View Full Version : Hayirli Olsun...
Hanedan
07-22-2007, 12:47 PM
Bir seçim daha bitti ne diyelim. Vatan ve Millet için hayırlı olsun.
Emil_Diniyev
07-22-2007, 12:51 PM
Na hayirlisi, kurdlarin alina gechti devlat :x.
Seckjin Khan
07-22-2007, 12:52 PM
Ne hayırlısı ya kardeşim...
Allah Milletimize Akıl Fikir Versin Herhalde Bu Sefer Ülkenin Tamamı Gidecek ... Özelleştirile Özelleştirile
Karayılan
07-22-2007, 12:58 PM
Bu milletin hakki budur. Hak ettigimizi aldik.
yavuz
07-22-2007, 12:59 PM
Sevmesek de, istemesek de, begenmesek de, MILLI IRADE'nin kararidir... Suclu olan; AKP'ye oy verenler, AKP'ye uye olanlar veya AKP'yi seven Turk Milleti degildir... Suclu; siyasetten anlamadan-etmeden elestiri yapanlar ve isbirlikci statusune dusenlerdir...
AKP'yi elestirmek yerine, biraz su "gizli gucler"e deginin...
Yapana degil, yaptirana bakin.
Yine de vatana-millete hayirli olmasini diliyorum.
Temur
07-22-2007, 01:08 PM
Hayırlı olsun.
Emil_Diniyev
07-22-2007, 01:09 PM
Bu kurdlarin Turkiyadaki nufusu Turklarin iki qati malasaf. Onun uchun bele sheyler olur, har bir ayla it kimi 15 1 6 dana dogarsa olacagi bu.
Yaxinda maymunistanida kurarlar.
NativeAmerican
07-22-2007, 01:09 PM
Allah yardimcimiz olsun. Vatana Millete hayirli olabilmesi dilegi ile
NativeAmerican
07-22-2007, 01:10 PM
Bu kurdlarin Turkiyadaki nufusu Turklarin iki qati malasaf. Onun uchun bele sheyler olur, har bir ayla it kimi 15 1 6 dana dogarsa olacagi bu.
Yaxinda maymunistanida kurarlar.14 milyon mufuslari var. Eger KONDOM'un ne oldugunu bilselerdi su an nufuslari en fazla 3 milyon olurdu.
Emil_Diniyev
07-22-2007, 01:11 PM
Manim gorduyum durum kurdlarin cogunluk olduklari, nufuslari sizdan az olsaydi indi kurdlar Devlati ala gechiramazdilar.
yavuz
07-22-2007, 01:14 PM
Manim gorduyum durum kurdlarin cogunluk olduklari, nufuslari sizdan az olsaydi indi kurdlar Devlati ala gechiramazdilar.
Kurtler ulkeyi gecirmediler Emil, nereden cikariyorsun bunlari. :lol:
Tabriz_Han
07-22-2007, 01:16 PM
Native
14 milyon mufuslari var.
Yok, nufusu 8-10 milyon, son milliyet arastirmaya bakin.
Secim sonucu ise......malesef muhalefet guclu olmayinca bu olabilir, en iyisi Baykal kayip olsun ve Mhp buyumeye devam ederen gercek bir muhalefet olsun.
Karayılan
07-22-2007, 01:25 PM
Yok, nufusu 8-10 milyon, son milliyet arastirmaya bakin.
Secim sonucu ise......malesef muhalefet guclu olmayinca bu olabilir, en iyisi Baykal kayip olsun ve Mhp buyumeye devam ederen gercek bir muhalefet olsun.Baykal oyunu arttirmasina karsin MHP'den cok buyuk darbe yedi. Benim ongurum MHP'nin AKP'den milletvekili koparacagi yonundeydi, CHP'den milletvekili kopardilar...
Sonucta bu secimin gercek kazanani MHP'dir. Yuzde 90'lik bir oy artisini yakaladilar ve bu onumuzdeki donemde surecektir. Yeter ki, Bahceli duzgun siyaset yapabilsin...
Emil, buradaki Kurt nufusu yaklaşık 8-10 milyon. AKP Kurtlerin degil, icimizdeki gafillerin oy verdigi bir parti. AKP'den nefret ediyorum ama bu gercegi gorelim artık: Sokaktaki 2 vatandastan biri AKP'ye oy verdi. Neden diye herkes kendine sorsun, cevabını da kendine versin bakalım.
Kaptan-i Derya
07-22-2007, 02:26 PM
milletin en güvendigi kurum TSK
milletin en sevmedigi ülke ve lider ABD ve Bush(t)
ülkenin yarayan kanasi terör
bunlarla akp'yi degerlendirirsek...
ben burda bi "iki yüzlülük" görüyom baska bisey degil.
Karayılan
07-22-2007, 02:28 PM
ben burda bi "iki yüzlülük" görüyom baska bisey degil.Ben cahillik goruyorum...
binbirincigece
07-22-2007, 02:29 PM
Kendi düşen ağlamaz. Yine de bize hayırlı olsun demek düşer. Ama söylemeden geçemeyeceğim; bu Bahçeli o koltukta oturmaya devam ettiği sürece MHP'den değil millete, kendisine bile hayır gelmeyeceği aşikardır.
Tabriz_Han
07-22-2007, 02:43 PM
Akp'ye 14-15 milyon kisi oy verdi, Mhp]ye 5 milyon, Chp 7 milyon, asinda Turkiyenin er ikide biri onlara oy vermedi.
Her iki secmenden biri AKP'ye verdi.
Arkadaslar
"Hayırlı oldu" denmemis
"Hayırlı olsun" denmis.
Hayırlı olmasın mı yani?
Hayırlı olsun.
Mar(a)don(a)
07-22-2007, 06:22 PM
Hayırlı uğurlu olsun.
Baykal olduğu surece AKP daha çok seçim kazanacak bu gidişle.
Erdoğan biraz akıllılık yaparsa Baykalı CHP başından eksik etmez.
Bir seçim daha bitti ne diyelim. Vatan ve Millet için hayırlı olsun.
Vatana millete hayırlı olsun!
gurkan
07-22-2007, 11:08 PM
Sonuçların Vatana Millete Hayırlı Olmasını Dilerim.
EGETÜRK
07-23-2007, 12:08 AM
Hiç dövünmeyelim...
Çünkü Millet karnını doyurana oy veriyor...
AKP'nin zararlarını yazmama gerek yok heralde ama belli ki açlık,yoksulluk bunların hepsini geride bırakmış...
Belediyelerin çok büyük çoğunluğu AKP'de...Ne yalan söyliyeyim belediyeciliği de iyi bilip iyi yapıyorlar,hizmet etmesini biliyorlar,halk da hizmet edene veriyor...
CHP solculuğun temel değerlerine sahip olup fakirin de oyunu almadığı ve lidersiz kalmaya devam ettiği sürece AKP'ye rakip olamayacak...
MHP'nin atılımı güzel,inşallah iyi muhalefet olup AKP'nin alternatifsizliğini kırarlar...Bence bu seçim onlar için başarılı oldu,70 vekil çıkarmalarına da sevindim...Ama birileri ''tek başına iktidar'' diye bağırıyordu seçimden önce...Yine de gerçeklerin pek acı geleceğini sanmıyorum bu seferlik çünkü geliştiklerini kanıtladılar...
Bence Tüm bu olguları ele alınca %46,6 pek de şaşırtıcı gelmiyor...Benim için öyle olmasa da Türk insanı için AKP en düzgün ve en çalışkan parti...Dolayısı ile oy verme gerekçelerini anlayışla karşılıyorum...
Düzgün lidere sahip bir başka parti olmadığı sürece AKP bu şekilde devam eder...
gurkan
07-23-2007, 12:25 AM
Öncelikle MHP'yi Tebrik ediyorum. İyi Ve sağduyulu Milletin değerlerinden Kopuk Olmayan CHP mandalitesinden uzak başarılı bir muhalafet anlayışı sergilemelerini bekliyorum. Benim Muhalafet olarak MHP'den Beklentilerim çok:Bunun Yanında Daha güçlü bir lider projili bulabilirse En güçlü İktidar alternatifi olabileceği düşüncesini taşıyorum. Umarım AKP ile sağduyulu ülke menfaatleri lehine birlik olacak şekilde çalışabilirler.
AKP'yi Tebrik ediyorum. Şaşırmadığım Bir oy Oranı ile seçildiler. Sayın ERdoğan'nın Güçlü Lider profilinin bunda etkili olduğunu da ilave edeyim.
Bu sonuçta CHP Lideri Sayın Baykal'ın büyük katkıları mevcuttur. Maalesef gerginlik siyaseti ; Laiklik Bağnazlığı Millette karşılık bulmuyor. Milletin Karnı Laiklikle doymuyor. Bu anlayışı değiştirmediği sürece tükünmeye de mahkumdur.
Halkın Dini değerleri ile İnsanlar ile çatışmayı bir kenara koyup Ülkenin Gerçek gümdemi İşsizlik ; Ekonomi ; Sanayi gibi değerlere önem vermeli iş üretecek toplumu kucaklayacak politiklara geçiş yapmalaıdır.
Yoksa Erdoğan CHP de bu politika olduğu sürece siler süpürür.
AKP'nin Diğer Başarısı Ülkenin Bütünü Kucaklayabiliryor olmasında öne çıkıyor. Bu da AKP'nin Vatandaşın Diline hitap edebilen bir noktaya yerleştirmiş oluyor. Diğer bir başarısı ise Doğu da Terörist kabul ettiğimiz bağımsızların büyük oranda başarısını kesmesi ve o bölge insanında ayrılık kökenli politikalardan çok birlikte olabilme ihtimalizi de canlı tutabilecek tercihlerin sandığa yansımasında görülebilir. Umarım Doğru politikalarla Bu alanda Birlik yönünde başarı sağlanabilir.
CHP'nin Kalesi sayılan İzmir'de Çok ciddi bir değişimin de sağlanması gözümden kaçmadı. Gelecek yerel seçimlerde AKP CHP'yi kalesinde terletecektir.
Sayın Muhsin Yazıcıoğlu tebrik ederim. Kendisini MHP'nin başında çok görmek isterim. Nasib olur mu bilmem. Lakin MHP'yi iktidara taşıyabilecek isim olabilir.
EGETÜRK
07-23-2007, 12:26 AM
demekki devir değişmiş...
gurkan
07-23-2007, 12:34 AM
Eminmisin ??? Millet bunlardan önce koluna yaptırdığı bilezikleri boza boza bugüne kadar geldi.şimdi ise deniz bitti ....Nerde yaşıyorsunuz ???
Sen Bilmen mi Bizim Millet Kirli çıkıdır.:cool:Usta alınma ama ekonomiyi iyi analiz edemediğini düşünüyorum. Elbette zengin pastadan büyük payı almıştır lakin oradan fakire de bir kısım refah gidiyor. Buna Çarpan Mekanizmasının etkisi diyoruz. değişim diyoruz . Sağlıkta ki reform. Vergi oranlarındaki düşüşler. İşsizlik siportası. Sağlık ocaklarındaki değişim. En azından büyük oranda zam olmaması. Kur deki pozisyon. Faiz oranlarındaki düşüşler. Bunlar bir şekilde fakire de olumlu yansıyor. Örneğin düşük kur sayesinde daha ucuza tüketiyor. Bence gören göze bakar. Ahım şahım başarılıdır diyemem. Ama 2001 re kıyasla çok başarıdır. O günlere dönmesi ihtimali beklenemezdi. Ve iskikrarın önemi de gözlenmemiştir diye düşünüyorum.
Benim onu eleştirdiğin noktalar. Milli hassasiyetlerimdendir. <Gelir adil dağılılmamasındandır. Dışarıya büyüyen oranda daha çok bağlanıp ülkenin hareket alanının ekonomik olarak baplanmasındandır.
Çok geniş yelpazeden bir analiz yapmak mümkün. (c.başkanlığı seçimleri-askerin ve baykal'ın yargıyı etkilemesi, 367 olayı, cumhuriyet mitingleri, danıştay saldırısı, cumhuriyet gazetesi bombalanması, hrant dink ve diğer cinayetler, malatya olayı, bombalar, çeteler, sağda-solda birleşmeler, e-muhtıralar, hudson enstitüsü senaryoları, artan! eylemler, şehit cenazeleri...)
...Halk, toplum mühendisliğine soyunanların kendisine giydirmek istediği gömleği yırtıp, paçavra gibi fırlatmıştır. Halk, bu olaylar sırasında kıstığı sesini sandık başında desibelini yükselterek "Ben buradayım! demiştir.
Bütün bu olanlardan şu anlaşılabilir. AK PARTİ halkın partisidir. Toplumun büyük bir bölümünün sahiplendiği bir partidir.
Şimdi bundan sonra AK PARTİ'nin aldığı oya şaşırıp halkın aklını ölçmeye kalkışacak anti-akıllılar! çıkacaktır.
"Nasıl olur? Bu millet bizim "tû kaka" dediğimiz bu partiye nasıl bu kadar oy verebilir?" diyen dallamalar, illa ki çıkacaktır.
Bu sonuçlardan "herkes!" kendine düşen nasibi almakla mükelleftir. Bu "herkes" kelimesi bütün kurum ve kuruluşları kapsamaktadır.
Kimse kalkıpta "Her iki kişiden biri değil, işte şu kadar milyon oy almıştır" gibi komik analizler yapmasın. Sonuç ortadadır.
Çok partili ve tek turlu bir seçim modelinde, % 46,7 gibi bir oy potansiyeli yakalamak müthiş bir sonuçtur. Kimse bu rakamı küçültmeye kalkışmasın.
Bu kesin bir zaferdir.
AK PARTİ'ye milletin yüklediği bu yük ve destek, inşallah yine milletimiz menfaatine uygun bir hizmet anlayışıyla geri döner.
Biliniyor ki, millet iradesine saygı göstermeyeni ve ihanet edini affetmez!
AK PARTİ ve tüm ekibi inşallah başarılı olurlar. Allah yollarını açık etsin. Basiret ve güç versin.
Öncelikle milletimiz ve tüm islam alemi için hayırlı olsun. Memleketimiz hayırla dolsun.
Dün oy kullanmaya gidiyoruz, hanım, çocuklar, komşular falan... bizim bakkal laf atıyor
Bizim bakkal: Komşuu, kime atcaan, rengin belli mi?
Ben: Recep ayında başka kime atılır abii?:cool:
gurkan
07-23-2007, 12:47 AM
Yapmayın Allah aşkına :lol:
Bana makro,mikro ekonomilerden bahsetmeyin.Ülke batağın eşiğinde.Yara kangren olmuş yaptıkları özelleştirmeler ile kangreni pansuman yapmaya çalmışıyorlar :lol: Seçimlere kadar sürüncemede gelen birşekilde gelmeliydi ve getirildide...BUNDAN SONRA HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN...:rolleyes:
Çok karamsarsın. Ben umutluyum. Özelleştirmeler konusunda AKP'yi maalesef diyorum desteklemek zorundayım. Bu kitler yolsuzluğun adam kayırmanın vadandaşı soymanın siyasi elitlerin menfaatlendiği peşkeş çektiği bir kangrendi. Ve bu yükü hep beraber bize ödediyorlardı. Burayı temizlemesi Hazine üzerindeki büyük kangrene kesmesidir. Ha ben istermiyim kurumlarım yabancıya gitsin istemem. Nerde benim milletim insanı. Olmaz ki insanımız borç ile dönüyor. Ve borç olarak büyüyor. Ve garantiye oynuyor. Riske girmiyor. Profesyonel şirket yönetme anlayışları gelişmemiş. Sen zannediyormusun ? AKP yabancıya isteyerek bu kurumları veriyor. Hayır. Elinden geldiğince Milli Hassasiyetleri de küçükleri de korumaya çalışıyor. Yani Milli sermaye dediğimiz birimleri büyükmek istiyor. KOBİ'lere yarar sağlayacak koruma önlemleri konferanslar yardımlar Ülke gerçeğinde görülmemiş düzeyde ama maalesef bu işi çok geriden takip ediyoruz. Çoğu Uluslar arası anlaşmalarla geçmişteki gümrük anlaşmaları rekabet yasaları ile bu adamların elleri bağlanmış ve bu anlaşamalrı da bu adamlar yapmamış. Ama bizler resmi görmeden bileti bunlara kesmek istiyoruz.
Ben Hayırlı olmasıni temenni ediyorum.Ama büyük üzüntüm şudur ki Meclise Bağımsız teroristlerin girmesi. Ağrıma gidiyor arkadaş. Irkçı değilim. Lakin Teroriste tahmmülüm yok.
asya1917
07-23-2007, 12:49 AM
Eminmisin ??? Millet bunlardan önce koluna yaptırdığı bilezikleri boza boza bugüne kadar geldi.şimdi ise deniz bitti ....Nerde yaşıyorsunuz ???
Yalnız şöyle bir durum var AKP oy aldığı kitleyi kısa vadeli çözümlerle iyi besliyor..: Köylülüğü bitirdi milletin ektiği elinde kalıyor ,ozaman dedi hiç ekip biçmeyin biz size para verelim ve dünya bankasının öncülüğünde köylülere tarlalarının dönümüne para verdi, buda dünya bankasının öncülüğüyle bize bağlı kalın üretmeyin, bizim sattıklarımızı alın demekti ama o köylü bunu okumak bile istemedi her yıl cebine sıcak para giriyor ve halinden memnun, çalışmadan para kazanıyor!!!,ve çocuk parası diye bişey çıkardı..köylerde çok iyi biliyorum 45 yaşındaki kadınlar bile en küçük çocuğu 20 yaşında olan kadınlar bile gidip çocuk parası alıyor,bol keseden dağıtılıyor bu paralar!!!,şehirlerdeki varoşlar özelliklede AKP belediyeleri kışlık kömür, odun dağıtıyor zaten varoşlarda yaşayan insanın tek kaygısıda bu; kışın evimde yakacak birşeylerim olsun gerisi beni ilgilendirmez diye bakıyor ve bu hükümetde bu halka günübirlik ihtiyaçlarında yadımcı oluyor!!!
Neden oyları yükselmesin ki? birde ordumuz sağolsun ,buduruma yardımcı oldu yok muhtıraydı bilmem ne, işde halkın tepkisi !!! halkın önünde AKP sanki maduriyet yaşamış oldu ve halkta buna tepki gösterdi...Ordu şimdi AKP ye mi oynadı? yoksa bir hatamı yaptı?? ama yıllardır ordunun hött dedikleri başa geldiğine göre ordu bundan hiçmi ders çıkarmamış??
chepny
07-23-2007, 01:04 AM
Milletlerin kaderi sadece hakettiğidir...
Hayırlı olur inşallah...
NativeAmerican
07-23-2007, 01:33 AM
MHP meclisdeki umidimiz...
Atropatena
07-23-2007, 01:45 AM
Yaxinda maymunistanida kurarlar.
Ayib olsun, sizin yerinize men utandim:uups:
Hanedan
07-23-2007, 02:46 AM
UOTE=asya1917;774915][ Köylülüğü bitirdi milletin ektiği elinde kalıyor ,ozaman dedi hiç ekip biçmeyin biz size para verelim ve dünya bankasının öncülüğünde köylülere tarlalarının dönümüne para verdi, buda dünya bankasının öncülüğüyle bize bağlı kalın üretmeyin, bizim sattıklarımızı alın demekti ama o köylü bunu okumak bile istemedi her yıl cebine sıcak para giriyor ve halinden memnun, çalışmadan para kazanıyor!!!,ve çocuk parası diye bişey çıkardı..köylerde çok iyi biliyorum 45 yaşındaki kadınlar bile en küçük çocuğu 20 yaşında olan kadınlar bile gidip çocuk parası alıyor,bol keseden dağıtılıyor bu paralar!!!][/QUOTE],
Muhalefet partileri sizin söylediğinizin tam tersini söylüyor diye hatırlıyorum. "Köylüyü bitirdiniz, köylüye ne verdiniz, köylü ağlıyor vb..." yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Ak partinin en fazla eleştirildiği konu bunlar değilmiydi? Fındık üreticilerini perişan etmiş bir hükümet ne varki Giresun gibi bir fındık şehrinden yüzde 50 oy alıyor. Biraz çelişkili değil mi?
Ayrıca Çocuk parası diye bir şey yoktur süt parası vardır. El insaf...
Karayılan
07-23-2007, 03:54 AM
Artik tartismak gereksiz.
Sonuc olarak AKP karsiti kitle yaratmaya calisan iki partiden biri basarili digeri basarisiz oldu. CHP AKP'ye karsi laik-antilaik kamplasmasi uzerinden siyaset yapinca hezimete ugradi. MHP ise AKP karsisinda milliyetciligi kullandi ve basarili oldu. Bu secimin en guzel yani bu ulkede laiklik sorununun olmadiginin ortaya cikmis olmasidir. Asil sorunlar baskadir ve bu sorunlar muhalefet tarafindan akilci bir sekilde ulusa anlatilmalidir.
asya1917
07-23-2007, 04:03 AM
Muhalefet partileri sizin söylediğinizin tam tersini söylüyor diye hatırlıyorum. "Köylüyü bitirdiniz, köylüye ne verdiniz, köylü ağlıyor vb..." yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Ak partinin en fazla eleştirildiği konu bunlar değilmiydi? Fındık üreticilerini perişan etmiş bir hükümet ne varki Giresun gibi bir fındık şehrinden yüzde 50 oy alıyor. Biraz çelişkili değil mi?
Ayrıca Çocuk parası diye bir şey yoktur süt parası vardır. El insaf...
Ben aksini söylemiyorum evet bu hükümet dünya bankasının teşvikiyle köylülüğün üretimini öldürdü..ama köylüye üretmemesi karşılığında para veriliyor..bu paralar yardım kredi olarak veriliyor ..ne kadar tarlası varsa okadar para alıyor köylü hatta bizim uyanık köylülerimiz şöyle bişeyde yapmış dağı taşı kuru araziyi de kendi tarlası gösterip para alıyormuş...Süt parası denen olay aslında faydalı bir şey ama bizim ülkemizde nasıl uygulanıyor haberiniz var mı lütfen içanadolu köylerini bir araştırın kimler bu paraları alıyor.? ben bizzat yakından bildiklerim var kocaman çocukları olanlar bile bu paraları alıyor.!!! bu iş köy muhtarlarının insafına bırakılmış durumda.Köy muhtarları kimin ismini yazdırıyorsa devlet ona süt parası yardımı yapıyor....ne kadar para verdiği önemlideğil kime kaç kişiye bu paraların dağıtıldığı önemli ve amacının ötesinde kullanıldığı önemli!!!...ben bizzat kendi memeleketimdeki olaylardan bildiklerim bunlar ,içanadoluyu çok yakından biliyorum.diğer bölgelerde nasıl uygulanıyor bilemem ama çokda farklı olduğunu sanmıyorum..
yavuz
07-23-2007, 04:09 AM
bu sorunlar muhalefet tarafindan akilci bir sekilde ulusa anlatilmalidir.
Zaten "ulus"a degil de, "millet"e anlatsalar simdi iktidar olurlardi... :cool:
aristokrat gama :mrgreen:
Karayılan
07-23-2007, 04:18 AM
Zaten "ulus"a degil de, "millet"e anlatsalar simdi iktidar olurlardi... :cool:
aristokrat gama :mrgreen:Abisi kusura bakma ama sacmaliyorsun. Sen de farkindasin degil mi?
yavuz
07-23-2007, 04:41 AM
Abisi kusura bakma ama sacmaliyorsun. Sen de farkindasin degil mi?
Yoo, millet kelimesini kullanmak yerine "ulus ulus" diye tutturarak sen sacmaliyorsun...
Bu takintilara sahip olan insanlarin halka ne kadar yabanci olduklari ortada.
Iktidar olmak icin, milletin dilindeki kelimeleri kullanmak gerekir. Ulus kelimesini kullanan insan sayisi "binde bir"!.. O binde bir de zaten CHP'ye oy veriyor...
Karayılan
07-23-2007, 04:47 AM
Hee yavuz!!! Sensin...
yavuz
07-23-2007, 04:51 AM
Hee yavuz!!! Sensin...
Elbette benim... :cool:
chepny
07-23-2007, 06:22 AM
Dün akşam bir ara roj tv'ye baktım. Adamların sevinçten ağzı kulaklarına varıyordu.
Biz "İnşallah hayırlı olur" veya "hayırlı olsun" diyoruz.
Ama adamlar direkt "hayırlı oldu" diyorlar. :rolleyes:
Emil_Diniyev
07-23-2007, 06:29 AM
Bu sechim 100% olarak kurdlarin istadiyi kimi oldu, yazix hech bela bilmazdim. Bu kurdlerin nufusu artirki artir it kimi dogurlar bunlarin qarshisi alinmali.
Hanedan
07-23-2007, 07:03 AM
...Süt parası denen olay aslında faydalı bir şey ama bizim ülkemizde nasıl uygulanıyor haberiniz var mı lütfen içanadolu köylerini bir araştırın kimler bu paraları alıyor.? ben bizzat yakından bildiklerim var kocaman çocukları olanlar bile bu paraları alıyor.!!! bu iş köy muhtarlarının insafına bırakılmış durumda.Köy muhtarları kimin ismini yazdırıyorsa devlet ona süt parası yardımı yapıyor....ne kadar para verdiği önemlideğil kime kaç kişiye bu paraların dağıtıldığı önemli ve amacının ötesinde kullanıldığı önemli!!!...ben bizzat kendi memeleketimdeki olaylardan bildiklerim bunlar ,içanadoluyu çok yakından biliyorum.diğer bölgelerde nasıl uygulanıyor bilemem ama çokda farklı olduğunu sanmıyorum..
İyi birşey olduğunu kendiniz söylüyorsunuz. Amaç hayr akıbetide hayırlı olması gerek. Ancak kötü örnek, örnek değildir.
Hanedan
07-23-2007, 07:06 AM
Bu sechim 100% olarak kurdlarin istadiyi kimi oldu, yazix hech bela bilmazdim. Bu kurdlerin nufusu artirki artir it kimi dogurlar bunlarin qarshisi alinmali.
Sizin oralarda Kürt nufus var mı?:rolleyes:
Hanedan
07-23-2007, 07:09 AM
Dün akşam bir ara roj tv'ye baktım. Adamların sevinçten ağzı kulaklarına varıyordu.
Biz "İnşallah hayırlı olur" veya "hayırlı olsun" diyoruz.
Ama adamlar direkt "hayırlı oldu" diyorlar. :rolleyes:
Barzani çıksa deseki," biz AKP nin iktidarına çok sevindik, bizim desteğimizle bu kadar oy aldılar" buna inanmak ne kadar akıllıca olur?
asya1917
07-23-2007, 07:18 AM
Kimin için hayırlı oldu 4.5 yıldır görüyoruz bir 5 yıl daha görecez..Kürtler açısından hayırlı olmuş mudur bilemem ama roj tv neyine seviniyormuş ki bu sonuçların 2002 de ellerinde olan birçok ilde ki birinciliklerini kaybetmişler..Bu seçim sonuçları Kürtlerin büyük çoğunluğunun DTP ye paralelinde PKK güvenmediğini gösteriyor...Kürt halkıda artık bazı gerçeklerin farkına varmış Leyla Zana son bir hamle yapsa da başarılı olamamıştır..Batıda da DTP kendi adaylarını koyamadı başka yerlerden destek aldı ...Güven kaybetmenin oy kaybetmenin nesine sevinmişler merak ettim yoksa AKP nin başarısına mı sevindiler ki??
Şu bir gerçek ki bu seçim sonuçları en çok yabancı yatırımcılara hayırlı olmuştur..sürdürülen ekonomik politika onlar için %100 kar demektir..adamlar bu ülkeye yatırdığı parayı kat kat çıkardılar..yatırımlarını yüksek faizle karşılığını kat kat aldı..almaya da devam edecek..Köylü şuan gelen paralardan mutlu yarın musluk kesilince ne yapacak bakalım..? satacak bireyşeyler kalmayınca bu ülke neyle dönecek..? birde bize uygulanan vergiler hangi oranda yabancı sermayeye uygulanıyor acaba bir diğer merak konusuda bu?? Kendi sermayedarlarını vergiyle çökert dış sermayenin taşeronu haline getir ..yaa sonra ne olacak?? Başbakan diyor ki; paranın dini, ırkı olmaz kim verirse satarız.İyi satın Araplarda bir dönem öyle diyip satmıştı yahudilere topraklarını şimdi geri almak için savaşıyor..Kardeşim sormazlar mı niye sattın ? Niye savaşıyon diye..Allah sonumuzu benzetmezin tabi
raltay
07-23-2007, 07:25 AM
Halkın neden ezici bir cogunlukla akp dedigini anlayamayanlar, iktidara gelseler dahı bu ulkeye verebilecekleri bir sheyleri yoktur. Son kırk yılda dunya caglar atlarken , Turkiyenin bulundugu noktadan eski iktidarların bir shey veremedikleride ortadadır.
Halka guven vermeden oy beklemek hayaldır. hayal oldugu bır kez daha gorulmustur.
22 temmuz secimleri oncesinde propaganda yapan siyasi partilerın ortak sloganı mevcut hukumete saldırmak, ve ucuk vaadlerde bulunmaktı. halk bunu yemedi.
Oysa ki, partiler iktidar olduklarında ulkeyi nereye, nasıl gotureceklerini anlatsalar durum farklı olurdu. belki onlarda anlatmak isterlerdi ama plan ve projeleri olmayanlar neyi nasıl anlatabilirlerdi ki?
Bir yıldır bu ulkede ''cumhuriyet elden gidiyor'' diye bir fırtına estirildi. Gorkemli mitingler yapıldı ve Bu mitinglerin Türkiyeyi temsil ettigi söylendi. Bu gun yalan oldugu daha net gorulmektedir.
chunku, Eger soylenenler dogru olsaydı secim sonucları tamamen tersi olması gerekirdi. yani halkımız cumhuriyetin, laikligin tehlikede olduguna inanmamısh. aksine demokrasinin tehlikede olduguna inanmısh olmalı ki, demokrasi diyen akp yi desteklemishtir.
Diger yerler bir tarafa, Chp nin dolayısı ile solun kalesi sayılan izmir de dahi akp, chp ile arayı kapatma noktasına gelmishtir.
Akp dısında Türkiye partisi denebilecek bir parti kalmamıstır. ülkenin her yerinden her bolgesinden oylarını yuksek oranda artırarak chıkan bir akp'yi marjinal , dinci vs gibi nitelemek artık mumkun degildir. kımse begenmesede gercek olan akp merkeze oturmus bir partidir. Ülkenin dogu ve guney dogusunda diger partiler adeta silinmıslerdir.
guney dogu anadoluda kurtlerin 2002 secimlerine göre fazlası ile oy kaybederek chıkması bu bölgede de akp nin basarısıdır. chunku akp 2002 ye göre oylarını bu bolgede 2 kat artırmıshtır. Bu bolgede aynı basharıya yakın bır basarıyı diger partilerde gosterebilselerdi dtp denilen kurt partisi bu kadar oy alamazdı. basarı gostermeyi bırakınız o bolgeye oy ıstemeye dahı gitme geregi duymamıshlar, kendi kusurlarını kapatmak icin akp nin calısmalarını karalamaya cabalamıslardır.
22 temmuz secimleri en buyuk ankettir, referandumdur. sonucları karalamak ve kusuru halkta aramak halkın bir shey bilmedigini söylemek yerine, herkes '' Halkı inandıramadıgımıza gore bizim hatalarımız nedir'' diye sapkasını onune koyup dushunmalidir.
Aksi halde aynı mantıkla devam edenler sadece kendilerini kandırırlar ve asla iktidar olamazlar.
Hanedan
07-23-2007, 07:50 AM
Halkın neden ezici bir cogunlukla akp dedigini anlayamayanlar, iktidara gelseler dahı bu ulkeye verebilecekleri bir sheyleri yoktur. Son kırk yılda dunya caglar atlarken , Turkiyenin bulundugu noktadan eski iktidarların bir shey veremedikleride ortadadır.
Halka guven vermeden oy beklemek hayaldır. hayal oldugu bır kez daha gorulmustur.
22 temmuz secimleri oncesinde propaganda yapan siyasi partilerın ortak sloganı mevcut hukumete saldırmak, ve ucuk vaadlerde bulunmaktı. halk bunu yemedi.
Oysa ki, partiler iktidar olduklarında ulkeyi nereye, nasıl gotureceklerini anlatsalar durum farklı olurdu. belki onlarda anlatmak isterlerdi ama plan ve projeleri olmayanlar neyi nasıl anlatabilirlerdi ki?
Bir yıldır bu ulkede ''cumhuriyet elden gidiyor'' diye bir fırtına estirildi. Gorkemli mitingler yapıldı ve Bu mitinglerin Türkiyeyi temsil ettigi söylendi. Bu gun yalan oldugu daha net gorulmektedir.
chunku, Eger soylenenler dogru olsaydı secim sonucları tamamen tersi olması gerekirdi. yani halkımız cumhuriyetin, laikligin tehlikede olduguna inanmamısh. aksine demokrasinin tehlikede olduguna inanmısh olmalı ki, demokrasi diyen akp yi desteklemishtir.
Diger yerler bir tarafa, Chp nin dolayısı ile solun kalesi sayılan izmir de dahi akp, chp ile arayı kapatma noktasına gelmishtir.
Akp dısında Türkiye partisi denebilecek bir parti kalmamıstır. ülkenin her yerinden her bolgesinden oylarını yuksek oranda artırarak chıkan bir akp'yi marjinal , dinci vs gibi nitelemek artık mumkun degildir. kımse begenmesede gercek olan akp merkeze oturmus bir partidir. Ülkenin dogu ve guney dogusunda diger partiler adeta silinmıslerdir.
guney dogu anadoluda kurtlerin 2002 secimlerine göre fazlası ile oy kaybederek chıkması bu bölgede de akp nin basarısıdır. chunku akp 2002 ye göre oylarını bu bolgede 2 kat artırmıshtır. Bu bolgede aynı basharıya yakın bır basarıyı diger partilerde gosterebilselerdi dtp denilen kurt partisi bu kadar oy alamazdı. basarı gostermeyi bırakınız o bolgeye oy ıstemeye dahı gitme geregi duymamıshlar, kendi kusurlarını kapatmak icin akp nin calısmalarını karalamaya cabalamıslardır.
22 temmuz secimleri en buyuk ankettir, referandumdur. sonucları karalamak ve kusuru halkta aramak halkın bir shey bilmedigini söylemek yerine, herkes '' Halkı inandıramadıgımıza gore bizim hatalarımız nedir'' diye sapkasını onune koyup dushunmalidir.
Aksi halde aynı mantıkla devam edenler sadece kendilerini kandırırlar ve asla iktidar olamazlar.
Doğru söze ne denir...Söz milletindir milletin olmuştur.
Alparslan
07-23-2007, 08:20 AM
Simdi ben size sunu diyeyim, AKP ye oy veren halkim yenilere mi oy verdi???
Bildiklerimce degerlendirmeden once INSALLAH BIZIM YUZUMUZU KARA CIKARIR AKP, diyelim...
1-Dengir Mir Mehmet Fırat, Ömer Çelik ADANA. Sanirim bu ikisi icin hic yorum yapmadan dedelerinin yolunda gidiyorlar desem sizin icin aciklayici olur. HAIN SEYH SAID...
2-Sivas 3. sira milletvekilimiz, sayin Bay Uzun...Kendisine icini belediyeden dosettirdigi ve el koymak icin cok ugrastigi ama Ali Mufitin adamlarina kaptirdigi Floryadaki Dubleks Lojmani sorarmisiniz?
3-Sayin Bayan Pitanoglu-Turkone...Hatirlarmisiniz bilmem, hani bir yazar efendi vardi Bozkurtlara kafayi takan...Kangal kopeklerini ve kecileri cok seven...Hemde bilin bakalim hangi gazete de yazan...Iste onun cok saygideger esi...
4-I. N. Sahin, Parti genel sekreteri, agir toplardan yani, Sayin Bay Sahin belediyeden kalan YOLSUZLUK dosyalari ne oldu acaba, bir bilgisi olan soruversin.Konu edilen islerin nasil yapildigini kendi makamlarinda gozumle gordum kimse boyali basin yalan yaziyor haklarinda demesin.
5-Sayin Bay Acikalin, alni acik mi kapali mi Istanbul Buyuksehir belediyesinde calisirken ki dosyalarini inceleyebilirseniz ondan sonra karar veriniz.
6-Hep kotuler olacak degil ya...Amasyali gercekten saygideger biri, Akif Gulle. Umarim gordugunuz haksizliklara hala eskiden oldugu gibi karsi cikabiliyorsunuzdur.
7-R.T.Erdogan: Efendim gelelim sayin basbakanimiza, vukuat listesini yazmiycam buraya ama sadece sunu belirtmek isterim, sonunuz hocaniz gibi belki de daha kotu olabilir, hala kapatamadiginiz dosyalariniz var ve halefiniz sayin Gurtuna bunlara benzer islerden ceza aldi bile. Benden soylemesi.
8-Ertugrul Gunay, AKP secmeni ile 10 dakika konussa herhalde dayak yememek icin kacacak bir transfer.
Elime listedeki isimler gectikce size bire bir tanidiklarim hakkinda bildiklerimi aktarmaya devam edecegim. Neye yarayacaksa artik...
Alparslan
07-23-2007, 08:34 AM
Raltayin yazisinda birseye takildim bu arada, AKP demokrasi yanlisi demis. Iste buna kocaman bir hayir. Sadece kendi isteklerinin olmasini saglamak adina en olmadik islere OZGURLUK ve INSAN HAKLARI altinda destek verenler, is TURKCULERE gelince bir anda GESTAPO oluyorlarsa bu demokrasi degil KEYFIYETTIR. RTE AGALIGIDIR. Ustte yazdigim listeye ekliyecegim bir isim ve yaptiklarina hepimiz sahidiz ve onayliyorsaniz eger diyecegim birsey yok:
-ABDULKADIR AKSU....Ne kendi yandasi osman baydemir nede digerleri hakkinda ufacik bir islem yapmayan, sessiz sessiz bu isleri mesrulastiran yada sumenalti eden kime calistigi belli olmayan hukumetler ustu icisleri bakani.
Bunlara oy atti,teveccuh etti halkim...Yani bizde uymak zorundayiz onlarin kurallarina ama unutulmasin kulaklarimiz acik...Biz bunlarin aciklarini size anlattikca 'belki' diyeceksiniz, ama yine tekrarliyorum umarim AKP bizim yuzumuzu KARA CIKARTIR. Cunku tas ustune tas koysalar bu benim ulkeme hizmettir.
yavuz
07-23-2007, 08:37 AM
Doğru söze ne denir...Söz milletindir milletin olmuştur.
Soz tam olarak milletin degil aslinda ama bunun icin de AKP'yi suclayamam. Darbeci zihniyetin dayatmasi %10 baraj... Bugun hala darbe isteyen sivri zekalilar var ya, onlar darbenin ne oldugunu hic bilmiyorlar herhalde. Askeri yonetimi istemek gibi bir geri kafalilik, hem de bu devirde!..
AKP, milli irade ile geldigini iddia ediyorsa baraji da kaldiriversin bir zahmet. Milli iradeye saygiyi CHP'den goremedik, AKP'den gorelim. :cool:
Alparslan
07-23-2007, 08:40 AM
Barzani çıksa deseki," biz AKP nin iktidarına çok sevindik, bizim desteğimizle bu kadar oy aldılar" buna inanmak ne kadar akıllıca olur?
Barzani oyle der, demistir ve diyecektir de. Isin siyasi boyutunu gecersek AKP nin beyin kadrolarina akil hocaligi yapan bir gazeteci! aklima hep takilmistir. Turkiye'nin Ingilizce gazetesini basan sahis,ILNUR CELIK. Gayet naif bir insan olan ILNUR Bey, ABD Irak'i isgal ettiginden beri-hatta oncesinde- cok guzel ihaleler kapmakta ve insaatlar yapmaktaydi...Taki kendisine yeni bir is teklif edilinceye kadar: DANISMANLIK. Barzani danismani bir Turk! Gazeteci! Bu arada sanirim yine anayasa degisikligi icin gerekli koltuga ulasamadi AKP, aslinda bu kadar oy ile ulasmasi hakkaniyetli olurdu...Simdi eksik kalan yaklasik 20-30 vekil icin kime basvuracaklar dersiniz? Bir tahminde bulunayim-Muhsin Baskan Cepte dersek, Sayin Aksu'nun hemserileri olan BAGIMSIZ DTP liler herhalde gorunurdeki ilk secenek. Peki bu nasil is? Turkculerin degil Ayrilikci-Bolucu Kurtculerin soz sahibi oldugu bir anayasa...Hayirli olsun gercekten.
raltay
07-23-2007, 09:04 AM
alparslan,
Raltayin yazisinda birseye takildim bu arada, AKP demokrasi yanlisi demis. Iste buna kocaman bir hayir.
Galiba bir yanılgı var. Benim oyle bir iddiam yok. yashananlar halkı bu noktaya getirmishtir.
Gechmishi bir tarafa bırakınız, son 4 ayda yashananları tekrar incelediginizde Cumhuriyete sahip chıkalım diyenlerin agzından demokrasımiz tehlikede gibi bir soz duyulmamıshtır.
Herkes her sheye sahip chıkarken ortada bırakılan demokrasi ilkesini akpye kalmıshtır. AKP, anayasanın ''Türkiye cumhuriyeti demokratik , laik ve sosyal bir hukuk devletidir'' ilkesini hatırlatarak bu ilkelerden birisini digerine ustun tutamazsınız. hepsi önemlidir diye boshuna soylememishti.
Türkiyede yaratılan havaya uygun olarak Bu forumda dahi bu konudaki yazılanları okudugunuzda askeri mudahalelere hayır diyenlerin dıshında demokrasi ilkesinin pekte savunulmadıgını gorebilirsiniz.
Halkımız verdigi oylar ile solun iddia ettigi ''tehlikede'' iddialarına inanmadıgını gostermıshtır. inansaydı bugun akp diye bir iktidar olmaması gerekirdi.
Askeri mudahaleleri meshru goren mantık ile zıt olan demokrasi ilkesi oy verenlerce tehlikede oldugu dushunulmush olmalı ki, oylar chp ve digerlerine degil akp ye gitmishtir.
NativeAmerican
07-23-2007, 09:08 AM
Sizin oralarda Kürt nufus var mı?:rolleyes:kurt sehri bile kuruyorlar... Kurt gazetesi bile var azerbaycanda
Emil_Diniyev
07-23-2007, 09:21 AM
kurt sehri bile kuruyorlar... Kurt gazetesi bile var azerbaycanda
Qardashim na atirsan ozundan, kurd shahri qururlarmish, kurt gazatasi falan filan. Burada sadece bir iran xalqi var, onlarda talyshlar. Sayilarida cox deyil. kurd nufusa galinca 50 bin e ulashmaz 20 30 bin olur oyle atma lutfan. kurdlar Azarbaycan kimi birazda olsun kuzey de yerleshen yerlarda yashamiyorlar. Buralarda kurd falan olmur, kurdlar orta doguda yashayir ganallikla. Burda kurd yoktur. 20 bin falan var onlar iran va armanistan sinirinda yashayir. Azarbaycanin kuzeylerine geldikche hich iran xalqi yoktur, onlar bukadar soguk yerlarda yashamirlar.
NativeAmerican
07-23-2007, 09:26 AM
Qardashim na atirsan ozundan, kurd shahri qururlarmish, kurt gazatasi falan filan. Burada sadece bir iran xalqi var, onlarda talyshlar. Sayilarida cox deyil. kurd nufusa galinca 50 bin e ulashmaz 20 30 bin olur oyle atma lutfan. kurdlar Azarbaycan kimi birazda olsun kuzey de yerleshen yerlarda yashamiyorlar. Buralarda kurd falan olmur, kurdlar orta doguda yashayir ganallikla. Burda kurd yoktur. 20 bin falan var onlar iran va armanistan sinirinda yashayir. Azarbaycanin kuzeylerine geldikche hich iran xalqi yoktur, onlar bukadar soguk yerlarda yashamirlar. ay qardashim, azerbaycandan bahsediyorum :)
Azerbaycan'daki Kürt Diplomalı Diplomat Gazetesi (http://www.google.com/search?q=azerbaycan+kurt+gazetesi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.ubuntu:en-US:official&client=firefox-a)
azerbaycan topraklarinda kurt sorunu (http://kurd-yayilmasi.blogspot.com/2007/05/gney-azerbaycan-ve-krt-sorunu-gney.html)
azerbaycan'in kurt aydini geberdi (http://www.google.com/search?q=%C5%9Eam%C3%AEl%C3%AA+Sel%C3%AEm+Esgerov+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.ubuntu:en-US:official&client=firefox-a)
AZERBAYCAN'DA KÜRT SORUNU (http://www.nihalatsiz.org/azerbaycanda_kurd_sorunu.html)
DİPLOMAT GAZETESİ VE AZERBAYCAN’DAKİ KÜRTÇÜ FAALİYETLER (http://www.turkatak.gen.tr/index.php?option=content&task=view&id=360&Itemid=2)
Emil_Diniyev
07-23-2007, 09:30 AM
ay qardashim, azerbaycandan bahsediyorum :)
Azerbaycan'daki Kürt Diplomalı Diplomat Gazetesi (http://www.google.com/search?q=azerbaycan+kurt+gazetesi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.ubuntu:en-US:official&client=firefox-a)
azerbaycan topraklarinda kurt sorunu (http://kurd-yayilmasi.blogspot.com/2007/05/gney-azerbaycan-ve-krt-sorunu-gney.html)
San Azarbaycandan bashediyorsun bas man nadan bahsediyorum? :D.
Manda Azarbaycandan deyiramda ela, Azarbaycan kaynanlarindan buraya link koy, Turkiyadan buraya kaynak koyma kurdlar yalandan sheyler yazir va na kurd sorunuymush? Lutfan dostum buqadar gulunch sheyler yazma, kurd sorunuymush nakadar kurd varki sorun olsun.
Deyiramki Azarbaycanda kurd chox yoxdur, yashayir onuda 20 bin falan onuda Azarbaycanin guney shahirlarinda. Kuzeya galdikcha hech bir iran xalqi yoxdur Azarbaycanda.
Emil_Diniyev
07-23-2007, 09:34 AM
Masalan irakin kuzeyinda yashayirlar, Turkiyanin Guneyinda yashayirlar va iranin batisinda yashayirlar. Bu olkalardan sonra kuzeye gitsen armanistan karshina chixir, armanistandada chox az var armanistanin guneyinda. armanistan dan kuzeye getsan Gurcistan va Azarbaycan karshina cixir va buralardada kurdlar yashamir armanilarin ozlari yashayir, Azarbaycana baksan kurdlar Azarbaycana gora chok guneyda yashayirlar. Yani aramizda chok var biz Azarbaycanlilarda kurdlarin arasinda toprak olarak. Aama sovyet zamaninda 20 bin falan yerleshen var buralarda onuda ulkanin guneyinda ermanistan va iran sinirlarinda.
NativeAmerican
07-23-2007, 09:35 AM
San Azarbaycandan bashediyorsun bas man nadan bahsediyorum? :D.
Manda Azarbaycandan deyiramda ela, Azarbaycan kaynanlarindan buraya link koy, Turkiyadan buraya kaynak koyma kurdlar yalandan sheyler yazir va na kurd sorunuymush? Lutfan dostum buqadar gulunch sheyler yazma, kurd sorunuymush nakadar kurd varki sorun olsun.
Deyiramki Azarbaycanda kurd chox yoxdur, yashayir onuda 20 bin falan onuda Azarbaycanin guney shahirlarinda. Kuzeya galdikcha hech bir iran xalqi yoxdur Azarbaycanda. 20 bin kurt bile cok. bunlara herhangi bir faaliyet alaninda izin verilmemeli. tahir suleymanov diye bir kurt gazete kurmus pkk propogandasi yapip Turkiye kucuk dusuruyor.
Emil_Diniyev
07-23-2007, 09:45 AM
San allah :D. Mana bir kanit gostar burada nakadar kurd var diya.
Alparslan
07-23-2007, 09:48 AM
alparslan,
Galiba bir yanılgı var. Benim oyle bir iddiam yok. yashananlar halkı bu noktaya getirmishtir.
Gechmishi bir tarafa bırakınız, son 4 ayda yashananları tekrar incelediginizde Cumhuriyete sahip chıkalım diyenlerin agzından demokrasımiz tehlikede gibi bir soz duyulmamıshtır.
Herkes her sheye sahip chıkarken ortada bırakılan demokrasi ilkesini akpye kalmıshtır. AKP, anayasanın ''Türkiye cumhuriyeti demokratik , laik ve sosyal bir hukuk devletidir'' ilkesini hatırlatarak bu ilkelerden birisini digerine ustun tutamazsınız. hepsi önemlidir diye boshuna soylememishti.
Türkiyede yaratılan havaya uygun olarak Bu forumda dahi bu konudaki yazılanları okudugunuzda askeri mudahalelere hayır diyenlerin dıshında demokrasi ilkesinin pekte savunulmadıgını gorebilirsiniz.
Halkımız verdigi oylar ile solun iddia ettigi ''tehlikede'' iddialarına inanmadıgını gostermıshtır. inansaydı bugun akp diye bir iktidar olmaması gerekirdi.
Askeri mudahaleleri meshru goren mantık ile zıt olan demokrasi ilkesi oy verenlerce tehlikede oldugu dushunulmush olmalı ki, oylar chp ve digerlerine degil akp ye gitmishtir.
Yanlis anldiysam ozur.Ben ulkede hic bir zaman Laiklik ilkesini tehlikede gormedim. Su ana kadar DEMOKRATIK,LAIK,SOSYAL kavramlarindan LAIKLIK bugune kadar genelde militarist CHP zihniyetinin eline gectigi donemlerde INANCLI halkimiza bir silah olarak kullanilmistir. SOSYAL kavrami ise genelde caba gerektirdiginden kimse bunu sahiplenmemis...DEMOKRASI ve INSAN HAKLARI, ESITLIK-OZGURLUK kavramlari ise bugun resmen bir silah olarak kullaniliyor, kime karsi? BIZE...AKP ye oy atmadik diye biz halk degilmiyiz yani? OZGURLUK ISTERUZZZZ nidalari Doguda PKK'yi, batida 2. CuMHURIYETCILERI, Camide DINDE REFORMCULARI, Okullarda ,kendini KOMUNIST sanan veletleri cagristirir oldu.
Peki ne menem birsey bu DEMOKRASI-INSAN HAKLARI-OZGURLUK??? Insanlarin ana dilinde egitim yapmasi mi? Yada kendi kulturlerine ozgu giyinmeleri mi? Cocuklarina Turkce olmayan isimler koymalari mi? HAYIR!!!
Gariban gayri-Turk halk uzerinden zengin ve nufuzlu olma cabalari, Turkler ile ayri soydan gelen ama cogunlukla kader birligi ettigimiz bir kac degisik toplum uzerinde oynanan oyunun ortak adi DEMOKRASI. Son zamanlarda sanki cok aldiriyorlarmis gibi,benim basini maide suresini okuyup da ortmus annemin ozluk halkari ile yada ILAHIYAT FAKULTESINE basi ortulu diye alinmayan ablam ile, birileri cikmis soyle bir imaj veriyor halka: BIZ BU BASORTUSU konusunu cozmek icin digerlerinin istediklerini de kabul edelim, onlarda bizi desteklesin...Biz istedigimizi elde edelim, bizden sonrasi TUFAN...
Yani ne samimi DEMOKRAT var ulkemde nede talep var samimi demokrata... dtp li boluculer icin demokrat KURD kelimesini cokca zikreden ve Turkiye Cumhuriyeti'ne TECE diyenler...akp zihniyetine gore kendi mazlumluklarindan dem vurup orduya laf atanlar...chp ye gore mitinglerine katilip surekli irtica lafini agzinda geveleyenler...mhp lilere gore-bu seferlik bu kimligimden siyrilmaya calisacagim- Turk'un hakkini dinine uygun bir bicimde arayan herkes, yeri geldiginde susabilen-lidere karsi-, digerleri de kendine gore takiliyor yani. Simdi halkimiz demokrasiyi -akp ye kaldigi icin akpyi destekleyerek- secti demeyiniz. Halkimizin demokrasi degil as talebi vardir, bu da onun temel onceligidir. Kimse kusura bakmasin demokrat oglu demokrat adami ac birakirsan 2 gun, Hitlerin resmini operken cocuguna Stalin adini da koyabilir cekinmeden...
ABD nin Irak'a getirdigi gibi bir demokrasi getirmemesi dilegiyle akp nin yeni donemde.
Talabani'den Erdoğan'a kutlama mesajı
23 Temmuz, 2007 16:36:00 (TSİ)
Irak Cumhubaşkanı Celal Talabani, parlamento seçimlerini kazanan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi. Talabani, gönderdiği mesajda 'Irak-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi' çağrısında bulundu.
Kürt lider Talabani, Irak ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinin Ortadoğu barışı ve istikrarına büyük katkıda bulunacağını söyledi.
Talabani, "Ortadoğu'ya hayır ve bereket getirecek iki dost ülke, Irak ve Türkiye arasında var olan tarihsel ilişkileri geliştirelim" dedi.
Türk halkının AK Parti'yi zafer tacıyla ödüllendirdiğini söyleyen Talabani, "Başbakan Erdoğan'a yeni görevinde başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
Bugun sabah 1 gibi soyledim daha gelir kutlamalar diye. Geliyor da. Beim sahsen bekledigim kutlama buydu o da geldi.
Demir Kağan
07-23-2007, 10:13 AM
Sevmesek de, istemesek de, begenmesek de, MILLI IRADE'nin kararidir... Suclu olan; AKP'ye oy verenler, AKP'ye uye olanlar veya AKP'yi seven Turk Milleti degildir... Suclu; siyasetten anlamadan-etmeden elestiri yapanlar ve isbirlikci statusune dusenlerdir...
AKP'yi elestirmek yerine, biraz su "gizli gucler"e deginin...
Yapana degil, yaptirana bakin.
Yine de vatana-millete hayirli olmasini diliyorum.
Fındık parasını arttırınca oy veren milli iradeden mi söz ediyoruz?
Allah kitap diyip bize dünyada her yer mescit diyen şerefsiz milli iradeden mi bahsediyoruz?
Hangi milli irade bu yavuz?
Vatan için şehit olanlara kelle diyeni, ben Kürdistanlıyım diyenleri başımıza getiren milli irade midir yavuz?
Allah böyle milletin belasını versin!
Arkadaslar
"Hayırlı oldu" denmemis
"Hayırlı olsun" denmis.
Hayırlı olmasın mı yani?
Hayırlı olsun.
Nasıl hayırlı olabilir bu Alper? Resmen bizi cezalandırıyor Tanrı!
T.B.M.M.'de 69 adamım var dediğinde Barzani, hangi AKP'li çıkıp da ses çıkarttı? Son derece de mantıklı olur!
Türk Milleti, düşünme yetisini kaybetmiştir. Her şey bu kadar basittir. Bölgeymiş, kaleymiş hepsi hikâye. Demek ki millet şerefini üç kuruşa satacak duruma düşmüş.
Nasıl hayırlı olabilir bu Alper? Resmen bizi cezalandırıyor Tanrı!
Bu iyi bir dilektir Demir.
Duzeltiyorum.
"Hayırlı oldu" denmemis
"Hayırlı olacak" denmemis
"Hayırlı olsun" denmis.
Bu sadece bir dilek.
Tanrı isi de yaratıcının bileceigi is. O'na ben karısamam. Dua edersin gerisi O'na kalmıs.
Alparslan
07-23-2007, 10:29 AM
Allah kitap diyip bize dünyada her yer mescit diyen şerefsiz milli iradeden mi bahsediyoruz?
....
....
....
Allah böyle milletin belasını versin!
...
...
...
...
Türk Milleti, düşünme yetisini kaybetmiştir. Her şey bu kadar basittir. Bölgeymiş, kaleymiş hepsi hikâye. Demek ki millet şerefini üç kuruşa satacak duruma düşmüş.
Yavas gel...Tovbe de...Sen nasil milliyetci olursun bela okuyarak milletine? Begenmedik hatta tiksindik diye senle ben, milletin iradesini bu kadar da asagilamak sacmalik degil mi?
Demir Kağan
07-23-2007, 10:34 AM
Ben de onu soruyorum? Hangi milletin iradesi? Benim sevdigim, benim her yerde savundugum, gecmisin asil Turk Milleti'nin iradesi mi? Hayir, degil!
chepny
07-23-2007, 10:46 AM
Oğuz abinin dediği gibi, Popstarda Bayhan'ı birinci seçen milli irade, bu seçimde de Tayyib'i seçti. Olay bu kadar basittir.
Demir Kağan
07-23-2007, 10:57 AM
Tamam da canlar, bayhan birinci olmadi ki. :lool:
chepny
07-23-2007, 11:01 AM
Tamam da canlar, bayhan birinci olmadi ki. :lool:
Kömür ve bulgur dağıtsaydı Bayhan da birinci olurdu :lool:
Tabriz_Han
07-23-2007, 11:10 AM
NativeAmerican
kurt sehri bile kuruyorlar... Kurt gazetesi bile var azerbaycanda
Herhalde, Azerbaycani Iranla karsitirdin, Iranda 7-8 milyon Kurt var, ama onlar Turkiyede gibi rahat degil, Iran gucleri onlarin Kurtcu/Pkk/Pejakcilara karsi acimasiz davraniyor bulgudu yerde kursuna diziyor.
Su Iran Pejak/Kurtculer, Urmiye TURK sehrini Kurt oldugunu diyor ve oraya Kurtlestirmeye calistilar, ama orada Turk milliyetciligi acayip sekilde artiyor ve o Pejak itlere izin verilmiyor.
Urmiye Turkiye icin cok onemli, tam sinira yakin.
Secim acisindan.
Degisik pencereden bakarsak...asinda sonuclar iyi olmus. Eger CHP yuksek oy alsaydi, MHPle berarber AKP'le ortak bir koalisyon kurmacaktilar. Eger hukkumet basarilli olmasaydi, AKP sucu MHP ve CHP'ye yukler, tek basina olunca basarilli ama su diger partiler herseyi maf etti gibi laflar cikardi. MHP tam muhalefet olamayacakdi, ve elestirmeye hakki kalmazdi.
AKP indi tek basina devam edecek, herseyi satmaya devam edecekler, Pkk teroru bitmeyecek, Barzani guneyde bayram edecek ve daha'da cesaretlenecek, AB Turkiyeyi kabul etmeyecek, Kibris sorunu buyecek, Ermeni-Rum ve tum Turk dusmanlari Turkiyeye karsi yuklenecek, teslimciyet siyaseti devam edecek.
Ve sonunda, vahim durumla karsi karsiya olunca Turkler uyanacak, milliyetcilik daha'da artacak, Yenicag gibi medya kurumlar buyecek ve halki etkileyecek, eger MHP guclu muhalefet olabilirse ve milletin guvenini kazanabilirse gelecek secimde cok guclenir.
Karayılan
07-23-2007, 11:15 AM
Bu donem bana Gokturk Devleti'nin cokus donemini hatirlatiyor. El bulguruyla ash pisiriyoruz yine...
Antep'de bir laf vardir, "Tatli tatli yemenin bir de aci aci zicmasi var" diye...
Tabriz_Han
07-23-2007, 11:20 AM
Bilge Kaganmiydi, Cinliler gozel kumaslarla Turku Turklugunden yozlastirdilar ve zayiflatildigini diyen?
Ama tarih bunu'da gosteriyor, her inisin cikisi var.
Alparslan
07-23-2007, 12:00 PM
Ben de onu soruyorum? Hangi milletin iradesi? Benim sevdigim, benim her yerde savundugum, gecmisin asil Turk Milleti'nin iradesi mi? Hayir, degil!
Yok Demir...Olmadi simdi. Ver misketlerimi al misketlerini dedin simdi sen. Imzan da bu sozlerinde olmadi. Millet secseydi CHP-MHP ikilisini (Asla bu CHP koalisyonunu istemedim) iktidar diye, IRADE, secmeyince bunlar TURK milleti olamaz...Olmamis Demir. Ben de kuseyim mi dedim ama yanlis, proje uretmek yanlislardan dogrulari bulmak lazim. MHP acisindan bakiyorum siyasete, oylarini bu kez sans eseri yukseltti, akp bu kadar Turk dusmani olmasaydi oylari artmaz azalir 8% kemik kitlemize donerdik. Ancak anlasilan o ki, akp olusturdugu girdabin boyutunu daha kavrayamadi...Ama kendi reklamlarini HALKIMIZIN ANLADIGI DILDEN yapmayi becerdiler. Demek ki bizde bir sonraki secime kadar , kendi sesimizi en iyi sekilde duyurmaya calisacagiz(Siyaseten) Dunya gorusu olarak ise MILLIYETCILIK bir yasam bicimidir, bizim icin icinde TURAN ulkusunu de barindiran bir yasam. Turkiye de bir secim oldu aman kuselim...Demir Kerkuk'de patlayan bomba daha onemli olabilir su an, yada ETLO nun Cinde eylem yapacagini aciklamasi, G.Turkistan'da yazla beraber Talibanin Turklere saldirmasi yada abdnin kuklalarinin-Shibirgan da oldugu gibi-. Bir secimdi, gorunuse gore 5 yili etkileyecek ama unutma kimse o koltukta baki degil ve yapilan her yanlis is sonunda muhakkak cezalandirilir. Halkimiz bagirirsa yarin-Allah korusun- aciz-issiziz diye, suc aldiklari siyasi karardadir. Halkla, hele hele Turk halkiyla inat olmaz...Sonra bagimsiz teroristler bir de bakmissin inatlasicak halk da birakmamis.Anladin sen onu...Hizmete devam, bize durmak HARAM, velev ki Turk degilmiyiz, Rabbim bizleri insanliga guzelliklerini gostermek icin yaratmis. Herkese gostermeden durmak yok.
Karayılan
07-23-2007, 12:19 PM
Bilge Kaganmiydi, Cinliler gozel kumaslarla Turku Turklugunden yozlastirdilar ve zayiflatildigini diyen?
Ama tarih bunu'da gosteriyor, her inisin cikisi var.O zamanin ipegi bu zamanin sermayesi gardash. Degisen tek sey zaman o donemle bu donem arasinda...
Hanedan
07-23-2007, 01:37 PM
Qardashim na atirsan ozundan, kurd shahri qururlarmish, kurt gazatasi falan filan. Burada sadece bir iran xalqi var, onlarda talyshlar. Sayilarida cox deyil. kurd nufusa galinca 50 bin e ulashmaz 20 30 bin olur oyle atma lutfan. kurdlar Azarbaycan kimi birazda olsun kuzey de yerleshen yerlarda yashamiyorlar. Buralarda kurd falan olmur, kurdlar orta doguda yashayir ganallikla. Burda kurd yoktur. 20 bin falan var onlar iran va armanistan sinirinda yashayir. Azarbaycanin kuzeylerine geldikche hich iran xalqi yoktur, onlar bukadar soguk yerlarda yashamirlar.
Emil dikkat ette fare gibi üremesinler. Yoksa bizim başımıza gelenler sizin başınıza da gelir haa. Sen en iyisi Türkiyede ki kürtleri bırakda Azerbaycandakilere bak bu daha hayırlı olur sizin için :lol:
Afrasiyab
07-23-2007, 01:53 PM
Akp %50 ile iktidar oldu.
Akp nin en büyük destekçisi,
cumhuriyet mitingcileri
darbeciler
yök
anayasa mahkemesi
kanaltürk
kına yaksın.
ilbeyi
07-23-2007, 05:04 PM
Hayırlı olur İnşallah
Hanedan
07-26-2007, 10:46 AM
Ak partinin destekçisi, Milletin inancındanır. Büyük düşünür Ben..
Shirin_Qiz
10-25-2007, 06:49 AM
Asselamu aleykum !!
herkese merabalaaaar bende aranızdayım vatana millete hayırlı olsun İnşallah
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.