View Full Version : Ve Erdoğan "ŞAH" dedi...
Erdoğan Isparta'da, "Tek başıma iktidar olamazsam siyasetten çekilirim" dedi.
Ardından da Baykal ile Bahçeli'ye seslendi:
"Sayın Bahçeli, sen, tek başına iktidar olamazsan, sen siyasetten çekilmecek misin? Sayın Baykal, iktidara tek başına gelemezsen siyaseti bırakacak mısın?"
Bu lafın kıvrılacak, eğilip bükülüp yutulacak kısmı yok. Kaptan gemileri yaktı.
Ya eve döneceğiz ya beraber öleceğiz.
Peki ya ip atanlar, cumhuriyet satanlar? Göreceğiz, az kaldı...
gurkan
07-17-2007, 04:31 AM
Bence Sayın Erdoğan AKP yükleyip taşıyor.
Yine Tek başına iktidar olacaktır öngörüsünü taşıyorum.
Bu öngörüyü yapmış olmalı REST çekebiliyor.
Lakin Bu Rest siyaseten işine yarayacaktır.
Bilge_Kagan
07-17-2007, 04:32 AM
Turk siyaseti bu tip propaganda, halkin gozunu boyama amacli "x olmazsa istifa ederim" "y olmazsa bir daha siyaset yapmam" gibi bagrintilari cok gordu, ciddiye alinacak bir tarafi yok. En fazla "bu secimde bir takim saibeler var, aslinda basarili olmus sayiyorum kendimi vik vik" deyip kivirir ki bu da asina oldugumuz bir davranis bicimi.
Turk siyaseti bu tip propaganda, halkin gozunu boyama amacli "x olmazsa istifa ederim" "y olmazsa bir daha siyaset yapmam" gibi bagrintilari cok gordu, ciddiye alinacak bir tarafi yok. En fazla "bu secimde bir takim saibeler var, aslinda basarili olmus sayiyorum kendimi vik vik" deyip kivirir ki bu da asina oldugumuz bir davranis bicimi.
Erdoğan bir ara "Ben siyasetin omurgalısını severim" diye bir laf etmişti.
Eğer bu laftan sonra kıvırırsa, ceketini alıp gitmezse, bundan sonra ben yokum arkadaş...
Bilge_Kagan
07-17-2007, 04:41 AM
Kuzey Irak konusunda gayet guzel kivirtmisti kendisi ? :rolleyes:
Kuzey Irak konusunda gayet guzel kivirtmisti kendisi ? :rolleyes:
Alalım....
Bilge_Kagan
07-17-2007, 04:50 AM
Erdogan - "Gerekirse Kuzey Irak'a askeri operasyon yapariz !" ( bunu her gundemin degismesini istedigi zamanlarda sik sik soyledi )
Buyukanit - "Gerekli siyasi irade gosterilirse, ordumuz Irak'a girmek icin gerekli guce sahiptir"
Erdogan - "Ordudan bize yazili bir istek gelmedi"
en sonunda da
Erdogan - "Ulkedeki teroristi bitirdik de mi Irak'takine geldi sira"
Sivrisinekten kurtulmanin tek yolunun batakligi kurutmak oldugunu kendisi de biliyor elbette...
kurshad
07-17-2007, 04:54 AM
Bu "kaptan" acik havada yolunu sasiran bir "kaptan".
50 sene "benim ulkum" dedigi milli gorus cizgisinde soylediklerinin hepsini yuttu, laflarini kivirtti, egdi bukdu.
O yuzden bu kaptan ne kadar gemi yakarsa yaksin binecek bir kayik mutlaka bulur.
Nasil olsa lafini yutmak, hayat gorusunu degistirmek gomlek degistirmek kadar kolay bir sey onun icin
gurkan
07-17-2007, 05:04 AM
Oğlunun sünnetinde gelen takıları bu işin dışında tutuyorum ;)
Takı deyipte geçme benim nikahımdaki takılarla bir araba alıyorsam.
Başbakanın oğlunun düğünündeki takılarla yat alınabilmesi normal değil mi ?:cool: Adam Başbakan...
Ne de olsa Adam Sosyal Demokrat değil.
İşçinin hakkını gözetim onlar gibi sade yaşam ilkesine göre yaşam süreyim Nerde Ecevitler Öldü Uyan.
Erdogan - "Gerekirse Kuzey Irak'a askeri operasyon yapariz !" ( bunu her gundemin degismesini istedigi zamanlarda sik sik soyledi )
Buyukanit - "Gerekli siyasi irade gosterilirse, ordumuz Irak'a girmek icin gerekli guce sahiptir"
Erdogan - "Ordudan bize yazili bir istek gelmedi"
en sonunda da
Erdogan - "Ulkedeki teroristi bitirdik de mi Irak'takine geldi sira"
Sivrisinekten kurtulmanin tek yolunun batakligi kurutmak oldugunu kendisi de biliyor elbette...
...Sınır ötesi operasyon olasılığına ilişkin bir soru üzerine Orgeneral Büyükanıt; "Türk askeri mahalle kabadayısı değil, sınır ötesi operasyon için siyasi direktife ihtiyacımız var."
Peki, Büyükanıt en son ne demişti?
“Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemezsiniz ama bundan önce yaptığımız gibi darbe vurursunuz”
Sen evdeki sivrisinek için sokağa inip incir ağacına mı ilaç sıkıyorsun güzel kardeşim? 25 seneden beri yapılan kurutma operasyonları başarısız olmuşsa, ki son olaylar onu gösteriyor, demek ki biz bataklık kurutamıyoruz. Eee, peki neyi becerebiliriz dersen? Hiç olmazsa bundan sonra devlet baba olarak sevgi elimizi uzatarak yeni bataklıklar oluşmasını engelleyebiliriz. Ama orada seni temsil eden Gaffar Okkan'lara sahip çıkarak.
Bilge kardeşim emin ol hepimiz aynı gemideyiz...Ama hepimiz!
Nasil olsa lafini yutmak, hayat gorusunu degistirmek gomlek degistirmek kadar kolay bir sey onun icin
Biz Devlet kadar şanlı oluruz da, Bahçeli kadar laf yutamayız.
Bahçeli bıraktım dedikten 9 ay sonra gelip tekrar koltuğa oturmadı mı? Ona şimdi oy vereceklerde, onun o lafını, beraber yutmuş olmadılar mı?
Ben diyorum ki; Erdoğan bu lafını yerse ben yokum! Peki sen ne diyorsun?
yavuz
07-17-2007, 05:30 AM
Allah ismi gecenlerin hicbirine tek basina iktidar nasip etmez de, hepsi siyasetten cekilir insaallah... :cool:
kurshad
07-17-2007, 05:37 AM
Ben diyorum ki; Erdoğan bu lafını yerse ben yokum! Peki sen ne diyorsun?
Erdogan lafini coktan yemis, hayat gorusumu degistirdim demis. Dun ne dediyse bugun tersini demis ve yapmis bir sahis.
Bana ne onun ne soylediginden.. Nasil olsa isine gelmediginde eski soylediklerinin hukmu kalmayacak.
nesterin
07-17-2007, 06:07 AM
Neyse içimden geçenleri söylemiyim:rolleyes:
Sen anladın;)
chepny
07-17-2007, 06:14 AM
2002 seçimlerinde dokunulmazlıklar kalkacak naraları atan Erdoğanda bu seçimlerde bu konuda tıkk yok...
Niye?
Bana ne onun ne soylediginden..
Hadi topu taça attın konuyu değiştirdin. Peki, seni kimin söyledikleri enterese ediyor? Bakalım 3 kasım 2002 seçimleri ardından Sn. Bahçeli ne demiş;
"MHP'nin baraj altında kaldığı görülmektedir. Yaklaşık yüzde 10 civarında oy kaybına uğramıştır. Bu sonuç MHP açısından beklenen bir durum değildir. Bu sebeple MHP Genel Başkanı olarak sorumluluk şahsıma aittir. Bu sorumluluk anlayışıyla 2003 yılında büyük kurultayı toplayacağım. MHP'yi yeni yönetime kavuşturmak ve yeni bir genel başkan önderliğinde kutsal davamızı hedefe taşıyacak bir yapıyı oluşturmak görevim olacaktır."
"Aday olmayacak mısınız?" sorusuna da Bahçeli, titreyen bir sesle "Böyle bir açıklamayı yapan, adaylığı düşünür mü efendim"
demiş. Sonradan da , "istediler, geldim" demiş. Bu sözler mi sizleri enterese ediyor?
Yoksa bebek katilini idam edemeyip sonradan ip atanlar mı?
(APO’NUN idam kararı Başbakanlıkta 3.5 yıl boyunca bekletilirken, idam cezasının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi gündeme geldi. 1 Ağustos 2002 günü Meclis Adalet Komisyonu’nda değişiklik teklifi görüşüldü. AK Parti, idam cezasının kaldırılması hükmünün tekliften çıkarılması için önerge verdi. AK Parti’nin önergesine komisyondaki MHP’li 5 üye çekimser kalınca idam maddesi pakette kaldı.)
Tekrarlıyorum;
Eğer Sn. Erdoğan, seçimden tek başına iktidar olarak çıkamazsa ve sonradan lafını yiyip, ceketini alıp, o koltuğu başkasına devretmezse, artık çizilen o yola onunla birlikte devam etmeyeceğimi söylüyorum.
Aynı sözü Bahçeli söyleseydi sizin tavrınız ne olurdu? Söyleyin bakalım
Sizin kaptan 2002'de yaktığı gemiyi azıya aldı, tamir etti, şapkayı giydi, yeniden yelken açtı? Rüzgarı olan yol alır, daha başka ne diyeyim? Ya da rüzgarı olana miçoluk yapar.
Neyse içimden geçenleri söylemiyim:rolleyes:
Sen anladın;)
icindekalmasingazyapar.com
raltay
07-17-2007, 07:02 AM
Kimsenin kıvıracak bir tarafı kalmadı, 4 gün sonra ak göz de, kara gözde ortaya cıkacak.
Erdoğan bir adım ileri gitmiş tek basına iktidarın arkasına bu olmazsa siyasetten cekilirim sözünü de eklemis.
Aslında eklemesine gerek yoktu,
Cünkü halka, iktidar veya muhalefet tek basına iktidar vaad edenler, eğer bu sonucu alamazlarsa kendilerini basarılı saymamaları gerekir.
Basarısız olanlarında geri dönmemek üzere cekilmeleri en onurlu olan yoldur.
İngilterede basbakanlar her seyi bırakıp gidebiliyorlarsa en azından bizde de secimlerde vaad edttikleri hedefe ulashamayanların kendilerini basharısız sayarak chekilmeleri gerekmez mi?
CHP, ve MHP de her fırsatta tek bashına iktidar sözü veriyorlar. Bunu basharamamaları halinde liderleri ichin en doğru yol chekilmek olmalıdır.
bu chekilme baykalın ve bahcelinin gecmishte yaptıkları gibi bir yıl sonra ( nasıl olsa halk aptaldır her sey unutmustur diye ) tekrar gelmek üzere değil, onurlu bir chekilme olmalıdır.
Böyle davranıshlar genchlerin önünü achacak, 80 lik siyasetchilerin hala piyasada olmalarının önünü tıkayacaktır.
kurshad
07-17-2007, 07:46 AM
Tekrarlıyorum;
Eğer Sn. Erdoğan, seçimden tek başına iktidar olarak çıkamazsa ve sonradan lafını yiyip, ceketini alıp, o koltuğu başkasına devretmezse, artık çizilen o yola onunla birlikte devam etmeyeceğimi söylüyorum.
Aynı sözü Bahçeli söyleseydi sizin tavrınız ne olurdu? Söyleyin bakalım
Tamam kardesim notunu aldik, secimden sonra gorusecegiz. Sayet tek basina iktidar olamazsa bu sozu hatirlatacagiz.
Bahceli'ye gelince;
Acik soylemek gerekirse ben bir Bahceli muhalifiyim. Bu forumda benim Bahceli'yle ilgili yazip cizdiklerimi okumus olanlar bilir. Fikirlerim hala degismedi. Yani Bahceli secimi tekbasina kazansa bile gitmesini arzu ederim.
FAKAT, gun gayrimillilige, AB ve ABD usakligina HAYIR deme gunu oldugu icin AKP karsisinda olan partilere evet diyorum. Bu boyle biline..
Karayılan
07-17-2007, 10:25 AM
Basbakaniniz lafini yer kuskunuz olmasin :D
Demir Kağan
07-17-2007, 10:41 AM
Erdogan firildagin onde gideni. Bu adamin liderlik vasfi yok. Ulkeyi yonetebilme kapasitesi yok. Turk sehitlerine, Turk milletine saygisi yok. Peki bu adam nasil boyle destek bulabiliyor? 5 harf. Tahmin edin bakalim neee. :)
ERDOGAN AKP dalgasının kırılmaya calısıldıgını biliyor. Ancak AKP dalgasını kırmakdaki amacın kendisini meclisten cıkarmak olmadıgını da biliyor. Bu durumda hepimize "ya verin ya alın" diyor. Oyunbozan....:)
Her neyse
AKP nin yasam damarı ERDOGANDIR. Mesele ERDOGAN'ı mecliste bulundurmaktır. Cekilirse AKP unsurlarının hicbir onemi yok.
Acıkcası hicbirimiz ERDOGAN'ı kaybetmek istemeyiz. ERDOGAN'ın kendi icinde bir yetenegi var. Bu tip adamları mecliste tutmak gerek. Bunun planlandıgını sanırım Tayyip'de goruyor. Ve karsılık olarak da malum.
Bakalım.
kurshad
07-17-2007, 02:40 PM
Acıkcası hicbirimiz ERDOGAN'ı kaybetmek istemeyiz. ..
. Bu tip adamları mecliste tutmak gerek. .
Allah Allah... Kim bu "hicbirimiz"???
Ben gayet de siyaset sahnesinden kaybolup gitmesini isterim.
Hele bu tip adamlarin meclisten uzak tutulmasini ozellikle arzularim.
Allah Allah... Kim bu "hicbirimiz"???
Ben gayet de siyaset sahnesinden kaybolup gitmesini isterim.
Hele bu tip adamlarin meclisten uzak tutulmasini ozellikle arzularim.
"Denge" meselesi.
kurshad
07-17-2007, 02:58 PM
"Denge" meselesi.
Bahsettigin "denge" meselesine asina degilim.
Ayni noktadan hareketle daha once PKK uzantilari meclise sokulmustu. Ve simdi yine benzer "denge" meselesi icin AKP, secimden sonra olusabilecek muhtemel tablolari hesaba katarak, DTP milletvekilleriyle pazarliga basladi bile.
"Cici demokrasi"de bu tarz meseleler olabilir fakat gercek milli bir mecliste Tayyip tarzinda isbirlikcilerin varligi hicbir mesele icin arzulanmaz..
BOZ-OK
07-17-2007, 03:17 PM
Ben bu "tek basima iktidar olamazsam siyasetten cekilirim" ruh halini hastalikli buluyorum dogrusu... Amaci anayasa ve yasalar cercevesinde millete hizmet etmek olmasi gereken bir siyasetcinin tek basina iktidar olmak kadar koalisyon ortagi olmayi ve hatta muhalefette olmayi da dogal saymasi gerekir cunku bunlar demokrasinin cilveleridir... Erdoganin kafayi hafiften kirdigini ciddi olarak dusunmeye basladim...
Ote yandan olaya baska tarafindan da bakilabilir... Erdogan'in tek basina iktidar olamamasi demek buyuk ihtimalle muhalefette kalmasi ve eger diger partilerden birisi tek basina iktidar olamazsa bile meclise giren diger partilerin bir koalisyon hukumeti kurmalari demektir... Dogrusunu soylemek gerekirse de boyle bir durumda Erdogan da dahil bir cok AKPlinin gidecegi yer yuce divandir... Kendisi de gayet iyi bilmektedir ki, Erdogan icin yuce divandan kurtulmanin tek yolu iktidar olmaktir... Butun bunlar goze alindiginda da, rahatlikla denilebilir ki, eger Erdogan kafayi kirmadiysa, bu yaptigi ucuz kasaba siyasetidir... Guya meydan okuyor havalarinda bulanik suda balik avlamaya calisiyor... Demezler mi adama, "tek basina iktidar olamazsan siyaseti birakmak senin kendi kisisel kararindir ve sadece seni baglar... Boyle bir karar aldiysan hayirlisi olsun, bizim boyle bir kararimiz yok... Ama eger tek basina iktidar olamaz da hala siyasette kalirsan bunu sana hatirlatiriz..."
Komik adam su Tayyip...:cool:
Ve simdi yine benzer "denge" meselesi icin AKP, secimden sonra olusabilecek muhtemel tablolari hesaba katarak, DTP milletvekilleriyle pazarliga basladi bile.
Ya bu kadar bunun dedikodusu yapılıyor da AKP ye bunun daha karı olmadı. Niyeyse hep diger partiler bu iddialar ile is yapıyorlar.
Birde sanki AKP doneminde bu PKK uzantıları meclise girdin, en fazla sehidi bu donemde verdik...gibi konusuyorsunuz.
Yahut sadece AKP doneminde satıslar baslamıs gibi.
Bu, bundan once de vardı. 23 yıldır varlıgını surduren bir olusumu AKP ye mal ettiniz.
Ocalan,Ocalan...cok kelle hastaları iseler oncekiler assalardı.
PKK,PKK....AKP kac yıldır var PKK kac yıldır?
Ayni noktadan hareketle daha once PKK uzantilari meclise sokulmustu.
Ve atılmıstı.
"Cici demokrasi"de bu tarz meseleler olabilir fakat gercek milli bir mecliste Tayyip tarzinda isbirlikcilerin varligi hicbir mesele icin arzulanmaz..
Ak ile karayı ayırt edebilmek muhimdir. Bircok konuda bircok sey soylenir ama soylenenden ote "olan" vardır.
Tayyip bir kere Bush gibi hayatının yarısını tatil de geciren bir adam degildir. Calısmıstır. Az uyku yogun tempo ile yaptıklarıı da yabana atacak degilim.
Ben AKP nin bugun ki hali ile elbette iktidar da kalmasını istemiyorum, ama meclise girecegi kesin olan AKP unsurlarının da Tayyipsiz orada bulunmasını istemiyorum. Hem ben Baykal'ın Erdogan'a "sunu soyle yap" onerilerini de bilirim. Tayyip'in "olur mu hic oyle oyle yaparız" deyip cok daha iyisini basardıgını bilirim.
Bu beyinin mecliste bulunması gerek. Ancak "giderim" diyorsa...
kurshad
07-17-2007, 03:37 PM
Ben AKP nin bugun ki hali ile elbette iktidar da kalmasını istemiyorum, ama meclise girecegi kesin olan AKP unsurlarının da Tayyipsiz orada bulunmasını istemiyorum. Hem ben Baykal'ın Erdogan'a "sunu soyle yap" onerilerini de bilirim. Tayyip'in "olur mu hic oyle oyle yaparız" deyip cok daha iyisini basardıgını bilirim.
Bu beyinin mecliste bulunması gerek....
Bunlar senin istemediklerin... (entellektuel hic bir derinligi olmayan Tayyip'i "beyin" olarak takdimin de eglendirici dogrusu :lol: )
Ancak "giderim" diyorsa...
Bu da bizlerin temennisi..
Bunlar senin istemediklerin... (entellektuel hic bir derinligi olmayan Tayyip'i "beyin" olarak takdimin de eglendirici dogrusu )
Evvela "entel" kelimesinden gıcık kapıyorum. "Celebi" iyidi ;)
Adam siyasetci. Ben siyasi zekasına bakarım.
kurshad
07-17-2007, 04:44 PM
Evvela "entel" kelimesinden gıcık kapıyorum. "Celebi" iyidi ;)
Adam siyasetci. Ben siyasi zekasına bakarım.
Entel kelimesi ile entelektuel ayni sey degil. Celebi de entelektuele karsilik gelmez.
Entelektuel; bilim,teknik veya kultur dallarinda egitim gormus ve kendini surekli yenileyen kisidir. Eski dildeki karsiligi munevverdir.
Siyasi lider sadece siyasi zekaya sahip olmamali ayni zamanda asgari bir entelektuel seviyeye sahip olmali.
Hele Tayyip gibi sark kurnazligindan baska bir ozeligi olmayan sig bir lider asla Turkiyeye bas olmamali.
Umarim tek basina iktidar olamaz ve umarim sozunu tutarak siyasi hayatina son verir ve Yuce divanda hesabini verir..
Hele Tayyip gibi sark kurnazligindan baska bir ozeligi olmayan sig bir lider asla Turkiyeye bas olmamali.
Tek basına iktidar olmasını istemedigimi soyledim.
Siyasi lider sadece siyasi zekaya sahip olmamali ayni zamanda asgari bir entelektuel seviyeye sahip olmali
Zaten "siyasi zeka" kavramı ozunde bircok seyi barındırıyor. Ekonomi olsun, sosyoloji olsun, felsefe olsun.... Bunların hepsi bilim dalıdır.
Bunların dısında kalan yani adam gitar calmayı bilse karı ne? Tıp bilse banane?
Celebi de gorgulu insan anlamında.
Entelektuel bilim,teknik veya kultur dallarinda egitim gormus yani bir nevi "gormek" anlamında. Celebi ile Entelektuel uzak degil.
Entel oyle bir yanlıs girdi iste dilimize. Daha yeni arastırdım bende "entelektuel olmaya calısan, olamayan...." falan.
kurshad
07-18-2007, 02:39 AM
Tek basına iktidar olmasını istemedigimi soyledim.
Zaten "siyasi zeka" kavramı ozunde bircok seyi barındırıyor. Ekonomi olsun, sosyoloji olsun, felsefe olsun.... Bunların hepsi bilim dalıdır.
Bunların dısında kalan yani adam gitar calmayı bilse karı ne? Tıp bilse banane?
Celebi de gorgulu insan anlamında.
Entelektuel yani bir nevi "gormek" anlamında. Celebi ile Entelektuel uzak degil.
Entel oyle bir yanlıs girdi iste dilimize. Daha yeni arastırdım bende "entelektuel olmaya calısan, olamayan...." falan.
Sende de genc modumuz Bilge Kagan'daki gibi son sozu soyleme hastaligi var.
tarziniz birbirine o kadar benziyor ki, acaba dedim...;)
Demek ki kisinin uslubu, tahammulu hayatin zaman evrelerine gore mustereklik gosteriyor.
Ben de o yaslarda boyle iddiaciydim. Bir konuda tartisirken koseye sikismak benim icin yenilgi sayilirdi o yuzden bir sekilde polemikle durumu lehime cevirme cabasi guderdim.
Halbuki ogrenecek ne cok sey varmis ve halen de var..
gurkan
07-18-2007, 02:47 AM
Halbuki ogrenecek ne cok sey varmis ve halen de var..
Doğru söylüyorsun. Yiğit doğru ise taktir edip doğrusunu alacaksın. Ben yanlıştayım deyip erdem de duracaksın. Yani İnsan sıkışabilir yanlışa düşebilir. Hata yapabilir. Ben hata yapsam kastım kötü niyet değilse ne kaybederim Gürkanlığımdan Belki öğrenerek daha doğrulurum.
Sende de genc modumuz Bilge Kagan'daki gibi son sozu soyleme hastaligi var.
tarziniz birbirine o kadar benziyor ki, acaba dedim...
Evet burada acıklıyorum! Ben BİLGE KAGANIM. Aynı zamanda DEMİR KAGANIM. Hatta ve hatta bu forumda ne kadar KAGAN varsa hepsi benim :lol:
Son soz olsun diye cıkıp sebeklik yapmıs muamelesi yapmayın bana.
"Entel"'in o anlama gelmedigini kabul ettim ve bunu bir yenilgi olarak degil ogrenilen bilr sey olarak saydım bu sebeple size tesekkur ederim.
Entelektuel (yazarken bile gıcık kapıyorum :) ) Celebinin pek uzak olmadıgını da soyledim. Bunu soylerken de sebeklik yapıp sacmaladım.
Ben de o yaslarda boyle iddiaciydim. Bir konuda tartisirken koseye sikismak benim icin yenilgi sayilirdi o yuzden bir sekilde polemikle durumu lehime cevirme cabasi guderdim.
Ben tartısmaları hicbir zaman bir boks macına benzetmedim. Tartısmadaki gaye karsı tarafı ezmek yenilgiye ugratmak olmadı gozumde. Son sozu soylmenin de derdine dusecek bir adam degilim. Zira "soz sozu" cogu zaman padisahlar soyler "kesin kellesini" deyu ama zamanla bir bakarsınız ki o adamın kellesini verdigi dava bugun yeni yeni anlasılıyor ve dogru olanı o imis.
Demek ki kisinin uslubu, tahammulu hayatin zaman evrelerine gore mustereklik gosteriyor.
dogrudur.
Konu ERDOGAN.
Entel,celebi....konusunda yenii bir sey ogrendim sagolun.
Ancak ERDOGAN konusunda yanıldıgım, yahut bir boks macı gibi algılarsak koseye dustugum yok. Soyleyecek bir seylerim oldugu icin attıgım bir iletimdi o. Bu da aynı sekilde o sebeple atılmıs bir iletidir.
Gozunuzde son sozu soylemek amaclı atılmıs bir ileti gibi duruyorsa, o luzumsuzlukta ise
afedersiniz.
Ancak tartısmayı devam ettirmek yerine durup "boyle boyle...." demeniz de guzel degil.
Bu seye benzedi.
"Onlar sut disi cıkmamıs cocuklardııır" sozune. Bu sozun karsılıgı "Onlarda bunamıs moruklardıır" dır. Ancak boyle yapılmıyor ben de yapmayacagım.
raltay
07-18-2007, 06:46 AM
Basharısız olanların gitmesini bende chok arzuluyorum.
Burada dikkat edilmesi gereken basharının ne oldugudur.
siyasi partiler ichin basharının asıl olcusu iktidar olmaktır. iktidarda olanların iktidarlarını devam ettirmeleridir. Bunun dıshında hichbir sonuc basharı sayılamaz.
Bizim yakın siyasi gechmishimizde Erdal Inonu basharılı olamadıgını görünce chekilmesini bilen ender kishilerden birisidir. 1999 sechimlerinde baraj altında kalan chp nin bashkanı Baykal idi basharılı olamadım diyerek gitti kısa sure sonra dalavere ile tekrar dondu. 2002 sechimlerinden sonra halk ıktidarı ile muhalefeti ile meclisteki tum partileri silmish olmalarına ragmen o gun gorevi bırakarak chekilen genel bashkanlardan sadece Tansu Chillerin siyaseter donmemish olması, digerlerinin kısa surede tekrar geri gelmeleri dushundurucudur.
İki gun once Bashbakan 22 temmuz da , 2002 sechimlerinde aldıgı oy olan %34.4 oyun altında olursa kendisini basharısız sayacagını ve ozeleshtiri yapmaları gerekecegini halka ilan etti. Hemen bir gun sonra yani dun bir adım daha ileri giderek akp eger tek bashına iktidar olamazsa bunun sorumlusunun kendisi olacagını bu nedenle siyasetten chekilecegini de ilan etti.
Bu konuya siyasi arzumuza gore degil, tarafsız bir gozle bakmakta fayda vardır.
Erdoganın gitmesine uzulenler olması kadar, sevinenlerinde olması dogaldır.
Bu tavır ulkemiz siyasetine yeni bir bakısh achısı getireceginide gormemizi gerekir.
Bazı partiler sechime giderken kendilerine hedefler koymaktadırlar, Bazen hedefler belirlenirken chıta chok yuksek tutulmakta, sechim sonuchları belli oldugunda konulan hedef ile sonuchlar arasında uchurumlar meydana gelmektedir. Hedefin chok uzagında kalan tutarsız politikacılar kendiliklerinden chekilmeleri bu gune kadar mumkum olmamıshtır. chekilmeleri sadece olum ile mumkun olmaktadır.
Erdoganın son chıkıshları belkide, halkın bundan sonra liderleri chekilmeye zorlamayı gundeme getirecegi ichin onemsiyorum.
Son gunlerin onemli partileri akp, chp, ve mhp kesinlikle tek bashına iktidarız diye halka umut dağıtıyorlar.
23 temmuzda Tek bashına iktidarı bırakınız, iktidar shansını az sayıda vekil ile kaybetmeyi de gechiniz, ya barajı guch bela asharlarsa veya iktidardan chok uzak sayılacak yerde chıkarlarsa bu parti liderlerine basharılı denebilir mi?
Bence denemez.
CHP ve mhp liderleride bunu bildikleri ichin eski siyaset anlayıshı ile erdoganın restini gormeye cesaret edememektedirler. chunku dilleri tek bashına iktidar dese de, gerchegin kendileri achısından bunun mumkun olmadıgıdır. Eger soylediklerine ınansalar yanı elleri saglam olsa idi resti dushunmeden gorurlerdi.
Chp tek bashına iktidar olamayacagını gayet iyi biliyor. mhp de biliyor. chp nın iktidar shansı mhp nın elindedir mhp yeteri kadar oy alırsa akp nin 276 nın altında kalması halinde chp ichin iktidar yolu mhp koalisyonu ile achılacaktır.
Solun 2 yıllık planıda sonuca ulashmısh olacaktır.
Bu planı herkesin bilmesine ragmen, oy kaygısı ile mhp liler, chp ile koalisyonu dillendirmekten chekinmektedirler.
Dün aksham TV mhp adayı eski buyukelchi Gunduz Aktan'a sorulan ''CHP ile koalisyona nasıl bakıyorsunuz' sorusuna Sayın Aktan sinirli bir shekilde ''Biz tek bashına iktidar olacagız, Bu konuda bashka bir shey soylemek istemiyorum'' klasik cevabını vermish ama chp ile koalisyon yapmayacagız diyememishtir. oy kaygısı ile bugun sakladıkları bu plan bir ay sonra gerchekleshirse yani chp koalisyonu yapılırsa bir kach yıl sonra yapılacak bir sechimde halkı kandırması mumkun olmayacaktır. chunku chekirge iki kez sıchramısh olacaktır.
kurshad
07-18-2007, 07:23 AM
Bu planı herkesin bilmesine ragmen, oy kaygısı ile mhp liler, chp ile koalisyonu dillendirmekten chekinmektedirler.
. oy kaygısı ile bugun sakladıkları bu plan bir ay sonra gerchekleshirse yani chp koalisyonu yapılırsa bir kach yıl sonra yapılacak bir sechimde halkı kandırması mumkun olmayacaktır..
Yahu arkadaslar bu konu neden bu kadar gundemde? Elbetteki secilecek partiler koltuk sayilarina gore birileriyle koalisyon yapacaklar. Asil mesele koalisyon ortaklari boluculer, hainler ve terorizmin uzantilari olacak midir , olmayacak midir.. Mesele budur.
AKP yeterli koltuk sayisi alamazsa PKK'li bagimsiz adaylarla bir isbirligine girecek midir, girmeyecek midir?
Paragraf aralarinda birbirlerine verdikleri mesajlar bunun gerceklesecegi yonunde.
Siyaset duayenleri de bu sekilde pazarliklarin oldugunu koselerinde yazdi, cizdi.
Bize ise beklemek ve gormek dustu.
raltay
07-18-2007, 09:12 AM
Yahu arkadaslar bu konu neden bu kadar gundemde? Elbetteki secilecek partiler koltuk sayilarina gore birileriyle koalisyon yapacaklar. Asil mesele koalisyon ortaklari boluculer, hainler ve terorizmin uzantilari olacak midir , olmayacak midir.. Mesele budur.
AKP yeterli koltuk sayisi alamazsa PKK'li bagimsiz adaylarla bir isbirligine girecek midir, girmeyecek midir?
Paragraf aralarinda birbirlerine verdikleri mesajlar bunun gerceklesecegi yonunde.
Siyaset duayenleri de bu sekilde pazarliklarin oldugunu koselerinde yazdi, cizdi.
Bize ise beklemek ve gormek dustu.
Agabey,
Tabiki meclise giren partiler birbirleri ilede koalisyon yapacaklardır. Mhp akp ile koalisyon yapmayacagını shimdiden ilan ederek halktan oy istiyor değil mi?
Yani mhp ye oy verenler mhp nin akp ile koalisyon yapmayacagını biliyor. daha sonra shartlar ne getirir bilinmez.
chp ile koalisyon konusuna gelince yapmayacagım veya yaparım demekten neden chekinmektedir. mhp ye oy verenler bunuda bilmeleri nasıl bir muhtemel iktidara oy vereceğini bilmeleri hakkı değil mi?
1999 da dsp ile iktidar olduğunda gelinen noktada mhp ,ben dahil pek chok taraftarını kaybetmesine sebep olmushtur. Bu gün mhp ye oy verebilirim ama verecegim oy, hayatta oy vermeyecegim chp yi iktidara tashıyacaksa kimse kusura bakmasın veremem.
MHP,1999 daki hatayı yapmaz yani Chp ile ortak olmaz, olamaz düshüncesi ile pek chok arkadashımın yureklerinden gelen sevgi ile yine mhp ye oy verecegini biliyorum.
Ama inanıyorum ki, hazırlanan senaryolar tutarsa mhp, chp ile ortak olmak zorundadır. Mhp de bu durumu bildigi halde bu günden achık tavır almıyorsa, mhp ye oy verenlerin ikinci kez aldatılacagı sonucu chıkar
Bu nedenle bu konu önemlidir.
Akp ye gelince , Oguz abinin dedigi gibi akp dtp ile ortaklık degil yakınlashması bile onun sonunu getirir.
Daha dün bashbakan tv de bu konu ile ilgili Dtp lilerin aylardır randevu istedigini ama vermedigini, vermeyecegini chunku pkk yı arka bahchesi olarak goren pkk yı teror orgutu olarak ılan etmeyenlerle gorushmesının dahı mumkun olmadıgını belırttı..
..........................
Hep kendi kendime soruyorum ama ishin ichinden chıkamadım.
Akp tek bashına iktidar olamaz ama 260 civarında vekil ile meclise girerse,
Mhp ve chp, akp ile koalisyon kurmayacaklarını beyan ettiler.
akp ,dtp lilerle asla bir araya gelinemez diye achıkladığına göre
mecliste mhp, chp, ve 25 kadar bagımsız da mecliste yer alırsa,
İktidarı chp chok istedigine göre chp , mhp koalisyonu nasıl olushabilir ?
276 nasıl saglanır?
kurshad
07-18-2007, 09:26 AM
. Daha dün bashbakan tv de bu konu ile ilgili Dtp lilerin aylardır randevu istedigini ama vermedigini, vermeyecegini chunku pkk yı arka bahchesi olarak goren pkk yı teror orgutu olarak ılan etmeyenlerle gorushmesının dahı mumkun olmadıgını belırttı..
..........................
Hep kendi kendime soruyorum ama ishin ichinden chıkamadım.
Dostum, sana yillar oncesinden bir hadise anlatayim;
1995 secimleri oncesi Refah partisi belediye secimlerini buyuk farkla kazanmis, meclise de buyuk bir oy oraniyla girmesi neredeyse kesinlesmisti.
Pek tabii toplumdaki beklenti Refah partisi meclise girse bile kimsenin onunla koalisyon yapmamasi idi.
Tam secimlerden bir hafta once bir TV programina liderler davet edildi. Erbakan haric tum liderler katildi. Sorulan soru suydu ;
"Siz meclise girerseniz Refah partisiyle bir koalisyon yapar misiniz?"
Tansu Ciller haric tum liderler bu sorunun sacma oldugunu ve meclisin o gunku yapisina gore karar alinacagini fakat prensipte kimseyle koalisyon yapmayi arzulamadiklarini soylediler. Sunucu liderlerin uzerine gitti ve sadece Tansu Ciller ekrana bakarak, kesin ve net bir dille "Hayir , ben hicbirsekilde Erbakan ile koalisyon yapmayacagim." dedi ve Refah partisi PKK'dan daha tehlikelidir mealinde sozler sarfetti.
Sonuc ne oldu? Bildigin gibi Refah-Dogruyol koalisyonu gerceklesti ve 28 Subat'a giden bir surec basladi.
Yani demek istedigim sudur, secim oncesi bu tarz sorular ve cevaplar pek ciddiye alinmamalidir. Meclisin koltuk sayisina bagli tablosunda heran hersey olabilir.
Hele Tayyip Erdogan'in aynen Ozal'i taklid ederek tek basima gelmezsem siyaseti birakirim sozleri ancak komiktir.
MHP-CHP koalisyonu olur mu bilemiyorum fakat simdiden olur veya olmaz diye bir angajmana girmek cok yersiz ve sacmadir. O gunun kosullari ancak hadiselere deger kazandirir.
Mesele; yukaridaki iletimde zikrettigim gibi boluculerle, hainlerle ve PKK uzantilariyla koalisyon veya isbirligi yapmamaktir. Bu konuda da AKP'nin dirayet gosterecegine inancim noksandir.
raltay
07-18-2007, 09:41 AM
CHP haricinde, dtp ile birlikte gözükecek hich bir parti ayakta kalamaz,
Bunun dıshında diğer partilerin bir birleri ile koalisyon yapmalarının halkın gözünde önem sırası vardır akp ile chp koalisyon yapsalar halk pek umursamayabilir ama mhp inin kendisinine bashbakanlık sunulmasına rağmen reddederek dsp ile koalisyon sonucunda yashanmısh bir tecrübeden sonra sol bir parti ile koalisyon yapmasını halka anlatması zordur.
Mecliste her sheyin olabilecegini bilen bir MHP, akp ye karshı koyduğu net tavrın benzerini chp ye karshı koyamamasının nedeni bashka türlü achıklanamaz. Eğer chp ile koalisyon kurarsa bunu izah edemez. Bu günden shartlar zorlarsa chp ile kurabilecegini achıklaması daha dürüstche olur ve oy verenler durumu bilerek oy verirler. Bu nedenle belki biraz oy kaybedebilirler ama bu gun oy verenler aldatılırsa 4 yıl sonra her sheyini kaybedebilir.
sorun buradadır.
Yanılmayı chok istiyorum ama anlatmak istedigimi anlattıgımı sanıyorum ve konuyu burada kapatıyorum.
Alparslan
07-18-2007, 09:49 AM
Kazanamayan gitsin mantigi ulke menfaati icin midir? Oyleyse nerede sabir ve sebat? Koltugu kazanamadik basarisiz...Hemen kendimize baska bir IS KOLU!!! bulalim. Siyaset bir is midir? Basarisiz mudur kovulsun...Ideoloji ve taban yonunden ic guveysinden hallice bir durumda olan AKP icin bunu demesi kolay sanirim, cunku onlar profesyonel! siyasetci...Ben ise amator ruhu ariyorum. Saf, para icin degil ulke askiyla calisacak siyasetci yani aslinda hizmetci. Temsil ettigi halkin evladi elini sikmadi diye onu hapse attiran degil, vaatlerinin altinda kaybolacak golgesi kendinden buyuk adamlar degil, kendinin ustunde veya gerisinde kim varsa saldirmaktan baska isi olmayan adamlar degil ben benim gibi insanlari orada gormek istiyorum.
Milletvekili oldugu icin tum malini mulkunu kaybedip, sade bir evde hanimindan azar isiten' ne vardi vekil olacak' laflarini duyan ama gece yastiga kafasini rahat koyacak insanlar istiyorum. Ben bir yaylada yere dizcokup sogan ekmek yiyip sukur edebilecek insanlari vekil gormek istiyorum. Tum dunyaya kafa tutabilecek ama halkina asla ve asla diklenmeyecek vekil istiyorum. Sanirim son orneklerini 80 sene once gordugum insanlardi onlar...ve belki ben sadece hayal goruyorum...Boyle adamlari vekil yapacak kadar enayi! bir araya gelse %10 etmez sanirim...
Alparslan
07-18-2007, 09:56 AM
Abi kusura bakma ama Tayyip'i kaptan gormuyorum...Ama emin ol eger isine gelirse bu laflari oyle bir kivirirki....Basarisiz eski basbakanimiz bir bakarsin olmus Cumhurbaskanimiz....500 gunu hatirlayiniz. Beceremedik oyleyse bir ustune gecelim ki yeni gelenlere alt koltukta yer acilsin mantigi. Isguzariz binanaleyh... Ve de resimlerimiz sergilik oldu netekim!!! Hem zaten dun dunse bugunde bugundur. Iktidara gelip Guniz sokakta el openlerden laflarina sadik kalmalarini beklemek, tavsanlarin aslanlari ucarken gozlerinden cikan isinlarla dondurup avlayacagina inanmak gibi birsey. Ha sozunu tutmadi ama biz yine unuturuz...O da ne yazik ki bizim makus talihimiz.Biz neleri unutmadik ki...
Alparslan
07-18-2007, 10:02 AM
Hislerime tercüman olmuşssun Alparslan...
Geçen dönemlerde beşiktaş belediyesi için Anavatanın adayı hakkında konuşuyorlar...
Seçim için 2 daire 1 arabayı satıp seçimlerde kullanmış...
Seçilebildimi ?
Hayır...
Seçilseydi bu 40 daire 10 araba olurmuydu ???
Kesinlikle...
Şimdi ne yapıyor ?
Eminönü belediye başkan yardımcısı...
Götürmüşmüdür ??
Muhtemelen :lol:
Abi en guzeli gorduklerinden yola cikmak ve ben boyle inaniyorum demektir. Bakirkoyde ANAP ruzgari estigi yillar ailemin eski dostlarinin cogu belediyede bir koltuga kuruldu. Adamlar o kadar aleni yiyiyorlardi ki...Ileriye gitmek yada ust mevkiye terfi etmek gibi bir dusunceye bile girmiyorlardi, o kadar memnundular ki hallerinden. Bir keresinde ismi bende sakli bir abimizin! o zaman Anaptan Fatih Belediye baskani olan Tantan'a ettigi kufurlerin sebebi neydi bilirmisiniz? Partiden yapilan atamalari reddetti deyyus simdi nerden bulacagiz o kadar adama kadro!!! Ustelik ihaleleride vermiyor, simdi hepsi bize goz dikti...Pastayi paylastirmama mevzuu yani...Rezillik siyasetcilerimizin pacasindan akiyor vesselam...Sanirim su an ayni kadrolar gumus yuzukleri, kisaltilmis biyiklari ve yakalarinda ampul rozetleri ile dolasiyorlar...He bu akp nin sucu degil, kaderi...
Qizil-Gul
07-18-2007, 10:08 AM
Siz turklerde cok garipsiniz, ilk defa bir akillli, halkini dusunen adam geldi basiniza, onuda sirf hanimi kapali diye, dini inanci var diye kabul etmek istemiyorsunuz. Maraz, pislik, adamlari basiniza koyup ulkenizi yine batirmak istiyorsunuz. :(
Alparslan
07-18-2007, 10:20 AM
Siz turklerde cok garipsiniz, ilk defa bir akillli, halkini dusunen adam geldi basiniza, onuda sirf hanimi kapali diye, dini inanci var diye kabul etmek istemiyorsunuz. Maraz, pislik, adamlari basiniza koyup ulkenizi yine batirmak istiyorsunuz. :(
Guzel kardesim benim, benim annemde ablamda ortulu babamda sakalli. Ablam universitede 3 ay iceri giremedi annem is degistirmeye zorlandi basi kapali oldugu icin ama...Ama ben bu zihniyeti yani AKP zihniyetini icinden biliyorum ve sana tum samimiyetimle soyluyorum, SAKAT bir yapilanma. Yani bugun bir teroristin hanimi yada annesi de cok iyi bir Musluman olabilir ama ben yinede o teroristi durdurmak icin her yolu denerim, yanlis anlama basbakana terorist demiyorum, ama sirf annesi yada esi yada kardesi cok iyi Musluman diye o adama da Mucahit mi diyelim??? Ayrica bizim basimiza bizim icin hayirli -bence- 2 kisi gelmistir: Ataturk tartismasiz ve rahmetli Menderes-tartismaya acik,kisisel fikrim-. Neyse Allah Islam Baba'ya uzun omur versin ki sizde bu tartismalari bitirmis.
Demir Kağan
07-18-2007, 10:57 AM
Ah güzel kardeşim, keşke senin gördüğün gibi, senin düşündüğün gibi olsa. Bizim de annelerimiz, kızkardeşlerimiz kapalı. Neden eşi kapalı diye karşı çıkalım? Bu adamlar bizim ülkemize hizmet etmiyorlar. Bizim milletimize hizmet etmiyorlar. Bütün mesele bu.
Demir Kağan
07-18-2007, 11:15 AM
Tayyip sah diyebilir mi? Yer mi? :lool:
Karayılan
07-18-2007, 11:21 AM
Siz turklerde cok garipsiniz, ilk defa bir akillli, halkini dusunen adam geldi basiniza, onuda sirf hanimi kapali diye, dini inanci var diye kabul etmek istemiyorsunuz. Maraz, pislik, adamlari basiniza koyup ulkenizi yine batirmak istiyorsunuz. :(Ne salak adamlariz degil mi? :lol:
Ablacim, Turkiye'de 4.5 yil icinde Turk sermayesi kalmadi. Sen daha bas ortusunden bahsediyorsun...
Hem bundan once basimiza gelenlerin "dini inanci" yok muydu? Bak imzamda uc tane HILAL var. Hilal'in ne demek oldugunu bilirsin sanirim... ;)
Alparslan
07-19-2007, 03:32 AM
Beyler ve bayanlar : NE DEMISTIK??? HYML kardes sanirim bu sozleri okuyunca fikirlerin degisecektir, cunku senin 'Kaptan'in' agzindan
ERDOĞAN YAN ÇİZDİ
Baykal ve Bahçeli varsa ben de varım
19.07.2007 10:42
Başbakan, “Tek başıma iktidar olmazsam bırakırım” restini şarta bağladı. Erdoğan, “Baykal ve Bahçeli varsa ben de varım” dedi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 22 Temmuz’de AKP tek başına iktidara gelemezse siyasetten çekileceğe sözüne açıklık getirdi.
Önceki akşam Star TV’de katıldığı programda “bırakırım” resti ile ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan’ın sözleri şöyle:
“TEK BAŞINA İKTİDAR” İLANINI GÖRÜNCE AÇIKLADIM: Konuşmaların önünü arkasını iyi değerlendirmezsek halkımıza da doğruyu yansıtamayız. Baykal ve Bahçeli vatandaşa seslenirken gazetelere verdikleri tek başına iktidar söylemini kullanıyorlar. Böyle bir şeyin ne kadar hayal olduğunu ortaya koymak istiyorum. Kaldı ki Baykal ve Bahçeli CHP ve MHP’ye yük olmuşlardır. Bahçeli seçimi kaybettim deyip ayrıldı ama 9 ay sonra tekrar işin başına döndü. Genel başkana, lidere ayrılıyorum deyip dönme ne kadar yakışır, milletin takdirine bırakıyorum.
ONLAR DİYORSA BEN DE VARIM: Eğer tek başına iktidar diyorsanız ve bunda samimi iseniz bizim endişemiz yok, rahatız, gelin, buyurun bir hodri meydan diyelim. Tek başına iktidar olamıyorsanız sayın Baykal ayrılın gidin, Halk Partisi sizden kurtulsun. Onu söylemiyor, söylediği, Rodos’a kadar yüzerim diyor, bu çözüm değil. Bahçeli benim sonumu bırak, bunu ben ve milletim takdir eder. Eğer samimi isen 9 ay sonra dönmek için değil tek başına olamazsam bırakıyorum de. Diyebiliyorsanız ben bu işte varım diyorum.
TEK BAŞINA GELİYORUZ: Herhangi bir tereddüdümüz söz konusu değil. Yüzde 34.4 iktidar olan AKP yüzde kaç ile tek başına iktidar olacak, biz bunun hesabını yapıyoruz. Oran itibariyle hesap yapıyoruz. Tereddüt yok. Asıl hedefimiz yüzde 40’ın üzerine çıkmak, yüzde 50’nin üzerine çıkmak. İki partili olursa bundan öncekinden çok daha fazlasını alırız. 3 partili olursa milletvekili sayısında geçen seferkine ulaşamayız. İki parti garanti, 3. parti sınavın, mücadelenin içinde olabilir de olamaz da.
Erdoğan’ın tartıştığı çiftçi yine gözaltında
BaŞbakan Erdoğan, Star TV’deki konuşmasında Mersin’de tartıştığı çiftçiyle ilgili soruyu yanıtlarken “Çiftçi falan değil o kişi, tamamen provokatif davrandı” dedi. Çiftçi Mustafa Kemal Öncel ise bu sözler üzerine Mersin’de bir basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan’ın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Öncel, basın toplantısının ardından Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.
HYML kardes sanirim bu sozleri okuyunca fikirlerin degisecektir, cunku senin 'Kaptan'in' agzindan
Her çöplükte buranın horozu benim diye ötecekler.. Sonra baba horoz gelecek diyecek ki;
"Bu alemin tek horozu benim ulan, var mısınız gagasına?" diye racon koyacak,
kem-küm edebiyatından sonra çöplükte kısık sesle ötmeye devam edecekler daha sonra da baba horozu gagasını kırmadı diye tenkit edecekler...
Bu mudur erkeklik?
Ben yine diyorum; eğer AKPARTİ tek başına çıkamaz ve Erdoğan o sözünün üzerine, hala o koltukta oturursa, koltuğu başkasına devredene kadar ben yokum!
Aynı şeyi siz söyleyebilir misiniz? Liderinize güvenciniz yok mu yoksa?
Alparslan
07-19-2007, 04:23 AM
Her çöplükte buranın horozu benim diye ötecekler.. Sonra baba horoz gelecek diyecek ki;
"Bu alemin tek horozu benim ulan, var mısınız gagasına?" diye racon koyacak,
kem-küm edebiyatından sonra çöplükte kısık sesle ötmeye devam edecekler daha sonra da baba horozu gagasını kırmadı diye tenkit edecekler...
Bu mudur erkeklik?
Ben yine diyorum; eğer AKPARTİ tek başına çıkamaz ve Erdoğan o sözünün üzerine, hala o koltukta oturursa, koltuğu başkasına devredene kadar ben yokum!
Aynı şeyi siz söyleyebilir misiniz? Liderinize güvenciniz yok mu yoksa?
Iste HYML kardesim sorun burada...Tam burada...Ben bir hareket ve dava ile ilgiliyim, kisiler ile degil. akp ise tek basina ezilmis edebiyeti yapan bir aktorun arkasina siralanmis saflardan mutesekkil. Esas oglan duserse hepsi altinda kalmamak icin cil yavrusu gibi dagiliverir. Simdi bunu gelin ulkemiz acisindan ele alalim: Erdogan ic politikada bir konuda zorlanirsa, mesela ic borc odemeleri, parti kitleniyor. Findik mitinginde yaptigi -2 kisi bunlarin yuzunden oldu haberiniz var mi?- aciklamasi kuyruklu yalan cikinca partiden bir yaprak kipirdamadi. Ben kendi adima Bahceliyi sevmiyorum ama bu hareketin belli sekillere gelmeyecegini de adim gibi biliyorum. Erdogan'in arkasi tufan...Ama yarin Bahceli giderse yerine belki de ozlemini duydugumuz birisi gelir ve hareket tum yanlislarini bir anda duzeltebilir. Yani olay nuve meselesi...akp=erdogan...esas oglan duserse akp biter. Bu kadar ince iplerle birbirine bagli insanlar guruhu mu ulkemi hakkiyla yonetecek? yada aslinda bu kadar zayif baglar kesesini dolduranin kolayca kacmasini saglamak icin mi? Ne dersin?
Ayrica adam iktidari yine yakalayinca sen ona birdaha oy at atma, 5 sene ciftlik mantigiyla yonetmeye devam edecek. Tam dedigin gibi kendini horoz saniyor ama biz ne horozlarin buduna dis gecirdik, haberi yok :D
nesterin
07-19-2007, 04:38 AM
Beyler ve bayanlar : NE DEMISTIK??? HYML kardes sanirim bu sozleri okuyunca fikirlerin degisecektir, cunku senin 'Kaptan'in' agzindan
ERDOĞAN YAN ÇİZDİ
Baykal ve Bahçeli varsa ben de varım
19.07.2007 10:42
Başbakan, “Tek başıma iktidar olmazsam bırakırım” restini şarta bağladı. Erdoğan, “Baykal ve Bahçeli varsa ben de varım” dedi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 22 Temmuz’de AKP tek başına iktidara gelemezse siyasetten çekileceğe sözüne açıklık getirdi.
Önceki akşam Star TV’de katıldığı programda “bırakırım” resti ile ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan’ın sözleri şöyle:
“TEK BAŞINA İKTİDAR” İLANINI GÖRÜNCE AÇIKLADIM: Konuşmaların önünü arkasını iyi değerlendirmezsek halkımıza da doğruyu yansıtamayız. Baykal ve Bahçeli vatandaşa seslenirken gazetelere verdikleri tek başına iktidar söylemini kullanıyorlar. Böyle bir şeyin ne kadar hayal olduğunu ortaya koymak istiyorum. Kaldı ki Baykal ve Bahçeli CHP ve MHP’ye yük olmuşlardır. Bahçeli seçimi kaybettim deyip ayrıldı ama 9 ay sonra tekrar işin başına döndü. Genel başkana, lidere ayrılıyorum deyip dönme ne kadar yakışır, milletin takdirine bırakıyorum.
ONLAR DİYORSA BEN DE VARIM: Eğer tek başına iktidar diyorsanız ve bunda samimi iseniz bizim endişemiz yok, rahatız, gelin, buyurun bir hodri meydan diyelim. Tek başına iktidar olamıyorsanız sayın Baykal ayrılın gidin, Halk Partisi sizden kurtulsun. Onu söylemiyor, söylediği, Rodos’a kadar yüzerim diyor, bu çözüm değil. Bahçeli benim sonumu bırak, bunu ben ve milletim takdir eder. Eğer samimi isen 9 ay sonra dönmek için değil tek başına olamazsam bırakıyorum de. Diyebiliyorsanız ben bu işte varım diyorum.
TEK BAŞINA GELİYORUZ: Herhangi bir tereddüdümüz söz konusu değil. Yüzde 34.4 iktidar olan AKP yüzde kaç ile tek başına iktidar olacak, biz bunun hesabını yapıyoruz. Oran itibariyle hesap yapıyoruz. Tereddüt yok. Asıl hedefimiz yüzde 40’ın üzerine çıkmak, yüzde 50’nin üzerine çıkmak. İki partili olursa bundan öncekinden çok daha fazlasını alırız. 3 partili olursa milletvekili sayısında geçen seferkine ulaşamayız. İki parti garanti, 3. parti sınavın, mücadelenin içinde olabilir de olamaz da.
Erdoğan’ın tartıştığı çiftçi yine gözaltında
BaŞbakan Erdoğan, Star TV’deki konuşmasında Mersin’de tartıştığı çiftçiyle ilgili soruyu yanıtlarken “Çiftçi falan değil o kişi, tamamen provokatif davrandı” dedi. Çiftçi Mustafa Kemal Öncel ise bu sözler üzerine Mersin’de bir basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan’ın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Öncel, basın toplantısının ardından Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.
Hangi sözünün arkasın da durdu ki...
O öyle söylemiyor siz anlıyamıyorsunuzzzzzzz
Geri adım da atar kuşlara yem de atar........kısaca atarrrrrrrrr da atar
Neyse
AĞLAMAMA DEĞMEZ HAYAT BU GÖZ YAŞLARINAAAAA:lol:
Alparslan
07-19-2007, 04:47 AM
Demistin ... Simdi bu laf racon olarak nasil kivrilir, egilir, bukulur, yutulur Erdogan amca gosterdi hepimize. Bu durumda seni oldurse bile o gidecegi yere gider meraklanma...Ayrica cekip gitmek siyaseten faydalimidir onu da aciklamistik daha once sanirsam.
Iste HYML kardesim sorun burada...Tam burada...Ben bir hareket ve dava ile ilgiliyim, kisiler ile degil. akp ise tek basina ezilmis edebiyeti yapan bir aktorun arkasina siralanmis saflardan mutesekkil. Esas oglan duserse hepsi altinda kalmamak icin cil yavrusu gibi dagiliverir. Simdi bunu gelin ulkemiz acisindan ele alalim: Erdogan ic politikada bir konuda zorlanirsa, mesela ic borc odemeleri, parti kitleniyor. Findik mitinginde yaptigi -2 kisi bunlarin yuzunden oldu haberiniz var mi?- aciklamasi kuyruklu yalan cikinca partiden bir yaprak kipirdamadi. Ben kendi adima Bahceliyi sevmiyorum ama bu hareketin belli sekillere gelmeyecegini de adim gibi biliyorum. Erdogan'in arkasi tufan...Ama yarin Bahceli giderse yerine belki de ozlemini duydugumuz birisi gelir ve hareket tum yanlislarini bir anda duzeltebilir. Yani olay nuve meselesi...akp=erdogan...esas oglan duserse akp biter. Bu kadar ince iplerle birbirine bagli insanlar guruhu mu ulkemi hakkiyla yonetecek? yada aslinda bu kadar zayif baglar kesesini dolduranin kolayca kacmasini saglamak icin mi? Ne dersin?
Sizin hareketiniz ve davanız öylesine sloganvari ki, yıllardır edebiyat yapıp duruyorsunuz. Halkta bir türlü size güvenip oy vermiyor. Türkeş rahmetli olduktan sonra Apo'nun paketlenmesine binaen aldığınız ödünç oylarla Sn. Bahçeli başınızdayken memlekete 3,5 yıl kan kusturdunuz.(bkz. ANASOL-M)
-Apo-Apo diye geldiniz 3,5 sene sümenaltı ettiniz.
-Ekonomiyi batırdınız. Dövizi uçurdunuz.
-Kafanıza yazarkasa yediniz.
-Esnafı cumhuriyet tarihinde ilk kez sokaklara döktünüz.
-Karşı olduğunuz IMF'yle anlaşma yapıp 33 milyar $ borç aldınız.
-Özelleştirmelere karşıydınız 2002de seçim beyanamesine kâr eden KİT'leri bile ivedilikle özelleştirmeliyiz diye madde koydunuz.
(Seka 680milyon$ zarar etti. Tüpraş'ında mı etmesini bekleyecektik)
-Deprem yardımlarını memur maaşları diye dağıttınız.
-Enflasyonu 3 haneli rakamlara çıkartıp TL'yi rezil ettiniz.
-Zorunlu eğitimi5+3 modeli yerine direkt 8 yıla çıkartıp,
Kuran kurslarına küçük çocukların gitmesini engellediniz.
-İmam-Hatip Liseleri kapılarında kızları coplattınız. otobüslere bindirip km.lerce uzakta indirttiniz.
-Size bağlı DPT sosyal tesislerinde genelgeler yayınlayıp, köpeklerle başörtülüleri bir tuttunuz içeri almadınız.
-Başörtüsü yasağını kaldırmak erkek işi deyip sonra Sn. Nesrin hanım'a baş açtırttınız.(kendi iradesiyle açtı demeyin sakın)
-Rahşan'ın "faşist" lafını yuttunuz ama Merve Kavakçı'ya "yuhh" çekilip had bildirilirken "gık" çıkarmadınız.
-Sadi Somuncuoğlu'na tabanca çektirdiniz.
........uzar bu liste...
Bu mu sizin davanız, yoksa bıyıkları kestirip kravat takmak mı? Yoksa Ecevit'in yayında saygıdan sigara tüttürmemek mi?
Şehit cenazelerinde slogan atmak mı? Çatlı mı, Ağca mı, Peker mi, Kırcı mı kahramanınız?
Artık bunun üzerine ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim değerli kardeşim
Demistin ... Simdi bu laf racon olarak nasil kivrilir, egilir, bukulur, yutulur Erdogan amca gosterdi hepimize. Bu durumda seni oldurse bile o gidecegi yere gider meraklanma...Ayrica cekip gitmek siyaseten faydalimidir onu da aciklamistik daha once sanirsam.
O kutlu davanızın başına geçirdiğiniz Bahçeli'yi hem beğenme hemde git sandıkta oy ver. Bu ne perhiz be ne lahana turşusu.
Siz başını beğenmediğiniz koyunu Allah'a kurban diye yutturuyorsunuz yaa..
Helal olsun size..
Sen soruma cevap ver kıvırma bana.
Tek başınıza gelemezseniz Bahçeli'nin neferi misiniz yine?
Alparslan
07-19-2007, 05:28 AM
O kutlu davanızın başına geçirdiğiniz Bahçeli'yi hem beğenme hemde git sandıkta oy ver. Bu ne perhiz be ne lahana turşusu.
Siz başını beğenmediğiniz koyunu Allah'a kurban diye yutturuyorsunuz yaa..
Helal olsun size..
Sen soruma cevap ver kıvırma bana.
Tek başınıza gelemezseniz Bahçeli'nin neferi misiniz yine?
Bak sen herseyde kisisellesmeye basladin...Once gayet iddiali idin simdi konuyu saptirmaya basladin...Erdogan hirsizina nefer olacagima Bahceli pisirigina nefer olmayi yeglerdim eger nefer olsaydim...Ben partilere degil hareketlere, davalara nefer olurum.
Sana kivirsam beni de lider bilirdin kendine, erdogan kivirinca hosunuza gidiyor ya... Oryantal star erdogan olmadik cok sukur...Kisisel elestirin mi var sinirlerin mi dayanmiyo erdogan avukatligina da hemen kisisel polemiklere iniyorsun? yoksa sende omuz kirip mahalle kabadayiligi yapan KAPTAN'ina mi ozendin? He delikanliysan o zaman Diyarkabir da soyledigi sozleri de sahiplen de yonunun ne oldugunu bilelim...Oldu mu?Erdogan 24 saatte kivirdi sen hala avukatlik derdinde...NE diyim kolay gelsin.
Sinirliyken uslubumu sert tuttum, ama bu yaziya boyle cvp verebildim.
Alparslan
07-19-2007, 05:46 AM
Sizin hareketiniz ve davanız öylesine sloganvari ki, yıllardır edebiyat yapıp duruyorsunuz. Halkta bir türlü size güvenip oy vermiyor. Türkeş rahmetli olduktan sonra Apo'nun paketlenmesine binaen aldığınız ödünç oylarla Sn. Bahçeli başınızdayken memlekete 3,5 yıl kan kusturdunuz.(bkz. ANASOL-M)
-Apo-Apo diye geldiniz 3,5 sene sümenaltı ettiniz.
AKP li vekillerin hepsi oylamada EVET demis, birtek MHP hayir demis. GOKKUSAGI KOALISYONUNU HATIRLA.
-Ekonomiyi batırdınız. Dövizi uçurdunuz.
O BATIK EKONOMI dedigin ile simdiki maliye bakani keh keh guluyor. Cunku ona yiyecek cok para biraktik ve kendisi de halen IMF planini uygulamakda. Bknz: Masum Turker'in aciklamalari.
-Kafanıza yazarkasa yediniz.
Evet biz yedik ve sucumuzu anlayip secim istedik, siz ise vatandasa AL ANANIDA GIT diyebildiniz. BRAVO!?!?!?
-Esnafı cumhuriyet tarihinde ilk kez sokaklara döktünüz.
Siz esnafla beraber hic bir araya gelmeyecek denilen 5 milyon insani da sokaklara doktunuz, halki gerginlige mahkum ettiniz.
-Karşı olduğunuz IMF'yle anlaşma yapıp 33 milyar $ borç aldınız.
Sizin aldiginiz borclar ne kadar?
-Özelleştirmelere karşıydınız 2002de seçim beyanamesine kâr eden KİT'leri bile ivedilikle özelleştirmeliyiz diye madde koydunuz.
(Seka 680milyon$ zarar etti. Tüpraş'ında mı etmesini bekleyecektik)
-Deprem yardımlarını memur maaşları diye dağıttınız.
Simdiki akp kadrolasmasi surerse sizin sattiklarinizin parasi memura bile gitmeden gemilere pardon gemiciklere gider...
-Enflasyonu 3 haneli rakamlara çıkartıp TL'yi rezil ettiniz.
Onceden 3 sifir atilacakken neden akp 6 sifir atti acaba? Basari mi hezimet mi? Ya da kimi kandirdiniz milyona sade LIRA diyerek?
-Zorunlu eğitimi5+3 modeli yerine direkt 8 yıla çıkartıp,
Kuran kurslarına küçük çocukların gitmesini engellediniz.
-İmam-Hatip Liseleri kapılarında kızları coplattınız. otobüslere bindirip km.lerce uzakta indirttiniz.
Benim aile uyelerim de universiteye alinmadi ama sebebi MHP degildi, sebebi akp nin eski bagli oldugu milli gorus zihniyetinin sapitip kendini ulkeden ustun gormesiydi, aliskanlik yapmis olacak ki simdi talebe tayyip de aynisi yapti da agzinin payini aldi. EEE SOYDUR CEKER,,,, KOKAR...
-Size bağlı DPT sosyal tesislerinde genelgeler yayınlayıp, köpeklerle başörtülüleri bir tuttunuz içeri almadınız.
Bunu yapan MHP li ise kanitla, ben bizzat temasa gecip hesabini sorayim, yok eger gazete kupurunden uydurma bir seyse ve kanitlayamazsa o zaman ne diyeceksin?
-Başörtüsü yasağını kaldırmak erkek işi deyip sonra Sn. Nesrin hanım'a baş açtırttınız.(kendi iradesiyle açtı demeyin sakın)
HATA YAPILDI. Devlet Bahceli Hata yapti.
-Rahşan'ın "faşist" lafını yuttunuz ama
HATA.
Merve Kavakçı'ya "yuhh" çekilip had bildirilirken "gık" çıkarmadınız.
Su amerikan vatandasi nerelerle baglantisi oldugu belli olmayan tek ozelligi basini ortmek olan bayan mi? O kadin ciplak da olsa o meclise girmemeliydi, hatta Ataturk'un oz kizi bile olsa.
-Sadi Somuncuoğlu'na tabanca çektirdiniz.
HATA. Ama faturasi halka cikmamis bir hata.
........uzar bu liste...
Bu mu sizin davanız, yoksa bıyıkları kestirip kravat takmak mı? Yoksa Ecevit'in yayında saygıdan sigara tüttürmemek mi?
Şehit cenazelerinde slogan atmak mı? Çatlı mı, Ağca mı, Peker mi, Kırcı mı kahramanınız?
CATLI DA KIRCI DA Kisisel kahramanlarimdan. Sizin gibi gezmisleri sevmekten iyidir bence. Devlet Bahceliyi sevmemizin bir sebebi de sekile takilmasidir. Ama sigara tutturmemesi hemde kamuoyu onunde bence cok da dogrudur.
Artık bunun üzerine ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim değerli kardeşim[/quote]
Kardesim bu da senin tercihindir, saygi duyarim.
gurkan
07-19-2007, 06:05 AM
Arkadaşlar
Sayın Erdoğan Ve Sayın Bahçeli Bu Ülkeyi yönetmeye aday iki liderdir.
Şahsım Milliyetçi-Muhafazakarların Birlik olması taraftarıyım.
Yani Takım Tutar gibi Parti tutmak bana göre çok doğru değil.
Yine MHP ve AKP yi yakından izleyen birisi olarak İkisininde Ekonomik politikaları Milli değildir.
Her ikiside Kapitalist ve Liberal politikaları araç alarak kullanıyor.
Bu çizginin dışına kim çıkmaya kalksa çökertecek araçta bulurlar.
İnşaallah Bu Dünya Sömürü düzeninde piyon olmaktan sıyrılıp milli politikalar güdebilirler.
Çıkamadıktan sonra bence boşuna eleştiriyoruz.
Yine ben durduğum yer bakımından sola gidemem.
CHP ye Dine olan yaklaşımından ötürü tahammül edemem.
Bu anlamda Bu iki lidere çok iş düşüyor. Beğensem de beğenmesem de...
İkisi de az çok devlet yönetme kültürünü edinmiş kişiler.
Fazla da alternatiflerimiz yok.
Benim düşüncem Bunların başarılı olması için dua etmektir.
nesterin
07-19-2007, 06:11 AM
İşte ogün AKP'nin bittiği gündür...:rolleyes:
Ama atı alan üsküdarı da geçmiştir
bekle kiiiiiiii....5 sene sonra
Testiyi kırmadan önlem almalı değil mi?
http://img293.imageshack.us/img293/1924/m1zz5.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=m1zz5.jpg) http://img238.imageshack.us/img238/9669/m2zd2.th.jpg (http://img238.imageshack.us/my.php?image=m2zd2.jpg)
Pek değerli ve Sevgili Oğlum
Bu gün, muhterem arkadaşımız ... mektubunuzu getirerek beni çok sevindirdi. Yazılarınızı okuyarak gerçek durum hakkında aydınlandım. Teşekkürler ederim. Ara sıra yazmanızı ve bana bilgi vermenizi rica ederim. Malum olduğu üzere davamız Türk-İslam davasıdır. Her hareketimizin gayesi Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmak ve asil milletimize hizmet etmektir.
P.. imanlı iyi bir arkadaşımızdır. A.E de temiz ve ihlaslı bir Anadolu Türkmeni'dir. Avşardır, benim aşiretimden boyumdandır. Denenmiş fedakar bir kimsedir. Göze çarpan kusuru kendisine zarar veren içki tutkunluğudur. M.Ü. ise gayet temiz, dürüst, imanlı, aydın bir kişidir.
Bunlar milliyetçilik yolunda, geçmiş yıllarda sessizce hizmet vermişlerdir. A.G., A.A. tarafından gösterilen hatalı davranışı anlamak mümkün değildir. Devlet Bahçeli'nin bunlarla aynı davranışa girişmesi mümkün şey. Devlet Bahçeli,MİT'dendir. Arkadaşlarımız MİT'den uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir.
Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Anavatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üzerine dikkatle eğilmek lazımdır.
Ermenilerin cinayetlerine karşı bazı MİT memurları içerde ve dışarda ülkücüleri kullanmak teşebbbüsünde bulunuyorlar. Bunları asla kabul etmemeli, hiçbir eyleme karışılmamalıdır. Önce yönetim Milliyetçilere karşı giriştiği baskıyı, yanlış uygulamayı değiştirmeli ve resmi makamlar, görev teklif etmelidirler. Bu takdirde devletimizin desteğini ve tasvibini arkamıza alarak eyleme girişmek kabul olunmalıdır. Aksi halde MİT (?) memurlarının el altından yaptıkları teklifleri kabul etmek zararlıdır. Bunu herkese münasip şekilde anlatmalıdır.
Şimdi sizden özel bazı ricalarım olacaktır. Eşim Seval hanımı tanıyorsunuz. Gerek sizin ve gerek muhterem ... hanımın arada bir telefonla aramanızı kendisine (okunamadı) ilgi ve destek vermenizi rica ederim.Güvenilir iyi bir de şöför temin etmeye çalışmanızı rica ederim.
Mahsus selamlar ederek sevgilerle gözlerinizden öperim. Cenabı Hakka emanet ederim.
Alparslan Türkeş (İmza)
En başınız şimdiki başınıza güvenmemiş. Ama yine de almışlar başlarına geçirmişler. Üstelik şimdi hem peşinden gidiyorlar hem de beğenmeyip burun kıvırıyorlar. Birde oturmuşlar hala kıvırma muhabbeti yapıyorlar... Şimdiki lideriniz kıvıracağı kadar kıvırmış. Gittim demiş, geldim demiş.
Ya sizin Devlet başa, ya da bizim Kasımpaşa'lı başa!
Alparslan
07-19-2007, 06:38 AM
http://img293.imageshack.us/img293/1924/m1zz5.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=m1zz5.jpg) http://img238.imageshack.us/img238/9669/m2zd2.th.jpg (http://img238.imageshack.us/my.php?image=m2zd2.jpg)
En başınız şimdiki başınıza güvenmemiş. Ama yine de almışlar başlarına geçirmişler. Üstelik şimdi hem peşinden gidiyorlar hem de beğenmeyip burun kıvırıyorlar. Birde oturmuşlar hala kıvırma muhabbeti yapıyorlar... Şimdiki lideriniz kıvıracağı kadar kıvırmış. Gittim demiş, geldim demiş.
Ya sizin Devlet başa, ya da bizim Kasımpaşa'lı başa!
1-Bunun orjinal oldugunu kanitla,
2-Eger oglum diyorsa Tugrul Bey'dir ki kendisi muhalefet etmesine ve ayri parti kurmasina ragmen su an tekrar baba ocagi MHP dedir. Sence bunlardan sonra bir evlat yada bir partili tekrar o adamin altinda calisir mi?
3-Tayyip BAL GIBI hatta NESRIN TOPKAPI gibi KIVIRMIS ve TIRSTIGINI ortaya dokmustur.
4-Kendisi Kasimpasali bile olamaz ne oldugunu o da sasirmistir. Rizeli mi? Gurcu mu? Siirtli mi? Kasimpasali mi? Tek bildigi TURK olamayacagidir. O yuzden ya devlet basa yada o kuzgun dursun orada!!!
1-Bunun orjinal oldugunu kanitla,
Tamam tamam, ben yazdım:cool:
yavuz
07-19-2007, 06:47 AM
1-Bunun orjinal oldugunu kanitla
M.. diye baslayip karalanan isim hakkinda "Durust, aydin" yaziyo, o kisi Muhsin Yazicioglu ise bu yazi orjinaldir. :cool:
Alparslan
07-19-2007, 06:57 AM
Tamam tamam, ben yazdım:cool:
Yaparsin yaparsin...fotoshopcular siziiiiii, hirsizlari da fotoshopla bak ne kadar TAYYIP* oluyorlar. O.S. Erdogancigimiz da kendini bastan asagi fotoshoplayip MODEREN oldu ya :D Gulu gulu dansini da zamaninda fotoshoplayip Tango ya dondurmustu ya birileri....
Neydi konu basligi: ERDOGAN SAH DEDI... bugun ne dedi?satranc atinizi da alin gidin ulan mi? Hayir atlardan korkuyormusda zat-i kuzgun. Dun dedi bugun yedi kardesim iste siyasette yeni bir doneklik hiz rekoru daha kirdi, sen ister kabullen ister kabullenme.
*Bknz: Tayyip kelimesinin arapca manasi.
Alparslan
07-19-2007, 07:00 AM
M.. diye baslayip karalanan isim hakkinda "Durust, aydin" yaziyo, o kisi Muhsin Yazicioglu ise bu yazi orjinaldir. :cool:
Yok o aslinda Mecep Meyyip Merdogan demek istemis :D sonrada karalayip gercegini yazmis Mecep Mayyip NAMERTogan. :lol:
Karayılan
07-19-2007, 10:50 AM
biri ne diyor biliyor musunuz?
Turk Milliyetcileri meclise girmesin. Girerse kurdculerle aralarinda sorun cikar...
Yani kurdculer girsin, dusunce ozgurlugur, demokrasidir falan filan, Turkculer girmesin kurdculer kuser ha? Bu adama "Sen hangi ulkede yasiyorsun !" demek gerekmez mi?
GEREKSEDE BÖYLE İFADE EDİLMEMELİ...OĞUZ
nesterin
07-19-2007, 11:08 AM
Hem de NTV ' dinledim:rolleyes:
Gümüşhane mitingin de zırvalamış...
binbirincigece
07-19-2007, 11:31 AM
Yeni bir-iki kitap daha var...
Biri; "Musanın Mücahiti; Bülent Arınç, Ergün Poyraz
diğeri; "Maskesiz Soygun:Bir AKP BELGE'seli;İlhan Taşcı...
İkisi de incelemeye değer
gurkan
07-19-2007, 11:58 PM
Başbuğ'dan mektup var!
Seçime günler kala MHP’li muhalifler harekete geçti. Elden ele dolaşan mektupta MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli’yi MİT ajanı olarak suçluyor ve arkadaşlarını uyarıyor
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu iddia eden ve MHP’nin kurucusu, ülkücülerin Başbuğ’u Alparslan Türkeş tarafından yazıldığı iddia edilen mektup elden ele dolaşmaya başladı. Ülkücülere ait internet sitelerinde bu mektubun içeriği tartışılıyor. Yıllar önce Alparslan Türkeş tarafından kaleme alındığı öne sürülen mektubun parti içi muhalifler tarafından yeniden gündeme getirilmesi Bahçeli’yi sıkıntıya soktu.
TÜRKEŞ’İ KAÇIRMA PLANI
MHP’DE Türkeş’in ölümünün ardından yaşanan genel başkanlık yarışı sırasında parti içi muhalefet tarafından ortaya atılan bu mektup seçimlere günler kalma yeniden gündeme getirildi. Mektubun yazıldığı tarihte Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi’nde asistan olarak görev yapıyordu. 12 Eylül sonrasında cezaevinde bulunan Alparslan Türkeş, GATA’da tedavi görürken bir grup ülkücü, liderlerini kaçırmak için kurulan ekibin isimlerini bildirmişti.
‘BAHÇELİ’YE İTİMAT EDİLMEZ’
TÜRKEŞ, bu isimler hakkında kanaatlerini belirten bir mektup kaleme alarak eylemi organize eden kişiye gönderdi. 26.7.1983 tarihinde kaleme alınan mektubun en ilginç bölümü yıllar sonra MHP’nin başına geçecek olan Devlet Bahçeli’ye ilişkin satırlardı. Türkeş mektubunda güvenilir bulduğu isimleri saydıktan sonra bazı isimlere ise güvenmediğini bildiriyordu. Türkeş’in ‘itimat edilemez’ dediği kişiler arasında Devlet Bahçeli de vardı. Hareketin başbuğu Türkeş’e göre Bahçeli MİT ajanıydı ve kendisine güvenilemezdi.
MUHALİFLER ÇIKARDI
PARTİ karşıtları kadar parti içi muhalifleri de bu mektup olayını sürekli Bahçeli’nin aleyhinde kullandılar. Geçmişte bu mektubu kullanarak Bahçeli’yi yıpratmaya çalışan muhaliflerden bazıları sonradan Bahçeli ile barıştılar ve bir bölümü bugün liste başlarında aday gösterilmiş durumdalar.
İŞTE TURKEŞ’iN MEKTUBU
Türkeş’in yazdığı iddia edilen mektup şöyle:
Pek değerli ve Sevgili Oğlum
Bu gün, muhterem arkadaşımız (...) mektubunuzu getirerek beni çok sevindirdi. Yazılarınızı okuyarak gerçek durum hakkında aydınlandım. Teşekkürler ederim. Ara sıra yazmanızı ve bana bilgi vermenizi rica ederim. Malum olduğu üzere davamız Türk-İslam davasıdır. Her hareketimizin gayesi Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak ve asil milletimize hizmet etmektir.
P. imanlı iyi bir arkadaşımızdır. A.E de temiz ve ihlaslı bir Anadolu Türkmeni’dir. Avşardır, benim aşiretimden boyumdandır. Denenmiş fedakár bir kimsedir. Göze çarpan kusuru kendisine zarar veren içki tutkunluğudur. M.Ü. ise gayet temiz, dürüst, imanlı, aydın bir kişidir.
Bunlar milliyetçilik yolunda, geçmiş yıllarda sessizce hizmet vermişlerdir. A.G., A.A. tarafından gösterilen hatalı davranışı anlamak mümkün değildir. Devlet Bahçeli’nin bunlarla aynı davranışa girişmesi mümkün şey. Devlet Bahçeli, MİT’dendir. Arkadaşlarımız MİT’den uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir.
Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Anavatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üzerine dikkatle eğilmek lazımdır.
Ermenilerin cinayetlerine karşı bazı MİT memurları içerde ve dışarıda ülkücüleri kullanmak teşebbüsünde bulunuyorlar. Bunları asla kabul etmemeli, hiçbir eyleme karışılmamalıdır. Önce yönetim Milliyetçilere karşı giriştiği baskıyı, yanlış uygulamayı değiştirmeli ve resmi makamlar, görev teklif etmelidirler. Bu takdirde devletimizin desteğini ve tasvibini arkamıza alarak eyleme girişmek kabul olunmalıdır. Aksi halde MİT (?) memurlarının el altından yaptıkları teklifleri kabul etmek zararlıdır. Bunu herkese münasip şekilde anlatmalıdır.
Şimdi sizden özel bazı ricalarım olacaktır. Eşim Seval hanımı tanıyorsunuz. Gerek sizin ve gerek muhterem (...) hanımın arada bir telefonla aramanızı kendisine (okunamadı) ilgi ve destek vermenizi rica ederim. Güvenilir iyi bir de şoför temin etmeye çalışmanızı rica ederim.
Mahsus selamlar ederek sevgilerle gözlerinizden öperim. Cenabı Hakka emanet ederim.
Alparslan Türkeş (İmza)
Bahçeli: Parti içi muhalefet yaydı
MHP lideri Devlet Bahçeli Habertürk TV’de katıldığı bir programda Alparslan Türkeş’in mektubuyla ilgili soruları cevaplamıştı. Bahçeli, Türkeş’in mektubunda geçen iddialarla ilgili olarak ‘Öyle bir şey mümkün değil. Bunu bizim camiamızın içerisinde bu şekliyle değerlendiren, kullanan, Türkiye’nin her tarafına mektup yazan birileri yaydı. İstihbarat Teşkilatı burda, ben de başbakan yardımcısıyım. İsteyen sorar. Rahmetli Türkeş’e karşı hiçbir incitici tavır ve davranış içinde olmadık. Rahmetli bu gibi konuyu sormazdı. Araştırır, o ise zaten gereğini yapar, değilse devam eder..’ diye konuştu.
Star
http://www.8sutun.com/node/37155
Tebrikler Hayirli Olsun keyfini cikarin .
ŞAH!!!
..ve MAT!
Acınızdan ne kadar SAH MAT oldu bilemem.
BAHCELİ ve kadrosunun meclise girmesi acısından
BAHCELİ ve kadrosunun iliskileri iyidir.....
NativeAmerican
07-23-2007, 02:42 AM
kurdlerin mecliste Mhp'liler ile sorun olmamasi icin veya mecliste ezilmemeleri icin AKP'ye ihtiyaclari var. yani AKP burada kurdler icin buyuk agabey gorevi yapiyor.
AKP ve yandaslari, saniyorsunuz ki iyi bir basari elde ettiniz, boyle devam edin, boyle sanin... Asil gerilim simdi basliyor... Kurdlere sicili bozuklara bu haklari verdiniz, ve bunlari oyladiniz, ne tur gerilim dogacak haberiniz yok, gozunuz cebinize girecek parada, yapacaginiz ticarette. ha boyle devam edin...
Meclis ana baba gunune dondu. kurdlerin de girmesini sagladiniz, helal olsun, gerilimi kendi elinizle hazirladiniz, kendiniz katlanacaksiniz. bizler ise MHP'yi AKP'nin tepesine cokmesi icin baski yapacagiz, olsun varsin az sandalye olsun.
Acınızdan ne kadar SAH MAT oldu bilemem.
BAHCELİ ve kadrosunun meclise girmesi acısından
BAHCELİ ve kadrosunun iliskileri iyidir.....
Ne acısından bahsediyorsun Mgas?
TV'ye çıkıp konuşma bile yapacak durumları yoktu! Olsaydı bu fırsatı kaçırırlar mıydı sence? (hatırla 1999 seçimleri gecesini)
...Dün akşam Kanalturk'te H. Cevizoğlu konuşuyor:
" MHP söylemlerine yeni olarak ne kattı ki oyunu arttırdı? Bu oy şehit cenazelerinden geldi" dedi.
...tuncay özkan ve avanesi ise boşalamamanın verdiği rahatsızlıkla zır zır zırrlıyordu...
Sahi, T. Özkan'ın kankisi Cüneyt Arcayürek dün akşam ortalıkta yoktu. yoksa araları mı açıldı???:P
kurdlerin mecliste Mhp'liler ile sorun olmamasi icin veya mecliste ezilmemeleri icin AKP'ye ihtiyaclari var. yani AKP burada kurdler icin buyuk agabey gorevi yapiyor.
AKP ve yandaslari, saniyorsunuz ki iyi bir basari elde ettiniz, boyle devam edin, boyle sanin... Asil gerilim simdi basliyor... Kurdlere sicili bozuklara bu haklari verdiniz, ve bunlari oyladiniz, ne tur gerilim dogacak haberiniz yok, gozunuz cebinize girecek parada, yapacaginiz ticarette. ha boyle devam edin...
Meclis ana baba gunune dondu. kurdlerin de girmesini sagladiniz, helal olsun, gerilimi kendi elinizle hazirladiniz, kendiniz katlanacaksiniz. bizler ise MHP'yi AKP'nin tepesine cokmesi icin baski yapacagiz, olsun varsin az sandalye olsun.
Sco... bu baskı nasıl olacak? Biraz detay alabilir miyiz?
NativeAmerican
07-23-2007, 03:00 AM
Sco... bu baskı nasıl olacak? Biraz detay alabilir miyiz? chp'nin baykal oldugu surece bulundugu cizgisini herkes biliyor. chp'nin gecen donemde kendi cabalari ile neler yapmaya calistigini da herkes biliyor. Fakat artik muhalefette yalniz degil. AKP'nin MHP ve meclise girisinden gicik kaptigini da biliyorsun. Detayini istersen, sana mahkemelerden bahsedebilirim, sorusturmalardan bahsedebilirim, acilan ve havalarda ucusan davalardan bahsedebilirim; kisacasi bir onceki donemde yasanan bunalimlarin iki katinin olacagini soyleyebilirim. Mesela akp'nin yuzlestigi "367 sart" tarzi bir baski'nin 10 mislini yemeye hazir olmasi lazim... Bilmem anlatabildim mi... Yani artik, gemiciklerin vs. oyle basid olacagi bir donem olmayacak. APO konusunda AB ile MHP arasinda kalacagi gibi... AB doneminin yavas yavas tikanmaya girecegi gibi; fazlasi ile...
Ne acısından bahsediyorsun Mgas?
TV'ye çıkıp konuşma bile yapacak durumları yoktu! Olsaydı bu fırsatı kaçırırlar mıydı sence? (hatırla 1999 seçimleri gecesini)
...Dün akşam Kanalturk'te H. Cevizoğlu konuşuyor:
" MHP söylemlerine yeni olarak ne kattı ki oyunu arttırdı? Bu oy şehit cenazelerinden geldi" dedi.
...tuncay özkan ve avanesi ise boşalamamanın verdiği rahatsızlıkla zır zır zırrlıyordu...
Sahi, T. Özkan'ın kankisi Cüneyt Arcayürek dün akşam ortalıkta yoktu. yoksa araları mı açıldı???
Sehitlerin siyasete alet edilmemesini en cok soyleyenlerden biriyim.
Mesele sadece sehit meselesi degil ki
Yanıbasımızda Kurdistan kuruyorlar.
Talabani ve Barzani cıkıp Turkiye'yi tehdit ediyor, hatta nota veriyor
Yunanistan,ABD...Yeni Ortadogu haritaları ile seminerler veriyor.
Bugun de meclisimize girdiler.
Eeee napalım HYML??? AKP n'aptı ki MHP nin konuyu ustlenmesine sasırıyorsunuz? MHP (Milliyetci hareket partisi) milliyetci bir partidir. Milliyetimizin durumu ortadadır. Bu pozisyonda bu goruse sahip bir partinin konuyu ustlenmesini de sacma bulamazsınız.
Gecen siz TV ye cıktınız da n'oldu? Elemanlarınıza soruyorlar
"-Bagımsızlarla is birligi yapmayı dusunuyor musunuz?
"-Ehem,kem,kum...bunu konusmanın simdi yeri degildir" (Kacak cevaplar tavır yok)
Digerleri cıkıp "SEREFSİZLER" diyor "PKK lılar" diyor.(Net tavır)
İyi ki cıktınız kanallara.
NativeAmerican
07-23-2007, 03:16 AM
benim bildigim AKP'li tayfa televizyondan kacan tayfa!
1- BOP'u desteklemesin
2- Yabanciya satmasin
3- Gemicik almasin
4- Bakanlari vergi borclarini affetmesin
5- AB'ye uzun sure ara versin
6- Vatan hainlerini meclise almasin
7- Din'i alet etmesin
O zaman benden destek gorur AKP...
Sehitlerin siyasete alet edilmemesini en cok soyleyenlerden biriyim.
Mesele sadece sehit meselesi degil ki
Yanıbasımızda Kurdistan kuruyorlar.
Talabani ve Barzani cıkıp Turkiye'yi tehdit ediyor, hatta nota veriyor
Yunanistan,ABD...Yeni Ortadogu haritaları ile seminerler veriyor.
Bugun de meclisimize girdiler.
Eeee napalım HYML??? AKP n'aptı ki MHP nin konuyu ustlenmesine sasırıyorsunuz? MHP (Milliyetci hareket partisi) milliyetci bir partidir. Milliyetimizin durumu ortadadır. Bu pozisyonda bu goruse sahip bir partinin konuyu ustlenmesini de sacma bulamazsınız.
Gecen siz TV ye cıktınız da n'oldu? Elemanlarınıza soruyorlar
"-Bagımsızlarla is birligi yapmayı dusunuyor musunuz?
"-Ehem,kem,kum...bunu konusmanın simdi yeri degildir" (Kacak cevaplar tavır yok)
Digerleri cıkıp "SEREFSİZLER" diyor "PKK lılar" diyor.(Net tavır)
İyi ki cıktınız kanallara.
Keyif kahvesi içiyorum.:cool:
MHP'yi mecliste göreceğiz bakalım. daha erken...
benim bildigim AKP'li tayfa televizyondan kacan tayfa!
1- BOP'u desteklemesin
2- Yabanciya satmasin
3- Gemicik almasin
4- Bakanlari vergi borclarini affetmesin
5- AB'ye uzun sure ara versin
6- Vatan hainlerini meclise almasin
7- Din'i alet etmesin
O zaman benden destek gorur AKP...
AKP'yi boşver Sco.. Türkiye'ye geliyor musun sen onu söyle? Türk ordusunun senin gibi millyetçi asker adaylarına ihtiyacı var:cool:
Keyif kahvesi içiyorum.
Afiyet olsun.
MHP'yi mecliste göreceğiz bakalım. daha erken...
Zaten erkenden goreceksiniz. Burnumuzun ucunda krizler var daha.
NativeAmerican
07-23-2007, 03:33 AM
AKP'yi boşver Sco.. Türkiye'ye geliyor musun sen onu söyle? Türk ordusunun senin gibi millyetçi asker adaylarına ihtiyacı var:cool:
acik soylememi istersen kendi durumumu kisaca ozetliyeyim.
bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak yurtdisinda kendimce ve cevremce yaptigim cabalar yok sayilamaz. belki ceviz icini dolduramayacak duzeydedir fakat elimden geldigince hizmet ettigimi dusunmekteyim.
diaspora nedir, diasporada neler yapilir hepimiz biliriz. uzunca sure finlandiyada yasamaktayim, cevremde yogun propoganda yapmaktayim. burada bulundugum surece her yaz turist getirdim. her gezimin fotograflari da saklidir. bu yil girite gittim fakat fotograf ve videolari da sakladim. zamani gelecek insanlara yunanlar ile turkler arasindaki farki ve mekan farkini anlatmaya sansim olacak. Finlandiyada sosyal olarak kendimce hedefim daha cok pro-turk yapmak. daha cok turk taraftari insanlarin olmasi. finlandiya meclisi icinde kendimce, amatorce calismalarim oldu. imzalar toplandi turk dernekleri ile faaliyetlerimiz oldu. belki de finlandiyada ermeni diasporasini yendik. ermenilerin sozu gecmez bu ulkede. belkide bunlara faydam oldu. finlandiya azerbaycan ile iyi iliskilere sahiptir. finlandiyada kosova turku de coktur. finlandiyada bir baska lobimiz ise kosovoda turkcenin resmi dil yapilmasidir. ayni zamanda finlandiyanin birlesmis milletler temsilcileri ile kosovanin bagimsizligi icin lobi yaptik. bagimsizlik onerisini ve planini finlandiyanin eski baskani verdi. buradaki lobimiz hice sayilamaz. kosovodaki kandaslarimiz da hice sayilamaz.
evet, 2 yil icerisinde turkiyeye donuyorum. turkiyeye faydali olacagimi dusunuyorum. burada aldigim egitim ve birikimimi turkiyeye aktaracagim. turkiyeye vergi veren birisi olacagim. yani, bosbos oturup kuru kuru askere gidecek bir kisi degilim. turkiyenin beyin gucune ihtiyaci var. ozellikle egitimli kesimlere.
bu secimlerde de beynin ne kadar onemli oldugunu gormus olduk.
umarim yukarida yazanlar seni tadmin etmistir. evet turkiyeygeliyorum, egitim ve diplomam ile, birikimlerim ve param ile, geldigimde de bos durmayacagim, ulkeye katkida bulunmus olacagim ve de diaspora'da bulundugum surece turkluk adina birseyler yapmis olarak ayrilacagim. evet askerligi de mecburen yapacagim.
universite egitimim ve sahip oldugum ucus belgelerini de goze alirsak HAVACI olarak askerlik yapma sansim bulunmaktadir. bakin, egitimin askeriyeye bile ne kadar katgida bulundugunu sizler de goruyorsunuz. askerlik sadece piyade olmak degildir, piyade olup komando olup silah sikmak degildir. askeriyenin branslari da mevcuddur. Havaci olarak askerlik yapmam benim icin de iyi olacak, geride kalan ailem icin de iyi olacak, vatan millet icin de iyi olacak.
askerlik yalnizca er, erbas olmak da degildir, askerlik sadece uzun donem de degildir. bu faktorleri unutmayalim.
(ayni zamanda THK'ya da kendimce bagis yaparak 1 yaz sezonu boyunca ucus sporlari ile ilgilendim. Yelken Kanat THK 225 numarali ogrenci pilotum bu kayitlarda gecmektedir. yaptigim bagis eskisehir inonu kampinadir. kayitlarim ankara THK'dan incelenebilir. buna dayilarim da dahildir.)
...
evet, 2 yil icerisinde turkiyeye donuyorum.
Hani arkadaşlarla araba kiralayıp gelecektiniz.. Büyükada'ya gelip warning verecektiniz....
Hasretle bekliyoruz..Sco.:)
NativeAmerican
07-23-2007, 03:47 AM
Hani arkadaşlarla araba kiralayıp gelecektiniz.. Büyükada'ya gelip warning verecektiniz....
Hasretle bekliyoruz..Sco.:)paramiz yetismedi, uyumsuzluklar oldu. arkadaslar surekli istanbulda kalmayi tercih etti. ben ise biraz gezmeyi tercih ettim ama olmadi kismet degilmis.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.