View Full Version : Rejim CHP ile kurtulacak mı ?
Hic alıntı yapıp uzatacak degilim
İmam Hatipleri birilerinin arka bahcesi olunca, birileri cıkıp "Dindar bir cumhurbaşkanı" sececegiz diyince "horraaaa. Laiklik tehlikede, cumhuriyet elden gidiyor" deyince tamam da
Zamanında birileri "Aleviler bizim arka bahcemizdir" deyince niye rejim tehlikeye dusmuyoır?
Bu sozun uzerine birde azarlanıp "biz kimsenin arka bahcesi degiliz" denilmesine ragmen?
Simdi sorum acık
İmam hatip olunca arka bahce rejim tehlike de
ya arka bahce alevilik olunca niye tehlike de degil?
CHP ve AKP arasında fark yok.
Demir Kağan
07-10-2007, 08:04 AM
Aleviler laik insanlar cunku Alper.
nesterin
07-10-2007, 08:08 AM
Hic alıntı yapıp uzatacak degilim
İmam Hatipleri birilerinin arka bahcesi olunca, birileri cıkıp "Dindar bir cumhurbaşkanı" sececegiz diyince "horraaaa. Laiklik tehlikede, cumhuriyet elden gidiyor" deyince tamam da
Zamanında birileri "Aleviler bizim arka bahcemizdir" deyince niye rejim tehlikeye dusmuyoır?
Bu sozun uzerine birde azarlanıp "biz kimsenin arka bahcesi degiliz" denilmesine ragmen?
Simdi sorum acık
İmam hatip olunca arka bahce rejim tehlike de
ya arka bahce alevilik olunca niye tehlike de degil?
CHP ve AKP arasında fark yok.
Bildiğim kadarıyla Alevi toplumu her zaman CUmhuriyetten yana laik rejimden yana olmuştur.
Ben Hiç alevilerden ATATÜRK' e hakaret edeni onu yok sayanı görmedim duymadım..
Arka bahçe olarak da hareket etmezler her partide aleviler var.
Hatta AKP' de yeni millet vekilleri adayları bile varmış.
İki ayrı kutup örneklemesi gibi oldu Sn. Mgas
Aleviler laik insanlar cunku Alper.
Sacma
Alevilik
Halife Ali yanlısı olma durumu.
Laiklik
Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan
Aleviler laiktir sunniler yobazdır....
Sunniler laikltir Aleviler yobazdır...
yok boyle bir sey. Hicbir sekilde (Ali yanlısı olmak Muaviye yanlısı olmak) siyasete yansıtılmaz. Yansıtılırsa bunu adı laiklik olmaz.
Yanısıra ben sunni veya alevi degilim belirteyim.
Sunu da belirtmek gerek :)
Adım "Ali Alper" idir. Dayımın oglu oldu 2 yıl once adı "Ali". Beni cogu kisi alevi sanar. Bazıları sunni :)
İkiside degilim :)
Demir Kağan
07-10-2007, 08:13 AM
Alpercigim, Aleviler laik insanlardir.
Alpercigim, Aleviler laik insanlardir.
Demir kisiliklerini bilemem. Adam "alevilik" ile one cıkıyorsa bunun adı laiklik olmaz. Aleviler laik insandır, degildir....Yine de bu siyasete yansıtılamaz.
Nasıl ki "dindar cumhurbaskanı sececegiz" yanlıs bir soz ise
"Aleviler arka bahcemizdir" sozu de bir o kadar yanlıstır.
Bu arada sunu da belirtmem gerek. Su aralar solculuk boluculerin eline gecmeye basladı. Bu sebeple CHP nin "sol" tutumuna laf etmiyorum ama Ataturk'un mirası olan bu partinin "sol" a ve "alevilige" endekslenmesi hic hosuma gitmiyor.
Hanedan
07-10-2007, 08:27 AM
Bırakın Alevi Sünni işlerini arkadaşlar. Bir çok senaryo üretilir geçmişe bakılırsa eğer. Hiç bir mezhep veya din siyasi partilerin ön veya arka bahçesi olamaz. Mesele etnik veya bölgesel milliyetçilik meselesidir. AK PARTİ her kesimi kucaklar. Mevlana usulü yanİ
Hanedan
07-10-2007, 08:28 AM
Bildiğim kadarıyla Alevi toplumu her zaman CUmhuriyetten yana laik rejimden yana olmuştur.
Ben Hiç alevilerden ATATÜRK' e hakaret edeni onu yok sayanı görmedim duymadım..
Arka bahçe olarak da hareket etmezler her partide aleviler var.
Hatta AKP' de yeni millet vekilleri adayları bile varmış.
İki ayrı kutup örneklemesi gibi oldu Sn. Mgas
Çünkü Alevi toplumu uyanık ve akıllı insanlardır...
Benim MHP den bildigim bircok alevi ve sunni var.
yavuz
07-10-2007, 10:10 AM
Alevi olunca laik, baska birsey olunca yobaz... :rolleyes:
Aleviler zamaninda komunistlerle ic iceydiler diye mi laik insanlar oldular?
Vay ulkemin haline, eyvahlar olsun boyle zihniyete, yazik boyle tarafli yetistirilen genclige!
Demir Kağan
07-10-2007, 11:35 AM
yavuzcuum, sen diyorsun ki ben Naksibendiyim, laik degilim. Aleviler de laik insanlar. Niye yazik oluyor? :lool:
yavuz
07-10-2007, 12:15 PM
yavuzcuum, sen diyorsun ki ben Naksibendiyim, laik degilim. Aleviler de laik insanlar. Niye yazik oluyor? :lool:
Naksibendiligi laiklige ters goruyorsan senin bilecegin is. At gozluguyle bakarsan, boyle olur tabii...
Ben de Alevileri vatan haini goruyordum, ne olacak simdi? Onlar hain mi?
KKTC den tanıdıgım bir bayan vardı. Boynunda kurt disi tasır. Ocak ile surekli munasebet halindedir. Kıbrısdaki ozel universiterden birinde okuyordu yanlıs hatırlamıyorsam
Bana alevi oldugunu soylemisti.
-------------------------------
Her neyse
Ben dincilik ile (sunni,alevi,caferi,mason....) siyasete cıkan insanların tutumlarını sevmiyorum ve laiklik ile bagdasmadıgına kanaat getiriyorum.
Alevi,Sunni,Caferi,Mason,Yahudi......Bunların hicbirinin siyasete tasınması dogru degil. Tasıyınca da kimse cıkıp "laiklik" demesin.
Alevilere saygım sunnilere duydugum kadardır.
Ama birileri cıkıp "dinci cumhurbaskanı sececegiz" deyince ayaga kalkanlar dun "alevilik arka bahcemizdir" diyordu.
İkisinin birbirinde farkı yoktur nazarımda.
Laiklik isteyenler once kendileri olsunlar. Bu isi "alevilik-sunnilik" meselesine donsuturup, arkalarına Ataturk'u alıp icrat yapmasınlar.
Cunku Ataturk de sagcı-solcu, alevi,sunni degildi. O'nun kurdugu partiye zaten ok buyuk saygısızlık yapılıyor goz yumuyoruz....neyse.
Karayılan
07-10-2007, 03:38 PM
Laik insan olmaz!!!
Laik duzen olur. Laik'im diyen insan ne dedigini bilmiyor...
Laik insan olmaz!!!
Aslında burada anlatılmak istene
Laikci yani laiklik taraftarı olma durumu. Kavram yanlısı yapılıyor
Alevilik durumu ile siyaset yapma laikcilik degildir.
Demir Kağan
07-10-2007, 03:46 PM
Laikim diyen insan, tüm dinlere eşit mesafede olduğunu belirtir Cihan Şah, poroblemin ne senin bununla? :D
Karayılan
07-10-2007, 03:48 PM
Yau Laik demek dinlere hosgoru gostermek, dinlere esit yaklasmak demek degil ki. Laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demek. Bu tanimla bakinca Laik insan olmasi mumkun degil.
Yau Laik demek dinlere hosgoru gostermek, dinlere esit yaklasmak demek degil ki. Laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demek. Bu tanimla bakinca Laik insan olmasi mumkun degil.
O anlamda soyluyoruz zaten. Laikci "bu sistemi savunan" yani "din ve devlet islerini birbirinden ayrılması gerektigine kanaat getirmis sahıs" anlamında diyoruz bizde
Hem yazdım ben o kadar "İsin aslı" adlı konumda. Aaa!...
Demir Kağan
07-10-2007, 03:58 PM
Abi, "din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması" bu kadar mı yani laiklik? :)
Abi, "din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması" bu kadar mı yani laiklik?
Evet. Bu kadar.
Bazı elemanlşar bu kavramı somuerek baska yerlere getiriyorlarlar, inanmayın.
Laiklik bu kadardır. Otesi carpıtmadan ote degildilr.
binbirincigece
07-10-2007, 04:09 PM
Türkiye laiktir, laik kalacak...
Demir Kağan
07-10-2007, 04:27 PM
Laiklik bir yaşam biçimi olarak da benimsenebilir.
Laiklik bir yaşam biçimi olarak da benimsenebilir.
Dinlere, goruslere saygı duymak icin kavramlar mevcut laiklige bu konuda luzum yok.
Bu laikligi yasam tarzı sekline getirmeye calısanların derdi
bu kavramı somurerek birilerini kotu cıkarma. Bu kavramın kesinlikle somurulmesini istemiyorum.
Ata'nın miraslarının somurulmesi cok uzucu.
Demir Kağan
07-10-2007, 04:53 PM
Pardon, bunun adı hoşgörüydü. :lool:
Karayılan
07-10-2007, 05:20 PM
Abi, "din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması" bu kadar mı yani laiklik? :)Kisaca tanimi bu :D
yavuz
07-11-2007, 04:46 AM
Türkiye laiktir, laik kalacak...
Turkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi halkinin dinine karsi olumsuz davranislar gosteriyor. Laik filan degil bu ulke, "bati yalakaligi" daha guzel bir isim olur bahsettiginiz seyler icin. Demokrasi de yok!.. Faydali konularda Bati'ya da sirtini donmus memleket... Insallah ileride hersey yerli yerine oturacak...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.