PDA

View Full Version : AKP iktidarindan ne kadar memnun kaldiniz?

Karayılan
07-18-2007, 10:12 AM
Soru yukarda,

Bir AKP donemi son buldu. Bu donem icinde yapilanlari ve yapilmayanlari degerlendirerek oyunuzu kullanin lutfen...

chepny
07-18-2007, 10:39 AM
Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi...

Demir Kağan
07-18-2007, 10:40 AM
AKP sux!!!

Devrim rulzz!!

Alparslan
07-18-2007, 10:48 AM
Ezile buzule konusan iri bir bakanimiz vardi bir onceki kabinede surati da adi gibi biraz Masum du bir siyasetci icin. Inerken koltugundan bir aciklamada bulundu duyaniniz oldu mu? ben hatirliyorum kabaca, IMF nin bile inanamayacagi bir bicimde geri odemeler yapildigini ve bunlarin tamamen halk tarafindan karsilandigini ustune usluk 99 depreminden gelen sikintilarinda -kamuoyunda deprem yardimlari ile memur maasi odedigi soylenmisti ya- bilinenin tam aksine dis yardimlarla birlesen ic yardimlarla asildigini soylemisti. Sunlari da demisti, bir dizi anlasma geregi biz istemesek dahi IMF bize belli araliklarla kredi veriyordu, biz ne zaman bu kredileri harcamadan iade etmeye hatta reddetmeye basladik...sozunu tam olarak nasil bitirdi hatirlayamiyorum ama krizin sebebini isaret etmisti. Ayrica kasada son gelen ZORAKI kredinin (yaklasik 650 milyon yada 1 milyar dolar demisti) sentine bile dokunulmadan durdugunu soylemisti. Yani bu gorunen ekonomik tablo iyilestirmeleri aslinda kerameti akp de olan birsey degildi, hasta ilaci iceli zaman gecmis nekahat donemi atlatilirken tepkilerle basa gelen AKP piyangodan buyuk ikramiye kazanmis talihli konumuna gecmisti. Dolayisiyla sonradan gorme gevurdan donme misali bol keseden atilan laflar ve sacma vaatler eglenceyi seven halkimizi cezbetti sanirim. Ama ne zaman yapmadiklari isleri sahiplenmeleri tavan yapti ve kendi soyledikleri-biz bu ulkeyi 5 yilda duzluge cikardik- yalanina inanir oldular, Padisahliga cur'et ettiler akillari sira hatta o kadar bile olamadilar somurge valiligi icin bush efendi ile temas ettiler diyeyim, alinmaca yok. Simdi bu adamlara basarili mi? demek bile bana sacma geliyor. He digerleri bu arada ne yapti? 5 donum bostan yan gel Osman miydi o laf nasildi?

Seckjin Khan
07-18-2007, 01:01 PM
Çok genelleyici bir soru olmuş.

Hangi Konuda Ne Kadar Memnunuz???

Dış Politika:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi...

Ekonomi:Idare eder "Cari Açığa çare bulunamıyor o ayrı :evil:

AB ile İlişkiler:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi..."Anlaşma yapıp imzalayıp sonra da Halktan çekinip uyguluyamaması-Ankara Anlş." :evil:

Dış Geziler:Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! Gezenti ... :twisted:

İç Politika:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi... "Alt Kimlik-Üst Kimlik,Dindar Cumhurbaşkanı,Laikliğe yeni bir tanım getirme uğraşı,Anasaya Mahkemesiyle sürtüşmeler,Ordu ile kavga,Cumhurbaşkanı ile ilişkiler,Halkla Lanlı Lunlu Konuşmalar" :evil:

Ara Toplam:Kotuydu...

Genel Toplam %25 ÖTV Dahil:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi...

Karayılan
07-18-2007, 01:08 PM
Çok genelleyici bir soru olmuş.

Hangi Konuda Ne Kadar Memnunuz???

Dış Politika:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi...

Ekonomi:Idare eder "Cari Açığa çare bulunamıyor o ayrı :evil:

AB ile İlişkiler:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi..."Anlaşma yapıp imzalayıp sonra da Halktan çekinip uyguluyamaması-Ankara Anlş.:evil:

Dış Geziler:Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! Gezenti ... :twisted:

İç Politika:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi... Alt Kimlik-Üst Kimlik,Dindar Cumhurbaşkanı,Laikliğin tanımı,Anasaya Mahkemesiyle sürtüşmeler,Ordu ile kavga,Cumhurbaşkanı ile ilişkiler,Halkla Lanlı Lunlu Konuşmalar :evil:Bir ortalamasini alalim :lol:

Mgas
07-18-2007, 01:08 PM
NTV de su an bir RTE Belgelesi var. İzleyin.

Seckjin Khan
07-18-2007, 01:09 PM
Bir ortalamasini alalim :lol:

Ara Toplam:Kotuydu...

Genel Toplam %25 ÖTV Dahil:Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi...

:lol: :lol:

Karayılan
07-18-2007, 01:12 PM
NTV de su an bir RTE Belgelesi var. İzleyin.Lisede tek 10'u beden egitiminden almis tayyosh :lol:

Mgas
07-18-2007, 01:15 PM
Lisede tek 10'u beden egitiminden almis tayyosh

La ben bedenden bile 5 alamadım. N'olmus yani Allahalla :D

dila73
07-18-2007, 01:20 PM
ben memnun kaldım, 34 yaşındayım şehrim ilk defa hizmet gördü...

Karayılan
07-18-2007, 01:25 PM
ben memnun kaldım, 34 yaşındayım şehrim ilk defa hizmet gördü...Birden Ardahan'da oturuyorsunuz sandim dila hanim. :lol:

Temur
07-18-2007, 01:27 PM
Kardeşlerim bir oluşuma olan nefretiniz sizleri adaletten doğruluktan alıkoymasın! Gözümüzün gördüğü gerçekleri inkar edersek (ki şuan itibarı ile borsa 51.000de ve Turk lirasından tam 6 adet sıfır eksilmiş) deccalden farkımız kalmaz.

Hükümet ekonomi yatırım gibi bir çok iktisadi alanda başarılı idi. Bunu birçok datayı evvelki yıllarla mukayese ederek bulabilirsiniz kimsenin onu bunu şunu demesine gerek yok.

Siyasi manada kısmen başarısızdı, çünkü onları başa getiren birçok başörtüsü mağduru vs için pek gayret göstermediler.

dila73
07-18-2007, 01:27 PM
Birden Ardahan'da oturuyorsunuz sandim dila hanim. :lol:
aaa ardahan'ı bilir misiniz? küçük şirin bi kenttir :=)

dila73
07-18-2007, 01:30 PM
söylemeden de yapamıcam, bu anketi oylamadım...

Karayılan
07-18-2007, 01:36 PM
aaa ardahan'ı bilir misiniz? küçük şirin bi kenttir :=)Yok orayi hic gormedim ancak Antep derseniz bir iki soz soylerim.

Simdi efem, AKPli baskan basa gelir gelmez tum yollari kilit tasi yapmaya basladi, Antepli de "La yoorum bu herif neydici bu kaden kilit dasini?" diye dusunmeye... Aradan biraz zaman gecince bizim baskanin damadinin kilit tasi imal ettigi anlasildiii. Demek ki adam hizmet askiyla yanip tutusuyormus yaa :lol:

Hükümet ekonomi yatırım gibi bir çok iktisadi alanda başarılı idi. Bunu birçok datayı evvelki yıllarla mukayese ederek bulabilirsiniz kimsenin onu bunu şunu demesine gerek yok.
Temur ekonomi dedi de aklima ne geldi biliyor musunuz?

Su bizim arsa vardi otoyolun tam karsisinda... Neyse bir gun telefonumuz calindi. Arsayi italyanlar istiyormus. Biraz arastirdik ki ne gorelim italyani almani fransizi... vs bir suru yeri bedelinin cok ustunde kapatmaya baslamislar. Yaaau dedim kendi kendime "Lan benim dedem bosuna kan dokmus bee. Nasil olsa herifler gelip parasiyla alacakmis buralari..."

"Vah gazilerim, sehitlerim vaaahhh" dedim sonra da...

dila73
07-18-2007, 01:41 PM
Yok orayi hic gormedim ancak Antep derseniz bir iki soz soylerim.
........

evet gaziantep gayet modern bir şehir, bulunmuşluğum vardır, diğer kentlerimizi de görmek lazım...

sevgili mod arkadaşlarım bu kez de ben off topic oldum sanki
af eyleyiniz :=)

Mgas
07-18-2007, 03:46 PM
Benim sehrim curudu

yavuz
07-19-2007, 03:34 AM

10 yil once Usak koydu... MHP'li Belediye Baskani Sayin Ali Erdogan secildi, Usak'in gorusunu degisti. Usak'a bu kadar hizmet bir insan daha gelmemistir.

Kendisi oyle namuslu, Allah'tan korkan, kuldan utanabilen bir insandi ki; secimlerden bir ay kadar once butun calismalari durdurmustu. Sehirde bir tek bizim mahalledeki sokaklara tas dosenmemisti. Secimi kazansaydi dosenecekti; ama MHP'liler bizzat kendileri bu adamin secimi kazanmamasinda rol oynadilar. Allah O'ndan razi olsun.

Peki son 3-4 yildir AKP ne yapiyor? Kirli su akan bir cay var burada. Onu susledi-pusledi... Cok mu guzel oldu? Peeeh. Bizim mahallede tas dosendigi filan yok. Yarisi asfalt, obur yarisi eskisinden de beter. Asfalt bile yapmadilar. Bekliyorlar. Neyi? Secimler gelsin, bir ay kalsin belediye secimlerine yaparlar. Neden? Ar-namus var mi? Utanma var mi? Yok. Yarim yamalak yaptiklari caddeleri simdi Milletvekili Secimleri'nden once duzeltiyorlar az-cok. AKP'li ya...

AKP Milletvekili ne yapti, ne etti bilmiyorum koca 4,5 yilda. Ismini de bilmiyorum. Ama CHP Milletvekili Prof. Dr. Osman Coskunoglu'nun ismini herkes biliyor bu memlekette. Babam -BBP'den- aktif siyasette sayildigindan Sayin Coskunoglu, butun yaptigi islerin ozetini, kendisi hakkinda cikan kose yazilarini toplar, bizim evimize postalar.

"AKP'li gosteris yapmak derdinde degil" mi? Neyin gosterisini yapacak sanki!

Kibris satilmis, Kuzey Irak masada bekliyor, en fazla parayla dunyada dogal gazi benim insanim kullaniyor, Irakli pesmergeler benim elektrigimi benden ucuza kullaniyor... Dis politika bu kadar kotu oldu mu daha once?

Esnaf kepenkleri kapatmis, bizim dukkana bir giren yok koca gunde. Girenler de selam verip cikiyor... Issiz insan sayisi ne kadardi be? Ekonomide istihdam, istikrar bu mu?

Yarim asirlik Kur'an kursu kapatilmis, basortulu ablalarimiz hala universite kapisinda, zina suc olmaktan cikmis, eczaneler prezervatif deposu olmus, imam-hatiplerde milli olmayan kalmamis, genclerin yarisi cesitli sebeplerden intihar etmis; hastanelerde karni yikanan yikanana... Manevi tahribatin boylesini Inonu yapmis mi?

Lafa geldi mi hepsi de "Surda bir gedik acmis" gidiyorlar... Hangi sur mu? Turk'un maddi ve manevi herseyini icine alan, koruyan 15 asirlik Islam nuruyla cevrelenen sur mu?

nesterin
07-19-2007, 05:28 AM
Soru yukarda,

Bir AKP donemi son buldu. Bu donem icinde yapilanlari ve yapilmayanlari degerlendirerek oyunuzu kullanin lutfen...

Bu soruyu Konya da eşekle gezerken şimdi lüks arabayla hava atanlara sormalı:lol:

jeep yani

gurkan
07-19-2007, 05:36 AM
Eh işte idare etsin diyelim geçsin.

Bu notu Makro Ekonomik göstergelerdeki yaşanan iyileşmelere bağlayarak veriyorum.

Milli Bir Ekonomik Politika izlemedi. Bu konuda son Küheylan ERBAKAN'dır.

Karayılan
07-19-2007, 10:42 AM
Milli Bir Ekonomik Politika izlemedi. Bu konuda son Küheylan ERBAKAN'dır.Yigidi oldur hakkini yeme ;)

Eh işte idare etsin diyelim geçsin.

Bu notu Makro Ekonomik göstergelerdeki yaşanan iyileşmelere bağlayarak veriyorum.
O iyilesmenin kimin yararina oldugunu da dusunelim derim...

yavuz
07-19-2007, 01:26 PM
Yigidi oldur hakkini yeme ;)

Bence oldurme, yarin lazim olur. ;)

Mgas
07-19-2007, 01:41 PM
Ya bizde MHP elemanı gitti modern bir bina yaptı belediyeyi tamamen oraya tasıyacaktı. Malatya da 100 yılda modern bir yapıya kavusacaktı. Pek degerli AKP basa gelince yapı durduruldu. 4,5 yıldır curumeye bırakıldı. İsin sinirden delirtici yanı Cemal Akın ckımıs diyor ki "Modern yontemlerle belediye binası yaptırdık"

Bu naasıl muslumanlık? Sen git adamın bizim paramızla yaptırdıgı,iskeletini tamamen bitirdigi insaatı durdur 4,5 yıldır tek civi cakma sonra da bir de utanma "biz yaptık" de.

Artık biz Malatyalılar sinirleri tasdı. Simdi isim vare cıkacagım gelince anlatırım bilzim saygı deger Malatya milletvekillerini ve cok saygıdeger Belediye baskanımız

yavuz
07-19-2007, 01:44 PM
Artık biz Malatyalılar sinirleri tasdı. Simdi isim vare cıkacagım gelince anlatırım bilzim saygı deger Malatya milletvekillerini ve cok saygıdeger Belediye baskanımız

Ben anlattim, artik AKP propagandasi yapmaya yuzu kalmamistir kanimca kimsenin... :twisted:

Karayılan
07-19-2007, 01:45 PM
Bence oldurme, yarin lazim olur. ;):lol: :lol:

Neden guluyorum acaba? :rolleyes:

Mgas
07-19-2007, 04:36 PM
Ehem anlatayım. İste bizim Belediye Baskanımız anlattıgım gibi birisi. Neyse bir dershanenin acılısı vardı arkadas cagırdı beraber gittik. Acılısa Cemal Akın'da katıldı. (Ancak acılıs olsun da asagı insin. Eski MHP elemanı ile berbaer namaz kılıyorduk cami de be. Gecen gunde bizim oraya inmis milletle konusuyordu. )
Neyse iste biz cıktık dolasıyoruz dershaneyi "Ataturk Sınıfı" na girdik. İceriye bakıyoruz arkadasla o arada da iste Cemal Akın hakkında konusuyoruz. Tabii hakkında guzel konusmuyoruz. Arkadas bir an dedi ki

-Aha Cemal Akın

(Bende o arada pencereden falan gordu sandım)

-Cemal Akın'a .... dedim :) (Yavuz hep senin yuzunden sansurluyorum bunları)

Arkamı bir dondum adam arkamda korumaları yanında tam sınıfın girisinde bende hemen onundeyim. Yuz yuze birbirimize baktık. Ama o fısıltılar,konusmalar...bir anda durdu. Ben Cemal'e bakıyorum o bana. Sınfın tam girisindeyiz adam sınıfa da girmiyor. Soyle baktı baktı yuzunu bir eksitti gitti diger sınıfa girdi :D

Neyse iste ben icimden "istesem bu kadar guzeli olmaz" diyorum :D

Asagı indik ayrılacagız dershaneden o da ne? Malatya Milletvekili gelmis sokagın karsısında. Yanına gittik korumasının elinde bir not defteri bir seyler karalıyor. Gittim dinliyorum simdi adamı

-Benim oglumun isi yok
-Oglunun adı ne amca?
-..
-Tamam ben ismini aldım sen bana fax cek

-Hastayım param yok
-Adın ne amca
-....
-Tamam sen bana fax cek

ben oradayken en az 20 kisiye aynı sekilde

"sen bana fax cek sen bana fax cek"

Tabii ben orada kenarda durmus guluyorum. Ya bu adam sana nasıl fax cekecek fax numaranı mı biliyor? Bilse adam seni telefonla arar faxı ne bilsin :D

İcimde ona da guzel bir sey soyledim ama yazamam tabii siyasilere boyle seyler soyleyemem :D

http://www.malatyahaber.com/yazarlar.asp

aha burada cok daha sey yazılmıs. İsterseniz arkadasların icraatlerini daha iyi ogrenebilirsiniz.

(Bir kere adam avukat kardesim :devil: )

Pax
07-22-2007, 09:08 PM
Kusura bakmayın No 1: Türk vatandaşı değilim ama oy kullandım "İyiydi", ne de olsa buranın üyesiyim.

Kusura bakmayın No 2: açıklanan seçim sonuçlarına göre burada oy kullananların çoğu halk kitlelerinden kopuk :rolleyes: Oy vermeden önce %46 olmaz da gene iyi bi şey çıkar sanmıştım, sonuca bakınca şok oldum! :shock:

Bundan kendi payıma şu sonucu çıkarıyorum, ya burada oy kullananların çoğu aşırı önyargılı, ya da o %46,6'lık kısım herhalde daha güzel bir Türkiye'de vakit geçirmiş ki, sandıkta oyunu ona göre kullanmış. Valla hayret...

Merak ettim, "Daha kötüsü olamazdı" diyenler ne kadar samimi/ciddi?

yavuz
07-23-2007, 03:26 AM
Merak ettim, "Daha kötüsü olamazdı" diyenler ne kadar samimi/ciddi?

Buradaki arkadaslarin pek cogu, ilerisini de dusunen adamlar.

O %46'lik kesimse; ozellestirmelerden memnun olan, 5-10 yil sonra ne halt edecegini dusunemeyen, karisini da calistirdigi halde evine giren paranin cokluguna hayret edebilme marfietine sahip, sloganlara aldanan, sozum ona "magdur"un yaninda olan saf ve cahil insanlar...

Karayılan
07-23-2007, 04:09 AM
Merak ettim, "Daha kötüsü olamazdı" diyenler ne kadar samimi/ciddi?Ayse Teyze ve Mustafa Amca bu foruma yaziyor olsaydi soyle bir tablo ile karsilasirdik;

- AKP iyi hizmet etti.
- Kriz yasanmadi mutluyuz
- Para degerlendi.
- Saglik, Okul, Maliye gibi sektorlerde yurttasin gecmiste yasandigi sikintilar artik yok.

gibi...

Ancak ev hanimi Ayse Teyzemiz ve Esnaf-Emekli-İsci-Memur... Mustafa Amcamizin asiri yabanci sermaye girdisinden, bu sermayeye verilen kaputulasyondan, reel issizligin tavana vurmasindan, Turk tariminin yok olasindan, Borsa'da gunluk isleyen paranin buyuk bir cogunlugunun gecici-yabanci sermaye oldugundan, dis politikada verilen akil almaz tavizlerden, terorle 0 mucadeleden, devlet icinde kadrolasmadan, belirli yatirimcilarin AKP ile birlikte hareket edip surekli nemalanmasindan., Dis ve ic borclanmanin seyrinden, stratejik devlet kurumlarinin yabancilara satilmasindan... haberi yok. Peki neden yok?

Muhalefet partileri MHP ve CHP bu konular uzerinden yeterli gundem yaratamadilar. CHP laikli uzerinden secim politikasi yuruturken MHP teror ve milliyetcilik ekseninde bir politka izledi. Sonuc olarak ikiside Ayse Teyze ve Mustafa Amcayi kazanamadilar...

raltay
07-23-2007, 06:49 AM
Galiba Bizim forum ile Turkiye gercekleri pek uyusmuyor
iktidardan memnuniyet konusunda anketin büyüğü secimlerdi.
sonuclara bakılırsa halk oldukca memnun kalmıs.
2002 de verilen %34.4 oyun 2007 de %46.7 ye chıkması baska nasıl yorumlanabilir ki.

............................................
Halk ne soylerse dogru ve guzel soyler

Hanedan
07-23-2007, 07:14 AM
Memleketin yarısı memnun, diğer yarısıda inşaallah memnun olacak. Ama forum üyelerini menun etmek mümkün görünmüyo:lol:

Turk
07-23-2007, 08:53 AM
Bu zafer aslında aynı zamanda bir onceki DSP-MHP-ANAP ve benzeri beceriksiz hukumetlere karsı verilmis bir cevap. Yani halk sadece AKP'yi sevdigi icin degil, oncekileri tekrar basta gormek istemedigi icin AKP'yi odullendirdi.

Muhakkak, memleketin parsel parsel satılması, kapitulasyonlar, Kıbrıs ve AB konularındaki sahsiyetsiz durus, tavizler,vs. bu gidisle 15 yıl sonra gozumuze girecek, kimsenin haberi yok. Ama sırf secim sonuclarından memnun degiliz diye halkı kucumsemeyelim. İki kisiden biri AKP dedi. Demek ki milletin algılama kapasitesi buymus ve bizim unuttugumuz baska oncelikleri varmıs insanların.

dila73
07-25-2007, 09:45 AM

benim gibi sehrinde hizmet goren cok insan varmis demekki :=)

Hanedan
07-25-2007, 10:06 AM
Buradaki arkadaslarin pek cogu, ilerisini de dusunen adamlar.

O %46'lik kesimse; ozellestirmelerden memnun olan, 5-10 yil sonra ne halt edecegini dusunemeyen, karisini da calistirdigi halde evine giren paranin cokluguna hayret edebilme marfietine sahip, sloganlara aldanan, sozum ona "magdur"un yaninda olan saf ve cahil insanlar...

İşte Yavuz kaybedenlerin neden kaybettiğinin göstergesi olan mükemmel bir yazı yazmış. Tebrikler Yavuz. Bu mİlletin yarısını Cahil ve saf olarak nitelendirdinmiydi kalakalırsın kapının arkasında. Sonra ancak dış kapının mandalı olabilirsin ne yazık...

Hanedan
07-25-2007, 10:07 AM
benim gibi sehrinde hizmet goren cok insan varmis demekki :=)

Sizin Memleket yoksa Şırnakmıydı. Yok hani en çok oralara hizmet gitmişde :rolleyes:

Hanedan
07-25-2007, 10:10 AM
Bu zafer aslında aynı zamanda bir onceki DSP-MHP-ANAP ve benzeri beceriksiz hukumetlere karsı verilmis bir cevap. Yani halk sadece AKP'yi sevdigi icin degil, oncekileri tekrar basta gormek istemedigi icin AKP'yi odullendirdi.

Muhakkak, memleketin parsel parsel satılması, kapitulasyonlar, Kıbrıs ve AB konularındaki sahsiyetsiz durus, tavizler,vs. bu gidisle 15 yıl sonra gozumuze girecek, kimsenin haberi yok. Ama sırf secim sonuclarından memnun degiliz diye halkı kucumsemeyelim. İki kisiden biri AKP dedi. Demek ki milletin algılama kapasitesi buymus ve bizim unuttugumuz baska oncelikleri varmıs insanların.

Evet aptal bu Millet aynen katılıyorum. Siz hangi yarısından bahsettiniz bilmiyorum ama öbür yarısı gerçekten aptal.;)

Kur_Sad
07-25-2007, 10:13 AM
Borsa da param yok beni hiç ilgilendirmiyo.Bir kaç bin insanı ilgilendirir sadece...

Liradan altı sıfır atıldı da eskiden en büyük banknot 20 likti AKP döneminde 100 lük oldu...Bunu da iyi ekonomi diye yutturdular bize...

Kerkük,kıbrıs satılmış başıma çuval geçmiş, şehidime kelle denilmiş, bazı itler meydanı boş bulup aslanlığa soyunmuş...Ben bu hükümetin nesini beğeneceğim???

Afrasiyab
07-25-2007, 10:17 AM
hangi şehir?

yavuz
07-25-2007, 01:39 PM
hangi şehir?

Ben, AKP en cok Washington'a hizmet etti diye biliyorum ama... :rolleyes:

Turk
07-25-2007, 02:32 PM
Evet aptal bu Millet aynen katılıyorum. Siz hangi yarısından bahsettiniz bilmiyorum ama öbür yarısı gerçekten aptal.;)

Estagfurullah. Ben boyle basit bir mantıkla milletime aptal demem, dedirtmem de! Eger milletime aptal diye hakaret edecekseniz bunu benim yazdıgım ileti uzerinden degil, kendi yazdıklarınızdan hareketle yapın.

İnsanlar AKP'ye oy verdiler diye aptal olmazlar. Bir Kurtulus Savası Destanı daha yazılması icab ederse, aptal dediginiz bu insanlar yapacak bunu.

Ayrıca su Aziz Nesin sacmalıgından da bahsedeyim bu arada. Nesin o zırvalıgı '94 secimlerinde sol partilere oy vermeyen % 60 icin kullanmıstı. Lutfen herkes bilsin bunu. Solculara oy vermedik diye aptal dedi o adam bize. Ben burada gaflet ve ihanet seziyorum. Hangisi gecerli bilmiyorum ama bu ikisinden biri gercekten size uygun!

Hanedan
07-26-2007, 08:58 AM
. Demek ki milletin algılama kapasitesi buymus ve bizim unuttugumuz baska oncelikleri varmıs insanların.

Bunu söyleyen sizsiniz aziz dostum...Algılama kapasitesi.

Afrasiyab
07-26-2007, 09:37 AM
Bu hükümete iyiydi denebilir belki ama bunca şehit verilmiş ve bu konuda hiçbir önlem alamamış, Pkk lı milletvekililerini hapisten salıvermiş, dış politikayı yoketmiş, kendi isteğini kendi vekillerine bile kabul ettirememiş bir hükümete " Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! " demek çok partizanca olur.

Hanedan
07-26-2007, 10:27 AM
Bu hükümete iyiydi denebilir belki ama bunca şehit verilmiş ve bu konuda hiçbir önlem alamamış, Pkk lı milletvekililerini hapisten salıvermiş, dış politikayı yoketmiş, kendi isteğini kendi vekillerine bile kabul ettirememiş bir hükümete " Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! " demek çok partizanca olur.

Bizde her şey döt dörtlük demiyoruz ki. Elbette eksikler ve hatalar vardır. Bunlardan ne kadar ders çıkarılıyor yeni dönemde buna bakılacak.

Turk
07-26-2007, 02:01 PM
.

Bunu söyleyen sizsiniz aziz dostum...Algılama kapasitesi.

Algılama kapasitesi derken kastettigim sey, milletin bir butun olarak bazı gercekleri gorememesi, okuyamaması, degerlendirememesi. Buradan millet aptaldır gibi bir sonuc cıkmaz. Eger siz bunu boyle anlıyorsanız da, bunu kendiniz soyleyin. Beni alet etmeyin.

Hanedan
07-26-2007, 02:06 PM
Algılama kapasitesi derken kastettigim sey, milletin bir butun olarak bazı gercekleri gorememesi, okuyamaması, degerlendirememesi. Buradan millet aptaldır gibi bir sonuc cıkmaz. Eger siz bunu boyle anlıyorsanız da, bunu kendiniz soyleyin. Beni alet etmeyin.

Bakın amacım tartışma çıkarmak değil ancak, Halkın %50 si sizin desteklediğiniz siyasi partiyi desteklesydi aynı şeyi söylermiydiniz...

Demir Kağan
07-26-2007, 02:52 PM
Hop hop AKP... :lool:

Afrasiyab
07-26-2007, 03:28 PM
Bizde her şey döt dörtlük demiyoruz ki. Elbette eksikler ve hatalar vardır. Bunlardan ne kadar ders çıkarılıyor yeni dönemde buna bakılacak.
bende onu söylüyorum iyiyim seçeneği olabilir.

Ancak

Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! seçeneği belirttiğim nedenlerden dolayı olmamalı.

Afrasiyab
07-27-2007, 06:09 AM
Ben, AKP en cok Washington'a hizmet etti diye biliyorum ama... :rolleyes:
Tel aviv'i unutma Ofer üzülür yoksa.

Turk
07-27-2007, 04:54 PM
Bakın amacım tartışma çıkarmak değil ancak, Halkın %50 si sizin desteklediğiniz siyasi partiyi desteklesydi aynı şeyi söylermiydiniz...

Halkın % 50'si MHP'ye oy verseydi buradan sunu anlardım: Demek ki benim tepkim ile halkımın tepkisi benzerlik tasıyormus.

Halkın % 50'si AKP'ye oy verdi: Ben ve halkım ayrı telden calıyoruz. Daha onceki iletimde de bunu soylemistim.

gurkan
07-28-2007, 03:21 AM
Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! : 4 13.79%
Iyiydi : 2 6.90%
Idare eder : 3 10.34%
Kotuydu : 7 24.14%
Berbaaaat!!! Daha kotusu olamazdi.: 13 44.83%

Voters: 29. You have already voted on this poll

Şöyle bir analiz yapmak istiyorum.

Çok memnun kaldım Harika seçeneği ile berbat daha kötüsü olamazdı seçeneği tepki oylamasındır. İdolojik taraftarlığın keskin yönü göstermektedir diyebilirim.

oylama da diğer üç seçenek sorulması gerekirdi.

Analize ideolojik bakışın dışından bakmak isteyenler bu üç soruyu analiz etmelidirler.

Bu da AKP'nin Forumdaki ideolojik olmayan sonuçları verebilir öngörüsündeyim.

İdeolojilerin halkın gerçek tercihlerini yansıtamayabileceği düşüncesinde olduğum için bu değerlendirmede bulundum.

chepny
07-28-2007, 06:57 AM
Çok memnun kaldım Harika seçeneği ile berbat daha kötüsü olamazdı seçeneği tepki oylamasındır. İdolojik taraftarlığın keskin yönü göstermektedir diyebilirim.
Ben berbat seçeneğine oy vermiştim. Ama ideolojik taraftarlıktan değil, benim için gerçekten berbattı geçen dönem.
Genel olarak bakarsak; kötüydü ile idare eder arasında bir yerdeydi geçen dönem AKP iktidarı...

Hanedan
07-29-2007, 08:06 AM
Bence Halkımız en doğru tespiti yapmıştır. Gocunmak yersiz.:rolleyes:

Hanedan
07-29-2007, 08:09 AM
bende onu söylüyorum iyiyim seçeneği olabilir.

Ancak

Cok memnun kaldim. Harikaaa!!! seçeneği belirttiğim nedenlerden dolayı olmamalı.

Geçmiş dönemler göz önüne alındığında Millet iyiye bile razı olmuştur. Birde orta derecede dahi olsa bir istikrar ve güven ortamını tehlikeye atmamak adına tercihini yapmıştır diye düşünüyorum.:rolleyes:

yavuz
07-29-2007, 08:12 AM
Nerde o Ozal devri, nerde Refah-Yol'lar, nerde bu millet, nerde bu devlet?

Nerdeeesin, beni unutsun demissin, nerdeeesin?

Unuttuk deeeeemi o eski "iyi"leri? Yeni yeni "iyi"ler turedi...

Allah SONUMUZU hayr etsin.

yk gama :mrgreen:

Hanedan
07-29-2007, 08:41 AM
Nerde o Ozal devri, nerde Refah-Yol'lar, nerde bu millet, nerde bu devlet?

Nerdeeesin, beni unutsun demissin, nerdeeesin?

Unuttuk deeeeemi o eski "iyi"leri? Yeni yeni "iyi"ler turedi...

Allah SONUMUZU hayr etsin.

yk gama :mrgreen:

Ne o Yavuz yine efkarmı bastı...:lol:

yavuz
07-29-2007, 08:47 AM
Namik Kemal'i de efkar basmisti... :rolleyes:

BoRaN
08-14-2007, 01:21 PM
Bundan iyisi olmadigina gore Bence Basarili sayilir. Gordugum en basarili Iktidar :)

genco
08-14-2007, 02:37 PM
Seçim çalışmaları sırasında bir mahalle kahvesinde rastladığım bir grup insanla konuştum..
Konuşmalar arasında geçen sorulara aldığım cevaplar beni hayal kırıklığına uğrattı.

Kıbrıs'ta taviz üstüne taviz veriliyor, dediğimde
Cevap; "Bize ne Kıbrıs'tan" oldu.
Kerkük elden gidiyor, dediğimde
Cevap:"Bize ne Kerkük'ten" oldu.
"Kuzey Irak'ta Peşmerge devlet kuruyor" dediğimde ve
"PKK azdı, Doğu'da toprak istiyor" dediğimde de cevap hep aynıydı.
"Peki sizi ne ilgilendiriyor" dediğimde ise
"Bize ekmek lazım. Kim karnımızı doyurursa oyumuz ona"dediler.

Anladımki onlar için bir çuval kömür, bir paket makarna, 100 YTL'lik alışveriş çeki her türlü manevi değerlerin üzerinde...

AKP döneminde işte böyle insan tipleri hortladı...

AKP gerçekten başarılı(!)

Karayılan
08-14-2007, 03:00 PM
Seçim çalışmaları sırasında bir mahalle kahvesinde rastladığım bir grup insanla konuştum..
Konuşmalar arasında geçen sorulara aldığım cevaplar beni hayal kırıklığına uğrattı.

Kıbrıs'ta taviz üsütne taviz veriliyor, dediğimde
Cevap; "Bize ne Kıbrıs'tan" oldu.
Kerkük elden gidiyor, dediğimde
Cevap:"Bize ne Kerkük'ten" oldu.
"Kuzey Irak'ta Peşmerge devlet kuruyor" dediğimde de
"PKK azdı, Doğu'da toprak istiyor" cevap hep aynıydı.
"Peki sizi ne ilgilendiriyor" dediğimde ise
"Bize ekmek lazım. Kim karnımızı doyurursa oyumuz ona"dediler.

Anladımki onlar için bir çuval kömür, bir paket makarna, 100 YTL'lik alışveriş çeki her türlü manevi değerlerin üzerinde...

AKP döneminde işte böyle insan tipleri hortladı...

AKP gerçekten başarılı(!)Basliktaki en dogru tespit diyebilirim.