PDA

View Full Version : Yeni TBMM'den beklentiler

Karayılan
07-23-2007, 04:16 AM
Yeni meclis belli oldu AKP yine tek basina iktidar. Ana muhalefet partisi CHP secim yenilgisinin ardindan kriz yasiyor, ikinci muhalefet partisi MHP ise sonuctan memnun. Bir baska olasi muhalefet partisi DTP ise az da olsa sesini cikarabilecek.

Soru su;

Bu tabloyu degerlendirdiginizde, yeni meclisten beklentileriniz nelerdir? Buyrun...

Demir Kağan
07-23-2007, 10:00 AM
Hicbir sey.

Koskoca bir hicbir sey.

Coktan satilmis bir AKP, serefsiz bir DTP, bir halt yiyemeyen CHP ve apoyu asmayan bir MHP. Ne bekleyelim biz bu meclisten?

Mgas
07-23-2007, 10:11 AM
apoyu asmayan bir MHP

APO asılınca n'olacak bilmiyorum ki?

PKK mı bitecektik?
Azalacak mıydı?
....

yani ne karı olacaktı?

asılmadı iki hayrı dokundu iste.

Alparslan
07-23-2007, 10:22 AM
benim bu meclisten degil Allah'tan beklentim: TUM VEKILLERIMIZE IMAN-INSAF VE TURKLUK GURUR-SUURUNU VERSIN.

Alparslan
07-23-2007, 12:06 PM
APO asılınca n'olacak bilmiyorum ki?

PKK mı bitecektik?
Azalacak mıydı?
....

yani ne karı olacaktı?

asılmadı iki hayrı dokundu iste.

Hayir da icimiz soguyacak, toplumca bir intikam orgazmi gecirecektik. Birde tum dunyaya : BURADA BIZIM KURALLARIMIZ GECER! mesajini verecektik. Ulkenin ozguveni yerine gelecek, herseyden once ADALET yerini buldugu icin insanlarin adalete olan inanci geri gelecekti. Ol(a)madi...Cok buyuk firsat kacirdik.

Simdi herkes kendi adaletini kendi saglama pesinde. Kanunlarimiz bile muallak ve izdirap verici geliyor, cumbabamizi bile secemedik... Hapisteki teroristi vekil sectirecek yasalarimiz var...Gel de boyle devleti sevmeye devam et. Hemde askla...Biz MAZOSISTIZ...

Karayılan
07-23-2007, 12:29 PM
Bence hala tek yonlu siyaset yapma hastaligindan kurtulamamisiz. Apo gundem degil, Apo uzerinden siyaset yapmak da belli bir olcude kazanim getirir. Cunku bu konuya duyarli kisi sayisi ulkemizde gun gectikce azaliyor...

Benim beklentim MHP yonetiminin ve tabanin bu gibi dar kaliplari kirmasidir.

Otekilerden bir beklentim yok!

Hanedan
07-23-2007, 01:22 PM
Apo asılacakda ne olacak. Seçime yakın pişir pişir koy masaya. Biri yemezse öbürü nasılsa yer hemde bayat demeden.

Kaptan-i Derya
07-23-2007, 01:33 PM
secim vaatlerini yerine getirsinler ozaman;

mazot 1ytl
findik 8ytl
YÖK kalkacak
Turkiye parsel parsel satilmaya devam edilecek (prof. dr. abbas papazoglu unakitan)

Karayılan
07-23-2007, 02:05 PM
dai otekileri anladik da AKP mazot 1 ytl olacak demedi ki? :D

Afrasiyab
07-23-2007, 02:10 PM
Apo asılacakda ne olacak doğru. 30bin insanımızın katili asılacakda ne olacak dimi?

Ama asıl mesele şu. Asılması gerektiği zaman Apo yu asamayanlar, bu seçimde miting meydanlarında Akp ye ip uzatıyor apo yu as diye. Madem asılabiliyor sen niye asmadın Bahçeli, senin imzan yokmu apo yu kurtaran belgenin altında, birde utanmadan çıkmışsın otobüsün üstüne ip sallıyorsun. Bu milletle resmen dalga geçmektir, birde gidip mhp ye oy verdiler vah vah vah....

kurshad
07-23-2007, 02:45 PM
Apo asılacakda ne olacak doğru. 30bin insanımızın katili asılacakda ne olacak dimi?

Ama asıl mesele şu. Asılması gerektiği zaman Apo yu asamayanlar, bu seçimde miting meydanlarında Akp ye ip uzatıyor apo yu as diye. Madem asılabiliyor sen niye asmadın Bahçeli, senin imzan yokmu apo yu kurtaran belgenin altında, birde utanmadan çıkmışsın otobüsün üstüne ip sallıyorsun. Bu milletle resmen dalga geçmektir, birde gidip mhp ye oy verdiler vah vah vah....

Kardesim secim dun bitti.. Hala ip muhabbeti mi yapacagiz?

MHP'ye sonucta yuzde 14 alarak meclise girdi, secim bitti, oy veren verdi.

Ne kadar geriden geliyorsun, guncelle bence kendini. Bak artik "yeni TBMM'den beklentiler" tartisiliyor..

binbirincigece
07-23-2007, 03:02 PM
Tek istediğim dokunulmazlıkların kaldırılması

raltay
07-23-2007, 03:42 PM
Tek istediğim dokunulmazlıkların kaldırılması

Haklısınız, dokunulmazlıklar kalkınca ulkenin ishsizlik, sorunu otomatık olarak chozulur, uretim ve ihracatta patlama yashanır! Turkıyenın seksen yıldır kırılamayan fakırlık zıncırleri kırılır! Ve dahası Ataturkun hedefledigi muassır medeniyetler duzeyinin uzerine chıkarız!

binbirincigece
07-23-2007, 03:58 PM
Haklısınız, dokunulmazlıklar kalkınca ulkenin ishsizlik, sorunu otomatık olarak chozulur, uretim ve ihracatta patlama yashanır! Turkıyenın seksen yıldır kırılamayan fakırlık zıncırleri kırılır! Ve dahası Ataturkun hedefledigi muassır medeniyetler duzeyinin uzerine chıkarız!

Asıl siz haklısınız kaldırılmazsa; eve götürecek ekmek bulamayan insanların rızkını hakkında onlarca yolsuzluk dosyası bulunan milletvekilleri yemeye devam etmez, ihale ve alım satımlarda kendi yandaşlarına peşkeş devri kapanır; namuzsuz zenginler milletvekilliklerine dokunulamadığı için daha zengin olmaya devam etmezler; böylece bu kadar temiz insanın arasında bizler de müreffeh ve muasır bir medeniyetin evlatları olarak tarihe geçeriz. Haklısınız, hem de çok haklısınız.

raltay
07-23-2007, 04:13 PM
Benim İsteklerimden birisi dokunulmazlıkların kaldırılması olabilir ama tek istegim olamaz. chunku onları 5 yıllıgına oraya gonderiyoruz. kaldırın dokunumazlıkları ondan sonra 5 yıl yatın diye gondermiyoruz.
Bu ulkenin sorunlarını chozun diye gonderiyoruz. bu ulkeninde oldukcha cok sorunları vardır.
Kaldı ki, dokunulması gerekenler sadece vekiller degildir. Burokratların hepsinın dokunulmazlıkları vardır.
Dokunulmazlık konusunu kullananların, dokunulmazlıkların top yekun kaldırılmasına neden yanashmadıkları ayrıca dushundurucudur.

binbirincigece
07-23-2007, 04:16 PM
bu ulkeninde oldukcha cok sorunları vardır.

Bunun hepimiz farkındayız zaten ama benim dileğim; bir siyasi iradeye güvensizlikten kaynaklanan, "en azından" temennisidir. Diğer sorunların aynı çizgide devam edeceğine inanmaktan belki de

Alparslan
07-24-2007, 12:27 AM

Kardesim sana burada akp ye neden oy atmadigimizi anlatmis olmasi lazim defalarca yazdigimiz yazilarin...Eger anlatamadiysak bize yuh olsun...Yok anlayip da hala akp ye oy attiysan o zaman 3 kere vah demek, vah unleminin anlam yetersizligi yuzunden az kalir...

Afrasiyab
07-24-2007, 12:44 AM
kurshad ve alparslana :
Öncelikle ne kadar tartıştınız bilmiyorum ip meselesini ben 1 aydan fazladır girmiyorum.

2. olarak AKP ye oy vermedim. Burdada hep söyledim 1000 oyum olsun bir tanesini vermem akp ye. Ama Bahçelinin tutumu sözleri, milletle dalga geçercesine hareketleri gösterdiki artık 1000 oyum olsa bir tanesini mhp ye de vermem.

Kaptan-i Derya
07-24-2007, 03:34 AM
dai otekileri anladik da AKP mazot 1 ytl olacak demedi ki? :D

herhalde o Uzandi :)

Ama ötv'yi kaldircaz demedilermi? onu kaldirinca zaten 1 lira oluyo herhalde mazotun fiyati.

Karayılan
07-24-2007, 11:05 AM
herhalde o Uzandi :)

Ama ötv'yi kaldircaz demedilermi? onu kaldirinca zaten 1 lira oluyo herhalde mazotun fiyati.AKP vergi kaldiracaz, ciftciyi savunacaz filan demedi. Babalar gibi satacaz dedi :D