View Full Version : Zana: D.Bakırlı değil, Kürdistanlı'yım
Emil_Diniyev
07-19-2007, 02:18 PM
DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayının Bingöl'de düzenlediği mitingde konuşan Leyla Zana, "Buralar Doğu ve Güneydoğu değil buralar Kürdistan'dır" dedi. 19 Temmuz 2007 22:40 Yazı boyutunu büyütmek için http://image.haber7.com/font-size-12px.gif http://image.haber7.com/font-size-14px.gif http://image.haber7.com/font-size-16px.gif http://image.haber7.com/font-size-18px.gif http://image.haber7.com/haber/70810.jpg
Mitingin açılış konuşmasını DTP Bingöl İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz yaptı. Ersöz'ün ardından DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve Bingöl Bağımsız milletvekili adayı Mehmet Nuri Özmen de birer konuşma yaptı. DTP'liler konuşmalarında sürekli AK Parti'ye yüklendi.
Özmen'in konuşmasının ardından DTP'lilere seslenen eski DEP'li Leyla Zana konuşmasına Kürtçe başladı.
Bir süre Kürtçe konuşan Zana, partililerin, "Bingöllüler Zazaca biliyor, konuşmalarınızı anlamıyor" uyarıları üzerine konuşmasına Türkçe devam etti.
Konuşmalarında sürekli Kürtlerin yasal haklarının verilmesini isteyen Zana, ülkenin bölünmemesi için bunun şart olduğunu söyledi.
Leyla Zana, mitinge katılan DTP'lilere, "Bana Diyarbakırlı diyorlar ben Diyarbakırlı değil, Kürdistanlı'yım. Buralara doğu, güneydoğu diyorlar buralar doğu, güneydoğu değil Kürdistan'dır" dedi.
Zana konuşmasına şöyle devam etti: "Bizlere bölücü diyorlar. Aslında bu topraklar bizim. Onlar buraya gelmeden uzun süre önce biz buralarda yaşıyorduk. Onları konuk ettik. Şimdi de buralara sahip çıkıyorlar. Biz bunu hak etmedik. Sürekli olarak mücadele ettik. Biz 91'de kapanan bütün kapıları azimle açtık. Oradaki ömrümüz kısa sürdü. Çünkü o günün şartları onu gerektiriyordu. Şimdi yine kapıları zorluyoruz. Ben buraya 2-3 oy için gelmedim sizlerin geleceğini sizinle görmeye geldim. Sandığa oy için gitmeyeceksiniz. Sandığa Kürt kimliğini, yasal hakları elde etmek için gideceksiniz. Bu ülkede Kürt halkının yaşadığı kabul edilmeli ve bütün yasal haklar verilmelidir."
2,5 saat süren mitingin ardından PTT kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi olaysız bir şekilde dağıldı.
Bunu Turk Websaylarinda gazarkan gordum :x.
Emil_Diniyev
07-19-2007, 02:27 PM
Turkiya biraz fazla demokrat man olsam bunlari asarim :D.
binbirincigece
07-19-2007, 02:33 PM
Konuşmalarında sürekli Kürtlerin yasal haklarının verilmesini isteyen Zana, ülkenin bölünmemesi için bunun şart olduğunu söyledi.
O zaman yasal olmayan hak talebi yöntemlerinden vazgeçecekler
Leyla Zana, mitinge katılan DTP'lilere, "Bana Diyarbakırlı diyorlar ben Diyarbakırlı değil, Kürdistanlı'yım. Buralara doğu, güneydoğu diyorlar buralar doğu, güneydoğu değil Kürdistan'dır" dedi.
Biz Kürdistan diye bir yer bilmez ve kabul etmeyiz; o zaman defolsun Kürdistan dediği güneydoğu neresiyse orada zırvalasın.
Zana konuşmasına şöyle devam etti: "Bizlere bölücü diyorlar. Aslında bu topraklar bizim. Onlar buraya gelmeden uzun süre önce biz buralarda yaşıyorduk. Onları konuk ettik. Şimdi de buralara sahip çıkıyorlar. Biz bunu hak etmedik.
Siz kesinlikle Alparslan'ın ordusundaki 14 bin kişinin torunları olamazsınız.
Sandığa oy için gitmeyeceksiniz. Sandığa Kürt kimliğini, yasal hakları elde etmek için gideceksiniz. Bu ülkede Kürt halkının yaşadığı kabul edilmeli ve bütün yasal haklar verilmelidir."
Sandığa gitmek için önce dağdan inmen gerek. Ayrıca Kürt halkı diye bir şey yoktur. Türk Halkı vardır; bu halkın içinde Kürtler de vardır.
Karayılan
07-19-2007, 02:37 PM
Siz kesinlikle Alparslan'ın ordusundaki 14 bin kişinin torunları olamazsınızNey? 14 bin kisi mi? Abi Alparslan'in ordusu toplam 16 bin kisiydi :D Hem o zaman toplam kurd nufusu tas catlasa yer patlasa 50-100 bindir :D
chepny
07-19-2007, 02:47 PM
Seçim yasağı başlamadan söyleyeceklerimi söyliim;
Bunların bu kadar g..tünün kalkması AKP'nin suçu...
Bakanın elini sıkmayan öğrenci hapse atılıyor. Bu p..çler meydanlarda rahatça ötebiliyor.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...
Karayılan
07-19-2007, 02:55 PM
Seçim yasağı başlamadan söyleyeceklerimi söyliim;
Bunların bu kadar g..tünün kalkması AKP'nin suçu...
Bakanın elini sıkmayan öğrenci hapse atılıyor. Bu p..çler meydanlarda rahatça ötebiliyor.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...Ben de tam bunu soyleyecektim ki araya malazgirt savasi girdi :D
AKPseverlere bir sorum var. Erkek gibi yanitlasinlar...
AKP iktidarindan once bu konusma yapilmis olsaydi ne olurdu? Simdi ne oldu?
binbirincigece
07-19-2007, 02:59 PM
Turkiya biraz fazla demokrat man olsam bunlari asarim :D.
Geç kaldık; neyse bir dahaki seçimde aday ol; oyum sana :D :D
Emil_Diniyev
07-19-2007, 03:10 PM
Geç kaldık; neyse bir dahaki seçimde aday ol; oyum sana :D :D
Olar :D....
chepny
07-19-2007, 03:13 PM
Emil; sana bir oy da benden :D
Emil_Diniyev
07-19-2007, 03:18 PM
Bashqa oy veren yoxmu ? :D.
Sabır.
Bu vatanın tek parca tası alınacaksa evvela gelip beni oldurecekler. Benim vatanımdan bir parca alınacaksa ben bunu fani hayatta gormem. Evvela gelip ruhumu bedenimden cıkarsınlar ki beni ezebilsinler. Olu bedenimi ezebilirler ruhumu asla...
Bunların "Kurdistan kuracagız" demesini sahsen "seni oldurecegiz" diye algılıyorum.
Siz de oyle algılayın.
Mar(a)don(a)
07-19-2007, 07:22 PM
Arkadaş bu kadarı artık pes dedirtiyor ya!!!
Bunlar iyice zıvanadan çıkmaya başladı artık.
Google çıkıyor "yanlışlıkla" Türkiye haritasında ...istan oluşturuyor.
TV açıyorsun töre dizileri aldı başını gidiyor.
Adamın biri çıkıyor fransız TV sine PKK terör değil muhalefet örgütü diyor.
Gün geçmeden "saygın" bir yazar aynı hikayeyi tekrarlıyor.
Asırlar boyu senin ekmeğini yiyen Irak sana ultimatom veriyor, "bak girersen kızarım haaa...".
Ve bugün yok artık dedirtecek olay "Ben Diyarbakırlı değilim..." diyor.
Ve bunlar hala toplumun "saygın" kişileri olarak lanse ediliyor. Bir allahın kulu çıkıp sen ne diyorsun demiyor, diyemiyor, dedirtilmiyor. Başlarım senin soyuna da sopuna diyemiyor.
Osmanlı borç batağında boğulmak üzereyken bile toprak satmayı kabül etmezken, şimdi adamlar çıkıp atasının malını satıp övünüyorlar "Ben ona buna bakmam alıcı çıkarsa satarım" diye. Sanki atasının malını satıyor.Aslında evet atasının, atalarının malını satıyor, Osman Gazinin, Kanuninin, Beyazıtın, Fatihin, Sait onbaşının, Ahmetin, Mehmetin canla, başla, kanla kurduğu ülkenin topraklarını satıyorlar. Bu insanlar bu kadar aptal değil, aksine çok çok zekidirler, ne yapıklarını çok çok iyi biliyorlar.
Diğer taraftan adamlar olmayan bir devletin vatandaşıyım diye övünüyorlar, bas bas bağırıyorlar.
Diğer taraftan soykırım zırvalıkları baş ağrıtıyor. Çok çok girmek istediğin AB üyesi Fransa çıkıyor bu saçmalığı kabül ediyor. Üstelik olmadı dersen seni hapse atarım orda geberirsin diyor.
Bu ülke bu kadarmı ucuzladı? Bu kadar mı güçsüzleşti? Bu kadarmı sahipsiz kaldı? Yönetim bu kadarmı ruhsuzlaştı? Arkadaş soruların ardı arkası kesilmiyor, fakat cevap bulunamıyor. Tekrar tekrar F5 tuşuna basıyorum, sonuç aynı çıkıyor.
Haa şimdi diyeceksiniz çözüm bu parti yada şu parti. Hepsi boş arkadaş. Şovdan başka bişey yapmıyorlar, yapamıyorlar.
Siyaset meydanı çok kaygandır, ne ne erler kayıp gittiler. Kaymamak için Atatürk, Gandi, Hümeyni, ... gibi bir dahi, akıl dolu bir insan, ülkesini karşılıksız sevecek kadar fedakar, çok iyi bir stratejist lazım, ki bu topraklarda fazlasıyla var bu özellikteki insanlardan. Ama bunlar birilerinin işine gelmez. Fakat gerekirse bu amaç uğruna sırtını dayayacaksan dayayacaksın birilerine, ama kendi şartların dahilinde. Hümeyni örneğinde olduğu gibi (ABD senelerce bu adama güvendi destek verdi, sonunda şahı devirip yerine bu adamı getirdi. Hümeyninin ilk icaraatı amerika elçiliğindeki 66 kişiyi çeşitli bahanelerle rehin aldı. ABD allem etti kallem etti sonunda dizine döve döve her vatandaşı için para ödemek zorun da kaldı.)
Sonuç olarak, madem bunlar bizimle manevi olarak savaştalar, biz de manevi savaş vermemiz lazım. Sözde değil özde savaş lazım.
Derseniz biz böyle havalı sözleri çok duyduk, biz de zaman zaman gaza geldiğimiz zaman söylüyoruz. Keşke her şey konuşmakla bitse diyorum sadece :).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.