PDA

View Full Version : Küresel Isinmanin Faydasi Olur mu ?

nesterin
07-25-2007, 07:09 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/a/a8/S%C4%B1cakl%C4%B1k_kay%C4%B1tlar%C4%B1.PNG (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/a/a8/S%C4%B1cakl%C4%B1k_kay%C4%B1tlar%C4%B1.PNG)

Aşırı sıcaklara uygun başlık ararken nerden geldiyse aklıma bu soru geldi..!!!!

Küresel ısınmanın faydası elbette olmaz...

Turk
07-25-2007, 07:30 AM
Cevre bilincini artırması bakımından faydalı olabilir :D

eflatunn
07-25-2007, 08:48 AM
KÜRESEL ISIMANIN faydası olur mu?

Hayır.
Hiçbir faydası olmayacak.Zaten bunun örneklerini görüyoruz.Siz bizden de iyi bilirsiniz.Ankara'nın durumu daha vahim.
Bataklıkların kuruması göze güzel görünebilir ama bununla birlikte birçok şey de kuruyacak.Akarsular,göller.Bataklıkları insan eliyle de kurutabiliriz.Ama bir akarsuyu,bir gölü canlandıramayız.
Açıkçası büyük felaketler bekliyor.
Ama küresel ısınmanın bir yararı olarak şunu söyleyen bilim adamları da var.Küresel ısınma sonucunda kutuplarda da deniz taşımacılığı yapılabilecek.Daha ekonomik ve kısa sürede olacak ve kutuplarda da turizm faaliyetleri başlayacak diye.Ne turizmi? İnsanlar içecek su bulsunlar da önce.

Bir de küresel ısınmayla beraber yeryüzüne yansıyan Güneş ışınları artacağından buharlaşmanın da artacağını buna paralel olarak da yağmur ve havadaki nem oranının artacağını dolayısıyla bunun faydalı olacağını savunanlar var.İyi ama yağışın oluşabilmesi için sadece nem yeterli olmaz.soğuk hava akımı lazım.Buzullar eridikten sonra bu akım nereden gelecek peki? Yoksa buharlaşma şimdi de oluyor.Yağış nerede?

Durum böyle yani.Bunlar bir kısmı olmasına rağmen gözüme hiç de faydalı görünmüyor ne yazık ki! :? :?

yavuz
07-25-2007, 09:21 AM
"Kiyamet yakindir" mesaji veriyo, daha ne yapsin "kuresel isinma" abimiz? :cool:

Mgas
07-25-2007, 09:26 AM
Eeee bircok arkadasımı bu sene klimatoljiyi yazması konusunda tesvik ettim. İyi para kazanacaklar ;)

Sonra artık kısın harcamalarımız eskisi gibi olmayacak.

Elektrik harcaması artacak bizim de Dogu da potansiyeli yuksek barajlarımız var. Elektrik uretip ihrac ederiz (Eger barajlarda su kalırsa :P )

Bizimkiler 2 yıl sonra mezun olurlar. Bitirsinler bakalım sıcaklıklara bende belki ise girerim :P

Mgas
07-25-2007, 09:56 AM
Evet en popüler meslek olacak..İleriyi görmüşsün Mgas tebrikler

Bir miktar arastırdım. ABD de kriz zamanlarında dahi sekteye ugramamıs mesleklerden.

Saddam da buna benzer bir yolla baya para kırmıstı. (Tavan pervaneleri....)

Bizim buraya da bu yıl dogal gaz geldi. Simdi her mahallede en az 4 dogal gaz dukkanı var. Bizim arkadasın babası oto tamir isindeydi. Onu da dogal gaz gelmeden tesvik ettik simdi iyi kazanıyorlar :D

Sagolsunlar onlar da bize carsının gobeginde 200 metre kare evi zamanında 20 milyar gibi cok ucuz fiyatlara bulmuslardı. Simdi dunyanın parası ediyor tabii :D

Hep diyorum. Siyasetden anlayacksın.

Siyasetden anlamak demek ekonomiden anlamak demek. Ekonomiden anlamak demek paradan anlamak demek. Paradan ancak kazananlar anlar ;)

İhtiyac dogal gazdı iyi karsılandı.

Simdi de ferahlık. Onu da karsılarız.

eflatunn
07-25-2007, 10:47 AM
Evet haklısın eflatun,
Almanya Türkiye 'de DEMİR DOKUM firması sponsorlugun da soğuk hava akımı uzerinde
calışmalar yapacak.Bu calışmayı ve fikri de de cok mutluyuz ki bir TURK
verdi.15 gun evveL CNNTurk de konuşmasını dinlemiştim.
Ankara' yı hic sormayın ....:rolleyes:
Bu arada buyuk şehir belediye başkanı MELİH GÖKCEK'in oğlu hemen tankerle su satmaya başladı:lol:
Bilmem ağlasam mı gulsem mi:( iş bilenin kılıc kusananın

Fikir güzel ama neden Almanya?:evil:
Biz bunu yapabilecek kapasiteye sahip değilmiyiz?
Deprem araştırmalarını Fransız üstlenir, hava akımı çalışmalarını Alman yapar.
Bizimkiler de sadece oturup izler.Sonrada adamlar yaptı be deriz.
İşte ben buna yanarım.

Mgas
07-25-2007, 03:23 PM
Mgas sen insan kaynakları yönentim bilgisi üzerin de dur bence..

Yok yahu benim uzmanlık alanım degil ki bu. Ben siyasetden anlayan adamım. Dolayısıyla sosyoloji,ekonomi....boyle bircok konuyu cok iyi bilirim. Oyle bir konu uzerine kendimi kısıtlayacak degilim. Benim alanım siyaset ;)

Emil_Diniyev
07-25-2007, 03:54 PM
Man haritada gormushtum Azarbaycanin tam guneyinde ama Azarbaycan topraklarinda kuresel isinma yok yani Turkiye den biraz kuzeye gitse bizede gelir :D. Allaha shukur bizda yox, kurasal isinmanin dunyaca oldugunu sanmiram. Sadaca guney ulkalarinda var, Kuzeyinda en guneyi Azarbaycan va Gurcistan herhalda. Bizda hanuz yok, bekliyoruz gelsin baxalim :d. Kafkas daglarinda bize birshey olmaz :d.

Emil_Diniyev
07-26-2007, 11:41 AM
Buzullar eriyorrrrrr;)
Kafkas dağı falan dinlemiyorrrrrrrrr;)

Turka birshey olmaz :lol:.

Mgas
10-07-2007, 10:30 AM
Ya millet deniz suyunu icilebilir hale getirebiliyorlarmıs :shock: Ya bende daha "yapılır" diyordum yahu. İyi, yırttık, su savasları cıkmaz :lol: En azından yakın zamanda :lol:

Tey tey...:D

Bir dk yav, bu benm projemdi, "bunu biz yaparsak...:devil:" diye dusunuyordum, projemi calmıs birde utanmadan hayata gecirmisler :evil:

eflatunn
10-10-2007, 02:48 PM
Ya millet deniz suyunu icilebilir hale getirebiliyorlarmıs :shock:

İzmir'de Karşıyaka belediyesi çoktan bu çalışmalara başladı.
İstanbul'da bıçak kemiğe ne zaman dayanırsa bizimkiler o zaman başlayacaklar.

http://www.denizhaber.com.tr/news_detail.php?id=9723&uniq_id=1189369675

Acaba ihaleyi kim alacak? :roundsml:
İşin içinde Kadir Topbaş varsa eğer o işten pek hayır gelmez.Bakınız metrobüs mucizesi. :P
Zaten Terkos gölüne karadenizden su pompalanıyor.Bunu artık sağır sultan duydu.
Belki de melen suyunu arıtmaya bile gerek kalmaz.İstanbullular olarak bizim bünyemiz iyota alıştı.:lol:
Melen projesi göründüğü gibi faydalı ve sağlıklı bir proje değil..Daha birkaç ay önce Melen'de balık ölümleri yaşandı ama olayın hemen üstü örtüldü.
Ama hangi proje sağlamdı ki bu sağlam olsun.

Topbaş, Melen Çayı Projesi'nin de 20 Ekim 2007 günü saat 17.00 gibi getirilmiş olacağını hatırlattı.
:D:D
Şaka gibi.
Kalp kalbe karşıymış.

Seckjin Khan
10-10-2007, 02:53 PM
İzmir şuan su sorunu çekmiyor...

İzmirlilerin bir haftalık su tasarrufu, Türkiye�nin en büyük ilçelerinden Bornova�nın kullandığı bir haftalık su miktarının 1.6 katına ulaştı. İZSU Genel Müdürlüğü�nün yaptığı değerlendirmeye göre, 13-19 Ağustos 2007 tarihleri arasında İzmir genelinde yaklaşık 4 milyon metreküp su tüketildi. Oysa geçen yıl aynı dönemde tüketilen su miktarı 4,6 milyon metreküp civarındaydı. İZSU Genel Müdürlüğü, aradaki bu büyük farkın, Bornova ilçesinin kullandığı haftalık su miktarının 1,6 katına karşılık geldiğini açıkladı. Kent genelinde yapılan bir haftalık tasarruf sayesinde, yaklaşık 500 binlik yerleşik nüfusuyla Türkiye�nin en büyük ilçelerinden Bornova�ya 11 gün yetecek kadar su kaynağında tutulmuş oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye�nin aydınlık yüzü İzmir�de vatandaşların yapılan tasarruf çağrısına olumlu karşılık vererek tüm ülkeye örnek olmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

binbirincigece
10-10-2007, 02:58 PM
Aldanmayın; bunlar siyasetçi eninde sonunda. İnsanı suya götürür, susuz getirirler.

Mgas
10-10-2007, 03:01 PM
Ya simdi kaynak suyu biterse guzelim Malatyam dısarıdan su alacak ha! Malatya'ya deniz getirmek lazım, muhtac olmak yakısmaz bize :) Elazıgı yıksak,delsek acaba altından su cıkar mı?

eflatunn
10-19-2007, 12:06 PM
Gelecekte çok büyük sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz.

"KIZILIRMAK SUYU EN ÇOK ÇAY TİRYAKİLERİNİ ETKİLEYECEK"
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/18/son/sontur40.asp
Ankara Tabip Odası Başkanı Önder Okay da "sudaki sülfat, klorür ve sodyum değerlerindeki yüksekliğin hamileler ve bebekler başta olmak üzere tüm yaş ve cinsiyet gruplarında ileri derecede sindirim sistemi sorunlarına, gözler ve solunun yollarında tahrişe, sindirim sisteminde atipik yakınmalara, kansızlığa, bebek ve çocuklarda sinir sistemi bozukluklarına, yüksek hipertansiyon ve koroner kalp hastalıklarına neden olabileceğini" ifade etti.
Kızılırmak suyunun çay için kaynatılması halinde buharlaşmanın etkisiyle içerdiği kimyasal madde yoğunluğunun daha da artacağına işaret eden Okay, bunun da çayın tadını farklılaştıracağını, tiryakilerin sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Topbaş, Melen Çayı Projesi'nin de 20 Ekim 2007 günü saat 17.00 gibi getirilmiş olacağını hatırlattı.
Melen çayı yarın İstanbul'a gelecek.
Tüm İstanbul'a hayırlı olsun diyeceğim ama bugün öğrendiğime göre Melen Çayı'na Düzce'nin lağımı akıyormuş.
Zaten aylar öncesinde balık ölümleri de görülmüştü.

İki proje de şu an sağlıklı görünmüyor.
Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık misali.:rolleyes:

BOZ-OK
10-19-2007, 12:12 PM
Kuresel isinma pek faideli bir tabii hadisedir, insanin iligi kemigi isinir. :cool: