PDA

View Full Version : Din Kardeşliği...

Utku
07-13-2007, 12:50 PM
Ey Büyük milletin Büyük Evlatları..!
GEÇİN ARTIK BIR KALEMDE ISLAM KARDESLIGI KURUNTUSUNU..
BİZLER MÜSLÜMAN KARDEŞLİĞİNİ BİRDAHA AĞZIMIZA ALMADAN ÖNCE VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ DÜŞÜNMEDEN BİR DAHA, AYNI GAFLETE GELMEYİP DİYECEĞİZ Kİ ŞİMDİ TÜRK'ÜN ZAMANIDIR. ŞİMDİ ULUSAL DİRİLİŞ VAKTİDİR. İÇERİDE VE DIŞARIDA BÜTÜN TÜRKLER MANEVİ BAĞLARINI ELE ALSIN. OĞUZLARIN AZERBAYCAN'DA Kİ TÜRKİYE'DEKİ VE TÜRKMENİSTAN'DAKİ DİRİLİŞİ DİĞER BOYLARA ERİŞSİN. BU YOLDA ÖLÜM OLSADA ŞEREFLİ TÜRKLER OLARAK MÜCADELEDEN YILMAYACAĞIMIZA AND İÇERİZ. BİRİLERİ İSTER PANTÜRKİST DESİN, İSTER AŞIRI MİLLİYETÇİ DESİN, O DİYENLERE ALDIRMADAN BÜTÜN DÜNYA TÜRKLERİ İÇİNDE, HALKLARIN VE MÜSLÜMANLARIN KARDEŞLİĞİ DİYENLERİN ÖNÜNDE HANGİ FİKRİ SAVUNURSA SAVUNSUN SOYUMUZUN YERYÜZÜNDEKİ DEVAMINI, O BİRİLERİNDEN ALLAH , HZ.PEYGAMBER VE KERBELA YİĞİTLERİ AŞKINA, TABİAT İÇİN, KAİNAT İÇİN, MİLLET İÇİN, BAYRAK İÇİN, TOPRAK İÇİN, NAMUS ADINA, ŞEREF ADINA VE İNANCI NE OLURSA OLSUN YÜCE TÜRK SOYU ADINA KORUYUP KOLLAYACAĞIMIZA, GAFLETTEN UYANDIRACAĞIMIZA, DEDE KORKUT AŞKINA SUSMADAN, YILMADAN VE USANMADAN GERÇEKLERİ SÖYLEYECEĞİMİZE AND İÇERİZ

Uzbey
07-13-2007, 12:55 PM
Turkler'in İslamla tanıstıktan sonra en guclu oldugu vakit ne zamandır biliyor musunuz?Mezhep problemini cozdukleri zamandır.Cunku din toplumun nizamını saglayan en buyuk muessesedir."Bırakın İslam Kardesligini" demek,sorunların icimizde kalıp daha buyuyup ilerde daha buyuk problemler cıkmasına sebebiyet verir.Ya kardes gibi gecinecegiz,ya da tek yolda birlesecegiz.Sorunların ustune orte orte bakın 1000 yıl buraya kadar gelmis problem.Yani cozulememis.

Utku
07-13-2007, 12:59 PM
YERYÜZÜNDE DAMARINDA BIZIM KANIMIZI TAŞIYAN TÜRK KANDAŞLARINI UNUTMAMALIYIZ...!

UNUTMAYALIM Kİ SENDEN UZAKLARDA NİCE KANDAŞLARIN SENİN KADAR RAHAT DEĞİLLER.

Azatyurttan ALİNTİDİR..

Demir Kağan
07-13-2007, 12:59 PM
1000 yildir buraya kadar gelmisse bu sorun hic cozulmemis demektir. :)

Utku
07-13-2007, 01:04 PM
Turkler'in İslamla tanıstıktan sonra en guzlu oldugu vakit ne zamandır biliyor musunuz?Mezhep problemini cozdukleri zamandır.Cunku din toplumun nizamını saglayan en buyuk muessesedir.Bırakın "İslam Kardesligini" demek,sorunların icimizde kalıp daha buyuyup ilerde daha buyuk problemler cıkmasına sebebiyet verir.Ya kardes gibi gecinecegiz,ya da tek yolda birlesecegiz.Sorunların ustune orte orte bakın 1000 yıl buraya kadar gelmis problem.

Yazilanlar Benim Birebir Görüşüm Değil Alinti.. Ama Katildiğim Yerleride Var.. İslam Birliği Diye Birşey Olamayacaği, Ortada Geçmişde Araplarla Yaşadiğimiz,Bugün İranla ,Suriyeyle Yaşadiğimiz Gibi..Ama Toplum İçinde Yani Turkiyemizde Müslümanlar Tabiki Kardeşçe Yaşamalidir Ülkedeki Birlik Adina Ama Ben Ülke Olarak, Diğer Milletler Olarak Böyle bir Oluşum Olmasina Karşiyim

gurkan
07-16-2007, 04:14 AM
Allah Teala (c.c) Buyurdu ki ;

Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.

ALİ İMRAN 103

Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.

HUCURAT 10

Alparslan
07-16-2007, 11:48 AM
Ya Utku kardesim, sen burada, yanlis anlamadiysam, dini muhim degil Turk olsun beri gelsin demissin. Iyi demissin, hos demissin de...Senin avatarin mesela bir din ogesi degil mi? Sen bu birligin olmasi icin kime dua ediyorsun mesela? Din her insana hava gibi su gibi ihtiyactir. Bu ihtiyac insanin damarinda akan kanin Turk veya gayri-Turk olmasi ile azalmaz yada artmaz. Hepimiz dindaslarimiza da kandaslarimizada bazi kardeslik baglari ile bagliyiz hatta ve hatta genel anlamda TUM INSANLIGA. He cok onceye dayanan bazi kan davalarimizi unutamiyoruz ama o kadarini da artik Allah affetsin. Ben su ana kadar yaklasik her Turk boyundan kandaslarimla oturdum kalktim, cogunlukla bana once dinimden oturu kardes dediler ve hatta ne acidir ki Turkiye pasaportum oldugu icin dolandirici gozu ile baktilar ilk once...Simdi ben bu 100% kandasim olanlara ne diyim de bir beraber olmaya ikna edeyim? En yakin oldugumuz yerler camilerde saf tutarken omuz omuza olmamiz...Birak yaw din kardesligini dersen sanirim pek de olmaz bu is, ham hayalden oteye gecmez.