PDA

View Full Version : Baykal İstİfa Edecek Mİ?

Hanedan
07-29-2007, 12:11 PM
İstifa çağrıları artıyor
28.07.2007, 22:39
Seçim sonuçlarının ardından CHP'de gerilimli günler yaşanıyor. Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde protesto gösterisi yapan yaklaşık 300 partili, Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı. Aralarında Antalya, Adana, Konya il örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık grup otobüslerle Ankara'ya gitti. CHP Genel Merkezi önünde toplanan partililer, Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifasını isteyerek, protesto sloganları attı. Genel Merkez'in önünde eylem yapılacak alanda CHP'li Çankaya Belediyesi'ne ait çok sayıda çöp kamyonunun bulunması partililerin tepkisini çekti.

--------------------------------------------------------------------------------

CNN TÜRK - Protestocular adına konuşan eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar, "Baykal'ın söylediğinin aksine örgütün istifa talebi vardır. Örgüt buradadır. Kongre süreci de derhal başlatılmalıdır " dedi.
Muhalifler basın açıklamasının ardından Genel Merkez'in önünden ayrıldı.
"İstifa et" sesleri sürüyor
22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin aldığı oy muhaliflerin sesini yükseltmesine neden olmuş ve seçimlerin ertesi günü İstanbul'da Şişli Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişi ''Baykal istifa, Sarıgül göreve'' sloganları atmıştı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da seçimden 2 gün sonra sessizliğini bozmuş ve düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyeceğinin sinyalini vermişti. Baykal'a göre partisi oyunu artırdı, AKP'nin oy artışında ise merkez sağın etkisi oldu.
Baykal'ın basın toplantısı düzenlediği saatlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran caddesindeki ofisinde toplanan CHP'li muhalifler Baykal'ı istifaya çağırmıştı.
Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, 'Baykal'ın halk tarafından samimiyetsiz bulunarak reddedildiğini' öne sürmüştü.
Toplantı sonrası açıklama yapan Hikmet Çetin de, "Hiç kimsenin Atatürk'ün partisine bunu yaşatmaya hakkı yok. Parti hiç kimsenin özel malı değildir" demişti.
Çetin, "Dört seçimdir yönetim başarısızlıkla karşı karşıya. Dünyanın hiçbir yerinde dört defa seçimde zaferle çıkamayan bir yönetimin kaldığı görülmemiştir" ifadesini kullanmıştı

Hanedan
07-29-2007, 12:13 PM
Bence istifa etmeyecek. Baykalı yıkmak'da kimsenin haddine değil CHP'de.
Aha söylüyorum işte arşın burdaysa halep orda. Baykal yıkılmaz...

chepny
07-29-2007, 12:31 PM
Bence de istifa etmeyecek.
AKP yönetiminin katkılarından dolayı Baykal'ı ödüllendirmesi ve maaş bağlaması gerektiğini düşünüyorum. Zira milyonlarca dolar harcayarak bile Baykal'ın yaptığı reklamın onda birini yapamazdı AKP :D

yavuz
07-29-2007, 02:58 PM
AKP'liler istemez herhalde istifa etmesini... (Sebepleri ortada...)

Ben de istemem. O kadar duzgun bir adam, bir daha gelmez CHP'ye. :P

Isteyen var mi? Varsa neden? CHP'liyse soruma muhattap olmasin o kimse. :lool:

raltay
07-29-2007, 05:16 PM
İstifa chagrılarında bulunanlar chp yi veya milleti chok sevdiklerinden degil, kendi siyası amachlarına ulashabilmek ichin istiyorlar.
Onların icherisinde yine en ilerici ve en dogru insan baykaldır
onun ichin kalmalı.

Seckjin Khan
07-30-2007, 03:00 AM
Bu yüzsüzlükle bence de etmeyecek ...

adembeg
07-30-2007, 01:12 PM
Bakıyorum da aranızda chp ye yönetim bazında yardımcı olmak isteyenler var:D Sanki çok umurunuzda da oturmuş "etmez vallahi etmez" dalga geçiyorsunuz. Size ne gidip gitmemesi, başarılı olmasını istediğiniz bi partimi sanki? Komplo teorilerine girmek istemem akp nin seçimi nasıl kazandığı önümüzdeki seneler içinde zaten klendisini su yüzüne çıkaracaktır. Sayın Baykal'ın istifasını gerektirecek bir durum görmüyorum. Satılmış ve bir çoğu hükümetin elinde olan medyanın ağzına bakıp her lider istifa etmeye kalksaydı işimiz var. Tayyibi padişah seçip seçimlere de gerek kalmazdı:lol: ne güzel değil mi? "Bu baykal vallahi istifa etmeeez" chp kendi adına geleceğini düşündüğünüz için size teşekkür eder.;)

nogayhan
08-01-2007, 02:59 PM
S.A

Iyide baykal tek basina degilki,YOK var,CYDD var ADD var Generaller var,bazi Hukuk kurumlari var,laikciler var vs.vs onlarin rizasi olmadan istifa etmez sanirim. Birde kendisi var kendi istifasina bile itiraz eder o.:D

Hanedan
08-08-2007, 09:07 AM
Kanun değişikliği ile 6 ok'da giderse var yaaa, oksuz napacaklar bilmem valla. :lol:

raltay
08-08-2007, 11:15 AM
Altı ok, yani altı ilke cumhuriyetin ilk yıllarıda onemli idi.
Bunlardan bazıları ulkemizin temel maddeleridir. bu nedenle anayasanın degishtirilemez maddeleri arasındadır.
bazı ilkeler ise fiilen zaten degishtirilmishtir.chp de bu maddelerin hepsini uygulayamayacagını bilmektedir. istesede mumkun degildir.
Cumhuriyetchilik, Ataturk milliyetchiligi, laiklik, ilkeleri tamam ama halkchılık bakısha gore degishebilir. ınkılapchılık ozelliklede devletchilik ilkelerini uygulasınlar gorelim. Liberal bir ekonomiye gechmish Turkiyede devletchilik ilkesini uygulayacagım diye ozel sektoru yok edebilecek bir babayıgıt goremiyorum. Bu ılkeyı kurtarabilmek ichin belki karma ekonomi diye bir savunma yapanlar olabilir. Bu tıp ekonomi de devletchilik ilkesi ile chelishir.

Goruluyor ki, altı okun bazıları zaten fiiliyatta yoktur.

Hanedan
08-09-2007, 01:48 PM
Altı ok, yani altı ilke cumhuriyetin ilk yıllarıda onemli idi.
Bunlardan bazıları ulkemizin temel maddeleridir. bu nedenle anayasanın degishtirilemez maddeleri arasındadır.
bazı ilkeler ise fiilen zaten degishtirilmishtir.chp de bu maddelerin hepsini uygulayamayacagını bilmektedir. istesede mumkun degildir.
Cumhuriyetchilik, Ataturk milliyetchiligi, laiklik, ilkeleri tamam ama halkchılık bakısha gore degishebilir. ınkılapchılık ozelliklede devletchilik ilkelerini uygulasınlar gorelim. Liberal bir ekonomiye gechmish Turkiyede devletchilik ilkesini uygulayacagım diye ozel sektoru yok edebilecek bir babayıgıt goremiyorum. Bu ılkeyı kurtarabilmek ichin belki karma ekonomi diye bir savunma yapanlar olabilir. Bu tıp ekonomi de devletchilik ilkesi ile chelishir.

Goruluyor ki, altı okun bazıları zaten fiiliyatta yoktur.

Olsun CHP için farketmez. Kalan okları batırmaya devam sn: Baykal...

Hanedan
11-20-2007, 02:11 AM
CHP’de genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Haluk Koç, parti yönetiminin CHP tüzüğünün 12 maddesine dayanarak 5-10 dakikada binlerce kişiyi CHP’ye üye yaptığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta üye yapılan bir kişinin “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde satıcılığı” suçlarından hüküm aldığı bilgisini veren Koç, “12’nci maddenin hangi fıkrasında bunun karşılığı var. Bu hale mi gelecekti CHP?” diye konuştu.