PDA

View Full Version : Abdüllatif Şener

oğuz
07-12-2007, 03:11 AM
Memleketimden yani Sivas'tan Başbakan yardımcılığına kadar çıkan hatta ve hatta ismi Cumhurbaşkanlığı ile özdeşleşen Abdülümüz...

Gülmesi bile No frost buzdolabının derin dondurucu ayarında olan,Birşeyler yapmaya çalışan ama yapmaya çalıştıkçada elinde patlayan.patlayanları görünce döne döne dön gel muhabbeti yapan bir siyasetçi....

Şener'e göre dışarıdan da olabilir

Bakan Şener, seçim öncesi devam eden cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tartışmaları yorumladı. Şener, "11'inci cumhurbaşkanı Meclis içerisinden de olabilir dışarıdan da" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, seçim öncesi devam eden cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tartışmaları yorumladı.

Şener şu açıklamaları yaptı: "11'inci cumhurbaşkanını önümüzdeki Meclis seçecektir. Bugünün yapacağızmı değerlendirmeler yarın oluşacak koşulllara uygun düşmeyebilir. Seçimde nasıl bir sonuç çıkacağı önemli. 22 Temmuz'da çıkacak sonuçlara bakmak lazım. Hangi parti ne kadar temsil oranı kazanacak. Partiler nasıl bir cumhurbaşkanlığı süreci yaşanacağı kanaatlerini ortaya koyacaklar. Sonuçta bu süreçlerin sonucunda 11'inci cumhurbaşkanının seçimi gerçekleşecek.

Bu ortamda Meclis 11'inci cumhurbaşkanını seçecek mi seçemeyecek mi seçmezse ne olur seçerse ne olur gibi konuları tartışmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

Son iki cumhurbaşkanımıza baktığımız zaman biri meclis içinde diğeri ise Meclis dışından seçilmiştir. 11'inci cumhurbaşkanı da Meclis içinden de olabilir, Meclis dışından da olabilir."

Abdül açıklama yapmış;Cumhurbaşkanı Meclis içindende olabilir,olmayabilirde :lol: Yine döne döne dön gel siyasetine başladı.başka nerden seçilebilir sayın Abdül ???

Mgas
07-12-2007, 03:21 AM
Koltuk sevdasından uzak vatansever siyasetcilerimiz oy birligi ile cumhurun baskanı olacak muhteremi sececekleridir.

De yoru git isine :mrgreen:

yavuz
07-12-2007, 03:25 AM
Kursad Tuzmen'i seviyorum ben, o olsun "cumhur"un baskani.

Olmazsa, "Yedi Tepe"de 8 tane bomba patlatiriz.

ibda gama :mrgreen:

gurkan
07-12-2007, 05:40 AM
Memleketimden yani Sivas'tan Başbakan yardımcılığına kadar çıkan hatta ve hatta ismi Cumhurbaşkanlığı ile özdeşleşen Abdülümüz...

Usta Şu Senin Hemşerin Abdül'ü Cumhur'unbaşkanı yapabilirler. Ben demiyorum Derin Fısıltılar deyir.:rolleyes:

nesterin
07-12-2007, 05:44 AM
Meğer Abdül'ün ne kadar çok seveni varmış :lol:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=abdullatif+sener

Başta ben...çok seviyorum

nesterin
07-12-2007, 05:51 AM
ASD'ye hoşgeldiniz ;)

Prd ben nereye geldim şimdi:(
Cahilliğime verin ASD?:uups:

Kaptan-i Derya
07-12-2007, 07:48 AM
Abdüllatif Şener...
Deniyor ki...
"Başbakan Yardımcısı." "
AKP kurucusu."
"Sivas milletvekili."
"Partinin 4 numaralı ismi."
Doğru.
Ama eksik.
Abdüllatif Şener...
Aysbergin görünen kısmı.
AKP'ye oy veren vatandaşlarımızın çok önemli bölümü, şu anda, Abdüllatif Şener ile aynı "vicdan muhasebesi" ni yapıyor, aynı "duygusal travma" yı yaşıyor.
Nereden biliyorum?
Binlercesiyle mesajlaşıyorum...
Oradan biliyorum.
Çünkü...
AKP'ye oy veren insanlarımızın çok önemli bölümü, daha önce, Demirel'e oy verdi, Ecevit'e oy verdi, Türkeş'e oy verdi, Özal'a oy verdi.
AKP'nin malı değil bu insanlar.
Demirbaş değil.
"Memleket iyi olsun" diye AKP'ye oy verdiler... "Memleket dik dursun" diye oy verdiler.
"Gençler iş bulsun" diye...
"Ekmek büyüsün..."
"Parayı, refahı adaletli şekilde paylaşalım" diye oy verdiler.
Fabrikaları satalım, bankaları satalım, borcumuz katlansın, elaleme dünyanın en yüksek faizini verelim, dünyanın en pahalı benzinini alalım, tarımı öldürelim, zengin daha zengin, fakir daha fakir olsun diye değil...
Bir CHP'li, bir MHP'li ne kadar kahroluyorsa şehit cenazelerinde...
AKP'ye oy veren insanlarımız da, o kadar kahroluyor.
Bu vatan, hepimizin...
ABD'ye neden boyun eğiliyor, AB'ye neden ceket ilikleniyor, neden IMF istiyor diye emeklinin maaşı kesiliyor, Kıbrıs niye veriliyor?
Soruyorlar bu soruları...
Hepimiz gibi.
O yüzden binlercesi katıldı Tandoğan'a, Çağlayan'a, Gündoğdu'ya...
Belki farketmediniz... Oradaydılar. Biraz mahçup... Ama onurla salladılar ay yıldızı... Hepimiz gibi.
"Soykırım yaptınız" diyen Lübnan'ı korumaya gidiyoruz da, Irak'a neden gidemiyoruz? Madem bu İsrail toptan kötüydü, Ofer kim o zaman?
Kim ister ki, ya da kaç kişi ister ki, partisinin Cumhurbaşkanı'yla Genelkurmay'la Yargı'yla kavga etmesini?
Askerini sevmeyen vatandaş olur mu... Soruyorlar.
Tıpkı, Abdüllatif Şener gibi.
Ve, ne diyor Abdüllatif Şener?
Kırmadan, dökmeden, vefayla, nezaketle, dostça, kısaca...
"Benden buraya kadar..."
Daha ne desin?
Aysbergin görünen kısmı o.
http://www.sabah.com.tr/2007/06/02/haber,68417ED25445482AA7AB122FA3A31A64.html

okumanizi tavsiye ederim.

gurkan
07-12-2007, 08:04 AM
Yok beni Cumhurbaşkanı adayı göstermediniz.İçerden Abdul dışardan Abdül moduna gireceksiniz onuda zaman gösterecek...

Bu içerdeki Abdul Modelini benimsiyorum. İçerden Abdul isterim. Milli İradeye Saygı. Sandığı Getirin Cumhur Başını seçsin.:cool:

Usta Dışardaki Abdül Senin Olsun. Ne de Olsa Hemşerin:rolleyes:

Hanedan
07-12-2007, 08:56 AM
Ha Abdül ha Abdullah. AK Partili hep aynı çizgide yürür. Yoktur birinin diğerinden farkı. Onun için Chp liler dert etmesin AKP içinden çıkacak her hangi bir adayı. Dedim ya yoktur farkları:)

Demir Kağan
07-12-2007, 12:16 PM
Arkadas kilim ben ilk uc harfi ABD olanlara.

Hanedan
07-13-2007, 01:48 AM
Arkadas kilim ben ilk uc harfi ABD olanlara.

Peki yanında birde $ işareti olursa :twisted:

oğuz
07-13-2007, 02:04 AM

O işaret her dönem birilerinin oğullarında HEP VARDI. Valide Özal oğullarını sıyırtmak için 'Çocuklarımın bi dikili ağacı bile yok' dedi.sonrasında Dikili'de ormanlık arazi çıktı :lol:

Yeni dönemde ise bunu Tayyip'in çocuklarında görüyorum... Bi sandalları bile yok :lol:

gurkan
07-13-2007, 02:11 AM

$ 'da Sevilir olmaktan çıktı. Kur $ :1.270

İhracatçılar Değerli YTL ile Mal satamaktan sıkıntılı.

Biz Tüketiciler Düşük $ kuru ile tüketmekten memnun.

Cari Açığı Açmaya katkımız Yırtığı Delen Füze misali.

Yahu Bu ekonomi ne kadar karmaşıkmış. :cool:

Demir Kağan
07-13-2007, 03:51 AM
Eğer banka hesabımdaysa, sorun yok. :lol:

raltay
07-17-2007, 08:42 AM
Meğer Abdül'ün ne kadar çok seveni varmış :lol:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=abdullatif+sener

Daha düne kadar takunyalı, gerici dedikleri adamlardan birisi idi.

Cumhurbashkanlığına esinin bashı kapalı birisi asla gelmemelidir diyenlere nisbet Şenerin Karısınında bası kapalı ama ister mecliste, isterse halkın sececeği bir yöntemde şener aday olsa karısının basörtüsü sorun olmadan ilk turda secilecek kadar sevilen birisi oldu.
Ne güzel bashı kapalı bir eshi olanda cumhurbashkanı olabilecek.
alıshıyoruz, alıshıyoruz

raltay
07-17-2007, 08:56 AM
$ 'da Sevilir olmaktan çıktı. Kur $ :1.270

İhracatçılar Değerli YTL ile Mal satamaktan sıkıntılı.

Biz Tüketiciler Düşük $ kuru ile tüketmekten memnun.

Cari Açığı Açmaya katkımız Yırtığı Delen Füze misali.

Yahu Bu ekonomi ne kadar karmaşıkmış. :cool:

Türk lirası değerli, veya değersiz derken subjektif bir tespit içerisinde olduğumuzu görmeliyiz.
TL nin değerini birileri tespit ederse bu tespit gercekci değil, müdahaleci bir tespit olur ki, bir gün tespit edenin elinde patlar.
paralarda piyasadaki mal gibi arz ve talep dengesine göre kendi değerini bulmalıdır.
Ekonomik hedeflere ulashmayı engelleyen sıra dıshı gelishmeler olması halinde farklı yollardan bu gelishmeler absorbe edilebilir
Bunun dısında paranın en doğru değeri piyasada olushan noktadır denebilir.

İhracatchılar mevcut kurdan % 10 civarlarında kar elde edebiliyorlar. zarar eden kimse ihracat yapmaz.
Eskiden gelen alıskanlıklarla daha fazla kar elde etmek isteyebilirler.
İhracatchılarımız İhracatta patlamanın yashandığı ilk yıl haklı olabilirlerdi. chünkü ithal ettikleri girdileri dolar da yükselis beklentisi ile daha yüksek fiyattan almısh olmaları ihtimali ile sıkıntılı bir dönem yashamıs olmaları mümkündür.
Ancak 4 yıl sonra kendilerini bu kurlara göre ayarlamısh olmaları gerekir. anormal bir gelisme olmadığı sürece kurlar bu seviyelerde devam etmesi kachınılmazdır. bu durumu bizim gibi gechmishte dolarize olmush sade insanlar dahi görerek dolardan uzak dururken, ihracatcının bunu hesap etmemesi mümkün değildir.
Yıllık ihracatımız 96,5 milyar dolara ulashtığına göre onlarda görüyorlar demektir.
Yani malımızı satıyoruz demektir.
Sorunumuz hic yokmu derseniz, vardır.
İceride maliyetleri düsürmek ve rekabette öne gechmek mecburiyetindeyiz.
bunun halledilmesi sadece ihracatı artırmakla kalmaz, daha ucuza maledilmish yerli ürün nedeni ile ithalatıda azaltacaktır

Seckjin Khan
07-17-2007, 03:29 PM
Var ya seçim sonrası Abdüllatif Şener'i Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz diye AKP çıkacak gibi geliyor ama hadi hayırlısı ;)

Meclis dışından AKP milletvekili de değil ohh ne güzel seçtiririz diyerek Şener'i siyasi alandan çektiler...

yakında kokusu çıkar ;)

22 Temmuz'da Allah yüzümüzü kara çıkarmasın şu iktidar defolup gitsin :evil:

gurkan
07-17-2007, 11:27 PM
Türk lirası değerli, veya değersiz derken subjektif bir tespit içerisinde olduğumuzu görmeliyiz.
TL nin değerini birileri tespit ederse bu tespit gercekci değil, müdahaleci bir tespit olur ki, bir gün tespit edenin elinde patlar.

Yabancı Para Birimleri Karşısında değerli YTL Bu seninle aynı durumda mal üreten Çin ; Hindistan Gibi Ülkelerden gol yemen gibi bir şey... Onların Dışarıda Rekabet gücünü sana nispeten artırır. Resme nereden baktığın önemli istersen bir de ödeme dengemize yaptığı katkı açısından değerlendirirsek olumlu katkılarını görürüz.

paralarda piyasadaki mal gibi arz ve talep dengesine göre kendi değerini bulmalıdır.

Klasikleri Geliştiren NeoKlasiklerden bugüne gelen Piyasa denge analizi. İktisat okumuş olmalısın. Kurlara Müdahale edilmesin ? Bence ediliyor neden mi piyasa o kadar büyük olmadığı için büyükler yönlerde belirleyici oluyor. Bu açıdanda değerlendirmek gerekli. Piyasa şartlarında kurun belirleniyor olmasının alt resmi olarak koyulabilir.

Ekonomik hedeflere ulashmayı engelleyen sıra dıshı gelishmeler olması halinde farklı yollardan bu gelishmeler absorbe edilebilir
Bunun dısında paranın en doğru değeri piyasada olushan noktadır denebilir..

Monateristler doğrumu söylüyor. Ya piyasa da oluşan denge noktası yıkıcı ise ; Herşeyi piyasa bağlamak ve bırakmak çok mu doğru ? Serbest Uluslararası sermaye hareketliği marifetiyle seni ve ülkenini çöketebilirler. Bence Gelişmiş ülkeler ile Gelişmekte olan ülkelerin özellikleri ve şartları farklı kendi problemlerine has çözüm ve politikalar geliştirmelidirler. başkasının doğrusu Türkiyenin doğrusu olmaz. İktisat bu yönü ile gelişmekte olan ülkere nankör olup gelişmişlere daha fazla kaynak aktarabilmek için iyi bir binek aracı olarak kullanılıyor.

İhracatchılar mevcut kurdan % 10 civarlarında kar elde edebiliyorlar. zarar eden kimse ihracat yapmaz.

Uzun vade de zarar edemez. Kısa vade de anlaşmaları değiştiremeyeceğinden zarar da edebilir.

Eskiden gelen alıskanlıklarla daha fazla kar elde etmek isteyebilirler.
İhracatchılarımız İhracatta patlamanın yashandığı ilk yıl haklı olabilirlerdi. chünkü ithal ettikleri girdileri dolar da yükselis beklentisi ile daha yüksek fiyattan almısh olmaları ihtimali ile sıkıntılı bir dönem yashamıs olmaları mümkündür.
Ancak 4 yıl sonra kendilerini bu kurlara göre ayarlamısh olmaları gerekir. anormal bir gelisme olmadığı sürece kurlar bu seviyelerde devam etmesi kachınılmazdır. bu durumu bizim gibi gechmishte dolarize olmush sade insanlar dahi görerek dolardan uzak dururken, ihracatcının bunu hesap etmemesi mümkün değildir.

Bunu ne derece profesyonel kadrolarla işlettiklerine bağlıdır. Firmanın İyi bir kur yönetimi yoksa sağlayamayabilir. Türkiye de bilgiğin üzre nitelikli elamandan kurumsallaşmaya kadar çok aşama kaydetmesi gereken bir ülke. Şirketleri bu kültür içerisinde iş yapıyor. Yani sen düşün alacakları döviz (İhracatçı doğla olarak böyle işin rekabet yani başka asıl kayıp orası burayı istikrar varsa öngörebilir) girdileri ağırlıklı YTL olan İhracatçı. Doğal olarak KUr Kaybından karlılığı düşer.

Yıllık ihracatımız 96,5 milyar dolara ulashtığına göre onlarda görüyorlar demektir.
Yani malımızı satıyoruz demektir.
Sorunumuz hic yokmu derseniz, vardır.
İceride maliyetleri düsürmek ve rekabette öne gechmek mecburiyetindeyiz.
bunun halledilmesi sadece ihracatı artırmakla kalmaz, daha ucuza maledilmish yerli ürün nedeni ile ithalatıda azaltacaktır

Evet Değerli Kurun en önemli Boyutunu es geçmeyelim. Gelişmekte olan ülke olduğumuzu da varsayarak . Ülke içinde henüz filiz olan sektörleri de Düşük Yabancı Kur sayesinde canlanmadan öldürebiliriz. Bu alanlarda kiler korunması gerekir onları yoğun rekabete açarsan ölürler. Yani Maliyet de belli bir ölçeğe ulaşıp karlılığa geçene kadar rekabette ölür. Üretemezsen İhraçta edemezsin. Bir de Düşük kurun Ülke kaynaklarını Geri dönüşü olmayan Tüketim mallarına aktarma özelliği var ki İthalat patlaması yaparak ihracatın ithalatı dengeleme marjını açar. Bu yönü ile ele almak lazım. Elbette İhracat artışımız var altına inip bakmak lazım.

Kısa bir antreman böyle.

raltay
07-18-2007, 07:59 AM
Gürkan,
Yabancı Para Birimleri Karşısında değerli YTL Bu seninle aynı durumda mal üreten Çin ; Hindistan Gibi Ülkelerden gol yemen gibi bir şey... Onların Dışarıda Rekabet gücünü sana nispeten artırır. Resme nereden baktığın önemli istersen bir de ödeme dengemize yaptığı katkı açısından değerlendirirsek olumlu katkılarını görürüz.

Ben anlatmak istedigimi anlatamamısh olabilirim.
Degerli olarak dushundugunuz YTL ichin normal sayılabilecek deger neresidir?
Bana gore bunu soyleyebilmek mumkun degıldır. Bugun dolara gore 1.28 olan deger birisine göre 1.4 bir bashkasına gore 1.8 olabilir bana gorede 2 ytl olsa normal degerdir. ihracatchı kurun yukselmesını isterken ithalatchı dusmesini arzular. herkesin normal dedigi deger farklıdır. bu nedenle degerlilik sozu subjektif bir sozdur diyorum.
Bunu ekonominin shartlarına gore belirleyecek en önemli kurum ozerk olan MERKEZ BANKASIDIR. Ulkemizde merkez bankası fiyat kontrolunu esas alan bir politikayı benimsemish, buna uygun enflasyon hedefi olan bir politika izlemektedir. Bahsettiginiz dısh mudahalelerle anormal degishimlere karshı merkez bankası alım ve satım yonunde mudahale ettigi gibi en önemli silahı olan faizleride kullanmaktadır.
ihracatchılar ashırı degerli ytlden bahsederken, Ozerk olan merkez bankası bu iddiaya inanmıyor olmalı ki, shu anda 9 puan reel faiz vermeyi devam ettirmektedir. yani dısharıdan dolar girishini teshvik etmektedir.
Burada dikkat etmemiz gereken, bu ishleri hukumetler degil, özerk olan merkez bankası yapmaktadır.
Ben Merkez bankasının hedeflerine uygun giden kur normal degerdir diyorum.

Odemeler dengesine gelince, Turkiye son yıllarda borch yapısını tamamen degishtirmishtir. kamunun yabancı para turu borcları eskiden oldugu gibi degil, gsmh nın % 8 leri mertebesine chekilmishtir. bu horch toplamı yaklasık 35 milyar dolar civarındadır. diger borchlar ise ytl cinsindendir. yani kurun yukselmesi eskiden oldugu gibi anormal artıshlara sebep olmuyor. kurdaki %10 luk bir degishim dolar cinsi borchlarda yaklashık sadece % 1 lik bir artısha neden olmaktadır. yani ytl ashırı degerli ise artık ich borch odemeler dengesine destek degil zarar vermektedir. Chünkü daha fazla mal satmak daha fazla dolar getirerek ytlye dönüshtürmek gerekmektedir.

gurkan
07-18-2007, 08:33 AM
Gürkan,

Ben anlatmak istedigimi anlatamamısh olabilirim.
Degerli olarak dushundugunuz YTL ichin normal sayılabilecek deger neresidir?
Bana gore bunu soyleyebilmek mumkun degıldır. Bugun dolara gore 1.28 olan deger birisine göre 1.4 bir bashkasına gore 1.8 olabilir bana gorede 2 ytl olsa normal degerdir. ihracatchı kurun yukselmesını isterken ithalatchı dusmesini arzular. herkesin normal dedigi deger farklıdır. bu nedenle degerlilik sozu subjektif bir sozdur diyorum.

Ben seni anlıyorum. Resme bakış yapıyoruz.

Bana göre senin söyleyemediğini söyleyebiliriz. Baz Dönem alınarak Mali Analiz tekniklerinden değişik (Trend ; Dikey analiz vs..) Gibi önceki dönemleri resimleyerek değişim görülüp değerlendirme yapılır.

İhratçatçıyı Önde tutmama gelince Türkiye 80 sonrasındaki 24 ocak kararları ile ithal ikameci politikadan İhracat Hedefli politikaya geçiş yapmıştır. Ve iHracatı politika olarak teşvik etmektedir. Makro ekonomi ölçüleri ile alırsan demek istediği görebilirsin.

Bunu ekonominin shartlarına gore belirleyecek en önemli kurum ozerk olan MERKEZ BANKASIDIR. Ulkemizde merkez bankası fiyat kontrolunu esas alan bir politikayı benimsemish, buna uygun enflasyon hedefi olan bir politika izlemektedir. Bahsettiginiz dısh mudahalelerle anormal degishimlere karshı merkez bankası alım ve satım yonunde mudahale ettigi gibi en önemli silahı olan faizleride kullanmaktadır.

Sevgili Raltay ; Merkez Bankası bu değişimleri ne kadar fonlayabilir. Bunu yapması geçiçi çözümdür. Sorunu temelden çözmez. Yani Mali Politikaların reel sektöre uzun vadeli çözümü değildir.
Bu Fonlamayı rezervleri ile yapacak 2001 krizini hayırlayın lütfen merkez bankasının rezervleri nasıl eriyordu. Dediğim gibi kontrol sende olmayınca sana büyükler yön verir. Yani Ekonomik bağımsızlığını Merkez Bankası dahi kuruyamaz. Ben İktisat mezunu birisi olarak parasal sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ve bu hareketlerden vergi alınması taraftarıyım. Asya Ülkelerinin bu yöntemle çökertildiğini biliyorum.

Aslında Bu temel eğitimleri aldıktan sonra şuan savunduğum çizgiye gelebilmem Ülke menfaatlerine görmememdendir. Sistemi tanıyorum nasıl işletildiğini biliyorum. Onun için öngörülen politikalar uygulama alanında aynı sonuçları vermiyor. Ya da tanımlandığı gibi gitmiyor. İktisat bildiğiniz üzre varsayımlar üzerine bina edilmiş bilimdir. Gerçek hayata uygulanırken değişkenler uyarlanır.

ihracatchılar ashırı degerli ytlden bahsederken, Ozerk olan merkez bankası bu iddiaya inanmıyor olmalı ki, shu anda 9 puan reel faiz vermeyi devam ettirmektedir. yani dısharıdan dolar girishini teshvik etmektedir.
Burada dikkat etmemiz gereken, bu ishleri hukumetler degil, özerk olan merkez bankası yapmaktadır.
Ben Merkez bankasının hedeflerine uygun giden kur normal degerdir diyorum. .

Merkez bankasını parayı yönetirken ihracatçılardan çok mali dengeleri gözetiyordur. Aşırılıklardan reel sektörü kurtaramaz.

Bunun yanında Liberal politikaları çok tasvib etmem. Gelişmekte olan ülke olduğumuz için. Hükümet kendi üreticisini ihracatçısını korumalıdır. Denge miktarınca.

Odemeler dengesine gelince, Turkiye son yıllarda borch yapısını tamamen degishtirmishtir. kamunun yabancı para turu borcları eskiden oldugu gibi degil, gsmh nın % 8 leri mertebesine chekilmishtir. bu horch toplamı yaklasık 35 milyar dolar civarındadır. diger borchlar ise ytl cinsindendir. yani kurun yukselmesi eskiden oldugu gibi anormal artıshlara sebep olmuyor. kurdaki %10 luk bir degishim dolar cinsi borchlarda yaklashık sadece % 1 lik bir artısha neden olmaktadır. yani ytl ashırı degerli ise artık ich borch odemeler dengesine destek degil zarar vermektedir. Chünkü daha fazla mal satmak daha fazla dolar getirerek ytlye dönüshtürmek gerekmektedir.

Türkiye Özel sektör eliyle borçlanmaktadır. Özel sektör eliyle büyümektedir. Beklenmeyen aşırılıklar özel sektörü vuracaktır.

Şunu diyebilirim. Mali Politikalar kısa vadeli çözümler sunabilirler ancak. Ve etkisi uzun dönemde nötr olabilir. Türkiye Gelişmekte olan bir ülke olduğu için başarı ölçüsü mali politikalar ile sağlıklı ölçülemez. Burada sağlayan gelişme dışarda yaşanabilecek bir operasyon ya da kriz ile çabuk kaybedilebilir.

Alparslan
07-18-2007, 10:57 AM
Daha düne kadar takunyalı, gerici dedikleri adamlardan birisi idi.

Cumhurbashkanlığına esinin bashı kapalı birisi asla gelmemelidir diyenlere nisbet Şenerin Karısınında bası kapalı ama ister mecliste, isterse halkın sececeği bir yöntemde şener aday olsa karısının basörtüsü sorun olmadan ilk turda secilecek kadar sevilen birisi oldu.
Ne güzel bashı kapalı bir eshi olanda cumhurbashkanı olabilecek.
alıshıyoruz, alıshıyoruz

Kardesim senin sikintin mi vardi basi kapali hanimlarla yada bizim bir sikintimiz mi oldugunu ima ediyorsun? Alisiyoruz kismini kendi adima reddediyorum, simdi ben kendi aileme yabancimiydim bu zamana kadarda bu akp tayfasi beni alisitiracak? Latife hanim'i bilirmisin? Bu ulkenin ilk Cumhurbaskani'nin esinin de annesinin de basi kapali idi. Alisilmadik olan baska seyler var, mesela basimiza bizden oldugunu bile soyleyemeyen dolayisiyla bizden olmayan birilerinin getirilmek istenmesi gibi.

binbirincigece
07-19-2007, 11:43 AM
Yeni dönemde ise bunu Tayyip'in çocuklarında görüyorum... Bi sandalları bile yok :lol:

Ayranı yok içmeye; tahtırevanla gider kendini gerçekleştirmeye

Afrasiyab
07-25-2007, 03:26 PM
Şenerin AKP nin cumhurbaşkanı adayı olacagını düşünmüyorum,taban ile ayrı düştü diyorlar.

Aday olmamasının sebebide Sivasta AKP nin 1. sıra gösterdiği adayın sivaslılar tarafından daha çok sevilmesi ve Şenerin 2. sırayı kabul etmemesi diye duydum. Ne kadar dogru bilemiyorum.

raltay
07-25-2007, 04:06 PM
Kardesim senin sikintin mi vardi basi kapali hanimlarla yada bizim bir sikintimiz mi oldugunu ima ediyorsun? Alisiyoruz kismini kendi adima reddediyorum, simdi ben kendi aileme yabancimiydim bu zamana kadarda bu akp tayfasi beni alisitiracak? Latife hanim'i bilirmisin? Bu ulkenin ilk Cumhurbaskani'nin esinin de annesinin de basi kapali idi. Alisilmadik olan baska seyler var, mesela basimiza bizden oldugunu bile soyleyemeyen dolayisiyla bizden olmayan birilerinin getirilmek istenmesi gibi.

Benim bashotusu ile hich bir sıkıntım yok, yazıyı dikkatle okursanız tashın siyasete atıldıgını gorebilirsiniz. siz neden uzerinize alındınız? yoksa chp lideri ile aynı dushuncedemisiniz? Eğer oyle ise bilesiniz ki, onlar charketmek uzereler
cumhurbashkanlıgı sechimı oncesinde chankayaya bashı kapalı birisi chıkamaz diyen chp gelinen noktada Abdullatif Shener'e sıcak bakması ya kendi sozlerini unutma yada bashortusune alıshma olabilir.
sizcede oyle degilmi ?