PDA

View Full Version : İşkencecilerle ülkem için el ele veriyorum!

METE
07-09-2007, 01:49 AM
İşkencecilerle ülkem için el ele veriyorum!

http://www.gazetevatan.com/newpics/news/090720070107063984260.jpg "Dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum..."

Cumhuriyet Gazetesi�nde MHP�yi öven yazısıyla çok tartışılan gazetenin Başyazarı İlhan Selçuk dün köşesinde kendisine yönelik eleştirilere ilginç bir değerlendirme ile yanıt verdi. Selçuk, �Ben, laik Atatürk Cumhuriyeti�nin bütünlüğü için dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin gereği sayıyorum� dedi. Selçuk, �Seçimden sonra bir CHP-MHP koalisyonu olasılığı dinci ve dönek solcu tayfasını çıldırtıyor� yorumunda bulundu.

MHP ilan verdi

Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk 26 Haziran�da Cumhuriyet Gazetesi�nde MHP�nin seçimler öncesi �canlanıp kanlandığını� belirterek, �Dincilere karşı çıkan MHP aslına rücu etti ve milliyetçilik şiarını benimsedi. Bu da entel-liboş takımını korkutuyor, uykularını kaçırıyor� yorumunu yaptı.

Selçuk�un, bazı çevrelerin sert eleştirilerine neden olan bu yazısı MHP yönetimi tarafından ise memnuniyetle karşılandı. Bu gelişmelerden sonra geçtiğimiz cumartesi günü de MHP�nin seçim ilanlarından biri, Cumhuriyet Gazetesi�nde İlhan Selçuk�un köşe yazısının yer aldığı 2. sayfada yayınlandı.

İlhan Selçuk dün, MHP ile ilgili yazısı nedeniyle kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Selçuk dünkü yazısında şu görüşleri ifade etti:

Eleştirilere yanıt verdi

�Geçen hafta MHP için yazdığım yazıda bilimsel bir gerçek vurgulanıyordu; ama, bizim medya gerçeğin özünü bırakıp işi şamataya dönüştürmek istedi. Konuyu saydamlaştıralım: Bush yönetiminin desteğini almak için AKP�nin PKK terörüne teslimiyetçi yaklaşımı, bölücülere göz kırpması, Talabani ve Barzani ile aşna fişnesi, ülkeyi yabancılara parça parça taksit taksit satması artık açık seçik ortalıkta sergileniyor. Yalnız MHP mi? AKP�nin teslimiyetçi satılmışlık politikasına CHP, DP, GP, SP de karşı çıkıyorlar.. Sonuç: AKP teslimiyetcilik ve satılmışlık siyasetinde yalnızdır. Hem bunca gürültüye ne gerek var? Vaktiyle Ecevit�in DSP�si ile Devlet Bahçeli�nin MHP�si koalisyon yapmadılar mi?

Takiyeci ve dönek solcu kesimindeki telaş boşuna.

Türkiye tehlikenin farkındadır. Tüm sağcılar, solcular, ilericiler, gericiler, vaktiyle birbirlerine diş bilemiş ve can yakmış olanlar Cumhuriyet Türkiyesi�ni yaşatmakta buluşacaklardır. Geçmiş geçmişte kaldı, dünden kalma kin güdüleri bugün eskimiş bakkal defterinde veresiye hesabının değerinde bile değil.

Kan davası aydınlık ve çağdaş insana yakışmaz. Ben laik Atatürk Cumhuriyeti�nin varoluşu ve bütünlüğü için, dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum.�

kurshad
07-09-2007, 06:03 AM
İşkencecilerle ülkem için el ele veriyorum!

Kan davası aydınlık ve çağdaş insana yakışmaz. Ben laik Atatürk Cumhuriyetinin varoluşu ve bütünlüğü için, dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum.

Tam guzel giderken en sonunda potturmus..

Adama sormazlar mi; ulkuculer mi iskence yapti sana? Hapishanelerde iskenceye ugrayan taraflardan bir tanesi de ulkuculer degil miydi?

Ben; 80 sonrasi iceri girmis ve iskence gormus ulkuculerden kimini sahsen taniyorum. Bunlardan bir tanesinin ki; dunya iyisi bir insandir; ugradigi iskenceler sonunda cocugu olmuyordu.

Ayrica not olarak dusmeli ki; ulkuculere iskence eden polislerin buyuk bolumu Pol-Der'li polislerdir.
Yani yukaridaki yorumun tam tersini ulkuculer solcular icin de yapabilir..

khanoghuz
07-09-2007, 06:54 AM
ne denirse densin iki tarafta çok acılar çekti. ne sağcılar ne de solcular karşı taraf bize işkece etti diyebilir. söyleyin bakayım iki taraf da biz haksızlığa uğradık diyor.eee o zaman bu işkenceyi yapan kim. demek ki bu işten karlı çıkan ve yükselişe geçen başka kesimler var. bunları sorgulamak gerek. bırakalım siz beni ezdiniz laflarını da birlik olup bu ülkeyi parsel parsel satanlara karşı mücadele edelim. asıl tehlike onlar.

Mgas
07-09-2007, 07:01 AM
Ben iyice sıyırdım :) Baslıga baktım boyle

"İskendercilerle ulkem icin el ele veriyorum"

Mantıksız geldi. Tekrar tekrar okudum birde :D "bakayım hele neymis" dedim actım adamın yuzunu gordum baslıgı yeniden okudum yuuuh :shock:

"Benim dinlenmem ve yemek yemem lazım" dedim :)

Konuya donersek

80 donemlerinde amaca solcu yahut sagcı kesim degildi. Sag ve sola cesitli sekillerde yuklenildi ve ulkenin bolunmesi engellendi.

Sanki sol hicbir sey yapmadı kaka sag
ya da tam tersi

yok boyle bir sey herkes payını aldı.

(Onkuzu hey onkuzu....)

yavuz
07-09-2007, 07:08 AM
Akli basinda insan bir baskasina iskence yapmaz. Yapmasi icin sadist olmasi gerekir... Ki Ulkuculer'in bu herife iskence yapmadigi ortadadir. Bu adam cikip Ulkuculere "siz asagilik iskenceci heriflersiniz, isime gelmese sizinle is birligi yapmam" diyor. Ulke-vatan sevgisiyle alakasi yok bunun...

Cicek bahcesinden bahsederken, bir anda dikenlerin arasina atti beni. Boyle vatanseverlik olacaksa, hic olmasin!

iyilik yap, denize at gama :mrgreen:

yavuz
07-09-2007, 07:18 AM
Peki mekan sahibi kim ?

Komunizm ve benzeri dusunceleri bu ulkenin genclerine asilayanlar...

Masonlar, illuminaticiler, siyonistler, sunlar, bunlar, gizli gucler. Emperyalistler. :cool:

Mgas
07-09-2007, 07:40 AM
Kumar oynayanlar bilirlir. Mekan sahibinin dışında hiз kimse kumardan para kazanamaz. Bu işkence olayıda buna benzemeye başladı.Solcular sağ bize işkence yaptı derken,Sağcılarda işkenceye maruz kaldığını ifade ediyor...İşkence gцrmeyen kim ? Kumardaki gibi mekan sahibi !!!

Oyunu oynayanlar degil oynatanlar kazanır.

Bu oyunu oynatanlar bugun KURT-TURK, LAİK-YOBAZ, SUNNİ-ALEVİ, MİLLİYETCİ-MİSYONER....oyunlarında da oynatıcısıdır.

Benim milletim bu oyunlara gelmemeli. 80 lerde geldi ve asker el koydu. Koydu n'oldu? O oyunu oynatanlar iyice girdi devlete. Simdi daha fazlasını oynuyorlar.

Dısarda deli dalgalar
Gelip duvarları yalar
Seni sesler oyalar
Aldırma gonul,aldırma

Oyyy anne can anne
Aglama gul anne
Vurulup dustum yere
Sanma ki oldum anne

Bize oyun oynadılar,oynuyorlar....gelmeyin.

İşkencecilerle ьlkem iзin el ele veriyorum!

Bakın bu soz dahi bir oyundur.

Bana diyorlar "takmıssın boluculuge"

bunu bana diyen adam hic sehit gommedi heralde. O'nun annesinin o halini gormedi heralde. O'nun yerine gecme ihtimalinin dusuk olmadıgını dusunmedi heralde. Kendisi oldukten sonra kendi annesini dusunmedi heralde. Cocukluk arkadasını, kardesi gibi sevdigi adamı topraga vermenin, annesini teselli etmenin, annesinin gozunun icine bakıp "oglumun kanını yerde bırakmayın" demesini duymadı heralde

duymasında. Biz istemiyoruz ki duysun. Ama duymadan akıllanmayacaklar mı?

BOZ-OK
07-09-2007, 08:56 AM
Yil 1979-1980, 12 Eylul oncesi... Cocukluk arkadasim, aziz dostumla universiteyi beraber kazanmisiz, ayni bolumde okuyoruz... Ama bir sorun var, ben ucundan kenarindan ulku ocaklarina takilmaya baslamisken, o gitti IGD'ye nefer yazildi (evet, o bir "sosyal fasist"ti... :mrgreen:), o yuzden de muhabbetlerimizi etrafimiza caktirmadan yapiyoruz... Ufak ufak geceleri afis ve yazi islerine de cikmaya basladiydik (ulen ne gunlerdi beah, gecenin bir vakti kicimiz dona dona duvarlara yazi yazmaya calisirdik...:mrgreen:), derdimiz ortak ama dertlerimiz kendimiz gibi farkli taraflardaydi... Ben POL-BIR'li polislere denk gelirsem muhabbet koyar, POL-DER'li polislere denk gelirsem karakolda az biraz oksanirdim... Tam tersi de dostum icin gecerliydi...:cool:

Ama Allahlari var, fasist POL-BIR'li polisler yakaladiklarina allah ne verdiyse direk girisirlerken, POL-DER'li polisler ise sosyalist yanlari agir bastigindan olacak, bize sopalanacagimiz "haydar"i secme ozgurlugu verirlerdi ve ben hep sapindaki delige ip gecirilmis olan kisa ve kalin olanini secerdim, o benim "ugurlu haydar"imdi... :cool:

Yaa gencler, 12 eylul oncesi boyle bir seydi iste... Kimsenin kimsede hakki kalmadi... Bir tek hakkimi helal etmeyecegim kisi, sigarami kulakarkasi yapmis, nezareti arsinlarken gelen ziyaretcinin babam oldugunu haber vermeyerek peder beye o vaziyette yakalanmama ve bir de evde sopalanmama sebep olan sevgili sisman polis abidir, boynu altinda kalasica, yagli kursun onune gelesice... :cool:

BOZ-OK
07-09-2007, 09:05 AM
Biz o aralar elimizde fırça-boya kutusu sizlerin yazdıklarını temizliyorduk :evil:

Etrafa verdigimiz rahatsizlik icin ozur dileriz.... :cool: Bir daha olmaz... :uups:

kurshad
07-09-2007, 03:33 PM
Yaa gencler, 12 eylul oncesi boyle bir seydi iste... Kimsenin kimsede hakki kalmadi...

Aynen oyle..
Sayet solcu militan hapishanede gordugu iskence icin ulkuculeri suclarsa, o zaman ayni iskenceleri goren ulkucu militan kimi suclayacak?

80 oncesi Turkiye'de oynanan oyun soguk savas yillarinda neredeyse tum 3.dunya ulkelerinde oynanan oyunun ayniydi; Komunist Sovyetler ile kapitalizmin kalesi ABD arasinda kendi topraklari disinda yasanan bir egemenlik savasi idi.

Ulkuculeri kontrgerillanin masasi olarak suclayanlar TKP'in ve nihayet Behice Boran'in TIP'inin Sovyetlerden aldigi para yardimlari ve dogrudan mudahaleleri karsisinda diyecek birsey bulamayacaktir.

Tek soylenecek, yukarida zikrettigim gibi iki super gucun egemenlik savasinin piyonu olan ve harcanan Turk gencligidir.

Sonuc olarak ; Turkiye cok degerli nesillerini kaybetmistir, apolitik Ozal gencligi ortaya cikmistir, ulkemizin ufkunu acacak modeller sag-sol cephelesmesi icinde tartisilamamistir hulasa bir devir iskalanmistir..

Belki de en iyisi diyalektik mantikla bakmak; "Tarih ancak o sekilde yasanabilecegi icin oyle yasandi..

selenge
07-09-2007, 04:10 PM
Imperyalism ne mustesna bir illet olaki bes kurus dis borcu olmayan ulkeyi talan edenler peskes cekip babalar gibi satanlar turklugu ve her yekey turkum dimeyi utanma mavcudiyetine getirenlere karsi omuz omuza!

O buna iskence etmisligi mavcuttur yox bu suna iskence etmisligi mavcuttur dimeye qamax koyacaginiza tehlikenin farkina varin a aymaz oglanciklar. Veten gidiyor elden veten giderse kendi ulkenizde tutsaq ve kapana atilacaksiniz. Liboslar enteller danteller cikar gruplari binmisler bir turban ve muselman atina bu ulkenin insanciklarina ha bire zarar verip.

Yox ela men ozum istemezikim bele milliyetciligi naz yapip sapsallik yapmaya aparir. Axi biroder veten gidince incir agaci dikilecek nazli gonlune. Hem vetenine hem milletine.

indi sizler hec tarix okumayip. Bakin hele izmir e giden yunan ceri basi izmir valisine deyip

- neyiniz var bu torpaklarda, limanlar bizim, demir yollari bizim, ciftlikler tarlalar bizim, valilik meskeni bile bizim hepicini sattiniz bize babalar gibi, neyiniz var hele bir deyin deyip. o vexit vali deyip duz deyirsin amma velakin bizim camilerimiz vardir bir tek onu satmadilar o bize yeter.

Alparslan
07-12-2007, 09:57 AM
Ulkeye komunizm bu yaz gelecek/ Artik yikimin zamani geldi(Seytanin gor dedigi kopek soyunun lafidir)/ Gebertilirken bile Kurdculuk yapan birini idol secenler(Gezmis)/ PKK yi sinesinden cikaran dev-solcular/ bunlarla simdi SAGCI deyip ucundan pay kapmaya calistiginiz ulkucu camiayi bir tutmaya calismanizi akil sinirlarina sigdiramiyorum. Kimsenin hakki kimsede kalmamismismismismis.... o zaman alin size basbakan, demek ki hak edildigimiz gibi yonetiliyormusuz...He bir yanlislik olurda baykal gelirse ne mi olur? Vay halimize !!! o da ayri mevzu tabi...

oğuz
07-12-2007, 10:11 AM
Ulkeye komunizm bu yaz gelecek/ Artik yikimin zamani geldi(Seytanin gor dedigi kopek soyunun lafidir)/ Gebertilirken bile Kurdculuk yapan birini idol secenler(Gezmis)/ PKK yi sinesinden cikaran dev-solcular/ bunlarla simdi SAGCI deyip ucundan pay kapmaya calistiginiz ulkucu camiayi bir tutmaya calismanizi akil sinirlarina sigdiramiyorum. Kimsenin hakki kimsede kalmamismismismismis.... o zaman alin size basbakan, demek ki hak edildigimiz gibi yonetiliyormusuz...He bir yanlislik olurda baykal gelirse ne mi olur? Vay halimize !!! o da ayri mevzu tabi...

Uzun zaman sonra Alparslan'ı buralarda görmek keyifli ve güzel...Umarım bundan sonrada herşey gönlünce olur...

İyi yazışmalar...

Hanedan
07-12-2007, 10:39 AM
Evet her iki kesim içinde zor günlerdi ama Ülkücüler kadar zor günler geçiren olmadı. Her neyse gelelim İlhan Selçuk amcamın MHP-CHP sentezine.
Bence Mhp'li arkadaşlara sormak lazım koalisyona ne derler acaba...

chepny
07-12-2007, 11:03 AM
Evet her iki kesim içinde zor günlerdi ama Ülkücüler kadar zor günler geçiren olmadı. Her neyse gelelim İlhan Selçuk amcamın MHP-CHP sentezine.
Bence Mhp'li arkadaşlara sormak lazım koalisyona ne derler acaba...
AKP-DTP sentezinden iyidir ;)

yavuz
07-13-2007, 07:50 AM
DTP, MHP-CHP ikilisine yaklasmasin, zaman neler gosterir bilinmez... :cool: