PDA

View Full Version : Japonya'daki Uygur...

Temur
07-31-2007, 09:11 AM
Yıl: 1998
Mekan: japonya osaka
Mevki: Osaka üniversitesinin yabancılar için kurmuş olduğu diller fakültesi, en az 6000 öğrencisi var.

Fakültenin dev gibi kampüsüne ayak atıyorum kim kime dum duma bir ortam yaşım 18 ama 16 gibi gösteriyorum, ürkek ve korkak tavırlar ile kampüste rotasız ve bilinçsiz bir şekilde yürüyorum,derken kısmen uzun boylu,kıvırcık saçlı uzakdoğululara göre farklı bir tipin devamlı bana baktığını görüyorum,umursamaz bir şekilde zıt bir istikamete yürüyorum ama o farklı tip beni takip etmeye başlıyor ve git gide aradaki mesafeyi kapatıyor. Ben aklımdan komplo teorileri geçirirken,hem tok hem narin bir ses Assalomu Aleykum dedi, arkamı döndüm ve aleykum selam dedim. Beni takip eden kişiydi ama müslümandı yinede aklımda hiç birşey şekilllenmedi, saf saf where are you from dedim? anlamadı veya takmadı ardından ikinci soruyu sordu Türükmusun? yarı anladım yarı anlamadım şaşkınlık içinde evet!! Türküm!! dedim. O da bende Türküm dedi ve ikimizde gülmeye başladık. :D Sonra adın nedir diye ben sordum. Latif! diye cevapladı.üç beş dakikalık muhabbetten sonra Sorgusuz sualsiz bizde kalmasını teklif ettim,o da hiç düşünmeden kabul etti. Tanıştığımız günden itibaren ben, iki türk arkadaş ve latif ile Higashi Osaka denen muhitte tam 2 yıl kiraladığımız öğrenci evinde kaldık.

http://img247.imageshack.us/img247/7717/tara0005sk7.jpg (http://imageshack.us)

Latif ile tanıştıktan yaklaşık 8 saat sonra bizim eve geldikten 5-10 dk sonra izmirli arkadaşın çektiği resim. Not: tam o sıra Kayserili arkadaş akşam yemeği pişiriyordu oyüzden resimde yok :)

METE
07-31-2007, 09:41 AM
Devam japonya hikayelerine varsa resimlere

kitayoza
07-31-2007, 09:57 AM
oq futbolkadagi bo'lsa kerak uygur. Futbolkasiga qarab bilsa bo'ladide bu uygurlarni.:D

eflatunn
07-31-2007, 10:04 AM
Yabancı bir ülkede olduğun halde yalnız olmadığını bilmek ne kadar güzel.
Kan çekmiş işte.Sadece bir bakış yeterli olabiliyor demek ki Türk olduğunu anlayabilmek için.(bu da sadece bizlere özel bir his ;) )

Mgas
07-31-2007, 10:17 AM
Cok sirin bir ortam yapmıssınız kendinize :)

Redd-i İlhak
07-31-2007, 10:20 AM
Hayallerimin ülkesi Japonya ;)

Bunu yaşayabilmen büyük bir şans kıymetini bil ;) "Japonya'ya gidecekken direkten döndüm :( "

Mgas
07-31-2007, 10:22 AM
Hayallerimin ülkesi Japonya

Bunu yaşayabilmen büyük bir şans kıymetini bil "Japonya'ya gidecekken direkten döndüm

Sen Malatya'ya geldin mi hic bakem?

Malatya'ya gelmeden Japonya'ya gidilir mi bre gafil ?

Temur
07-31-2007, 10:26 AM
Hayallerimin ülkesi Japonya ;)

Bunu yaşayabilmen büyük bir şans kıymetini bil ;) "Japonya'ya gidecekken direkten döndüm :( "

Hocam japonya gerçekten gizemli bir ülke ama işin içine girildiğinde insanı yoran sıkan standartları ve ağır yaşam şartları var olduğu anlaşılıyor.

Mgas
07-31-2007, 10:27 AM
Hocam japonya gerçekten gizemli bir ülke ama işin içine girildiğinde insanı yoran sıkan standartları ve ağır yaşam şartları var olduğu anlaşılıyor.

Demi?

Mis gibi canım Malatyam :lol:

Temur
07-31-2007, 10:30 AM
KEsinlikle mgas! malatya gündüzbeye gitmiştim, hayatımda okadar meyve ağacını birarada görmedim. Gerçekten çok bereketli ve zengin bir şehir.

Mgas
07-31-2007, 10:41 AM
KEsinlikle mgas! malatya gündüzbeye gitmiştim, hayatımda okadar meyve ağacını birarada görmedim. Gerçekten çok bereketli ve zengin bir şehir.

Sadece o da degil.

Bizim Inonu universitesi kendi basına bir devlet yahu :shock:

Turkiye standartlarında "oldukca gelismis" diyebilecegimiz bir universite. Zaten kac puanla ogrenci aldıgını arastırırsanız anlarsınız.

Oyle Malatya da bulamayagınız kitabı univ. kutuphanesinde bulursunuz.

Eger isterlerse sizi iceri almaz atarlar. Universitemizde bahar senlikleri yaptılar bizde son gunu gittik geleni gideni aldılar bizi almadılar. İste "bıcaklanma oldu, sizi alamayız...." "Ya ben mi bıcakladım ne bıcaklaması adamı hasta etmeyin yemisim rektorunuzu devlet mi o herif?" diye cıkısımızın uzerine bıraktılar. Girdigim girecegime de pisman oldum neredeyse :S (Bira icen gencler....vatanın gelecegine uzuluyorum. Birde beni yarım saat dısarıda bekletirler ama o biracıları hemen iceri alırlar. Resmen orada bize yapılan muamele cıldırtıcıydı. Neyse ki fazla uzamadı mesele. )

Neyse dagıtmayalım meseleyi.

Redd-i İlhak
07-31-2007, 12:58 PM
Sen Malatya'ya geldin mi hic bakem?

Malatya'ya gelmeden Japonya'ya gidilir mi bre gafil ?

şiiit bişi diyicem :cool:

başlatma malatya'na ne kuyruk acın var bakayım senin izmirle :lol:

Redd-i İlhak
07-31-2007, 01:00 PM

evet ciddi gitme planlarım vardı baya bi araştırma içindeydim o zamanlar yazdıklarını destekleyici bir çok şey duydum ama asla vazgeçmem bi gün gideceğim ;) yaşamaya mı gezmeye mi bilinmez ama :lol:

Temur
07-31-2007, 02:34 PM
Belediyecilik,bayındırlık,mühendislik hususlarında her Türk vatandaşı japonya'yı mutlaka görmeli diyorum ben japonyaya gittim gideli. Gerçekten gelişmiş bir ülke. Seçkin üstat inşallah japonyayı gezmek nasip olur sana ve gitmek isteyen herkese. Lakin dediğim gibi benim gibi uzun süreli 4-5 yıl kalmak akıllıca değil,japonyanın basık,sıkıntılı istanbul vari nemli havası ve üzerine ateş pahası olan yaşam standartları ciddi manada psikolojik sıkıntı peydahlayabilir. Yani eğer bende bir tuhaflık tespit ederseniz bilinizki japonyadandır :D

Mgas
07-31-2007, 03:07 PM
şiiit bişi diyicem

başlatma malatya'na ne kuyruk acın var bakayım senin izmirle

1- malatya'na derken M buyuk yazılır. izmirli!

2- Kuyruk acısı degil, ideal.

3- Vazgectim sen Malatya'ya gelme otur İzmir'de. Ben Malatyayı oraya getirecem :P

Redd-i İlhak
07-31-2007, 03:07 PM
Belediyecilik,bayındırlık,mühendislik hususlarında her Türk vatandaşı japonya'yı mutlaka görmeli diyorum ben japonyaya gittim gideli. Gerçekten gelişmiş bir ülke. Seçkin üstat inşallah japonyayı gezmek nasip olur sana ve gitmek isteyen herkese. Lakin dediğim gibi benim gibi uzun süreli 4-5 yıl kalmak akıllıca değil,japonyanın basık,sıkıntılı istanbul vari nemli havası ve üzerine ateş pahası olan yaşam standartları ciddi manada psikolojik sıkıntı peydahlayabilir. Yani eğer bende bir tuhaflık tespit ederseniz bilinizki japonyadandır :D

bi kilo portokal10 milyonmuş doğru mu :lol:

inşallah arkadaşım çok istiyorum gidip görmeyi ama yaşam standartları çok yüksek herşey ateş pahası :lol:

Muz ne kadardı ? :lol:

Temur
07-31-2007, 04:09 PM
1- derken M buyuk yazılır. izmirli!

2- Kuyruk acısı degil, ideal.

3- Vazgectim sen Malatya'ya gelme otur İzmir'de. Ben Malatyayı oraya getirecem :P

şşşşşt rahat bırak adamı :D senin memleketini sevdiğin kadar o da memleketini seviyor :):)

Temur
10-29-2007, 04:45 PM
Merhaba abiler, Tekirdağdan binbirinci gece bu akşam yemeğine bana eşlik etti 4 saat kadar birlikteliğimiz oldu yemek yedik, hasbihal ettik muhabbet derken konu Japonyadır uygurlardır uzadı gitti ve bu topiğin bahsi açıldı.

Binbirincigeceyi uğurladım ve az önce otogardan geldim Bende içimde uhde kalan meseleyi icra edeyim dedim.

İlk sayfadaki resimde yani o resmin çekildiği anlarda, içeride tam Türk ev sahipliği moduna girmiş kayserili arkadaşın özverisi beni hep duygulandırmıştı. Normalde yemek hazırlama sırası kendisinde olmadığı halde(normalde sıra resmi çeken şahıstaydı) ahçılık noktasında hepimizden iyi olduğu için gönüllü nöbetçi olmuştu(öğrenci evinde kalanlar bilir:-)) ve kısıtlı gıda malzemeleri ile var gücüyle yemek çeşitini artırmaya çalışıyordu. Malum o gün evimize yeni bir misafir hatta yeni bir üye katılmıştı. O gün aklıma geldikçe buruk bir tebessüm alır yüzümü...

http://img530.imageshack.us/img530/2173/mso26caclw9.jpg (http://imageshack.us)
http://img530.imageshack.us/img530/2173/mso26caclw9.693030a94a.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=530&i=mso26caclw9.jpg)

Öndeki latif, arkadaki o akşam yemeği hazırlayan kayserili arkadaş.Bu resim o akşamdan tam 7 yıl sonra çekildi, arkaplanda Doğu Türkistan Urumçi'den bir kesit var.

binbirincigece
10-29-2007, 05:46 PM
Yıl: 1998
Mekan: japonya osaka
Mevki: Osaka üniversitesinin yabancılar için kurmuş olduğu diller fakültesi, en az 6000 öğrencisi var.

Tanıştığımız günden itibaren ben, iki türk arkadaş ve latif ile Higashi Osaka denen muhitte tam 2 yıl kiraladığımız öğrenci evinde kaldık.

http://img247.imageshack.us/img247/7717/tara0005sk7.jpg (http://imageshack.us)

Latif ile tanıştıktan yaklaşık 8 saat sonra bizim eve geldikten 5-10 dk sonra izmirli arkadaşın çektiği resim. Not: tam o sıra Kayserili arkadaş akşam yemeği pişiriyordu oyüzden resimde yok :)

Şimdi bu resimdeki mavi gömlekli toy delikanlı olduğunu iddia ettin ya, helal olsun. Bak Latifin 7 yıl sonraki resmini koymuşsun, Latif aynı Latif. Sana bakıyoruz; "Yahu hayat insanı bu kadar mı değiştirir?" sorusu...Anlaşılan; oralarda sık sık F.Nafiz'in; "...Gidiyorum; gurbeti gönlümle duya duya..." dizesini tekrar etmişsin. :lol:

Neyse; şaka bir yana; evin dıştan görünümünü de koysaydın...Ve o hoş kokular saçan derenin yanındaki yarı zengin mekanını...:cool:

Ve Bekir Sıtkı Erdoğan'ın "Binbirinci Gece" isimli şiirinden bir dörtlük...
Bende bir resmi var, yarısı yırtık,
On yıldır evimin kapısı örtük!
Garip, bir de sarhoş oldu mu artık;
Bütün sırlarını der yavaş yavaş... ;)

ulugbekTR
10-30-2007, 03:04 AM
japonlarında aslında turk oldugu sanılıyor.
japonlar su andaki israil halkının da akrabasıymış
japonlar ve turkler hz yakubun kayıp(hz yusuf degil) olan oglundan oldugu tahmin ediliyormus.
Japon, turk ve israillerin genetigi cok benziyormus
ben soylemiyorum hemen kızmayın
----------------
Ama; ben japonları ayrı millet olarak gormek istemiyorum.Turkleri bu kadar seven baska millet yoktur. Hele hele turkiye turklerini asya turkleri bile cok az severken, japonların turkiye aşkı, turk insanı aşkını başka nasıl anlatmak gerek
Belki ben konya da olunca boyle bir kanıya vardım.Konya'ya gelin onların mevlana aşkını, onların turkmuzigi aşkını, onların turk kultur aşkını, girişimciliklerini, guleryuzunu cok rahat gorursunuz.
Bunun orneklerini depremde, devulasyonda, fifa 2002 de, galatasarayda, barış manço konserlerinde cok bariz şekilde gorebiliriz

Temur
10-30-2007, 04:03 AM
Şimdi bu resimdeki mavi gömlekli toy delikanlı olduğunu iddia ettin ya, helal olsun. Bak Latifin 7 yıl sonraki resmini koymuşsun, Latif aynı Latif. Sana bakıyoruz; "Yahu hayat insanı bu kadar mı değiştirir?" sorusu...Anlaşılan; oralarda sık sık F.Nafiz'in; "...Gidiyorum; gurbeti gönlümle duya duya..." dizesini tekrar etmişsin. :lol:

;)

hakikaten dün gece resmi koyarken latifin hiç değişmediğini farkettim. Ben o gurupta en çok göçen adeta çöken iki kişiden biriyim galiba ama Allah var,göçüş noktasında kimse izmirli arkadaşı geçemez çünkü japonyaya adım attığı ilk günden son güne kadar hiç bursu olmadı.

B.TURKISTANI
10-30-2007, 04:46 AM
Tokyoda ham ko'p edi uygur brodarlar. :)

Kaptan-i Derya
10-30-2007, 09:04 AM
güzel, devamini beklerim Temur.

Temur
10-30-2007, 01:46 PM
Resmi çeken arkadaş kaldı görünmedik, şuan halen japonyada onun güncel bir resmini bulayım deşifre edecem az kaldı :):) kirli çamaşırlar bir bir döküldü :):)

BuyukTuran
11-02-2007, 12:45 PM
abi çok güzel olmuş ya dostluğunuz devam ediyorsa burda bizimlede tanıştır resmen kan çekmiş ya :D

Temur
11-02-2007, 03:32 PM
Turanım arkadaş şuan ata taopraklarında yani Doğu Turkistan/Urumçide. Daha önce bir kere Türkiyeye geldi,eğer olurda bir daha gelirse,namına bir buluşma yaparız Forum Uzbekistan Hoşgeldin Latif etkinliği :-)

Kaptan-i Derya
11-03-2007, 08:03 AM
Temur olm anlatsana hatiralarini suraya yaw, bi iki resim attin konuyu kapattin hemencik.

Temur
12-15-2007, 06:59 AM
Üstat inan yüzlerce anı var. Bu latif anısı güzel anılardan bir tanesi idi,arkadaşın uygur olması hasebi ile forum turkistana uygun diye bir konu diye düşünüp topik açtım. Yani şimdi anlat deyince anlatamam. Aklıma gelmez sen soru sor ben cevaplayayım :-)

Demir Kağan
12-15-2007, 11:29 AM
Hatirlamiyorum desene suna. :D

Temur
12-15-2007, 11:48 AM
hatrılıyorum hacım,ama güm diye anlatırsam olmaz.Konu olacak açılacak veya atıf olacakki ben anımı anlatayım. Ders konusu gibi anlatamamki. Bugünki dersimiz osakada kaybolduğum gün... olmaz hoş olmaz.

Demir Kağan
12-15-2007, 11:56 AM
Kasmadan abi, kasmadan.. Zaten fircayi yemisiz valide hanimdan. :D

Kaptan-i Derya
12-15-2007, 06:36 PM
hatrılıyorum hacım,ama güm diye anlatırsam olmaz.Konu olacak açılacak veya atıf olacakki ben anımı anlatayım. Ders konusu gibi anlatamamki. Bugünki dersimiz osakada kaybolduğum gün... olmaz hoş olmaz.

Birader konu zaten senin, icinde Japonya geciyo ayrica zaten baslamissin bi ani'ni anlatmaya Uygur kardesimizle. E devam etmeni bekliyoz isde, bundan dogal ne olabilir? :)

Onca sene orda yasamissin bir iki resimle kapatilcak konu degil bu, valla darilirim :)

Qarshi
12-16-2007, 07:07 AM
Birader konu zaten senin, icinde Japonya geciyo ayrica zaten baslamissin bi ani'ni anlatmaya Uygur kardesimizle. E devam etmeni bekliyoz isde, bundan dogal ne olabilir? :)

Onca sene orda yasamissin bir iki resimle kapatilcak konu degil bu, valla darilirim :)

Japonyadaki Uygur konusundan sonra Temur söz verdi Türkiyedeki 'Orhan' konu başlığını açacak...

O konu başlığına gülmekten ÖLECEKSİNİZ :mrgreen:

Kaptan-i Derya
12-16-2007, 07:09 AM
Japonyadaki Uygur konusundan sonra Temur söz verdi Türkiyedeki 'Orhan' konu başlığını açacak...

O konu başlığına gülmekten ÖLECEKSİNİZ :mrgreen:

Insallah...

Demir Kağan
12-16-2007, 07:10 AM
Valla yazinca anlattigi kadar komik olur mu bilmiyorum ama biz durup durup gulmustuk. :D

Qarshi
12-16-2007, 07:18 AM
Valla yazinca anlattigi kadar komik olur mu bilmiyorum ama biz durup durup gulmustuk. :D

Capon Youtube'ye kayıt yapsın bizde ordan indirelim...3,2,1 kayıt BAŞLA :mrgreen:

Temur
12-24-2007, 12:28 PM
No komento :D