PDA

View Full Version : Seçim Sonrası Durumumuz Ne Olur?

teginalp
07-19-2007, 02:55 PM
Herkezler tam gaz propagandaya devam ediyor da, 23 ünün sabahı tek başına iktidarız diyenler hariç burada sonuç ne olur diye fikir üreten yok.
Sahi bu kadar gürültünün sonunda ne olacak dersiniz?

Muhtemel senaryolar şöyle olabilir:

1. AKP tek başına iktidar:
Eğer 367 yi geçerse önce hükümeti kurar, sonra Cumhurbaşkanını seçer, sonra ........?
Eğer 367 den az olursa, sonucu belli olacağından hükümet kurmaya bile gerek yok.

2. CHP tek başına iktidar:
Aynı açıklamalar burada da geçerli olabilir.

3. CHP+MHP koalisyonu :

4. CHP+MHP+kumar borcu olmayan:lol: yeter sayıda dış destek:

Bu olasılıklar uzar gider.

Başka aklıma gelmeyenler var mı sizin düşündüğünüz.

Not: Ben biliyorum ama pazartesi söylerim yok. En geç pazar akşamına kadar yazılanlar ciddiye alınır.

Karayılan
07-19-2007, 02:57 PM
CHP-MHP olur gibime geliyor.

chepny
07-19-2007, 03:03 PM
Bence hükümet kurulamayacak, cumhurbaşkanı seçilemeyecek ve yeniden seçime gidilecek.

Daha doğrusu herşey o kadar birbiriyle içiçe girmiş ki ne olacağını kestirebilmek çok zor.

Benim isteğim ise Ordunun yönetime el koyması... Türkiyenin kısa vadede içe kapanıp toparlanması...

teginalp
07-19-2007, 03:07 PM
Bence hükümet kurulamayacak, cumhurbaşkanı seçilemeyecek ve yeniden seçime gidilecek.

Daha doğrusu herşey o kadar birbiriyle içiçe girmiş ki ne olacağını kestirebilmek çok zor.

Benim isteğim ise Ordunun yönetime el koyması... Türkiyenin kısa vadede içe kapanıp toparlanması...

O zaman oylar AKP ye.
Birilerinin söylediğine 23 ünün akşamı 400 milletvekili ile AKP seçilecek, 24 ünün sabahı da ordu el koyacak mış.:)
Demek ki AKP ye verilen oylar, orduya davetiye oluyormuş.;)

binbirincigece
07-19-2007, 03:19 PM
AKP tek başına iktidar;367 veya değil. Zaten bu çok önemli değil çünkü eski olacak meclisteki milletvekillerinin seçime katılmaması tamamen önümüzdeki seçimlerde de koltuklarını koruyabilmek için parti liderlerine hoş görünme çabasıdır. Cumhurbaşkanı da seçilir ama AKP'nin eskisi kadar güçlü olmayacağı kesin. Dolayısıyla intikam almak gibi bir tavır içine girmeleri de söz konusu değil. Meclisi partiler için zayıflatacak önemli bir bağımsız faktörü var. Neyse 3 gün sonra göreceğiz; boşverin. Hem Cuma oldu seçim yasağı yürürlükte...:D

teginalp
07-22-2007, 11:13 AM
Üç partili ve bir sürü bağımsızı olan yeni Meclisimiz Milletimize Hayırlı Olsun.
Şimdi soru şu:
AKP+MHP gibi bir hükümet mümkün mü?
Mümkün olursa getirileri ve götürüleri neler olabilir?

Uzbey
07-22-2007, 11:31 AM
Tek basına askeri istiyoruz iktidara!

Mgas
07-22-2007, 11:47 AM
O degilde

Benim durumum bu :)

http://tarccin.com/blog/wp-content/uploads/2006/11/yorgun.jpg

Geri cıkacam daha...

Mgas
07-22-2007, 11:49 AM
MHP muhtemelen orijinal cizgisinde, koalisyona yaklasmadan gelecek secimleri goz onune alarak is yapacak. Ortada bir koalisyon olmasada isbirligi olacaktır elbet.

MHP nin meclise girmesi iyi oldu.

Seckjin Khan
07-22-2007, 11:58 AM
Çok ilginç bir dönem yaşıyoruz...

http://www.gapgundemi.com/haberresim/akparti_logo.gif
Halkımız neredeyse %50 lik bir oyla AKP yi yine birinci parti yaparak Hükümet kurup Cumhurbaşkanı seçmesine izin verdi.AKP mecliste 350 millekvekiliyle temsil edilecek gibi görünüyor.Cumhurbaşkanı için yeterli olmasa da MHP bu seçime gireceğini açıklamıştı yanii herşey AKP nin istediği gibi gelişiyor.

http://img138.imageshack.us/img138/1139/logo2hr4.gif
CHP'nin oyları düşmemiş gibi görünse de Ana Muhalefet partisinin bu seçimlerde en azından 4-5 puan yüksek alması gerekirdi.O açıdan baktığımızda bence CHP başarısız oldu ve Deniz Baykal'ın aktif siyasetten çekilmesi ve CHP'yi ayağa kaldıracak bir sembol isim üzerinde uzlaşılması gerekir "Örnek:Cem Boyner"

http://images.habervitrini.com/haber_resim/mhp_logo.jpg
MHP bu seçimlerin en başarılısı diyebiliriz az vakitte çok iş yaptı ve artan PKK terörünü kullanarak meclise "Merhaba" dedi.AKP'nin milletvekili sayısını düşürdü.Umarım iyi bir Muhalefet yapar...

http://img165.imageshack.us/img165/5368/dplogotk5.jpg
DP gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.ANAP ile bir birleşme gerçekleşeceği sırada herkes bu birleşmenin AKP'nin oylarını böleceği düşünüldü ama birleşme olmayınca herşey allakbullak oldu Halk Halk için Parti değilde Parti için Halk'ın var olduğunu anladı.DP'nin %10 luk seçim barajını ya geçeceğini yada bir farkla kaybedeceğini düşünmüştüm.Gönlüm girmesinden yanaydı ama çok az oy aldı ve Genel Başkan'ını Mehmet Ağar'ın istifasıyla Tarihin tozlu raflarına gitti...

http://image.haber7.com/haber/27767.jpg
DTP'de artık Mecliste...
DTP lilerin desteklediği Bağımsızlar 20 milletvekilyle Mecliste bir grup kurabilecek ,bu açıdan da meclis gerçekten çok önemli bir dönem geçirecek...

Mgas
07-22-2007, 12:13 PM
DTP'de artık Mecliste...
DTP lilerin desteklediği Bağımsızlar 20 milletvekilyle Mecliste bir grup kurabilecek ,bu açıdan da meclis gerçekten çok önemli bir dönem geçirecek...

Eskiden de girmislerdi bunlar. Atıldırlar.

Bu acıdan bakınca MHP nin girmesi ozellikle iyi oldu.

CHP'nin oyları düşmemiş gibi görünse de Ana Muhalefet partisinin bu seçimlerde en azından 4-5 puan yüksek alması gerekirdi.O açıdan baktığımızda bence CHP başarısız oldu ve Deniz Baykal'ın aktif siyasetten çekilmesi ve CHP'yi ayağa kaldıracak bir sembol isim üzerinde uzlaşılması gerekir "Örnek:Cem Boyner"

CHP kendini sola, alevilige...endeksledi. Bunun sonucları bu'dur. Sayet CHP yukselecekse tek yolu bu sol cizgiden ayrılıp Ataturk gibi solculugu,aleviligi....degil Turk Milletinin her kesimi kucakalayabildigi bir yol tutması olacaktır. Yoksa oy toplamasına imkan yok.

MHP bu seçimlerin en başarılısı diyebiliriz az vakitte çok iş yaptı ve artan PKK terörünü kullanarak meclise "Merhaba" dedi.AKP'nin milletvekili sayısını düşürdü.Umarım iyi bir Muhalefet yapar...

Bu acıdan degerlendirmemek gerek. DTP bagımsaız adaylarının bu aralar meclise girdigi donemde cok onemliydi MHP. %85 civarında artıs goruldu ancak benim Malatyadan 1 tane bile cıkmadı simdiye kadar :( Kimse bize bunun yukumlulugunu yuklemesin burayı gozden cıkardılar. Onlar bize 2 verdi biz onlara 10. Onlar bize 6 verse Sinasi Beyi cıkarırdık.

yavuz
07-22-2007, 12:52 PM
Olacak is degil...

AKP, oylarin yarisini supurdu.

CHP, oldugu yerde sayiyor.

MHP, basarili gozukse de son derece basarisiz.

DP, barajin yakinindan bile gecemedi.

SP, AKP'nin oylarini bolmeyi beklerken, kendi de oy alamadi.

DTP, "vatan hainlerinin partisi" mecliste istedigi yere kavustu!

CHP'nin, IP'in, MHP'nin, KanalTurk'un, Yenicag TV'nin, Cumhuriyet Gazetesi'nin ve -sozum ona- Ulusalci yayin organlarinin aylar oncesinden atmaya basladiklari AKP karsiti tezahuratlar acaba kimin isine yaradi?

AKP'ye oyle yuklenildi ki; bir anda "magdur" olup cikiverdi, 369 milletvekiline Cumhuriyet tarihinde sahip olabilmis olan tek parti...

AKP'ye kimse sormadi, 4,5 yildir ne yaptin diye. Zaten yaptiklarindan dolayi degil, "magduriyeti"nden dolayi kapti oylari AK Parti.

Suclusu kim?

Sizlersiniz, forum sakinleri! Ve (yanlis anlamayin) sizin gibi diger ELESTIRMEN'ler...

7'den 70'e "Ampuller sonecek" diye siz dediniz...

Hep sacma sapan nidalari siz attiniz...

Bir defa da "hakli oldugumuz taraftan vuralim su AKP'yi" demediniz...

Alsancak'ta, surada, burada yuruyenlere siz destek verdiniz...

Simdi ne oldu?

Karli cikan siz misiniz? MHP mi? CHP mi?

Yoksa, AKP mi?

"Siz" derken; hepiniz degilsiniz elbette, ama "siz" yine ustunuze alinin. Bundan cikaracigimiz ders cok... Tekrar tekrar dusunun... Yasadiginiz ulke, "ezilen"in, ezik gosterilenin yaninda bulunan saf ve cahil insanlarin yasadigi bir ulke.

Bu ulkede, uygulayacaginiz politikalari iyi secmeniz lazim. Turk Halki, sloganlarin pesinden gider. Sloganlarin pesinden suruklediginiz insanlar oldugu gibi, sloganlariniza gicik olanlar da cikacaktir. Gicik olanlar %50 oraninda, hayirlisi...

Alparslan
07-22-2007, 12:59 PM
Ben inancimi kaybettim arkadas...burada konusanlarin bile yarisi akp ye oy atmis olabilir...lami cimi yok halkimin yarisi bu yonetime devam dediyse bana da gurbetliklerde kulturel faaliyetler duser...
Isteyen alsin akp zihniyeti ile yasasin.BENI YOK SAYSINLAR...Gorunen istenmiyoruz zaten bu topraklarda TURK olarak...Mozaik olasicalar

Karayılan
07-22-2007, 01:01 PM
AKP'nin milletvekili sayisini degil CHP'nin milletvekili sayisini dusurdu. AKP'nin milletvekili sayisini dusurenler beklendigi gibi dtp oldu...

Turk
07-22-2007, 01:49 PM
Bazılarımıza komik gelebilir ama ben Muhsin Yazıcıoglu'ndan harbiden umutluyum. MHP'ye oy verdim fakat Muhsin Bey tek basına MHP'den daha etkili olur.

Karayılan
07-22-2007, 02:47 PM
AKP cumhurbaskanini sececek.

CHP'nin koltuk sayisi azalacak.

MHP etkili muhalefet yapabilirse koltuk sayisini arttiracak.

Terorle mucadele de kararli adimlarin atilmaz ise AKP de koltuk kaybedecek.

DTP karar almaya etki edemese de meclis icinde kucuk bunalimlar yaratabilir. Akilli kullanilabilirse bu MHP'nin isine yarar

Yeni meclis icin ongorum boyle...

binbirincigece
07-22-2007, 02:47 PM
Tek basına askeri istiyoruz iktidara!

1. Ülkede bunca sivil varken iş bir avuç askere mi kaldı şimdi. Asker zaten kendi sorumluluk alanında tek başına iktidardadır. Ordu her zaman siyasetin dışında ve üzerindedir. Askerin işi ülke yönetmek değildir. Siyaset yozlaşmışsa bunu düzeltecek kurum da ordu değildir. Geçmişte böyle olmuş olması bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Ayrıca ordunun siyasete müdahalesi her zaman hem orduyu hem ülkeyi zayıflatmıştır.

2. Yukarıda söylediklerimi bir kenara koyalım; seçim sonuçlarına bakınca halkın %60'dan fazlasının bu söylediğini istemediği sonucu ortaya çıkıyor. Halka rağmen halkçılık yapılmamalıdır, yapılırsa halk bir sonraki seçimde işte bugün gördüğümüz manzarayla karşınıza çıkar.

3. Türkiye laiktir, laik kalacak. Bundan kimsenin şüphe etmesine gerek yok. Cumhurbaşkanı da seçilir ama AKP'nin eskisi kadar güçlü olmayacağı kesin. Dolayısıyla intikam almak gibi bir tavır içine girmeleri de söz konusu değil. Meclisi partiler için zayıflatacak önemli bir bağımsız faktörü var. Şunu da belirtmek gerek, iktidar deneyimi AKP'yi uslandırmıştır. Eğer AKP bu kadar güçlü olmasaydı emin olun marjinalleşir, bu ülkeye daha fazla zarar verirdi.

Mgas
07-22-2007, 03:54 PM
7'den 70'e "Ampuller sonecek" diye siz dediniz...

Hep sacma sapan nidalari siz attiniz...

Bir defa da "hakli oldugumuz taraftan vuralim su AKP'yi" demediniz...

Alsancak'ta, surada, burada yuruyenlere siz destek verdiniz...

Simdi ne oldu?

Ben bu sacma "Cumhuriyet Yuruyusleri"

Sacma "karalama kampanyaları" na sonuna kadar karsı oldum.

Cumhuriyet mitingi dediler sola endeksli cumhuriyet kılıfı altında sola "birlesin!" mesajları verilen SACMA SAPAN yuruyusler yaptılar.

SACMA SAPAN karalama kampanyaları yaptılar. Sonuc olarak AKP tezkip yayınlattı.

Onlar sacmalayınca AKP kazandı.

Secim oncesi

40'a yakın AKP

22 civarlarında CHP

17 civarlarında MHP bekliyordum.

Bagımsızlarında 20 civarında girecegi zaten bangır bangır her kanalda yayınlanıyordu.

AKP bekledigimizde cok

CHP ve MHP bekledigimizden az geldi.

Simdi onumuzde bazı meseleler var

1-Meclise giren DTP bagımsızları
2-Cumhurbaskanlıgı secimi
3-DTP yi basa cıkaranlar ve bunları organize edenler....
....

Ben Sezer'in gorevine devam etmesine karsı degilim ama yasalar...

Tabriz_Han
07-22-2007, 04:06 PM
Kurdistan Turkiyeye karsi Savas acacak, Barzani Erdogana gel benimle bir ol diye kandiracak ve sonunda onu kafes icinde Kuzey Irakda gezdirecek :lol:

dervish
07-22-2007, 04:22 PM
Bi bakayım dedim. Bakmaz olaydım.

Hayırlı kapaklar arkadaşlar.

Mgas
07-22-2007, 05:38 PM
ABD: "Demokrasi için büyük başarı"

22 Temmuz, 2007 22:02:00 (TSİ)

ABD Dışişleri Bakanlığı�nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Türkiye'de yapılan genel seçimlerin, Türk demokrasisi açısından büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Bryza, "Bir defa daha Türk demokrasisi, nasıl çalıştığını gösterdi" dedi ve seçimlerin, tamamen hür ve adil biçimde gerçekleştiğini belirtti.

Matt Bryza, "Bu seçim, Türk anayasal süreçlerinin ve laik demokrasisinin nasıl çalıştığının bir başka örneği" diye konuştu.

Bryza, sonuçların henüz kesinleşmemesinden dolayı partiler bazında bir değerlendirme yapmaktan kaçınarak, bu konuda Ankara'daki ABD Büyükelçiliği�ne danışılmasını önerdi.

"Sarkozy'nin etkisi olmadı"

Avrupa Parlamentosu�nun ikinci büyük grubu Sosyalistler'in Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma da, Türkiye'deki seçim sonuçlarının "halkın ülkeyi AB'ye yaklaştıran hükümete destek verdiğini gösterdiğini" söyledi.

Wiersma, Sosyalist grup adına yaptığı yazılı açıklamada, "askeri baskıya ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin (Türkiye'ye olan) düşmanlığına karşı duran Türk halkını kutladığını" bildirdi.

İlk sonuçlara göre, AK Parti'nin oylarını "yüzde 34'lerden yüzde 50'lere yaklaştırmasına" dikkati çeken Wiersma, hükümetin �milliyetçilerin Kürt sorunu ve Kıbrıs konusundaki baskılarına rağmen reform ve demokrasi gündemiyle� destek gördüğünün anlaşıldığını kaydetti.

Wiersma, �Seçimlerde Sarkozy'nin etkisi sonuç vermedi. Eğer Sarkozy'nin görüşleri Türk halkı üzerinde etkili olmuş olsaydı, oyların AB karşıtlarına ve milliyetçilere kayması gerekirdi� görüşünü savundu.

Daha gelecektir bu tip kutlamalar. Bugun gorursunuz ;)

"-Kahrolsun Amerika! Din kardeslerimizi oldurduler."

"ABD: Kutluyoruz. Buyuk basarı "demokrasi" adına (Bu ulkede her sey derin bir demokrasi seffaf :D )

"-ABD bile tebrik ediyor kardesim"

Mgas
07-23-2007, 02:22 AM
Sunu da atlamamk lazım. Dun secim sonucları verildikten sonra bizim partilerin il binalarını ziyaret etmeye cıktım.

AKP nin onunde zaten davul zurna calıyorlardı. Ancak dikkatimi ceken

AKP bayraklarının coluk cocugun (oy verebilen turleri tabiil :) ) elinde olduguydu.

Yani

Daha boyle belirli bir yasa oturmus, egitim gormus, memuriyetlere getirilmis insanlar daha MHP yandası

Ancak

Ozellikle esnaf ve esnaf aileleri AKP yandascısı

----------------------------------

"Dusen yenmelidir" kuraldır. DP dustu safındaki herkes bir parca aldı tabii. MHP en buyuk ısırıgı alandı.

Bu "Cumhuriyet Yuruyusleri" sonrası genel olarak sag kesimin oyları iyice AKP ye
yani MHP nin oylarıda AKP ye kaydı.

---------------------------

Sonuc olarak bizim "Baykal basarısız" "niteliksiz" demelerimiz bosuna cıkmadı.

chepny
07-23-2007, 03:22 AM
Seçim Sonrası Durumumuz Ne Olur?
Kendi adıma konuşayım;
Duruma göre AKP il teşkilatına girmeyi düşünüyorum. :D
Aksi taktirde durum gerçekten içler acısı...
AKP'yi desteklemedim ama AKP'ye kendimi destekletmeyi düşünüyorum.
Artık devir sırtını AKP'ye yaslama devri...

yavuz
07-23-2007, 03:45 AM
Ben Sezer'in gorevine devam etmesine karsı degilim ama yasalar...

Ben de, devlet kadrolarinin -tez elden- kendisinden ve turevlerinden kurtulmasini istiyorum. :rolleyes:

Mgas
07-23-2007, 03:48 AM
Lagendijk: Türkiye ve AB için iyi haber

Avrupa Parlamentosu’nun Karma Parlamento Eşbaşkanı Joost Lagendijk, seçim sonuçlarının, AK Parti’nin bundan sonra da son derece başarılı olan ekonomi politikalarını ve demokratik reformlarını sürdürebilmesi anlamına geldiğini söyledi.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 00:12 TSİ 23 Temmuz 2007 Pazartesi

İSTANBUL - Türkiye’deki genel seçimleri NTV canlı yayınında değerlendiren Avrupa Parlamentosu’nun Karma Parlamento Eşbaşkanı Joost Lagendijk, sonuçların Türkiye için iyi haber olduğunu dile getirdi.

Sonuçların Avrupa açısından da önemli olduğunu belirten Lagendijk, AK Parti’nin bugüne kadarki en fazla Avrupa yanlısı parti olduğuna dikkat çekti.

Lagendijk, “Brüksel’deki beklentileri düşündüğümüz zaman AK Parti’nin güçlü sözler verdiğini görüyoruz. Artık yeniden iktidara geldikten sonra da bu sözlerini devam ettirmesini bekliyoruz. Türkiye’nin AB’ye katılımından yana olan herkes sonuçlardan memnun. AK Parti, müzakereleri başlatan partiydi ve 2. kez göreve gelmesi reformların süreceği anlamına geliyor” dedi.

Herşey AK Parti’ye bağlı olduğunu, AK Parti’nin yeni, somut öneriler getireceğini söyleyen Avrupa Parlamentosu’nun Karma Parlamento Eşbaşkanı, “Mesela 301. madde olabilir, bunlar Türk halkı için iyi olacaktır. Türkiye karşıtlarına ‘bakın, halk AB yanlısı birisini seçti’ denilecektir” diye konuştu.

Lagendijk ayrıca, “Bundan sonra AKP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir uzlaşı bulmasını bekliyoruz. Ayrıca kazandıkları bu zaferle AK Parti’nin , Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısının tehlike altında olduğundan endişelenenlere bu korkularının yanlış olduğunu ve AK Parti’nin de laikliğe güçlü bir şekilde bağlı olduğunu göstermesi gerekiyor. Son olarak bağımsız Kürt milletvekillerinin de bir grup oluşturabilecek bir sayıyla Meclis’e girebileceklerini umut ediyorum. Mecliste Kürt politikacıların olması, Kürt sorununa siyasi bir çözüm bulunmasını kolaylaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

Tanıyanlar bilir bu Lagendijk'i.

yavuz
07-23-2007, 04:55 AM
Bazılarımıza komik gelebilir ama ben Muhsin Yazıcıoglu'ndan harbiden umutluyum. MHP'ye oy verdim fakat Muhsin Bey tek basına MHP'den daha etkili olur.

Hep soylemisimdir, soylememisimdir de simdi soylesem guzel olur, oyle birsey iste;

"Zeki, cevik ve ahlakli insan belli ediyo kendini" diye... :cool:

Turk
07-23-2007, 06:06 AM
Yahu bu PKK uyesi oldugu icin hapis yatan karı da vekil olmus. N'olcak bu isler?

Karayılan
07-23-2007, 06:20 AM
Hersey olacagina varir. Vekil degil cumhur'un baskani bile olsalar biz hep burdayiz, devletin bolunmez butunlugunun ve Turklugun yilmaz koruyuculariyiz ;)

Hanedan
07-23-2007, 07:22 AM
Kendi adıma konuşayım;
Duruma göre AKP il teşkilatına girmeyi düşünüyorum. :D
Aksi taktirde durum gerçekten içler acısı...
AKP'yi desteklemedim ama AKP'ye kendimi destekletmeyi düşünüyorum.
Artık devir sırtını AKP'ye yaslama devri...

Tren kaçtı..:lol:

chepny
07-23-2007, 08:07 AM
Tren kaçtı..:lol:
AKP il teşkilatının çoğunluğu bizim ahbaplar :D
Belediye seçimlerinde encümenlik için babama nerdeyse yalvarıyorlardı.
Ben ciddi ciddi AKP teşkilatına girmeyi düşünüyorum. :cool:
Teşkilata girmek istersem beni seve seve alırlar. Yeter ki ben girmek isteyeyim :cool:

Hanedan
07-23-2007, 01:27 PM
Teşkilata girmek istersem beni seve seve alırlar. Yeter ki ben girmek isteyeyim :cool:

Dostum, seni az çok tanıyorum. Sen arabayı bir daha devirirsin ama AKP kervanına girmezsin.:lol: Aslında Sen iyi kazanım olurdun yani Memleket açısından.

Demir Kağan
07-23-2007, 01:51 PM
Giresunlusun sen. Fındığa sattınız lan oylarınızı! :lol:

Karayılan
07-23-2007, 02:04 PM
Demir, lan deme ayip oluyo. Birileri uzerine alinmasin sonra ;)

chepny
07-24-2007, 04:20 AM
Giresunlusun sen. Fındığa sattınız lan oylarınızı! :lol:
Ben şunu anladım. Giresun'un IQ seviyesi Türkiye ortalamasının çok altında :D

chepny
07-24-2007, 04:24 AM
Dostum, seni az çok tanıyorum. Sen arabayı bir daha devirirsin ama AKP kervanına girmezsin.:lol: Aslında Sen iyi kazanım olurdun yani Memleket açısından.
Evet abi.
Son kararımı verdim.
AKP'ye giriyorum.
Kendim için birşey istiyorsam namerdim. :D
HERŞEY TÜRKİYE İÇİN...