PDA

View Full Version : 5 Asya ülkesine vize kolaylığı

Sirena
07-29-2007, 04:16 AM
http://www.cnnturk.com.tr/images/cnn.turk.com.gif (http://www.cnnturk.com.tr/index.asp)View International Edition (http://edition.cnn.com/)

29 Temmuz, 2007 11:08:00 (TSİ)

Tüm Türkiye Haberleri (http://www.cnnturk.com/BUTUN_HABERLER/?pid=Türkiye)

Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları azami 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde tek taraflı vize muafiyeti sağlanacak.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 10'uncu maddesine göre düzenlendi.

Pasaport Kanunu'nun 10'uncu maddesi, hükümetin, yabancı devletlerle pasaport ibrazı ve vize alma mecburiyetinin kaldırılması veya vizelerin harçtan muaf tutulması da dahil olmak üzere pasaport ve vize işlerinde istisnai kolaylıklar gösterilmesine, mütaallik karşılıklı anlaşmalar yapmaya ve lüzum göreceği hallerde bazı devletler tebaaları için vize mecburiyetini tek taraflı olarak da kaldırmaya yetkili olduğunu öngörüyor.

chepny
07-29-2007, 06:08 AM
Listede Kazakistan ve Kırgızistan yok mu?

doğan
07-29-2007, 06:30 AM
Karsilikli olarak vizeler yakin zamanda tamamen kaldirin inşallah

Emil_Diniyev
07-29-2007, 07:40 AM
Avrupa olkalarindan Azarbaycana Avrupa adiyla galirlar, Turkiyada asya olarakmi? :lol::lol::lol:

Demir Kağan
07-29-2007, 07:45 AM
Tacikistan ne halt hemeye? Kazakistan ve Kirgizistan niye yok lan?!!

Hanedan
07-29-2007, 07:45 AM
TC.kimliği in, AB kimliği out.

yavuz
07-29-2007, 08:20 AM
Kazakistan ile Kirgizistan yok, Mogolistan ve Tacikistan var...

Ben alayinin olmasindan yanayim! :cool:

Temur
07-29-2007, 08:37 AM
haber güzel ama gelenler genelde çalışmaya gelir... :)

Mar(a)don(a)
07-29-2007, 09:36 AM
Sanırım Kazakistan ve Kirgizistan şuanda bu muafiyetten yararlanıyor.
O yüzden bu ülkelerin bahsi geçmemiştir.

Altaydan
07-29-2007, 02:31 PM
Kazakistan ve Kirgizistan'in zaten vize muafiyeti var idi. Inshallah Turk cumhuriyetleri vatandashlarina calisma izinleri de verilir, aynen avrupa birligi ortak pazar misali. Turk dunyasi icin hayirli olsun.

asagida bakanlar karari:

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2007/12441

Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları azami 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde tek taraflı vize muafiyeti sağlanması; Dışişleri Bakanlığının 29/6/2007 tarihli ve 282901 sayılı yazısı üzerine, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 19/7/2007 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan

A. GÜL K. UNAKITAN M. A. ŞAHİN B. ATALAY

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. V. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bakanı

A. BABACAN M.AYDIN N. ÇUBUKÇU K. TÜZMEN

Devlet Bakanı Devlet Bakanı Devlet Bakanı Devlet Bakanı

F. KASIRGA M. V.GÖNÜL O. GÜNEŞ K. UNAKITAN

Adalet Bakanı Milli Savunma Bakanı İçişleri Bakanı Maliye Bakanı

H. ÇELİK F. N. ÖZAK R.AKDAĞ İ. YILMAZ

Milli Eğitim Bakanı Bayındırlık ve İskan Bakanı Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı

M. M. EKER M. BAŞESGİOĞLU A. COŞKUN

Tarım ve Köyişleri Bakanı Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Sanayi ve Ticaret Bakanı

M.H.GÜLER A. KOÇ O. PEPE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kültür ve Turizm Bakanı Çevre ve Orman Bakanı

Altaydan
07-29-2007, 02:52 PM
Tacikistan ne halt hemeye? Kazakistan ve Kirgizistan niye yok lan?!!

Tacikistanin yarisi Ozbek veya Turkmen. Hemde Taciklerin bir bolumu Turk soyundan gelen veya Turk karishimi, fakat farsca konusuyorlar, Turkluk bilincini unutmushlar.

Altaydan
07-29-2007, 02:54 PM
haber güzel ama gelenler genelde çalışmaya gelir... :)

Gelsinler, helal olsun, seviniriz ...biz kardeshiz, biz bir milletin evlatlariyiz. Avrupa ortak pazar kurar da biz kuramaz miyiz. Turk cumhuriyetlerinden gelen kardeshlerimize calisma izni verilmelidir. Bu Turkiye icin de kazanctir. Almanyaya Turkiyeden 1960'dan sonra bir suru gurbetci gitti. Almanya kayib mi etti?
Hayir. Almanya daha da zengin ve mureffeh oldu. Turkiye de kardeshlerimiz icin bir Almanya olabilir.
En azindan Turkiyedeki Turk nufus artar. Bazi etnik gruplari dengelemek amaciyla.

Emil_Diniyev
07-29-2007, 03:31 PM
Birshey soracam, ama demiyin niya.

Gurcistan asyami? Sadaca cavabini verin. :D

Emil_Diniyev
07-29-2007, 03:32 PM
Birda bu chox yaxshi olub demek artiq Turkiyaya vizasiz gedebilaram?

yavuz
07-29-2007, 05:19 PM
Gurcistan Asya da sayilar, Avrupa da. :lol:

Emil_Diniyev
07-29-2007, 05:58 PM
Azarbaycan Gurcistanin dogusunda yani tam yaninda yerleshir, yani bizim Azarbaycanda ikisi sayilir hem yevropa ham asya. orada bizim olkanin orta asya olkalariyla eyni kefeye konulmasi biraz garip galdi.

Tabi bizi tanimamanizi saygiyla garshilayiram. :lol:

Bilge_Kagan
07-29-2007, 06:06 PM
Gurcistan da Azerbaycan da kismen Avrupa sinirlari icine giriyor eger cografyayi kaynak kabul edersek ancak internette buldugum neredeyse hicbir harita Ukrayna'nin batisindan ilerisini Avrupa kabul etmiyor.

Emil_Diniyev
07-29-2007, 06:17 PM
Gurcistan da Azerbaycan da kismen Avrupa sinirlari icine giriyor eger cografyayi kaynak kabul edersek ancak internette buldugum neredeyse hicbir harita Ukrayna'nin batisindan ilerisini Avrupa kabul etmiyor.

Zatan Avrupadir demedimki, ama orta asyaylada ayni kefeye koymayin :D.

Ikincisida istamadiyin kadar sana harita gosteriyim Gurcistan va Azarbaycanin Avrupada oldugunu. Ama manda biliramki ham Gurcistan hamda Azarbaycanin cox bolumu asyada olur.

Bilge_Kagan
07-29-2007, 06:20 PM
Ikincisida istamadiyin kadar sana harita gosteriyim Gurcistan va Azarbaycanin Avrupada oldugunu. Ama manda biliramki ham Gurcistan hamda Azarbaycanin cox bolumu asyada olur.

Zaten bati Avrupalilarin Gurcistan, Azerbaycan gibi ulkeleri Avrupa'ya ait oldugunu kabul etmediklerini anlatmaya calismistim, eger iletimi dikkatli okuyacak olursan.

Samimiy
07-29-2007, 11:22 PM
http://www.cnnturk.com.tr/images/cnn.turk.com.gif (http://www.cnnturk.com.tr/index.asp)View International Edition (http://edition.cnn.com/)

29 Temmuz, 2007 11:08:00 (TSİ)

Tüm Türkiye Haberleri (http://www.cnnturk.com/BUTUN_HABERLER/?pid=T%C3%BCrkiye)

Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları azami 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde tek taraflı vize muafiyeti sağlanacak.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 10'uncu maddesine göre düzenlendi.

Pasaport Kanunu'nun 10'uncu maddesi, hükümetin, yabancı devletlerle pasaport ibrazı ve vize alma mecburiyetinin kaldırılması veya vizelerin harçtan muaf tutulması da dahil olmak üzere pasaport ve vize işlerinde istisnai kolaylıklar gösterilmesine, mütaallik karşılıklı anlaşmalar yapmaya ve lüzum göreceği hallerde bazı devletler tebaaları için vize mecburiyetini tek taraflı olarak da kaldırmaya yetkili olduğunu öngörüyor.

Bakanlar kurulu 4 ay once davranmis olsaydi, yaklasik 150 dolar tasarruf etmis olacaktim :( Neyse, hic olmayacagina gec olsun. Ozbekistan vatandaslari adina cok sevindirici bisey. Insallah karsiligi da olur.

Qizil-Gul
07-29-2007, 11:31 PM
Yani ben istesem yarin Turkiyeye visa almadan Ozbekistan passaportuyla gidebilirmiyim? Eger oyleyse Ozbekistanda elini ayagini cabuk tutup ayni seyi Turkiye ve diger bazi Turk cumhuriyetleri icin uygulasa harika olurdu.

Soruma cevabi hala bekliyorum :).

Atropatena
07-30-2007, 04:17 AM
Bakanlar kurulu 4 ay once davranmis olsaydi, yaklasik 150 dolar tasarruf etmis olacaktim :( Neyse, hic olmayacagina gec olsun. Ozbekistan vatandaslari adina cok sevindirici bisey. Insallah karsiligi da olur.
Siz Turkiyeye haradan gedirdiz ki? 150$ chox deyilmi? Azerbaycandan Turkiyeye getmek uchun viza haqqi 11$ idi.

Sirena
07-30-2007, 07:21 AM
Siz Turkiyeye haradan gedirdiz ki? 150$ chox deyilmi? Azerbaycandan Turkiyeye getmek uchun viza haqqi 11$ idi.

Evet Atropatena, bence de çok, 2 sene önce 80 dolardı, bu sene annemle babam geleceklerdi, iyi ki bu yeni kanun çıktı.

Sirena
07-30-2007, 07:23 AM
Yani ben istesem yarin Turkiyeye visa almadan Ozbekistan passaportuyla gidebilirmiyim? Eger oyleyse Ozbekistanda elini ayagini cabuk tutup ayni seyi Turkiye ve diger bazi Turk cumhuriyetleri icin uygulasa harika olurdu.

Soruma cevabi hala bekliyorum :).

Evet, Özbek pasaportuyla gidebilirsiniz.
Evet öyle olsa da çok güzel olurdu, hatta ikili vatandaşlık kabul etse daha da güzel olurdu :D

Samimiy
07-30-2007, 10:35 AM

Ben vizeyi almak icin New Yorka gidip gelmek zorunda kaldim. Belgeleri postayla bile kabul etmiyorlardi. Vize ucreti $65, ayrica New York'a gidis-gelis, vs. toplam 150 yi bulmustu :(

Karayılan
07-30-2007, 11:05 AM
Guzel de 30 gunluk vize pek bi ise yaramaz. Yine de simdilik sevindirici bir haber.

raltay
07-31-2007, 02:52 PM
Turk cumhuriyetleri arasında kısa sureli ziyaretlerde vize zorunlulugu uzucu bir shey.
Turkiyenin attıgı bu adım karshılık bulursa zıyaretler artar, insanlar arasında kaynashma saglanır diye dushunuyorum.
İnshaallah hayırlı olur.

Temur
07-31-2007, 03:13 PM
Zaten bati Avrupalilarin Gurcistan, Azerbaycan gibi ulkeleri Avrupa'ya ait oldugunu kabul etmediklerini anlatmaya calismistim, eger iletimi dikkatli okuyacak olursan.

üstat senin High Tech Turkish beni zorluyor vallahi " ileti " felan :):) bilgisayar türkçesinide takip ediyorsun anlaşılan :)

Atropatena
07-31-2007, 11:45 PM
Azerbaycanda Avropa Chempionatlari kechirilir, kim size dedi ki Avropa bizi Avropa kimi qebul etmir?:D Qebul edir, hem de nece , gule-gule :D

raltay
08-01-2007, 02:35 AM
Azerbaycanda Avropa Chempionatlari kechirilir, kim size dedi ki Avropa bizi Avropa kimi qebul etmir?:D Qebul edir, hem de nece , gule-gule :D

Avrupa keshke bizide avrupalı kabul etmeseydi, AB diye bir sorunumuz olmazdı.
Avrupa shapmiyonasında da olsa Sizi avrupalı diye kabul etmeye bashladılarsa, eyvah demek gerek chunku altından bir chapanoglu chıkar. :)
Eger kaza ile avrupalıyı sırtına bindirirsen ne ..., ne de iner :)

BOZ-OK
08-01-2007, 03:53 AM
Ne Turkiye, ne de Azerbaycan Avrupa'dadir... Gurcistanin nerede oldugu ise kendilerini ve Avrupalilari ilgilendirir, nerede olursa olsunlar... Avrupaliligin ne oldugu da cok onemli degil bence... Ister cografi, ister kulturel, isterse de dini bir tanim olsun... Sonucta gercek sudur ki, "Avrupa", Turk dunyasinin hic bir uyesinin dahil olmadigi bir yerdir... Kaldi ki, bizlerin Avrupali olmaya ne kulturel, ne de cografi olarak ihtiyacimiz da yok, Turk dunyasi Avrupa dunyasindan cok daha buyuk, zengin, genis ve derindir... Bizim kendi kimligimiz bize yeter, "Turk olmak"... :-)

Madalio'g'li
08-01-2007, 04:12 AM
bu sene annemle babam geleceklerdi, iyi ki bu yeni kanun çıktı.

Allah kavuştursun. :)

Yahu bizim ceddimiz Orta Asya'nın bağrından kopup kırmızı oklara binerek Hazar'ın kuzeyinden ve güneyinden Anadolu'ya -ya da Balkanlara :) - akın ederken kimse vize sormuş muydu onlara? ...

BOZ-OK
08-01-2007, 04:24 AM

Yahu bizim ceddimiz Orta Asya'nın bağrından kopup kırmızı oklara binerek Hazar'ın kuzeyinden ve güneyinden Anadolu'ya -ya da Balkanlara :) - akın ederken kimse vize sormuş muydu onlara? ...

Soran olduysa da yaniti uc asagi, bes yukari tahmin edebiliyorum;

- Baba, baba... Ahan bu adam burdan oteye gecmek icin vize mi neyin, ondan lazimmis diyor !

- Vize ne lan? Hadi tamam, biz o vize denilen sey neyse alir, kendisine veririz... Koyunlara da lazimmiymis, onu bir sor bakalim !

- Yok baba, koyunlara lazim degilmis, yalniz size diyor !

- Sur o zaman koyunlari oglum, biz de koyunlarin sirtinda geceriz artik buradan !

- Bir dakika, bir dakika ! Vizesiz gecemezsiniz, kralimizin emri !

- De get len !!!

yavuz
08-01-2007, 04:43 AM

Amin... :rolleyes: