PDA

View Full Version : Gelecegimiz....

Mgas
08-02-2007, 03:16 AM
Gecenlede bahar senliklerinde, universitedeydim. İlim ogrensin yurda yararlı olsun...niyetinde oldugumuz genclerimizin durumunu gorunce ben cok uzuldum. Yani gercekten cok uzuldum. Uzuntu yanından kini de getirdi elbet. Cogunun elinde bir bira, yerler bira atıkları...

"Saglam kafa saglam vucutta bulunur."

Ne guzel bir soz degil mi. Vucuduna sahip cıkmayıp uyusturan adam saglam bir kafaya sahip olur mu? Saglam bir kafaya sahip olmayan insan ne kalem tutabilir ne de silah :(

Niye bu kadar caba? Niye bu kadar sehit? Yarın obursu gun sahsım adıma konusuyorum bu vatan icin sehit olma serefine nasip olursam ben nasıl gozumu kapatırım?

Kimsenin ne sacına karısmaya yetkim var, ne etegine ne kızına ne de kulagındaki kupesine....

Ama soyle bir bakıyorum, bunlar benim gencim yahu hepsi universiteli cocuklar. Bu vatan bunların iste biz ne can verdiysek bunlara verdik. Ya bunlar

Bu cocuk erkek mi?

Bunun kızlıgı mı kalmıstır?

Belki biraz sert konusuyorum ama affedin.

Bakısları gevsemis, gozleri dusmus, yuzleri sararmıs, kulagında bir kupe, sacları havada uzerinde ingilizce fcuk you yazan bir t-shit, elinde bir bira....Bu mu bu vatanın gelecegi? Bunu ne ilim orduma alırım ne silahlı kuvvetlerime.

Rezillik diz boyu. Ayakta birbirine yapısmıs dans eden ciftler. Yani dusunuyorum yarın bu kız diyelim ki evlenecek. Yanında ki cocuk ile evlenmedi. Yani hadi cıktınız yolda bir kaza gecirdiniz cocuk oldu. Ya da cocuk kızı bıraktı gitti. Ee yarın bu kız ana olmayacak mı? Ana lafı o kadar kutsal ki. Benim vatanıma evlat yetistirecek ana bu mu? Ya da bir cocuga babalık yapacak baba bu mu?

"Seref ve namustan yoksun milletler er gec hurriyet ve bagımsızlıklarını kaybederler."

Simdi derseniz bana

"Milletin namus bekcisi misin kardesim?"

-Oyleyim. Vatan,vatan....dedigimiz nedir bizim iki toprak parcası mı? Vatan anne namusu gibi azizdir. Ben bu vatanın bekciligini yapan birisiysem

Evet ben bu vatanın bu milletin namus bekcisiyim.

Once de bahsettim

Kimsenin ne kupesine karısırım ne birasına...ama boylede sozumu sakınmam.

Ben yaratanın kendisine emanet ettigi vucudu uyusturup ihanet edenlere, vatanı yani namusumuzu nasıl emanet ederim?

Mgas
08-02-2007, 03:35 AM
Yanısıra dersiniz

"Ata da icerdi...."

Bu Atanın hayatı boyunca yaptıgı en buyuk yanlıslardandır.

Hem benim sitemim sadece alkole degil. Toplumca bataklıga batıyoruz. Her yonuyle... Babası,annesi,genci....

Ben niye gence takıyorum bu kadar? Cunku bu vatan Onlara kalacak. Ana baba olmus artık onlar yani...Genclere kalacak bu vatan.

eflatunn
08-02-2007, 03:41 AM
Aslına bakarsan söylediklerin doğru şeyler Mgas ama bu senin gördüklerin sadece bir kesim.Evet yozlaşma,çözülme had safhada ama sadece bu insanlara bakıpta karamsarlığa düşmemek lazım.Bahsettiğinden de rezil durumlar var.Şöyle düşünürsek zaten o adamın kendine hayrı yok.Bu saatten sonra vatan için bir hayır yapsa ne olur yapmasa ne olur?
Üniversitelere (yada üniversite yaşantısına desek daha doğru olur) özellikle son zamanlarda en basit tabiriyle kötü gözle bakılmaya başlandı.
Neden?
Kendini öğrenci zanneden,abuk sabuk hayatlar yaşayan insan müsfetteleri yüzünden.Peki şimdi ne olacak o bir avuç insan yüzünden diğerlerini de aynı şekilde mi yargılayacağız?Asla.Bizlerde öğrenciyiz.
O gördüklerinin tamamen dışında kalan insanlar da var ve emin ol ki bunlar çoğunlukta.
Bu tip adamları gördükten sonra o'na,bu'na inanmayan,herşeyden nem kapan insanlar oluyoruz malesef.
Bir adamın zaten kendine faydası yoksa ondan vatanı için bir şeybeklemem ben zaten.
Benden uzak,Allah'a yakın olsun.

Mgas
08-02-2007, 03:55 AM
Aslına bakarsan söylediklerin doğru şeyler Mgas ama bu senin gördüklerin sadece bir kesim.Evet yozlaşma,çözülme had safhada ama sadece bu insanlara bakıpta karamsarlığa düşmemek lazım.Bahsettiğinden de rezil durumlar var.Şöyle düşünürsek zaten o adamın kendine hayrı yok.Bu saatten sonra vatan için bir hayır yapsa ne olur yapmasa ne olur?
Üniversitelere (yada üniversite yaşantısına desek daha doğru olur) özellikle son zamanlarda en basit tabiriyle kötü gözle bakılmaya başlandı.
Neden?
Kendini öğrenci zanneden,abuk sabuk hayatlar yaşayan insan müsfetteleri yüzünden.Peki şimdi ne olacak o bir avuç insan yüzünden diğerlerini de aynı şekilde mi yargılayacağız?Asla.Bizlerde öğrenciyiz.
O gördüklerinin tamamen dışında kalan insanlar da var ve emin ol ki bunlar çoğunlukta.
Bu tip adamları gördükten sonra o'na,bu'na inanmayan,herşeyden nem kapan insanlar oluyoruz malesef.
Bir adamın zaten kendine faydası yoksa ondan vatanı için bir şeybeklemem ben zaten.
Benden uzak,Allah'a yakın olsun.

Tabii her seyden evvel bende ogrenciyim. Gelecek yıl istedigim yer gelirse universite yasantısına bende girecegim ama Eflatunn soyle bir durum var ki

1 hafta suruyor o senlikler. Son gunu arkadasları toplandık gittik ama biliyoruz durumu bilmiyor degiliz. Oranın yonetimi de bilir ki biz o yuvada alkol satılmasını istemiyoruz.

Neyse geldik universiteye kapıda gorevliler bizi otobus duragına goturdu ozel olarak bizimle konusuyorlar. O esnada da gelen giden giriyor. Ama boyle "hippi" kisiler bunlar.

Gittigimizden birgun evvel bir bıcaklanma olmus, emir gelmis "iceri almayın"

Bu durum cok rencide edici. Desek ki su psikopatlar olur ya onlardanız, yok. Bizim sucumuz ne? (Aslında iyi biliyorum tabii iceriye bira girmesini istemiyoruz, iceriye de gozlem yapmaya gelmisiz derdimiz eglenmek degil :) )

Neyse oradaki arkadaslarımın tamamı duzgun giyinimli insanlar. Sportif degil daha takım daha koyu seyler.

Ben orada bakıyorum milleti alıyorlar biz orada duruyoruz. İcimden diyorum daha girmeden "Boyle bir ortamda adımız incegine 8'e cıksın 99'a"

Neyse biraz tartısma uzadı en sonunda bir abimiz diyebilecegim bir insan cıkardı kimlik gosterdi. Gorevliler yumusadı ama biz sorun cıkarmaya basladık cunku kim bu rektor derin devlet mi beni iceri bırakmayacak....Zar zor girdik iceri.

Yani sunu anlatmaya calısıyorum

Oraya giren kesim bahsettigim umutsuz kesimdi. Digerlerini gelir gelmez otobus ile gonderdiler. Ben oyle halim selim duran pek insan gormedim orada. Acıkcası o umutsuz kesim hic de az degildil :(

doğan
08-02-2007, 06:03 AM
Herseyden once vatan diyorsak, vatan icin once biz lazimiz. biz kendimizi iyi yetistiremessek vatan icin yanip tutussakta elimizden bir sey gelmez.
ilim icki yuvasinda da olsa bizim oraya girip ickiye sarilmayi degil ilimi tercih etmeyi ve ilimi en iyi sekilde ogrenmemiz gerektigini bilmemiz gerekiyor.
Peygamber efendimiz(sav) ilim çinde de olsa gidin, ogrenin demistir.
Bazen çin; odtu'dur , hacettepedir , amerikadir. ilmi ogrenemnin şartlari zor ve yipratici olabilir. Vatani sevmek ve korumaya calismakta tum zorluklari gozalabilmek demektir.
Kimseyi degistirmeye degil kendimizi gelistirmeye calisalim.
Saygilar,

Mgas
08-02-2007, 07:10 AM
Kimseyi degistirmeye degil kendimizi gelistirmeye calisalim.

Vatan benim senin bunun degil hepimizin. Evela degisim kisi de baslar tamam da sadece kisi de sınırlı kalırsa olmaz.

Kur_Sad
08-02-2007, 07:33 AM
Az bile yazmışsın Mgas...

ODTÜ çimlerini duymuşsunuzdur...Şenlikler bittikten sonra 3-4 gün içki kokmaya devam etti okul.Açık hava bu yahu!Güya alkol sokmak yasak okula.Ben zannetmiyorum orada yüketilen alkol (litre/kişi) başka bir yerde tüketilmiyordur!

Üstelik öyle yapışıp dansetmekle sınırlı da kalınmıyor.Kimisi biraz edepli davranıp üstüne battaniye örterek yapıyor kimi onu da yapmıyor.Ha ormanın içini söylemiyorum zaten.O şenliklerde kaç kız sarhoş olup bekaretini kaybetti acaba?Onunla evlenmezsesi falan yok kesin evlenmez.

Bu olaylar bu kadar olmasa da şenlik zamanı dışında da oluyor.Bunlar küçük bir grup da değil.Yeni nesilin önemli bir bölümü böyle yaşıyor...

Milliyetçiliğimi sorgulamaya başlayacağım bunlar yüzünden!

Mgas
08-02-2007, 07:44 AM
Kur_Sad

İnsanın eline kızgın demir alıp onune gelene yapıstırası geliyor degil mi?

Sabır,sabır....

doğan
08-02-2007, 03:36 PM
Sabrın sonu selamet...
bu sene hiç bir okulun şenliklerine gitmedim.
ama gecen sene hacettepeninkine gitmistim. alkol yasak falan degil icerde adim basi satiyolardı, onlar da yetmiyo gezerek satanalrda vardi.
bu ve anlattiginiz tum rezillikler, nefsimizi kandirabilcek seyler belki,
lakin bu seyler bu yerlerden hiç faydalanamiyacagimiz anlamına gelmez.
bugun en iyi lise en iyi universite hangisiyse ordan mezun olup bransimizda onemli calismalar yaparak ve ulkemize yon verecek yerlere tum zor sartlari asarak gelip ulkemiz icin birseyler yapmaya calismaliyiz.
kotulukleri tabiki degistirmeye calismak dinimizinde emrettigi bir seydir.
ancak bunu yaparken öcü konumuna düşmeyelim. ve once kendi eksikliklerimiz tamalayarak örnek olalim.

yavuz
08-03-2007, 01:11 AM
Gecenlerde sevgilimin 6 ay kadar once intihar etmis oldugunu ogrendim. Midesi yikanmis, kurtulmus... Dun gece de, yine o 6 ay oncesi zamanlarda bir arkadasinin daha intihar edip, kurtulamadigini ogrendim. Sevgilim 2 ayda bir psikolojik tedavi gormek icin hastahaneye gidiyormus. Ve en acisi ve yuregimi en cok yakani da 2 yil boyunca uyusturucu kullanmis sevgilim... :cry:

Ben uzulmeyeyim de kim uzulsun?

Bunlar gibisini yasayan onlarca genc kiz var, tertemiz cocuklar var. Kim dur diyecek bu manevi cokuse? Ulkeyi kurtarmayi filan dusunmuyorum artik pek, once gencligi kurtaralim. :rolleyes:

Artik burada filan hic geyik muhabbeti yapasim gelmiyor. Son bir haftadir zaten, ruhsal olarak cokmus vaziyetteydim, bir de bunlari ogrenmis olmam beni bitirdi!

Mgas
08-03-2007, 02:28 AM
Kim dur diyecek bu manevi cokuse?

Vatanı kurtaracak olanlar. Vatan iki toprak parcası bir bayraktan ibaret degildir. Vatanı kurtarmak aynı zamanda gencligi de kurtarmaktır.

Gecmis olsun Yavuz.

NativeAmerican
08-03-2007, 03:08 AM
bende birsuru dovme var mgas :) beni de dovecen mi?

Mgas
08-03-2007, 03:14 AM
bende birsuru dovme var mgas beni de dovecen mi?

Benim tandııgım cok fazla insanın dovmesi var coguylada aram iyidir niye doveyim :) Mesele dovme (igne ile yapılan :) )meselesi degil ki kisilik mesele ;)

Demir Kağan
08-03-2007, 03:46 AM
Gecenlerde sevgilimin 6 ay kadar once intihar etmis oldugunu ogrendim. Midesi yikanmis, kurtulmus... Dun gece de, yine o 6 ay oncesi zamanlarda bir arkadasinin daha intihar edip, kurtulamadigini ogrendim. Sevgilim 2 ayda bir psikolojik tedavi gormek icin hastahaneye gidiyormus. Ve en acisi ve yuregimi en cok yakani da 2 yil boyunca uyusturucu kullanmis sevgilim... :cry:

Ben uzulmeyeyim de kim uzulsun?

Bunlar gibisini yasayan onlarca genc kiz var, tertemiz cocuklar var. Kim dur diyecek bu manevi cokuse? Ulkeyi kurtarmayi filan dusunmuyorum artik pek, once gencligi kurtaralim. :rolleyes:

Artik burada filan hic geyik muhabbeti yapasim gelmiyor. Son bir haftadir zaten, ruhsal olarak cokmus vaziyetteydim, bir de bunlari ogrenmis olmam beni bitirdi!
Yavuz sevgilinin durumu tam olarak nedir? Yani eroin vs. mi kullanmis yoksa esrar mi? Esrarsa birakabilir bir ihtimal. Buyuk ihtimalle onu kullanmistir nitekim diger uyusturuculara gore daha ucuz ve daha kolay bulunabilir. Gozlerine dikkat et, baygin bakiyorsa bil ki hala kullaniyordur. Bir de intihar olayini onunla pek konusma, bir kez konus, sebebini ogren ve nasil boktan bir yasami varsa ondan cekip cikartmaya calis. Her zaman yaninda destek olmaya calis. ;)

doğan
08-03-2007, 04:33 AM
gecmiş olsun yavuz kardeşim.
benzeri durumlari yasadim. tarif edilemeyen, yüreğini herzaman sizlatan bir durum.
cok fazla soyleyecek bir sey yok,
insanoglunu yasadigi tecrubelerle, aciya da alisiyo belli bir sureden sonra.

yavuz
08-03-2007, 05:16 AM
Daha kotu olan ne biliyor musunuz?

Hala uyusturucuyu birakamamis oldugunu da ogrenmek...

Mgas
08-03-2007, 06:48 AM
Daha kotu olan ne biliyor musunuz?

Hala uyusturucuyu birakamamis oldugunu da ogrenmek...

Sanırım damardan.

Malı satanlar uzerine aklıma bir soz geldi ama seni kırmak istemem Yavuz. Kafanda bozuktur yanlıs anlamayasın.

Madem "sevgilim" diyorsun maddeyi nereden buldugunu ogren, kızı tedavi ettir, bu esnada destegini eksik etme....

Ancak bu ise gireceksen seninde basın agrır bilesin. Ama "sevgilim" diyorsan sevgili icin can bile verilir. Sen bilirsin.

eflatunn
08-04-2007, 06:29 AM
Mesele ne dövme ne de içki değil.Daha karışık.
Mesele çözülme.
Kimse yanlış anlamasın.
Kimin ne yaptığı,ne yediği veya ne içtiği bir başkasını ilgilendirmez.
Kriterler bunlarla sınırlı olsaydı müzik de bunun içinde olurdu.Yok efendim rock dinleyen öyledir,metal dinleyen böyledir de sanat müziği dinleyen şöyledir.
Marifet bunları bir arada ama sapıtmadan adam gibi yapmak.
Kendini başka şeylere verip dünyadan,ülke sorunlarından kendini sıyırmak değil.
Ben buna çok kızıyorum.
Yoksa ben de yeri geliyor rock ve metal dinliyorum.
Yeri geliyor bir dövmeye bakıpta 'çok hoş duruyor' diyebiliyorum.
Ama öyle bir an da geliyor ki bu gençlik (ki ben de bu gençliğin bir parçasıyım) ne halt ediyor böyle diye düşüncelere dalıyorum.:?

yavuz
08-04-2007, 07:19 AM
Sanırım damardan.

Yok esrarmis... :(

Bilge_Kagan
08-05-2007, 04:01 AM
Rezillik diz boyu. Ayakta birbirine yapısmıs dans eden ciftler. Yani dusunuyorum yarın bu kız diyelim ki evlenecek. Yanında ki cocuk ile evlenmedi. Yani hadi cıktınız yolda bir kaza gecirdiniz cocuk oldu. Ya da cocuk kızı bıraktı gitti. Ee yarın bu kız ana olmayacak mı?

O kadar da degil. Bir insan sirf o sira sevdigi birine tutunup muzik esliginde iki sallaniyor diye analik/babalik vasfini kaybetmez. O insanlarin ileride evlenip evlenmeyecegi kimseyi ilgilendirmez, onemli olan o esnada birbirlerini sevip sevmedikleridir. Insan duygulari degiskendir ( keza din de bunu kabul etmistir, malum, bosanmak Islam'da da var ), bugun sevdiginizi yarin sevmeyebilirsiniz. Bunu yanlis bulmak yanlistir asil.

Ha su var, gunumuzun ayran gonullu "yha ck swyrm olyrm onn icn !!!!: ((((((" insanciklarini takdir etmiyorum, ama kimse kalkip da bana bugun sevdigim kizla dansedip ileride bir zamanda bir sorun yasayip ayrildigim icin "bundan baba olmaz" diyemez.

Mgas
08-05-2007, 04:17 AM
O kadar da degil. Bir insan sirf o sira sevdigi birine tutunup muzik esliginde iki sallaniyor diye analik/babalik vasfini kaybetmez. O insanlarin ileride evlenip evlenmeyecegi kimseyi ilgilendirmez, onemli olan o esnada birbirlerini sevip sevmedikleridir. Insan duygulari degiskendir ( keza din de bunu kabul etmistir, malum, bosanmak Islam'da da var ), bugun sevdiginizi yarin sevmeyebilirsiniz. Bunu yanlis bulmak yanlistir asil.

Yahu el ele tutusup sallanmalarına bir sey dedigimiz yok zaten. Ama kafayı bulmus bir sekilde abes pozisyonlarda dans etmek gibi eylemleri yapan arkadasların korunacak bir yanı yok.

Yahu bir insan nasıl bir duygu icinde olmalıdır ki "evlenmeden" ve "milletin gozu onunde" o sekilde dans edebilir?

İslam meselesine gelirsek bosanmak icin once evlenmen yani o sahsı "namusun" olarak alman gerek. Bu "bulustuk ayrıldık" meselesi degil "evlendik bosandık" meselesi.

kimseyi ilgilendirmez

beni ilgilendirir. Sebebini de yazdım

Simdi derseniz bana

-Oyleyim. Vatan,vatan....dedigimiz nedir bizim iki toprak parcası mı? Vatan anne namusu gibi azizdir. Ben bu vatanın bekciligini yapan birisiysem

"Turkden hırsız,namussuz turerse hemen kahret"
"Ulu Tanrım! Namussuz bir tek Turk yaratacagına dunyayı yık daha iyi"
Oguz Kagan'un duasından.

Acık soyleyeyim Bilge Kagan

ben o sekilde dans eden erkegin ve kadının namusunu sorgularım.

Bilge_Kagan
08-05-2007, 04:31 AM
Yahu el ele tutusup sallanmalarına bir sey dedigimiz yok zaten. Ama kafayı bulmus bir sekilde abes pozisyonlarda dans etmek gibi eylemleri yapan arkadasların korunacak bir yanı yok.

Yahu bir insan nasıl bir duygu icinde olmalıdır ki "evlenmeden" ve "milletin gozu onunde" o sekilde dans edebilir?

Tam olarak nasil bir dans sekli kastediyorsun anlayamadim. Benim bildigim kadin ve erkegin birbirine bagimli olarak dans ettigi tek sekil bildigimiz gelin damat dansidir.

İslam meselesine gelirsek bosanmak icin once evlenmen yani o sahsı "namusun" olarak alman gerek. Bu "bulustuk ayrıldık" meselesi degil "evlendik bosandık" meselesi.

O ornegi, insanlarin duygularinin degisken oldugunu Islam'in da kabul ettigini vurgulamak icin yazdim yoksa seneler surmus bir evliligin bitirilmesiyle birkac aylik bir iliskinin bitirilmesini ayni kefeye koymuyorum.

Simdi derseniz bana

Duruma salt kendi fikirlerin dogrultusunda bakip hareket ettiginden oturu bunu yapmaya hakkin yok. Elestirebilirsin, kotuleyebilirsin, ancak bunlarin bir siniri vardir. Kimseye kalkip da "namussuz", "ana/baba olamaz" diyemez, yargilayamazsin. Cizgiyi asmamayi bilmek gerek, seninle bir baskasinin kafasindaki namus kavrami farkli olabilir, fikir ayriliklarini kabullenmek fikir beyan etmek icin zorunluluktur.

"Turkden hırsız,namussuz turerse hemen kahret"
"Ulu Tanrım! Namussuz bir tek Turk yaratacagına dunyayı yık daha iyi"
Oguz Kagan'un duasından.

Boyle bir dua gercekte yok. Tipki sonradan uydurulmus mehter marslari gibi.

Sozlere gelirsek, birinci soze eyvallah, birsey dedigimiz yok da gunumuze bakarsak dua kabul olmamis gibi. :lol:

Ikinci sozse tamamen irkcilik. Bir irkin icsel sorunlarindan oturu o irkin bireylerinden birinin hem kendi irkinin hem de diger irklarin toptan helakini istemesi irkciligin da otesinde bir manyakliktir.

Bu arada, bu cumlelerde bahsedilen namus kavramiyla bizim "dans" vs. cercevesi icerisinde konustugumuz namus kavramindan farkli oldugunu goruyorsundur sanirim ?

Acık soyleyeyim Bilge Kagan

ben o sekilde dans eden erkegin ve kadının namusunu sorgularım.

Yapabilirsin, yaparsin. Ancak bir eylemin yapilabilir veya yapilmis olmasi onu hakli veya dogru kilmaz.

Mgas
08-05-2007, 04:36 AM
Tam olarak nasil bir dans sekli kastediyorsun anlayamadim. Benim bildigim kadin ve erkegin birbirine bagimli olarak dans ettigi tek sekil bildigimiz gelin damat dansidir.

Bu sebeple boyle dusunmen normal :) O son derece normal yahu :)

Duruma salt kendi fikirlerin dogrultusunda bakip hareket ettiginden oturu bunu yapmaya hakkin yok. Elestirebilirsin, kotuleyebilirsin, ancak bunlarin bir siniri vardir. Kimseye kalkip da "namussuz", "ana/baba olamaz" diyemez, yargilayamazsin. Cizgiyi asmamayi bilmek gerek, seninle bir baskasinin kafasindaki namus kavrami farkli olabilir, fikir ayriliklarini kabullenmek fikir beyan etmek icin zorunluluktur.

Bunu ne icin dedigimi anlaman icin evvela bahsettigim dans seklini gormen gerekli Bilge. Bilmen gerekli....

Bu arada, bu cumlelerde bahsedilen namus kavramiyla bizim "dans" vs. cercevesi icerisinde konustugumuz namus kavramindan farkli oldugunu goruyorsundur sanirim ?

Dedigimi anlaman icin evvela bahsettigim dans seklini gormen gerekli Bilge. Bilmen gerekli....

Yapabilirsin, yaparsin. Ancak bir eylemin yapilabilir veya yapilmis olmasi onu hakli veya dogru kilmaz.

Dedigimi anlaman icin evvela bahsettigim dans seklini gormen gerekli Bilge. Bilmen gerekli....

Bilge_Kagan
08-05-2007, 04:42 AM
Cok obsesif ( Turansoyu ? N'oluyor burda ?! ) bir ileti olmus :lol:

Mgas
08-05-2007, 04:54 AM
Cok obsesif ( Turansoyu ? N'oluyor burda ?! ) bir ileti olmus

Bilip bilmeden konusma Bilge. Bil bilge. Bilgeee :) (Bu da Demir Kagan'ın "Alpeeer"'i gibi oldu :D )

Bu obsesif'in Turkcesi "takınclı" degil miydi? Bilgeee :devil:

Bilge_Kagan
08-05-2007, 04:59 AM
dedigimi anlaman icin evvela bahsettigim dans seklini gormen gerekli Bilge. Bilmen gerekli....

Takmadin mi ? :lool:

Mgas
08-05-2007, 05:10 AM
Takmadin mi ?

Oyle diyorsan :shy:

Peki taktım :P

Demir Kağan
08-05-2007, 06:15 AM
Alper kay git olm. Gavur klipleri izleyip bize burda caka satma layn. O su bu shubuo bir yana Alperciiim sen olaya bir Anadolu genci kafasiyla bakiyorsun. Buraya bir gel, buralarda yat kalk, buranin insani ol (kisaca medenile$ lan ayu :lool:) bu tur seyleri gercekten yemek yemek gibi karsilayan insanlarin oldugunu goreceksin. Bu bar olaylarina ben feci kilim. Nefret ediyorum. Git muzigini dinle, hadi kalk biraz tepin, bre allahsiz tosbaa o birbirine girme nedir? ohh biraz da surdan olayi nedir? senin bacin yok mu? Bir de nasil danstan bahsedildigi de onemlidir, nitekim sevgiliyle duygusal bir parcada dans etmenin ayrimini yapmissindir cunku burada bahsettiklerimiz su ozenti kisim. O kadar hoplama ziplama istiyosaniz gelin pogo yapalim lan, yiyo mu?!!

binbirincigece
08-05-2007, 11:58 AM
Gecenlede bahar senliklerinde, universitedeydim. İlim ogrensin yurda yararlı olsun...niyetinde oldugumuz genclerimizin durumunu gorunce ben cok uzuldum. Yani gercekten cok uzuldum. Uzuntu yanından kini de getirdi elbet. Cogunun elinde bir bira, yerler bira atıkları...

"Saglam kafa saglam vucutta bulunur."

Ne guzel bir soz degil mi. Vucuduna sahip cıkmayıp uyusturan adam saglam bir kafaya sahip olur mu? Saglam bir kafaya sahip olmayan insan ne kalem tutabilir ne de silah :(

Niye bu kadar caba? Niye bu kadar sehit? Yarın obursu gun sahsım adıma konusuyorum bu vatan icin sehit olma serefine nasip olursam ben nasıl gozumu kapatırım?

Kimsenin ne sacına karısmaya yetkim var, ne etegine ne kızına ne de kulagındaki kupesine....

Ama soyle bir bakıyorum, bunlar benim gencim yahu hepsi universiteli cocuklar. Bu vatan bunların iste biz ne can verdiysek bunlara verdik. Ya bunlar

Bu cocuk erkek mi?

Bunun kızlıgı mı kalmıstır?

Belki biraz sert konusuyorum ama affedin.

Bakısları gevsemis, gozleri dusmus, yuzleri sararmıs, kulagında bir kupe, sacları havada uzerinde ingilizce fcuk you yazan bir t-shit, elinde bir bira....Bu mu bu vatanın gelecegi? Bunu ne ilim orduma alırım ne silahlı kuvvetlerime.

Rezillik diz boyu. Ayakta birbirine yapısmıs dans eden ciftler. Yani dusunuyorum yarın bu kız diyelim ki evlenecek. Yanında ki cocuk ile evlenmedi. Yani hadi cıktınız yolda bir kaza gecirdiniz cocuk oldu. Ya da cocuk kızı bıraktı gitti. Ee yarın bu kız ana olmayacak mı? Ana lafı o kadar kutsal ki. Benim vatanıma evlat yetistirecek ana bu mu? Ya da bir cocuga babalık yapacak baba bu mu?

"Seref ve namustan yoksun milletler er gec hurriyet ve bagımsızlıklarını kaybederler."

Simdi derseniz bana

Once de bahsettim

Kimsenin ne kupesine karısırım ne birasına...ama boylede sozumu sakınmam.

Ben yaratanın kendisine emanet ettigi vucudu uyusturup ihanet edenlere, vatanı yani namusumuzu nasıl emanet ederim?

En zoru da Türkiye'nin dört bir yanından toplanı gelen bu tip insanları aynı çatı altında, aynı kurallara uydurabilmek, yönetebilmek. Yaşayan bilir...

Mgas
08-25-2007, 11:16 AM
Az once sanırım "Barısrock" adıl altında duzenlenen bir rock festivalinden bir arkadasa yapılan ropartaja kulak kabarttım.

"Her sey hayır. Savasa,ırkcılıga,milliyecilige....kısaca hepsine karsıyız"

"-Peki neye karsı degilsiniz?"

"Aska,sevgiye,sekse...."

Bu zibidilerin sıfatlarını gorseniz birde. Oralarına buralarına demir monte ettirmisler, sıfatları kaymıs...

Eminim kendi golgelerinden korkuyorladır.

İste ben bu genclik yuzunden sisiyorum. İste ben bunun gibi zibidiler yuzunden endiseleniyorum. Daha once de soyledim.

Ne kursundan,ne fuzeden ne de olmekten korkuyorum. Korktugum sey bozulan genclik.

Daha o kadar toylar ki. Dunyadan, savastan, olumden....hicbir seyden anladıkları yok. Bira icmek, asık olmak ve seks yapmak....

Benim gencim iste boyle uyustu.

Cocukken soyle derdim. "Su an cennete gidecegimi bilsem ve deseler ki "vatan kurtulacak ve refaha kavusacak" kendi ellerimle dahi canımı alabilirim"

Simdi bunu diyemiyorum. Boyle olursem gozum acık gider, oraya gittigimde de bu vatana can calısanların yuzune bakamam.

Bu vatanın suyunu icen insan nasıl boyle davranabilir? Nasıl?

Yok. Turk erkegi delikanlı, Turk kızı hanımefendi olmalı. Vatanda yasyan herkes serefi icin yasamalı ve savasmalı.

Bir insan nasıl ask ve seks icin yasar? Bu nasıl bir gafletdiR?

weci
08-25-2007, 11:23 AM
Iyı hos cok guzel dusunulmus acılmıs bır kısımbu pekıı bu unıversıte hangısı? Bende kendı unıme bezettım bır an..
Yanı bu vatan ıcın sehıt olrusam demıssın ıyı hos yaın tatıle sahıl bolgelerıne gıttın mı hıc orda da olay aynı bugun dagda onlarca sehıt verırız Oralarda sex uyusturucu batajklıgı Dogru kım kım ıcın savasıyor kımın ıcın kan akıtıyor Kısacası bu devletın topragını yıne devlet babanın sevmedıgı fakır yetım koruyor Devletı hortumlayanlar da ogluna tanker alıyo Burslu okutuyor neler neler :(

eflatunn
08-29-2007, 06:37 AM
"Her sey hayır. Savasa,ırkcılıga,milliyecilige....kısaca hepsine karsıyız"

ÇARŞI'nın hesabına benzemiş bu biraz.
ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI. :cool:

Mgas
11-02-2007, 04:27 AM
Gelecegimizi benim gozumden gormeniz icin cok normal bir gunumu yazayım.

Sokaga iniyorum etrafıma bakıyorum. Uzerinde ingilizce yazılı elbiseler giymis zibidiler, hatta bazılarında gavurlar ulkelerinin armaları var, bazı gerizekalılarda mafya takılıyorlar...

Polis'in devriyeyle yerini terk edip bir kızın pesine dustugune tanık oldum. Bunu yapan devletin silahlı yaptırım gucu "polis"

Bunların bir de muhabbeti var ki aman Allahım...

Yani erkeklerin etek altı bayanlarımızın ise etek markası muhabbeti...:)

Yahu ben neden o "Turk Genci" ni goremiyorum. Yani gecenlerde 29 Ekim'de sagolsun bir komutanımızın esi beni cesitli degerlerim konusunda davranısları ve ovguleri cok mesut etti ancak ben bu duruma cok uzuldum. Yani benim kendimde yasattıgım vasıflar olaganustu seyler degil. Ben herkes gibi normal bir insanım. 999 ıq'um 6 metre boyum falan yok :D Normal zekalı bir vatandasım. Yani bu vasıflarım sebebi ile ovulmek acımdan acayip uzuntu vericiydi. Yani bunlar zaten temel, olmalı ben otesinde bir sey yapmadım, olması gerekeni yaptım bunun icin ovguyu aldıysam dusunun yani olması gerekeni yapmayan insanların coklugunu...

Yani bu sey gibi "korler diyarında kral, tek gozu olan adammıs"

Cok acı verici. Kudretini yitiren milletim!

http://magas.siyahport.com/kudretini-yitiren-milletim.html

Genclik okumuyor mu? Okuyor. Kimi? Gavuru. Okumasın mı? İlim Cinde de olsun ogrensin? Eee ? Ama once kendi ilimlerini....

Avrupai tarza burunmek de ne demekmis? Biz Turk'uz. Avrupalı bize burunsun. Avrupalı modernmis de benim salvarım, sarıgım gericiymis. Avrupalının fesi modermiste, smokini varmıstı, kısa etek giyiyormusta...

Ben Turk'um. Benim giyinme kulturum mu yok? Niye avrupai tarza buruneyim, avrupai olmak ihanettir. AB ye gitmek avrupalı olmak degil cıkar dostluklarımızı pekistirmektir.

Su an godugum kulturumuzden vazgecip avrupa ozentisi olma isinidir.

Bakın Ata'nın cok guzel sozleri vardır, Ata bize avrupalı olun demedi. Modernlesmek isi cok dogrudur, evet modernelelim ama Turk gibi moderneleselim, avruplı gibi olmayalım.

Turk isem Turk'e yakısır giyinirim, Turk'e yakısır konusurum, Turkluge yakısır dusunurum.

Ben Avrupalı degilim. Avrupalı kot mu giyiyor? Ben giymem, kendi pantolonumu giyerim, bu kadar basittir.

Avrupanın modernligini gorelim Osmanlını yaptıgı hataya dusmeyelim ama Avrupalının modernligine de burunmeyelim.

Doguya gitsen batılı batıya gitsen dogulu mu diyorlar? Eger sen vasıflarını kazanırsa "Turk" derler.

binbirincigece
11-04-2007, 06:41 AM
Geleceğimiz diye feryat ederken; daha çok unutulan geçmişimiz diyoruz. Yahya Kemal'in dediği gibi aslında;Ne harabi, ne harabatiyiz;
Kökü mazide olan bir atiyiz...

Bahsettiğin manzaralar maalesef atasından kopuk yaşayan bir neslin tutunacak dal arayışlarıdır. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin.

Mgas
11-04-2007, 07:18 AM
Ha bu arada gozume carpan digr bir rezillik cocuklara koyulan isimler. Bazen karsılasıyorum oyle sacma isimler koyulmus ki...Hatta Gosteri Adamı Beyazıt'ın dedigi bir sey vardı "Cisilsu,Pıtırıcan..." :D

Yani ismin bir anlamı olmalı

Bir ismim Hz. Ali'den gelir. Hz.Ali'nin o savas gucu ile esinlenir.

Diger ismim

Anlamı cesur asker, kahraman asker olan

İsmin bir onemi olmalı. Kisiyi yansıtlamlı. Kopege isim verir gibi "ayy buna da su isimi verelim.."demekle olmaz.

Yani kisiye bir isim verilir ve kisinin o isme layık olması gerekir. O isim anlamında hareket eder cunku o isim mantıgında egitilmistir. Bir bebeye bir isim vermek onun hayatına verecegin sekilin etiketi gibidir.

Demir Kağan
11-04-2007, 11:31 AM
Alper, peygamber mi olayim ben o zaman? :mrgreen:

Mgas
11-04-2007, 11:41 AM
Alper, peygamber mi olayim ben o zaman?

Benim ismim Hz.Ali'den esinlenmis ben peygamber mi olacagım diyorum ? İsmim Hz.Aliden gelir cunku onun askerliginden esinlenilmistir.

Acaba seninki neysen esinlenildi? Ama belki kelime anlamıdır Muhammed

Pek çok tekrar tekrar övülmüş, medhedilmiş

anlamına gelir ismin.

Yani gercekten kaybetmeye yuz tuttugumuz bir deger bu Demir. Yani Kahpe Bizans'da bile izlemissinizdir

"Senin adın Yetis Bey olsun zorda kalana yetisesin, Senin adın Gavur Bey olsun...:lol:"

Bu tip degerlemimizi kaybetmemeli...

Demir Kağan
11-04-2007, 11:58 AM
Alper, Ali peygamber degildi. :mrgreen:

binbirincigece
11-04-2007, 12:13 PM
Buyrun buradan yakın :lol: bahadır
isimSavaşlarda gücü ve yılmazlığıyla üstünlük kazanan veya yiğitlik gösteren kimse, batur.

Mgas
11-04-2007, 12:13 PM
Alper, Ali peygamber degildi.

Hadi yav? Gercekten mi :lol:

Sen tam olarak anladın beni demi Demir ?

Mgas
01-23-2008, 02:57 PM
Baska bir konuya daha degineyim. Su meshur,sacma,zırvalık otesi...arkadaslık siteleri :) Bunların icine facebook'u da alın.

Bakın mesala bunları bazı arkadaslık sitelerinden alıyorum

Yatak odanızda bulundurduğunuz 3 şey (Yatak,yorgan,yastık...falandan bahsediyorlar olsa gerek. Hangi ustunzekalı arkadaslar hazırlıyor acaba bunları ve acaba hangi ustun zekalı arkadaslar bunların sitelerinde arkadas arıyorlar)
Sizi en iyi anlatan hayvan
10 milyon dolarınız olsa ne yapardınız
.......

Birde su aradıgım kisi meselesi var ki o bambaska bir komedi...

Bir arkadaslık sitesinde aynen su sekilde yazmıs bayanın (kendisi oyle demis :) ) teki

Aradıgım Sey : Erkek :shock:

Efenim su aradıgınız ozellikler bolumune gecelim

Boy Aralığı
Kilo Aralığı
Mesleği
Medeni Durumu (Sıkların arasında farketmez, ayrı yasıyor...faldanda var. Sapıklık resmen)
Göz rengi
Saç rengi
Vücut yapısı
Eğitimi
Bildiği diller
Aylık geliri
Çocuk durumu
Etnik Koken

.......

Boyle gidiyor. Acaba diyorum istedigim ozellikleri mektupla yollasam kargoyla istedigim turden bir MAL gonderirler mi acaba? Resmen insanlar bur zırvalıklarla kendilerini mal ediyorlar. Bu etikete bakmak gibi bir sey. Peynir alacagım yaglı mı tam yaglı mı...gibi bir durum. Aynı zamanda kendisine de bir etiket yapıstıyor yani "boyum,kilom,gozum,duzum...diye :)"

Bu resmen mallasmak. Remsen kendini mal gibi gosteriyorsun. Cok yazık ben sahsen cok trajedik buluyorum. Allah seni insan diye yaratacak sen kendini mal yapacaksın...yazık. İnsanda bir "insanlık gururu" olacak.

İsin hic anlamadım yanı ise arkadas arıyorsan cık sokakta 3d insanlar uzerinde ara :D Cidden oradan arkadas arayacak kadar dustuysen psikolojik sorunların ya da kendine bir guvensizligin falan olmalı. Sokaklar insan kaynıyor lan!

oğuz
01-24-2008, 01:00 AM
Mgas senin ne işin var o sitelerde ? Hayırdır ne arayorsun ? Malatyanın çivisimi çıktı :mrgreen:

Mgas
01-24-2008, 02:00 AM
Mgas senin ne işin var o sitelerde ? Hayırdır ne arayorsun ? Malatyanın çivisimi çıktı

Yazı hazırlıyoruz,aratstırma yapıyoruz heralde...Allahallla

Malatyanın civisi cıkmaz :D

oğuz
01-24-2008, 02:14 AM
Yazı hazırlıyoruz,aratstırma yapıyoruz heralde...Allahallla

Malatyanın civisi cıkmaz :D

Görsel meteryal varmı elinde :mrgreen:

Mgas
01-24-2008, 02:28 AM
Görsel meteryal varmı elinde

Elimin icinde bulunması gerekiyor mu :mrgreen:

oğuz
01-24-2008, 02:30 AM
Elimin icinde bulunması gerekiyor mu :mrgreen:

Elinin dışındada olsa oda olur :lol:

Mgas
01-24-2008, 02:33 AM
Elinin dışındada olsa oda olur

Elimin dısında bulunacaksa niye materyal edinineyim :lol:

oğuz
01-24-2008, 02:51 AM
Elimin dısında bulunacaksa niye materyal edinineyim :lol:

Tarz meselesi :mrgreen:

Mgas
01-24-2008, 03:07 AM
Tarz meselesi

Entelektuel gorunmek icin kitapla dolasmak gibi :D

Yok benim tarzım degil. Ben kitabı okumak icin alırım :mrgreen:

Elimde malum materyal yok. Malla mulkle pek ugrasmayı da sevmem :D

Sol cennetin ırmakları, akar "Allah" deyu deyu
Cıkmıs islam bulbulleri, oter "Allah" deyu deyu

Ben takva yapmaya kasıyorum malla mulkle ne isim olacak. Allah bilir halen takva seviyemiz padawandır. En azından Jedi olalım olmeden be!