View Full Version : Savasmayi Ne Kadar Seviyoruz?
yavuz
07-28-2007, 09:28 AM
Turk Milleti, savascidir diyorlar... Ben de inaniyorum. :P
Boyle bir anket yapalim, bakalim, dogru muymus, diye dusundum.
Kotu ettiysem, bagislayin.
Ne de olsa, gercek degil, bol keseden sallayip, oyunuzu kullanin, karizmanizi arttirin. :lool:
firsatci gama :mrgreen:
Savasmadan yasayamazsınız ki.
Soruna gelirsek Yavuz
yasamayı sevdigim kadar savasmayı seviyorum.
binbirincigece
07-28-2007, 10:00 AM
Harp, zaruri ve hayati olmalı. Hakiki kanaatim şudur, milleti harbe götürünce vicdanımda azap duymamalıyım. 'Öldüreceğiz' diyenlere, 'ölmeyeceğiz' diyerek harbe girebiliriz. Lakin milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça harp bir cinayettir. K. Atatürk
Bir de fikri anlamda savaş var; asıl önemli olan muharebe meydanlarına inmeye gerek kalmadan bu savaştan zaferle ayrılabilmek
doğan
07-28-2007, 05:42 PM
Milletimizin bu zaman kadar bir cok savasi meydanda degil masada kaybettigini hatirlarsak,
diplomasi savasini ogrenmemiz gerektigini bilmeliyiz.
Emil_Diniyev
07-28-2007, 05:55 PM
Irkima soz edan birini gorduyumda oldurmak istarim. :D
Hanedan
07-29-2007, 08:55 AM
Ahhh ahh. Nerde o eski savaşlar. Bizde serhat boylarında yay gerip, kılıç savurarak uğraş vermek isterdük amma gel gör ki o devirler mazide nostalji kaldı. Savaşlar bile artık namertlere kaldı. Tüfenk icat olundu mertlikde bozuldu. Aksine yeni savaş metodlarına aklım ermez. Savaşa gidersin bir namert boğazlayamadan seni indiriverirler o zamanda gözlerim açık gider.
Ama yinede ya istiklal ya ölüm...
doğan
07-29-2007, 10:04 AM
Topyekun cephede kılıcla okla tufekle savas kalmadi ama
yine topyekun bir savas sozkonusu, dilde bilimde ekonomide ve bir cok konuda her milletten daha fazla saldiri altindayiz. bunlardan ancak kendi oz kulturmuzu ve degerlerimizi muhafaza ederek karsi koyabiliriz.
Uzbey
07-31-2007, 05:21 AM
6. secenek yanlıs olmus,"Yurtta sulh cihanda sulh!" demek;savasmamak ya da savası sevmemek degildir!
Aybike
07-31-2007, 11:07 AM
BARIS ICIN SAVAS:::)
Son moda terim bu .....
Alparslan
08-01-2007, 10:51 AM
Savas kotudur ama...Milletlerin gozleri ile dusmanlarini gorup en cok kenetlendikleri anlardir. Bana saldirana karsi koymak hatta ardindan onun bana birdaha saldirmaz hale gelmesini saglamak icin savasilir. Ecdadimiz kadar cesur olsaydik simdiye kadar cin, rusya, yunanistan, ermenistan, gurcistan ile savasmis, somali ve ruandaya gemiler cikartmis, irana nota verip vergiye baglamistik...gecmis ile ilgili ruyalar gormek gercekten guzel :D ama su an dusmanlarimizin sitelerini yayindan kaldirmak bile savas sayiliyor. Artik devir degisti, e tabi celikte degisti ....dongi dongi dongi...Ne savascisi yahu, basimizi cuval icre biraktilar biz intikamimizi filimlerde aradik...Turkistan isgal edildi, sustuk 80 yil, gozumuzun icine baka baka ingilizlerle savasilmaz bu saatte diyen ve Musul ile Kerkuk'u bir kalemde teslim eden Ismet pasalari 'Milli Sef' diye basimizda tuttuk. En buyuk basarilarimiz 200 yilda -Istiklal Harbi ve Canakkale disinda- el ici kadar Kibris'in 3 de 1 ini isgalden kurtarmak-simdi de geri vermek icin ugrasiyoruz-, birde sut tozu icin Korede cinlilerle catismak...Ulan kore icin savasabiliyorsa benim ordum cin ile, D.Turkistan'in istiklali icin neden savasamazmis??? Guney Azerbaycan icin neden sefere cikilmazmis? Ahiskalar icin dutturu gurcistan'a bir HOST de mi denilmezmis? Karabag icin ermenistan'a AKILLI OL AKLINI ALIRIM da mi yok? Kirim da soykirim varken Stalin efendiye bir OKKALI YUH da mi cekilememis? 12 adamiz icin 120 askerimiz de mi yoktu?Afganistan emas, Guney Turkistan oralari...bunu diyecek DEVLET ADAMIMIZ nerede? Biz uyutulmaktayiz, Allah bu milleti savaslar ve aci sinavlarla uyandirmasin, Rahmet etsinde aklimizi basa, imanimizi kalbimize alalim yeniden. Yoksa korkarim evlatlarimiz da D.Bakir neden verildi sorusunu bize sorar...HafazanAllah.
Savas denince aklınıza hemen topla silahla savas gelmesin.
Mesela daha yeni antremandan geldim, canım cıktı. Antreman sırasında dua ediyorum "Allahım sabrımı ve gucumu arttır" deyu. Yani nefsime savas acıyorum. Nefisimle savasıyorum,limitlerimle savasıyorum....Eger orada ben savasmayı bıraksam yenik dusup duracagım. Ama bunun yerine "savasıp" galip geliyorum.
Savasın anlamını kısıtlamayın.
İnsan hasta olur metoblizması hasatalık ile savasır ve yenerse insan kurtulur
...
Yıldız
08-02-2007, 04:13 AM
yari görem dinim törem ırkım adına SAVAŞ!!!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.