View Full Version : Sizce Benden Ne Olur?
yavuz
07-23-2007, 09:56 AM
Yaklasik 2 yildir, forumda yaziyorum... Beni seveniniz var, sevmeyeniniz var, benim sevdiklerim var ve bir tane de sevmedigim var(o kendini bilir :lool:)...
Hepiniz beni az-cok tanirsiniz yani.
Kafama birsey takildi son gunlerde. Malum egitim sistemimiz oyle-boyle bozuk degil; ben de diger yasitlarim gibi universite egitimi konusunda kararsizim, ya da hayalperestim.
Sizin bir fikrinizi alayim dedim. Benden ne olur, ne olmaz; olursa neden olur, olmazsa neden?
Sizce, ben universitede ne okumali ve hangi meslegi icra etmeliyim?
(Bu basliga girip de cevap vermeyeni Allah bildigi gibi yapsin. :lol:)
La Yavuz yoru git isine.
Git kendi isini kendin bul da.
Canının istedigi haltı yap kafayı buluyoın olm bizle? Allahalla :lol:
Alparslan
07-23-2007, 10:09 AM
Bence okumayip direkt askere git, sonrada ufak da olsa bir zanaat ogren ve dil egitimi al. Universitede 4 yil da harciyacagin parayi da babandan talep et ve bir finans kurumuna koy. 4-6 yil arasinda hem askerligini yapmis, hem dil hem meslek sahibi hemde kendi sansini deniyecek kadar sermayeye sahip bir insan olursun. Diploma bos....Bence...Okudukta ne oldu? Dimi ama...Okumayan lise arkadasim su an -Allah arttirsin- altinda jipi ile hanimini da almis yanina Istanbul'u turluyordur. Ben napiyorum? Gurbetlerde hint yemegine talim, hemde yalniz...Kim dediyse bana muhendis ol diye kafasina.....He hatirladim Halamin oglu yazdirmisti bu bolumu...Eh seni yakalarsam gagaliycam Ahmet abi...O derece yani.
Karayılan
07-23-2007, 10:53 AM
hic heycanlanma yavas yavas gunler gececek, lise bitecek sinavda biraz 3.5 edeceksin sonra universiteye gidersen eger oranin hayali kurulacak kadar matah bir yer olmadigini anlayacaksin... Ben bu yasima kadar bunlari gordum benden cok yasayanlar devamini anlatsin :D
Bolum icin tavsiyem, eger para istiyorsan iktisat oku. Bir yeminli mali musavir olursun paranin taa ... ;)
Yok ben sayginlik isterim dersen Hukuk ya da Siyaset oku. Sonra git devlette calis... Para kazanamazsin ama namusunla ve sayginla yasar gidersin. Ha namussuz olursan para da kazanirsin...
Sayisal bolumlerden cakmam onlari bana sorma. Ama TMciysen bu uc bolumden sasma derim
Emil_Diniyev
07-23-2007, 11:40 AM
Sandan iyi dansoz olur :lol:.
kurshad
07-23-2007, 02:30 PM
Sandan iyi dansoz olur :lol:.
:mrgreen:
girgir adamsin Emil, cok yasa :lol:
Afrasiyab
07-23-2007, 02:35 PM
avukat........
binbirincigece
07-23-2007, 03:08 PM
Aramıza bekliyoruz; ben sana arka çıkarım ;)
binbirincigece
07-23-2007, 04:22 PM
Büyük ihtimalle sen de birçoğumuz gibi harcanacaksın bu ülkede; en iyisi yurtdışına git ABD vatandaşı ol, orada ilim tahsil et. Çabucak iş de bulursun; sonra başlarsın oturduğun yerden ahkam kesmeye; Irak,Afganistan,Kosova, vs. Ne de olsa alışkınsın :D:D Haa sakın İngilizce şiir yazmaya kalkma, dövebilirler.:D
Atropatena
07-24-2007, 03:03 AM
Sizden yavuz olar)) Bahsqa variantim yoxdur, sadece qarqish etdiz yazmayana, ona gore yazdim:D
Kaptan-i Derya
07-24-2007, 03:38 AM
korkma senden bisey olmaz.
yavuz
07-24-2007, 04:10 AM
korkma senden bisey olmaz.
Sana ozellikle tesekkur ediyorum bak...
ilbeyi
07-24-2007, 04:23 AM
Senden ilk цnce зok iyi bir lise mezunu olar.Sonrası Allah kerim
Yavuz "Benden ne olur?" diye sorma. İstedikten sonra hersey olur. Muhendislik, mimarlık gibi baskalarının yapamayacagı islerin adamı olmak daha akıllıca. Hukuk ya da İdari Bilimlerden birini okursan (ki okumaz bizimkiler o bilimleri, sadece diploma almak icin oradadırlar) okul bittikten sonra KPSS, KPDS, Mufettis Yrdc. sınavı, torpil vb. seylerle ugrasacaksın. Bu islerin ortak ozelligi, aldıgın egitimle yapacagın is arasında daglar kadar fark olması. Bugun bir mufettis yaptıgı ise dair bilgisinin buyuk bolumunu tecrubeyle edinir. Ve bu yuzden okul sadece angaryadır. Ama zaruridir de. Calısma Ekonomisi bolumu mezunu da mufettis olabilir, Hukuk mezunu da, İktisat mezunu da, Kamu Yonetimi mezunu da, İsletme mezunu da. Gel gor ki muhendislikte durum boyle degil. Makina Muhendisi isen gemide muhendislik yapamazsın. Yaptıgın isin bir adı var ve herkes yapamaz o isi. Ha ille de muhendislik sart degil. Lise mezunu veya iki yıllık yuksekokul mezunu olarak piyasa tecrubesiyle de baskalarının yapamayacagı isleri yapabilirsin ve is bulmakta zorlanmazsın. Ama bunun icin de talihinin biraz gulmesi lazım. Kısmet.
Bana gelince, ben lise mezunuyum ve daima oku(ya)madıgıma hayıflanırım. Enva-i cesit islerle ugrastım. Cogunlukla reklamcılık yaptım ama hala durumumdan memnun degilim. Tek avantajım yabancı dil (ingilizce) ogrenmek oldu. Ve gercekten de cok faydasını gordum. Yaptıgım isle hicbir alakası olmasa bile sırf ingilizce bildigim icin kayrıldım, goze girdim, vs. Sana nacizane tavsiyem kesinlikle simdiden ingilizce ogrenmeye basla ve fakulteye gidersen son sınıfta veya 3 ncu sınıfta ikinci bir yabancı dil ogrenmeye basla. Fakat kendi zevklerini dusunerek Arapca veya Farsca ya da Sanskritce ogrenme. Atılmayı dusundugun piyasada hangi dil elzem ise ona yonel. Ben bi ara ispanyolcaya merak sarmıstım ama sonra baktım ki turizm sektoru haric hicbir ise yaramıyor. O yuzden vazgectim ve ruscaya basladım. Cok yakında faydasını da gorecegim. Aynı sekilde meslek secerken de sakın o cokbilmis rehberlerin "Meslek secerken kisisel ozelliklerini de hesaba kat. Unutma hayatın boyunca bu isi yapacaksın. O yuzden sevmedigin bir meslege yonelme." gibi dandik tavsiyelerine aldanma. 2 yıllık calısmanın ardından en sevdigin isten bile sı-kı-la-cak-sın. İs hayatı eglenmek icin degil, para kazanmak, kendi gelecegini kurmak, kimseye muhtac olmamak, colugunun-cocugunun iasesini temin etmek icindir. O yuzden hangi iste para varsa ona yonel. Para kazanamadıktan sonra sevdigin isi yapsan n'olacak?
yavuz
07-24-2007, 08:09 AM
Uluslararasi Iliskiler ve Siyasi Bilimler nasil? Bana gider mi? Bana gider kanimca, ama para var mi bu islerde?
Iktisat okuyan ne olur? Bana gider mi? Bana gitmez kanimca, ama bayagi para vardir bu iste herhalde?
TM'ciyim ben de ne yazik ki; ona gore birseyler soyleyiverin...
Simdiden tesekkur ederim, Emil attigin kazigi unutmadim! :evil:
Uluslararası İliskiler ile İktisat mezunlarının ne farkı var bilmiyorum ama bildigim kadarıyla her Uİ mezununu Mozambik'e elci yapmıyorlar :)
Fakat her halukarda Uİ bitirmek İktisat bitirmekten daha efdaldir. İtibarı var abi. Yerinde olsam TM bolumlerinden puanı en yuksek olanı hangisiyse onu hedef bellerdim. Ama biri İngilizce olmak uzere en az iki yabancı dil ogrenmek kaydıyla. Yoksa senden bi sey olmaz. Diploma elinde, gazetelerin İnsan Kaynakları eklerini kurcalayıp, sirket sirket gezer, "Ben bu okulu bitirdim İngilizce bilir, arı gibi sokarım, tecrubem yok ama hadi beni Dıs Ticaret Uzmanı olarak ise alın." dersin. Onlar da en az 5 yıl tercube arıyoruz derler. Sen de "Ama ben Siyaset Bilimi, Fransızca İsletme, diploma, OSS Usak 4 ncusu, kem kum" dersin de anlamazlar. Sonra baska bir ilan okur, baska bir is gorusmesi yaparsın. Sonra gunes yine dogudan dogar, batıdan batar. En sonunda bir dostunun tavassutuyla mutevazı bir sirkette İhracat Sorumlusu olarak 700 YTL maasla ise baslarsın. Sonrası senin "kelebek gibi ucmana, arı gibi sokmana" baglı.
Ya da okulu bitirip Mufettis Yardımcılıgı, İdari Hakimlik, Kaymakamlık vs. sınavlarına girer, mulakatı da Ankara'dan bir tanıdıgın aracılıgıyla saglama alırsın. Devlet adamı olursun ve bu da iyi bir sonuctur bence. Yerinde olsam, azm u cezm u kast eyler, puanı en yuksek olan bolumu gozume kestirir, bir kac yabancı dil ogrenmeye calısır, gerekirse yuksek lisans da yapar, CV'mi (Cemaziyelevvel Varakası diyorlar buna) guzelce doldurur, bununla birlikte eski yazı (ee devlet adamı olacaksın, gecmisini de ogrenirsen iyi sukse yaparsın) filan da ogrenirdim.
Bak bu konuda daha saglam bir bakısın olması icin kendimden ornek vereyim: AOF Kamu Yonetimi'nde okuyorum. Ceviri yapacak duzeyde İngilizce biliyorum ve cat-pat Ruscamı bir-iki sene icinde kitabi seviyeye cıkarmayı tasarlıyorum. Su an bir guvenlik sirketinde calısıyorum. Tabii bildigin guvenlik sirketleri gibi degil. Daha farklı bir sirket. Okulu bitirince Milli Guvenlik Stratejileri'nde yuksek lisans yapmayı ve kontr-espiyonaj (istihbarata karsı koyma ya da karsı-istihbarat) konusunda arastırma yapmayı dusunuyorum. 2 yılda okulu, 4 yıl icinde de yuksek lisansı bitirmem mumkun. Desteksiz de degilim. Planlarımı yaptım. Azimle ilerliyorum. 4 yıl sonra sirketteki konumum oldukca degisecek.
Bak ben 28 yasındayım ve hala 18 yasındaymıs gibi boyle planlar yapıyorum ki cok geride kaldım. Yıllarım reklamla cartla curtla gecti. Ama hala gec degil. Buna benzer bir sekilde sen de gozune bir hedef kestirip "6 yıl sonra Darende Kaymakamı ben olacagım." diye planlar yapabilirsin. Darende Kaymakamı olamasan bile buna inanıp bu yolda ilerlersen 6 yıl sonra hic de kucumsenmeyecek baska bir konuma gelebilirsin. Kolay gelsin.
yavuz
07-24-2007, 10:41 AM
Mufettislik isine aklim yatmadi degil... ;)
Herhangi bi seyin mufettisi olabilirim ben. :rolleyes:
Uzbey
07-24-2007, 03:41 PM
Valla Yavuzcugum ben bile meslek buhranındayım,agustosta bi kararımı vereyim de bolumu bırakmak icin,sonra sana anlatırım butun meslekleri en ince detaylarına kadar.
Uzbekistan2010
07-24-2007, 04:24 PM
yavuz sen ozbekistana gel.. birlikte ozbekistan turkiye ozel sirketi acalim
p.s yavuz kac yasindasin :)
yavuz
07-25-2007, 04:33 AM
yavuz sen ozbekistana gel.. birlikte ozbekistan turkiye ozel sirketi acalim
p.s yavuz kac yasindasin :)
16 yasindayim... :twisted:
Param olursa zaten direkt Ozbekistan'da fabrika acacagim... Ucuz calisiyomus isciler orada... :lool:
Emil_Diniyev
07-25-2007, 05:36 AM
Uluslararasi Iliskiler ve Siyasi Bilimler nasil? Bana gider mi? Bana gider kanimca, ama para var mi bu islerde?
Iktisat okuyan ne olur? Bana gider mi? Bana gitmez kanimca, ama bayagi para vardir bu iste herhalde?
TM'ciyim ben de ne yazik ki; ona gore birseyler soyleyiverin...
Simdiden tesekkur ederim, Emil attigin kazigi unutmadim! :evil:
Kazigi? Na Kazigi :). Bu foruma birsheyler olub, chox qariblashib :d.
yavuz
07-25-2007, 05:44 AM
Kazigi? Na Kazigi :). Bu foruma birsheyler olub, chox qariblashib :d.
Sen soylamadin mi, "yavuz sandan cok yaxsi dansoz olur" diye. :twisted:
Emil_Diniyev
07-25-2007, 05:49 AM
Sen soylamadin mi, "yavuz sandan cok yaxsi dansoz olur" diye. :twisted:
Olmazmi? :o
yavuz
07-25-2007, 05:58 AM
Olmazmi? :o
"Dansoz" iyi birsey mi demek sizin memlekette Emil?
Emil_Diniyev
07-25-2007, 06:19 AM
"Dansoz" iyi birsey mi demek sizin memlekette Emil?
Kotu Anlamimi var? Ozaman bagishla, yani dans eden demak istadim :D.
Sandan President olar bax. İndi razisan?
eflatunn
07-25-2007, 06:27 AM
Vah Yavuz vah :)
Vakit yaklaşıyor desene.
Benden ne olur?
Ne tercih etmeliyim?
Acaba geleceğim nasıl olacak?
İstediğim bölümümü seçmeliyim?
Eğer istediğimi seçersem iş bulabilir miyim?
Yoksa sadece parayı çuvalla götüren bir meslek mi seçmeliyim?
İşsiz kalır mıyım?............................................ ..............
Bu sorular adamı yer bitirir.Geriye sadece iskeletin kalır.:dead:
İyisimi sen etraflıca bir araştır.Yükseköğretim programları kitapçıkları oluyor.Orada bu mesleklerin ayrıntılı açıklamaları var.(kimler seçmeli? kişide aranan özellikler neler? iş bulma imkanları ne kadar?...)
Ama hemen karar verme.Nasıl olsa şimdiki fikirlerin 9999999 kere değişecek.:)
Kolay gelsin.
Allah sabır versin.:cool:
yavuz
07-25-2007, 06:29 AM
Kotu Anlamimi var? Ozaman bagishla, yani dans eden demak istadim :D.
Dans etmek guzel bisey midir Emil? Neyse bosver...
Sandan President olar bax. İndi razisan?
O is banko. :cool:
binbirincigece
07-25-2007, 10:24 AM
Değerli kardeşim;
Bu sorunun cevabını değil burada, hiçbir yerde senden daha iyi bilebilecek kimse yoktur. Hep işin şakasında kaldık; biraz ciddileşelim.
Bence bunun için öncelikle şu an takdir ettiğin, örnek aldığın, beğendiğin ve işte bu adam tam beni anlatıyor dediğin insanları bir bir gözünün önünden geçir ve biyografilerini bir incele. Yol gösterici olacak, ufkunu genişletecektir.
Çabucak zengin olma peşinde misin, yoksa gerçekten idealist biri misin; bu sorunun cevabını soğukkanlı bir şekilde kendi vicdanına sor. Ve hayatında ilk kez kendine yalan söyleme. Yine bazı çizgilerin netleştiğini göreceksin.
Gerisi çok fazla önemli değildir ikinci sorudan sonra. Senin konumunda olan birinin kesinlikle aç kalmayacağı aşikar; bunu dert etmemeni tavsiye ederim. Çok beğendiğim bir atasözümüz vardır: "Su gider, çatlağını bulur." Yaptığın meslek ne olursa olsun; gerçekten olmak istediğin insan olmak mesele değildir. Tek bir önşartı vardır: "Fedakarlık"...
Son sözüm; adam olacağın kesin.
yavuz
06-12-2008, 09:59 AM
Degisen zamanla fikirler, zikirler, siirler degisti...
Bu zamanda, benden ne olur? :rolleyes:
KOYUNCU
06-12-2008, 10:01 AM
Senden iyi siyaseti olur, hahaha 2.süleyman
hsr_1979
06-12-2008, 11:13 AM
Edebiyat Öğretmeni...
LIBRA
06-12-2008, 11:32 AM
hmm yavuz bence sen veteriner ol, avatarindaki gibi guzel guzel kuslar getirirler sana muayene edersin asi yaparsin falan :lol:
Fenni Sünnetçi...
Şaka yapmıyorum.Hakketen yakışan en iyi meslek olur ;)
yavuz
06-12-2008, 01:48 PM
Oguz abi, benden fayda saglayamayacaksin! :lool:
hmm yavuz bence sen veteriner ol, avatarindaki gibi guzel guzel kuslar getirirler sana muayene edersin asi yaparsin falan :lol:
Onun icin biraz da sayisal denilen seyden olmasi lazim insanda. Lakin olmuyor, olmuyor! :lol:
Edebiyat Öğretmeni...
Ben de oyle dusunuyorum. ;)
KuMuKh
06-12-2008, 04:58 PM
Yavuz
Tahsil cehaleti alir ; merkeplik baki kalir .
:)
Molekuler Bioloji Muhendisligi oku , mezun olunca isin hazir .
:D
Sizce Benden Ne Olur?
1- Muhsin başkanın yanına çırak olur.
2- Polat Alemdar'ın sağına, kol olur.
3- Edebiyat öğretmeni olur.
4- Uşak valisi olur, olmadı vali yrd. olur.
5- Kuru fasulye ile pilavın yanına cacık olur.
Seç birini karar senin, ya da kutuna git!:cool:
KOYUNCU
06-13-2008, 01:33 AM
Kuşçu ol...
yavuz
06-13-2008, 03:33 AM
Yani?.. :rolleyes:
Yavuz
Yani?.. :rolleyes:
Şimdi bazı insanlar vardır... Mesela, Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Nuri Kurtcebe gibi... İşte bu tür insanlar, okumuş, yalamış, yutmuş, ama adı geçen hayvanın! adının hakkını gerçekten verir olmuş. Bu duruma zaman içinde öylesine alışmış ki, herkesi kendisi gibi sanmaya başlamış.
Ve oturmuş aşağı, kendinden birşeyler çizmeye başlamış.
http://img205.imageshack.us/img205/1962/1221371pk9.jpg
İşte, sende okursan adam olursun belki ama bu herif gibi, bu tür şeyler yaparsan tahsilli eşşek olursun. Hatta bunu ikide bir yaparsan, babanı da bu işe karıştırıp eşşooleşşek olursun...
sozummeclistendisari.com
kurtcebedeniceri.net
o gazetenin adini rucsaya cevirirseniz "Pravda", "Izvestiya" diye okunur...
BoRaN
06-13-2008, 05:06 AM
Yavuz kardeşim önce senden ne olur yada ne olmaz'lara başkalarının karar vermesine müsade etme önce kendine yeteneklerin dogrultusunda bir hedef koy vede Kararlılıkla O hedefine yürü Bir abin olarak bunu öneririm...Dikkat et yoksa Kocaman bir Sıfır olursun...
Dikkat et yoksa Kocaman bir Sıfır olursun...
Çok kötüyümmmmmmmm çok :mrgreen:
KOYUNCU
06-13-2008, 05:27 AM
Yavuz kardeşim önce senden ne olur yada ne olmaz'lara başkalarının karar vermesine müsade etme önce kendine yeteneklerin dogrultusunda bir hedef koy vede Kararlılıkla O hedefine yürü Bir abin olarak bunu öneririm...Dikkat et yoksa Kocaman bir Sıfır olursun...
Adam bu yaşa kadar hedef koymamış, bundan sonra ols aolsa orta direk şaban hahhh orta direk şaban olur
yavuz
06-13-2008, 05:29 AM
Bu ulkedeki egitim sisteminden haberdar olan kac kisi var merak ediyorum... :rolleyes:
KOYUNCU
06-13-2008, 05:31 AM
Bu ulkedeki egitim sisteminden haberdar olan kac kisi var merak ediyorum... :rolleyes:
İmamhatip ve meslek lisesi öğrencisi değilsen, sana ne eğitim sisteminden
BoRaN
06-13-2008, 05:31 AM
Bizim basın mensupları gibisin hocam Kelimeleri cımbızlan tutup çekmişsin Allahtan Tamamı yukarıda:D Yaşasın pislik:mrgreen:
Yavuz sen yanlış anlama...:)
Bizim basın mensupları gibisin hocam Kelimeleri cımbızlan tutup çekmişsin Allahtan Tamamı yukarıda:D Yaşasın pislik:mrgreen:
Yavuz sen yanlış anlama...:)
Kalbini hemen fesada yormuşssun :mrgreen:
KOYUNCU
06-13-2008, 05:33 AM
Kötüyüm ben kötüyüüüüm. Hasta eder öldürürüm:D
yavuz
06-13-2008, 05:35 AM
İmamhatip ve meslek lisesi öğrencisi değilsen, sana ne eğitim sisteminden
Gercekten bihaber oldugun bu sig soyleminden belli oluyor. :rolleyes:
Egitim sistemimizle ilgili birinin degirmenli bi lafi vardi, cok guzel anlatiyordu da, hatirlayamadim simdi... :rolleyes:
BoRaN
06-13-2008, 05:45 AM
Kalbini hemen fesada yormuşssun :mrgreen:
:mrgreen::mrgreen:... Oğuz hocam öyle manalı güldünki aklıma başka yorum gelmedi:D
Sirena
06-13-2008, 06:05 AM
Yaklasik 2 yildir, forumda yaziyorum... Beni seveniniz var, sevmeyeniniz var, benim sevdiklerim var ve bir tane de sevmedigim var(o kendini bilir :lool:)...
Kafama birsey takildi son gunlerde. Malum egitim sistemimiz oyle-boyle bozuk degil; ben de diger yasitlarim gibi universite egitimi konusunda kararsizim, ya da hayalperestim.
Sizin bir fikrinizi alayim dedim. Benden ne olur, ne olmaz; olursa neden olur, olmazsa neden?
Sen daha küçüksün, anne babana sor :D
On: Hayallerini söylesene, neden hayallerin gerçekleşmesin ki? önünde ne gibi engeller var onları düşündün mu? (sanırım ilk engel Forum :))
KOYUNCU
06-13-2008, 06:08 AM
Gercekten bihaber oldugun bu sig soyleminden belli oluyor. :rolleyes:
Egitim sistemimizle ilgili birinin degirmenli bi lafi vardi, cok guzel anlatiyordu da, hatirlayamadim simdi... :rolleyes:
Tüüüü sen o tünelin başına gelmeden, biz çıkmıştık :D
yavuz
06-13-2008, 06:08 AM
Hayalim kalmadi. Hersey duruldu. Edebiyat ogretmeni olmak istiyorum. Hatta mumkunse su nurcularin Orta Asya'daki veya Afrika'daki okullarindan birinde ogretmen olmak istiyorum. :rolleyes:
KOYUNCU
06-13-2008, 06:12 AM
Hayalim kalmadi. Hersey duruldu. Edebiyat ogretmeni olmak istiyorum. Hatta mumkunse su nurcularin Orta Asya'daki veya Afrika'daki okullarindan birinde ogretmen olmak istiyorum. :rolleyes:
Ne oldu aga. Hayırdır, ANlat hele, Seni hayallerden alakoyan nedir
yavuz
06-13-2008, 06:29 AM
Ne oldu aga. Hayırdır, ANlat hele, Seni hayallerden alakoyan nedir
Hayal kurmak bedava, lakin gercekci olmak da lazim. Gercekci oldugumda benim edebiyat(veya tarih) ogretmeni olmaktan baska caremin kalmadigini gordum. Oysa, ben siyasal bilimler de okuyabilirdim. Ama egitim sistemimiz, ulkemizdeki is imkanlari, sosyal ve maddi durumlar vs. vs. toplaninca bu bir hayal oldu.
Zaten siyasal bilimler tutkunu degilim de, bu ulkedeki sistem gercekten bozuk. Onune gelen kamu yonetimi okuyor, isletme okuyor, edebiyat ogretmenligi okuyor. Alip eline iki siir bile okumamis adam edebiyat ogretmeni oluyor, is bulmasi kolay diye... Isletmeden, kamu yonetiminden anlamayanlar onu okumak kolay diye ilk tercihe hemen onu yaziyorlar. Boyle olunca ne oluyor? Gercekten yetenekli olan acikta kaliyor... Siyasal bilimlerse "onemli" gozukse de, pek de onem verilmeyen bir bolum...
Sistem bozuk diyorum da inanmiyorsunuz... Alin iste bozuk! Ben lise son sinifa gectim bugun itibariyle... Ama ne olacagim konusunda hala onlarca tereddutum var. Hayatim, saadetim, huzurum, istikbalim, herseyim OSS denen bir sacmaliga bagli. OSS'ye karsi degilim, olmali. Ama hayati OSS'ye baglayan sisteme karsiyim.
"Okul" denen kurum amacinin disina cikmis.
Okulun amaci,
orta okulsa; OKS'ye,
liseyse; OSS'ye hazirlik.
Oysa hayata hazirlik olmasi gerekmez mi? Universite bitince hayatimin hic bir safhasinda karsima cikmayacak, isime yaramayacak seyleri ben neden ogreniyorum? Matematigim iyi olsaydi zaten ona gore birsey isterdim. Sozel diye bir bolum var. Ama ici bos. Sozel ogrencisi hicbirsey olamiyor... Herkes Turkce-Matematige yigilmis. Dolayisiyla ben de TM ogrencisiyim. Ama matematikten anladigim konularin orani 30%'dur olsa olsa...
Egitim sistemi daha adam akilli olsaydi, herkes yetenegine gore daha orta okulda ayrilmaya baslasaydi ve ben son sinifa geldigimde artik ne olacagim konusunda kesin bir yargiya varmis olsaydim daha iyi olmaz miydi?
Her okul, meslek okullari gibi olsaydi fena mi olur mu? Meslek okullarinda elektrikci olacak cocuk, elektrik bolumunde okuyor; marangoz, marangozlukta... Ama edebiyat ogretmeni de, tarih ogretmeni de, matematik ogretmeni de TM'de okumak zorunda. Fizikci de, veteriner de, gida muhendisi de sayisal okumak zorunda. Bu cok sacma bir sistem. Ayni seyi ogrettigin insanlardan birinin matematikci, birinin edebiyatci olmasini beklemek ve bu ikisinden sinavlarda hem matematik, hem edebiyati birlikte istemek akla-mantiga sigmaz!
KuMuKh
06-13-2008, 06:56 AM
Yavuz
Tum hayatin boyunca sadece ayni isi yapacagini dusunmeden , gelecege hazirlan derim.
Birde cok alingan olma .:)
hsr_1979
06-13-2008, 07:19 AM
Egitim sistemi daha adam akilli olsaydi, herkes yetenegine gore daha orta okulda ayrilmaya baslasaydi ve ben son sinifa geldigimde artik ne olacagim konusunda kesin bir yargiya varmis olsaydim daha iyi olmaz miydi?
Daha iyi olurda ama onun için oks ve türevlerinin kalkması lazım.
Her okul, meslek okullari gibi olsaydi fena mi olur mu? Meslek okullarinda elektrikci olacak cocuk, elektrik bolumunde okuyor; marangoz, marangozlukta... Ama edebiyat ogretmeni de, tarih ogretmeni de, matematik ogretmeni de TM'de okumak zorunda. Fizikci de, veteriner de, gida muhendisi de sayisal okumak zorunda. Bu cok sacma bir sistem. Ayni seyi ogrettigin insanlardan birinin matematikci, birinin edebiyatci olmasini beklemek ve bu ikisinden sinavlarda hem matematik, hem edebiyati birlikte istemek akla-mantiga sigmaz!
[/QUOTE]
Meslek lisesinden mezun olanda iş bulamıyor adam motor bölümü mezunu lokantada çalışıyor, Ticaret lisesi mezunu çaycılık yapıyor vs.
Bizim işverenlerimiz ortaokula gitmiş, liseye gitmeyenlere iş vermeyi daha çok seviyor... Sigorta yok, ücret düşük vs...
Meslek Lisesini geçtim Üniversite bitirsen bile yalan...
Bilge_Kagan
06-13-2008, 08:53 AM
Bu vakitte hangi okulu bitirirsen bitir, mesele kendini gelistirmekte bitiyor. Okudugun bolum falan hikaye.
Mehmet Ali Birand, Bulent Ecevit, Mesut Yilmaz gibi isimler universite mezunu degildir ornegin ( Mehmet Ali Birand'dan eminim de otekileri tam cikaramadim simdi ). Buna karsin bunlarin bir kismi uzun bir sure Turkiye'nin gelecegini yonlendirdi, bir tanesi hala yonlendiriyor. Is hayati da buna benzer bir halde, 2 senelik bir okul bitirip de bir fazladan dil bilmen, 4 senelik en iyi okuldan mezun olup da Ingilizce disinda dil bilmeyen adamdan daha fazla is seceneginin olmasini saglar. Ornekleri cogaltmak mumkun, hayalleri kisitlamak gereksiz.
Mesut Yılmaz Üniversite mezunudur...
Mehmet Ali birand ( Galatasaray lisesi)
Bülent Ecevit (Robert kolej mezunu) 2 üniversiteyi kazanıp gitmemiştir :mrgreen:
KOYUNCU
06-13-2008, 09:13 AM
oguza yegen olur
nogayhan
06-14-2008, 07:47 AM
S.A
Senden iyi bir Usak`li olur.:D
eflatunn
06-14-2008, 01:51 PM
...hemen karar verme.Nasıl olsa şimdiki fikirlerin 9999999 kere değişecek...
demistim ;)
Degisen zamanla fikirler, zikirler, siirler degisti...
Bu zamanda, benden ne olur? :rolleyes:
Iktisat okuyan ne olur?
Yavuz eger sayisalin gercekten kuvvetliyse iktisat dusun derim.Yoksa hic bulasma.
Bu vakitte hangi okulu bitirirsen bitir, mesele kendini gelistirmekte bitiyor. Okudugun bolum falan hikaye.
Bilge_Kagan dogru soylemis.Ne okursan oku kendini gelistireceksin.Uluslararasi iliskiler bolumunu bitirip hakim olanini bile gordum.Halbuki alakasiz gibi gorunuyor.
Yavuz bu kadar kafana takma.Once bir sinava gir.Nasil olsa fikirlerin daha degisecek.:)
binbirincigece
06-14-2008, 02:19 PM
1- Muhsin başkanın yanına çırak olur.
2- Polat Alemdar'ın sağına, kol olur.
3- Edebiyat öğretmeni olur.
4- Uşak valisi olur, olmadı vali yrd. olur.
5- Kuru fasulye ile pilavın yanına cacık olur.
Seç birini karar senin, ya da kutuna git!:cool:Yavuza diyeceğimi dedim; amma velakin senden BKM'de Çok Güzel Hareketlere iyi seyirci oluyormuş, onu gördüm :cool:
'Ben ne olacağım!' diyenlere...
Daha ortaokul sıralarındayken arkadaşlarımdan bazıları delikanlı olduklarını ispat için sigara içmeye başladılar. Askerî okulu bitirdim, memleketime gittim. Arkadaşlarım, mezuniyetimi kutlamak için bir bağda sofra kurmuşlar, beni de davet ettiler. Gittim...
Çay bardaklarına rakı doldurmuşlar. Peynir ekmek gibi yiyecekler de var. "Ben içmem" dedim. Onlardan biri tepeme dikildi, "içmezsen eğer, bu şişeyi başından aşağıya boşaltacağım!" dedi. "Boşalt" dedim. Israrlar, tehditler birbirini takip etti. "Biz seni arkadaşımız biliyoruz. Mezuniyetini tebrik için böyle hazırlık yaptık. Sen şimdi hepimizi mahcup ettin, olmaz böyle şey!" dediler. Özür dileyerek yanlarından ayrıldım.
"Yarın ben iyi insan olacağım diyen, bugün kötü adamdır." Niye bugün değil de yarın? "Yarın iyi olacağım" diyoruz; bu emri veren benim! Hayatımızı Kur'an ölçüsünde yaşamaya bugünden başlayacağız.
Organlarımız bizi Kur'an caddesine çekiyor. Allah okuyan göz vermiş, okunacak kitabı da göndermiş. Allah kulak vermiş, dinlenecek alimleri de göndermiş. Eğer bu organlarımızın isteklerini yerine getirmezsek, can sıkıntısı başlar. O sıkıntıdan kurtulmanın çaresi, ya kitap okumak, ya bir alimi dinlemek, yani ibadet etmektir. Diyorlar ki, "İbadet ediyoruz amma can sıkıntısı devam ediyor. İbadetten lezzet alamıyoruz." Bunun sebebi, ibadet ederken hayallerde gezinmek, ibadetin şuurunda olmamaktır.
İsterseniz Asr-ı Saadet'e gidelim. Sahabenin az olduğu devirleri düşünelim. Her tarafı müşrikler doldurmuşken, bir avuç sahabenin durumunu hayal edelim. Bunlardan biri diyebilir ki: "Ben bir insanım. Benim cürmüm ne ki hükmüm ne olsun? Koskoca dünyada İslamiyet'i yayma davasını nasıl güdebilirim?" Ama böyle dememişler. Onlar, "mademki ben Müslüman'ım, öyleyse İslamiyet'i öğrenmeliyim ve yaşamalıyım" diyerek, tek başlarına da kalsalar, İslamiyet'i öğrenmek ve anlamak gayesiyle yaşamışlar. Allah'ın rızasını bunda aramışlar, bu gaye onların hayatını doldurmuş.
Her genç ben ne olacağım demelidir. Ve bir hedef tayin etmelidir. Futbol oyununda gol kelimesinin manası, hedeftir. Yani o oyunda hedef olduğu için oyuncular koşuyor. Hedef olmasa hiçbiri koşmaz. İşte insanın da hayatında hedefler olmalıdır. Mesela gençlik yıllarımda 'ben sefil perişan olmayacağım' diye kendi kendime konuşurdum. Bu sebeple gençler kahveye giderken ben derse gittim. Amacım oraya gidenlerden farklı olmaktı. Kendi kendime İngilizce, Osmanlıca öğrendim. Kitaplar okudum, kitapları anlamaya çalıştım. Çünkü benim bir hedefim vardı.
Gençlere tavsiyem, gelecekteki hayatlarını daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlarsa bugünden hazırlansınlar. Önce eğitim veya sanat üzerinde durmalı ki ekonomik bir sıkıntı yaşamasın. Ayrıca ilim ve irfan için eğitim almalı... Bugünün gençleri alimlerin dizinin dibinde oturacak, başka türlü olmaz...
HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
...........
BuyukTuran
06-18-2008, 08:50 AM
barajı aşarsan bi şey olabilir ama ondada taban tavan puanlara bakmak gerek yüzdelik dilimde nerdesin sınavda kaçıncı oldun tm'misin fen'misin ona göre bölümlere gidersin :)
puanın neye yeterse istesende istemesende onu olursun :D
bknz:büyükturan hedef:hukuk şimdi:işletme nasıl oldu sorusu cevapsız zaten 3.sınıf oldum artık:P
(Bu basliga girip de cevap vermeyeni Allah bildigi gibi yapsin. )
Karayılan
06-18-2008, 09:16 AM
Bilkent'e gel, bize nefer lazım :lol:
KOYUNCU
06-18-2008, 09:19 AM
Bilkent'e gel, bize nefer lazım :lol:
Resmini gördüm çok mazlum duruşu var.
Bundan nefer olmaz, bundan olsa olsa fikir adamı olur. Çünkü çok yumuşak yüzü var.
Karayılan
06-18-2008, 09:33 AM
Mazlum bakısların altında ne neferler yatar Koyuncu...
Bknz: Onkuzu :
Gerci memlekete fikir neferleri gerek, ne mutlu fikir uretebilene. :cool:
BuyukTuran
06-18-2008, 09:40 AM
önceki nesilde baytarlar fikir adamı oluyomuş
belki şimdide işletmeciler olur diye okuma aşkını devam ettriyorum:)
zaten az kaldı biterse bakıcağz artık.
sağolun
BuyukTuran
06-18-2008, 09:43 AM
abi valla dediğini anlamıyorum
nelegal
06-18-2008, 09:44 AM
abi valla dediğini anlamıyorum
Ben bir sheyi gormek istiyorum. Mikrofonum rusca konushtugum zaman chalishirmi ya yokmu... Afedersin, onemli bir shey demedim. 'bir, ikki, bir, ikki, maymunlar' diye mikimi chalishtigini goruyorum...
BuyukTuran
06-18-2008, 09:46 AM
provérka, raz, raz, raz dva. raz, raz, raz dva. mikrofon rabotaét.
çevirdim tek mifrofon çıktı zaten mikrofon deneme maymun hayırdır?
priyem, priyem. raz, raz, raz-dva. volosatıy narod, volosatıy narod, obezyankıy, obezyankıy...
bi de bu var sanırım priyem maymun oluyo neyse kolay gele
bakalım yavuz yoksa maymun mu olucak :)
nelegal
06-18-2008, 09:47 AM
provérka, raz, raz, raz dva. raz, raz, raz dva. mikrofon rabotaét.
çevirdim tek mifrofon çıktı zaten mikrofon deneme maymun hayırdır?
maymunlar hakkinda shimdi sharki soylecem.
Karayılan
06-18-2008, 09:47 AM
Şaka yapma burda, Laden. Biz gelip senin actıgın konuda Japon alfabesiyle "bir iki bir iki bedevi develer" diyor muyuz? :lol:
nelegal
06-18-2008, 09:49 AM
Karayilan, tacikler chok musafiri seven millet, gel benim konularima, istedigin sheyi soyleyebilirsin, sadece gel...
BuyukTuran
06-18-2008, 09:50 AM
Mevlana usulü ;)
TurkKizi1985
06-18-2008, 09:52 AM
Yavuz kardesim, ben seni tanimiyorum, burda yeniyim, ama senin kesin kendine gore hobilerin, ilgi alanin vardir?
sen neleri seversin? ben mesela ogretmenlik, piskoloji ve yazmayi , ama mesela hic oyle asiri strese gelemiyorum v.s. tabiki ehr isin stresi var ama kimisi hic sana etki yapmiyor, pek yormuyor cunku bu isi sen cok seviyorsun. matematik okumak istiyorum ondan universiteye bas vurdum.
sanada cidden en cokhangi konuyu seviyorsan orda basariliysan onu okumani tavsiye ederim.
nelegal
06-18-2008, 09:55 AM
Mevlana usulü ;)
Tabi, Mevlanada taciktir.
Qarama
06-18-2008, 10:01 AM
большая страшная обезьяна, большая, большая страшная волосатая обезьяна.
Bacha buraya ilk defa yazmiyorsun ama burda yani Turkistan bölümünde kirilce yazmak yasak oldugunu bilmedigini sanmiyorum :)
BuyukTuran
06-18-2008, 10:10 AM
vay bacha ne hale gelmiş ben de yeni biri sanıyorum
bu kadar uzun foruma girmezsek böyle olur:)
hadi canım hadi senden başka biri olamaz zaten işin gücün kebap
Karayılan
06-18-2008, 10:10 AM
Karayilan, tacikler chok musafiri seven millet, gel benim konularima, istedigin sheyi soyleyebilirsin, sadece gel...Suyu ısıt geliyom. :lol:
nelegal
06-18-2008, 10:15 AM
Suyu ısıt geliyom. :lol:
Shakami yaptin, anlamadim, ama misafire su verilmez. Gel ispesial gozel kara chay yapacam.
BuyukTuran
06-18-2008, 10:16 AM
bolşaya straşnaya obezyana kadar başına taş düşe deel
diyorum başka bişey demiyorum
Qarama
06-18-2008, 10:19 AM
bacha sen kime killi maymun diyorsun?
Karayılan
06-18-2008, 10:32 AM
Shakami yaptin, anlamadim, ama misafire su verilmez. Gel ispesial gozel kara chay yapacam.Su ısıtmadan cay yapamazsın :cool:
Qarama
06-18-2008, 10:34 AM
adam rusca birilere killi büyük maymun filan diyor :) kime acaba
bende bacha'ya cay icin su isitma degilde ayak yikkatdiriveceng sandiydim :lol:
Karayılan
06-18-2008, 10:42 AM
bende bacha'ya cay icin su isitma degilde ayak yikkatdiriveceng sandiydim :lol:Hele suyu ısıtsın neler yaptıracam ben ona, sonra da cay icirecekmis. Beni cok seviy kaliba :lol:
Karayilan, tacikler chok musafiri seven millet, gel benim konularima, istedigin sheyi soyleyebilirsin, sadece gel...
O zaman ya sen Tacik değilsin yada Tacikler misafirliğin kurallarını bilmiyorlar !
Sizden rica ettik;Bu bölümde İngilizce,Türkçe,Özbekçe bla bla latin harfleriyle yazın.Öyle veya böyle tercüme edip konulara dönebiliyoruz.Yalnız kril alfabesi ile yazdığınız zaman konu dışı kalıyoruz...
Acıklamasınıda yaptık.Çokmu birşeyler istedik ?
Arkadaşlar biz sizlerle burada dostluk kurmaya geldik.kurduğumuz dostluğu gerçek hayattada sürdürmek için bu kadar burda zaman harcıyoruz...
Yok bizden dost olmaz diyorsanız onada söyleyecek bir lafımız var !
İyi yazışmalar...
nelegal
06-18-2008, 10:57 AM
adam rusca birilere killi büyük maymun filan diyor :) kime acaba
Ben sana cevap yazdim, soyledimki killi buyuk maymuna, killi buyuk maymun dedim. Sende birilere diyorsun. Eger provokasyonu istersen, gel sende killi buyuk maymun ol. Sana diyordum. :)
Oguz, bu bir eksperimandi. Warning vermedin, bunada teshekkurler. Ben shoyle bashka bir konudaki soylenmish sheyleri gerchek oldugunu gormek istedim.
Chay hazir. Gelin misafirler. Chaydan sonra keyfietiniz inshalla iyi olacak. Shimdide hepiniz savashta gibisiniz. :cool:
BuyukTuran
06-18-2008, 11:00 AM
neden mantıklı hareket etmiyorsun kaç yıldır bu forumdasın adam gibi alıp veremediğin neyse korkmadan söyle kardeşim saçma hareketler yapma!
nelegal
06-18-2008, 11:02 AM
neden mantıklı hareket etmiyorsun kaç yıldır bu forumdasın adam gibi alıp veremediğin neyse korkmadan söyle kardeşim saçma hareketler yapma!
ne sachma hareket yapmishim, kardesh?
nelegal
06-18-2008, 11:04 AM
Eger misafir uzun yerlerden gelmishse, ayakinida yikmak gunah bir shey degil.
Qarama
06-18-2008, 11:05 AM
ben maymunsam sende sicansin ;)
большая волосатая крыса
nelegal
06-18-2008, 11:06 AM
ben maymunsam sende sicansin ;)
ok, sicanim. Shimdi mutlumusun? Gel, chay ich. Bir sheyler diyorsun...
Qarama
06-18-2008, 11:06 AM
Eger misafir uzun yerlerden gelmishse, ayakinida yikmak gunah bir shey degil.
sen öyle san hemde nasil günah aboooo :lol:
Qarama
06-18-2008, 11:07 AM
$akaci birisin seninle gercek hayatta tani$mak isterdim hep bana gülme krizi gelirdi kesin
Qarama
06-18-2008, 11:08 AM
ok, sicanim. Shimdi mutlumusun? Gel, chay ich. Bir sheyler diyorsun...
ben Almanyadan senin oralara gelecem, Kanada'Da mi yoksa Amerika'da mi oturuyordun?
nelegal
06-18-2008, 11:11 AM
ben Almanyadan senin oralara gelecem, Kanada'Da mi yoksa Amerika'da mi oturuyordun?
Kanadada, gel. Gozel turk restoranlari var... Turk kiz arkadashlarimda var... ;)
Qarama
06-18-2008, 11:12 AM
Kanadada, gel. Gozel turk restoranlari var... Turk kiz arkadashlarimda var... ;)
Bacha sen evliydin bir yil oldumu? bolalar varmi?
KOYUNCU
06-18-2008, 11:15 AM
Ben sana cevap yazdim, soyledimki killi buyuk maymuna, killi buyuk maymun dedim. Sende birilere diyorsun. Eger provokasyonu istersen, gel sende killi buyuk maymun ol. Sana diyordum. :)
Oguz, bu bir eksperimandi. Warning vermedin, bunada teshekkurler. Ben shoyle bashka bir konudaki soylenmish sheyleri gerchek oldugunu gormek istedim.
Chay hazir. Gelin misafirler. Chaydan sonra keyfietiniz inshalla iyi olacak. Shimdide hepiniz savashta gibisiniz. :cool:
Sen Türkiye Türkçesi biliyormuydun
Qarama
06-18-2008, 11:17 AM
:) Bolalar evlilige 50% alakasi var. Evlilikten hala yok.
tushunmadim, siz uylangan emasmisiz?
KOYUNCU
06-18-2008, 11:17 AM
Evet, canim. Gel , seninle chay icherken yine bir defa praktik yapacam dilimi. Unutmushum chok.
Tamam sema42ye gel. içeriz seninle çay
Qarama
06-18-2008, 11:18 AM
yenge qayerlik? u ham Tojikmi yoki O'zbekmi?
KOYUNCU
06-18-2008, 11:20 AM
tojik+uzbek+tatar+hamma qolgan qonlar.
Hasan Sağındığın Şarkısı aklıma geldi
Qarama
06-18-2008, 11:21 AM
Allah sizlere saglikli ve hayirli evlatlar nasip etsin.
nelegal
06-18-2008, 11:22 AM
Imtihanimda basharilar diliyorum, ve gidiyorum. Yari saatta bashliyor. Sizlerede basharilar, kardeshler.
Qarama
06-18-2008, 11:24 AM
bak Bacha efendi birgün Kanada'ya gelirsem size ugrayacam ha ona göre (beni ve in$allah ozamana kadar evli olurum e$imle beraber veya cocuklarimla beraber) ;) aman i$im cikdi ba$ka zaman gel demiyeceksin :lol:
Qarama
06-18-2008, 11:24 AM
Imtihanimda basharilar diliyorum, ve gidiyorum. Yari saatta bashliyor. Sizlerede basharilar, kardeshler.
Haydi Allah zihin acikligi versin. Ba$lamadan evvel dua et.
KOYUNCU
06-18-2008, 11:25 AM
bak Bacha efendi birgün Kanada'ya gelirsem size ugrayacam ha ona göre (beni ve in ozamana kadar evli olurum e beraber veya cocuklarimla beraber) ;) aman i cikdi ba zaman gel demiyeceksin :lol:
Ölme eşeğim ölme, yaza kavak yeşerecek sıyırır yersin :lool:
Qarama
06-18-2008, 11:27 AM
Ölme eşeğim ölme, yaza kavak yeşerecek sıyırır yersin :lool:
anlayamadim :(
KOYUNCU
06-18-2008, 11:28 AM
anlayamadim :(
Sen türkiyeli değilmisin, her lafı yanlış anlıyorsun, bu bir deyim:(
Qarama
06-18-2008, 11:30 AM
Sen türkiyeli değilmisin, her lafı yanlış anlıyorsun, bu bir deyim:(
Gurbetciyim, Almanya'da ya$iyorum. Alamanci deme kizarim ha
KOYUNCU
06-18-2008, 11:38 AM
Gurbetciyim, Almanya'da ya. Alamanci deme kizarim ha
alaman çukusu göndermessen derim ha, ona göre
Qarama
06-18-2008, 11:47 AM
alaman çukusu göndermessen derim ha, ona göre
getiririm merak etme ama bu sene Almanya'da kaliyorum ;)
eskiden her yil Türkiye'ye giderken hep Almanya'dan her$ey getirirdik, ama ma$allah $imdi Türkiye'de her$eyi bulabiliyorsun. Eskiden Elma suyu yokdu Türkiye'de $imdi var mesala.
Karayılan
06-18-2008, 11:50 AM
Imtihanimda basharilar diliyorum, ve gidiyorum. Yari saatta bashliyor. Sizlerede basharilar, kardeshler.Hadi canım Allah zihin acıklıgı versin.
Seni seviyoz :lol:
KOYUNCU
06-18-2008, 11:58 AM
getiririm merak etme ama bu sene Almanya'da kaliyorum ;)
eskiden her yil Türkiye'ye giderken hep Almanya'dan her getirirdik, ama ma Türkiye'de her bulabiliyorsun. Eskiden Elma suyu yokdu Türkiye'de var mesala.
Yok şaka diyorum. Bende çok sık geliyorum alamanyaya. Allah nasip eder arkadaşlığı ilerletirsek firma adres vs bilgisi verebilirim
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.