PDA

View Full Version : Gelin Dua Edelim

binbirincigece
07-23-2007, 03:29 PM
Arkadaşlar, görüyorım ki içinde bulunduğumuz durumdan gerçekten de ciddi gerekçelerle kaygı dıyanlar var. Hep çağrı yaptık, insanlara seslendik, fayda etmedi. Gelin bir de açık açık Tanrıdan medet dileyelim inanan arkadaşlarım. İlk dua da benden gelsin:
"Sonumuzu hayır eyle Allahım!"

Demir Kağan
07-24-2007, 02:41 PM
Amin!.......

Mgas
07-24-2007, 04:49 PM
Ya rab! serefime(vatan da sereftir. Genel kapsamlı bir yargı ;)) leke getirme.

eflatunn
07-25-2007, 06:11 AM
Allahım
Bizleri ve yurdumu şeytanın şerrinden,şeytanlaşmışların şerlerinden ve şerefini satmışların şerlerinden koru.
Bizleri bu gaflet uykusundan uyandır.

yavuz
07-25-2007, 06:31 AM
Allah'im! Sevenleri kavustur... :cool:

Mgas
07-25-2007, 06:16 PM
Allah'im! Sevenleri kavustur...

Yavuz

Vatanımızı hepimiz severiz.

Soyle dusunulur

Olum ve sonra topraga dusmek ve gomulmek sevenine kavusmak seklinde algılanır.

Eger vatanını seversen eninde sonunda O'na kavusursun ;)

Allahım
Bizleri ve yurdumu şeytanın şerrinden,şeytanlaşmışların şerlerinden ve şerefini satmışların şerlerinden koru.
Bizleri bu gaflet uykusundan uyandır.

Allahım
sen bana bizleri ve yurdumu şeytanın şerrinden,şeytanlaşmışların şerlerinden ve şerefini satmışların şerlerinden koruma gucunu ver. Beni buna layık kıl.

ALLAH
07-27-2007, 02:12 PM
Yeter ki siz dileyin.

binbirincigece
07-27-2007, 02:14 PM
Yeter ki siz dileyin.

Hasta ruhlu biri daha gelmiş. Hoşgeldin diyemeyeceğim; hatta içimden defol demek geliyor ama

Alparslan
07-28-2007, 04:59 AM
Amin, ayrica bu isimleri denetleyen biri yokmu? Yoksa illa kufur mu edelim dumduz ??? Yarabbi sen bize sabirlar vatanimiza-milletimize de hayirlar ver. Bizlere bu dunyada da ahirette de iyilikler ve guzellikler ver. Bizler zalimlerden olduk, senden baskasina siginilmayacagini unuttuk...Sen bizim zalimligimizi affeyle ve kalbimize imani bir huzur ver. Tum aci cekenlerin,dertlilerin, muhtaclarin ihtiyaclari sendendir, sen onlari bizim insafimiza birakma rahmetinle muamele et Ya Rabbi. Bizlere Senin ve milletimizin dusmanlarini ellerimizle cezalandirmayi nasib eyle. Muhakkak ki kimse Seni Aciz birakamaz.

yavuz
07-28-2007, 05:04 AM
Allah'im! Sevenleri tez zamanda bulustur...

Bir omur ayrilmayacak sekilde bizi sevdigimize kavustur...

Amin :cry:

Alparslan
07-28-2007, 05:09 AM
Allah'im! Sevenleri tez zamanda bulustur...

Bir omur ayrilmayacak sekilde bizi sevdigimize kavustur...

Amin :cry:

Yavuz sana bir nasihat: Sevmek bir yaratilmisi guzeldir...Yolsa Yaradan askina...Yoksa zulumdur, cok sevsede seni aslinda...Olum varya sonunda... Ayrilik, firak...Leyla leyla diye diye Mevla Mevla demeyide ogrenir dillerin bir gun. O zaman anlarsin nasil yanilirmis, nasil pisilir. O zaman anlarsin Yavuz'un icindeki Yavuz kimmis...

yavuz
07-28-2007, 05:21 AM
Yavuz sana bir nasihat: Sevmek bir yaratilmisi guzeldir...Yolsa Yaradan askina...Yoksa zulumdur, cok sevsede seni aslinda...Olum varya sonunda... Ayrilik, firak...Leyla leyla diye diye Mevla Mevla demeyide ogrenir dillerin bir gun. O zaman anlarsin nasil yanilirmis, nasil pisilir. O zaman anlarsin Yavuz'un icindeki Yavuz kimmis...

Son 2 gundur ruh halim eskisi gibi degil. Anlatabilsem keske... :rolleyes:

"Bu yasta mi" deme!

kebapcı
07-28-2007, 12:28 PM
Yarabbim,başımızdaki devlet adamlarımızın ülkemiz adına hayırlı işler yapmalarını nasib et,ülkemizi felaketlerden,tehlikelerden ,tehditlerden koru,kalbimizden senin sevgini eksik etme,bu sevgi ile yaşat bu sevgi ile öldür,bizleri namerde muhtac etme,bizleri tembellikten koru,cahillerden eyleme,vatanımız ve milletimiz adına hayırlı işler yapmamızı nasib eyle ...amin

binbirincigece
07-28-2007, 03:17 PM
Oğuz Kağanın kemikleri sızlamasın; alın size Türklük Duası...

kebapcı
07-29-2007, 06:39 AM
Cok güzel...Cok tesekkurler...Bize de aminnnn demek düser

Mgas
07-29-2007, 12:09 PM
YA rabbim

sen bana sabır ihsan eyle.

Kucuk engellere takıpta asıl hedeften alıkoyulmama izin verme ya Rabbi YA RABBİ YA RABBİİİİİ

yavuz
07-30-2007, 02:50 PM
YA rabbim

sen bana sabır ihsan eyle.

Kucuk engellere takıpta asıl hedeften alıkoyulmama izin verme ya Rabbi YA RABBİ YA RABBİİİİİ

"takıpta" olmaz; "takıp da" olacaktı... ;)

Allah'im, digerlerini gectim; tek beni sevdigime kavustur yeter. (Amin.)

binbirincigece
07-30-2007, 02:58 PM

Mecnun, Leyla'ya kavuştuğunda; "Leyla bu ise benim gönlümdeki Leyla kim?" demiş. Fuzuliyi dikkatli incelersen, kavuşmanın aşkın canına okuduğu dikkatini çeker. Bu duayı bir gözden geçir istersen. :D

yavuz
07-30-2007, 03:10 PM
Mecnun, Leyla'ya kavuştuğunda; "Leyla bu ise benim gönlümdeki Leyla kim?" demiş. Fuzuliyi dikkatli incelersen, kavuşmanın aşkın canına okuduğu dikkatini çeker. Bu duayı bir gözden geçir istersen. :D

Birak Mecnun'u sen ya, ne anlasin asktan o? Adam Allah'a asik, Leyla diye kandirmis milleti!

Biz de Allah'a asigiz da, Leyla diye kamufle etmiyoz askimizi. :lol:

Mgas
07-31-2007, 09:20 AM
"takıpta" olmaz; "takıp da" olacaktı...

takıp da olmaz. Takılıp da olacakdı o :) Ama ben onu yazdıgımda burnumdan atesler cıkıyordu. :D

Aybike
07-31-2007, 10:13 AM
Yavrularima hayirli ,uzun omur ver,merte namerte muhtac etme,haklarinda hayirli ne ise onu nasip et ve onlardan razi ol RABBIM...

Temur
07-31-2007, 03:22 PM
Aybike hocam kaderde muhtaciyet varsa merte olsun beyav,namerte olmasında...

yavuz
08-01-2007, 01:10 AM
Ya Rabbi! Sevenleri olsun ayirma, sevgilerini arttir...

BOZ-OK
08-01-2007, 03:15 AM
:cool:

DUA

Beng ile seyretmege ah bize bir bag olsa
Issi soguk olmasa havasi hub sag olsa
Pireden incinmesek kar u yagmur olmasa
Sinek hey vizlamasa ana hem yasag olsa

Dobruca ovasindan büyük yagli çörekler
Akkirman'in yagindan benzimiz hey ag olsa
Cümle cihan koyunun semiz yahni etseler
Biz yemege baslasak engeller irag olsa

Gaziler helvasindan cihan dopdolu olsa
Zülbiye halkalari sütü dahi çog olsa
Kanda bir gül varisa badem paluze olub
Bir yanindan dis ursak çevresi yag bal olsa

Düpdüz bu yas ovalar her biri bos durmasa
Sulu seftalisi çog bin üzümlü bag olsa
Kaygusuz Abdal otur kimin ye kimin götür
Sufiye koz kalmadi abdala kaymag olsa

yavuz
08-01-2007, 04:00 AM
Allah'im, bir duami da kabul et... :cry:

BOZ-OK
08-01-2007, 04:06 AM
Allah'im, bir duami da kabul et... :cry:

Dedemin ogududur, Tanridan ne istiyorsan onun tersine dua et... O hep oyle yaparmis, "yukardaki ne istesem tersini yapar, o yuzden ben de tersine dua ederim" derdi... :cool:

HYML
08-01-2007, 09:10 AM
Dedemin ogududur, Tanridan ne istiyorsan onun tersine dua et... O hep oyle yaparmis, "yukardaki ne istesem tersini yapar, o yuzden ben de tersine dua ederim" derdi... :cool:

Ey BOZ-OK'un dedesinin Tanrısı, BOZ-OK'u perişan eyle:cool:

Aybike
08-01-2007, 09:36 AM
Aybike hocam kaderde muhtaciyet varsa merte olsun beyav,namerte olmasında...

Iste o muhtaciyet olmasin...Ama dedigin gibi,olacaksa mert e olsun...
Kader ayri bir konu,sanki bana kader buldugumuz bir bahane gibi geliyor..
yine en dogruyu Allah bilir...

BOZ-OK
08-01-2007, 12:13 PM
Ey BOZ-OK'un dedesinin Tanrısı, BOZ-OK'u perişan eyle:cool:

Eyvallah, can... :cool:

Bildigim sudur ki, dedeme de boyle dua etmek dedesinden miras kalmis... Ona da kimden miras kalmistir bilmem... Simdilerde buyuk dedenin basinin ucunda mum dikip dua eden saftirik kadinlarin nasil dua ettiklerini dusundukce gulesim geliyor, eminim kendisi de bir yerleriyle guluyordur bunlara ote dunyadan... :lol:

Bu arada, turbe baslarina masa atip, arkasinda "hamili kart yakinimdir, duasinin geregi rica olunur" yazili kartlari hediyesi mukabili dagitma sektoru karli midir acaba? Ulkedeki saftirik dindar ve hurafeyi din sananlarin sayisini dikkate aldigimda bana bu alanda iyi para var gibi geliyor da... Amerikan ve AB usaklarini bile dindar sandiklarina gore... :cool:

gurkan
08-04-2007, 12:44 AM

Muhterem İçtihad Eyli Müçtehid İmam BOZ-OK ;

Allah'a yer tarif ederken sınırlar çizme. O her yeri kuşatmıştır. :cool:

Şu Dedeler amma da Hurafe uydurmuş canım.:)

Ulkedeki saftirik dindar ve hurafeyi din sananlarin sayisini dikkate aldigimda bana bu alanda iyi para var gibi geliyor da... Amerikan ve AB usaklarini bile dindar sandiklarina gore...

Bence zor bir durum. Hurefeden korkmadım hiçbir şeyden korkmadığım kadar.

Bizler yani taklid ehillerine düşen iş ; Dini (yani taklid ettiğini delilleri ile ) bilmektir. Dinde kural koyma yetkisi nasıldır bu yetki kimdedir hangi hallerde geçerlidir bilmek gerektir. İlim peşinde koşmak gerektir. Bu yaşa geldim hala ezberci mantık. Yahu kardeşim Namaz da secde ediyorsun. Delilleri bilirmisin ? Yahut Abdest alırsın delilleri nerden gelir bilirmisin ? Bilmek lazım. Dinde delilleri olmayan Hurafelere din diye inanabilirsin. Allah'a şirk koşanlardan ve ziyana uğrayanlardan olursun. Şimdi nedir bu Turbeye Gidip türbeye peçe bağlamak dilek istemek bu taktiği peçe mi dileğini yerine getirecek ve bundan medet ummak. Nedir Türbeye gidip talibin talihinin açılacağını zannetmek. Nedir türbe etrafında bilmem kaç tur atarsan dileklerin kabul olacak hurafesi.

Elbette bizler Kabir Turbe ziyareti yaparız. Neden yaparız. Allah'tan rahmetliye Rahmet ve merhamet duası için. Bunu Allah'tan isteriz. Ruhuna Fatiha okuruz. Yardım Dua yanlızca Allah'tan İstenir. Dilenir. Şefaat etme yetkisi Allah'ın takdirindedir. O dilemezse izin vermezse kim şefaat edebilir. Kim Edebilir ? Hic kimse... Onun için Dua direk kul olan kişiden istenmez. Bu Peygamber efendimiz dahi olsa yapılmaz ;. Lakin Allah Şefaat yetkisini Peygamberine verebilir. Ve Allah'a Peygamber efendimizi bizlere şefaatcı kıl diye dua edilebilir. Yani Dua Yanlız Allah'tan istenmelidir. Yahut O Alim zat olsa da direk o Alim zattan dua istenmez. Ya Veli Beni Kurtar. Olmaz. Gercek kurtuluş Cenneti Kazanabilmektir. Bu yardım da Allah'tan istenir. Yahut Ali'den Yahut Muhammed'en istenmez. .

Vesile oldun senin aracılığınla İman 'da hassas ve onemli gorduğum bir nokta da acizane bilgiler vermeye calıştım.

binbirincigece
08-19-2007, 11:12 AM
Allahım sen memleketime hayırlı bir cumhurbaşkanı nasip eyle!

Kur_Sad
08-19-2007, 04:16 PM
Allah'ım sonumu hayır et...

Mgas
08-19-2007, 04:40 PM
Vatanı korumak icin bana, bize ve sonrakilere...

Yuksek namus, ustun bilgi, ciddi karekter ve yuksek sadakat kazanmamız yolunda yardım et ya Rabbim!

Emanetini sana en serefli sekilde ulastırmam yolunda bana yardım et ya Rab. Onların yanına gelmemi nasip et ya Rab. Onların karsısında yuzumu kara cıkarma Onlara beni mahcuhp etme ya Rab!

binbirincigece
08-27-2007, 04:10 AM
Allah'ım.

Bir dahaki forum buluşmasına katılmama engel olacak bütün sebeplerden beni azad eyle :D

yavuz
08-27-2007, 04:42 AM
Ya Rabbi!..

Beni ve tum sevdiklerimi koru...

Gunahlarimi bagisla...

Kildigimiz namazlari kabul et, kilamadiklarimiz icin bizi affet, bundan sonrakileri kilacak gucu ve sevki bize ver...

Sana gonulden inanan butun muminlere cennetinde mekan nasip eyle, bizim de sana gonulden inanan muminler olmamizi sagla Ya Rabbi...

Bize iki cihanda mutluluklar nasip eyle...

Turk-Islam Alemi'ni huzur ve refaha erdir...

Ulkemizi ve ordumuzu icine dustugu hallerden kurtar...

Cektigimiz sikintilardan, cilelerden, ezalardan alnimizin akiyla cikmamiz icin, bizi gerekli olan feyizden, ilimden, irfandan, ilhamdan esirgeme...

Sevenleri kavustur, sevenlerin sevgilerini birbirine sadik olacak kadar artir, bize ask acisi cektirme...

Bizim icin hayirli olanlari Sen bilirsin, en dogrusunu bize yasat, yol goster...

Dualarimi kabul eyle...

(Amin)

binbirincigece
08-27-2007, 05:28 AM
Ulkemizi ve ordumuzu icine dustugu hallerden kurtar...

Ordumuzun içine düştüğü durum da neymiş?

yavuz
08-27-2007, 05:31 AM
Ordumuzun içine düştüğü durum da neymiş?

Silahlar yabanci ulkelerden aliniyor, yarin bir savas ciksa ne olacagi belirsiz. Ayni sekilde olasi bir savasta askerden kacma orani cok yukselecek gibi, duyumlara gore. Askerler surekli siyasete karisiyor, bu da olmamasi gereken bir "hal"dir... Bazi subaylarin maneviyati zayif, onlar icin de dua ediyorum vs. vs...

chepny
08-30-2007, 11:25 AM
Allahım sen memleketime hayırlı bir cumhurbaşkanı nasip eyle!
Duan yedi seneden önce kabul olmayacak gibi görünüyor :D

Aybike
08-30-2007, 12:54 PM
Allahım yavuza akıl fikir ver.....

yavuz
08-30-2007, 01:00 PM
Allahım yavuza akıl fikir ver.....

Allah razi olsun... :cool:

Demir Kağan
08-30-2007, 01:46 PM
Allah'ım.

Bir dahaki forum buluşmasına katılmama engel olacak bütün sebeplerden beni azad eyle :D

Kafan mi guzeldi lan bu duayi ederken? Degirmenlerde donesin insallah! :twisted:

binbirincigece
08-31-2007, 05:47 AM
Silahlar yabanci ulkelerden aliniyordu, şu an son teknoloji ürünü silahlardan üretemediğimiz çok az şey kaldı. Kaldı ki silahlar dışarıdan alınıyorsa bunun sorumlusu sivillerdir. Bu durumda Allah'ım savunma sanayiini düştüğü durumdan kurtar demen gerekirdi.;)
yarin bir savas ciksa ne olacagi belirsizAksine kazanacağımız kesin.
Ayni sekilde olasi bir savasta askerden kacma orani cok yukselecek gibiSakarya meydan Muharebesi'nde de 15000 civarında cepheden kaçmaya çalışan asker vardı. Meslekdaşlarım icaplarına baktılar ve zaferi biz kazandık.:)
duyumlara goreduyumlarla değil, delillerle iş yapıyoruz.
Askerler surekli siyasete karisiyor, bu da olmamasi gereken bir "hal"dir...
Sadece cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde herkes kadar sesleri çıktı, şimdi yapması gereken neyse onu yapıyor.
Bazi subaylarin maneviyati zayifKaç tane subay tanıyorsun? Bazılarının dediğine göre bir hayli fazla olmalı:lol:
onlar icin de dua ediyorumhayır duaların için Allah razı olsun.
Kafan mi guzeldi lan bu duayi ederken? Degirmenlerde donesin insallah!Tamam lan şeytan görsün yüzünü :lol: :lol:

yavuz
08-31-2007, 06:21 AM
Tamam lan şeytan görsün yüzünü :lol: :lol:

Bir tek bunu onayliyorum. :lool:

Demir Kağan
08-31-2007, 06:22 AM
Bana demiyor onu ama ABD. Gul'e diyor. :lool:

binbirincigece
10-08-2007, 01:04 PM
Efendim evvela cumle fukara-i Turkistan Forumu ardindan cumle Arbuz halkinin ve de tum Turk dunyasinin bu mubarek gecesini kutlarim. Erinmezsem uc saat sonra Sultanahmet'e gidip 2 rekat namaz kilip sonra da dua edecegim efenim.

Allah dualarinizi kabul etsin. Benimkini daha cabuk kabul etsin. :lol:

Allahım Demirin dualarını kabul et :lol:

Neyse şaka bir yana...

Hepimizi Allah bu gece günahlarımızdan arındırsın.
Şırnak'ta kalleşlerce canına kıyılan kardeşlerimizin ruhlarına gani gani rahmet eylesin inşallah

oğuz
02-09-2008, 08:11 AM
ALLAH (CC)
Sadece Allah'a ayıracak zamanınız varsa okuyun. Şunu söyleyeyim, neredeyse bu maili silecektim
fakat sona geldikçe çok etkilendiğimi hissettim.
Bu maili aldığımda düşündüm ki....
Bunun için zamanım yok...
Hele de çalışırken.
Sonra böyle düşünmenin kesinlikle günümüzde birçok problemin kaynağı olduğunu fark ettim.
Siz okuyunca ne hissedeceksiniz?
Okuyun ve düşünün bakalım.

'Biz Allah'ı (cc) Cuma günleri mescide sığdırmaya çalışıyoruz.
Belki cuma gecesine, çok nadiren kalkılabilirse, yatağın sıcaklığından feragat edilebilirse de Sabah namazlarına....

Ama hastalıklarımız, zayıflıklarımızda, doğal afetlerde, kısaca zorda ve çaresiz kaldığımızda hemen etrafımızda olsun istiyoruz....
ve, hiç şüphesiz, en çok da ölümün hatırlandığı cenazelerde.

Maalesef, biz Allah'tan (cc) bunları beklerken, Allah (cc) için işte, oyunda, hayatımızın neredeyse tamamında yerimiz ve zamanımız yok...
Çünkü...
Diğer zamanlar işlerimizi kendimiz halledebiliriz düşüncesi hayatımıza girmiş.
Ya da açıkça söylersek o zamanlar Allah'a (cc) ihtiyacımız yok.
Allah'ın (cc) emir ve yasaklarına itaattir. Karşılıksız alabileceğimiz en iyi hediye namazımızdır,
Hem masrafsız ve ödüller de muhteşemdir.

Allah beni affetsin, ....
O'nun hayatımda ilk sırada olmaması gerektiğini kabul ettiğim yer ve zamanların varlığından dolayı.

Her zaman O'nun bizim için yaptıklarını daima hatırlayacak zamanlarımız olmalı.

Bu mesajı idrak ettiyseniz paylaşın!!

Evet, ALLAH'ı (cc) çok seviyorum.
O benim var olma ve kurtulma kaynağım.
Beni her gün ayakta tutuyor.
O'ndan başka sığınılacak kapı olmadığını bilmek..

Onsuz hiçbirşeyim….
Diyebiliyormusunuz?
Bunun için işte size çok basit bir test.
Eğer Allah' ı seviyorsanız ve O'nun sizin için gerçekleştirdiği muhteşem şeylerden utanmıyorsanız....

bunu arkadaşlarınıza iletin.
Bunun için zamanınız varmı?
Kolay zora karşı..
-Gerçekleri söylemek neden bu kadar zor.
Aynı zamanda yalanları söylemek de bu kadar kolay?

-Neden namazda uykuluyuz da bitince aniden uyanıveririz?

-Böyle mesajları paylaşmak varken silmek neden kolayımıza gelir?

Ne gariptir, ALLAH'a (cc) inandığını söyleyip de şeytanın peşinden gitmek .

Ne gariptir, fıkraları çılgınca paylaşırız, mesajlar
havalarda uçuşur da iş İslamiyetle ilgili bir mesajın iletilmesine geldiğinde iki defa düşünürüz.

Bu mesajı eğer birilerine gönderirseniz, adres listenizdeki herkese gönderebilecek misiniz? Yoksa ne tepki vereceğini bilmediğinizden ya da emin olmadığınızdan göndermeyecek misiniz?

Allah'ın bizim için ne düşündüğünden çok insanların bizim için ne düşündüğüne önem
vermemiz sizin adalet terazinizle ne kadar adil görünüyor?
Herşeyden önemlisi ne kadar daha yaşayacağınızı sanıyorsunuz,
Ne zaman telafi etmek için harekete geçeceksiniz?'

Bana gelen maillerden ...

primus
03-10-2008, 04:43 PM
allahim bizi sensiz birakma ,ehli sunnet eyle, takva dairesi icinde yasat, musluman arkadaslarimiz sen koru ,gunahalrini avf etti ya rabbi