PDA

View Full Version : Ve Bahçeli'den İlkeli Duruş "Meclise gireceğiz"

gurkan
07-25-2007, 11:23 PM
Ve Bahçeli tarihi kararını açıkladı

Yeni Meclisin Çankaya seçiminde 367 ile kilitlenmesi tehlikesi kalmadı. Bahçeli tarihi bir kararla milletin iradesine saygılıyız diyerek oylamaya katılacaklarını açıkladı.
26 Temmuz 2007 07:31
Yazı boyutunu büyütmek için

Meclis’in ‘kilit lideri’ Devlet Bahçeli, AKŞAM’a açıkladı: Millet iradeyi verdi. AKP cumhurbaşkanlığına istediği kişiyi seçebilir. Genel Kurul’da da 367 yeter sayısı sorunu yaşamaz. Oylamaya katılırız, ama oy veririz vermeyiz, o bize kalmış...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 367 tartışmasına son noktayı koydu. Bahçeli, AKŞAM’a Meclis’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya katılacaklarını açıkladı. “Biz o gün oradayız. Oylamanın yapıldığı gün Genel Kurul’a gireriz” diyen Bahçeli, seçim sonrasında kendisini telefonla arayan Başbakan Erdoğan’ı ise cevaben aramayacağını söyledi.

MHP’nin seçim kampanyasını “Tek başına iktidar” sloganıyla başlattığını hatırlatan Bahçeli, AKP’nin 1707 günlük iktidarında yaptığı tahribatın onarımı için MHP olarak elini taşın altına koymayı amaçladığını; ancak milletin MHP’ye 71 milletvekiliyle, denetleme görevi verdiğini söyledi.

Bahçeli açıklamalarında şu mesajları verdi:

KİMİ İSTERSE SEÇER: Seçim yapılmış ve AKP milletin iradesiyle yeniden iktidar olmuştur. Cumhurbaşkanlığına da istediği kişiyi seçebilir, bu konudaki karar tamamen AKP’nindir. Kimi isterlerse seçerler. Ancak tabii seçilecek cumhurbaşkanının milletin ve devletin birliğini temsil eden, üzerinde tartışılmayacak bir isim olması, Türkiye’ye yakışan bir cumhurbaşkanı olması ülke yararına olacaktır.

OY VERİRİZ VERMEYİZ: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı gün AKP’nin Meclis’te toplantı yeter sayısı sorunu yaşamaması gerekiyor. Zaten 340 milletvekilleri var. 24 de DTP’li bağımsız milletvekili var. Cumhurbaşkanı seçimi için Genel Kurul toplantı yeter sayısı 367’dir. İlk iki turda 367 oy gerekmektedir. Genel Kurul’a biz MHP olarak katılacağız. Dolayısıyla AKP toplantı yeter sayısı sorunu yaşamaz. Biz oylamaya katılırız; ancak aday gösterilen kişiye oy veririz vermeyiz, o bize kalmış.

BAŞBAKAN’A DÖNMEM: Başbakan, aramak için biraz erken davrandı. Hem de tavırlarını samimi bulmuyorum. Seçim kampanyası sırasında Başbakan bize “Meclis’te bile selam verilmez bunlara” dedi. MHP’yi DTP ile aynı kefeye koydu. Başbakan şimdi ak bir sayfa açtığını söylüyor ama daha önceki kara sayfaların hesabını ne yapacağız. Şimdi biz bekliyoruz. Bakalım Sayın Başbakan’ın Meclis’teki tavırları ne olacak. Ancak ben bu süreçte Başbakan’ı aramayacağım.

--------------------------------------------------------------------------------

DTP’liler Türkçe yemin ederse sorun yok

BAHÇELİ, DTP’li bağımsız milletvekilleriyle MHP’li milletvekilleri arasında sorun yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başbakan

Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında meydanlarda, “Bunlar Meclis’te vuruşur” sözlerini değerlendiren Bahçeli, DTP’li bağımsız milletvekillerinin Meclis’te Türkçe yemin etmeleri durumunda sorun yaşanmayacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Türkçe yemin etmezlerse bizim de milli hassasiyetlerimiz var. Anayasamız’ın 3’üncü maddesi, çok açık resmi dil Türkçe’dir diyor.”

(Akşam)

PS: Sayın BAHÇELİ 'yi yakından takip ediyorum. Milliyetçi-Muhafazakar tabanda yer aldığım için... Kararını ilkeli muhalefet örneği olarak takdir ediyorum. İnşaallah İlkeli Muhalefet yaparak İktidarın en büyük alternatifi olurlar.

HYML
07-26-2007, 12:33 AM
Birazda elleri mahkum yani. Girmeseler bir şamarda onlar yer milletten DP gibi..

Erdoğan'a dönmemiş mişş.. Bu mudur terbiye, bu mudur ilke?
Başbakan seni arayacak hayırlı olsun diye, sen 48 saat sonra sözlü açıklama yapacaksın.

Ulen cacık hammaddesi, Ecevit'in yanında saygıdan sigara içmiyorsunda, Başbakan aradığında neden nezaketende olsa aramıyorsun? Yoksa sizin saygınız tütün ve tütün mamullerinin içinde mi saklı?

Alparslan
07-26-2007, 02:40 AM
Birazda elleri mahkum yani. Girmeseler bir şamarda onlar yer milletten DP gibi..

Başbakan seni arayacak hayırlı olsun diye, sen 48 saat sonra sözlü açıklama yapacaksın.

Ulen cacık hammaddesi, Ecevit'in yanında saygıdan sigara içmiyorsunda, Başbakan aradığında neden nezaketende olsa aramıyorsun? Yoksa sizin saygınız tütün ve tütün mamullerinin içinde mi saklı?

Ben bu halkin %14 un icinde kaldigi kisima aitim, eger hala soz soyleme hakkimiz varsa-ki var- ben Bahceli'nin bu tutumuna katiliyorum. Sen meclise girseler selam verilmez diyecek ol sonrada saygi bekle!!! Peh peh peh...Bu arada COK! Saygideger bakanlarimizin basi Adanadan mir dendi midir nedir onu da meclise soktu, e Abdulkadir Aksu zaten Icerde! idi...Bu yapilanma dtp den asagi kalir mi diye soruyorum, el cevap: KALMAZZZZZ...Bahceliyi sevmiyorum defaatle soyledim, ama erdogandan NEFRET ediyorum. simdi iyi bir is yapti Bahceli, arkasindayiz. Madem selam verilmezdi, verme de bekleme de, ama c.baskanini secmeyip kaosa da gidilmiyecek bu da zaten senin istedigin di sayin! RTE...Bahceli yogurt olurda ancak RTE gelirse cacik tamamlanir bu arada.

Mgas
07-26-2007, 02:53 AM

MHP nin niyeti "yangını" daha da buyutmemek.

Yoksa bir secim daha yapılır AKP yeter sayıyı bulur. Hem de milletin parası gene car cur olur.

Bu konuya baska acıdan bakalım.

AKP milletini dusunuyorsa cumhurbaskanını meclisten olmayan ve diger partilere yakınlıgı bilinmeyen birisi uzerine muhalefet ile uzlassın.

Demokrasi,demokrasi....AKP Turkiyenin %100 oyunu almıs gibi konusuyorsunuz. 2 kisiden 1'i AKP ye verdi dersek geri kalan %50 lik kısım TC nin vatandası degil mi? Yoksa AKP icin onemli olan tek sey AKP oy veren kesim mi?

Yanısıra AKP nin tek sıgınagı demokrasi
aynı DTP gibi....

Yani ne diyebilirim. Ya simdi meclise giren DTP liler devletden para alacak. Adamların dokunulmazlıgı var. Bakın arkadaslar. Bizim vergilerimizle adamlar bizim evlatlarımızı oldurecekler. Ya siz neyin hesabını yapıyorsunuz? AKP n'aptı bunlara? Adamlar meclisimize girdiler. Bakın tekrar ediyorum "sizin verdiginiz paralarla,vergilerle....SEREFSİZLER kursun alacak silah alacak askerimizi oldurecek.

Ya bosverin yazıktır AKP ye oooy oooy mazlumlar. Hepsi melek gibi adamlar. Hele oglu Burak yok mu "ne kadar cici gemisi var bunun?

Birgun bu ulkenin %80 i "Laik duzeni kaldıralım, tatilleride cuma yapalım, Doguyuda verin kurdistan kursunlar...."

derlerse ben "demokrasi" deyip basımı onume egmem. Ataturk'de egmemisti ben de egmem.

Alparslan
07-26-2007, 03:03 AM
......, tatilleride cuma yapalım, ......

Yapsak hic de fena olmaz hani, yada en azindan cuma saatleri tatil olsa. Gerisinde yazdiklarinda haklisin.

Mgas
07-26-2007, 03:13 AM
Yapsak hic de fena olmaz hani, yada en azindan cuma saatleri tatil olsa. Gerisinde yazdiklarinda haklisin.

Simdi olmaz. Biz ithalatı ihracatından fazla olan bir ulkeyiz. Bir is gunumuzun avrupaya ayak uyduramaması bizi cok fena etkiler. Zaten simdi cıkıp "cuma tatil olacak" dersek millet ayaklanır. Ancak bizim o kadar O KADAR buyumemiz lazım ki 1 is gununun bizi etkilemeyecegi sekile gelelim. Yoksa olmaz.

Alparslan
07-26-2007, 03:23 AM
Simdi olmaz. Biz ithalatı ihracatından fazla olan bir ulkeyiz. Bir is gunumuzun avrupaya ayak uyduramaması bizi cok fena etkiler. Zaten simdi cıkıp "cuma tatil olacak" dersek millet ayaklanır. Ancak bizim o kadar O KADAR buyumemiz lazım ki 1 is gununun bizi etkilemeyecegi sekile gelelim. Yoksa olmaz.

Dogrusun diyecem ama aklima bir tek sey takiliyor, BEN YAPTIM OLDU...bu mantik var bizde. Su an B.A.E. deyim ve yarin tatil cunku herifler benim ticaretimin anasini aglatsada-Tum dunya ile calisiyom- bundan vazgecmiyo cunku KIROYUM EMME PARA BENDE, AHA KAPI ISTE SAPI, ZORLAMI TUTUYOZ SIZI BURDA HABIBI? seklinde olay. Her turlu bati ahlaksizligi burada ama belli konularda-gostermelik dahi olsa- hassaslar. Bizim halkimiz da kendisi kilmasa bile basinda daha dindar birilerini gormek istiyor, guven meselesi. Doguda kacak elektrigi onlemek icin verilen hutbe gibi...Ey cemaat kacak elektrikle calistirdiginiz sohbenden akan suyla aldiginiz gusuller sakattir, sahih degildirrrr...Lafi uzerine kacaklarda gozle gorulur bir dusus oldugunu soylemislerdi. Yani yeri geldiginde BALYOZ gibi yeri geldiginde ANA KUCAGI gibi olmali devlet. Baskalarina karsi degil, kendi halkina karsi yani.

yavuz
07-26-2007, 03:27 AM

DP'ye samari yediren millet mi; yoksa bir takim KANSIZLARIN masabasinda hazirlayip, bir takim KANSIZLARI yuksek gosterdikleri anketler mi?

Ecevit dedigin adam yasini-basini almis, vatan-millete az-cok hizmet etmis, Kibris'a cikartma yapmis bir adamdir. Onun yaninda kuheylan gibi mi gezmeliydi?

Ilginc olan su ki; Kibris'a cikartma yaptiran adamla, Kibris'i satan adami mukayese ediyorsun. Ustune bir de ikisini es degerde tutuyorsun, degerli agabeycigim...

asimpusat
07-26-2007, 04:23 PM
DP'ye samari yediren millet mi; yoksa bir takim KANSIZLARIN masabasinda hazirlayip, bir takim KANSIZLARI yuksek gosterdikleri anketler mi?

Ecevit dedigin adam yasini-basini almis, vatan-millete az-cok hizmet etmis, Kibris'a cikartma yapmis bir adamdir. Onun yaninda kuheylan gibi mi gezmeliydi?

Ilginc olan su ki; Kibris'a cikartma yaptiran adamla, Kibris'i satan adami mukayese ediyorsun. Ustune bir de ikisini es degerde tutuyorsun, degerli agabeycigim...

yavuz ilk defa katılıyorum sana. Şamar güzel..

asimpusat
07-26-2007, 04:30 PM

şAMARI ATAN MİLLET DEĞİL aYDIN DOĞAN'IN POHPOHLANMIŞ MEDYASIDIR. BUNU BİL. Milliyetçi Hareket Partisi başkanına Cacıklı macıklı konuşulmaz. Sen onu demokratik başkanına konuşursun ancak. DTP ile bu milletin sigortası olan bir siyasi oluşumu bir tutarsan nezakat mezaket isteyemezsin. Bizim saygımızı cümle alem duydu da ZAPSU ENİĞİ size anlatmadı mı..

Siz seçimden birinci çıktınız %46 hem de. Milliyetçiler ile uğraşmayın siz kendi sizden olan sizi seven DTP lilerle konuşun. ZAPSU nun cebine para yağdırın .. Gölge etmeyin .. Demokrasinin üçüncü yıldızı da kayar merak etme

raltay
07-30-2007, 04:23 PM
Turkiyede hemen herkes sechimlerden aylar once hangi patiye oy verecegine karar vermish olur.
gerchekte kararsız olanlarında oy dagılımı buyuk degishiklik gostermeden aynı oranda dagılır.
sechim propagandalarının amacı Karasız olan yaklashık % 10 luk kesimden daha fazla oy alabilme kavgasıdır.
Bunun basıt bir testini bu forumda yaparsanız, propaganda doneminde kimsenin tercihinin degishmedigini, en az altı ay once hangi partiye oy verecekse sonuchta da aynı partiye oy verdigini gorebilirsiniz.

22 temmuz sechimlerinde basından veya anketlerden shikayet edenler oncelikle kusurun muhalefet partilerinin yanlısh politikalarında oldugunu gormeleri gerekir.
Ozellikle chp nin hataları DYP ve anapın tutumları sonuc uzerinde belirleyici olmushtur.

Sonar shirketinin sechimlerden 1 ay once yaptıgı anket sonuchlarına bakarsanız ( sahibi Hakan bayrakchı CHP li oldugunu her fırsatta soyler, akpye oy vermeyecegini kimsenin oy vermesini istemedigini de saklamaz) AKP :%40,
CHP :%21, MHP:10- 12 DP: % 9- 12 Gp:%9-12 diye yayınlamıshtır.
Hata payı +/ - % 2 diye belirtmishti.
akp, chp, mhp konusunda tutarlı tahmin yapan sonar, bilinchli olarak DP ve GP yi oldugundan yuksek gostererek bakınız bu partiler barajı gechmek uzereler havası vererek halkın bu partilerede oy vermesini saglamak istemishti.
Ama olmadı
bashlangıchtada dedigim gibi basının ve anketlerin etkisi sanılanın altındadır.
yapılan arashtırmalarda alınan achık ara ilginch bir sonuch, oy verirken halkın en chok onem verdigi konu, daha iyi yashama arzusu oldugu sonucu chıkmısh.
Bunun yolununda istikrar oldugu dushuncesi hakım ise sonuch malum
diger konular daha sonra geliyor.

adembeg
07-31-2007, 01:54 PM
Tayyibin seçim öncesi gülün adaylığını ileri sürmeyeceğine dair sözler verdiği söyleniyor. Seçim öncesi kullandıkları mağdur edebiyatı için bir yere kadar bu mevzu kullanılmış olabilir. Gülün acelesine bakarsanız sanki bu konuda yalnız gibi açıklama yapma gereği duydu toplum önünde. Bahçelinin hareketi yazıda olduğu gibi tayyibin hiç beklemediği bir kazık niteliğide taşıyor olabilir. Bakıp göreceğiz ama bu yazıdaki ihtimallerin azımsanacak yönleri yok:cool:. yeniçağ gazetesinin 31 07 2007 baskısındaki İsrafil Kumbasarın yazısını okuyun.

uki
08-02-2007, 12:11 AM
Demokrasi,demokrasi....AKP Turkiyenin %100 oyunu almıs gibi konusuyorsunuz. 2 kisiden 1'i AKP ye verdi dersek geri kalan %50 lik kısım TC nin vatandası degil mi? Yoksa AKP icin onemli olan tek sey AKP oy veren kesim mi?

.

tandoganda bir kac yuz bin adam toplandi da ve hemen dendiki turkiye akpyi istemiyor. simdi de 16 milyon kusur adam akp yi istedi de, neden diger 16 milyon insanin fikri nolacagi tartisilsin...

% 20 olan chp nin fikirlerine katilsak acaba %80 lik turkiye nolacak!!!
veya mhp... :)

genco
08-05-2007, 04:28 PM

Yavuz, sende ilerleme var...bayağı güzel tesbitler yapar olmuşsun görmeyeli. Hoşuma gitti....
Böylece, uzun bir aradan sonra, ilk yazımı yazmaya da vesile olmuş oldun...
Keşke şunu da ilave etseydin:
Artık bu memlekette siyaset; bazı değerlerin içini -kömür,makarna,çeyrek altınlar, alışveriş çekleriyle boşaltmaya çalışılanlarla bu değerleri ayakta tutmaya çalışanlar arasında geçecek...
Daha açıkçası: Oy namustur satılamaz, diyenlerle; oyunu iğrençce satanlar arasında geçecek...

Herkese yeniden merhabalar...

raltay
08-06-2007, 09:57 AM
genco,
Artık bu memlekette siyaset; bazı değerlerin içini -kömür,makarna,çeyrek altınlar, alışveriş çekleriyle boşaltmaya çalışılanlarla bu değerleri ayakta tutmaya çalışanlar arasında geçecek...

Genco bey tekrar hosh geldiniz.
Bahsettiginiz yardımları bu adamlar sadece bu yıl sechimler nedeni ile degil, yıllardır yapıyorlar.
Altın konusuna gelince, iddiayı ortaya atan baykaldı. Bashbakanın ''Bunu ispatlamazsan ...... '' sozlerine ne sechim oncesinde ne de sechim sonrasında baykaldan henuz bir cevap gelmedi. Acaba neden?
Sechimlerde bazı degerleri ayakta tutmaya chalıshanlar dedikleriniz; ozellikle sechimler oncesinde kamuya onbinlerce adam alarak chıftlik haline getirenler, kamuda toplu ish sozleshmelerınde normalde verdiklerinin iki katını gozunu kırpmadan verenler, bir sokaga asfalt atmaya bashlayıp yarıda bırakarak gerisi sechimlerden sonra vereceginiz oya gore yapılacaktır diye halka baskı yapanlar,
Tarım urunlerine taban fiyat olarak bashkası ne veriyorsa, benden iki katı dıye halkın oyunu satın almaya chalıshanlar, herkese iki anahtar vadedenler, yapmalarının mumkun olmadıgını bildikleri halde dunyayı vadederek halkın gozunun ichine baka baka aldatmaya chalıshanlar mıdır?
Onlar yıllarca ya sechim oncesinde; goz boyamak amacı ile bazı ishlere bashlayıp oy verirseniz bitiririz diye aldattılar, oy karshılıgı pek chok insanı belediyelere ve diger kamu ishyerlerine doldurdular veya gerchekleshmesi imkansız vaadlerle halkı aldatıp halktan oy aldıkları halde verdikleri sozleri tutmadılar.
Eski alıshkanlıktan olsa gerek , bu sechimde de mazot bir YTL diye halka yem attılar ama halk bu kez yemedi :)
Bunlar hich olmazsa sadece sechim doneminde degil her yıl bahsettiginiz yardımları yaparak tutarlı davranıyorlar.

Aybike
08-06-2007, 09:59 AM
PKK nin elini SIKTI....Sahneyi gorunce oluyorum sandim..anlayin artik.

Alparslan
08-06-2007, 10:07 AM
PKK nin elini SIKTI....Sahneyi gorunce oluyorum sandim..anlayin artik.

Artik tek rasyonel yolumuz vardir milletini seven insanlar olarak: OTURUP DUA ETMEK...RABBIMIZDEN BIZI KENDINDEN BASKASINA MUHTAC ETMEMESINI NIYAZ ETMEK. Cok sey elimizde degil, ama bir tek O herseye kadir. Kadir-i Mutlak'tan hayirli gunler dilerim yurduma, insan oglu insanlar ver Rabbim bizim yanimiza yurdumuza...Artik cok seye sasiracak halim kalmadi.

raltay
08-06-2007, 10:07 AM
Oncelikle Bahchelinin dtp lilerle tokalashmasını ben yadırgamadım. chunku meclisin ilk gunu kendisine iyi dileklerle gelen bir eli geri chevirmemesi dogru bir harekettir. Begensekte begenmesekte bu halkın oyunu alarak gelmish insanların boyle davranması gerekirdi.
Gelecekte dtp lilerin tavrına gore mhp nin tutumu aynı olurmu bunu gorecegiz.

Bir sheyi chok merak ediyorum;
Bahchelinin sergiledigi hareketin tıpatıp aynısını bashbakan Erdogan sergileseydi Basın dahil forumlarda halk arasında tepkiler aynı olurmu idi?

Mgas
08-06-2007, 10:50 AM
El sıksımaktan bir sey cıkarmayın. Konuyu biraz politik olarak ele almak gerek ;)

Yakında bizi hareketli gunler bekliyor. (Bundan da kendinizce bir sey cıkarmayın :P )

Aybike
08-06-2007, 12:03 PM
Oncelikle Bahchelinin dtp lilerle tokalashmasını ben yadırgamadım. chunku meclisin ilk gunu kendisine iyi dileklerle gelen bir eli geri chevirmemesi dogru bir harekettir. Begensekte begenmesekte bu halkın oyunu alarak gelmish insanların boyle davranması gerekirdi.
Gelecekte dtp lilerin tavrına gore mhp nin tutumu aynı olurmu bunu gorecegiz.

Bir sheyi chok merak ediyorum;
Bahchelinin sergiledigi hareketin tıpatıp aynısını bashbakan Erdogan sergileseydi Basın dahil forumlarda halk arasında tepkiler aynı olurmu idi?

eger erdogana oy verenlerden olsaydim,onun pkk linin elini sikmasini yadirgamazdim....ayni zihniyet olurdum...ama ben milliyetci bir partinin baskaninin PKK eli sikmasina agladim,oluyorum sandim...hirsimdan tabi..
ben bu konuda politika anlamam..varsin tepki olsun ,varsin oy almiyayim ama baska bir yoldan organize olurdum..ve ayrica halkin oyunu almis parti dediginiz sey nedir hangi halk ?????????? ben turk halkiyim ve ben oy vermedim.....eger oy vermis turk varsa daaaa..ben onun taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... .

raltay
08-06-2007, 01:15 PM
Ablacıgım, ben Bahchelinin ilk gun elini sıkmasını yadırgamadım. Herkesin ilk gun kavgası beklentisini siyaseten bosha chıkarması bence olumlu idi.
Ama bu hareket sadece siyaseten olabilir. gelecekte dtplilerin tavırlarına karshılık mhp nin nasıl bir tutum icherisinde olacagı onemlidir. uzulmek gerekirse bundan sonraki tutumlara gore uzulmek veya uzulmemek gerektigine bakmak gerekir.
dtp nin tavırlarına gore tepki vermek sadece mhpnin uzerine farz degildir. akp dahil diger tum partilerinde bu konuda zorunluluk olan gorevleri vardır.
Bu insanların mevcut sayının chok uzerinde bir vekil ile meclise girmelerine akp nin guney doguda aldıgı oyu %26 lardan yer yer % 55 lerin chok uzerine chıkararak artırması ve dtp tekelini kırması ile engel olmushtur.
Diger partilerimizde keshke oralara kadar gidip chalıshsalardı, Turkiye ortalamalarına yakın oylar alabilselerdi belki mecliste bu kadar dtp li gormeyebilirdik. Eger secimler bu ulkenin gerchegi ise yapılacaksa, bu insanlar bu ulkede yashıyorlarsa ve dtp lileri mecliste gormek istemiyorsak (ki ben istemiyorum) milliyetchilik, o bolgeden uzak kalmak yerine akp nin yaptıgının benzerini yapıp o insanların dtp den uzaklashmalarını saglamaktan gechmiyor mu?

Alperen61
08-06-2007, 03:01 PM
Yorumlara bakıyorumda bayağı basitleşen yorumlar görüyoruz.Ulenli falan bu kelime yanlış yerde yanlış insan için kullanılmış.Unutmayınki sokak ağzının kimde olduğunu cümle alem duyduda sizmi duymadınız diyeceğim,diyemiyorum çünkü sizde aynı ağızla konuşuyorsunuz.

Şu anda en kaliteli ve düzeyi yüksek milletvekillerinin MHP'de olduğunu cümle alem duydu sizin anlayacağınız bu meclis çok şeylere gebe.Tabii insanlar binbir gece v.b dizilerden fırsat bulup ülke meseleleri ile ilgilenebilirlerse bunu daha iyi görecekler.

Devlet Bahçeli genel kurula girmekle Recep Tayyip'in tüm oyunlarını bozdu,elinden tutup meydan meydan gezdirerek üzerinden duygu sömürüsü yaptığı Gül'ü zaten aday göstermek gibi bir niyeti yoktu,ona göre meclise sadece CHP girecek ve oda mızmızlık edecek Tayyip'te Gül bak olmuyor uzlaşma zemini için senin olmaman gerekiyor diyerek işin içinden sıyrılacaktı.

Ancak MHP'nin meclise girmesi ve 367 sorununu ortadan kaldırması tüm planları bozdu,boşuna Gül'ü odalara sokup saatlerce dil dökmüyor.Ama benim saf vatandaşımın bu fotoğrafı iyi incelemesi lazım.

Bu golün ardında yeni bir gol var "TÜRBAN" senelerdir lazım oldukça tezgah altından çıkarılan bu konuyu MHP AKP'nin önüne koyacak Destek benden hadi çıkar kanunu.

Bu işler sizin anlattığınız gibi olmuyor.Yok eli mahkummuş.Anayasa değişikliği için MHP şart.MHP'deki akademisyenleri iyi izleyin bakalım neler göreceksiniz.Baki Selamlar.

Tabriz_Han
08-06-2007, 03:12 PM
MHP dusmanlarinin propogandalari ve hakaretleri karsi ilginc adimlar atiyor, onlarin dedigi gibi kavga gurultu v.s cikartmadi. El tokalasmasi asinda DTP ve yandaslarina kotu yapti, onlar tersini istiyordu ve arkasinda propogandalari pompalacaklardi, bak Kurt oldugumuz icin sorun cikartiyorlar...
Neyse, simdiden yerel secimler icin cok calismalari lazim.
Hayirli olsun.

BOZ-OK
08-07-2007, 09:46 AM
Bahceli cok ilkeli durmus... Baravo... :cool:

murathan
08-07-2007, 11:42 AM
Sn.dr DEVLET BAHÇELİ' nin hayatı zaten hep ilkeliydi.
Milli politikası ve duruşu devam ediyor.Bu duruşu takdir ediyorum veedeceğim.
DEVLETİN BAŞINA DEVLET bir gün mutlaka gelecektir.

yavuz
08-07-2007, 11:47 AM
DEVLETİN BAŞINA DEVLET bir gün mutlaka gelecektir.

Allah bize gostermesin...

murathan
08-07-2007, 11:54 AM
Allah bize gostermesin...

Sizin gibilerin duası kabul olsaydı şimdi meclise bile girmemiş olması gerekirdi..

Demekki neymiş........
Boşuna dua etmeyin.
Bir gün mutlaka DEVLETİN BAŞIN DA DEVLET O LA CAKKKKK..

yavuz
08-07-2007, 11:56 AM
10 dakika once foruma uye olup, 5 dakikada "bizim gibiler" sinifini olusturdun helal olsun...

Amin de amin...

Aybike
08-07-2007, 05:17 PM
anlasilmayan bisey var..
ben,bu ulkenin basina muhakkak bir milliyetci bir idare istiyorum..
bu anlasildi sanirim..
Ama bu idarenin yada idare edeceklerin su an hic bir partide olmadigini goruyorum..
bu forumda yazan tum arkadaslarimin bu ulkeyi idare edecek kapasitede olduklarini,ve simdi basta olanlardan daha zeki olduklarini biliyorum..iste bu durum beni deli ediyor...nedenmi?
cunku sizde para yok..ve zekaniz para olmayinca secim yatirimina yetmiyor..
devletmis,opmusum devleti sizi bir silkeleseler yuz devlet cikar..tirsak degilsiniz en azindan...Devletin basina birgun mutlaka akilli zeki ve cevik bir TURK gelecek..MUTLAKA..belki sizden biri....

Hanedan
08-08-2007, 09:03 AM
Mecliste olunca işler biraz değişiyor tabii. Dışardan atıp tutmak kolay nede olsa. El sıkışmakla ilgili eleştrileri anlamıyorum, Neymiş Pkk'lı gelip sn: Bahçeli'nin elini sıkmak istemiş oda geri çevirmeyip elini sıkmış bu mu?

Bu işin adı siyaset, siyasette de gereği yapılır. Birinin elini sıkmak onunla dost olmak anlamına gelmez, öyle olsaydı Yunan başbakanının elini sıkmakta vatan hainliğine girerdi. Liderler asla bizim gibi düşünemezler, isteselerde düşünemezler. Siyaset siyasetin mecrasında yapılır, bunun dışına çıkarsanız siyasetçi olamazsınız, gelir forumda yazarsınız.:lol:

Sonuç olarak sn:Bahçeli bir siyasetçi, yarın oturur bunlarla yemekde yer. Yoksa Siz, MHP'lilerin DTP'lileri çekip vuracağını mı düşünüyordunuz.:lol:

raltay
08-08-2007, 10:15 AM
Bahchelinin el sıkıshının ustunden iki gechti, bu gun grup toplantısında tavrınıda koydu.
''el uzatanların elini havada bırakmayız ama bir eli ile toka yapanlar diger eli ile mehmetchıge kurshun sıkarlarsa buna tahammul gosteremeyiz'' dedi.

Siyasette her olasılıga hazır olmak gerekir.

Alperen61
08-08-2007, 04:11 PM
Sevgili Hanedan doğru söylüyor,yani şimdi Yunanlı başbakan first laydiyi öpünce birşeymi oluyor.Devlet Bahçeli ne diyor bir el elimizi sıkarken diğeri rahat duruyorsa....
Birde sapla saman meselesi var,pkk ayrı kürt ayrı,bunları karıştırmamak lazım.Sizler iyisimi Meclisin elden geldiğince tüm oturumlarını takip edin bakın bakalım neler göreceksiniz.
Zaman içerisinde MHP'nin farklılığı ortaya çıkacak.Yok öyle...Sat dört sığırın ikisini ol millet vekili gel meclise,ondan sonra birileri meydanı boş bulsun kafasına göre takılsın.
Madde bir Devlet Bahçeli akp nin önünü açtı,hadi yüreği yetiyorsa seçer Abdullah GÜL'ü.Bu gol çok kötüydü sonucunu bekleyip göreceğiz.Bu meclis akp açısından çok zor geçecek çok...

Aybike
08-09-2007, 02:44 PM
Mecliste olunca işler biraz değişiyor tabii. Dışardan atıp tutmak kolay nede olsa. El sıkışmakla ilgili eleştrileri anlamıyorum, Neymiş Pkk'lı gelip sn: Bahçeli'nin elini sıkmak istemiş oda geri çevirmeyip elini sıkmış bu mu?

Bu işin adı siyaset, siyasette de gereği yapılır. Birinin elini sıkmak onunla dost olmak anlamına gelmez, öyle olsaydı Yunan başbakanının elini sıkmakta vatan hainliğine girerdi. Liderler asla bizim gibi düşünemezler, isteselerde düşünemezler. Siyaset siyasetin mecrasında yapılır, bunun dışına çıkarsanız siyasetçi olamazsınız, gelir forumda yazarsınız.:lol:

Sonuç olarak sn:Bahçeli bir siyasetçi, yarın oturur bunlarla yemekde yer. Yoksa Siz, MHP'lilerin DTP'lileri çekip vuracağını mı düşünüyordunuz.:lol:

yunan safini belli ediyor..DUSMAN..ve Bir devlet..
bunlar ne? biz dusmanin elini de sikar bayraginida yerden aliriz...
ama ne idugu belirsiz,dost kisvesi altinda olan farkli--politika evet haklisin
mesele buysa ,pkk li gelsin benim elime uzansin..bak ben el verirken nasil bir surat sekli alirim..el ele ama yuz baska..ben bahceliden el sikarken yuz ifadesi beklerdim..siritma degil..neyse ya....
en azindan bizim saf mecliste ,insallah hayirli olur....

birde bahceliye yapilan elestirilere kizanlar oluyor,kizmayin ne demis
fatih sultan mehmet - eger bana iltimas gecseydin kelleni alacaktim..(Kadiya)

genco
08-09-2007, 05:41 PM
genco,

Genco bey tekrar hosh geldiniz.
Bahsettiginiz yardımları bu adamlar sadece bu yıl sechimler nedeni ile degil, yıllardır yapıyorlar.
Altın konusuna gelince, iddiayı ortaya atan baykaldı. Bashbakanın ''Bunu ispatlamazsan ...... '' sozlerine ne sechim oncesinde ne de sechim sonrasında baykaldan henuz bir cevap gelmedi. Acaba neden?
Sechimlerde bazı degerleri ayakta tutmaya chalıshanlar dedikleriniz; ozellikle sechimler oncesinde kamuya onbinlerce adam alarak chıftlik haline getirenler, kamuda toplu ish sozleshmelerınde normalde verdiklerinin iki katını gozunu kırpmadan verenler, bir sokaga asfalt atmaya bashlayıp yarıda bırakarak gerisi sechimlerden sonra vereceginiz oya gore yapılacaktır diye halka baskı yapanlar,
Tarım urunlerine taban fiyat olarak bashkası ne veriyorsa, benden iki katı dıye halkın oyunu satın almaya chalıshanlar, herkese iki anahtar vadedenler, yapmalarının mumkun olmadıgını bildikleri halde dunyayı vadederek halkın gozunun ichine baka baka aldatmaya chalıshanlar mıdır?
Onlar yıllarca ya sechim oncesinde; goz boyamak amacı ile bazı ishlere bashlayıp oy verirseniz bitiririz diye aldattılar, oy karshılıgı pek chok insanı belediyelere ve diger kamu ishyerlerine doldurdular veya gerchekleshmesi imkansız vaadlerle halkı aldatıp halktan oy aldıkları halde verdikleri sozleri tutmadılar.
Eski alıshkanlıktan olsa gerek , bu sechimde de mazot bir YTL diye halka yem attılar ama halk bu kez yemedi :)
Bunlar hich olmazsa sadece sechim doneminde degil her yıl bahsettiginiz yardımları yaparak tutarlı davranıyorlar.

Sevgili kardeşim,
Yaptığım yorumları, kendi tesbitlerimin ışığında yaptım...
Sana tek tek isimler de verebilirim...
Mesela: Burnumun ucundaki Esenyurt belediyesi.
Geçen yıldan beri kömür ve erzak yardımı yaptı. Adamın üç katlı evi var (Bir çok tesbitim var bu konuda) erzak da kömür de aldı. Diğer taraftan AKP'li olmayanlar yardım alamadı.
Binamızın kapıcısına:
"Oyunu vereceğine söz veririsen, yardım alırsn" denildi. Kendisi de "Benim dört oyum var, ama acilen 1 milyara ihtiyacım var, şeker hastasıyım" dediğinde ertesi gün oy başı birer çeyrek altına anlaştılar.
Bunlar Baykal'ın değil benim tesbitlerim. Ayrıca pazarlıkların ses kaydı var.
Buna rağmen yine de oyların bütünü böyle alındı diyemem ama bana göre % 20-25'i böyle alındı...
Olan oldu biten bitti...
Benim üzüldüğüm taraf, bazı manevi değerlerin içinin boşaltılmasıdır.
Allah korusun bu toplum, giderek bu değerlerden uzaklaşırsa -ki gelinmek istenen nokta da burası bence- işte o zaman tam medenileşiriz(!)
Üniversiteyi bitirir bitirmez köşeyi dönen bakan, başbakan çocuklarını örnek alan "köşe dönücü" bir nesil yetişir...
Başkanlık yaptığım sandıkta AKP'li bir gözlemci vardı.Biraz konuştuk. Bolu'daki Ünv.'den mezunmuş. Siyasi görüşünün farklı olduğunu ama AKP yeniden gelirse iş bulmak için görev aldığını söyledi.Sadece yüzüne baktım ve güldüm..."Hocam niye güldünüz" dedi..."Hiç" dedim...

İşte bu tablo beni düşündüren...

Saygıyla...

Afrasiyab
08-10-2007, 09:31 AM
DTP’ye uzanan, Erdoğan’a uzanmayan el

10 Ağustos 2007

Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberi, mutlaka Haber7’de okumuş olmalısınız.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tokalaşma ile ilgili açıklamasından söz ediyorum. O sayfaya yorulmak istemeyenler için bir cümle ile özetleyeyim.
MHP lideri Bahçeli, Meclis Genel Kurulu’nda gazetecilerle sohbet ederken, Köksal Toptan’ın Meclis Başkanlığı’na seçilmesi ardından Başbakan Erdoğan ile tokalaşıp tokalaşmadığı soruldu.

Bahçeli’nin cevabı gayet kısa ve net:

“Erdoğan ile tokalaşmadım. Başbakan tokalaşmış ise bilmiyorum.”

Bu fotoğrafa baktığınızda Erdoğan ile Bahçeli’nin bir araya geldiklerini görüyorsunuz. Biraz daha dikkatli baktığınızda, Erdoğan’ın kolunun havada olduğunu fark edebiliyorsunuz. Fotoğraftan Bahçeli’nin nasıl bir tavır takındığını algılayabilmek mümkün değil.

Yukarıdaki açıklamadan gayet net anlaşılıyor ki, Erdoğan’ın uzattığı el havada kalmış.

Oysa daha beş gün önce, DTP’li milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’nda uzattığı el, Bahçeli tarafından sıkılmıştı. Vücut diline bakarsan, Ahmet Türk’ün eğilerek belirttiği saygı ifadesinin Bahçeli’den fazlasıyla karşılık bulduğunu görüyorsunuz.

İki resim, MHP lideri Bahçeli’nin ruh halini yansıtması açısından çok büyük önem taşıyor. AK Parti’ye ve onun lideri olan Erdoğan’a duyduğu kin, 30 bin kişinin katili olan terör örgütü PKK’nın siyasi temsilcilerine duyduğundan çok daha fazla.

Bahçeli’nin “PKK’ya terör örgütü diyemeyen” DTP’lilerin elini sıktığı gün, Güneydoğu’dan şehit haberleri gelmeye devam ediyordu.

Bahçeli, bu tokalaşma ile ilgili tabanından gelen tepkilerden bunaldı ve ancak 3 gün sonra bir açıklama yapabildi. Bahçeli, MHP Grubu’nda yaptığı açıklamada, DTP'li milletvekillerine “Bize uzatılan elleri havada bırakmayız ama bir taraftan el sıkarken diğer taraftan Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına tahammül edemeyiz” diye seslendi.

Bahçeli, Ahmet Türk ve arkadaşlarının elini sıkarken, kamuoyundan alkış yükseldi. “Meclis’in yeni döneminin simgesi” sayıldı.

Uzlaşma uğruna, barış uğruna PKK’ya “terör örgütü” diyemeyenlerin elini sıkacaksınız, Bu ülkeye 5 yıl başbakanlık yapan ve yeni dönem için halktan güçlü bir onay alan Erdoğan’ın elini sıkmayacaksınız.

Bahçeli’nin bu hareketinin izahını yapabilmesi mümkün olmayacak.

Ünal TANIK