PDA

View Full Version : Kur'andan alıntılar

Mgas
07-15-2007, 11:09 AM
Bazı alıntılar yapacagım. Siz de katılın bana ;)

Sure 2/Bakara
78
Onlardan okuma yazma bilmeyen bir kısmı vardır ki, kitabı bilmezler. Ancak kuruntuları vardır. Ve bunları ancak zannederler.
79
Kendi elleri ile kitap yazıp sonra az bir para karşılığında satmak için "Bu Allah tarafındandır" diyenlerin vay haline!.. Vay haline ellerinin yazdıklarından onların başına geleceklere, vay onların kazanmakta vebal yüzünden onlara

Ne guzel gecmis degil mi Kur'an' Kerim de.

Hani su Allah'ın Onlara verdigi akıl ile hareket edip Onun verdigi kitabı okumak yerine Sunun Bunun alimine zatına inanlara.

(Feto vb...)

Kendine gore kitap yazıp villalarda kalana

Kendi elleri ile kitap yazıp sonra az bir para karşılığında satmak için "Bu Allah tarafındandır" diyenlerin vay haline!..

Ne guzel gecmis degil mi Kur'an da

Hos o cahiller Kur'an ı inkar edip alimlerini Allahları yapmıs
Alimleri para icin kendini Allah ilan etmistir.

Vay haline ellerinin yazdıklarından onların başına geleceklere, vay onların kazanmakta vebal yüzünden onlara

Mgas
07-16-2007, 02:27 AM
Sure 2/Bakara
11
Onlara "bozgunculuk yapmayın" denildiginde "biz ıslahatcıyız" derler.

12
Aman ha! gözünüzü açın, asıl bozguncu onlardır, ama farkında degiller

Aklıma "demokrasi,insan hakları" deyip sozde ıslahat yapan, sonra da mezhepleri,insanları birbirine dusuren bozguncular geldi. Sonra bunu iclerinde kutsal sebeplere dayandıran, hatta utanmadan savasa gonderdigi jetleri kutsayanlar geldi. (Orn: Irak...)

khanoghuz
07-16-2007, 06:09 AM
yıllardır insanları oyuna getirip birbirlerine düşürdüler. kimisi bunu din adı altında yürüttü kimisi de parayla bunu gerçekleştirdi.
bizim insanımız ne zaman bunların foyasını meydana çıkaracak?

Mgas
07-16-2007, 11:42 AM
Sure2/Bakara
170
Onlara "Allah'ın indirdiğine uyunuz" dendiği zaman, onlar: "Hayır biz babalarımız üzerinde bulduğumuz şeye inanırız" derler. Ya babaları bir şeye aklı ermemiş ve doğruyu bulamamışsa.

Bu da su "Anamız babamızdan boyle gorduk" deyen tiplere. Ben bunlarla sık karsılasırım.

Mgas
09-06-2007, 04:11 PM
BAKARA SURESİ: 216 Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize yazılmıştır. Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Savasarak rahime duseriz.
Savasarak dogarız.
Savasarak yasarız.
Allah bazılarına da hak yolunda savasarak olmeyi nasip eder.

Ben hıristiyanlıgı benimsemis insanlarla cok muhabbet ettim. Surekli bu "savas"
isinden yakınıyorlar.

Savas bizim dogamızda var yani "uzerimize yazıldı"

Sadece muslumanlar savasmıyor, "doga" savasıyor. Hayvanlar, ic ve dıs kuvvetler...

Allah bize ve sonrakilere insallah hak yolunda savası nasip eder. Savasımızda bize iyi savascılar olmamız yolunda yardımcımız olur. Savasımız ve davamız insallah daim olur.