PDA

View Full Version : İBRA ve GUVEN , AKP

raltay
07-23-2007, 09:11 AM
22 temmuzda halkımız ,
''ulke satılıyor,
terorle ishbirligi,
borch batagı,
cumhuriyet tehlikede,
laiklik elden gidiyor,
mazot 1 ytl olacak,
akp aldıgı oy ile halkı temsil edemez
vs , vs, vs,''

iddia ve suchlamalarına inanmadıgını gosterdi, ve akp yi ibra etti.
ibra etmekle kalmadı, beklentilerin chok ustunde oy ve vekillik vererek guven duydugunu gosterip yola devam dedi.

Redd-i İlhak
07-23-2007, 09:19 AM
iyi hadi bakalım ibra etti.umarım halk gerçeklerin farkına varınca çok geç olmaz.

yavuz
07-23-2007, 09:43 AM
22 temmuzda halkımız ,
''ulke satılıyor,
terorle ishbirligi,
borch batagı,
cumhuriyet tehlikede,
laiklik elden gidiyor,
mazot 1 ytl olacak,
vs , vs, vs,''

ibra etmekle kalmadı, beklentilerin chok ustunde oy ve vekillik vererek guven duydugunu gosterip yola devam dedi.

Bu laflar degil mi zaten AKP'ye bu kadar oyu aldiran? Bu laflari soyleyen cok arkadasimiz vardi, hala savunuyorlar mi acaba o fikirleri? Oyleyse, utansinlar ki; AKP'yi 5 yilligina daha onlar getirdiler...

Adam akilli muhalefet yapsalardi; simdi Sayin Basbakan'imiz, Eski Basbakan'imiz olurdu...

raltay
07-23-2007, 10:08 AM
Hich süphen olmasın aynı seyleri biraz daha susleyerek yarın yine halkın onune chıkarlar chunku halka verecekleri bir sheyleri yok ki sunsunlar.
İlkeleri belli; kavga, gerilim, iftira, kin
ilkeleri bu degilse bile halk oyle yorumluyor.

Demir Kağan
07-23-2007, 11:04 AM
Aziz nesin yanlış söylemiş; "Türk milletinin 15 milyonu salaktır." olmalı.

Alparslan
07-23-2007, 11:15 AM

Hadi len. Onu diyen halt etmis...Secim sandigina IQ cihazi mi koydular? Secmisler madem vatandaslarimiz ,ne kadar yanlis bulsam da, saygi duymayi ogrenecegiz. He yarin dtp li teroristlere de saygi duy derseniz, onlara oy verenler benim vatandasim mi ki? ayrica ben dtp nin grup kurmasini engellemek icin birseyler dusundum, eski silahimin aynisini bulabilirsem sayilari belli araliklarla gerileyip 19 a dusebilir...ben yapamazsam Allah'a havale ediyorum. Hatta Kadir-i Mutlak olan Rabbimden cumlesinin helak olmasini diliyorum,19 tane bile kalmasin. AMIN.

Mgas
07-23-2007, 11:24 AM
eski silahimin aynisini bulabilirsem sayilari belli araliklarla gerileyip 19 a dusebilir

Ya mesele vurmak olsa ne 19'u ne 18'i kalır. Bir gecede meclise girenlerin hepsini ve giremeyenleri bunları destekleyenleri...sadece bir gecede....

Kursunumuz mu yok silahımız mı?

Mesele vurmak degil.

Sabır diyorsak korkumuzdan degil bildigimizden.

Karayılan
07-23-2007, 01:41 PM
22 temmuzda halkımız ,
''ulke satılıyor,
terorle ishbirligi,
borch batagı,
cumhuriyet tehlikede,
laiklik elden gidiyor,
mazot 1 ytl olacak,
vs , vs, vs,''

ibra etmekle kalmadı, beklentilerin chok ustunde oy ve vekillik vererek guven duydugunu gosterip yola devam dedi.Lastigin hava kacirdigini unutmayin...

Verecek yeteri kadar taviziniz(yedek lastiginiz) var mi sence?

Bir stopaj yasasi daha mi cikaracaksiniz kriz olmasin diye?

Kaptan-i Derya
07-23-2007, 02:28 PM
akp'nin bence bunca yuksek oy almasi onun hakkinda negativ yayin yap(a)mayan medya'nn sayesinde. 2002 secimlerini bi hatirlayin, ecevit'le egleniyolardi resmen, yok iki kisi tasiyomus ne bilim ayakta durmasi icin bi yelek gibi bisey giyiyormus vs vs.

Ben daha erdogan ve partisi aleyhinde su buyuk satilmis Turk medyalarimizda bir tane elestiri dahi görmedim, yada göreni duymadim yaptiklarindan ve soylediklerinden dolayi. Erdogan önceki secimlerde yaptigi gibi diger parti liderleriyle masa basinada oturmadi, cunku orda asil kozlar paylasiliyodu.

Ben bu secim sonuclarindan hicde memnun degilim, hatta üzüldüm birde üstüne üstlük 20 küsür tane PKK'linin girdigini görünce kahroldum!

nurhak
07-23-2007, 02:55 PM
Akp,99 seçimleri öncesi taksim'e cami kampanyası başlatmıştı,2002 seçimlerindede türban ve demokrasi söylemleriyle oy toplamıştı,bu seçimlerdede Cumhurbaşkanlığı seçimini kullandı.devletin başına inanclı biri gelmeli diyerek krız yarattı ve halka gidip bizi seçmediler diye şikayet ettiler...

Taksime camiyi yapan,türban meselesini çözen,demokrasiyi bu ülkeye kazandıran.... akp,,,,göreceksiniz.....en inancli ve dini bütün bir cumhurbaşkanınıda seçecektir.Saygılarımla

raltay
07-23-2007, 04:08 PM
Akp,99 seçimleri öncesi taksim'e cami kampanyası başlatmıştı,2002 seçimlerindede türban ve demokrasi söylemleriyle oy toplamıştı,bu seçimlerdede Cumhurbaşkanlığı seçimini kullandı.devletin başına inanclı biri gelmeli diyerek krız yarattı ve halka gidip bizi seçmediler diye şikayet ettiler...

Taksime camiyi yapan,türban meselesini çözen,demokrasiyi bu ülkeye kazandıran.... akp,,,,göreceksiniz.....en inancli ve dini bütün bir cumhurbaşkanınıda seçecektir.Saygılarımla

Nurhak abi,
99 secimleri oncesinde akp diye bir parti yoktu, refah partisi ile ilishkilendiriyorsan o partinin yeni adı saadet partisidir. saadet partisi ise akp ye karsı en agır eleshtirileri yapan partidir. akp yi refah ile ilishkilendirmek artık mumkun degıldir. cunku akp siyasetin tamda merkezinde oldugunu bu secimlerde kanıtlamıstır.
2002 secimlerinde akp hic bir sey yapmasa, hic konusmasa hatta aday diye bir sandalyeyi gosterse yine secimi kazanabilirdi. cunku saolsunlar donemin siyasetcileri Turkiyenin ichine etmislerdi, bankaları soydurmuslar ekonomiyi batırmıslar ulkeyi iflasın ichine suruklemislerdi.
2007 secimleri oncesi cumhurbashkanı secimlerinde de akla hayale gelmeyen ishlere kalkısharak 367 diretmesini yaratanlar yine akp dıshı kıshılerdi.
Haklısınız, akp bu konuları secimlerde kullandı. ama ulkenın soyulmasına goz yumanların gunahı hich yokmu ?
cumhurbashkanlıgı sechimlerinde ayak oyunlarına girenlerin hich gunahı yokmu?
akp sechimlerde kullanabilmek ichin, o partiler ve kurulushlara silah zoru ilemi bu ishleri yaptırdı.
Siyasetci dedigin iyi bir satranch oyuncusu gibi bır kach hamle sonrasını hesap etmesi gerekmezmi ? bir adım atarken bunun arkasından rakibinin nasıl karsı hamleler yapabilecegini gorerek hareket etmesi gerekmez mi?
Eger bunu hesap edemiyorsa o kishiler zaten siyasetchi olamazlar.
olamadıklarını goren halkımızda o kishilere destegını her gechen gun chekmektedir.
Sorun akp de degıl, karshısında gerchekten kaliteli siyasetchilerin olmamasındadır.

raltay
07-23-2007, 04:22 PM
Lastigin hava kacirdigini unutmayin...

siz 4 yıldır soylenen klasık sozleri bırakında, biraz mantık yurutun.
Akp nin tek bashına iktidarı mhpye yaradı
Bu donem akp nin tekrar iktidar olmasına en chok sevinmesi gerekenler mhp liler olması gerekir.
chunku aksi olsaydı mhp kucuk ortak olarak chp ile koalisyon yapmaktan bashka charesi yoktu.
Siz istediginiz kadar tek bashına iktidar olacagız desenizde, olamayacagınızı ve barajı belki gecheceginizi soyledigimizde tepki veriyordunuz ama haklılıgımızı sechim sonuchları ortaya koymaktadır.
chp ile koalisyona girecek bir mhp 'nin basharılı olması mumkun degıldi. cunku chp elinin degdigi yeri kurutan bir yapıya sahip partidir.
Bu durum gerchekleshseydi bir sonraki sechimlerde mhpnin geri donmemek uzere meclise veda edecegini unutmayınız.
shimdi mhp ye bir shans dogmushtur. akp nin basharı veya basharısızlıgına baglı olarak gelecek sechimlerde oyunu bıraz daha artırabilme ihtimali vardır.

Bu nedenle akpye teshekkur etmeniz gerekir

Karayılan
07-24-2007, 11:55 AM
siz 4 yıldır soylenen klasık sozleri bırakında, biraz mantık yurutun.
Akp nin tek bashına iktidarı mhpye yaradı
Bu donem akp nin tekrar iktidar olmasına en chok sevinmesi gerekenler mhp liler olması gerekir.
chunku aksi olsaydı mhp kucuk ortak olarak chp ile koalisyon yapmaktan bashka charesi yoktu.
Siz istediginiz kadar tek bashına iktidar olacagız desenizde, olamayacagınızı ve barajı belki gecheceginizi soyledigimizde tepki veriyordunuz ama haklılıgımızı sechim sonuchları ortaya koymaktadır.
chp ile koalisyona girecek bir mhp 'nin basharılı olması mumkun degıldi. cunku chp elinin degdigi yeri kurutan bir yapıya sahip partidir.
Bu durum gerchekleshseydi bir sonraki sechimlerde mhpnin geri donmemek uzere meclise veda edecegini unutmayınız.
shimdi mhp ye bir shans dogmushtur. akp nin basharı veya basharısızlıgına baglı olarak gelecek sechimlerde oyunu bıraz daha artırabilme ihtimali vardır.

Bu nedenle akpye teshekkur etmeniz gerekirBen diyorum canakkale savasi sen diyorsun... sonunu unuttum neyse :lol:

Ben yabanci yatirimci eger bir kez daha "biz gidiyoz arkadas" derse bu sefer ne yapacaksiniz? diye soruyorum.

Sen AKP iktidari MHP'ye yaradi diyorsun. Bana ne MHP'den bu iktidar en basta Turk milletinin isine yaramadi... Tabi particilige kendinizi o kadar kaptirmissiniz ki karsinidaki herkesi de bir partinin avukati saniyorsunuz

raltay
07-25-2007, 07:32 AM
Ben diyorum canakkale savasi sen diyorsun... sonunu unuttum neyse :lol:

Ben yabanci yatirimci eger bir kez daha "biz gidiyoz arkadas" derse bu sefer ne yapacaksiniz? diye soruyorum.

Sen AKP iktidari MHP'ye yaradi diyorsun. Bana ne MHP'den bu iktidar en basta Turk milletinin isine yaramadi... Tabi particilige kendinizi o kadar kaptirmissiniz ki karsinidaki herkesi de bir partinin avukati saniyorsunuz

Lastigin hava kacirdigini unutmayin...

İddialar size ait, ama ben katılmıyorum. Chunku artık Turkiyeden kimse bir yere gitmez.
bildigim bir shey varki, Bu gunku Türkiye, 2001 Türkiyesinden chok daha iyi noktadadır.
Galiba halkta benim gibi dushunmush olmalı ki, Turkiyede ilk gerchekleshti ve iktidardaki bir parti oyunu artırmakla kalmadı, ezerek iktidar oldu.
gerchek budur, gerisi laf olarak kalır.

Kaptan-i Derya
07-25-2007, 11:57 AM
raltay kac kucak kömür aldin akp'yi bu kadar savunmak icin?

gurkan
07-25-2007, 12:19 PM

Millet sevgisini pek anlamadım. Herhal Türk Milletinin Yarısını sevmiyorsun.

Bence bu sakat düşüncedir. Milletin durduğu yer farklıdır. Tercihler değişkendir.

Bence milletine .alak diyenin millet sevgisi gözden geçirilmelidir.

Sevmeyebilirsin. O yönde de düşünmeyebilirsin. Lakin Saygı duyulmalıdır.

Aslında Böyle bir sonuçu bu dar görüşlü muhalefete sormak lazım.

Yoksa AKP'nin oyu % 30 larda olurdu. . Yok Meclise girmezler. Darbeden medet umarlar. O bu... Bu Muhalefete bu sonuç Müstehaktır.

Afrasiyab
07-25-2007, 03:34 PM
Aziz Nesin kadar salak bir insan çıkmadı bu milletin içinden. Gerçi Türk olduğuda şüpheli ama...

Afrasiyab
07-25-2007, 03:36 PM
Ak Parti yazın kömür dagıtmış olabilir,

seçimden 4-5 gün önce tüm köylere 20 milyar köy sandıklarına para göndermiş olabilir.

Seçimden yine 4-5 gün önce köy kahvelerine 1er milyar lira seçim masrafı parası vermiş olabilir(nasıl bir masrafsa).

Ama bunların hiçbiri halkın oy verdiğini değiştirmez.
Sonuçta insanlar sandık başında yanlızlar ve kimse onların nereye oy verdiğini bilmiyor.

AKP seçimi kazanmıştır, inşallah biraz yürek gelir başörtüsünü ve terör belasından ülkeyti kurtarırlar.

raltay
07-25-2007, 04:49 PM
raltay kac kucak kömür aldin akp'yi bu kadar savunmak icin?

Ben bekarım abi,
ayrıca komur veya bashka sheylerden gerchekten ihtiyach sahipleri dururken benim gibi ishi, gucu olan ve de saglıgı yerinde tashı sıksa suyunu chıkaracak birisinin devletin sosyal yardımlarına tenezzul etmesini sherefsizlik sayarım.
AKP yi savunma konusuna gelince, bu forumda herkesin bir siyasi dushuncesi var. Bu dushunceye uygun oldugunu dushundugu siyasi gorushe sahip bir partiyi savunuyor. farklı partileri savunanların o partilerden ozel beklentileri varmı ki,
benim dushuncelerimin bu yonde olmasının arkasında ozel chıkar ilishkisi arıyorsunuz?

Ayrıca halkımızın oyunu rushvet karshılıgı sattıgını dushunmek kadar mantıksız bır shey olabilirmi?
Sızın kafadan bir lider meydanlarda ''akp altın dagıtıyor'' diye propaganda yapmıshtı ama shimdi haline kargalar guluyor.

Karayılan
07-26-2007, 03:36 AM
İddialar size ait, ama ben katılmıyorum. Chunku artık Turkiyeden kimse bir yere gitmez.
bildigim bir shey varki, Bu gunku Türkiye, 2001 Türkiyesinden chok daha iyi noktadadır.
Galiba halkta benim gibi dushunmush olmalı ki, Turkiyede ilk gerchekleshti ve iktidardaki bir parti oyunu artırmakla kalmadı, ezerek iktidar oldu.
gerchek budur, gerisi laf olarak kalır.Simdi dogru konustun iste. Su an AKP zaferi bilinen tek gerceklik oldu sizin icin. İste dusunce ufkunuz bu kadar(Darilma, gucenme yok).

İddialar bana mi ait? Yani ben bir yerimden uydurdum subat ayinda yasadigimiz ufak capli krizi ??? Gelecekte yasayacagimiz her "ufak capli krizde" yabanci sermaye yuzde 46'lik "millet iradesini" hice sayarak yine istedigini yaptiracaktir. Sokaklarda bu durum icin cok guzel bir deyim var ayip olmaz sanirim: "El mahkum g.t gardiyan" ;)

Alparslan
07-26-2007, 03:48 AM
Ya mesele vurmak olsa ne 19'u ne 18'i kalır. Bir gecede meclise girenlerin hepsini ve giremeyenleri bunları destekleyenleri...sadece bir gecede....

Kursunumuz mu yok silahımız mı?

Mesele vurmak degil.

Sabır diyorsak korkumuzdan degil bildigimizden.

Sabir sabredebilecek olana yakisir, ben sabredemiyorum kardes... Ordu bunlari gozetliyor...MIT haklarinda dosya tutmus...3 vakte kadar isleri tamam laflari artik bana martaval geliyor, cunku ati alan Uskudar sinirlarinda geziyor...Ha gecti ha gececek...

Kaptan-i Derya
07-26-2007, 03:57 AM
Ben bekarım abi,
ayrıca komur veya bashka sheylerden gerchekten ihtiyach sahipleri dururken benim gibi ishi, gucu olan ve de saglıgı yerinde tashı sıksa suyunu chıkaracak birisinin devletin sosyal yardımlarına tenezzul etmesini sherefsizlik sayarım.
AKP yi savunma konusuna gelince, bu forumda herkesin bir siyasi dushuncesi var. Bu dushunceye uygun oldugunu dushundugu siyasi gorushe sahip bir partiyi savunuyor. farklı partileri savunanların o partilerden ozel beklentileri varmı ki,
benim dushuncelerimin bu yonde olmasının arkasında ozel chıkar ilishkisi arıyorsunuz?

Ayrıca halkımızın oyunu rushvet karshılıgı sattıgını dushunmek kadar mantıksız bır shey olabilirmi?
Sızın kafadan bir lider meydanlarda ''akp altın dagıtıyor'' diye propaganda yapmıshtı ama shimdi haline kargalar guluyor.

bir siyasi partiyi savunabilirsin, o baska ama propagandasini yaparsan ben baska bisey dusunurum. Hemde birde körü körüne propaganda, hicbir hatasini dahi kabul etmedin simdiye kadar.

Burda senden haric hickimse cikip "ibra ve guven, MHP" demedi, eger bakarsan devlet bahceli ve deniz baykal hakkindaki acilan konularda onlar elestirildi. Ama sen geldin erdogani savundun körü körüne, sayin apo dedi savundun, anani al'da git dedi yine savundun, onlari elestirenler adeta silindi yine cikip savundun ve halada savunuyon.

Onun icin sordum kac kucak kömür aldin akp'yi savunmak icin...

raltay
07-29-2007, 06:04 PM
Kaptan-i Derya,
bir siyasi partiyi savunabilirsin, o baska ama propagandasini yaparsan ben baska bisey dusunurum. Hemde birde körü körüne propaganda, hicbir hatasini dahi kabul etmedin simdiye kadar.

Savundugum konular ozellikle ekonomik konulardır. Size gore yanlısh olan icraatlar bana gore dogru oldugu ıchın savundum.
Yapılan ishlerden bazı ornekler vermege kalktım. Herkesin bildigi gozonunde olan ornekler olmasına ragmen, gundeme getirdigim ıchın saldırıya maruz kaldım.
Burada herkesin yaptıgından daha az propaganda yaptıgımı sanıyorum.
Bır partıyı savunanların toplamına bakarsanız, benim yazılarımın sayısı solda sıfır kalır.
Kaldı ki, yazılarımın chogu propaganda degil, dogruluk payının yuksek oldugu, pek chok konuda halkımızında benim dushundugunu sechimlerin sonucu gostermektedir.

Burda senden haric hickimse cikip "ibra ve guven, MHP" demedi, .

MHP iktidarda degildi ki, ibra edilsin. 2002 yılında iktidarda idi, o zaman halk ibra etmedi , guvenmedi meclisin dıshına yolladı. bu gun parlamentoya gırdıgi ichin ibra edilecek bir durum varmı ki, birisi chıkıpta ''ibra ve guven'' benzeri bir bashlık achsın.
22 temmuz oncesinde yashananlara dikkat ederseniz , cumhuriyet mitinglerinın ve tum muhalefet partilerinin sechim propagandalarında ishledikleri ortak konu '' Akp ye hayır , chunku akp terore prim veriyor, Turkiyeyi satıyor, ekonomi batmak uzere cumhuriyet dushmanı'' vs konulardı. yani sechim bir noktada akp referandumu idi. sonuchlar ortada; halk muhalefetteki hich bir partinın sozune guvenmemish, dogal olarak oy kaybetmesi gereken iktidardaki bir partiye buyuk bir guven gostermıshtir.
Boylesine onemli bir gerchegi paylashmam sizi neden rahatsız ediyor?
Bashlık achmak ichin birilerinin olurunu almak gerekir diye bir kural varmı?

eger bakarsan devlet bahceli ve deniz baykal hakkindaki acilan konularda onlar elestirildi. Ama sen geldin erdogani savundun körü körüne, sayin apo dedi savundun, anani al'da git dedi yine savundun, onlari elestirenler adeta silindi yine cikip savundun ve halada savunuyon.
...

Bu forumda bahsettiginiz kishilerden birisini savunan hich yokmu?
Herkes koru korune veya inanarak bahcheli ve baykalı eleshtiriyormu? hich savunan yok mu?
Eger oyle ise neden o partilere oy veriyorlar?
Erdoganı eleshtiren bunca sayısız insanın arasında numunelikte olsa bir kach tane savunan birilerinin olmasına neden tahammul edemiyorsunuz ? akp icraatlarından hich olumlu bir shey yok mudur ki, burada sadece eleshtirilmiştir. Bu tutarsızlık degilmidir ? Eger olumlu icraatları yoksa halk neden boylesine guven duymushtur ?
Kaldı ki, bahsettiginiz konularda ben erdoganı savunmadım, aksine uzerine gitmedikleri ichin muhalefeti eleshtirdim. Eger sayın sozu cumhuriyet savcısının dedigi gibi eleshtirel manada degilde gerchekten o manada ise muhalefet partileri ichin bulunmaz bir nimet oldugunu bunu kullanmaları gerektigini soyledim ve iddiayı ortaya atan chp nın, Bir haftada konuyu unutmasının dushundurucu oldugunu soyledim. Daha ne yazmalıydım ?
Gazetelerde yalan reklam yapacaklarına, Eger bu iddialar dogru ise ses kayıtlarını chogaltırlar ve halka dagıtırlar chok daha etkili olurlardı.
Yapmıyorlarsa onların bir bildikleri, bizimde bilmediklerimiz vardır. bana ne ?

Onun icin sordum kac kucak kömür aldin akp'yi savunmak icin...

dushuncenize sadece gulerim :)

Size bir fıkra anlatayım; iki gorme ozurlu baklava yiyorlarmısh,
birisi digerine,
- Chıft chıft yeme lan demish.
digeri
- oglum gozlerin gormuyo birde chıft yedigimi soyluyorsun , deyince
cevap gelmish
- ben ikisher ikisher yiyomda onun ichin saglama almak istedim demish

Hanedan
07-30-2007, 01:30 PM
Ama sen geldin erdogani savundun körü körüne, sayin apo dedi savundun, anani al'da git dedi yine savundun, onlari elestirenler adeta silindi yine cikip savundun ve halada savunuyon. ...

Sevgili dostum, savunma yapmak zordur, gerçekten zor. Saldırmak daha kolaydır. En azından savaşlarda öyle...:)

Birileri saldırırsa diğeride sanki savunmak gereği duyar, bu psikoljiktir veya reflekstir. Ancak eleştri sadece, işimize nasıl gelirse inatla saldırmak değildir. Savunmada öyle. Eleştri yapacağımız konularda artısıyla eksisiyle tartışırsak sanırım kimseye saldırma veya savunma görevi düşmez. En güzelide kırıcı olmayız belki. (Bunu size özel yazmadım sadece acizane görüşümdür).

nurhak
07-30-2007, 03:32 PM
Nurhak abi,
99 secimleri oncesinde akp diye bir parti yoktu, refah partisi ile ilishkilendiriyorsan o partinin yeni adı saadet partisidir. saadet partisi ise akp ye karsı en agır eleshtirileri yapan partidir. akp yi refah ile ilishkilendirmek artık mumkun degıldir. cunku akp siyasetin tamda merkezinde oldugunu bu secimlerde kanıtlamıstır.
2002 secimlerinde akp hic bir sey yapmasa, hic konusmasa hatta aday diye bir sandalyeyi gosterse yine secimi kazanabilirdi. cunku saolsunlar donemin siyasetcileri Turkiyenin ichine etmislerdi, bankaları soydurmuslar ekonomiyi batırmıslar ulkeyi iflasın ichine suruklemislerdi. 2007 secimleri oncesi cumhurbashkanı secimlerinde de akla hayale gelmeyen ishlere kalkısharak 367 diretmesini yaratanlar yine akp dıshı kıshılerdi.
Haklısınız, akp bu konuları secimlerde kullandı. ama ulkenın soyulmasına goz yumanların gunahı hich yokmu ?cumhurbashkanlıgı sechimlerinde ayak oyunlarına girenlerin hich gunahı yokmu?
akp sechimlerde kullanabilmek ichin, o partiler ve kurulushlara silah zoru ilemi bu ishleri yaptırdı.
Siyasetci dedigin iyi bir satranch oyuncusu gibi bır kach hamle sonrasını hesap etmesi gerekmezmi ? bir adım atarken bunun arkasından rakibinin nasıl karsı hamleler yapabilecegini gorerek hareket etmesi gerekmez mi?
Eger bunu hesap edemiyorsa o kishiler zaten siyasetchi olamazlar. olamadıklarını goren halkımızda o kishilere destegını her gechen gun chekmektedir.Sorun akp de degıl, karshısında gerchekten kaliteli siyasetchilerin olmamasındadır.

Sevgili raltay kardeşim bu söylediklerinne aynen katılıyorum,amaaa seninde atladığın veya göremediğin şey bu gün akp nin ben merkez partiyim iddiası ne kadar samimi ve doğru...???

Ben dini bütün inançlı bir insanım benim karımın,annemin,kızımın başındaki eşarpa,örtüye uzanan eli kırarım ama bunu siyasi malzeme yapanı samimi bulmam ki artık akp bşk.yrd. açıkladı gündemlerinde türban meselesi yokmuşşşş....!!!!

bak raltay'cım,başka düzgün siyasetci olmadığı bir realitedir,ama bu akp düzgündür teoremi olamaz,ayrıca siyasetde oynanan satrancın galibi,ve bundan nemalanan siyasetcinin cebi değil,halkın yaşam standardının düzelmesi olmalıdır.Şimdi bana benim hayatımda,işcinin memurun,esnafın yaşamında şunlar daha iyi oldu diyebiliyormusun....

Ama suda bir gercekki bu milletin oy verebileninin yarısı bu iktidara oy verdi,demekki millet halinden memnun.

Ama ben biranda köşe dönenlere askere gitmeyen evlatlara,saltanat kayığına binen akrabalara dünde karşıydım bugünde karşıyım,çünkü aynı film devam ediyor....DURMAK YOK,YOLA DEVAM...

Benim esas derdim bu yoksa ne akp ne bkp bilmem anlatabildimmi kardeşim,saygılarımla...

raltay
07-30-2007, 04:01 PM
Nurhak,
Sevgili raltay kardeşim bu söylediklerinne aynen katılıyorum,amaaa seninde atladığın veya göremediğin şey bu gün akp nin ben merkez partiyim iddiası ne kadar samimi ve doğru...???

sevgili agabey, Bende pek chok konuda sizden farklı dushunmuyorum.

Merkez partisi olma sozune achıklık getirmek isterim.
Butun partiler siyasi yelpazede kendilerinin bulundugu yeri kendileri tarif ederler.
Bunun halk katında ne kadar inandırıcı ve tutarlı oldugu sechmenin gosterdigi teveccuh ile olchulur. Ornegin MHP kendisini Milliyetchi olarak tarif etmektedir. Halkın bu duyguyu onde tutan kesimleri agırlıklı olmak uzere oy almaktadır. Bu durumda kimse MHP ye sen milliyetchi degilsin , solcusun diyemez veya ODP ye sen sagcısın diyemez. Chunku parti yonetimleri kendilerini oyle tarıf etmektedirler. dogru olan onların kendilerini nasıl gordukleridir.
Turkiyede sechimlerde kullanılan oyların ezici chogunlugu merkez sagda oldugu bilinmektedir
AKP de kendisinin merkezde olarak tarıf etmektedir. Bu tarifi halk ınandırıcı bulmush olmalı ki, sechimlerde yuksek bir destek bulmushtur. Aksi ortaya chıkıncaya kadar bunu boyle kabul etmek zorundayız.
Dunun merkez sag partileri olan anap ve dyp bu gun ortalıklarda gozukmemektedir. oysaki daha 5 yıl oncesine kadar bu iki merkez sag partinin aldıgı oylar % 40 lar civarında idi yanı merkez sagın en guchlu partleri idi.
Bu gun ise onlar kendilerinin degishmedigini iddia etselerde( ki degishmediklerine inanıyorum, yine merkez sag partilerdir) halkımız destegini chektigi ichin onların merkez sag olmalarının bir anlamı kalmamaktadır.
Bu buyuk oy kitlesi boshlukta kalması diye bir shey olamayacagına gore bu oylar akp ye gitmish yanı yeni merkez partisi akp olmushtur.
Halkın beklentilerine cevap verdikleri surece buradaki konumlarını koruyabilirler.
Halkın taleplerini karshılayamazlarsa bunlarda silinir, yerini bashkaları doldurur.
Silinmeleri halinde problem merkezde bir parti olmadıklarından degil, ANAP ve DYP misali gorevlerini yapamadıklarından olacaktır.

saygılar.

Kaptan-i Derya
07-31-2007, 05:02 AM
Kaptan-i Derya,

Savundugum konular ozellikle ekonomik konulardır. Size gore yanlısh olan icraatlar bana gore dogru oldugu ıchın savundum. savunursun ama belgelerle savun, onun icin yazdim "körü körüne savunuyon" diye. AKP'nin yaptigi ekonomik inkilaplarin aynisini yapan baska bi ülke ver bana. Yok senden bu kadarda istemiyom, sadece bana özellestirme konusunda Türkiye'ye benzer icraatlari bulunan baska bi ülke ver.

Burada herkesin yaptıgından daha az propaganda yaptıgımı sanıyorum.
Bır partıyı savunanların toplamına bakarsanız, benim yazılarımın sayısı solda sıfır kalır.
Kaldı ki, yazılarımın chogu propaganda degil, dogruluk payının yuksek oldugu, pek chok konuda halkımızında benim dushundugunu sechimlerin sonucu gostermektedir.

ben burda hicbir partiyi savunmuyorum kaldi ki propagandasini yapayim, ben savundugun partiyi elestirmeni bekliyom senden. Eger elestiricek birsey bulamiyosan senle isim burda bitmis olacak.

22 temmuz oncesinde yashananlara dikkat ederseniz , cumhuriyet mitinglerinın ve tum muhalefet partilerinin sechim propagandalarında ishledikleri ortak konu '' Akp ye hayır , chunku akp terore prim veriyor, Turkiyeyi satıyor, ekonomi batmak uzere cumhuriyet dushmanı'' vs konulardı. Peki muhalefettekilerin bu tür "suclamalari" kullanmasindaki neden ne? Bunu dusundunmu hic?

-kirmizi noktalarin silinmesi
-kibrisin elden cikar hale gelmesi
-abd'siz hic bir bok yapamamasi
-MGK'ya kulak asmadan ab ile bi antlasma yapmasi (ki bunu yaparken arkadaki heykele hic dikkat ettinmi? gördün'mü o heykeli?)
-terör konusunda oldukca basarisiz olmasi
-vs...

devami gelcek

raltay
07-31-2007, 06:59 AM
Kaptan-i derya,
savunursun ama belgelerle savun, onun icin yazdim "körü körüne savunuyon" diye

Bu konuları aylardır konushuyoruz, tekrar basha donmemizin bir anlamı yok Gechmishte yazılanları okursanız hangi konulara degindigimi gorebilirsiniz.
Chok basit bir ornek vermem gerekirse Kamu borch stogundan bahsedilmis ve durumun dunden daha kotu oldugu iddia edilmishti.
Bu konuda farklı yerleden farklı bakısh achıları ile sayfalar dolusu bilgiyi bu forumda paylashtım.
Kamunun ich ve dısh toplam borch stogunun dunden daha iyi oldugu gorulmektedir. Bunu gormemekte ısrar etmenin kimseye faydası yoktur.
..............................
Ozelleshtirmelere gelince herkesin bu konuya yaklashımı farklı olabilir. bu bir sıyasi yaklashımdır. Devletchi gelenegin savunucusu birisinin ozelleshtirmeye karshı chıkmasını anlayabilirim. chunku o gorushun ilkesine ozelleshtirme ters gelir. Bazılarına ters gelsede ben ozelleshtirmeyi destekleyen bir gorushe sahibim.
DYP nin iktidar oldugu donemde Tansu chiller Turktelekomu ozelleshtirmek istediginde Dunyada henuz telekomlarda ozellestirilmesi gundemde olmadıgı ichin telekomun degeri yaklashık 40 milyar dolar ediyordu. o gunlerde ozelleshtirme karshıtlarının basharılı olması ile o ishlem yapılamadı. sonrasında Turkiye cheshitli krizlerle bogushmak zorunda kaldı.
sonuchta Dunyada telekom ozelleshtirmeleri hızlanmısh piyasadaki arz fazlası nedeni ile Turk telekoma talep azalmısh, DYP donemine gore chok daha ucuz fiyata ozelleshtirilmishtir.
ozelleshtirme karshıtlarının chabaları sonucunda Turkiyeye kaybettirdigi kesin olan ishlemde kimler kazanmıshtır.
..........
Saydıgınız konuların tamamı sadece sizin degil, milletinde gozleri onunde yashanmaktadır.
Yapılan sechimler, muhalefet partilerinin halka anlattıgı tutumları ile akp ichin bir referanduma donushturulmushtu. yani akp gitmelimi, gitmemelimi shekline donushturulen bir sechimdi.
Halk tercihini ortaya koymush bu iddiaların hich birisine inanmamısh olmalıki, Halkın yarısı akp demishtir.
Bundan gerisi bosh konushmaktır.

ben burda hicbir partiyi savunmuyorum kaldi ki propagandasini yapayim, ben savundugun partiyi elestirmeni bekliyom senden. Eger elestiricek birsey bulamiyosan senle isim burda bitmis olacak.

Hich bir partiyi savunmuyorum diyorsunuz ama muhalefet partisi lideri gibisinız.
chunku onlarda aynı iddiaları konushuyorlardı. sonuchlar ortada yani halk inanmıyor
Ben dogru olarak bildiklerimi yazıyorum. bunu icherinde eleshtiride vardır.
. ananı alda git sozune o shahıs layık olsada bir siyasetchinin soylememesi gereken bir sozdur. erdogana yakıshmamıshtır. Bu dushuncemi gechmishte de paylashmıshtım.

illaki sırf sızı memnun etmek ichin gostermelik bir eleshtiri yapmamı istiyorsanız bu bende yok.
Bunu yapmadıgım ichin benimle ishiniz yoksa, bana yolunuz achık olsun demek dusher.

saygılar

Karayılan
07-31-2007, 09:23 AM
Simdi dogru konustun iste. Su an AKP zaferi bilinen tek gerceklik oldu sizin icin. İste dusunce ufkunuz bu kadar(Darilma, gucenme yok).

İddialar bana mi ait? Yani ben bir yerimden uydurdum subat ayinda yasadigimiz ufak capli krizi ??? Gelecekte yasayacagimiz her "ufak capli krizde" yabanci sermaye yuzde 46'lik "millet iradesini" hice sayarak yine istedigini yaptiracaktir. Sokaklarda bu durum icin cok guzel bir deyim var ayip olmaz sanirim: "El mahkum g.t gardiyan" ;)raltay bey'den sorularima yanit alamiyorum ne yazik. Yoksa verecek bir yaniti mi yok?

raltay bey borsanin bu sene basinda birden dusmesi, doviz kurlarinin merkez bankasinin tum mudahalelerine ragmen durmadan yukselmesi ve sonunda stopaj yasasinin yabanci yatirimci lehine degistirilmesini ben bir yerimden mi uydurdum?

raltay
07-31-2007, 11:12 AM
raltay bey'den sorularima yanit alamiyorum ne yazik. Yoksa verecek bir yaniti mi yok?

raltay bey borsanin bu sene basinda birden dusmesi, doviz kurlarinin merkez bankasinin tum mudahalelerine ragmen durmadan yukselmesi ve sonunda stopaj yasasinin yabanci yatirimci lehine degistirilmesini ben bir yerimden mi uydurdum?

Bu konu zamanında burada da konushuldu. yaklashık bir yıl sonra tekrar aynı konuyu konushmak isteyerek nereye gelmek istediginizi anlamadım.

Gechtigimiz yıl yashanan ve sizin bahsettiginiz ekonomik gelishmenin sebebi Turkiyen kaynaklanan bir olay degildir. Amerika dunyanın en buyuk ekonomisidir orada meydana gelen hareketler Tum dunyayı oldugu gibi Turkiyeyide etkilemesi dogaldır.
Kaldıki, Turk ekonomisi yashanan tum ıyıleshmelere ragmen hala kırılganlıgı devam etmektedir.
Amerika harcamaları nedeni ile ekonomik durgunluga girmish. enflasyonda yukselish beklentisi hakim olunca, ekonomilerine kaynak saglamak amacı ile kendileri ichin en uygun yol olarak faizleri belli bir takvimde yuksek oranlarda artırarak amerikaya sermaye chekme yoluna gitmishlerdi.
Dunyanın en guvenli piyasası olarak bilinen amerikadan gelen bu hareket biz dahil diger ulkelerdeki sermayenin oraya yonelmesine sebep olmushtur.
(NOT; Bir piyasada mal fazlalıgı varsa fiyatları dusherken, eksiklik karshısında fiyatların yukselmesi kimseyi shashırtmamalıdır. Dısharıya chıkan dolar miktarı artıyorsa TL bazında fiyatının artmasıda dogaldır. Bu durum dısharıya daha fazla dolar kachıshınıda engelleyen bir durumdur. o donemde chıkmak isteyen para sıcak para olarak tabir edilen paradır yani borsa gibi yerlerde degerlendirilen paradır tabiki boyle bir durumda borsa dushecektir.
Gozden kachırılmaması gereken yashanan onca hareketlilige ragmen, ekonomi dimdik ayakta kalabilmish gerekli mudahalelerle piyasalar sakinleshmishtir.
yine hatırlarsanız, 2002 oncesinde ecevit hastaneye yatınca ekonomi sallanıyor, elinin hastane camından gosterince borsa yukseliyordu. Bu gun ise Turkiyede muhtıra olayı yashanmasına ragmen ekonomi yerinde sapasaglam kalabilmishtir.)
Bunun karshılıgı diger ulkelerde de faiz artırımı bashlamısh ulkede bulunan sermayenin gitmesi onlenmeye chalıshılmıshtır.
Hatırlarsanız Turkiyede de merkez bankası faiz oranlarını radikal bir shekilde % 13 lerden % 18 lere chekmishti. (Stopajı da hesaba katarsanız %11.5 lerden %18 lere chekilmishti)
Bunun dıshında stopaj vergileri yabancı yatırımcılara sıfırlanmıshtı.
Yerli-yabancı yatırımcı deyimi global dunyada artık anlamını yıtırmıshtır. chunku aslında Turk olan bir yatırımcı parasını yabancı banka aracılıgı ile burada degerlendirerek aynı imkanlardan faydalanmaktadır. Faydalanamayan sadece sade halktan kucuk paralarını faizlerde veya farklı yerlerde degerlendiren kesimdir.
vergilerin sıfırlanması aslında yatırımcı ichin bir anlam ifade etmemektedir. chunku onlar amerikanın verdigi faiz ile bizim verecegimiz faizin arasındaki farka bakmaktadırlar
Eger ulke riskiniz yuksek ise vergileri sıfırlasanız dahi burada tutamazsınız. Tutabilmek ichin daha fazla risk primi vermek zorunda kalırsınız. ornegin, 2002 de yaklashık olarak enflasyonun %27 , Faizlerin %60 larda oldugu ve stopaj vergilerinin yine bir donem sıfır oldugu ve amerikan faizlerinin % 2,5 larda oldugu hatırlanırsa
Reel olarak amerikan faizinin ustune %30,5 luk kazanch elde edilmesinin sebebi daha iyi anlashılır. 2002 de Chok riskli bir ulke olan Turkiye boyle bir risk primi odemekte idi.
Bu gun ise amerikan faizleri %5,5 lardadır. bizdeki reel faiz % 9 dur. amerikanın verdiginden %3.5 baz puan fazla faiz vermekteyiz.
Shimdi soruyorum ; 2002 deki amerikanın faizinden %30, 5 daha fazla vermek mi iyidir, yoksa %3,5 fazla vermek mi iyi olandır.
malum operasyonda merkez bankası faizleri daha dushuk tutabilmek ichin stopaj vergileri sıfırlanmıshtır.
Sıfırlamasa idik, merkez bankası faizleri % 18 degil, % 20 lere chekmesi kachınılmaz olurdu. sonuchta yabancı sermaye kendisi gelmiyor, siz davet ediyorsanız, o adamlar ichin 100 dolar koyduklarında bir yılda ne kadar kazanacakları onemlidir. bu gun reel olarak 9 baz puan kazanıyorlarsa, siz isterseniz faizleri % 40 yapın, ama oyle vergi koyunuz ki, adamın eline yine 9 baz puan net kalsın, para sahibi ichin sonuch degishmez.
Riske karshılık kazancını yeterli goruyorsa amerikadan daha iyi olduguna inanıyorsa gelecektir.
Turkiyenin ekonomi yoneticileri mevcut durum ile stopaj olsa idi durumu arasında gerekli hesabı yapmısh olmaları gerekir.
stopajlı % 20 lerdeki faizlerin ekonomiye etkileri stopajsız %18 den daha menfi olacagı gorulmush ise mevcut politika tercıh edilmish olmalıdır.
yoksa sinekten yag chıkarmaya chalıshan maliyeciler bır kaynagı gormezden gelmeleri mumkun olamaz.
sanırım chok merak ettiginiz sorunuza bir nebze de olsa cevap vererek merakınızı gidermishimdir.
Aslında bu kadar basit konuları sizin gibi bilgili insanların bilmemesi mumkun degildir. belki beni test etmek ichin boyle sorular sorma ihtiyacı duyuyorsunuz diye dushunuyorum.

Demir Kağan
07-31-2007, 12:25 PM
SSK hastahanelerinde, orada burada kadrolaşacaklarına, türbanlı kadınları sokacaklarına önce hastahaneleri ve doktorları düzeltsinler.

raltay
08-02-2007, 03:26 PM
SSK hastahanelerinde, orada burada kadrolaşacaklarına, türbanlı kadınları sokacaklarına önce hastahaneleri ve doktorları düzeltsinler.
Subjektif bir iddia olan Kadrolashma sozunuze karshılık objektif bir delil sunmak zordur. Sizde iddianızda haklı olabilirsiniz.
Ama Hastaneleri iyileshtirsinler sozunuze karshılık kimsenin itiraz edemeyecegi herkesin gorduğu bildigi bir gerchegi de goz ardı etmemek gerekir. SSK da randevu donemi bitmishtir, randevu alamayan hastaneye gelmesin chunku bakılmayacak donemi bitmishtir. chunku ssk lılara butun hastanelerin kapısı achılmıshtır. isteyen istedigi hastaneye gidebilmektedir.
ssk hastanelerinde 5 saat ilach alabilmek ichin kuyruklarda bekleme donemide bitmishtir. Bekleyipte yazılan ilachlar yok diye geri donme donemide bitmishtir. Chunku herkes istedigi eczahaneden ilacını alabilmektedir.
Eger sizin iddia ettiginiz gibi kadrolarshıyorlarsa da, sadece kadrolashmakla kalmıyorlar, beklentiniz olan hastaneleride duzeltme chabasında oldukları goruluyor.
Turkiyedeki doktor sıkıntısının had safhada oldugu herkesin malumudur.
YOK siyasetle ugrashmak yerine gorevini yapsa yeni tıp fakulteleri achma chabasına girse bu sorun hallolabilir ama hala siyasetle ugrashmaktan vakit bulamıyor olmalılar.
Hukumet bu soruna da gechici chozum amacı ile yurt dıshından doktor getirerek acil chozum bulma chabası ile chıkarılan yasanın veto yedigini veto edilmesi ichin chabalıyanların kimler oldugunu biliyorsunuz.
Demek ki hukumet sadece kadrolashmıyor!!!, bu konularda da bir chalıshma icherisindedir. Cumhurbashanı degishince, toplumla aynı olan sizin de beklentilerinize karshılık bulmak sanırım daha kolay olabilecektir diye dushunuyorum.

yavuz
08-03-2007, 02:08 AM
Subjektif bir iddia olan Kadrolashma sozunuze karshılık objektif bir delil sunmak zordur. Sizde iddianızda haklı olabilirsiniz.

Yok ne hakli olacak, salliyo... :lool:

Bu gibi laflarla AKP'yi getirdiler, hala ayni laflara devam... Sonra millet aptal oluveriyor. Kendini sorgulamak yok! :twisted:

Demir Kağan
08-03-2007, 04:37 AM
raltay, buyur gel okmeydani ssk'ya ve gor guzel kardesim. Demogoji yapmaya gerek yok. Sozunu ettigin duzelme yonunde hicbir sey gormuyorum ama kadrolasmayi cok iyi yaptiklarini gorebiliyoru.

raltay
08-03-2007, 05:33 AM
raltay, buyur gel okmeydani ssk'ya ve gor guzel kardesim. Demogoji yapmaya gerek yok. Sozunu ettigin duzelme yonunde hicbir sey gormuyorum ama kadrolasmayi cok iyi yaptiklarini gorebiliyoru.

Kardeshim senin sozlerine bir shey demedim.
Kadrolashma sozunun bir kıstası olmadıgını bilirsiniz. Ornegin bir kuruma kach kishi yeni ishe adam alınırsa kadrolashma olmaz , kach kishi alınırsa kadrolashma olur, bunun standardı varmı ? Besh yıldır iktidardaki bir parti kpss yolu ile de olsa insanları ishe almaktadır. kpssyi osym yapsada belli noktalarda kendilerine yakınlarını alıyorda olabilirler. Bu her iktidar doneminde olmushtur. meshhur mogoltay hikayesi bunun achık ornegidir.
Yani bu konuda haklı olabilirsiniz demishtim.
ama hastanelerde dun neredeydik bu gun neredeyiz. bunu anlatmaya chalıshtım. dun ssk lılar ssk dıshında bashka hastaneye gitmesi mumkun degildi, tek shartı onemli bir rahatsızlıgınız varsa, randevu alabilmish ve ssk da muayene shansını yakalamısh iseniz, hastanede tedavi mumkun degil ise ve doktor uygun gorursa sevk ile gidebilirdiniz.
shimdi ise elinizi kolunuzu salllayarak dilediginiz hastaneye gidebiliyorsunuz.
bahsettiginiz ok meydanı hastanesine eskiden hastalar mecburdu. Eger bahsettiginiz gibi sorunları gerchekten fazla ise gitmek zorunda degilsiniz. dun mecburdunuz ama shimdi secheneginiz var.
Bakınız ben az once hastaneden geldim. ayakta muayenelik bir rahatsızlık dolayısı ile gittim ama saat 11 de ishyerimden chıktım 12 de ilacımı almıshtım.
ssk lı olmama ragmen ssk hastanesine gitmedim. devlet hastanesinde ishlerim bitti . hemen dıshındaki bir ozel eczaneden ilacımı aldım ve ishimi tamamladım. eskiden boyle degildi, eger eski sistem olsaydı, ben ssk ya gitmek zorundaydım. Belki randevu alamadıgım ichin hich gidemeyecektim, belkide henuz muayene kuyrugunda beklıyor olacaktım. muayene olsam bile ilacımı almam yaklashık 4 saatten fazla surecekti.
Bunları da gormezden gelemeyiz.
Her shey dort dortluk mu derseniz hayır, mutlaka hatalar ve eksikler vardır, ama gelinen noktanın dunden daha iyi oldugunuda soylemek yanlısh olmaz

Demir Kağan
08-03-2007, 05:36 AM
Yapida bir iki degisiklikten baska bir sey yapmadilar. Evet, elinizi kolunuzu sallaya sallaya girebiliyorsunuz. Ama girdiginize bin pisman olup, devletin de milletin de gelmisine gecmisine sovup cikiyorsunuz. Bu noktada degisen bir sey yok.

raltay
08-03-2007, 05:43 AM
DemirKagan,
devletin de milletin de gelmisine gecmisine sovup cikiyorsunuz. Bu noktada degisen bir sey yok

Bahsettiginiz konu hastanelerle ilgili bir konu degil, en dogal hakkımızdır. Yıllar oncesinden bu gunlere miras kalmısh adetimizdir!
Kufursuz olabilirmi? :)

Neyse, konuyu kendi achımdan ben kapattım.

Kaptan-i Derya
08-04-2007, 03:31 AM
Yok ne hakli olacak, salliyo... :lool:

Bu gibi laflarla AKP'yi getirdiler, hala ayni laflara devam... Sonra millet aptal oluveriyor. Kendini sorgulamak yok! :twisted:

adamin seni beni dinledigi yok, ne dersen de biraz fransizca laf katip "sende haklisin" demeye getiriyo. Ama sonra usluca sessiz sakin zehirini kusmaya devam ediyo.

misyoner zihniyetli...

Alparslan
08-04-2007, 04:53 AM
Bekleyipte yazılan ilachlar yok diye geri donme donemide bitmishtir. Chunku herkes istedigi eczahaneden ilacını alabilmektedir.

Afedersin ama bu konuda biraz asabiyim...Babamda yas itibariyle yuksek tansiyon cikinca unakitan efendinin koydurdugu kararname geregi ilaclarinin onemli olanlarini vermemisler. O da inat edip almamis eczaneden...Hadi bu inattan ya durumu olmayan ne yapsin??? Ilacin receteye yazilabilmesi icin tansiyonun bilmem kaca kac olmasi gerekmis. Babamin ki cok sukur o kadar degildi ama ilaci inatla ' Bu devletin bana cok gordugu ilaci kullanmam' deyip 3 gun kullanmayinca doktorluk olmasini nasil aciklar unakitan efendi? Kendisi doktor mu? Umacimi?

Eger sizin iddia ettiginiz gibi kadrolarshıyorlarsa da, sadece kadrolashmakla kalmıyorlar, beklentiniz olan hastaneleride duzeltme chabasında oldukları goruluyor.

Ben bildigimi soylerim, Tayyip Erdogan belediyedeyken yaptigi kadrolasma icin soru sordugunuzda CHP li Mehmet Mogultayin meshur lafinin benzeri ile cevap verir: Tutupda baskalarini alicaz ise, tabiki bizim kadromuz yerlesecek.(Mehmet Mogultay ,o zaman adi SHP idi sanirim,CHP iktidar ortagi oldugunda kadrolasma icin: NE YANI MHPLI MILITANLARI MI YERLESTIRSEYDIM. demisti, Tunceliden otobusle isci alimlarinida unutmadik hani)

Turkiyedeki doktor sıkıntısının had safhada oldugu herkesin malumudur.
YOK siyasetle ugrashmak yerine gorevini yapsa yeni tıp fakulteleri achma chabasına girse bu sorun hallolabilir ama hala siyasetle ugrashmaktan vakit bulamıyor olmalılar.
Hukumet bu soruna da gechici chozum amacı ile yurt dıshından doktor getirerek acil chozum bulma chabası ile chıkarılan yasanın veto yedigini veto edilmesi ichin chabalıyanların kimler oldugunu biliyorsunuz.

Kardesim, ben yaklasik 2 yildir B.A.E. de yasiyorum. Hani su Tayyip Erdogan'in gelip alisveris merkezi actigi(Actigi merkezdeki Turkler 90% batti-Al Mamzar Shopping Centre) yer...Burada tum hastahaneler ozel...Ve kazik otesi, bil bakalim Turkiye de kim ozel hastahane acip doktorlarini kendisi getirmek istedi? Seyh Maktooum'un bizzat kendisi ve holdingleri...Bundan sonra bir anda Erdogan beyin aklina dahiyane bir fikir olarak yurtdisindan doktor getirmek fikri dustu... E buyrun Rusyadan getirin doktorun kralini hem hayat kadini olmaktan kurtarirsiniz hemde tum erkekleri hasta edersiniz...Ama yokkkk illa dostumuz Seyh Efendinin istedikleri olacak...

Demek ki hukumet sadece kadrolashmıyor!!!, bu konularda da bir chalıshma icherisindedir. Cumhurbashanı degishince, toplumla aynı olan sizin de beklentilerinize karshılık bulmak sanırım daha kolay olabilecektir diye dushunuyorum.

C.Baskani hayirlisi ile bir degissin de bakalim goruruz. Ben calismalarini bizzat gordugum icin cok iyi bilirim bunlarin...BELEDI*-YE tam bu zihniyetin yeri.(Beled arapca sehir)

raltay
08-05-2007, 06:19 AM
Alpaslan kardeshim ben BAE de yashamıyorum, Bulundugum shehrin dıshınada pek chıkmıyorum. Ben bu konularda kendi chevremde gorebildiklerimi sizlerle paylashtım. Eger hastaneler konusu eskiye gore daha kotu diyorsanız gelecek sechimleri beklemek zorundasınız.
Chunku bu adamlar yaptıklarının iyi oldugunda ısrarcılar ve adımlarını daha da ileriye goturecekleri gorulmektedir.
Benim dushunceme gore (daha oncede belirttim); eski ile kıyaslandıgında daha iyi oldugunu yine soyluyorum. bu benim dushuncemdir katılıp katılmamak sizlere kalmıshtır. saygı duyarım.

Alpaslan,
Kardesim, ben yaklasik 2 yildir B.A.E. de yasiyorum. Hani su Tayyip Erdogan'in gelip alisveris merkezi actigi(Actigi merkezdeki Turkler 90% batti-Al Mamzar Shopping Centre) yer...Burada tum hastahaneler ozel...Ve kazik otesi, bil bakalim Turkiye de kim ozel hastahane acip doktorlarini kendisi getirmek istedi? Seyh Maktooum'un bizzat kendisi ve holdingleri...

Ortaasya ülkelerindeki doktorlar da sizin bahsettiginiz shahsın özel doktorlarımı bilmiyorum ama gelecek doktorların ekseriyetinin buralardan olacagı düshünüldüğü ichin ''YOK '' bu doktorlar kalitesiz anlamına gelen Turkiyede diplomalarının denkligi kabul edilmeyen doktorlar diye karshı chıkmıshtı. Kaldı ki achmak istedigi hastanenin doktorunuda getirmek istiyorsa bunun sizce mahsuru nedir. onemli olan kaliteli olması degil mi? Zaten kazık otesi oldugunu belirttiginiz hastaneye sen, ben gidecek degiliz. bırak gidecek olanlar ( zaten onlar Turkiyede hastaneye gitmeyen kishilerdir) dushunsunler.

Karayılan
08-09-2007, 01:15 PM
raltay bey, sanirim T.Ozal donemini hatirlarsiniz. O donem Turkiye disa acilmaya baslamisti. Ancak hukumet bir yandan da Turk Sermayesinin onunu iyiden iyiye acmis ve su an da adini duydugumuz holdinglerin buyuk bir cogunlugu o donemde guc kazanip dunya piyasalarina girebilmislerdi. Ornegin G.Antep ve Adana sanayisi o yillarda gelisip Turkiye'nin iki buyuk lokomotifi olmuslardi.

Simdi ise AB fonlarini saymazsak hukumet tarafindan yerel sermayenin guclenmesi icin ne yapiliyor? Aksine yillarin birikimi Turk sirketler hatta taninmis markalarimiz bir gecede yabanci sermayenin eline geciyor. Sizce burada bir tezat yok mu? Hem ulkeyi kalkindirmak isteceksiniz hem de yerel sermaye karsisinda yabanciya oncelik vereceksiniz. Yabanci sermaye ile kalkinan bir ulke adi soyleyebilir misiniz bana?

Ulkeye sicak paranin girmesi elbette onemli birsey ancak bu sicak para bir gecede ucup gidebilecek cinstense o zaman ilerde buyuk sorunlarla karsilasilmasi olasi bir hal alir. Kendi klavyenizle yazdiginiz gibi ornek verdigim o ufak capli kriz ABD piyasalarindaki gergin havadan kaynaklanmisti. Demek ki neymis? New York'da 3.5 siddetinde bir sarsilma olsa burda marmara depremi kopacak. Hemen faizleri yukari alip sicak parayi icerde tutmaya calisacagiz. Bu da her seferinde hazinenin sirtina milyonlarca dolar yuk binmesi demek. Ustune ustluk sabit odenen vergileri de sifirlayinca Turkiye'nin kesesine gecici refah ortamindan baska bir sey kalmiyor. Ancak sizin de belirttiginiz gibi yabanci sermaye kar etmeye devam ediyor...

Peki Turkiye'nin kalkinma maratonu bu politikayla basariya ulasabilir mi? Simdi diyeceksiniz ki AB ulkelerinde yabanci sermaye bizden daha fazla. Ben de diyecegim ki orada yabanci kavrami artik ortadan kalkti. AB ekonomisi tek ve buyuk bir havuzdur. Ayrica AB ulkelerinin bizim yasayabilecegimiz olasi siyasi kriz tehlikeleri de yoktur. Bu nedenle oralarda yabanci sermaye tehlike olusturmaz. Bir Almanya'nin Kuzey Irak'ta yasananlardan dolayi siyasi kriz yasamak ya da Kibris icin siyasi arena da cikmaza girmek gibi dertleri yoktur. Bir Italya'nin kurd sorunu, PKK derdi yoktur ya da Cek Cumhuriyetini muttefik ulkelerin askeri yetkilileri harita uzerinde bolmez. Yani anlatmak istedigim su ki ozendigimiz o ulkeler ekonomilerini yuzde yuz disa bagimli hale getirseler bile kaybedecekleri birsey yok ama bizim kaybedecek cok seyimiz var.

Yabanci kavrami Turkiye icin sonsuza kadar yururlukte kalacaktir. Bir takim sahislarin dusundugunun aksine sermayenin de irki vardir, en azindan Turkiye gibi bolgesinde lider olmak isteyen ve her daim siyasi komplolarin esiginde duran bir ulke icin vardir. Biz tasima suyla degirmen dondurebilecek bir ulke degiliz. Acilen yerel sermaye guclendirilmeli, kucuk yatirimci tesvik edilmeli, tarimda uygulanan bir takim gereksiz yaptirimlar kaldirilmali, enerjide disa bagimlilik asgariye indirilmelidir. Ne yazik ki hukumet bunlarin tam tersini yapmakta, Turkiye'yi her gecen gun biraz daha disa bagimli hale getirmektedir. Bunun sonunda olacaklarin vebalini her babayigit tasiyamaz...

Karayılan
08-09-2007, 01:20 PM
Aklima gelmisken su an AKPseverler tarafindan dillendirilen ekonomik refah ortamini bu bahsettigimiz sicak para saglamaktadir. Bu para ise tasinmaz yatirimlar araciligi ile degil dogrudan dogruya borsa ve devlet tahvilleri ile yurda girmektedir. Dusunun ki ev ekonomisine bir yerden yuklu miktarda para girdi. Ev halki bir muddet bolluk ve bereket icinde yasayabilir ancak o para surekli akmazsa ya da bir anda buhar olup giderse eskisinden beter olur.

yavuz
08-09-2007, 02:04 PM
Aklima gelmisken su an AKPseverler tarafindan dillendirilen ekonomik refah ortamini bu bahsettigimiz sicak para saglamaktadir. Bu para ise tasinmaz yatirimlar araciligi ile degil dogrudan dogruya borsa ve devlet tahvilleri ile yurda girmektedir. Dusunun ki ev ekonomisine bir yerden yuklu miktarda para girdi. Ev halki bir muddet bolluk ve bereket icinde yasayabilir ancak o para surekli akmazsa ya da bir anda buhar olup giderse eskisinden beter olur.

Turansoyu;

Bu yazdigin ileti, Siyaset bolumu altindaki 15.000'inci ileti olup, sayemde bu rastlanti tespit edilmistir. ;)

Hepimize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum...

hokkabaz gama :mrgreen:

genco
08-09-2007, 06:51 PM
AKP'yi savunan arkadaşlar bana bu partinin fikri yapısını anlatabilir mi?
Madem siyasi bir parti mutlaka ideolojik bir yapısı vardır.
AKP'nin savunduğu bir ideolojisi var mıdır?
Yalnız, içi boş laflar yerine, bu partinin kurulduğundan beri sürdürdüğü siyasi çizgisinden bahsedilmesi iyi olur...
AKP'li arkadaşlar buyrun bakalım...

Karayılan
08-10-2007, 04:54 AM
Merkez Sag Partileri ideolojik partiler degildir. Zaten Turkiye'de ideolojik alt yapisi olan partiler, MHP, CHP, MSP'nin ardillari, DTP ve marksist-leninist sol partilerden ibaret...

raltay
08-10-2007, 05:32 PM
AKP, Kurucularının milli gorush geleneginden gelmish olmaları sebebi ile bu ideolojinin partisi olarak gosterilmeye chalıshılsada parti yonetimin kendilerini siyasi yelpazede merkezde olarak tarif etmektedirler. Uygulamaları ile de bunu gostermektedirler.
Turkiyede gechen 50 yılda ideoloji partilerinin tek bashına iktidar olmalarının mumkun olmadıgı gorulmushtur.
Chok parchalı bir mecliste az bir oy oranı ile zaman zaman birinci parti olsalarda mutlaka koalisyon yapmak zorunlulugu ile karshılashmıshlardır.
Turk sechmeninin ezici chogunlugunun merkez sagda oldugunu goren akp yoneticileri , tek bashına iktidar olmanın yolununda buradaki oylara talip olmaktan gechtigini gormush, SP ile tum kopruleri atarak akpyi kurmushlar ve kendilerini muhafazakar demokrat olarak tarif etmishlerdir.
son sechimler oncesinde 150 nin uzerinde eski vekili degishtirerek halkın tanıdıgı ve milli gorushten olmayan insanları kadrolarına katmıshlar, kendilerinin gerchekten merkez partisi oldugunu gostermek istemishlerdir.
Halkta buna inanmısh olmalı ki, ikinci kez tek bashına iktidar olmushlardır
Yani akp merkezde bir partidir.

genco
08-11-2007, 03:28 PM
O zaman şuna sağ-sol demeyelim; zaten bu seçimdeki aday profilleri de bunu gösteriyor, adına sadece "merkez" diyelim olsun bitsin...
Çünkü sağın da solun da belli bir ideolojik yapısı var...
İdeolojik yapısı olmayanlar "merkez" partiler oluyor bu durumda..yani küresel dünyanın figüranları desek daha doğru olur. Çünkü küresel sermayenin en büyük düşmanı ideolojik güçlerdir. Bu gücü berteraf etmek için de satın almanın yolarını arar..Bazen de kendisi parti kurdurur karşılarına...Tıpkı marjinal bir yapıdan gelen AKP yi kurdurduğu gibi.
AKp de "merkez" bir partiyse (ki nerden geldiği belli) ideolojisi olmayan bir parti mi olmuş oluyor şimdi?!

Peki Tayyip Erdoğan da mı öyle biri?
Bülent Arınç,Salih Kapusuz..ve ismini sayamadığım bir sürü tarikatçı bakanlar, milletvekilleri de mi ideolojisiz...

Ne diyelim, inanan inanır...

Demir Kağan
08-11-2007, 03:32 PM
Milletvekili olabildiniz mi hocam?

genco
08-11-2007, 03:57 PM
OlamadiĞimi Daha Önce YazmiŞtim Demİr...

raltay
08-12-2007, 01:10 PM
O zaman şuna sağ-sol demeyelim; zaten bu seçimdeki aday profilleri de bunu gösteriyor, adına sadece "merkez" diyelim olsun bitsin...
Çünkü sağın da solun da belli bir ideolojik yapısı var...
İdeolojik yapısı olmayanlar "merkez" partiler oluyor bu durumda..yani küresel dünyanın figüranları desek daha doğru olur. Çünkü küresel sermayenin en büyük düşmanı ideolojik güçlerdir. Bu gücü berteraf etmek için de satın almanın yolarını arar..Bazen de kendisi parti kurdurur karşılarına...Tıpkı marjinal bir yapıdan gelen AKP yi kurdurduğu gibi.
AKp de "merkez" bir partiyse (ki nerden geldiği belli) ideolojisi olmayan bir parti mi olmuş oluyor şimdi?!

Peki Tayyip Erdoğan da mı öyle biri?
Bülent Arınç,Salih Kapusuz..ve ismini sayamadığım bir sürü tarikatçı bakanlar, milletvekilleri de mi ideolojisiz...

Ne diyelim, inanan inanır...

İdeolojiden sizin ne anladıgınıza baglı olarak akp bir ideoloji partisi olarak gorulebilir veya degildir denilebilir.
_ Basitche ideolojiyi, bir ideale ulashmak olarak kabul ediyorsanız ideolojisi olmayan bir parti yoktur.
Bu hedefi begenirsiniz veya begenmeyebilirsiniz ama her partinin ulashmak istedigi bir ideali vardır. idealsiz bir kishi veya parti dushunulemez. Bu partinin icherisinde bulunan kishilerin kishisel ideolojileri farklı olabilir, onemli olan ortak kishilik olan partinin tuzel kishiliginin hangi hedefe ulashmak istedigidir.
Parti programları ile de bu hedefi ortaya koyarlar.
_ Birde ideolojik partiler dendiginde, merkezin uzagında genel olarak sagda veya solda uchlara yakın politikalar ureten partiler anlashılıyorsa ki, Turkiyede boyle anlashılmaktadır. haklısınız akp ichin ideolojik bir parti degildir denebilir.
Halkın ezici chogunlugu da sizin anladıgınız manada ideolojik partileri tasvip etmiyor olmalıdır ki, chok partili siyasi hayatın bashından beri ezici chogunlukla merkez partilere oy vermektedir.
Uchlardaki ideolojik diye bilinen partilerin gecici olarak oylarını biraz yukseltebildikleri donemleri incelerseniz, goruntu olarak daha uzlashmacı olup ilkelerini merkez soylemlerine yaklashtırma chabasına girebildikleri yani halkın gerchek sorunları ile ilgili soylemler kullandıkları donemlerdir.

Turkiyede ideolojik olarak anılan partiler acaba gerchekten ideolojik davranabilirlermi?
Partilerin en sivrisi dahil soylemlerinde farklılıklar olsada gerchekte yasaların cherchevesini tashamazlar.
Ornegin refah partisi soylemde sınırı ashtıgı ichin kapatılmıshtır. ve daha bashka partiler

mhp milliyetchi oldugunu soyleyebilir, burada sorun yoktur ama ırkchı milliyetchilik yapamaz.
Partililere nasıl milliyetchilik diye sorsanız ; genchler sadece Turk ırkını one chıkaran( bu forumda da zaman zaman yashanmaktadır)farklı soylemlerde bulunsalarda, parti yetkilileri bu konuda tabana ters dushmek pahasına hassas olmak ve Ataturk milliyetchiligi diye cevap vermek zorundadırlar.
Ataturk milliyetchiligi ise kendisini Turk kabul eden(kurdu, rumu, ermeniyi vs ) herkesi istisnasız turk olarak kabul etmektedir
konuya kishisel olarak bakarsak parti yoneticilerinin ekseriyetinin genchlerden farklı dushunmedigine eminim ama ortak dushunce yeri olan parti Ataturk milliyetchisi olmak zorundadır. Bu gerchekler ıshıgında var kabul edilen mhp ideolojisi nerede kalmıshtır?

Bir bakısh olarakta Turkiye dahil tum ulkeleri ve ulkelerdeki partileri eksiksiz olarak kuresel dunyanın figuranları veya artistleri olarak gorebilirsiniz. chunku dunya eski dunya degildir, kuchulmushtur. Bu oyunda oynadınız rol nedir? onemli olan budur.

AKP yi abd mi kurdurdu yoksa shartları icherisindemi olushtu bilmiyorum ama gechmishi incelerseniz, soguk savashın en hızlı yıllarında Turkiyede solun devrim yapmaya chalıshtıgı 6. filoya hayır protestolarının yapıldıgı 60 lı yılları hatırlarsanız solun karshısına kimlerin milliyetchi kesimin organıze olması ve guchlenerek karshı durabilmesi ichin destek verdigini de gorebilirsiniz.
kuresel sermayenin (yani abd nin) en buyuk dushmanı ideolojist partilerdir diyorsunuz.
Pek oyle degil, abd herkesle dosttur herkessle dushmandır. Tarihe bakalım.
ideolojist orgut olan El kaidenin bashını abd yıllarca beslemish ve desteklemishtir. Talibanı kuran, silahlarını veren abd dir. İrana karshı yıllarca saddamı besleyen abd dir.
zamanı gelince abd hepsine dushman olmushtur veya hepsi abdye dushman olmushtur. bu ornekler bizim ulkemiz de dahil chogaltılabilir
tarihten kıssadan hisse chıkarmak gerekir.
...
Eger akp yi de abd kurdurmushsa(siz oyle diyorsunuz) yakında abdye dushman olması muhtemeldir:)

genco
08-13-2007, 01:54 PM
İdeolojiden sizin ne anladıgınıza baglı olarak akp bir ideoloji partisi olarak gorulebilir veya degildir denilebilir.
_ Basitche ideolojiyi, bir ideale ulashmak olarak kabul ediyorsanız ideolojisi olmayan bir parti yoktur.
Bu hedefi begenirsiniz veya begenmeyebilirsiniz ama her partinin ulashmak istedigi bir ideali vardır. idealsiz bir kishi veya parti dushunulemez. Bu partinin icherisinde bulunan kishilerin kishisel ideolojileri farklı olabilir, onemli olan ortak kishilik olan partinin tuzel kishiliginin hangi hedefe ulashmak istedigidir.
Parti programları ile de bu hedefi ortaya koyarlar.
_ Birde ideolojik partiler dendiginde, merkezin uzagında genel olarak sagda veya solda uchlara yakın politikalar ureten partiler anlashılıyorsa ki, Turkiyede boyle anlashılmaktadır. haklısınız akp ichin ideolojik bir parti degildir denebilir.
Halkın ezici chogunlugu da sizin anladıgınız manada ideolojik partileri tasvip etmiyor olmalıdır ki, chok partili siyasi hayatın bashından beri ezici chogunlukla merkez partilere oy vermektedir.
Uchlardaki ideolojik diye bilinen partilerin gecici olarak oylarını biraz yukseltebildikleri donemleri incelerseniz, goruntu olarak daha uzlashmacı olup ilkelerini merkez soylemlerine yaklashtırma chabasına girebildikleri yani halkın gerchek sorunları ile ilgili soylemler kullandıkları donemlerdir.

Turkiyede ideolojik olarak anılan partiler acaba gerchekten ideolojik davranabilirlermi?
Partilerin en sivrisi dahil soylemlerinde farklılıklar olsada gerchekte yasaların cherchevesini tashamazlar.
Ornegin refah partisi soylemde sınırı ashtıgı ichin kapatılmıshtır. ve daha bashka partiler

mhp milliyetchi oldugunu soyleyebilir, burada sorun yoktur ama ırkchı milliyetchilik yapamaz.
Partililere nasıl milliyetchilik diye sorsanız ; genchler sadece Turk ırkını one chıkaran( bu forumda da zaman zaman yashanmaktadır)farklı soylemlerde bulunsalarda, parti yetkilileri bu konuda tabana ters dushmek pahasına hassas olmak ve Ataturk milliyetchiligi diye cevap vermek zorundadırlar.
Ataturk milliyetchiligi ise kendisini Turk kabul eden(kurdu, rumu, ermeniyi vs ) herkesi istisnasız turk olarak kabul etmektedir
konuya kishisel olarak bakarsak parti yoneticilerinin ekseriyetinin genchlerden farklı dushunmedigine eminim ama ortak dushunce yeri olan parti Ataturk milliyetchisi olmak zorundadır. Bu gerchekler ıshıgında var kabul edilen mhp ideolojisi nerede kalmıshtır?

Bir bakısh olarakta Turkiye dahil tum ulkeleri ve ulkelerdeki partileri eksiksiz olarak kuresel dunyanın figuranları veya artistleri olarak gorebilirsiniz. chunku dunya eski dunya degildir, kuchulmushtur. Bu oyunda oynadınız rol nedir? onemli olan budur.

AKP yi abd mi kurdurdu yoksa shartları icherisindemi olushtu bilmiyorum ama gechmishi incelerseniz, soguk savashın en hızlı yıllarında Turkiyede solun devrim yapmaya chalıshtıgı 6. filoya hayır protestolarının yapıldıgı 60 lı yılları hatırlarsanız solun karshısına kimlerin milliyetchi kesimin organıze olması ve guchlenerek karshı durabilmesi ichin destek verdigini de gorebilirsiniz.
kuresel sermayenin (yani abd nin) en buyuk dushmanı ideolojist partilerdir diyorsunuz.
Pek oyle degil, abd herkesle dosttur herkessle dushmandır. Tarihe bakalım.
ideolojist orgut olan El kaidenin bashını abd yıllarca beslemish ve desteklemishtir. Talibanı kuran, silahlarını veren abd dir. İrana karshı yıllarca saddamı besleyen abd dir.
zamanı gelince abd hepsine dushman olmushtur veya hepsi abdye dushman olmushtur. bu ornekler bizim ulkemiz de dahil chogaltılabilir
tarihten kıssadan hisse chıkarmak gerekir.
...
Eger akp yi de abd kurdurmushsa(siz oyle diyorsunuz) yakında abdye dushman olması muhtemeldir:)

Yorumlarınıza katılmadığım yerler olduğu gibi katıldığım yerler de var.
Siz olayı çok genele yaymışsınız; bu açıdan haklısınız.
Ben ise ülkemin çıkarları açısından bakıyorum..
Zamanla şöyle olmuş böyle olmuş, açıkçası bu beni pek de ilgilendirmiyor.
Olan bitenler ülkemin menfaatine mi değil mi, ben ona bakarım...

ABD ülkemin menfaatlerini zedeleyici planlar peşindedir.
AKP de onun figüranıdır..AKP içinde de baş aktörleri vardır.
Ben olaya böyle bakıyorum.

AKP'yi aklamaya çalışmanızı da anlayışla karşılıyorum...
Şimdilik siz de, ben de ne desek boş...
Önümüzdeki yıllar içinde olan biteni,hep beraber göreceğiz nasıl olsa...

"Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler"

raltay
08-13-2007, 04:33 PM
AKP'yi aklamaya çalışmanızı da anlayışla karşılıyorum...
Şimdilik siz de, ben de ne desek boş...
Önümüzdeki yıllar içinde olan biteni,hep beraber göreceğiz nasıl olsa...

"
Ortada kara bir shey olmadıgı ichin aklamaya chalıshmak mumkun degildir.
sizinkiler de shimdilik sizin iddialarınızdır. gelecekte dogruluk payı gorulecektir ama gelecekte. sizinde dediginiz gibi shimdi ne desek boshtur

Benim verdigim ornekler ise iddia degil gechmishte yashanmısh gercheklerdir.
Duydunuz mu bilmiyorum; abd dıshishleri bakan yardımcısı Cumhurbashkanlıgı sechimi ile ilgili olarak adeta Baykalın sozlerini tekrar ederek ''uzlashma ile ( yani chp nin istedigi birisini aday goster demek istiyor) sechmezsen Turkiyede kriz chıkar'' diye alenen tehdit ediyor.
Bugun belli oldu ki, akpnin adayı yine A. Gul

"Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler"

Hic shuphem yok