PDA

View Full Version : 2 Milyar $ kaç YTL yapar Sn.Unakıtan ???

oğuz
07-19-2007, 12:38 AM
Konuşunuz Unakıtan

OLAY 1
SEVGİLİ okuyucularım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, merkezi ABD’de bulunan ve Türkiye’de çalışan Citibank’ın 2 milyar dolar tutarındaki vergi borcunu bir imza atarak sildi mi? Affetti mi?

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri aylar süren vergi incelemesi sonrasında Citibank için vergi inceleme raporu düzenlediler. Bu raporlar, vergi denetmenlerinin bir anlamda iç denetim birimi olan ve deneyimli vergicilerden oluşan "Okuma Komisyonu" tarafından da incelenip kontrol edildi. Ardından vergi cezaları kesildi.

Citibank yetkilileri, Maliye Bakanlığı’na başvurup "düzeltme" yoluyla 2 milyar dolarlık vergi ve cezasının silinmesini istediler. Oysa vergi inceleme raporu dayanak alınarak kesilen vergi ve cezada "düzeltme" diye bir çözüm yolu yok. Citibank’ın önünde sadece iki yol vardı.

1- "Ben bunu ödemek istiyorum ama pazarlık yapalım" diyerek uzlaşma isteyebilirdi.

2- "Bu vergi ve cezalar hukuka aykırıdır" deyip Vergi Mahkemesi’nde dava açabilirdi.

Fakat o da ne! Bu olayda Citibank icin "çok özel" bir üçüncü kapı açılıverdi!

Bakanlık Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, üç sayfalık bir yazı hazırladı ve bu yabancı bankaya kesilen vergi cezasının tamamının kaldırılmasını Kemal Unakıtan’ın onayına sundu.

Unakıtan da bu yazıya "olur" verdi ve 2 milyar dolarlık vergi cezası bir anda siliniverdi!

Cumhuriyet tarihinde, Maliye tarihinde böyle bir olay görülmüş değil.

Raporu hazırlayan vergi kontrolörleri ile "Bu rapor doğrudur, işlem yapılmalıdır" diyen komisyon bile, bu verginin bir kalemde silindiğini çok sonra öğrendiler!

İşçi Partisi bu olayı belgeledi, Başbakan ve Maliye Bakanı hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Burada Kemal Unakıtan’a soruyorum:

Bu olay nedir? Citibank’a bu kıyak niçin, hangi yasal gerekçeyle yapılmıştır?

Beyefendi şimdi aday olduğu Eskişehir’de futbolcu transferi yapıyor, Maliye Bakanlığı’na ait bilgisayarları orada seçmenlere dağıtıyor. Fırsat bulduğu takdirde elbette açıklama yapacaktır!

OLAY 2

VERGİ Dünyası Dergisi’ni, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Derneği çıkarıyor. Dernek üyeleri şu anda hesap uzmanı olan kamu görevlileri. Bürokrasinin gözbebeği olan, vergi kaçaklarının üzerine gidip devlete trilyonlar kazandıran seçkin kadrolar. Dergide Hesap Uzmanları adına çok çarpıcı bir yazı yayınlandı. Özetliyorum:

"Anayasa uyarınca vergiler ancak kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır. Bu ilkeye bu dönemde uyulmuyor.

Yapılan işlemlerin ortak noktası, kanuna aykırı olarak veya kanunla verilmeyen bir yetkiyi kullanarak, alınması gereken verginin alınmamasını sağlayan metinler olarak karşımıza çıkıyor. Bunu yapanlar (Maliye Bakanlığı) bütün uyarılara karşın hukuka aykırı uygulamaları sürdürüyor.

Bu yanlışların en büyüğü ise yapılan bu yanlışlara ses çıkarmamak, hatta farklı nedenlerle alkış tutmaktır."

Yazı şöyle bitiyor:

"Biz Maliye Hesap Uzmanları Derneği olarak yanlışa alkış tutmaya devam edenlerin, bir gün tarihsel sorumlulukları ile hesaplaşma zorunda kalacaklarını bildiriyoruz.

Yasal zemini olmayan uygulamaları alışkanlık haline getirenlere de, her türlü yasal mekanizmayı devreye sokma kararlılığı ile ’Kanun namına durun’ diyoruz."

OLAY 3

MALİYE tarihinde görülmemiş bir olay daha. Şu anda devletin Baş Hesap Uzmanı olan Nihat Uzunoğlu, devletin tam 32 trilyon lira tutarında bir alacağının tahsil edilme olanağını ortadan kaldırdığı ve yandaş bir holdinge haksız kazanç sağlattığı için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Adnan Ertürk hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Hesap Uzmanı Kazım Serkan Salalı tarafından ortaya çıkarılan 32 trilyonluk kamu alacağının, bununla ilgili dava açılması için gerekli onayı vermeyen ve raporu işlemden kaldıran Daire Başkanı Ertürk’ün yargılanıp cezalandırılması isteniyor.

Devletin Maliye Bakanlığı, Bay Unakıtan’ın elinde bu durumlara düştü!

Hesap sorulmayacak mı? Elbette sorulacak. Bay Unakıtan’ı şimdiden Yüce Divan önünde görür gibiyim.

Emin Çölaşan

Devlete 1 ytl vergi borcunuz olsun bunu sizden bir şekilde katlamalı olarak alır kuruşunu bırakmaz.Yapamıyorsa taşınır veya taşınmazlarınızın üzerine haciz koyar,alacağını garanti altına alır...

Birde böyle vergi cezaları varki onuda NAH alır....!

Sattımsa ben sattım diyen yarın yargının önünde affettimse ben affettim diyebilecekmi ? Affettiği babasının parasımı ? Kimden neyi affediyor,neyin karşılığında ???

Alparslan
07-19-2007, 12:47 AM
Bunlarin haricinde olanlar da vardir. Mesela Doganlara yedirilen PO vardir ki evlere senlik, mesela el koymalar vardir ki fikralara konu olur...Ama ozellikle bir sey varki Unakitan beyin karakterini ortaya koyar, 'Sevgili Eskisehirsporlularrrrrr, sizzz seneye super lige cikinnnnnn, burada Ronaldinhoyu da gorunnnnnn' aha size memleketimden siyasi dalga manzaralari...Hesap kitap bakanimiz hesapsiz kitapsiz atiyor...Saka bile olsa halk da alkisliyor ve ardindan bir fon sesi...Sempatik bakan...Super sempatik hatta o kadar sempatik ki 1-1 boyutta bebeklerini uretip satabiliriz. Hayir sempatik ya...Boyutta zaten MINI... Ama eger bizde biraz adalet kaldiysa bunlar yargilanir hatta sirf bunlarla kalamasin, herkes yargilansin. Aklananlar bile. M.Yilmaz aday olmus dediklerinde hissettigim mide bulantisini inanin tarif edemem.

gurkan
07-19-2007, 12:59 AM
Muhalefet İyi Çalışıyor.

Bugün DP Partinin Bir Broşürü Geçti Elime.

Sağda solda geziyorum. Güzel çalışıyorlar.

Laf Üretme işinde ISO9001-2000 Belgesini hakediyorlar.

Ama Biz Bunların İktidarlarını da gördük.

Saadet ve BBP alırım içinden koyarım başa.

Gerisini Dizerim AKP'den aşağıya.

Benim bakışımla öyle...

NativeAmerican
07-19-2007, 01:49 AM
Laf Üretme işinde ISO9001-2000 Belgesini hakediyorlar.
Gurkan:
Muhalefet dedigimiz, yalnizca susarak mi olur?
Gurkan haric:
Bugunlerde muhalefet hakkinda gordugum tek elestiri:
"amma cok konusuyor bunlar, konusmaktan baska is yok"...
Soruyorum:
Susarak siyaset olur mu?

Ama Biz Bunların İktidarlarını da gördük.
Sanirim biz bunlarin koalisyonlarini gorduk.

gurkan
07-19-2007, 02:08 AM
Gurkan:
Muhalefet dedigimiz, yalnizca susarak mi olur?
Gurkan haric:
Bugunlerde muhalefet hakkinda gordugum tek elestiri:
"amma cok konusuyor bunlar, konusmaktan baska is yok"...
Soruyorum:
Susarak siyaset olur mu?

Sanirim biz bunlarin koalisyonlarini gorduk.

Sende Biliyorsun ki ; İş Çalışarak Üretilir. Proje hazırlayarak...

Eleştiriyi takdiri entellektüeller yapabilir. Yahut bilirkişi uzmanları yapsın.

Muhalefet yapsın da meydanlarda konuşulanları bizde görüyoruz.

Ya da İlanları...

Bu adamlar parlemantoya girecek ; Bunlar Ülke menfaatleri için birlikte çalışmak zorundalar. Birlikte çalışma kültürü bizde yerleşmemiş. İster muhalefeti eleştir ister iktidarı. Bu bizim kaybımızdır.

İşte benim gözümde siyaset sadece konuşmak değil. Siyaset proje üretir.

Projeleri onaya sunar. Bu projeler kaliteli olduğu sürece sağlıklı politikalar üretilir.

Yoksa laf üreterek iktidara gelenler projesizse onun bunun güdümünde maşa olabilirler. Bu sözlerim İktidara kim talipse onlar için geçerli.

Türkiye'de maalesef siyasette Kendine özgü bir iklim var. Ve Muhalefeti kendisine zarar verecek düzeyde yıkıcıdır. Bu Gelişmiş ülkelerde örneğin İngiltere de böyle değil.

Geçmişte Koalisyon olmaları onları iktidar sorumluluğundan kurtarmaz. Buna böyle bakmak lazım. Ülkemiz 2001 yılında ne hallerdeydi görmek lazım.

Ha bu hükümetten çok mu memnunum .Değilim. Benim aslı gördüğüm ihtiyaçlarımı çözemedi. Ve memnun olmadığım politikalar da güttü. Lakin gerçekçi olduğumda İktidara aday olanlar arasında en sağlıklı politikalara sahipler. Bu politikaları her ne kadar benimsemesem de...

NativeAmerican
07-19-2007, 02:21 AM
haklisin. fakat Turkiye'de siyaset uzerine izlenimlerim, koalisyon ile ulkenin saglikli yonetilemedigi, muhalefet dahil herkesin meydanlarda cok fazla konustugu, gercekten de proje gelistiremedigi...
fikrimce duble-yol yapmak yeterli bir proje sayilmaz.

bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak kisisel beklentilerim, milli savunma alaninda proje uretmek, teknolojiye daha fazla odenek ayirmak, bankalar, limanlar dahil benzeri mekanlarin sadece Turkiye veya Turk sirketlerinin sahip olmasi.

Ozellikle Askeriye+Teknoloji alaninda proje uretmek.
-ki zaten bircok proje mevcud fakat -sanirim- onceki hukumetlerin cirkef anlasmalari ile yol kapanmis gorunuyor.

basit bir ornek ile, yerli mali piyade tufekleri, polis ve subaylarin kullandiklari silahlar... Yerli mali piyade silahlari, yabanci ulkelerce saglanan silahlardan daha kaliteli ve ucuz olmasina ragmen butun ihaleler yabanci sirketlere veriliyor.

bunun sebebinin bulunmasi lazim. birtakim projeler zaten gelistirilmis fakat onu hep tikanmis. bunlarin onunun acilmasi gerekir. bugune kadar muhalefet dahil hic kimse gizli guclerin, yerli malini bloke edip yabanci yatirima yol acan gizli anlasmalarin kaynagini arastirmamis, onerge vermemis.

sahsen, bunlarin birbir gunyuzune cikarilmasini dilerim.

Bir diger istegim ise, yukarida yazdiklarim ile baglantili; vatandas olarak gizli de olsa bir cok anlasma, ihale ve nedenleri, aselsan muhendisleri dahil bircok seyin gunyuzune cikarilmasi ve halkin yeterince bilgilendirilmesidir.

CIA bile 20 yil once yapilan seyleri gunyuzune cikarip halki bilgilendirirken, Turkiye'de olan biten, veya olmus birtakim seylerin tarihe gomulmesi cok yanlis...

maalesef, iktidar olsun, koalisyon olsun, muhalefet olsun, kimse bunlarin ustune dusmuyor.

muhalefeti de pek takdir ettigimi soyleyemem. butun bu akp sirlarini nedense propaganda araci olarak kullandi. yani bir nevi CHP yararina AKP'nin oy kaybetmesini saglayarak dikkatlerini uzerlerine cekmeye calistilar. bu nedemek oluyor? sudur: bu zamana kadar olan biteni secime kadar sakla gizle, iki hafta kala dok ortaya... Muhalefet de en az hukumet kadar sucludur gozumde...

nesterin
07-19-2007, 03:07 AM
Devlete 1 ytl vergi borcunuz olsun bunu sizden bir şekilde katlamalı olarak alır kuruşunu bırakmaz.Yapamıyorsa taşınır veya taşınmazlarınızın üzerine haciz koyar,alacağını garanti altına alır...

Birde böyle vergi cezaları varki onuda NAH alır....!

Sattımsa ben sattım diyen yarın yargının önünde affettimse ben affettim diyebilecekmi ? Affettiği babasının parasımı ? Kimden neyi affediyor,neyin karşılığında ???

Bunlar ölünce zaten Allaha yediklerinin hesabını verecekler de..
Ben bu dünyada da hesap vermelerini istiyorum Rabbimden.
Müslümanlıklık eksenin de politika yapıp helali haramı alın terini bir kenara koyup padişahlar gibi sorgusuz sualsiz milletin parasını yemek nasıl olurmuş
YÜCE DİVAN DA boy göstermeleri lazım.:rolleyes:

HYML
07-19-2007, 03:23 AM
Eleştiriyi takdiri entellektüeller yapabilir. Yahut bilirkişi uzmanları yapsın.

Hıcal Uluç kendisini “fevkalade yeteneksiz” bir kişi olarak değerlendiriyor. Futbol oynamayı deneyen, ancak takım arkadaşları tarafından oynama şansı bile verilmeyen Uluç'un, önce voleybol takımı kurup mahallede herkese voleybol, sonra basketbol öğrettikten sonra yine takım dışı kaldığını... Hatta, oynama şansım fazla olur diye aynı taktiği beyzbolda bile deneyip, arkadaşlarına öğrettikten sonra kendisi iyi oynayamadığı için arkadaşları tarafından yine çemberin dışına itildiğini: "Her türlü sporu denedim, hiç birinde başarılı olamadım. Aslında fevkalade yeteneksiz bir adamım."

Bitmedi. Ankara'daki Kurtuluş Ortaokulu'nun son sınıfında okurken müzik hocası bir okul korosu kurmaya karar verir. Seçme yapılacak 100 kadar öğrenci arasında Hıncal Uluç da vardır: "İki satır söyledikten sonra hoca hepimizi susturdu, o yüz kişi içerisinde parmağıyla beni işaret etti ve 'dışarı' dedi. Böylece spordan sonra müzisyen olma hayallerim de sona erdi. Resim dersen zaten hiç yok. Kuzenim Ahmet (Taner Kışlalı) yapardı benim resimlerimi ilkokulda." Çok iyi bir öğrenci olduğu için (Uluç, eğitim hayatı boyunca sınıfın ilk üçü arasına girer hep) okul müsameresinde ona Reşat Nuri Güntekin'in Vergi Hırsızı adlı oyununda başrol oynatır hocası. Bugün iş adamı olan Alaattin Beyti de ikinci rolü oynamaktadır. Sonuç mu? "Alaattin onbeş dakikada beni sildi süpürdü. İkinci temsilde de en ön sırada oturan velilerden biri düşüp bayılınca benim sahne hayatım sona erdi. Aslında fevkalade yeteneksiz bir adamım." Hıncal Uluç bütün bunlardan sonra Bernard Shaw'ın şu sözüne uymaya mecbur kalır: "Yapan yapar, yapamayan eleştirmen olur."

http://img260.imageshack.us/img260/6345/uluc1oc7.jpg

Güzellik ve baldırbacak yarışmalarının vazgeçilmez adamı, Milli jürimiz Uluç bu seçimlerde oyunu MHP'ye verecekmiş. Hayırlı olsun.

Aldın kabul ettin mi?
-Ettim!
Aldın kabul ettin mi?
-Ettim!
Aldın kabul ettin mi?
-Ettim ulan ettim naaapim?

gurkan
07-19-2007, 03:42 AM
http://img260.imageshack.us/img260/6345/uluc1oc7.jpg

Güzellik ve baldırbacak yarışmalarının vazgeçilmez adamı, Milli jürimiz Uluç bu seçimlerde oyunu MHP'ye verecekmiş. Hayırlı olsun.

Hincal Uluç'un benim tanımım ile ne derece entellektüel olduğu şüphelidir.

Spor ; Güzeller ; Şarap ...

Bu ve benzerlerinden anlayanlardan Ne olur söylemeyeyim.

Ama Entellektüel diye bu doneleri önümüze koyanlarda arıza arayabiliriz.

(Yanlış anlama Usta senin benim önüme bunları örnek diye servis yapanlara sözüm)

Ben Bu seçimde MHP 'ye Oy vermeyeceğim. Onu Denedim.

Alparslan
07-19-2007, 03:49 AM
Hincal MHP ye oy aticak...atsin ne zaman atmadigini simdi neden attigini yaziyor zaten...okumak lazim, simdi sozunden 180 derece donebilen firdondu buyuklerimizin partilerine oy atanlara degil OY ALACAKLARA yani adaylara bakalim isterseniz:
-CHP bir halta yaramaz ya sayin buyugumuzun gozunde...Ama tutar eski genel sekreterini bi guzel reklamla alir secime 1 ay kala aday yapiverir. Ertugrul Gunay. Akp chp ile koalisyona gitmiyor cunku icine almak istiyor.
-Turkluge ve degerlerine assagilayici gozluklerle bakan ve bende eskiden bunlardandim simdi astim ayaklarindaki gazeteci bozmasi'nin esi. Kendisi aday bile olmaya cekiniyor ve hatta hanimi bile adamin soy adini degil kendi soyadini one cikariyor. Ozlem Piltanoglu -Turkone

kalanlarida ekliycem...insallah

nesterin
07-19-2007, 04:02 AM
Ha ha ha partiler, parti liderleri bitti şimdi seçmenleri mi eleştireceğiz;)
Etmeyinnnnnn
Elalem kime oy verirse verir siz vermeyin olsun bitsin..
Oylara da ambargo..
Sandık başını düşünüyorum adam hazırlanmış gelmiş
sandık başından bir partinin yetkilisi sesleniyor ( elinde X yemiş kişilerin listesi var)
kardeş sen bizim partiye oy vermeeeeeeeeee
yakışmıyonnnnnnnnnn;)

Hatta bunu mitinglere de indirgerseniz sandığa gitmeden çözmüş olursunuz.
Şöyle bir tararsınız mitiglere gelenleri....
Kardeş bu alan size göre değil başka mitingler var 2 sokak ötede....;)
:lol::lol::lol::lol:
yani

Alparslan
07-19-2007, 04:15 AM
Bu arada aklima takilan birsey var...Hani su akp lilerin cok sevdigi-saydigi, agucuk bugucuk yaptiklari bir prof vardi ya...Baskin Orandi adi sanirim...Simdi cinsi yonden ne olduklarina karar veremeyen arkadaslarin sozcusu olmus...E TAM DEMOKRATIK adam canimmmm...AKP cok sevmisti bu adami...verdiginiz oylarin kime gittigini anlayip sevinirsiniz herhalde...