PDA

View Full Version : İran sınır ötesini yaptı bile!

nesterin
07-13-2007, 01:15 AM
http://www.internethaber.com/images/news/41621.jpg

İran sınır ötesini yaptı bile!
13 Temmuz 2007 Cuma 00:03
İran devrim muhafızları güçleri, Kuzey Irak'taki PKK kamplarını topa tuttu!

İran devrim muhafızları güçleri, Irak'tan sızmaya çalışan PKK teröristleriyle çatışırken, İran topçusu da Irak içlerinde terör örgütüne ait hedefleri bombalıyor.

Kuzey Irak'taki peşmergelerin sözcülerinden Cabbar Yaver, Kuzey Irak'taki iki bölgenin, İran topçusunca 3 gündür bombalandığını belirtti. Peşdar bölge valisi Hüseyin Ahmet, Süleymaniye'nin 100 km. kuzeybatısında, İran sınırının 30 km. içindeki noktaların vurulduğunu belirtti.

Vurulan ikinci nokta ise daha kuzeyde, Erbil'in 110 Km kuzeyinde, Haci Umran sınır kapısı yakınlarında bulunuyor. Topçu ateşinin, PKK teröristlerinin sınırdan İran'a sızmaya çalışması üzerine başladığı, bu teşebbüs sonrasında İran Devrim Muhafızlarıyla çatışmalar çıktığı kaydedildi.

Yaver kendilerinin ''her iki taraf yanında da yer almadığını'' belirterek, ''bölgenin, köylerdeki sivillerin zarar görecekleri bir çatışma alanına dönmesine izin vermeyeceklerini'' söyledi.

AHMEDİNECAD ' ı sevmeye başladım;)

NativeAmerican
07-13-2007, 02:08 AM
bagimsiz bir ulke. iran'i sahsim adina tebrik ediyorum. ne nato derdi var, ne BM derdi var ne AB belasi var baslarinda. Iran'in ideolojisini ve rejimini sevmesem bile politikalarini inanilmaz derecede seviyorum.

Mgas
07-13-2007, 03:13 AM
Ya İran eskiden de jetleri ile bombalıyordu. Ona bakarsanız bir zaten Irak'a girdik. Bizim orada hic mi askerimiz yok? Irak'a girmek icin o kadar oyun yapıldı da bu sırada Turkiye uyudu mu?

Hatta su an diyoruz ki askerlerimizi sınıra cekip tampon bolge olusturalım.

Neyse sınır otesi operasyon kavramı bize de uyusuyor o vakit. Biz bunu

"Genis caplı bir sınır otesi operasyonu" olarak tanımlalamız gerek. Bunu ne biz ne de İran yaptı.

Redd-i İlhak
07-13-2007, 03:25 AM
İran bu yaptıyla Tьrkiye'yi gebe bırakmak istiyor...

Mgas
07-13-2007, 03:52 AM
İran bu yaptıyla Tьrkiye'yi gebe bırakmak istiyor...

Onlar da PJAK ile ugrasıyorlar. PJAK ile PKK arasında bir fark yok.

khanoghuz
07-13-2007, 07:27 AM
ama onların asıl niyeti amerikayla aralarının bozuk olduğu bu günlerde türkiyeyi kendi yanına çekmek. yani türkiyeye şirin gözükme çabası. ona bakarsan iranda hala pkk kamplarının olduğu bilinen bir gerçek.

nesterin
07-13-2007, 07:48 AM
ama onların asıl niyeti amerikayla aralarının bozuk olduğu bu günlerde türkiyeyi kendi yanına çekmek. yani türkiyeye şirin gözükme çabası. ona bakarsan iranda hala pkk kamplarının olduğu bilinen bir gerçek.

Tabi tabi haklısınız .
Ben sadece haber niteliği olarak haberi verdim.İran'nın PKK endişesi bize yardım olsun diye değil.
İran da bulunan kürt grupların da orada bizdeki gibi sorunlar yaşamamaları için PKK ile mücadele veriyorlar.
Irak savaşından sonra bu endişeleri iyice arttı.
Yoksa Pkk onlar için de bir zamanlar kozdu.Kampları da işte o günlerden kalma..

Tabriz_Han
07-13-2007, 08:18 AM
Iranda Pejak Turkiyede PKK, bu Pejak Urmiye gibi bir Turk sehiri Kurtlestirmeye calisiyor cunku o bolge Turkiye sinirinda ama Iran onlara iyi dayak atiyor ve acimasiz davraniyor.

gurkan
07-13-2007, 08:27 AM
Türkiye'nin İran Kadar Bağımsız Olabilmesini Çok isterdim.

yavuz
07-13-2007, 09:07 AM
Bagimsiz olamasan da;

"Adam gibi bagimli" olmayi bilmen lazim. :cool: