View Full Version : Deniz Baykal
Qarshi
07-12-2007, 11:58 AM
yolsuzluk yapmadı.
çoluğunu çocuğunu eşini dostunu zengin etmedi,
kankalarına ihale vermedi.
bu, rezalet bir durum...
onun için sevilmiyor.
Dışişleri bakanlığı yaptı.
vermedi kbrıs'ı...
ceket iliklemedi AB'nin önünde.
bundan büyük tebiyesizlik olurmu?
onun için sevilmiyorlar.
Maliye bakanlığı yaptı.
unakıtanı seviyorlar.o'ndan nefret ediyorlar...
kim gibi maliye bakanı istiyorlar?
unakıtan gibi.
Enerji bakanlığı yaptı.
en küçük yamuğu olmadı.
enerji bakanları şakır şakır yargılanıyor,
yüz küsür yıl hapisleri falan
isteniyor. ama o'nun suistimali yok...
olur mu böyle şey? olmaz.
onun için sevilmiyor.
Hiç başbakanlık yapmadı.
Yılmaz ÖZDİL-7 MAYIS 2OO7-SABAH GAZETESİ
Deniz baykal hakkında bir yazı.Sizlerinde görüş ve düşüncelerinizi almak isterim deniz baykal hakkında...
Karayılan
07-12-2007, 12:13 PM
Pasif tipki Bahceli gibi... Bunlar yuzunden Oferler, Soroslar, Barzaniler ve onlarin kuklalari Tay-yeapler, ABDullahlar bizi yonetmiyor mu?
Bilge_Kagan
07-12-2007, 12:45 PM
Bulent Ersoy kim peki ? :rolleyes:
chepny
07-12-2007, 01:05 PM
Deniz Baykal'ı hiç sevmem. Ama sadece beceriksiz olduğunu düşündüğüm için.
Bülent Ersoy kim sorusunun cevabı;
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5598677&tarih=2006-12-12
Demir Kağan
07-12-2007, 01:11 PM
Baykal tecavuz etti de ondan mi boyle oldu olm bu? Ne karistiriyosun simdi bulent ersoyu? :lool:
gurkan
07-13-2007, 12:20 AM
Allah CHP 'nin Başından BAYKAL'I eksik etmesin.
Faraza Başına Şöyle İş Bitiren adam geçerde Millette gider onu seçer. Vallah Biz Şeriatçılar yanarız bunların elinde Cami'ye Namaz Kılmaya dahi koymazlar bizi.:cool:
Hanedan
07-13-2007, 02:33 AM
Allah CHP 'nin Başından BAYKAL'I eksik etmesin. :
Amiiiiiiiin.
Kimseyi zengin etmedi doğru. Chp'nin tek söylediği laiklik, rejim elden gidiyor.
Bu unsurlardan asla taviz vermeyiz. Yıllardır başka ne söylediler...
kurshad
07-13-2007, 06:21 AM
Amiiiiiiiin.
Kimseyi zengin etmedi doğru. Chp'nin tek söylediği laiklik, rejim elden gidiyor.
Hic olmazsa Kibris'i satmadi;
26 yasindaki ogluna gemi almadi;
25 yasindaki damadini, 25 yasinda hangi birikim ve deneyime sahipse!, Turkiye'nin en buyuk holdingine Genel Mudur olarak sokup akabinde o holdinge milyar USD'lik enerji ihaleleri verdirtmedi;
Maliye bakaninin oglu icin bir gecelik yasa cikarttirmadi;
Cuneyd Zapsu gibi ne idigu belirsiz tiplere Turkiye'yi dunyada temsil ettirtmedi, kapali kapilar arkasinda Turkiye'yi pazarlatmadi..
Bu da bize yeter dostum..
Qarshi
07-13-2007, 06:28 AM
25 yasindaki damadini, 25 yasinda hangi birikim ve deneyime sahipse!, Turkiye'nin en buyuk holdingine Genel Mudur olarak sokup akabinde o holdinge milyar USD'lik enerji ihaleleri verdirtmedi;
Çalık Holding -Ahmet ÇALIK...
Yap Tayyibin damadını Genem müdür sonrasında gelsin işini ihline verdikleri milyar dolarlık ihaleler :lol:
nesterin
07-13-2007, 06:38 AM
Amiiiiiiiin.
Devletin temel ilkesi bunlar,
yıllarca da söylenmesi kafalara işlenmesi lazım.
Son 3 aydır rejimle kavgalı AKP' ye verdiği mücadeleyi hatırlıyacağım.
khanoghuz
07-13-2007, 07:49 AM
tayyip gibi orduyla, yargıyla, üniversitelerle, çiftçiyle kavga da etmedi.
referandum için anayasa mahkemesi chp adına olumsuz karar vermesine rağmen gidip bu hukukusuzluktur demedi. oysa tayyip 367 kararına bu bir hukuk skandalıdır dememiş miydi?meydanlarda anayasa mahkemesini yuhalatmamış mıydı?
raferandum kararı kendisi için olumlu karar çıkınca Anayasa mahkemesi milltin gözünde saygınlığını yeniden kazanmıştır dememiş miydi? işine gelince hukukun üstünlüğü işine gelmeyince hukuk skandalı...
yavuz
07-13-2007, 10:16 AM
Kendisi denenmemis, partisi de mi denenmedi? Ezani Turkce okutan parti bu degil miydi? Sapka giymiyorlar diye pek cok insani katleden, cezalandiran... Hani ilk secimlerde halkin kovdugu parti?
Denenmeyen bir tek o kaldi; Muhsin Yazicioglu ve BBP... Bir dahaki secimlere insallah. :lol:
deyrambel
07-13-2007, 11:12 AM
yolsuzluk yapmadı.
çoluğunu çocuğunu eşini dostunu zengin etmedi,
kankalarına ihale vermedi.
bu, rezalet bir durum...
onun için sevilmiyor.
Dışişleri bakanlığı yaptı.
vermedi kbrıs'ı...
ceket iliklemedi AB'nin önünde.
bundan büyük tebiyesizlik olurmu?
onun için sevilmiyorlar.
Maliye bakanlığı yaptı.
unakıtanı seviyorlar.o'ndan nefret ediyorlar...
kim gibi maliye bakanı istiyorlar?
unakıtan gibi.
Enerji bakanlığı yaptı.
en küçük yamuğu olmadı.
enerji bakanları şakır şakır yargılanıyor,
yüz küsür yıl hapisleri falan
isteniyor. ama o'nun suistimali yok...
olur mu böyle şey? olmaz.
onun için sevilmiyor.
Hiç başbakanlık yapmadı.
Yılmaz ÖZDİL-7 MAYIS 2OO7-SABAH GAZETESİ
Deniz baykal hakkında bir yazı.Sizlerinde görüş ve düşüncelerinizi almak isterim deniz baykal hakkında...
ta Estonya dan yazıyorum
denız baykal bulent ecevıt devlet bahcelı evet ulkeyı yemedıler belkı kendılerı yolsuzluk yapmadılar ama yanındakıler ulkenın anasını aglattı
mesala 1999 ekonomık krızzde hatırlayın ne kadar bankayı soydular hepsının parasını halk verdı
sunu da yazmak lazım denız baykal ıcın bu ulke ıcın ne yaptı? bır yere dırek mı dıktı
NativeAmerican
07-13-2007, 12:47 PM
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünisa Gül, TOKİ’Nin Ümraniye- Kemerdere’de yaptırdığı villalardan aldı. 2 villa için Gül toplam 820 bin YTL ödedi
AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul’da yaptığı lüks villalardan kendisi ve eşi adına toplam 820 bin YTL peşin ödeyerek iki villa sahibi oldu.
AKP’nın mitingleriyle özdeşleyen açılışlar yapan TOKİ, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kanalıyla Ümraniye-Kemerdere’de de 62 özel villa yaptı. Villadan satın alanlar arasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünisa Gül de bulunuyor. Güller aynı gün peşin para vererek iki villa satın aldı. Satış fiyatları incelendiğinde, Abdullah Gül ve eşinin aldıkları iki villanın, diğer villarara göre fiyatlarının daha düşük olduğu görüldü.
Ümraniye-Kemerdere İdealistkent Apart ve Villaları projesinden peşin ödeme yaparak iki villa sahibi olan Abdulhlah Gül ve eşinin ödemeyi 27 Aralık 2006’da yaptıkları, villaların belirlenen zamandan önce yapımının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6886990.asp?gid=180
Karayılan
07-13-2007, 01:06 PM
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünisa Gül, TOKİ’Nin Ümraniye- Kemerdere’de yaptırdığı villalardan aldı. 2 villa için Gül toplam 820 bin YTL ödedi
Gozune dizine dursun, burnundan gelsin. :evil:
Demir Kağan
07-13-2007, 01:16 PM
Turkce ezanla ne poroblemin vaar yavuzcuuum?
doranos
07-13-2007, 02:35 PM
Ezani Turkce okutan parti bu degil miydi?
Aman aman ne kadar kötüymüş
Ezanın Türkçe okunması kadar büyük bir felaket yaşanacağına Kıbrıs satılsın daha iyi...:rolleyes:
ne deyim artık bu mantığa...
BOZ-OK
07-14-2007, 02:50 AM
Turkce ezanla ne poroblemin vaar yavuzcuuum?
Gorunuse gore Yavuz'un sapka ile de problemi var... :cool:
Dip not: Sapka yuzunden pek cok kisi kisi katledildi dedigi de Istiklal mahkemelerinde cesitli cezalara carptirilan toplam sayilari 72 civarindaki sapka bahanesiyle ortaligi karistirmaya kalkan Teali Islam cemiyeti uyesi veya onun yardakcisi, din taciri, emperyalist usagi, haindir haa... O da ayri mesele... Bunlar her donem bir simge bulurlar zaten, o simge dun sapkaydi, bu gun turban... Ortak ozellikleri ise hic degismez, daimi emperyalist usakligi ve vatana ihanet... Sonlari da ayni olacak gibi gorunuyor... O son, dun Istiklal mahkemeleriydi, bu gun galiba yuce divan olacak...
yavuz
07-14-2007, 05:45 AM
Istiklal Mahkemeleri'nde suclular kadar sucsuzlar da katl edildi! Iskilipli Atif Hoca, alakasi olmayan sebeplerden sehid edildi. Uyumayin! Teal-i Islam bilmemnesnin kurucusuymus diyorsunuz, adam ondan yargilanmamiski! "Frenk Mukallitligi" adli eseri ve birkac komplo yuzunden yargilanmadi mi kendisi? Bu esere meclisten tebrik gelmemis miydi?
Din dusmanligina destek veriyorsunuz. Cumhuriyet sonrasi bu ulkede dine karsi yapilmis olanlari hicbir Musluman unutamaz!
Alparslan
07-14-2007, 06:33 AM
tamam hirsiz degiller!!! cunku karsilastirma yaptiginiz adamlar RTE ve ekibi, yani hirsizlar sahi...Peki bu zihniyet degilmiydi zanalara meclis kursusunden havlama olanagi sunan? Hep balik hafizali olma derler ya hani...Ben aslan! sosyal demokrat yapilasmayi Sozen zamani Istanbul Belediyesinde gordum, Allah bir daha gostermesin demekten baska sozum yok...
RTE acikgozdur, kabadayi takilir, sark kurnazidir ama Baykal ve avanesi bunun kadar bile isbilen adam degillerdir, tek icraatlari LAF! eger birgun o da para ile olursa hic konusmazlar haberiniz ola. Bu kadar adamin CHP de toplanip devleti yememesi ilginc degilmi? Eeeeee Isbankasinin 25% de iyi bir miktar, o yuzden kucuk olsun benim olsun anlayisi hakim partililerde...E daha devletten gelecek okkali bir secim yardimini da saymiyorum...Anladiniz siz onu....
Demir Kağan
07-14-2007, 07:09 AM
http://image.haber7.com/haber/69946.jpg
BOZ-OK
07-14-2007, 10:17 AM
Istiklal Mahkemeleri'nde suclular kadar sucsuzlar da katl edildi! Iskilipli Atif Hoca, alakasi olmayan sebeplerden sehid edildi. Uyumayin! Teal-i Islam bilmemnesnin kurucusuymus diyorsunuz, adam ondan yargilanmamiski! "Frenk Mukallitligi" adli eseri ve birkac komplo yuzunden yargilanmadi mi kendisi? Bu esere meclisten tebrik gelmemis miydi?
Bu konuyu daha once etraflica tartismistik sanirim Yavuzcugum ve kendini akilli sanan bazilari perisan olmuslardi o tartismada... Ayni konuya tekrar girmeyelim istersen, yormayin bu yasli adami...:cool:
Din dusmanligina destek veriyorsunuz. Cumhuriyet sonrasi bu ulkede dine karsi yapilmis olanlari hicbir Musluman unutamaz!
Turkiye'de bir kac tane kusurat partisini saymazsak, din dusmanligina destek veren tek parti AKP'dir ve esas komik olan da kendisinin "islama sahip cikma" iddiasinda olusu ve sagda solda "Musluman cumhurbaskani sectirmediler bize" diye salya sumuk aglamasidir...
Sen git "BOP esbaskani" sifatiyla, ortadoguda acikca yurutulmekte olan bir hacli seferinin planlayicisi ve uygulayicisi olan ABD'nin kucagina otur ve isbirlikcilik yap, "bir Hristiyan klubu" oldugunu artik acikca soylemeye baslamis olan AB'ye kul kole ol, memleketin elinde ne var ne yoksa uluslararasi sermayeye peskes cek, emperyalizmin Turkiyedeki bir numarali masasi ol, yetmezmis gibi "dinlerarasi diyalog" kandirmacasiyla "Islam'i ehlilestirmeye calisanlarin" elinde oyuncak ol, ondan sonra da utanmadan Muslumanliktan, dinden, imandan bahset...
Gercek sudur ki, aslinda AKP'ye verilmis her oy sadece uluslararasi sermayeye, emperyalizme ve Islam dusmanlarina yaramakta ve onlarin ekmegine yag surmektedir... Ben hayatim boyunca dinin siyasi amaclarla bu kadar hayasizca kullanildigini hic gormedim...
Emperyalizm maalesef her donemde ve her ulkede kendine usaklar buluyor... 85-90 yil onceki masa Teali Islam idi, simdi ise AKP... Ama bu millet o idam ipini o gun de boynuna gecirmedi, bu gun de gecirmeyecek... Allaha sukur ki, bu memleketin vatansever ve ferasetli evlatlari daha olmedi...
Hanedan
07-14-2007, 10:32 AM
vay vay vay!!!! MHP görünümlü CHP'liler siziiiii. Kaç modelsiniz siz.:lol:
Siz önce gerçek değerlerinizi, siyasi ideolojinizi belirleyin sonra sağa sola bulaşın. AKP dışında herkese yeşil işık yakmak siyaset değildir, komedidir. Zarten AKP! den başka tartışabileceğiniz bir şey yok olamazda.Sırf size inat AKP. Ama şunu söyleyeyim 23 Temmuzda görüşmek üzere değerli MHP görünümlü Chp li dostlarım...
yavuz
07-14-2007, 11:20 AM
Bu konuyu daha once etraflica tartismistik sanirim Yavuzcugum ve kendini akilli sanan bazilari perisan olmuslardi o tartismada... Ayni konuya tekrar girmeyelim istersen, yormayin bu yasli adami...:cool:
Iskilipli Atif Hoca'nin hangi sebeplerden yargilandigini o zaman da soylemediniz, hala da soyleyemiyorsunuz. Cunku, O'nun sucunu siz Teal-i Islam Cemiyeti olarak goruyorsunuz. Oysa ki; O, Istanbul disinda, kendi alakasi bulunmayan bir takim yerlerdeki olaylar yuzundan yargilanmis ve idama mahkum edilmistir.
Akil var, mantik var... Istanbul'daki bir cami imamiyla, Anadolu'da cereyan olaylar nasil bagdastiriliyor? Ustelik bu bagdastirma eylemi nasil oluyor da "Frenk Mukallitligi" gibi yazildigi ve basildigi donemlerde sayisiz tebrik almis bir eser sayesinde yapilabiliyor? Galiba, "kendini akilli sanan" arkadaslar, gercekten de akillilarmis ha BOZ-OK agabey?
Tahir-ul Mevlevi diye bir adam da var onunla beraber yargilanan... Siz Mevlevileri seversiniz tahminimce. O neler demis Iskilipli Hoca hakkinda? :rolleyes:
gurkan
07-16-2007, 06:57 AM
Dip not: Sapka yuzunden pek cok kisi kisi katledildi dedigi de Istiklal mahkemelerinde cesitli cezalara carptirilan toplam sayilari 72 civarindaki sapka bahanesiyle ortaligi karistirmaya kalkan Teali Islam cemiyeti uyesi veya onun yardakcisi, din taciri, emperyalist usagi, haindir haa... ..
Geçmiş Tartışmalara Hiç Girmedim.
İstiklal Mahkemelerinde Hainlerinde asıldığı Gibi Yine Şeriatçı olan nice Müslüman da asılıp Adına hain denmiştir.
Mesela beni bugün assalar Şeriatçıyım diye asacaklar.
Lakin Ben Vatan Haini değilim. Mesela Laikliğe Muhalefet ediyorum ya. Hain Sınıfına rahatlıkla koyabilirler. Onun İçin Bu vatan Hainliği isnadı kim kime giydirirse.
Demir Kağan
07-16-2007, 10:48 AM
Laiklik sisteme kasti olan zaten haindir.
Demir Kağan
07-16-2007, 11:38 AM
Gecelim onlari gecelim.
Islerine geldigi zaman "Mustafa Kemal'i Anadolu'ya vaahideddüüüün göndeedüüü" diyollar amma?
Demir Kağan
07-16-2007, 11:46 AM
Eğer Vahideddin'in izniyle gittiyse vatan haini değildir. Niteküm devletlü padüşahumuz göndeemüştüüür.
Demir Kağan
07-16-2007, 11:50 AM
Gönderilme sebebinin tartışılması ayrı bir konudur. Bizi ilgilendiren padişahın gönderip göndermediğidir. Neden gönderdiği konusuna girmemiz gerekmemektedir. Vahideddin'i vatansever göstermek için, "Ama paşam Mustafa Kemal cumhuriyetçidir" dediğinde "Olsun, vatan ve millet kurtulsun yeterlidir." dediğini söyleyenler, Atatürk için haindi diyemezler.
Ya o muhalalefeti guclendirmek maksadı ile o adamın eline az mı belge delil verildi? Ne kadar kullanabildi bunları?
Demir Kağan
07-16-2007, 12:08 PM
Sen getirdin. :D
BOZ-OK
07-16-2007, 04:45 PM
Geçemeyiz...
Şu bir gerçektir Mustafa kemal Anadoluya Vahdettin'in izni ile gönderilmiştir.Gönderilme sebebi ayrı bir tartışma konusudur ...
Bu geniş yetkinin, beni İstanbul'dan sürmek ve uzaklaştırmak maksadıyla Anadolu'ya gönderenler tarafından, bana nasıl verilmiş olduğu garibinize gidebilir. Hemen ifade etmeliyim ki, onlar bu yetkiyi bana bilerek ve anlayarak vermediler. Ne pahasına olursa olsun, benim İstanbul'dan uzaklaşmamı isteyenlerin buldukları gerekçe Samsun ve dolaylarındaki güvensizlik olaylarını yerinde görüp tedbir almak üzere Samsun'a kadar gitmekti. Ben, bu görevin yerine getirilmesinin bir makam ve yetki sahibi olmaya bağlı bulunduğunu ileri sürdüm. Bunda hiçbir sakınca görmediler. O tarihte Genelkurmay'da bulunan ve benim maksadımı bir dereceye kadar sezmiş olan kimselerle görüştüm. Müfettişlik görevini buldular; yetki konusu ile ilgili talimatı da ben kendim yazdırdım. Hattâ Harbiye Nazırı olan Şakir Paşa , bu talimatı okuduktan sonra, imzalamaya çekinmiş; anlaşılır anlaşılmaz bir biçimde mührünü basmıştır.
Nutuk
M.Kemal
Osmanlı fiilen bitmisti. İmzaladıgı antlasmalara dunya siyasetinde zaten Osmanlı dibe cokmustu. Bu durumda bu devlete baglı olmayan ama bu milletin bagrından kopmus, halkın yoneticisi olacak yeni bir olusum gerekiyordu. Bu isi de bundan once bircok basarılı gorevde bulunmus nitelikli bir asker M. Kemal Ataturk basaracaktı....
Osmanlı devletinin derininden gelen sesler icten ice Kemal'e ve Turkiye'ye destek verirken gozleri baglı kulakları sagır ancak ne yazık ki yonetimde yetkisi bulunanlar Kemal'i dusman olarak goruyorlardı. Bu sebeple Kemal'e bircok girisimde bulundular ama Osmanlının Derininden gelen sesler bu girisimleri engelledi.
Turk Milleti TC yi kurarak yabancılarla yapılan butun antlasmaları iptal etti cunku o belgelerin altındaki imza TC ye degil Osmanlıya ait idi. Kemal'in, Silah Arkadaslarının ve Osmanlı Derinin basarılı calısmları ve elbette ki Turk Milletinin azmi bu milleti isgalden kurtaracak yegane sebep olacaktı.
Osmanlı yonetimi resmen isgal kuvvetlerine destekci olmus, safının somurgecilerin "yanındaymıs gibi" gostermis dolayısıyla "Osmanlı Derini" TC ye aynı zamanda isgalci kuvvetlerin mudahelelerini de fısıldama imaknı bulmustur.
Ha simdi acık acık soyleyin siz bunu mu diyorsunuz :D
Demir Kağan
07-16-2007, 05:18 PM
Osmanli derini ne Alper? Uydurma boyle seyhler!
gurkan
07-17-2007, 12:33 AM
Laiklik sisteme kasti olan zaten haindir.
Bana Göre İslam'a Karşı sopa olarak kullanılır Hale gelmiş Bu Sistem değiştirilebilir.
Hem Benim Kültürüme has değil. Hem İhtiyaçlarıma uygun değil.
Laikliğin anayasaya girmesi 1937 yılıdır.
Bu sistem o zaman ki CHP politikaları ışığında dışarıdan ithal edilmiştir.
Yani Bir nevi şudur. Batı Dini reforme etti. Kilise tahakkümünü kaldırmayı amaçladı.Çünkü Kilise Terakkiye mani görüldü.
Aynısı Bizde yapılmaya çalışıldı. İslam Terakkiye manidir. İslamı kontrol altına alalım reforme edelim. İlerleyelim yükselelim. Bunu yapıştıracak dengeleyecek sistem Laiklik. Lakin diğer dinler neden bozuldu Hak olana insan eli ile batıl karıştırıldığı için. Çünkü insan eksik bilir. Eksik düşünür. Kimin yanında tam bilgi sahibi Allah'ın yanında.
İslam Terakkiye(ilerlemeye) Mani değildir. En büyük Hata burada yapılıyor. Bu nedenle İslam İrtica(geriye gitme) görüldü. Gözden kaçan ise İslam'ın tam bilgi sahibi Allah kelamı olduğu.
Benim düşüncelerim bunlar ve size göre hainim. (Aslında Beni Hain olarak görmüyorsunuz sistemin bir tanımını bana söylüyorsunuz Laikliğe muhalefet ettiğim için) Ben ise Buna Ülkemizde İslam'ı emperyalizmin derin etkisi altına bırakılması diyorum. Bugün nasıl Milli değerlerimiz imkanlarımız Kültürümüz Emperyalizmin etki alanında ise İslam'da Ülkemizde böyle bir etkiye sokulmuş. İslam Liderliği Bizden çıkmış. İslam bayraktarlığı bizden çıkmıştır. Bu O zaman ki konjektürde bu bize dışardan dayatılmışta olabilir.
Sonuçta Laiklik Batıdan ithal bir sistemdir. Bize ait değildir. Bu da benim düşüncem.
Ha aralarında fark şu İslam Hak bozulmamış bir din.
İşte Bu dönem bir devrin değiştiği dönem. Saltanat gitti(Saltanatın ne kadar İslam'a uygun olduğu ayrı bir tartışma konusu) Cumhuriyet geldi. Cumhuriyeti sevdik. Laikliği neden sevemedik İslam'ın üzerinde sopa sallandırdığı için. Yahut Onun ile İslam'ın Hukuk; Yaşam ; sistem alanına sınır yasak çizildiği için.
Padişah Halife taraftarları karşı tarafa hain diyebilirken ; Cumhuriyet taraftarlarıda karşı tarafa hain diyebildi. Güçlü Olan Hesab gördü. Sallandırdı. Bunlar arasında gerçek hainlerde vardı. Lakin Kurunun yanında yaşta yandı. Siyasi düşüncesinde yahut islamı duruşundan dolayıda bu tasviye sürecinde harcanan sallandırılanlar oldu.
Ben Buraya düşmanca bakış atıp her iki tarafın taraflarını hain olarak görmüyorum. Bu gözlükle de bakmıyorum. Başkası Halife taraftarı diye hain görebilir. O vakitler Değişimin özelliği olarak bu böyle görülmüşte olabilir. Bugün günün koşulları değişti.
Benim tanımımda rejimler kendini yenilemeye açık olmalıdırlar. Din gibi doğma değiller. İslamın doğma olması Kainatın Yaratıcısı olan Allah'ın tam bilgi sahibi olmasından ötürüdür. Ama insan öyle mi ? İnsan yapısı sistemler öyle mi ? Bu sistemlerin başarısı İnsan ihtiyaçlarını karşıladığı oranda bence başarılıdır. Varlığı da insanın varlığında aranmalıdır. Devletler gider millet tektir devam eder.
Allah Bizlere Milletimize Hayırlar İhsan etsin. Birlik ve Dirlik Nasib Etsin.
Osmanli derini ne Alper? Uydurma boyle seyhler!
Ben "boyledir" demedim ki
Boyle olduguna inanıyorsanız "soyleyin" dedim.
Carpıtma Muhammet.
Osmanlı Derini de "dıstan isgalci yanlısı gorunup icten TC ye bilgi aktaran olusum" dur :) Yani yazıda oyle geciyor.
İsim istiyorsan
"Derin diyoruz lem ne ismi ?" derim :)
khanoghuz
07-17-2007, 09:05 AM
islam asla ilerlemeye engel değildir. ancak bir çok sömürücü islamın adını kullanmış ve islam bunu emrediyor diyerek ilerlemeye engel olmuştur. bu yüzden sanılır ki islam ilerlemeye engeldir. bir kısım cahil halkın bu sömürücülere inanarak yaşanan değişimleri ortandan kaldırması islamın ilerlemeye engel olduğu anlamına gelmez.
laiklik dışardan ithal değil bizden batıya gitme bir olgudur. eski türk devletlerinin yönetim ve toplum yapısını incelerseniz bunun farkına varabilirsiniz. eski türk devletleri laik bir yapıya sahipti. içerisinde dinsel hoşgörü vardı. farklı dinden olan kişiler hiç bir zorluk çekmeden rahatça işlerini yürütüp yaşayabilmişlerdir.
Demir Kağan
07-17-2007, 12:09 PM
Ben "boyledir" demedim ki
Boyle olduguna inanıyorsanız "soyleyin" dedim.
Carpıtma Muhammet.
Osmanlı Derini de "dıstan isgalci yanlısı gorunup icten TC ye bilgi aktaran olusum" dur :) Yani yazıda oyle geciyor.
İsim istiyorsan
"Derin diyoruz lem ne ismi ?" derim :)
Damat Ferit de var mi bu derinlerde? :lool:
asya1917
07-24-2007, 03:57 AM
Zülfü Livaneli'den şok iddia!
Zülfü Livaneli, bugünkü Vatan gazetesinde yayınlanan yazısında, Baykal'ın Erdoğan'la gizli anlaşma yaptığını iddia etti.
Livaneli, 2002 seçimlerinden sonra Baykal'ın, Erdoğan'ın Başbakan seçilebilmesi için canhıraş çalıştığını, seçim öncesinde Erdoğan'la Beylerbeyi'nde gizlice buluşup anlaşma yaptığını söyledi. Zülfü Livaneli, Baykal'ın, Erdoğan Başbakan olsa dahi en fazla 2 ay dayanacağına inandığını ama hesaplarının tutmadığını ifade etti.
İşte Zülfü Livaneli'nin yazısı
"Deniz Bey, o fotoğrafı çıkarıp bakmanın zamanı geldi!
Seçimler öncesi CHP'ye zarar vermemek için bildiğim birçok konuyu içime gömerek sustum, bundan sonra da bu parti ve liderine ilişkin hiçbir şey yazmayacağım.
Çünkü bir faydası olacağına inanmıyorum.
Ama bu konudaki son yazımda size bir tanıklığımı aktarmak zorundayım.
Bunu bir borç olarak görüyorum:
Deniz Bey lütfen hatırlayın:
19 Aralık 2002 tarihinde karlı bir Ankara gününün akşamında Mehmet Sevigen'in evindeydik.
Ben Cumhurbaşkanı ile görüşmeden geliyordum.
Abdullah Gül Başbakandı, Tayyip Erdoğan'ın ise Meclis'e girme umudu kalmamıştı.
Cumhurbaşkanı Sezer bir gün önce, Tayyip Erdoğan'ın “milletvekili olmadan başbakan olma” önerisini reddetmişti.
Türkiye'nin kaderi o akşam o evde değişti, çünkü siz “Tayyip Erdoğan başbakan olacak!” diye tutturdunuz.
Sizi “Çok tehlikeli bir oyun bu!” diye uyaran parti dışından önemli şahsiyetlere kızdınız, “Hayır!” dediniz “İki ay dayanamaz. Göreceksiniz iki ay dayanamaz.”
Sizin bu iddianıza karşılık ben ne dedim: “Erdoğan herhangi bir kişi değil, bütün tarikatların birleşerek Erbakan'ın yerine seçtiği siyasetçi; arkasında Amerika, Avrupa desteği de var. Program Türkiye'yi ılımlı İslam cumhuriyeti yapma programı. Sizin dediğiniz gibi iki ayda gitmeyecek; tam tersine, bu odada bulunan herkesin siyasi hayatını bitirecek.”
İki ay dayanamaz iddianızı, “görüşleri gereği IMF ile anlaşma yapmaz, ekonomiyi zora sokar ve dayanamazlar.” tezine oturttunuz.
Ama bunların hepsi bahaneydi çünkü siz iki partili rejimin işinize yaradığını anlamış ve seçim sonuçlarına sevinmiştiniz. Çünkü size ana muhalefet partisi lideri olmak ve soldaki rakiplerinizi yok etmek yetiyordu. Bu iş birliğini daha sonra da sürdürdünüz.
O zaman ben sizin Tayyip Erdoğan'la seçim öncesinde Beylerbeyi'nde gizlice buluştuğunuzu ve bir anlaşma yaptığınızı bilmiyordum.
Bu gecenin tanıkları var: Önder Sav, Eşref Erdem, Mehmet Sevigen, Bülent Tanla, Yaşar Nuri Öztürk.
Belki bazıları sizden korkar ve tanıklık etmez ama bir kısmı da bu sözlerin doğru olduğunu açıklar. Yani tanıklar var. Ötekiler de söylemese bile içten içe bunun doğru olduğunu bilir. Siz de bilirsiniz.
Tartışmanın sonunda dediniz ki: “Bu gece birbirimizin fotoğrafını çektik. İki ay sonra çıkarıp bakalım. Ama rotuş yapmadan. Hangimiz haklı çıkmışız?”
Şimdi, 2007 seçimlerinin ardından o fotoğrafı cebinizden çıkarıp bakın Deniz Bey.
Ve düşünün; Meclis grubunda “Erdoğan'ı başbakan yapıyor diyorlar. Evet yapıyorum. Var mı itirazı olan!” diye bas bas bağırmanıza değdi mi?
Erdoğan'la Beylerbeyi'nde gizlice buluşmaya ve size oy veren milyonları hiçe sayarak gizli anlaşmalar yapmanıza değdi mi? (Deniz Bey, biliyorsunuz ki bu gizli buluşmanın da tanığı var.)
Başbakan olmak, elbette Erdoğan'ın demokratik hakkıdır. Ama bunun için olağanüstü çaba harcamak CHP'nin birinci görevi değildir. Üstelik dokunulmazlık kaldırılmadan.
Bir milletvekilinin mazbatasını iptal ettirip, Anayasa'yı değiştirip, grubu baskı altına alıp, Siirt seçimlerini es geçip Erdoğan'ı meclise sokmak ve dokunulmazlık zırhına kavuşturmak için verdiğiniz canhıraş çabanın yüzde birini partiniz için verseydiniz sonuç bambaşka olurdu.
Size o gün söylediğim gibi, Türkiye'nin kaderini değiştirdiniz.
Deniz Bey; sözlerimde en ufak bir çarpıtma varsa çıkıp söyleyin. “Öyle değildi. Böyle konuşmadık.” deyin.
Genel Sekreterinizin ve en yakınlarınızın tanık olduğu bu konuşmayı inkâr edin.
Ya da başınızı önünüze eğin ve tarihin hakkınızda vereceği yargıyı düşünün.
Deniz Bey; çok ağır şeyler yazdığımın farkındayım. O akşamki tartışmaya kadar bir dostluğumuz vardı, bunları yazmak istemezdim.
Ama hem duruma doğru teşhis koyamamanız, hem de aşırı derecede inatçı olma huyunuz yüzünden hepimizi tehlikeye attınız.
Tayyip Erdoğan'ın yüzde 34 oyla meclisin üçte ikisini ele geçirmesinin manivelası oldunuz.
Daha önce Refah Partisi'nin belediyeleri ele geçirmesi de sizin oyları bölmeniz sayesinde gerçekleşmişti..
Tayyip Erdoğan'ların ve yine çok yakın dostunuz olan Melih Gökçek'lerin en büyük şansı sizdiniz.
CHP'nin ise en büyük şanssızlığı oldunuz.
Bu ülkenin sola şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bütün uyarılarımıza rağmen partiyi sağa çekmekte, Kürtlerden, Alevilerden, solculardan ayırmakta ısrarlı oldunuz.
Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Fikri Sağlar, Ercan Karakaş, Mehmet Moğultay, Seyfi Oktay, Celal Doğan ve daha birçok sosyal demokratla el ele tutuşup halkın karşısına çıkmanız gerekirken; eski MHP'lileri, eski ANAP'lıları, idamla yargılanmış sağcı militanları parti vitrinine çıkarmakta ısrar ettiniz.
Size defalarca “Bir şeyin aslı varken kopyasına kimse bakmaz!” dememize rağmen, sol politikaları değil, MHP çizgisini tercih ettiniz.
Sağcıları ve sekreterinizi Meclis'e sokarken, İsmet Paşa'nın Avrupa Konseyi'nde komisyon başkanı olma başarısını gösteren torunu Gülsün Bilgehan'ı Meclis dışında bıraktınız.
İnanın ki bunları yazarken samimi olarak üzülüyorum. Keşke haklı çıkmasaydım, keşke sizin tahminleriniz doğrulansaydı diyorum ama durum ortada.
Yazık oldu Deniz Bey, hem size, hem partinize, hem de size inanan temiz yürekli sosyal demokratlara. Artık bundan sonra istifa etseniz de bir etmeseniz de.
Bad-el harab-ül Basra!" (alıntı: mynet haber)
Karayılan
07-24-2007, 12:06 PM
Pasif tipki Bahceli gibi... Bunlar yuzunden Oferler, Soroslar, Barzaniler ve onlarin kuklalari Tay-yeapler, ABDullahlar bizi yonetmiyor mu?:Secimden 10 gun once soylemistim bunu...
Temur
07-24-2007, 01:33 PM
sarıgülün terbiyesizliğe bak ya nası organize ediyor milleti adamın üstüne salıyor,fırsatçı,beleşçi kalitesiz adam! Baykal en zor günlerinde yalnız bırakalıyor buna türkçede vefasızlık denir.
Redd-i İlhak
07-24-2007, 02:48 PM
Herife 7 Milyon oy verdik adam Evine kapandı dışarı çıkmadı :lol:
Karayılan
07-24-2007, 03:11 PM
Bana Göre İslam'a Karşı sopa olarak kullanılır Hale gelmiş Bu Sistem değiştirilebilir.
Hem Benim Kültürüme has değil. Hem İhtiyaçlarıma uygun değil.
Laikliğin anayasaya girmesi 1937 yılıdır.
Bu sistem o zaman ki CHP politikaları ışığında dışarıdan ithal edilmiştir.
Yani Bir nevi şudur. Batı Dini reforme etti. Kilise tahakkümünü kaldırmayı amaçladı.Çünkü Kilise Terakkiye mani görüldü.
Aynısı Bizde yapılmaya çalışıldı. İslam Terakkiye manidir. İslamı kontrol altına alalım reforme edelim. İlerleyelim yükselelim. Bunu yapıştıracak dengeleyecek sistem Laiklik. Lakin diğer dinler neden bozuldu Hak olana insan eli ile batıl karıştırıldığı için. Çünkü insan eksik bilir. Eksik düşünür. Kimin yanında tam bilgi sahibi Allah'ın yanında.
İslam Terakkiye(ilerlemeye) Mani değildir. En büyük Hata burada yapılıyor. Bu nedenle İslam İrtica(geriye gitme) görüldü. Gözden kaçan ise İslam'ın tam bilgi sahibi Allah kelamı olduğu.
Benim düşüncelerim bunlar ve size göre hainim. (Aslında Beni Hain olarak görmüyorsunuz sistemin bir tanımını bana söylüyorsunuz Laikliğe muhalefet ettiğim için) Ben ise Buna Ülkemizde İslam'ı emperyalizmin derin etkisi altına bırakılması diyorum. Bugün nasıl Milli değerlerimiz imkanlarımız Kültürümüz Emperyalizmin etki alanında ise İslam'da Ülkemizde böyle bir etkiye sokulmuş. İslam Liderliği Bizden çıkmış. İslam bayraktarlığı bizden çıkmıştır. Bu O zaman ki konjektürde bu bize dışardan dayatılmışta olabilir.
Sonuçta Laiklik Batıdan ithal bir sistemdir. Bize ait değildir. Bu da benim düşüncem.
Ha aralarında fark şu İslam Hak bozulmamış bir din.
İşte Bu dönem bir devrin değiştiği dönem. Saltanat gitti(Saltanatın ne kadar İslam'a uygun olduğu ayrı bir tartışma konusu) Cumhuriyet geldi. Cumhuriyeti sevdik. Laikliği neden sevemedik İslam'ın üzerinde sopa sallandırdığı için. Yahut Onun ile İslam'ın Hukuk; Yaşam ; sistem alanına sınır yasak çizildiği için.
Padişah Halife taraftarları karşı tarafa hain diyebilirken ; Cumhuriyet taraftarlarıda karşı tarafa hain diyebildi. Güçlü Olan Hesab gördü. Sallandırdı. Bunlar arasında gerçek hainlerde vardı. Lakin Kurunun yanında yaşta yandı. Siyasi düşüncesinde yahut islamı duruşundan dolayıda bu tasviye sürecinde harcanan sallandırılanlar oldu.
Ben Buraya düşmanca bakış atıp her iki tarafın taraflarını hain olarak görmüyorum. Bu gözlükle de bakmıyorum. Başkası Halife taraftarı diye hain görebilir. O vakitler Değişimin özelliği olarak bu böyle görülmüşte olabilir. Bugün günün koşulları değişti.
Benim tanımımda rejimler kendini yenilemeye açık olmalıdırlar. Din gibi doğma değiller. İslamın doğma olması Kainatın Yaratıcısı olan Allah'ın tam bilgi sahibi olmasından ötürüdür. Ama insan öyle mi ? İnsan yapısı sistemler öyle mi ? Bu sistemlerin başarısı İnsan ihtiyaçlarını karşıladığı oranda bence başarılıdır. Varlığı da insanın varlığında aranmalıdır. Devletler gider millet tektir devam eder.
Allah Bizlere Milletimize Hayırlar İhsan etsin. Birlik ve Dirlik Nasib Etsin.Dogru Islam ilerleye engel degildir. Tersine Islam dini toplumlarin ilerlemesi icin buyuk bir destektir.
Ancak su yaziyi okuyunca Islam adi altinda dayatilan Arapca ve Farsca'nin Turk dilini ne kadar yozlastirdigini bir kez daha anladim. Turkcesi varken bu kadar yabanci soz kullanmanizi da kinadim. Cunku boyle konusmak, boyle konusmayi ozendirmek Turk dilinin gelisimi onunde buyuk bir engeldir...
Sorry for off-top :D :D
Demir Kağan
07-24-2007, 03:33 PM
Laiklik, kilisenin devlet yonetimindeki etkisini kaldirmak amacli ortaya atilmis bir sistemdir ancak her dinin bir somuru aleti olarak kullanilabilecegini dusunursek laikligin ne kadar gerekli oldugunu anlamak bu kadar zor olmayacaktir.
Tabriz_Han
07-24-2007, 04:41 PM
Turkiyenin dini Islam Ataturk kendisi dedi.
Turkiye'de Seyh-ul Islam kalkdi yerine Diyanet gecti, aralarindaki fark ise isimdir.
Erdogan gibilerin ne oldugu belli bile degil tam guvenilmez tip, Baykal gibiler, Laikligi din gibi kutsal goruyor, biraksinlar su asiri laikligi, su Avrupa kanunlari, donsunler ozune, Turkun yasasi Islamin hosgorusu. Daha acik kafali olmalari lazim, devlet "zakat" verebilir, imarethanelerde fakirlere bakilsin, Islam sosyal acidan refahlik getirir. Ayni zamanda hukuk sistem Turkun yasasi olur.
Kendine gore birsey yaratir.
Ama malesef, ya asiri Laiklik olacak, yada asiri yobaz dincilik...
Baykal AKP'nin adamimi acaba? o CHP'nin basinda durdu halde muhalefet olamazlar.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.