PDA

View Full Version : Petkim Ihalesini Kim Kazandi ?

nesterin
07-05-2007, 02:01 PM
TransCentralAsia Petrochemical grubu Petkim ihalesini kazandı.

Kazaklar bizi fena dövmüştü

Kazakistan denince akla geliyor? Hatırladınız değil mi o saldırıyı..

Kazakistan denince akla o korkunç saldırı geliyor. Yüzlerce Türk işçisinin öldüresiye dövüldüğü olaylar unutulmadı..http://img511.imageshack.us/img511/1148/kazak1db8.jpg (http://imageshack.us)

İşte bu hatırlatmayı haberciler.com sitesi yaptı. Hafızaları yeniden tazeledi.. Kimsenin bilmediği Kazakistan'ın TransCentralAsia Petrochemical grubu Petkim ihalesini kazandı.

Bu ülkenin Tengiz bölgesinde petrol şirketi şantiyesinde yemek sırası yüzünden çıkan kavgada yüzlerce işçi yaralandı. İşçilerin cep telefonuna çektikleri görüntüler belleklerden silinmedi..

Yurda dönen işçiler o korkunç anları unutamadıklarından ötürü tekrar Kazakistan'a dönmek istememişlerdi
Feci olayın üstüne gidilmedi.. Örtbas edilip kapatıldı... Kazakistan'da sadece Türklere değil diğer yabancılara da benzer saldırılar oluyor. Rusya'nın etkisinde kalan Kazaklar yabancılara düşman gözüyle bakıyor..
Arkasında Ruslar var

'Rusya'dan finansman yatırımcısı olarak bir Rus bankası var, Adı Investment Bank Troika Dialog. Strejik yatırımcılar ise Kazakistan'da petrol işiyle uğraşan Caspi Neft ile Investment Industrial Group Eurasia ve bunların yanı sıra çok ciddi enerji yatırımları yapan Kazak yatırımcılar var.

Şimdi PETKİM de çalışmak için buraya kazak işçiler mi gelecek?
gelirlerse
rövanşını alırlar :lol:

yavuz
07-05-2007, 02:06 PM
Kansizlar kazanmistir kesin. Yoksa bu hukumet satmazdi...

"Yabanci sermaye" diye diye satiyorlar. Benim "zeki, cevik, ahlakli" milletim de bunu yutuyor. Ulan "sermaye" ile "el degistirme" arasindaki farki anlatmaya kelimeler yetmez be! Duzenbaz, dolandirici insan. Seni bu memleketin basina, memleketi satasin diye mi getirdiler?

Erbakan Hoca da, garibim, hala HAVUZ SISTEMI'nden bahsediyor. Havuzu dolduracak cesme kalmadi, cesme!..

deyrambel
07-05-2007, 02:22 PM
bu goruntuleri gorunce - rus sitelerinde ki ermeniler cok sevinmisti- hatta bana demislerdi bakin sizi kazaklar ble sevmiyor diye- kazakistan da baya ermeni var--bizim garib turkler heryerde boyle mazlum-- herkesle muhattab oluyorlar- insan yerine koyuyoruz herkesi-ayni kapta yemek yiyoyruz- ama rus ingiliz bunlari adam yerine koymaz-ruslar kazaklara falan ubludok derler -- tam anlamini bilmiyorum
kazaklar bunu rusa yapamaz iste- ondan dolayi ruslara hic bir zaman boyle saldiramazlar cok iyi bilirler sonucta ne olacak

ama bizim turkler herkesle muhattab oluyor -adamlar simariyor ve astar istiyor

o kadar insana saldirdilar ne oldu? kardesiz diye ortduler---

Allah sonumuzu hayir etsin ama turan falan hayal urunleri gibime geliyor

cunku sizler adamlarin umrunda degilsiniz-inanmazsaniz gidin gorun-yakindan tanimadiginiz insanlar hakkinda yazmak hayal uretmek sacmalik gelmeye basladi bana

deyrambel
07-05-2007, 02:25 PM
SSSR cumhuriyetleri icinde kendi dilini kulturunu koruyan tek halk azeri turkleridir
ben 5 yil baku de yasadim buna inanin ruslarin cogusu azeri turkcesi bilir

bu kadar milli kultur vardir Azerbaycan da
dikkat edin Turkistan bolumune cogunlukla azeri turkleri girer cunku onlarda oguz boyundan

Karayılan
07-05-2007, 02:49 PM
var.
Şimdi PETKİM de çalışmak için buraya kazak işçiler mi gelecek?
gelirlerse
rövanşını alırlar :lol:Boyle seyler cok yanlis...

Bilge_Kagan
07-05-2007, 03:51 PM
Kazakistan denince akla geliyor? Hatırladınız değil mi o saldırıyı..

Kazakistan denince akla o korkunç saldırı geliyor.

Benim aklima hic boyle seyler gelmiyor, nedense ? Kazakistan deyince benim aklima kardeslerim geliyor, bozkir geliyor, at ciftligi kurup emekliye ayrilmak geliyor :lol:

Turk iscileri ( ki bunlarin da onemli bir cogunlugu Turk degil Turk vatandasiydi, anladiniz siz... ) dayagi fazlasiyla haketmislerdi, hakettiklerini buldular. Provokasyon var miydi, vardi ancak bu bir takim gercekleri degistirmez. Kalkip da elin Yahudisi, Arabi iviri ziviri alacagina, en azindan Kazak alsin...

kurshad
07-05-2007, 04:28 PM
Benim aklima hic boyle seyler gelmiyor, nedense ? Kazakistan deyince benim aklima kardeslerim geliyor, bozkir geliyor, at ciftligi kurup emekliye ayrilmak geliyor :lol:

...

Allah Allah, aynisini dusunuyorum :shock:
Kazakistan'in ucsuz bucaksizliginda, ufukta yemyesil daglarina bakan bir kosesinde at ciftligi kurup dunyadan kopmayi oteden beri hayal ederim..

Demir Kağan
07-05-2007, 04:35 PM
Ben de varim.

O zaman, ucumuz bir olduk bozkirda arsaya girdik deriz. :lool:

Mgas
07-05-2007, 04:36 PM
Konu uzerinde basvuru yapılacaktı, incelenecektir.

Bilge_Kagan
07-05-2007, 06:05 PM
Ben de varim.

O zaman, ucumuz bir olduk bozkirda arsaya girdik deriz.

Kurbanda da 3 kisi beraber ata gireriz artik :lool:

deyrambel
07-06-2007, 12:48 AM
petkimi alan ermeni cikti-rus ortagi bankanin yuzde 65 hissesini elinde tutan ermeni vardanyan imis

oğuz
07-06-2007, 03:42 AM
Allah Allah, aynisini dusunuyorum :shock:
Kazakistan'in ucsuz bucaksizliginda, ufukta yemyesil daglarina bakan bir kosesinde at ciftligi kurup dunyadan kopmayi oteden beri hayal ederim..

Deniz olmayan yerde ben YAŞAMAM...

Athos,Portos,Aramis kardeşler D'artagnan EGE'ye gitti :lol:

nesterin
07-06-2007, 04:02 AM
Petkim'i alan Yahudi çıktı
06 Temmuz 2007 Cuma 09:05
Petkim'in arkasındaki sır perdesi aralanıyor. İki patronun biri Yahudi diğeri Ermeni...
Petkim’i alan Eurasia Group’un üstündeki sis perdesinin ardında Kazak zengin Alexander Mashkevich çıktı. Kazakistan ekonomisinin dörtte birini kontrol eden, 1 milyar dolarlık kişisel serveti ile Forbes listesinde yer alan Mashkevich aynı zamanda Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı

Bir diğer ortak Ermeni asıllı Rus vatandaşı Ruben Vardanyan

Petkim’in yüzde 51’ini kazanan grubun motor gücü ve finansal omurgası Rus Troyka Dialog Grubu. Rusya’nın önemli yatırım kuruluşlarından biri sayılan Moskova merkezli Troyka Diyalog’un piyasa değeri 3 milyar 700 milyon dolar civarında. Rusya’nın 13 kentinde, ayrıca New York’ta, Londra’da, Kiev’de ve Güney Kıbrıs’ta temsilciliği var.

Bu haber toplam 18436 defa okunmuştur

SATILMIŞLARRRRRRRRR... !!!!!
SAAAAAA TTTTTTIIIIIIIII

Bilge_Kagan
07-06-2007, 05:20 AM
Ben de tam bunu yazmak uzere gelmistim. Kardeslerimiz falan diyordum ama, alanlarin icinde Kazak olan bir tane ortak yok.

Caspi Neft: Yakin zamanda tamami Amerikalilara satilmis bir sirket
Troika Dialog: Yuzde altmis besi Ermeni Vardanyan soyadli birine ait bir banka
Investment Industrail Group Eurasia: Sahibi Avrasya Yahudileri diye bir dernegin basi.

Bir de sunu soylemem gerekiyor, Petkim 15 yillik kari fiyatina satilmis. Ben bu kisir ekonomi bilgimle bile soyleyebilirim ki adam gibi yapilan ozellestirmelerin hicbirinde satilan sirketin yillik karinin 90 katinin asagisinda fiyat olmaz. Yazik olmus...

Seckjin Khan
07-06-2007, 10:41 AM
Vallaha ihaleyi canlı seyrettim ihaleden hemen sonra kazanan firma ve saatbaşı para karşılığında şirket sözcüsü yapılan adamı dinledim :lol:

sonuç o masada oturanlardan hiçbiri kimin adına çalıştığını bilmiyor :lol:

khanoghuz
07-07-2007, 03:08 PM
ülkede satılmadık tek bir kurum bırakmayacaklar bu gidişle. sonumuz hayrola.

yavuz
07-07-2007, 03:28 PM
Petkim sonuncusuydu.
Satılmadık kurum kalmadı...
Hepsini sattılar...

Sayın Basbakan(!!!) cikarir cebinden bi tane daha, onu da satar. :lool: