gelismis,kollara ayrılmıs meclise girmis degil midir?
İcinde bulundugu bolgeleri provoke etmis, buralardan kendilerine lojistik destek almıs degil midir?
Dun bunlar capulcu degil miydi? Bugun gerilla olmadılar mı?
.......
PKK gelisim gostermistir.
Bakın bundan onceki sınır otesi operasyonumuza. Biz birilerine kursun yagdıracakken siyasilerimiz diplomatik iliskilerimiz bozulmasın diye ordumuzun onune gecmemis midir?
Tek taraflı PKK ateskesi sonrası siyasilerimiz "Bay Ocalan" seklinde konusmaya baslamams mıdı? Bunun uzerine bircok subayımız istifa etmemis midir?
Turkiye'de siyasilerin hataları ordudan kat kat fazladır.
Birinicisi;Askerdeyiz.Karagahta olduğumuz için ilk emirleri biz okur ve piyasaya yayarız.Ogün kendi aramızda sözleştik ve 6 kişi 'Tugay'dan genelge geldi askerlik 12 aya düşmüş diye'söylenti çıkardık...
Erat olaya kolpa olarak baksada karagahta olduğumuzu bildikleri için ciddiye aldılar olayı.Bu söylenti Bizim Taburdan,Alaya ordanda tugaya kadar yayıldı.tugay bir evrak almak için içeri girdiğimizde Nizamiyede asker bize müjdeyi verdi;Tertip gözün aydın askerlik 12 aya düşmüş :lol: :lol:
yani her söylentiyi ciddiye almayın :lol:
İkincisi ;Terör ile mücadele TSK'lerinin işi değildir.10 tane 20 tane çapulcu izin koskoca orduyu teyakkuza geçiremesssiniz.Bu konuda özel timler oluşturur ve keklik avlar gibi avlarsınız....
Üçüncüsü;Çok sık şekilde devlet ve Hükümet kavramları birbirine karıştırılıyor azami dikkat lütfen.Lafınızın nereye gittiğini bilin !
yavuz
06-25-2007, 08:21 AM
Gonulluler siraya gecsin o zaman... :cool:
-Yaz tatilinde bosum.
-Av tufegi olan var mi?
Ozel tim gama :mrgreen:
binbirincigece
10-07-2007, 03:55 PM
Gonulluler siraya gecsin o zaman... :cool:
-Yaz tatilinde bosum.
-Av tufegi olan var mi?
Ozel tim gama :mrgreen:
Yaz tatilinde ne yaptın Yavuz? :lol:
Karayılan
10-07-2007, 03:57 PM
Sabaha karsi(sanıyorum) 13 sehit daha verdik. Shashbakanimiz olayi kinamis, yuregim sogudu valla!!!
yavuz
10-09-2007, 03:51 AM
Yaz tatilinde ne yaptın Yavuz? :lol:
Kurtlar Vadisi izleyenler bilir... ;)
asya1917
10-20-2007, 02:50 PM
Soru eksik bence tek başına "terörle mücadeleyi" TSK vermez veremez..öncelikle terör nedir?, nasıl doğar? nasıl gelişir bunu iyi görmek gerekli..terör dediğimiz şeyin tanımını iyi yapmak gerekli!!!..dünyanın hemen her yerinde "terör" yaşanır,yaşanmakta bunun sonuda gelmez..bunun sonunun gelmesi demek sistemin çökmesi demektir..büyük devletler yani dünyayı yönetenler bu işi nasıl yapıyor.?? yarattıkları terörle!..bir yerde hakimiyetini nasıl kuruyor..ve ekonomik gelişimini nasıl sağlıyor?.."terör" kim için ne ifade ediyor?? özellikle dünyayı yönetenler ;ülkelere demokrasi götüreceğiz diyenler için terör nasıl bir silah?..iyi bir silah,11 Eylülü yaratanlar bugun Orta Doğu projesindeki en iddalı adımını attı..diğer iddalı adım ise bu bölgede kurulacak "KÜRDİSTAN" .TSK bu siyasi ve ekonomik komplo ve oyunların ne kadarına hakim ki mücadelesine bir pay biçelim?..Türkiye bu siyasetlerin hangisinde yaptırımını koymuştur ve nekadar parçasıdır ki?..ABD Türkiye'ye karşı açık kartla oynuyor .suspayı vermişti Irak işgalinin başlarında şimdi onlarıda alıyor ZAHO ve DOHUK da ticari şirketlerin son durumuna bakarsak bunu anlaya biliriz..TSK elbette farkında ve onlarda şuan elindeki kozlarını oynuyorlar..TSK ülke sınırları içersinde hakimiyeti muhteşem kriz dönemlerinde kontrollü krizler yaratarak,terörü denetiminde tutuyor ama terör, bu ülkeyle sınırlı değil ki..Peki K.Irak'a girmek çözümmü bence değil..bunun cevabı için geçmişde yaşadıklarımıza bakmak yeterli..kaç kez girdik ve sonuç ne oldu?? ki PKK da artık taktik ve siyasetini değiştirdi..oraya girmek bitirmek amaçlı değil zaten mümkünde değil..bırda bizim yaptığımız ABD ve kürdistan üzerine projeler yapanlara sesli olarak bende burdayım ve bu okadar kolay değil demek isteniyor ama yürütülen bu siyaset ve hükümetin bu cılız duruşuyla nere kadar bilmiyorum..Hazırlıklı olalım yeni komşumuz doğurtuluyor sancıları başladı.ABD den dostluk hediyesi bize
Alparslan
10-21-2007, 08:24 AM
Bence cok daha fazlasi yapilabilir. Hala da gec degil. Gerekirse KIMYASAL SILAH KULLANILSIN. Yeter artik canimizin yandigi. Evinde bahar temizligi yapanlar boceklere acir mi? Bizde artik ulkemizde bir bahar temizligi yapalim. Bolgeye gazeteci sokmayalim, gerekirse ZORUNLU GOCUN onunu acalim. Gerekiyorsa OHAL geri gelsin hemde daha agir sartlarla. Bu is artik bitmeli. Cocuklugumdan beri tek gordugum degismeyen sey SEHIT HABERLERI. YETER BE!!!
gokcan83
10-21-2007, 12:53 PM
Birinci agizdan dinledigim, soyu sopu Turk olan ve Turkcu olan bir buyugumun anlattigi bir olaydir bu. Dolayisiyla belgeleyemem. Verilen emir catismaya girilmesi yonunde degil; catismaya girilmemesi yonunde. Ayrica, teror meselesinden hem devlet hem de ordu nemalandigi icin bu sorunu cozecek tek mekanizma Yuce Turk Milleti'dir.
Arkadaşım dediğin tipte olaylar yaşanmış olabilir; fakat terörist saldırılar bildiğin cephe savaşları olmadığı için sınırdan geçen grupları kendi topraklarımızda çevreleyip imha etme hakkımızı kullanmak gibi değişik stratejiler olabilir. Ne yazık ki nöbet tutan askerleri öldürüp kaçan gerilla tipi savaşa karşı sınır korumanın bir anlamı olmayabilir. Ayrıca bölgedeki istihbarat faaliyetleri açısından değişik durumlar da söz konusu olabiliir diye düşünüyorum. PKKnın içinde her milletten adam vardır büyük ihtimalle.
gokcan83
10-21-2007, 01:42 PM
Arkadaşlar TSK bildiğiniz gibi sadece dağa çıkmış eli silahlı insanlara karşı mücadele etme yetkisine sahip. Bölgede yabancı devletlerin örtülü ödeneklerinden faydalanan sivil toplum kuruluşları, gazeteler ve daha niceleri cirit atıyor. Sadece bununla da kalmayıp avrupada pkk adına para toplayan dernekler var. Dahası PKK propagandası yapan belediye başkanlarımız var.Siyasi irade devreye girmelidir.
MUHLIS
10-21-2007, 01:59 PM
Irkci fascistlarin cezasi olum!!! Fascistlarin iyi kotu, az coku yoktur, guclu gucsusu yoktur, hepsi bir gordur!!! :twisted:
Demir Kağan
10-21-2007, 02:16 PM
gokcan, Tunceli nereye sinir? :)
binbirincigece
10-21-2007, 03:03 PM
gokcan, Tunceli nereye sinir? :)
Tunceli ayrı bir cumhuriyet gibi davranıyor ya; ona binaen demiş olabilir.;)
ulugbekTR
10-22-2007, 04:28 AM
haydin askere
Batiston
10-26-2007, 06:49 AM
Askeri bilgileri sızdıran hainler yakalandı
Sınırda askeri hareketlilik hızla artarken 6 kişi askeri bilgileri Kuzey Irak'a aktardıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
Bölgede yapılan telefon dinlemelerinde ikisi korucu başı 6 kişi TSK'yla ilgili bilgileri Kuzey Irak'ta görüştükleri kişilere aktardıkları tespit edildi.
Bölgede sınır ötesi operasyon hazırlıkları dikkati çekerken, askeri yetkililer stratejik noktalardaki hazırlıkların gizli tutulması için buralara giriş- çıkışı yasakladı. Bu bölgelerden yapılan telefon konuşmaları da izlemeye alınırken, Kuzey Irak'la yaptıkları telefon görüşmelerinde askeri bilgileri verdikleri anlaşılan korucubaşı İdris Seven ve Cemal Demir ile Burhan Ediş, Tayyip Ecer, Hacı Çetin ve Enver Demir gözaltına alındı.
ASKER ALARMDA
Güvenlik yetkilileri bu kişilerin, Çukurca ilçe merkezi ile Çığlı, Üzümlü ve Köprülü köylerinden Kuzey Irak'la ‘sakıncalı görüşme yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söylemekle yetindi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'daki terör yuvalarına yönelik sınır ötesi hakerat için yığınak devam ederken, Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde de asker sayısı artırıldı. Bu bölgede yaklaşık 20 bini aşkın Mehmetçik, Irak sınırının sıfır noktasında alarma geçti ve kara harekatı emrini beklemeye başladı. Mehmetçik dağlarda mevzilenirken, sınır boylarında da uçak ve helikopterlerin keşif uçuşları arttı.
Irak sınırında ‘askeri bölge’ ilan edilen ve giriş- çıkışın yasaklandığı kritik bölgelerde kara harekatının başlaması beklenirken, Çukurca başta olmak üzere birçok yerde birlikler alarma geçirildi. Çukurca- Uludere karayolunda ise güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarıldı. Askerler, bir taraftan yollarda mayın arama tarama görevini sürdürürken, diğer taraftan da kritik noktalardaki dağlarda komandoların ellerinin tetikte oldukları gözlendi.
Askerler, sıfır noktalarındaki kurumuş dere yataklarında da PKK’nın önceden mühimmat bırakabileceği ihtimaline karşı bu yerlerde de arama-tarama faaliyetlerinde bulunuyor. Çukurca ve Uludere’de Kuzey Irak’a doğru yükselen dağlardaki mağaralar didik didik aranıyor. Köy korucuların da katıldığı aramalar, titizlikle sürdürülüyor.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...Cate goryid=1 (http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=26.10.2007&Newsid=143855&Categoryid=1)
Seckjin Khan
10-26-2007, 07:31 AM
Eğil Kulak Ver Ceddine Türk'e Kefen Giydirmek Hangi itin Haddine !
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.