PDA

View Full Version : 650 dairesi olan bakan oğlu kim?

nesterin
07-14-2007, 04:26 AM
650 dairesi olan bakan oğlu kim?

http://www.gazetevatan.com/newpics/news/140720070935598552548_2.jpgCHP yakında önemli bir dosya açıklamaya hazırlanıyor. "Bir bakanın çocuğunun üzerinde 650 daire varmış..."

CHP'nin son iddiası çok konuşulacak. CHP lideri Deniz Baykal Tunceli dönüşü Ankara'yı karıştıracak bir iddia ortaya attı: Bir bakanın oğlunun üzerine 650 daire var. Genç yaşta gemi sahibi olanlar gibi, 650 daireli bakan çocuğunun bu imkânı nasıl sağladığı araştırılıyor. Şimdi herkes bu bakanı ve oğlunu merak ediyor...

hadi bakan toto oynıyalım;)

bence : Unakıtan

Mgas
07-14-2007, 04:34 AM
Ogluna dunyanın parasını basıp kuru yuk gemisi almıs adamlar bunlar. Meclise silah sokmus sahsiyetler. Sırf bu sebepler benim AKP yi dusurmem icin gerekli nedenlerdir.

yavuz
07-14-2007, 04:41 AM
Dusur Mgas, hepimiz arkandayiz... :lol:

Iki kisi haric. HYML ve HANEDAN'i da bi ara denize dok. :)

Mgas
07-14-2007, 04:45 AM
Dusur Mgas, hepimiz arkandayiz...

Iki kisi haric. HYML ve HANEDAN'i da bi ara denize dok.

Yahu sizde dusurebilirsiniz :) Dinamikler ile oynamayı ogrenirseniz...

yavuz
07-14-2007, 04:50 AM
Ogretiyo musun?

Yeralti dedik, "olmaz Yavuz sen agliyorsun..."

Siyaset dedik, "olmaz Yavuz sen sair adamsin..."

:cry:

NativeAmerican
07-14-2007, 05:17 AM
arkadaslar, yurt disinda olsam bile bazi seyleri calisarak elde eden biriyim. Turkiye'de olsaydim da ayni durum gecerli -ki su anda da Turkiye'den bir ev almak icin calisiyorum insallah 2 seneye kadar nasip olacak.

fakat finlandiyadan bir ev almak icin 15 yillik kredi cektim, aylik 900 euro toplam oduyorum. Turkiye icin de benzeri bir uygulama olacak benim icin.
on yillarca kredi cekip her ay maasimizin buyuk bolumu eve kesilirken bir oglan'in yuzlerce evi olmasini ben icime sindiremiyorum. 1 ev icin hayatimi harciyorum ama millet benim harcadigim vergilerle bir sekilde 600 ev sahibi olmus.

acikca konusmak gerekirse bunlari gormemezlikten gelmek buyuk bir ihanet ve suctur.

haram zikkim olsun

khanoghuz
07-14-2007, 05:59 AM
ya şundadır ya bunda helvacının kızında: osman pepe

Mgas
07-14-2007, 06:20 AM
Ogretiyo musun?

Yeralti dedik, "olmaz Yavuz sen agliyorsun..."

Siyaset dedik, "olmaz Yavuz sen sair adamsin..."

İyi.

Toplumun cesitli tabakaları var. Bu tabakalardan boyle tarikat adamları dinciler AKP ile kafayı bozmus durumda. Simdi bu adamlar bir dinamik. Buyuk potansiyel. Ancak bu adamların sehirimden aday gosterdigi bası ortulu aday yok.

Ancak

MHP Malatyadan bası ortulu aday gosterdi. AKP yi kırar da fazla miletvekili sokarsak girer mi bilmem ( :) ) ama iste onu aday gostererek bir dinamikle oynamıs olundu.

Zaten az cok siyaset ilgilenenlerin yuzune yuzune carpılıyor AKP nin iplerini. Din,Allah...olunca da iste O'nu bunu gosteriyorlar.

Bahceli'ye genellikle bir tavır var ama yine de iste O'nu gosterip "oyle olsa bunu aday gosterir mi?" sekline yoruluyor.

Sonuc olarak bildigim baya bir oy kaydı MHP'ye iste.

Al dinamikler boyle oynanır hadi kolay gelsin Yavuz :) Tabii bu isin cok basit bir kısmı. Daha seffaf tarafı. Perde arkasında ne oyunlar doner ne oyunlar :)

Mgas
07-15-2007, 03:55 AM
nesterin kaynak ne idi ?

khanoghuz
07-16-2007, 06:14 AM
Çekilişi kazanan numarayı prd...bakanı açıklıyoruz..:lol:

BAKAN PEPE

vaaaaayyyyy!
nerden bildim ama!

raltay
07-17-2007, 07:15 AM
Hakikatende Osman Pepe yi kastetmishler.
ama ilginchtir Pepe ispat edemeyen sherefsizdir diye achıklama yaptı.
Top Yine Baykalda, chünkü ispat edememenin karsılığı chok ağır. ispat etmesi gerekir.

Gerchi gecen haftadan beri Erdoğan; Baykalın ''altın dağıtılıyor'' iddiaları konusunda ispat edemezsen namertsin dedi. Bir haftadır baykaldan cıt cıkmıyor, yine cıt chıkmayabilir

nesterin,
CHP'nin son iddiası çok konuşulacak. CHP lideri Deniz Baykal Tunceli dönüşü Ankara'yı karıştıracak bir iddia ortaya attı: Bir bakanın oğlunun üzerine 650 daire var. Genç yaşta gemi sahibi olanlar gibi, 650 daireli bakan çocuğunun bu imkânı nasıl sağladığı araştırılıyor. Şimdi herkes bu bakanı ve oğlunu merak ediyor...

Merak etmeyin hiç konusulmayacak..
Belki mahkemesi nedeni ile kısa bir süre daha konusulabilir ama iddia yönünü chp kapatmak icin hiç konusmayacak.
secim nedeni ile iki oy fazla alabilmek icin böyle bir yol sectiler 4 gün sonra secimler bitince chp bir daha ağzına bile almaz.
Alıstık cünkü chp bunu hep yapıyor

HYML
07-17-2007, 07:17 AM
nesterin kaynak ne idi ?

Çamurcu Şevket!

Atropatena
07-17-2007, 07:23 AM
Ele cemi 650? Geri qalmisiz)) Kasibchiliqa bax :)

HYML
07-17-2007, 07:37 AM
Arkadaşlar 650 daire sahibi olmak zor değil...

Önce imara açık olmayan büyük bir araziyi mantar fiatına alırsınız.Sonra bu ariziye imar çıkartamak adına encümeninden,ilçe başkanından,ildeki bilmenenye kadar $$$ uleufe dağıtır hisse verirsiniz ...

sonrasında buraları yahudi kökenli büyük inşaat firmalarına daire karşılığı verir 650 daire alırsınız.... aynen taşyapı örneğinde olduğu gibi :lol:

Bunu yapan şerefsizdir! Ama yapmayıpta yaptı gibi gösterenler şrfsizoğluşrfsizdir.

HYML
07-17-2007, 07:58 AM
Bunu yapan zaten şerefsizdir.

Yukarıdaki süreç Pepe olayı ile ilgili değil.Bu Türkiyede 650 dairenin sahibi olmanın ne kadar basit bir olay olduğunu aktarmak için...

İkinci bir husus.siyasi ranttan gelen 650 dairem var ise bunun belgeseni hiç kimse ortaya çıkaramaz.minareyi çalan kılıfının hazırlarmış...;)

İlhami Erdil Paşa iki daire için 2,5 yıl hapis yatıp ve rütbeleri sökülüyorsa, 650 daire için adamın yedi sülalesini okuturlar.. Bu kadar daireye kılıf mı hazırlanır be usta.

raltay
07-17-2007, 08:13 AM
Bunu yapan zaten şerefsizdir.

Yukarıdaki süreç Pepe olayı ile ilgili değil.Bu Türkiyede 650 dairenin sahibi olmanın ne kadar basit bir olay olduğunu aktarmak için...

İkinci bir husus.siyasi ranttan gelen 650 dairem var ise bunun belgeseni hiç kimse ortaya çıkaramaz.minareyi çalan kılıfının hazırlarmış...;)

Oğuz abi minareyi calan kılıfını hazırlar sözüne katılıyorum.
Eğer kılıf hazırlanmısh ise, Bunu iddia edenlerin elinde ispatlayacak bir belgesi yoksa iddia etmelerinin ne anlamı kalır? ispat edilemezse iftira olarak algılanmaz mı?
Baykal gibi Türkiyeyi yönetmeye talip bir siyasetci duyumlarla değil , elinde chok sağlam belge olmadan ortaya chıkması ve böyle iddiada bulunması doğru mu?
Pepe, ''oğlumun 5 dairesi var 600 daireyi ispat edemezse sherefsidir. onunla mahkemede hesaplashacağım, 600 dairenin bedeline uygun tazminat davası acacağım '' diye alenen acıkladı.
Aradaki fark chok fazla, saklanacak gibide değil.
Baykal ispat edemezse bunun altında ezilmez mi?

HYML
07-17-2007, 08:25 AM
15 sene önce tencere-tava pazarlayan adamın oğlu bugün kendisine gemi satın alıyorsa BEN SİZE DAHA NE DİİİİMMMMM...

Açın gözlerinizi artık açın ustalar bea.

İstanbul büyükşehirin bütün imkanları önce yandaşları araclığı ile kendilerine peşkeş çekildi sonrada Türkiyenin imkanları...

Bugün Ege,Akdeniz oteller zincirinin bir çoğu kara paranın aklanması.Adamın 5 sene önce meteliğe kurşun atarken 5 sene sonra milyon dolara otel kapatıyor...

Bugün İstanbul'un havzaları büyük kurumlara peşkeş çekiliyor.Önce ormanlık vasfı ortadan kaldırılıyor,sonra çalı çırpı temizleniyor sonrada country'ler otutturuluyor...

Bunları bilmiyormusunuz ? Görmüyormusunuz ? Duymuyormusunuz ?

nedir bu vurdumduymazlık ???

Usta, sanki kulağıma meclisin CHP sıralarından sesler geliyor gibi...:cool:

Baykal gibi kuru sıkma bize, varsa elinde belge koy ortaya:lol:

raltay
07-17-2007, 08:29 AM
oğuz,
bunlar ufak hesaplaşmalar...

Bize has gayriciddi Secim propaganda yöntemleri dersek uygun olurmu? :)

HYML
07-17-2007, 08:33 AM
Atalarımızda bilmişlerki ;ÇOK SERVET ÇOK YALANSIZ OLMAZ diyerek bu serveti aklamışlardır...

"Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz" işte budur. Dedem hep derdi rahmetli. Şimdide sen diyorsun usta, dedem değilsin amma rahmetli olmaya adaysın.:cool:Allah en! geçinden versin.:cool:

Birde şey vardı; Zenginin beyaz yoğurdu züğürdün çenesini karaya boyarmış:lol: ( hyml atanızın sözü)

raltay
07-17-2007, 08:47 AM
Ateş olmayan yerden duman tütmez desem :rolleyes:
Diye bilirsin abi,
Bende '' Chal yağlı karayı, tutmazsa izi kalır '' desem

Konu, Türkiyede siyaset olunca hangisi mantıklı ?

HYML
07-17-2007, 08:58 AM
Rahmetli olmaya belki sen adaysın ne biliyorsun

okuduklarıma inanamıyorum
sen hangi tariihi seçtin rahmetli adayı olmak için
tarih belirliyenler :rolleyes: kuyruk çok mu?

Daha açık yazarsanız anlaşılır olabilirsiniz hanımefendi. Hem ustamla arama girmeseniz iyi olur.:cool:

chepny
07-17-2007, 09:12 AM
Diye bilirsin abi,
Bende '' Chal yağlı karayı, tutmazsa izi kalır '' desem

Konu, Türkiyede siyaset olunca hangisi mantıklı ?
Tayyib Erdoğanın oğlunun gemisi varmış. Damadı da Çalık holding genel müdürüymüş... Kim atıyor bu iftiraları yaaa...:evil:

Hepsini geçelim...
Kemal Unakıtan'ın oğlu için yasa çıkarılmışmış. Olur mu böyle birşey? Böyle iftira olur mu? Memleketin çivisi çıkmış. Tertemiz siyasetçilerimize (!) iftira üstüne iftira atıyorlar.

(Eğer Tayyib'in servetinin kaynağı oğullarının sünnetinde takılan takılar ise; kesile kesile pipi kalmamıştır elemanlarda :cool: )

HYML
07-17-2007, 09:22 AM
Tayyib Erdoğanın oğlunun gemisi varmış. Damadı da Çalık holding genel müdürüymüş... Kim atıyor bu iftiraları yaaa...:evil:

Hepsini geçelim...
Kemal Unakıtan'ın oğlu için yasa çıkarılmışmış. Olur mu böyle birşey? Böyle iftira olur mu? Memleketin çivisi çıkmış. Tertemiz siyasetçilerimize (!) iftira üstüne iftira atıyorlar.

Eksiklerin var. Dersine iyi çalışmamışsın. Senden biraz daha gayret bekliyorum.:cool:

(Eğer Tayyib'in servetinin kaynağı oğullarının sünnetinde takılan takılar ise; kesile kesile pipi kalmamıştır elemanlarda :cool: )

Ben sordum. Daha varmış. "Lazımsa, takı verebiliriz" dediler.:D

yavuz
07-17-2007, 09:22 AM
Baykal gibi kuru sıkma bize, varsa elinde belge koy ortaya:lol:

Ah Baykal, Baykal... Havadan-sudan atip, duruyor; hepsi de yalan-yanlis! AKP, dogru olani soyluyor ve "DURUST"luk yapmis oluyor. (Dogru derken, siradan seyler... Iyi birsey oldugu yok, sadece AKP hakli, o kadar.)

Baykal da olmasa, AKP'nin durust oldugunu kim dusunebilir?

Allah var, Erbakan Hoca'm, guzel elestiriyor. :lol:

HYML
07-17-2007, 09:27 AM
Allah var, Erbakan Hoca'm, guzel elestiriyor. :lol:

"Domuz uşağı" diyor, cehenneme yolluyor... 80 yaşında maşallah kök söktürüyor. Allah muhalefetinden korusun.

Karayılan
07-17-2007, 10:21 AM
Daii akp'ye toz konduramazsiniz bosuna ugrasmayin. Avukatlari burda hem ;)

chepny
07-17-2007, 12:41 PM
Ben sordum. Daha varmış. "Lazımsa, takı verebiliriz" dediler.:D
Onu da kestirsin bir de ben takı vereyim :cool:

Hatta amerikadan zenci çağıralım, onlar da takı versinler. :D
Gerçi Amerikadaki sünnette zenciler takı vermiştir. Takı vermeseydi sadece bursla nasıl geçinecekti garibim :lool:

yavuz
07-18-2007, 04:55 AM
"Domuz uşağı" diyor, cehenneme yolluyor... 80 yaşında maşallah kök söktürüyor. Allah muhalefetinden korusun.

Hani MHP'lileri "kopekcidir bunlar" deyip elestiriyorsunuz, CHP'lileri "kenarimin Ataturkculeri" deyip elestiriyorsunuz; bunlar kabul de... Sizin hocaniz degil mi bu adam? Tayyip Efendi'yi, imamhatiplerden toplayip adam eden degil mi? Hani, okulun bahcesinde top kostururken???

"Domuz usagi"ni da ne guzel taki-vermis Erbakan Hoca, eee adam prof... :rolleyes:

HYML
07-18-2007, 05:38 AM
Hani MHP'lileri "kopekcidir bunlar" deyip elestiriyorsunuz, CHP'lileri "kenarimin Ataturkculeri" deyip elestiriyorsunuz; bunlar kabul de... Sizin hocaniz degil mi bu adam? Tayyip Efendi'yi, imamhatiplerden toplayip adam eden degil mi? Hani, okulun bahcesinde top kostururken???

"Domuz usagi"ni da ne guzel taki-vermis Erbakan Hoca, eee adam prof... :rolleyes:

Söylediği her söz kişinin boynuna asılır.

Bir daha mesajımı alıntı yapıp bana cevap yazarken 3.çoğul şahısların yaptığı ya da söylediği sözleri ben söylemişim gibi algılanmasına müsaade etme olur mu kardeşim. Ben kimseye köpekçi yada bilmem neremin kenarı demedim!

Sen hocanın söylediği bu sözü tasvip ediyorsun yani!!!

Sen Uşak'lıydın değil mi?

raltay
07-18-2007, 05:50 AM
chepny,
Tayyib Erdoğanın oğlunun gemisi varmış. Damadı da Çalık holding genel müdürüymüş... Kim atıyor bu iftiraları yaaa...

Bashkası soylemiyor, gemi aldıgını kendileri de soyluyor.

Eleshtirenler,
Neden gemi aldın diye soracaklarına, kaynagını arashtırsınlar, daha akıllıca olmazmı?.
Chunku adam saklamıyor, oglum aldı diyor.
Bakanın oglunun 650 dairesi var diyenler, bunu ispat etmek zorunda degiller mi?
Bu adamda yalan diyor. ispat iddia sahibine aittir.
Aynı kishiler altın dagıtılıyor diye iddiada bulundular, bashbakan '' ispat etmezsen namertsin'' dedi, Bir haftadır iddia sahiplerinden tıs yok.

Hukukta bir kural vardır, savcı iddia makamıdır, her türlü iddiada bulunabilir ama ispat etmesi kendisine aittir. Aksi halde güven ve prestijini kaybeder.

Siyasette de (parti ve kishi adı onemli değildir) bu kural herkes ichin gecherlidir. chp veya akp kimden iddia geliyorsa ispat iddia sahibine aittir.

chepny
07-18-2007, 06:30 AM
Evet raltay;
Deniz Baykal çok güzel AKP propagandası yapıyor. Bunu hep söylerim şimdi de söylüyorum.
Yalan beyanları kesinlikle tasvip etmiyorum.
Dikkat edersen benim yukarıda yazdıklarımda sadece gerçekler var. (takı espirileri hariç :D)
Yalan söylemek çok ayıp, zaten doğrular yeterli.
AKP altın değil ama kara elmas dağıtıyor. Yaz ortasında kömür siyasetine başladılar.

AKP karşıtı siyasetçilerin yapması gereken sadece gerçekleri açıklayarak, "Tayyip bunların hesabını yüce divanda vermeli" siyaseti yapmak.
Aksi davranışlar Tayyip'in sahte mağdur rolü oynama siyasetine hizmet ediyor sadece. Gerçek mağdurlar olan Türk milleti ise Tayyip'in sahte mağdurluğuna aldanıp AKP'ye teveccüh ediyor.

gurkan
07-18-2007, 06:38 AM
Aldığın maaş :1,5 milyar kaç senede daire sahibi olursun ?
Ben söylim sittin sene :lol:

Benim aldığım daire 80 milyar(şimdi 100-110 eder) ayda 2 000 YTL maaşla 5 yılda(60 Ayda) Kıt kanaat Alabiliyorum.

Nasıl almışlar ?

Bilmediğim için

Bu hesapları muhasebeye dökmekte zorlansam da elbet bir muhasebesi vardır.

raltay
07-18-2007, 07:01 AM
Evet raltay;
Deniz Baykal çok güzel AKP propagandası yapıyor. Bunu hep söylerim şimdi de söylüyorum.
Yalan beyanları kesinlikle tasvip etmiyorum.
Dikkat edersen benim yukarıda yazdıklarımda sadece gerçekler var. (takı espirileri hariç :D)
Yalan söylemek çok ayıp, zaten doğrular yeterli.
AKP altın değil ama kara elmas dağıtıyor. Yaz ortasında kömür siyasetine başladılar.

AKP karşıtı siyasetçilerin yapması gereken sadece gerçekleri açıklayarak, "Tayyip bunların hesabını yüce divanda vermeli" siyaseti yapmak.
Aksi davranışlar Tayyip'in sahte mağdur rolü oynama siyasetine hizmet ediyor sadece. Gerçek mağdurlar olan Türk milleti ise Tayyip'in sahte mağdurluğuna aldanıp AKP'ye teveccüh ediyor.

Galiba aynı dili konushuyoruz
Bu gemi sozleri iftira degil gerchek oldugu ichin adamlar evet aldık diyorlar.
Digerlerine dushen neden aldın degil, nasıl aldın sorusunu sormak, daha sonrada iz surup nasıl alındıgını ortaya chıkarmaktır. eger yolsuzluk varsa bunu belgeleri ile halka ve yargıya sunmaktır. eger yoksa susmayıda bilmektir.
Duyumlarla hareket edildiginde bakan pepe gibi adamın birisi chıkar ''ispatlamazsan SHEREFSİZSİN'' der, iddia sahipleri iddiaları ile ortada kalırlar. halkın gozunde prestij kaybederler. sizinde belirttiginiz gibi akp ye oy kazandırırlar.
Sırf konushmush olmak ichin konushmayı adet haline getirenler, ulke yönetimine talip olanlardır. Bu mantıkla iktidar olurlarsa Ulkemizi Allah korusun.

kurshad
07-18-2007, 07:08 AM
Yenicag gazetesinden bir alintiyla konuya katkida bulunayim;

Gemi oldu gemicik

Muhteşem çocuklar ‘Babam sağolsun’ diyerek başarı öyküleri yazıyor. Babaları da bu milyon dolarlık yatırımlara ‘küçük birşey’ diyor

Sünnet parasından babasına borç veren, sonra da bursla eğitimini tamamlayan Başbakan Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın gemisi gündemden düşmüyor. Medya unutsa da Erdoğan bir şekilde hatırlatıyor. (Gerçi şuana kadar ne taşıdıkları konusunda bir bilgi vermediler ama olsun...) Tıpkı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, yumurtadan trilyonlar kazanan oğlunu savunmak için Meclis kürsüsünden, ‘Ne var yani. Şimdi iki koli yumurtanın hesabını mı yapacağız’, ‘4 bin ton mısırı aç tavukların karnını doyurmak için aldık’ demesi gibi, Erdoğan da, 3 milyon dolarlık oğlunun gemisini ‘gemicik’ diyerek küçümsüyor!
AKP’li bakanların muhteşem çocukları, son yıllarda ticaret hayatında servetini katlayan ‘özel bir kesimi’ oluşturuyor.
Kimi armatörlük yaparken, kimi yumurta, kimi de farklı sektörlerde ‘başarı öyküleri yazıyor(!)’ (Şimdilik gemilerine, yumurtalarına ‘Babam sağolsun’ tabelasını asmıyorlar.) İşsiz sayısına paralel olarak ‘işini bilir’ sayısı da artıyor. İşte Erdoğan’ın, tüm işsizlere rehber olacak ‘gemicik alma’ tavsiyesi: “Gemicik niye alınmasın. 300, 400, 500 bin dolar peşinatla bir gemi alabiliyorsun. Ödeme koşulları gayet iyi olursa, kendi kendine ödeyebilecek noktada olursa niye alınmasın.”

yavuz
07-18-2007, 07:30 AM
Sen hocanın söylediği bu sözü tasvip ediyorsun yani!!!

Domuz etini pazara ben sokmadim... :rolleyes:

Sen Uşak'lıydın değil mi?

Evet...

raltay
07-18-2007, 08:20 AM
bakın bakan Pepe konusunda sizinle hemfikirim.İddia varsa ispatta peşinden gelmeli TAMAM...

Yalnız;Sayın başbakan oğlunun burslu okutulması üzerine MADDİ GELİRİM yeterli olmadığı için demişti. 2 Senede ne değiştide maddi durumu çocuğuna maket gemi değil gemi gibi gemi alacak şekilde arttı...
Bunu cevabını vermek için illaki bu ülkenin savcılarımı hareket geçmeli? Hiçmi başbakanın millete karşı bir cevap verme sorumluluğu yok ? Haa oğlumun sünnetinden geldi derse bende :lol:

Gerçi bizimkide denizde su damlasını sorgulama...Oğullarına gelene kadar damatlar,onlara gelene kadar kader arkadaşları,onlara gelen kadar millevekilleri,onlara gelen kadar il teşkilatları,onlara gelene kadar ilçe teşkilatları,onlara gelen kadar mahalle teşkilatları....

Kanıtım varmı ? Yok :lol:

Teshekkur ederim agabey,
İddia varsa ispatıda arkasından gelmeli.

Agabey, sizin sozlerinize hak veriyorum chunku sizde duyduklarınızı kendinize gore yorumluyorsunuz.

gemi konusunu biraz inceleyelim.
Kendileri ''evet aldık'' dediklerine gore iddia degil gerchektir.
Gazeteciler bu konuyu soruyorlar ve bashbakan cevap veriyor ''alınan yuk gemısıdır, geminin degeri 2,5 milyon dolardır, iki ortak 500 er bin dolar koyarak ve ozel bir bankadan 1,5 milyon dolar kredi kullanarak bu gemiyi almıshladır, gemi satan shirkette chalıshmaktadır'' diye cevap veriyor.
Bu insanlar daha önce mal varlıklarını achıklamıshlardır. 500 bin dolar peshinatı verecek imkanları varmıdır? ortagı kimdir? krediyi veren banka hangisi ve teminat olarak ne almıshtır? ne kadar faiz uygulanmaktadır. gibi pek chok sorunun cevabını sen ,ben degil ama pek chok insan arashtırabilir ve gerchekten anormallık varsa ortaya koyabilir, Aylardan beri dedikodusu yapılacagına varsa normallikler ortaya konur, tamda sechım zamanında akp ye iyi bir darbe vurulabilirdi.
Bunu yapmak yerine daha bashtan ciddiyetten uzaklashmıshlardır. Bu gemi yacht ise yuk gemisi olamaz, yuk gemisi ise yacht olamaz. bashbakan yuk gemısı aldık derken, iddia sahipleri ısrarla ogluna yacht aldıgını iddia etmelerini yadırgıyorum. gemi denilen shey dolaba saklanacak bishi degildir. bu mal her neyse resimleri ile ortaya koymak o kadar zor olmasa gerekir. Bashbakanın yalan soyledigi, yuk gemisi degil geminin yacht oldugunu ortaya koymak ichin gizli belgeleri arashtırmak gerekmemektedir.
iddia sahiplerinin tutarsızlıkları samimiyetsizlikleri daha bashtan bashlamaktadır.

sechim gibi chok ozel bir zamanda bunlar ortaya konmuyorsa kusura bakmayalım digerleri gibi kullanılmak istenen sechim malzemesi olarak dushunmek zorunda kalıyorum.

onlarca iddia edilen konu var. İddia sahiplerinin bir iddialarının dahi arkasından gitmemeleri beni boyle düshünmeye itiyor.
Belkide iddia sahipleri, halkın bir bolumunun sizin gibi ''atesh olmayan yerden duman tutmez'' diye dushunecegini bilerek ortaya sadece iddiayı atıp geri chekilerek alınacak sonucun kendileri ichin yeterli olacagı hesabını yapıyor da olabilirler.
Ama gelinen noktada bumerang misali atılan tash geri gelmektedir Chepny arkadashın dedigi gibi ozellikle chp nin yaptıgı her hareket akp ye oy kazandırmaktadır.

Soylenenler dogru ise Acaba nerede hata yapılmaktadır?

raltay
07-25-2007, 05:09 PM
1 Milyon $ kredi kullanıyorsan bunun karşılığında bir teminat koymak zorundasın.Bankadan bugün 10.000 ytl ihtiyaç kredisi iste bak senden ne teminatlar istiyorlar ? son 3 senelik bilançona kadar giydirme yapıyorlar...

500 $ kaynak ?
1 Milyon dolara nasıl kredi verildi ? Ne tür teminatlar gösterildi ?
Bunları bende bilmek isterim ;)

İshte yanlısh olan budur. '' ogluna neden gemi aldın'' diye soracaklarına, senin sordugun soruları sorsalar daha mantıklı olacak.
Bu krediyi hangi banka vermish, ne kadar faizle vermish, Teminat olarak ne gosterilmish , gerchekten teminat varmı yoksa babasının siyasi nufuzunumu kullanmısh gibi sorulara cevap arasalar, varsa tutarsızlık ortaya koysalar inan daha basharılı olurlar. herkesinde saygısını kazanırlar.
ama oyle yapılmıyor.
ogluna gemi almısh, hayır canım yat almısh gibi ciddiyetten uzak tavırlar inandırıcı gelmiyor. siyasi bir rekabet olarak algılanıyor. sechim sonuchlarıda halkın bu ve benzeri iddialara inanmadıgını gosteriyor.