PDA

View Full Version : Kayseri'de Erdoğan ve Gül'e çifte ezan okunmuş

nesterin
07-11-2007, 08:05 AM
Kayseri'de Erdoğan ve Gül'e çifte ezan okunmuş

KAYSERİ'de kaytv.com.tr'de;
Erdoğan için çifte ezan okunmuş diye bir haber var.29 Haziran Cuma akşamı yatsı namazı nedeniyle iki kez ezan okunmuş!(Bilindiği gibi ertesi gün Erdoğan ve Gül Kayseri mitinginde konuştular.) Bu durumu öğrenen MHP'liler, Devlet Bahçeli'nin geçen cumartesi günkü Kayseri mitinginden önce de ezan okunması için izin istemişler. Hatta, "Sayın Başbakanımızın gelişinde çok güzel bir uygulama yapmışsınız, son derece memnun olduk" demişler. Müftü bunu baştan bir AKP'linin teşekkür telefonu olarak algılamış, sonra durumu fark edince, "İnanın benim haberim yoktu, ben zaten şu anda Tokat'tayım. Çifte ezan okunduğunu öğrendikten sonra soruşturma açtırdım" demiş. MHP'lilerin düşüncesi, "Başbakan için çifte ezan okunmuşsa bizim üç hilalimiz var, üç kez okunsun" imiş. Recep Bulut imzalı yazıdan sonra bir din adamıyla konuştuk.

"Dinimizce böyle bir şey mümkün değildir. Ezan vakit ilanıdır, namaza çağrıdır. Din siyasallaştırılamaz. Bunun örneği de Diyanet'in, il müftülüğünün nerelere vardığını gösteriyor. Hemen soruşturma açılmalıdır."

AKP için bir de sela verselerdi tam olurdu;)

Bilge_Kagan
07-11-2007, 08:06 AM
Bu basliklari siyaset bolumune acsaniz ? Her seferinde tasimak zorunda kaliyoruz.

yavuz
07-11-2007, 08:12 AM
MHP'lilerin dьşьncesi, "Başbakan iзin зifte ezan okunmuşsa bizim ьз hilalimiz var, ьз kez okunsun" imiş.[/B]

Ezan, NAMAZ vaktinin girdigini haber verir; camiye cagirir insani. AKP veya MHP mitinglerine gitmek, camiyle gitmekle es degerde degildir ve oraya giden de ibadet etmis sayilmaz. Bunu yapmak yobazliktir, yapilmasini istemek cahilliktir!..

MHP'liler de izin alabilselerdi, hersey normal devam edip giderdi. Izin alamamislar; ortaligi birbirine katiyorlar, bu nasil is boyle? :rolleyes:

nesterin
07-11-2007, 08:13 AM
Bu basliklari siyaset bolumune acsaniz ? Her seferinde tasimak zorunda kaliyoruz.

tamam Bilge bey,
zahmet oldu tşkler

kurshad
07-11-2007, 01:50 PM
tamam Bilge bey,
zahmet oldu tşkler

Zor olmus , sirtlarinda tasimislar vesselam :lol:

HYML
07-12-2007, 01:34 AM
Bizim memlekette "Çifte ezan" sevincin, heyecanın zirve olduğu vakitlerde okutulur. Halkın heyecan sevinç ve coşkusunu arttırmak için. Bir nev'i kutlama gibi.

(Not. Türkçe ezan zulmünün son bulduğu o sevinçli günde{16haziran1950}, Sultanahmet Camii'nin 6 minaresinin 16 şerefesinin her birinde bir müezzin, birbirini takip sırası ile ezan okumuşlar. Yaklaşık yarım saat sürmüş)

Bizde Süleymaniye Toplantısı (Ağakapısı) öncesi Ankara'lı misafirlerimiz gelecek diye Süleymaniye Camii'nde çifte ezan okutmuştuk. Gelmediler o başka.

Koskoca Başbakan ve Kayseri'nin GÜL'ü gelmiş, bundan büyük sevinç mi olur?
Herhalde okutacaklar.:cool:

yavuz
07-12-2007, 03:34 AM
O "gul"ler benim gozume vatan haini gibi gorunmeye basladi... :rolleyes: