PDA

View Full Version : 22 Temmuz Seçim Analizleri

Kur_Sad
07-23-2007, 08:14 AM
başka sitede yaptığım yorumu kopyala+yapıştır yapıyorum kusuruma bakmazsınız inşallah :) e zaman kısıtlı...

"Taraflı" (Ve her zaman gayrımilli ye karşı Milli tarafta olacağım) biri olarak yorum yapayım:

Devlet Bey'in dediği gibi millet iradesine saygı göstermek gerekir.AKP propaganda açısından gerçekten büyük bir başarı göstermiştir bunu kabul etmek lazım ama bu icraatlarının başarılı olduğu anlamına gelmez (olmadığı anlamına da gelmez kısacası alakasız şeyler).AKP en çok CHP'ye ve ADD'ye teşekkür etmelidir.En başından beri karşı olduğum Cumhuriyet Mitingleri Anadolu insanının gözünde AKP'yi mazlumlaştırmıştır.Halkımız ne yazık ki "Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmediler" yalanına kanmıştır.Bu meselede CHP ne kadar suçluysa AKP de o kadar suçludur.İki tarafta uzlaşmazlıktan kar çıkarmayı düşünmüş ama bunu sadece AKP başarabilmiştir.

AKP'nin bir diğer önemli başarısı sadece belli bölgelerde değil tüm Türkiye'de başarılı olmasıdır.Bu da kendilerini iyi anlattıklarını gösterir (doğru yanlış bunu tartışmıyorum).MHP ise Doğu'yu kucaklayıcı bir anlayışa sahip olduğu halde bunu çeşitli sebeplerden anlatamamıştır(ör: Devlet Bahçeli'nin sağlık problemleri yüzünden fazla miting yapamaması)

Ben önceden beri demokrasinin ülkemize birkaç beden fazla geldiğini düşünüyorum.Halkımız ne yazık ki kendi kendini yönetebilecek ehliyete sahip değildir.Bunun en önemli sebebi devrimin tepeden inme oluşudur.Yani Atatürk Devrimi halka "demokrasiyi dikta etmiştir".Fransa,Amerika gibi ülkeler ise bu dönüşümü çok sancılı ve dip dalgalarıyla geçirdikleri için demokratik temelleri sağlamdır.Ama, tüm bu gerçekler alınan sonuca saygı duymayacağımız anlamına gelmez.en başta dediğim gibi Milli iradeye saygılıyız.

Cumhurbaşkanlığı konusuna gelirsek.ben önceki meclisin seçme hakkı olmadığını savunmuştum.Çünkü meclis 4.5 yıl geçirmişti halkın düşünceleri değişmiş olabilirdi.ayrıca geçen mecliste çok düşük bir temsil oranı vardı.Bu meclis ise yüksek oranda temsiliyete sahiptir ve meşrudur.Yani cumhurbaşkanını seçmek AKP'nin hakkıdır.Etik olarak ele alırsak istişare ile karar alması en doğrusu olacaktır.Yani anayasal olarak haklı diye illa benim dediğim olacak politikasını etik olarak doğru bulmuyorum.İstişare yapar yine istediğini uygular, doğru olan budur.

Bu sonuç MHP için kesinlikle başarı değildir.Tüm Türkiye'yi kucaklama iddiasında olan bir parti için büyük bir başarısızlıktır bu sonuç.Oyların 2 katına çıkmış olması ancak teselli olabilir.Yine Devlet Bey'in dediği gibi halk MHP'ye muhalefet olma görevini vermiştir ve MHP'nin bunu en iyi şekilde yapacağından şüphem yok.Ayrıca DTP'nin olduğu bir mecliste MHP'nin olmaması ülke için büyük bir kayıp aynı zmanda ayıp olurdu.

CHP yaptıklarının cezasını çekmektedir.Karşılıklı gerilimin kaybeden tarafı olmuştur CHP.

DTP'ye gelirsek; bunların amacı millete vekalet etmek değil soytarılıktır.Ama MHP'nin olduğu bir mecliste rahat rahat yapamazlar bunu!

Diğer bağımsızlara gelirsek;
Yazıcıoğlu'nun mecliste olması beni sevindirdi ama ülke için hayırlı mı değil mi emin değilim.
Kamer Genç ve Mesut Yılmaz...Bişey demiyorum...

Toparlarsak;

-AKP "mazlumiyet" siyasetiyle başarılı olmuştur.Halkımız ne yazık ki bu numarayı "yemiştir".Şu anda herşey AKP'nin lehinedir.Yarın seçim olsa oylarını artırmaları kuvvetle muhtemeldir.Ancak hayatta ne olacağı bilinmez.Partinin bölünme tehlikesi gerçekten yüksek.İçerde Barzaniciler,Nurcular,Milli Görüşçüler ve Liberaller arasında bir hakimiyet mücadelesi var.Milliyetçiler ise her an kopabilecek durumda.Geçen dönemde bile Devlet Bahçeli izin verse MHP'ye gelecek birçok milletvekili (20nin üzerinde) olduğu biliniyor.Ancak Bahçeli transferlere karşı çıkıyor.

-CHP büyük bir yenilgi amıştır.toparlanmaları kolay olmayacaktır.CHP muhalefeti ülke için AKP iktidarından daha hayırlıdır.CHP iktidarı asla istemeyeceğim korkunç bir ihtimaldir.Temennim bu partinin bölünerek Türk Siyasetinden kaybolmasıdır.

-MHP bu seçimde aday kadrosu olarak en kaliteli partiydi.Seçilenleri geçtim seçilemeyen Doğan Cansızlar,Yılma Durak,Vedat Bilgin gibi adaylar AKP'nin tüm vekillerinden daha kaliteli ve donanımlıydı.Harika bir liste hazırlanmıştı tepkiler çok iyiydi ama beklenen sonuç gelmedi.MHP şimdi nerede hata yaptığını iyi düşünüp bir dahaki seçime daha kuvvetli girmelidir.Bu ülkede Türk Milliyetçileri elbet birgün tek başına iktidar olacaktır.

peki şimdi ne olacak?

DTP soytarılık yapacak yaptıkça da cezasını çekecek...

CHP uzun bir süre iç çalkantılarla uğraşacağı için dışarıyla pek alakası olmaz.

MHP hem DTP'liler azdıkça enselerine bi tokat indirecek hem AKP'nin satışlarına,peşkeşlerine karşı mücadele edecek...

AKP ise "gerçek" sloganına göre davranacak: "Durmak yok vatan satmaya,peşkeşe,teslimiyetçiliğe devam!"
4 yılda yarısını sattılar öbür yarısını da bu dört yılda satacaklar.RTE,Unakıtan,ABDullah Gül vs. servetlerini katlayacaklar.Tahminimce Bilal Erdoğan gemicik filosu kuracak (hani şu burslu okuyan)...
onlar bunu yaptıkça da ben insanlara anlatacağım!
Türkiye'yi zor günler bekliyor.Bağımsız Kürdistan gerçeği çok uzak değil.Bir yazı vardı rahatsız olduğunuz "Şerefinizle ölemediniz mi baba" diye.Şimdi o ihtimale çok yakınız.Ama Allah'ın izniyle "Devlet-i Ebed Müddet" için Türk Töresi'nin baki kalması için kanlarını ve hatta başkalarının kanını dökecek kahraman Türk evlatları hala var!
Herneyse, kiliselerin sayısı artmaya devam edecek.Yakında Yozgat'a büyük bir kilise açılırsa hiç şaşırmam.kasabalarımızda bile kilise evler var ve bu yapılan yasal.
Bişeyler oldukça ben anlatacağım...

bana gelirsek;

Benim açımdan büyük bir hüsrandır bu seçim.Seçimden önceki gece tekrar bir gözden geçirdim AKP maks. 39-40 alır diye düşündüm.MHP'nin ise 15 üstü alacağına inanıyordum.Ama 13'e kadar düşebileceği de aklımın bir köşesinde duruyordu.Net düşüncem 17-18 alırdı.CHP'ninse 20-25 arası alacağını düşünüyordum.Göremediğimiz şeyler varmış demek ki gördük.inşallah AKP'ye oy veren arkadaşlar da göremedikleri gerçekleri geç olmadan görürler...

Ülkem için endişem katlanarak arttı.Ama pes etmiyorum Allah'ın izniyle 61.Hükümet Milliyetçi Hareket!Vazgeçecek değiliz, "Kutlu İktidar"a yürüyüşümüz devam ediyor...

Gün geçtikçe yeniden değerlendireceğiz bu seçimi.Hele bi yeni icraatları başlasın AKP'nin...

Mevla görelim neyler,
Neylerse güzel eyler...

+

Gökçek Tanrım Gök Tanrım
Sevgisi büyük Tanrım
iti kurda baş kılma
Bu ne ağır yük Tanrım!..

Afrasiyab
07-23-2007, 02:20 PM
MHP hem DTP'liler azdıkça enselerine bi tokat indirecek hem AKP'nin satışlarına,peşkeşlerine karşı mücadele edecek...

91 seçimlerinde azan pkk lı vekillerin ensesine tokat vuran MHP li hiç görmemiştik.

Bu mecliste DYP (DP,AP) olmayacak, en azından bu sefer MHP li vekiller 91 de DYP nin yaptıgını yaparda pkklılara gerekli cevabı verirler. İnşallah bu sefer sadece seyretmezler.

raltay
07-23-2007, 03:55 PM
Gechtigimiz donem mecliste soz sahibi muhalefet olarak sadece chp vardı.
digerleri chp nin dumen suyunda gidenlerdi.
BU nedenle yanlısh siyaset yapmanın buyuk faturası chp ye kesildi.
shimdi ise chok iddialı olan mhp de mecliste yeralmaktadır.
gerektiginde direnen ama gerektiginde de yapıcı muhalefet gorevini ne kadar basharacak gorecegız.
Partiler, Halkın iktidarı izlerken muhalefetide izledigini unutmaması gerekir.
Yapılanlar unutulur zannedilsede birileri hatırlatır ve ortaya koyar.
aponun asılıp, asılmaması konusunda oldugu gibi.
Eger mhp gecmıstekilerin yaptıgı gibi chp nin yolunu izlerse kendi sonunu kendisi getirir.
yapıcı muhalefet yaparsa sonuchta kendisinin kazanacagını bilmesi gerekir.

Tabriz_Han
07-23-2007, 04:05 PM
Kurshad
-MHP bu seçimde aday kadrosu olarak en kaliteli partiydi.Seçilenleri geçtim seçilemeyen Doğan Cansızlar,Yılma Durak,Vedat Bilgin gibi adaylar AKP'nin tüm vekillerinden daha kaliteli ve donanımlıydı.Harika bir liste hazırlanmıştı tepkiler çok iyiydi ama beklenen sonuç gelmedi.MHP şimdi nerede hata yaptığını iyi düşünüp bir dahaki seçime daha kuvvetli girmelidir.Bu ülkede Türk Milliyetçileri elbet birgün tek başına iktidar olacaktır.

Tam buyumesi icin bana gore.

- Milliyetci-halkci goruslu medyasi gelismeye devam etmeli, Turkiyenin kuvvetli oyuncularindan biri olmasi sart.

- Milliyetci kaleleri olarak bilinen bolgelerin bazilarinda AKP 60%-70% oy almis, o bolgelerin adaylarini daha iyi secmeli.

- Karsi partiye saldirmakda degil, kendisi Iktisatda, egitim ve saglik hizmetlerinde, dis siyasetde v.s neler yapacagini onem vermeli, ayni zamanda AKP hic firsat vermeyip her hatasinda elestirmeli.

Eger akili davranirsa, gelecek secimde ciddi bir muhalefet olabilirler.

Kur_Sad
07-23-2007, 04:13 PM
Yozgat kaleydi...Büyük bir hüsran yaşandı.MHP'nin adayları çok kaliteliydi.2. sıra Prof.Dr.Mustafa İlbaş yıllarını Yozgat'a vermiş hatta üniversitenin kuruluşunda en çok emeği sarfetmiş çok sevilen biriydi, 3.sıra Aslan Kütükçü valiydi ve o da gerçekten çok kaliteliydi.Diğer sıralarda kimse küstürmeyecek şekilde ayarlandı.Ama beklenen sonuç gelmedi.
DP'nin ve CHP'nin ilk sıra adayları gerçekten çok iyiydi.Biri Türkiyenin en iyi 5 doktorundan biri taner Demirer diğer Yozgat'a en çok hizmet etmiş vekil Lütfullah Kayalardı...

Ama Ağar'ın Elazığda aldığı sonucu gördükten sonra bunlara bişey diyemiyorum...

raltay
07-23-2007, 04:26 PM
Yozgat kaleydi...Büyük bir hüsran yaşandı.MHP'nin adayları çok kaliteliydi.2. sıra Prof.Dr.Mustafa İlbaş yıllarını Yozgat'a vermiş hatta üniversitenin kuruluşunda en çok emeği sarfetmiş çok sevilen biriydi, 3.sıra Aslan Kütükçü valiydi ve o da gerçekten çok kaliteliydi.Diğer sıralarda kimse küstürmeyecek şekilde ayarlandı.Ama beklenen sonuç gelmedi.
DP'nin ve CHP'nin ilk sıra adayları gerçekten çok iyiydi.Biri Türkiyenin en iyi 5 doktorundan biri taner Demirer diğer Yozgat'a en çok hizmet etmiş vekil Lütfullah Kayalardı...

Ama Ağar'ın Elazığda aldığı sonucu gördükten sonra bunlara bişey diyemiyorum...

Kardesh, bu sechimlerin digerlerine gore farklı bir yonu vardı.
MHP 'nin adayı allameyi cihan olsa kaybetmeye mahkumdu.
Chunku sechimler adaylara bakılarak oy verilen bir sechim gibi yapılmadı.
Liderlere ve onların soylemlerine bakılarak halk oyunu verdi. Son bir yılda izlenen politikalar ve son 3 ayda yashananlar halkın oy vermesinde etkili oldu.
Eger muhalefet ozellikle de chp bazı sheyleri farklı yapsa idi, iddia ediyorum bugun akpnın oyu % 25- 30 arasında olabilirdi. Bu durumda chp - mhp belki 3. bir parti ile koalisyon kachınılmazdı.
Ama chp nin yanlısh politikaları ve muhalefetin tamamının sechim propagandaları sırasında belden ashagı vurma chabaları mevcut tabloyu yaratmıshtır.
Yoksa lutfullah kayalar gibi birisinin sechim kaybetme ihtimali % sıfırdır. ama chp mantıgı bu ihtimalin gerchekleshmesini saglamıshtır.

ilbeyi
07-23-2007, 04:56 PM
Seçmenin MHP den beklediği ciddi seviyeli ve milli konularda tavizsiz bir muhalefettir.Muhalefet yapıyorum diye kavgadan başka birşey yapmayan CHP nin acınacak durumu ortadadır.MHP akılcı davranıp özellikle DTP nin oyununa gelip kavgacı ve huzursuzluk yaratıcı bir görüntü sergilemiyecektir.Seçim sonuçları hayırlı olsun Allah yardımcımız olsun

uki
07-23-2007, 09:49 PM
neyse, ben demistim, bu olaylar bu kadarini da hak etmeyen akpye pirim kazandiracak,
evet yigidi oldur ama hakkini yeme...

haksizca bu kadar ustune gidilirse, tabiki halkin gozunde magdur durumuna duser, halksa her zaman magdurun yanindadir!!!!

yavuz
07-24-2007, 04:16 AM
Usak'taki 3 milletvekilinin 2'si AKP'ye, 1'i CHP'ye gitti...

Dr.Metin Deniz Savas'in kazanmasini ben hem istiyordum, hem de gonulden inaniyordum. Ama olmadi. Uzuldum...

Kur_Sad
07-24-2007, 05:25 PM
Herkesin artık anladığı bişey var CHP ve ADDlerin yaptıkları AKP'ye yaradı...

İnsanların inançlarıyla bu kadar uğraşılırsa sonuç bu olur.Bir hadis var: "Toplumlar hakketikleri şekilde yönetilir" mealinde.aynen öyle.halk bunu tercih ettiyse böyle yönetilsin.biz hakettik mi?Demek ki hakettik demek ki yanlışlarımız eksiklerimiz artılarımızdan daha fazla.Demek ki yeterince iman etmemişiz...

Allah sonumuzu hayır etsin...

asya1917
07-24-2007, 11:56 PM
Devlet Bey'in dediği gibi millet iradesine saygı göstermek gerekir.AKP propaganda açısından gerçekten büyük bir başarı göstermiştir bunu kabul etmek lazım ama bu icraatlarının başarılı olduğu anlamına gelmez (olmadığı anlamına da gelmez kısacası alakasız şeyler).AKP en çok CHP'ye ve ADD'ye teşekkür etmelidir.En başından beri karşı olduğum Cumhuriyet Mitingleri Anadolu insanının gözünde AKP'yi mazlumlaştırmıştır.Halkımız ne yazık ki "Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmediler" yalanına kanmıştır.Bu meselede CHP ne kadar suçluysa AKP de o kadar suçludur.İki tarafta uzlaşmazlıktan kar çıkarmayı düşünmüş ama bunu sadece AKP başarabilmiştir
AKP'nin bir diğer önemli başarısı sadece belli bölgelerde değil tüm Türkiye'de başarılı olmasıdır.Bu da kendilerini iyi anlattıklarını gösterir (doğru yanlış bunu tartışmıyorum).MHP ise Doğu'yu kucaklayıcı bir anlayışa sahip olduğu halde bunu çeşitli sebeplerden anlatamamıştır(ör: Devlet Bahçeli'nin sağlık problemleri yüzünden fazla miting yapamaması)
.

Bu söylediğinizin çokda etkili olduğunu düşünmüyorum yani etkili olmuştur mutlaka..özelliklede başörtü sorununu gündelik hayatında yaşayanlarda ama asıl seçim sonucunu belirleyen şey ''ekonomik istikrar'' kaygısıdır..Hem işçiyi hem iş vereni ,yoksulla üsttabakayı bir noktada birleştiren şey budur bence...
AKP'nin her bölgede oylarını yükseltmesi de özellikle doğu ve güneydoğuda; bu halkın süren savaştan bıktığı artık huzur istediğinin bir kanıtıdır..halk ne vatan millet sınır nede bayrak, dil,kimlik adları altında yapılan kirli siyasetlerden bıkmtığını artık bir takım hassasiyetlerinin siyasi araç yapılmamasını istediğini gösterdi..AKP nin K.Irak tutumu seçimden önce ki tutumu Kürt halkında olumlu karşılandı orduya tepki oyu olarak gözüksede bile aslında,barış istekleri konusunda ciddi ve içten olduklarının göstergesidir...ki DTP nin bu bölgelerde oy kaybetmesi onlarada atılan bir tokattır bence..Ve MHP nin doğuyu kucaklayamamsının Devlet Bahçeli'nin sağlık sorunlarından değilde genel bir önyargıdan kaynaklı olduğunu ve ordunun savaş yanlısı söylemlerini desteklemesi olarak görüyorum...savaştan yorulmuş bıkmış bir halk bu yaklaşımları olumlu bulmaz!

Ben önceden beri demokrasinin ülkemize birkaç beden fazla geldiğini düşünüyorum.Halkımız ne yazık ki kendi kendini yönetebilecek ehliyete sahip değildir.Bunun en önemli sebebi devrimin tepeden inme oluşudur.Yani Atatürk Devrimi halka "demokrasiyi dikta etmiştir".Fransa,Amerika gibi ülkeler ise bu dönüşümü çok sancılı ve dip dalgalarıyla geçirdikleri için demokratik temelleri sağlamdır.Ama, tüm bu gerçekler alınan sonuca saygı duymayacağımız anlamına gelmez.en başta dediğim gibi Milli iradeye saygılıyız..

Bu söylediğiniz sosyolojik temelleri var birçok biliminde bu konudaki çalışmalarını ve bulgularına bakmak gerekli ..Haklı olmakla birlikte eksik bulduğum yanı şudur..bu tür söylemler altında bu halkın ne söylemek istediğini kaçırmamak gerektiğidir..Olgunlaşmamış bir demokrasi içersinde ,çok fazla pişirilmiş yoğrulmuş ve olgunlaştırılmış bir halk var, askeri darbelerle!!

DTP'ye gelirsek; bunların amacı millete vekalet etmek değil soytarılıktır.Ama MHP'nin olduğu bir mecliste rahat rahat yapamazlar bunu!

DTP konusunda da sizle aynı fikirde değilim onlar geçmişteki yaptıklarını tekrarlayacaklarını sanmıyorum...Ve beklentilerin ötesinde uyumlu ve olgun davranışlar içersinde bulunacaklarını düşünüyorum..ve abartıldığı gibi MHP DTP çatışması olacağını zannetmiyorum..

Cumhurbaşkanlığında da Abdullah Gülün ısrarlı olmayacağı ve başka bir isimde uzlaşacakalrını düşünüyorum..Çünkü ekonomik politikası AKP nini krize dayalı bir politika değil daha yolun başında piyasaları germek güven duygusunu zedeleyecektir..Bunu isteyecekelrini sanmıyorum...

Sonuç olarak kim kazanmıştıra gelirsek eğrisiyle doğrusuyla ''halk iradesini'' kullanmış gündelik yaşantısının kaygısını sandığa yansıtmıştır ama kazanan bu irademi olmuştur tabiki hayır yabancı sermayedarlar olmuştur..yabancı yatırımcılar için bu seçimin sonucu %100 kardır

nesterin
07-25-2007, 05:01 AM
Dünya da AMERİKA karşıtı Amerikayı sevmeyen 1. ülkeyiz.....
eeeee şimdi bana birisi bunu anlatsın..:rolleyes:
Amerika güdümlü AKP'ye verilen oylar ne demek oluyor?
anketler yalan söylüyor biz Amerikayı çokkkkkkkkk seviyoruz;)

raltay
07-25-2007, 06:44 AM

Galiba ortada yine bir yalan dolashıyor, ya akp amerikanın gudumunda degil ama sechımlerde gordugumuz yalan propagandaları gibi bu konuda muhalefet tarafından yıpratma amachlı yapılıyor .
yada millet olarak amerikayı chok seviyoruz.
Millet olarak amerikayı sevmedigimiz kesin(sevenlerin oranı bence %5 gechmez) .
o halde ne demek oluyor ?
chıkamadım bu ishin ichinden, siz chıkabilirseniz banada anlatın.:)

nesterin
07-25-2007, 06:52 AM
Galiba ortada yine bir yalan dolashıyor, ya akp amerikanın gudumunda degil ama sechımlerde gordugumuz yalan propagandaları gibi bu konuda muhalefet tarafından yıpratma amachlı yapılıyor .
yada millet olarak amerikayı chok seviyoruz.
Millet olarak amerikayı sevmedigimiz kesin(sevenlerin oranı bence %5 gechmez) .
o halde ne demek oluyor ?
chıkamadım bu ishin ichinden, siz chıkabilirseniz banada anlatın.:)

Ben de ciddi ciddi soruyorum raltay..

biri bana bunu anlatsın....
Akp bal gibi amerika güdümünde ona şüphe yok da....
Neyse BUSH Türkler beni neden sevmiyor diye haber yolluyordu..
neticelere çok sevinmiştir eminim;)

raltay
07-25-2007, 07:07 AM
Ben de ciddi ciddi soruyorum raltay..

biri bana bunu anlatsın....
Akp bal gibi amerika güdümünde ona şüphe yok da....
Neyse BUSH Türkler beni neden sevmiyor diye haber yolluyordu..
neticelere çok sevinmiştir eminim;)

Eger iddianıza inanıyorsanız ve dogru ise bizim muhalefet gercekten geri zekalılarla dolu demektir.
Farklı ayak oyunlarına gireceklerine, sırf bu konuyu adam gibi ishleselerdi belgeleri ile ornekleri ile halka anlatsalardı daha basharılı olurlardı.
chunku amerikanın yaptıgı arashtırmalarda Turk halkının % 70 ından fazlası amerikaya karshı.

Ornegin, benim dunyada en sevmedim ulke iki yuzlu amerikadır, ama akp ye oy verdim.
,

nesterin
07-25-2007, 07:14 AM
Eger iddianıza inanıyorsanız ve dogru ise bizim muhalefet gercekten geri zekalılarla dolu demektir.
Farklı ayak oyunlarına gireceklerine, sırf bu konuyu adam gibi ishleselerdi belgeleri ile ornekleri ile halka anlatsalardı daha basharılı olurlardı.
chunku amerikanın yaptıgı arashtırmalarda Turk halkının % 70 ından fazlası amerikaya karshı.

Ornegin, benim dunyada en sevmedim ulke iki yuzlu amerikadır, ama akp ye oy verdim.
,

Sizi anladım..tşkler
Ben bir örnek vereyim
BOP ( büyük ortadoğu projesi)
Türkiye Amerika'nın bu projesine bastı imzayı...
Bu porojede neler yok ki..
sıra bize gelene kadar atı alan da üsküdarı geçecek zaten...
Allah sonumuza hayırlar getirir inşallah ne diyim...

nesterin
07-25-2007, 07:19 AM
başka sitede yaptığım yorumu kopyala+yapıştır yapıyorum kusuruma bakmazsınız inşallah :) e zaman kısıtlı...

"Taraflı" (Ve her zaman gayrımilli ye karşı Milli tarafta olacağım) biri olarak yorum yapayım:

Devlet Bey'in dediği gibi millet iradesine saygı göstermek gerekir.AKP propaganda açısından gerçekten büyük bir başarı göstermiştir bunu kabul etmek lazım ama bu icraatlarının başarılı olduğu anlamına gelmez (olmadığı anlamına da gelmez kısacası alakasız şeyler).AKP en çok CHP'ye ve ADD'ye teşekkür etmelidir.En başından beri karşı olduğum Cumhuriyet Mitingleri Anadolu insanının gözünde AKP'yi mazlumlaştırmıştır.Halkımız ne yazık ki "Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmediler" yalanına kanmıştır.Bu meselede CHP ne kadar suçluysa AKP de o kadar suçludur.İki tarafta uzlaşmazlıktan kar çıkarmayı düşünmüş ama bunu sadece AKP başarabilmiştir.

Ben önceden beri demokrasinin ülkemize birkaç beden fazla geldiğini düşünüyorum.Halkımız ne yazık ki kendi kendini yönetebilecek ehliyete sahip değildir.Bunun en önemli sebebi devrimin tepeden inme oluşudur.Yani Atatürk Devrimi halka "demokrasiyi dikta etmiştir".Fransa,Amerika gibi ülkeler ise bu dönüşümü çok sancılı ve dip dalgalarıyla geçirdikleri için demokratik temelleri sağlamdır.Ama, tüm bu gerçekler alınan sonuca saygı duymayacağımız anlamına gelmez.en başta dediğim gibi Milli iradeye saygılıyız.

Cumhurbaşkanlığı konusuna gelirsek.ben önceki meclisin seçme hakkı olmadığını savunmuştum.Çünkü meclis 4.5 yıl geçirmişti halkın düşünceleri değişmiş olabilirdi.ayrıca geçen mecliste çok düşük bir temsil oranı vardı.Bu meclis ise yüksek oranda temsiliyete sahiptir ve meşrudur.Yani cumhurbaşkanını seçmek AKP'nin hakkıdır.Etik olarak ele alırsak istişare ile karar alması en doğrusu olacaktır.Yani anayasal olarak haklı diye illa benim dediğim olacak politikasını etik olarak doğru bulmuyorum.İstişare yapar yine istediğini uygular, doğru olan budur.

Bu sonuç MHP için kesinlikle başarı değildir.Tüm Türkiye'yi kucaklama iddiasında olan bir parti için büyük bir başarısızlıktır bu sonuç.Oyların 2 katına çıkmış olması ancak teselli olabilir.Yine Devlet Bey'in dediği gibi halk MHP'ye muhalefet olma görevini vermiştir ve MHP'nin bunu en iyi şekilde yapacağından şüphem yok.Ayrıca DTP'nin olduğu bir mecliste MHP'nin olmaması ülke için büyük bir kayıp aynı zmanda ayıp olurdu.

CHP yaptıklarının cezasını çekmektedir.Karşılıklı gerilimin kaybeden tarafı olmuştur CHP.

Diğer bağımsızlara gelirsek;
Yazıcıoğlu'nun mecliste olması beni sevindirdi ama ülke için hayırlı mı değil mi emin değilim.
Kamer Genç ve Mesut Yılmaz...Bişey demiyorum...

Toparlarsak;

-AKP "mazlumiyet" siyasetiyle başarılı olmuştur.Halkımız ne yazık ki bu numarayı "yemiştir".Şu anda herşey AKP'nin lehinedir.Yarın seçim olsa oylarını artırmaları kuvvetle muhtemeldir.Ancak hayatta ne olacağı bilinmez.Partinin bölünme tehlikesi gerçekten yüksek.İçerde Barzaniciler,Nurcular,Milli Görüşçüler ve Liberaller arasında bir hakimiyet mücadelesi var.Milliyetçiler ise her an kopabilecek durumda.Geçen dönemde bile Devlet Bahçeli izin verse MHP'ye gelecek birçok milletvekili (20nin üzerinde) olduğu biliniyor.Ancak Bahçeli transferlere karşı çıkıyor.

-CHP büyük bir yenilgi amıştır.toparlanmaları kolay olmayacaktır.CHP muhalefeti ülke için AKP iktidarından daha hayırlıdır.CHP iktidarı asla istemeyeceğim korkunç bir ihtimaldir.Temennim bu partinin bölünerek Türk Siyasetinden kaybolmasıdır.

peki şimdi ne olacak?

DTP soytarılık yapacak yaptıkça da cezasını çekecek...

CHP uzun bir süre iç çalkantılarla uğraşacağı için dışarıyla pek alakası olmaz.

AKP ise "gerçek" sloganına göre davranacak: "Durmak yok vatan satmaya,peşkeşe,teslimiyetçiliğe devam!"
4 yılda yarısını sattılar öbür yarısını da bu dört yılda satacaklar.RTE,Unakıtan,ABDullah Gül vs. servetlerini katlayacaklar.Tahminimce Bilal Erdoğan gemicik filosu kuracak (hani şu burslu okuyan)...
onlar bunu yaptıkça da ben insanlara anlatacağım!
Türkiye'yi zor günler bekliyor.Bağımsız Kürdistan gerçeği çok uzak değil.Bir yazı vardı rahatsız olduğunuz "Şerefinizle ölemediniz mi baba" diye.Şimdi o ihtimale çok yakınız.Ama Allah'ın izniyle "Devlet-i Ebed Müddet" için Türk Töresi'nin baki kalması için kanlarını ve hatta başkalarının kanını dökecek kahraman Türk evlatları hala var!
Herneyse, kiliselerin sayısı artmaya devam edecek.Yakında Yozgat'a büyük bir kilise açılırsa hiç şaşırmam.kasabalarımızda bile kilise evler var ve bu yapılan yasal.
Bişeyler oldukça ben anlatacağım...

bana gelirsek;

Benim açımdan büyük bir hüsrandır bu seçim.Seçimden önceki gece tekrar bir gözden geçirdim AKP maks. 39-40 alır diye düşündüm.MHP'nin ise 15 üstü alacağına inanıyordum.Ama 13'e kadar düşebileceği de aklımın bir köşesinde duruyordu.Net düşüncem 17-18 alırdı.CHP'ninse 20-25 arası alacağını düşünüyordum.Göremediğimiz şeyler varmış demek ki gördük.inşallah AKP'ye oy veren arkadaşlar da göremedikleri gerçekleri geç olmadan görürler...

Ülkem için endişem katlanarak arttı.Ama pes etmiyorum Allah'ın izniyle 61.Hükümet Milliyetçi Hareket!Vazgeçecek değiliz, "Kutlu İktidar"a yürüyüşümüz devam ediyor...

Gün geçtikçe yeniden değerlendireceğiz bu seçimi.Hele bi yeni icraatları başlasın AKP'nin...

Mevla görelim neyler,
Neylerse güzel eyler...

+

Gökçek Tanrım Gök Tanrım
Sevgisi büyük Tanrım
iti kurda baş kılma
Bu ne ağır yük Tanrım!..

Bu doyurucu açıklamalarınız için tşkler..
Bu saydıklarınız gözümüzün önün de her gün yaşandı
ama maalesef insanlar görmek istediklerini görüp duymak istediklerini duyuyorlar.
Satacak bir şey kalmıyana kadar AKP iş başındadır...
KOŞŞŞŞŞŞŞŞ Erdoğan koşşşşşşşşşş kim tutar seni...;)

nesterin
07-25-2007, 07:44 AM
Gül: BOP içinde ABD ile birlikte hareket ediyoruz
http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/03/14/tez.gif Gül: Özgürlükler sayesinde seçildik.
'Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Türkiye'nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek...'

ANKARA - Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, uzun süredir Türkiye'nin rolü ve yaklaşımının tartışıldığı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) konusunda ilk kez bu kadar net konuştu ve ABD ile birlikte hareket ettiklerini, amaçlarının da İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek olduğunu söyledi. Gül, "Özgürlük ve demokrasi olmasaydı, biz de iktidara gelemezdik" dedi.

Vekillere brifing
AKP'nin hafta sonunda yapılan Kızılcahamam Kampı'nda 'Türkiye'nin AB Süreci ve Dış politika' konusunda milletvekillerine brifing veren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İran'ın nükleer programı, BOP ve Kıbrıs sorunu konularında soruları yanıtladı.
İran ile ABD arasındaki krizin nasıl çözüleceğine ve olası bir savaş durumunun Türkiye'yi nasıl etkileyeceğine ilişkin soru yöneltilince Gül, İran'ın üyesi olduğu Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu sözleşmesi kapsamında nükleer enerjiyi silah olarak değil, barışçıl amaçlarla kullanmak zorunda olduğunu vurguladı.

'Hazırlıklı olunmalı'
Gül, buna karşın Türkiye'nin olası bir müdahale durumunda hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Irak'taki sorunla ilgili dünyada farklı eğilimler mevcuttu. Ancak İran ile ilgili bölünmüşlük yok, genel bir duruş var. Biz İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında ABD ile birlikte hareket edeceğiz. Girişimlerimiz de sürecek. Ancak olumsuz bir tablo çıkarsa Türkiye, İran kapısını kapatmak zorunda kalacak. İran'a müdahale en çok bizi zarara uğratır. İranlı yetkililerle üç-dört kez telefon görüşmesi yaptık. Şu anda, sorunu daha da tırmanmadan çözmek en çok bizim işimize gelir."

'İktidar olamazdık'
BOP'u desteklediklerini ve projenin Türkiye'nin dış politika hedef ve ilkelerine uyduğunu savunan Bakan Gül, İslam ülkelerinde demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesini ve tüm İslam dünyasına yayılmasını amaçladıklarını kaydetti. İslam dünyasındaki özgürlüklerin önemine vurgu yapan Gül, "Eğer Türkiye'de özgürlük ve demokrasi olmasaydı biz de şu anda iktidar olamazdık. Bunların kıymetini hepimiz bilelim; ona göre davranalım" mesajını verdi.

İsrail'e eleştiri
Gül, Pakistan ve İsrail'in nükleer enerjiyle uluslararası sözleşmeye taraf olmadığına ve ayak direttiklerine dikkat çekti. Türkiye'nin BM ile işbirliği yaparak İran'a karşı bir caydırıcı politika geliştirdiğini de kaydeden Gül, Rusya ile Türkiye'nin çözüm için gerekli girişimi yaptığını söyledi.

'ABD, İran'a saldıramaz'
İran'a en yakın ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Bakan Gül, "Oradaki her gelişme bizi de etkiler, Türkiye bundan zarar görür. Şu anda müdahale olacak ya da olmayacak diye bir şey de diyemem. Ancak benim görüşüm, ne ABD ne diğerleri İran'la savaşı göze alabilir. Çünkü bu savaş Irak savaşından çok farklı olur. Zira İran Irak'a benzemez" dedi.
Türkiye'nin resmi tezi
Türkiye'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ne yaklaşımı genel olarak olumlu. BOP kapsamında Amerika'ya destek veren, Yemen ve İtalya'yla birlikte bazı sosyal projelerde eşbaşkanlık üstlenen Türkiye'nin projeyle ilgili telkinlerinin başında ise 'hiçbir şekilde reformların dışarıdan empoze edilmemesi, iç dinamiklerin göz ardı edilmemesi, ülkeler arasındaki farklılıklara dikkat edilmesi, Türkiye'nin model olarak sunulmaması' yer aldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de BOP ile ilgili konularda yaptıkları açıklamalarda 'Türkiye'nin hiçbir şekilde model ya da örnek ülke olarak sergilenmemesi gerektiğini' ABD'li yetkililere her vesileyle iletmişti.

radikal.14/03/2006 (2800 kişi okudu)

Hanedan
07-25-2007, 09:25 AM
Bu doyurucu açıklamalarınız için tşkler..
Bu saydıklarınız gözümüzün önün de her gün yaşandı
ama maalesef insanlar görmek istediklerini görüp duymak istediklerini duyuyorlar.
Satacak bir şey kalmıyana kadar AKP iş başındadır...
KOŞŞŞŞŞŞŞŞ Erdoğan koşşşşşşşşşş kim tutar seni...;)

Koşturan Milletti sanıyodumm...:rolleyes:

Kur_Sad
07-25-2007, 10:09 AM

Elbette ki ABD'yi sevmiyor halkımız hatta nefret ediyor.Ama nefret edilen Amerikanın adı yalnızca.bu topluma yıllardır Amerikan kültürü empoze edildi.Bugün öğle arasında bu konu hakkında konuşuyordum bir baktım ki elimde hamburger-kola.Resmen içimize işlemiş Amerika sevsek ne olur sevmesek ne olur.Bu ülkede liberaller "normal insan" olarak görünüyor.Çok duyuyoruz sağ ile sol ile işim olmaz diyenleri.Bunlar farkında olmasalarda liberal-kapitalizmi benimsemiş insanlar.

Seçimden bir gün önce hacı bir abiyle sohbet ettik.Kendisi koyu bir AKP'li.O konuştu ben konuştum ve gördüm ki kapitalizmin adına küfreden bu adam bana kapitalizmi savunuyor.Neyi savunduğunun farkında değil.

Bir diğeri dün bir arkadaşla konuşuyoruz o da AKP'ye vermiş oyunu.Konu AKP'nin yolsuzluklarına geldi ilk önce yok falan dedi ispatlayınca öyle bir cevap verdi ki ne diyeceğimi şaşırdım: "Ülke ekonomisini düzeltsinde istediği kadar yesin önemli değil"

Yine AKP'ye oy veren bir başka arkadaşımla tartışıyoruz.konuşacak şeyi kalmadığı için saçmalamaya başladı.Önce yabancılara toprak satışını savunmaya başladı.Eğer biz topraklarımızı satmazsak Almanya'nın oradaki Türkleri kovacağını söyledi :shock: böyle kaldım ben de...

Yani görüyorum ki birileri (düşman gibi gözüküp aynı amaca hizmet edenler) bu milletin manevi ayarıyla oynamış.Milli duygularını çalmış.Siyasal İslamcısı da yaptı bunu Solcusu da Liberali de...Cemaatlerin (hepsini dahil etmiyorum ama büyük çoğunluğu) insanlara işlediği mesaj bu.Küreselleşmenin maşalığını yapıyor hepsi.Bugün türk halkı kıbrıs'ı,Kerkük'ü,pkkyı ya da milli onuru düşünmüyor.Düşündükleri şey "istikrar".

Yine örnek vereyim köyde bi amcamla konuştuk seçimden önce.Sövdü saydı AKP'ye çiftçinin anasını ağlattı diye sordum sonra oyun kime diye yine tuttu AK parti dedi.Sebep? İstikrar... Aç da olsak istikrarlı açız demek istedi herhalde...

Bu durum beni gerçekten çok üzüyor.Milletimizin bu duyarsızlaşmasını gördükçe içim kan ağlıyor ve Çi-Çi Yabgu'yu hatırlıyorum...

AKP'ye oy verenlerin büyük çoğunluğu mandacıdır.Ekonomi iyi olsun istikrar olsun da başımızda Türk Bayrağı mı dalgalanıyo Amerikan bayrağı mı dalgalanıyo önemli değil çoğu için.Yazık gerçekten çok yazık...

Tabriz_Han
07-25-2007, 11:55 AM
Pisman olacaklar, ama cok gec olacak, herseyi kayip etikden sonra Turkler uyaniyor...malesef.

AKP tek basina cirit atiyor, baska muhalefet yok, Baykal CHP'yi babasinin eviymis gibi ayrilmiyor, MHP cidde muhalefet olabilir ama daha cok calismalari lazim, takimi guclendirmeleri gerek, koltuk sevdagisi icin kiymetli siyasetcileri dislamamalari lazim.

uki
07-25-2007, 09:48 PM
helal olsun turk milletine, butun bu medyanin anti propogandasina ragmen, millet yine gonlundekini secti...

turklerin ikisinden biri bir lideri seciyorsa bunu oturup bir dusunmek lazim!!!!

asya1917
07-26-2007, 01:11 AM
Evet bu ülkede her iki kişiden biri AKP ye oy verdi..Ama bu oy verenlerin hepsi bu hükümetten memnun olduğu için mi verdi yoksa başka alternatifi mi yoktu?? Şunu neden görmezden geliyor da kuru övgüler diziyoruz AKP ye bu insanların bir çoğu ekonomik ve siyasi istikrar kaygılarıyla oy kullandı..ve alternatifleride yoktu, seçime gidiş sürecini hep birlikte tekrar hatırlayalım..Bize dayatılan AKP yada CHP olmadı mı bu seçimlerde bilinçli yaratılan taplo bu değil miydi?? Buna rahmen ''ulusalcılar'' hatta Cumhuriyet mitinglerine katılanlar oyunu CHP'ye vermeyip mecliste mutlaka üçüncü bir parti olmalıdır diyip MHP ye oyverenler var..40 yıllık sosyal demokratlar ,hayatlarında hiç MHP ye oyvermeyenler ve tercihlerinde bugüne kadar bulunmayanlar da MHP ye oy verdi ki mecliste 3 parti olsun diye...Bu seçim hiçbir partinin başarısından bahsedemeyiz bence çünkü oylar partinin ismine,kimliğine yada liderinin adına verilmedi..Bu seçimde her taraftan insan ülke için kaygılarıy zorunluklar içersinde en doğrusunu yapmaya çalıştı..AKP ye verenler çoğu dediğim gibi istikrar kaygısı ,CHP ye verenlerin çoğunda rejim kaygısı (ki ben bu kaygıyı taşımıyorum ve sunni bir gündem olarak görüyorum),MHP ye verenler çoğu ise ulusal sermayenin ve ülkenin geleceğinin ulusal değerlerde büyütülmesi ve korunması kaygısı ile oy vermiştir...

Bu kadar dar çerceveye alınan ve zor durumda bırakılan bir milletten nasıl bir tepki bekleniyordu merak ediyorum bu eleştirenlerden?..Halkı AKP ye oy verdiği için cahillikle suçlayanların ülke koşullarından çok haberi yok galiba asıl onlar uzayda yaşıyor sanırım..yada AKP nin aldığı oyu yerlere göklere sığdıramayanlar ve helal olsun halkımıza ''özgür iradesini'' nasılda kullandı kanmadı kimseye herşeye rağmen AKP yi seçti diyenler..Bu halkın nasıl seçmiş olduğunu neden görmüyorlar yada görmek işlerine mi gelmiyor??...Bu seçim halk elinden gelebilecek en sağduyulu halini sergilemiş, asıl partilerden çok kendilerinin bu ülkeyi düşündüğünü göstermiştir..!!! Halk her kime oy vermiş ise bu ülkeye kendince fedakarlıkda bulunmuştur...AKP ye oy verenler memnun olmasalarda fedkarlıkda bulunmuşlar CHP ye oyverenler Deniz Baykal dan nefret etselerde ,MHP ye oy verenler yılların sosyal demokratı olsada fedakarlık etmiştir..BU ÜLKE İÇİN şimdi sıra meclistekilerde görelim bakalım siz neden fedakarlık edebileceksiniz?

uki
07-26-2007, 02:56 AM
millet bayilmiyo akp ye sadece baska alternatif olmadigi icin ve aralarinda en az uckagitci akp gozuktugu icin oy verdi, sahsen bana sorsaydilar ben de akp derdim, ama guvendigim den degil, az zarar gorecegime inandigim icindir...

Alparslan
07-26-2007, 02:57 AM
helal olsun turk milletine, butun bu medyanin anti propogandasina ragmen, millet yine gonlundekini secti...

turklerin ikisinden biri bir lideri seciyorsa bunu oturup bir dusunmek lazim!!!!

Birde su acidan bakalim...Hirsiz Dogan ve saz arkadaslari ne derse biz-sahsen ben- tersine inanirim. E zaten bircok medya kanalina devlet el koydu ve yonetimleri hukumette...E geriye akp yalayicisi yenisafak, vakit, kanal7 falan kaldi...He halk kendi bildigini yapmistir, eline saglik ama bunu medaya ya karsi acaip gol attilar diye yorumlamak ne kadar dogru...Orasi cok su goturur. Akp iktidari haketti yada etmedi, ama iktidar...O zaman zaman dusunme degil aksiyon zamanidir, hemen harekete gecilip tum potansiyel hirsizlik noktalari denetlenmelidir, gerekirse secimden onceki hizli surec durmadan devam etmeli her sahsa tek tek ulasilmalidir. Hakliysak akp iktidarinin yanlisliginda, ki hakliyiz, bu durumda kendi politikalarimizi halka anlatmaliyiz, aglamadan mazlum edebiyati yapmadan.

yavuz
07-26-2007, 03:32 AM
Su kartel medyasi, sizin "anti-propaganda" dediginizi keske DP'ye, BBP'ye, MHP'ye, SP'ye filan da, yapsa da, onlar da tek baslarina iktidar olsalar... :rolleyes:

Kur_Sad
07-26-2007, 08:01 AM

Türklerin yarısı AKP'ye oy vermedi...

AKP'ye oy verenlerin ne kadarı Türk?

Birazı Ermeni (kaynak:patrik) birazı Rum (kaynak:yunan gazeteleri) birazı Kürt(çü) (kaynak:pkk bildirileri) kalanının büyük çoğunluğu da TürkİYELİ ...

AKP'ye oy verenlerin küçük bi kısmı da "gözü kapalı" Türkler...

Demir Kağan
07-26-2007, 09:57 AM
uki, yuh be kardesim, hangi karsit propagandadan bahsediyorsun?

Hanedan
07-26-2007, 11:04 AM
Su kartel medyasi, sizin "anti-propaganda" dediginizi keske DP'ye, BBP'ye, MHP'ye, SP'ye filan da, yapsa da, onlar da tek baslarina iktidar olsalar... :rolleyes:

Bunun medyayla alakası yok Yavuz. Öyle bir şey ki iyi de deseler AKP ye yaradı. Kötüde deseler yaradı. Bir nevi taktiri İlahi...

BOZ-OK
07-26-2007, 11:14 AM
Beni hacet yok simdi teselliye
Ben keyfi uydurdum cifte telliye
Kahve doksan bese, seker elliye
Git asma altina safayi seyret !...

:cool:

yavuz
07-26-2007, 11:27 AM
Bunun medyayla alakası yok Yavuz. Öyle bir şey ki iyi de deseler AKP ye yaradı. Kötüde deseler yaradı. Bir nevi taktiri İlahi...

Taktir-i Yahuda mi?.. :rolleyes:

Afrasiyab
07-26-2007, 03:43 PM
Türklerin yarısı AKP'ye oy vermedi...

AKP'ye oy verenlerin ne kadarı Türk?

Birazı Ermeni (kaynak:patrik) birazı Rum (kaynak:yunan gazeteleri) birazı Kürt(çü) (kaynak:pkk bildirileri) kalanının büyük çoğunluğu da TürkİYELİ ...

AKP'ye oy verenlerin küçük bi kısmı da "gözü kapalı" Türkler...
Kursad malesef çok yanlış söylüyorsun.
iç anadolu bölgesinden yüzde54
karadeniz bölgesinden yüzde52
akdenizden yüzde40
egeden yüzde37
marmaradan yüzde44 oy almış. Türkiyede ne kadar ermeni rum varda 16 milyon oy verecek akpartiye. A şehrinin B köyündeki insan ne kadar biliyor Türkiyeli lafını. Bunların hepsi laf. Bu sözler yüzünden bu benzetmeler yüzünden her 2 kişiden 1i bu partiye oy verdi. İnsanlar istemeye istemeye, iş yok güç yok, battık diyen insanlar bu partiye oy verdi. Ürettiğini satamayan, sattığının karşılıgını alamayanlar istemeye istemeye bu partiye oy verdi. Bu bir tepki oyuydu. Erdoğanın kara kaşına kara gözüne değil ama iyi analiz yapmak gerekir. Bu seçimde yapılan hataların tekrarlanmaması, siyaseti siyasetçilerin yapması gerekir.

Selametle.

yavuz
07-27-2007, 03:45 AM
DSP Lideri Zeki Sezer'in secim degerlendirmesi...

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=264549

"Karni ac insandan laiklikle oy istenmez!"

asya1917
08-06-2007, 06:50 AM
DTP konusunda da sizle aynı fikirde değilim onlar geçmişteki yaptıklarını tekrarlayacaklarını sanmıyorum...Ve beklentilerin ötesinde uyumlu ve olgun davranışlar içersinde bulunacaklarını düşünüyorum..ve abartıldığı gibi MHP DTP çatışması olacağını zannetmiyorum..

haaa haa seviyorum bu ülkeyi yaaa bu sahneler başka nerde yaşanır ? :D yanıltmadılar beni, helal olsun kim tutar artık sizi :rolleyes:

http://img165.imageshack.us/img165/188/bahceliturktokalasma001is8.jpg (http://imageshack.us)

Hanedan
08-06-2007, 08:15 AM
haaa haa seviyorum bu ülkeyi yaaa bu sahneler başka nerde yaşanır ? :D yanıltmadılar beni, helal olsun kim tutar artık sizi :rolleyes:

http://img165.imageshack.us/img165/188/bahceliturktokalasma001is8.jpg (http://imageshack.us)

Ne yalan söyleyeyim MHP'den DTP'ye taaruz bekliyodum ama yanıldım.:lol:
Demek ki MHP'de merkeze kaymaya başladı. Hayırlı olsun...

Mirzabek
08-06-2007, 08:24 AM
Buyuk bir insan gzual bir laf kullandi bu konuda...

Herkes kendi bildigi ishi yapsin ve onda mukemmelleshsin...

yani bu sozun ne kadar derin maanali oldugunu daha yeni anladim halbuki yashim 27...

arkadashlar sizde bir dushunun....

BOZ-OK
08-07-2007, 09:44 AM
Sair Esref amma da soylemis haa... :cool:

Bu bizim bu gunku halimize uyar...:cool:

Millete erbâbı mansıptan biri eşek demiş,
Reddedilmez böyle bir söz, amma ki pek can sıkar...
Olsa da millet eşek, eşek diyen bilmez mi ki:
Sadrazamlarla vâliler de milletten çıkar...

Bu da yakinda dusecegimiz durumu... Sectik... Bakalim gorecegiz... :cool:

Vakt-i istibdatta söz söylemek memnu idi
Ağlatırdı ağzını açsan hükümet ananı
Devr-i hürriyetteyiz şimdi değişti kaide
Söyletirler evvela sonra s.....ler ananı

gurkan
08-07-2007, 11:26 PM
Ne yalan söyleyeyim MHP'den DTP'ye taaruz bekliyodum ama yanıldım.:lol:
Demek ki MHP'de merkeze kaymaya başladı. Hayırlı olsun...

Yahu PKK lıların elini sıktı. Başbakan Erdoğan'ın başsağlığı telefonlarına çıkmadı. Bunu garibsedim.

Aklıma bu vicdansız muhasebe takıldı. Sanki Politika da Erdoğanla Bahçeli yer değiştirmiş. Bakıyorsun demeçlere Erdoğan Bu problemi siyasallaştırısalar karşılarında beni bulurlar. Tek Millet ; Tek Vatan ; Tek Bayrak Sloganı... Önce PKK terör örgütüdür deyip PKK yi reddetsinler sonra gelsinler. Bunlar Milliyetçi söylemler. Ve dilimin tercümanı bu sözleri Erdoğan söylüyor.

Ne Bahçeli'yi eleştireceğim. Ne Erdoğan'ı ikisi de gelsin biraz ortaya bir birlerini dengelesinler... Anlaşsınlar bu ülkeyi yönetsinler. MHP'nin ise iki el sıkma ile bu konuda politika ve duruşunu değiştirdiğini zannetmiyorum. Yanlız Politikanın bir yüzü bazı işlere sizi mahkum edebilir. Yurtdışı vitrine bazı mesajlar veriliyordur.

Kur_Sad
08-08-2007, 06:17 AM
El sıkışmadan rahatsız olmadım gelip o el uzandıktan sonra herkesin içinde geri çevrilmesinin nasıl sonuçlanacağını ve ertesi günkü manşetleri düşünün."Uzlaşmacı DTP-Uzlaşmaz MHP"

Bu bir oyundu ve MHP en uygun şekilde engelledi bu oyunu.yapılabilecek başka şey yoktu.ha aynı tavırlar devam ederse biz de yeniden gözden geçiririz bazı şeyleri...

Bahçelinin MHP Grubundaki Konuşmasından:

Bizler yeni dönemde yapıcı bir rol oynayacağımızı söylerken uzatılan elleri elbette havada bırakamayız. Fakat, bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüzün olamayacağını da huzurlarınızda açıkça ifade etmek istiyorum.
Bu açıdan, Milliyetçi Hareketin tutumunu, gizli ya da sinsi emelleri için bir fırsat zannedenlerin bu niyetlerini bir kez daha ve çok geç olmadan gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum.

Telefona çıkmama hadisesinin özü şudur:
Seçim döneminde Bahçeli rte için hep "Sayın Başbakan" ifadesini kullanırken rte "şunlar,bunlar,yavrusu..." demiştir."Bunlara mecliste selam bile verilmez" ve "CHPnin yavrusu" gibi edepsizliğin üst noktasındaki açıklamlar karşılıksız kalacak değildi...