View Full Version : Teselli Pinari, Sabir Memesi...
yavuz
08-03-2007, 06:46 AM
07-25-2007, 03:31 PM
Allah’im! Sevenleri kavustur…
07-28-2007, 02:04 PM
Allah’im! Sevenleri tez zamanda bulustur…
07-30-2007, 11:50 PM
Allah’im! Digerlerini gectim; tek beni sevdigime kavustur yeter…
08-01-2007, 10:10 AM
Allah’im! Sevenleri olsun ayirma, sevgilerini arttir…
08-01-2007, 01:00 PM
Allah’im! Bir duami da kabul et…
(Sonrasi? Ya intihar, ya tevekkul… Beni taniyanlar bilir ki; intihar aklimin ucundan gectigi vakit, depresyondayim demektir! Gecti mi? Bir an… Daha sonrasi? Yine kadere egilen boyun; solgun guller gibi… Narinliginden hicbir sey kaybetmeden. Yine dokunsan aglayacak halde!)
Dualarim ilk basta iyimserdi,
Umudumu yitirdim yavas yavas.
Bilenler hep takma kafana derdi,
N'apayim, taktim bir kere arkadas!..
Basa dondu tekrar ayni dualar,
Mutlu mu olacagim sanki? Kalsin!
Bozuk bir plak gibi tekrar tekrar,
Sarkinin o en guzel yeri calsin...
Birkac gun once / M.Yavuz
En son olanlar var bir de... Onlari yazmaya kalkismak bile kotu ve aci verici... :cry:
(Bir de Necip Fazil'in Cile'si var... Benzer birsey miydi benimkine acaba?)
Olm ne intiharı lem ? Allah verir Allah alır. Emanete hiyanet yakısmaz bize. Ha! Yer ve zamanı gelir kendini daha yuce bir sey icin feda edersin o bambaska bir seydir.
Yanısıra
Daha yasın kucuk. Cok sey gorursun insallah iyi seyler gorursun. İnsanlar neleeer neleer cekiyorlar. Bosuna isyanı aklının ucuna getirme. Otur haline sukret.
Gecen eski bir arakadas ile gorustum cocugun cigerlerinden kan gelmeye baslamıstı. Olecegini bile bile devam ediyor. Hem yası 18 bile degil.
Yavuz belki cok dert gormedim ama duymussundur. Onları dusun sukret. Sana bosver demiyorum. Sen su senin konuyu aydınlat. Senin sevgilinin yası kac?
yavuz
08-03-2007, 07:16 AM
Sevgilimle ayni sehirde degiliz... O Denizli'de, ben Usaktayim...
Ayni sehirde olabilseydik, zaten hersey cok daha guzel olurdu.
Ayni yastayiz; 16...
Anasi-babasi da kavga ediyo surekli. Kiz bu yuzden intihar etmis gecen yil.
Ondan onceki senelerde uyusturucu kullaniyomus, ne yapsin! Asker kizi, maneviyattan uzak yetismis.
Hala da birakamamis uyusturucuyu...
Uyusturucuyu ailesinin ogrendigi zamanlar, yakin bir arkadasi da intihar etmis. O kurtulamamis.
Kiz bundan cok etkilenmis.
Hala da 2 ayda bir hastaneye gidip tedavi goruyormus kizcagiz.
Bu kadar.
Arkadasını gommek zordur, hem de intihar etmisse icine oturur.
Aile yasantısı cocuklar icin cok onemli. Cabuk etkileniyorlar. Hem de kız cocugu erkek cocugu gibi dirayetli davranamayabilir.
Tedavisi acıdır. Maddeden arınmak gerekiyor, arındıktan sonra dahi baslayabiliyor sahıs. Ama sunu soyleyeyim cok insan var denemis bırakmıs. Hatta ABD li siyasetcilere anket gibi bir sey yapmıslardı "uyusturucu kullandız mı?" gibi. Yani gunumuzde ne yazık ki normal bir sey gibi bu. Yani "kurtulamaz" diye bir durum yok aile destegi cok onemli.
İnsallah kurtulur ama bu arınma isini 18 den once yapması cok coook onemli.
İnsallah kurtulur ama bu arınma isini 18 den once yapması cok coook onemli.
Bunu da dedik bari sebebini acıklayalım.
Sayet erken zamanda maddeden vazgecmezse maddeyi bıraksa dahi geri kalan omurunu depresyonlar icinde gecirir. Normal bir insana oranla cok az mutlu olur. Git gide onun serotonin algılıyan portları icine gomuluyor.
Sevgilimle ayni sehirde degiliz... O Denizli'de, ben Usaktayim...
Ayni sehirde olabilseydik, zaten hersey cok daha guzel olurdu.
Ayni yastayiz; 16...
Anasi-babasi da kavga ediyo surekli. Kiz bu yuzden intihar etmis gecen yil.
Ondan onceki senelerde uyusturucu kullaniyomus, ne yapsin! Asker kizi, maneviyattan uzak yetismis.
Hala da birakamamis uyusturucuyu...
Uyusturucuyu ailesinin ogrendigi zamanlar, yakin bir arkadasi da intihar etmis. O kurtulamamis.
Kiz bundan cok etkilenmis.
Hala da 2 ayda bir hastaneye gidip tedavi goruyormus kizcagiz.
Bu kadar.
Gerçekten Zor Bir Durum Yavuzcum Ama Sen Elinden Geldiğince Destek Ol Sakın Umutsuzluğa Kapilma..
Benim Bu İllet Yüzünden Ölen Arkadaşimda Oldu , Birakipta Yeniden Arkadaşlarimda Var..
İmkansiz Birşey Değil Kurtulmak Ama Acıkcasi Zor..
Son Derece Sabir ve İlgi İstiyor..
Bir İnsan Hayati İçin Böyle Güzel Sevgiler İçin Değer..
yavuz
08-03-2007, 08:04 AM
Maddeden arınmak gerekiyor
Yanlis anlasilmasin ama; "Asker kizi"ni maddeden ayirmak zor olsa gerek. Benim ettigim laflari tinlamiyo bile. Hayirlisi... :rolleyes:
yavuz
08-03-2007, 08:05 AM
Olm ne intiharı lem ? Allah verir Allah alır. Emanete hiyanet yakısmaz bize. Ha! Yer ve zamanı gelir kendini daha yuce bir sey icin feda edersin o bambaska bir seydir.
Bir an gecti aklimdan, sonra ben de bunlari dusundum...
Yanlis anlasilmasin ama; "Asker kizi"ni maddeden ayirmak zor olsa gerek. Benim ettigim laflari tinlamiyo bile. Hayirlisi...
Benimde bir hocam vardı "asker karısı"... Bilirim Yavuz bu tipleri bilirim.
Ama bir komsum da vardı kendisi askerdi ailesi cok iyiydi. Aramız cok iyiydi. Lojmana hak kazandılar oraya gectiler.
Kur_Sad
08-03-2007, 04:10 PM
Aşk Acısı güzeldir...Eğer çektiğin acı güzel değilse o aşk acısı değildir...
Manevi rahatsızlıkların çaresini madde aleminde bulamazsın..Sana tavsiye edebileceğim şey bol Kur'an okumak, nafile ibadeti artırmak ve Esma'ül Hüsna'yı bol tesbih etmektir...Senin durumun için "Ya Sabır" , "Ya Nur" ve "Ya Gaffar" uygun düşer sanırım...Bir de maddi-manevi musibetlere karşı güçlenmek için "Ya Kaviyy" bire birdir...
Bunları eminim sen de biliyorsundur ancak göz bir kez gaflete düşmeyegörsün.tepetaklak olur insan çok kısa zamanda kendini tanıyamaz hale gelirsin.Dünyayı çok arzulama kalbi karartır gözü kapatır...
Bunların hepsi yaşayarak öğrendiğim şeyler...Çok başarılı olmasam da bazı sınavları atlattığımı düşünüyorum.Sen de atlatırsın inşallah.Allah yar ve yardımcın olsun...
doğan
08-03-2007, 04:34 PM
Acının insanı olgunlastirdigini,
Sabrın sakinleştirdiğini,
Zamanınsa durgunlaştırdığını, gördüm.
inşaallah acını büyüklüğü zamanla seni fazla durgunlaştırmaz.
binbirincigece
08-04-2007, 04:33 AM
ne yapsin! Asker kizi, maneviyattan uzak yetismis.
Sözlerine dikkat et, bunlar ağır ithamlar. Bilip bilmeden konuşma.
binbirincigece
08-04-2007, 04:36 AM
Ama bir komsum da vardı kendisi askerdi ailesi cok iyiydi. Aramız cok iyiydi. Lojmana hak kazandılar oraya gectiler.
Hele şükür kadirşinas bir yorum; teşekkürler
eflatunn
08-04-2007, 09:01 AM
Asker kizi, maneviyattan uzak yetismis.
Yapma Yavuz bunun asker kızı olmakla ne alakası var.
Asker çocuğu olmadığı halde maneviyattan yoksun yetişen birçok insan var.
Zannediyormusun ki şehit cenazelerinde bulunan askerler hiç birşey hissetmiyor.
Asker olabilirller ama duygusuz insan yığınları değiller.
Sevgiyi göstermekte mesele.
Bir askerin sevgisiz, soguk bir durusu olabilir bu sartların gerekliliginden oturudur. Bu durusu elbette ailesine olumlu yansımayabilir. Yani bir bebegi eline alıp "ooo cucucucucu...." seklinde sevmek pek uymaz.
Zaten ozde katı bir disiplin anlayısı var. Bu sebeple cok da sevgi ile buyumeyebilir.
Sanırım bu durumda en buyuk gorev "anne" ye kalıyor. Hos asker adam karısına da pek sevgi yansıtmayabilir bu durumda aile ici sorunlarda cıkabilir. Yani "anne" nin hep altdan alması bu esnada cocugu iyi yetistirmesi.....
Off zor olsa bu annelerin isi :)
yavuz
08-04-2007, 09:36 AM
Ulan ne alakasiz konulara girdiniz boyle ya...
Asker ailelerinin maneviyati az oluyo, var mi? Kim itiraz edebilir? Boyle bu.
Yavuz
Asker olmanın ozunda bir "vatan sevdası" var. Eger askerin ozunde bu varsa maneviyat az olmaz ama degisik sekillerde olur elbet.
eflatunn
08-04-2007, 09:49 AM
Mecburen.
Maneviyat az olmuyor.
Ancak bunu göstermede eksiklik oluyor.
Peki bu doğru mu? tabiki değil.Ama hepsi de aynı değil.
doğan
08-04-2007, 03:11 PM
yavuz kardesim,
durum aslinda askerlerden cok askeriyenin bazi tutum ve uygulamalarından kaynaklaniyor. askeriyenin kurum olarak cizdigi sekil daha cok laiklik ilkesine oturuyo. Dine de karismiyo dini de kendine karistirmiyo.
bu icindeki herkesin ole olcagi anlamına gelmez ama belli kaliplarin da olusmasina zemin hazirliyor.
Maneviyat az olmuyor.
Ancak bunu göstermede eksiklik oluyor.
Peki bu doğru mu? tabiki değil.Ama hepsi de aynı değil.
eflatunun dedigi gibi maneviyat az degil ama on planda kesin degil.
Aslinda ana konuyla da alakali olarak, bolgelerimiz arasifndaki farkliliklarda insanlarin yetisme tarzinin farkli olmasina neden olusturuyor.
bati, orta ve dogu anadolunun aile birey yasantisinda farkliliklar hemen goze carpar.
Alparslan
08-05-2007, 06:32 AM
Yavuz madem ki delikanlisin...Madem ki asiksin...Madem ki Turk iklimindesin...
YouTube - Abdurrahman KIZILAY-Dede gene yüz aydır-Yazmalı gelin
seyret, bu kiyagimida unutma...
Demir Kağan
08-05-2007, 06:38 AM
Var evladim, her bilmedigin seye atlama. Kac tane asker ailesi tanidin? Kac tanesiyle gorusuyorsun? Kulaktan dolma bilgilerle cikma karsimiza.
Atropatena
08-06-2007, 12:37 AM
Basha dushmedim, sizde niye ele fikirleshirler ki, asker qizi mutleq maneviyyatdan uzaq olmalidir ? Onlarin digerlerinden ferqi nedir ki?
Alparslan
08-06-2007, 01:09 AM
Basha dushmedim, sizde niye ele fikirleshirler ki, asker qizi mutleq maneviyyatdan uzaq olmalidir ? Onlarin digerlerinden ferqi nedir ki?
Simdi bizde soyle diyirler ki, atasi esker olan usagin maneviyyati az olar. Nicun dersen, diyirler ki esker kutlama-toren ediyir serefe sarap gadehi kaldiriyir... Esker usagini Imam Hatiplere zinhar yollamiyir...Esker usagi hep bati kulturunde kaliyir...
Simdi dusunursek bu suclamalari bakmak lazim, benim asker tanidiklarim var ve sordum kendi cevaplarim var ama burada ailesi asker olan varsa aciklasin bi zahmet:
-Asker insan 5 vakit namaz kilmak isterse ne olur?
-Asker adam cemaatle namaz kilabilir mi?
-Asker esi basini ortebilir mi?
-Asker ailesini her baloya goturmeye mecbur mu?
-Gittikleri her toren sirasinda alkol servisi yapiliyor mu? oyleyse neden?
-Neden askeriye de bati kulturu hakim imaji var?
-Askere alinirken birisi ailesinde imam hatipli yada basi kapali yada sakalli birisi varsa sizce askeriyeye girebilir mi?
Bu sorularin cevabi ne olursa olsun(sorulabiliyor olmasi halk arasinda yeterli kanittir) askeriye hakkinda din-diyanet zayif imaji var demektir. Peki askeriye bu imaji degistirme(Duzeltme diyelim) niyetinde mi? 80 deki kadrolardan sonra mumkun gormuyorum. Askeriye her zaman cok kuvvetli olmali ama asla belli bir kesimin gudumunde olmadan. Cunku son sefer askeriyeyi yanina cekmeye calisti ADD gibi dumen gruplar ve hemen ardindan gelen OTEKI iktidarin zaferi ile sanki halk orduya muhtira vemis havasi olusturuldu. Birakin askerde cocuklardan isteyen namazini kilsin isteyen kilmasin, ama propaganda yaptirmayin. Halk ile orduyu karsi karsiya getirmeye calisanlarin ekmegine yag surmeyin kardesim. Ben degilmiyim yesillerde surunurken sebepsiz yere kufur yiyen? Ben degilmiyim canini verecek olan? E benim annemi yemin torenime sokmayan zihniyetin ta anasini ..... Ulan benim annem terorist mi? Isteyen mini etekle gelsin beni ilgilendirmez ama babam sakalli diye iceri almayacaksin oyle mi? Eeee cenazemide verme sehit dusersem...Kore gazisi amcanin sakallarini kestirmisler havalaninda...Garibim oturmus aglamis, koymus demekki...Hacdan beri kestirmemistim ama muhim degil dedi, yine sitem etmedi. Sen bu adama bile iskence edecek zihniyetteki adamlari at ordudan, bi guzel de yargila...Bak bakalim asker kizi soyle oglu boyle diyen kalabiliyomu? Yada iktidara gelmek icin asker bizi ezdi diyip duygu somurusu yapan...Asabim bozuldu sabah sabah, memeden nereye geldik bea:evil::evil::evil:
yavuz
08-06-2007, 01:13 AM
Asabim bozuldu sabah sabah, memeden nereye geldik bea:evil::evil::evil:
Benim de bozuldu; dertten yanmisim ben, paylasiyorum... Millet kendi derdinde! :rolleyes:
chepny
08-06-2007, 11:02 AM
Aşk zayıflıktır...
Aşk zayıflığın ifadesi ve sembolüdür...
Dikkat ettiyseniz, insan genellikle zayıf olduğu zamanlarda aşık olur...
Aşk kısa süreli mutluluk vermekle birlikte, zaman içinde hem aşık olan, hem de aşık olunan kişi için rahatsızlık verici bir duruma dönüşür...
En makul olan, sağlam gerekçelere dayanan karşılıklı sevgidir. Yani insan karşısındaki insanı niçin sevdiği sorusuna gerçekçi ve sağlam cevaplar verebiliyorsa, o sevgi uzun sürecek demektir. Ve hayal kırıklığı riski de bir o kadar az olacaktır...
Hadi başlayalım beyin jimnastiğine...
Sevgilimizi niçin seviyoruz?
yavuz
08-06-2007, 11:07 AM
Sozumden cikmiyor, baska sevebilecegim kiz yok, beni sevebilecek baska kiz da yok, her seyi uzakta oldugumuz icin acik acik konusabiliyoruz, gecirdigi sikintilar sebebiyle O'nun mutlu olmasi gerekiyor, benim de mutlu olmam gerek, ben olmazsam o, o olmazsa ben universiteyi kazanma sevkine sahip olmayiz, kara sevdaya tutuldum vs. vs. :rolleyes:
chepny
08-06-2007, 11:25 AM
Sozumden cikmiyor, baska sevebilecegim kiz yok, beni sevebilecek baska kiz da yok, her seyi uzakta oldugumuz icin acik acik konusabiliyoruz, gecirdigi sikintilar sebebiyle O'nun mutlu olmasi gerekiyor, benim de mutlu olmam gerek, ben olmazsam o, o olmazsa ben universiteyi kazanma sevkine sahip olmayiz, kara sevdaya tutuldum vs. vs. :rolleyes:
Sen en iyisi sadece niçin acı çektiğini sorgula :D
Sevgili deyince aklınıza hemen "insan" gelmesin. Vatan da bir sevgilidir. Vatan'ı ne icin seviyoruz? Cunku vatan namusumuz? İnsan namusunu ne icin sever? Cunku namusu icin yasar. Serefimizle yasayı sevdigimiz icin sevgilimizi seviyoruz ;)
yavuz
08-09-2007, 12:40 PM
Sen en iyisi sadece niçin acı çektiğini sorgula :D
Nuksetmeye basladi kafamdaki agrilar hafif hafif yeniden... :rolleyes:
Uyusturucu dedin miydi, basim allak bullak oluyor ya... :cry:
Hanedan
08-09-2007, 02:07 PM
Aşk acını anlıyorum kardeşim..Çok acıttığınıda biliyorum.. Yüreğinin parçalandığını derin derin nefes aldığını off off çektiğinide biliyorum. Ama bu böyle gitmez. Kafandaki soruları çözmen gerek.Ya tamam ya devam diyebilmen gerek. Tamam dersen ilacı zaman, devam dersen sabır. Gerisi sana kalmış.
Yinede bunu ya tek başına, yada sevdiğinle beraber çözeceksiniz.
Aşk acını anlıyorum kardeşim..Çok acıttığınıda biliyorum.. Yüreğinin parçalandığını derin derin nefes aldığını off off çektiğinide biliyorum
Bos isler bos....
Laflara bakın asker kızı maneviyattan uzak falan .Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular ın 17 yaşındaki kızı Vildan Kutlular ın eroinden olmesini unutmayin . Benim alilemdede asker var bir kurmay albay birde binbasi aile duzenleride cok iyi maneviyattan uzaklik diye birsey soz konusu degil .
Demir Kağan
08-10-2007, 03:07 AM
Noktalama isaretleri guzel seylerdir METE. :)
Dogru soyluyorsunda nedense hep acele ediyorum yazarken dikkatte etmiyorum .
yavuz
08-10-2007, 05:42 AM
Nefretini kusarken fazla acele etme derim ben... Kullanmadigin noktalar arkandan aglayip, isler cevirebilir, dikkat et!
"Sana ne" diyebilirsin sen de tabii buna...
Ben senden once davranayim; benim basligimdan sana ne?
Begenmiyorsan benim actigim basliklari gormezden gel.
Herkese acik bir forum bu yazdigin seylere dikkat edeceksin kendi sorununu anlatirkan askere dil uzatmayacaksin .
Dikkat edersen senin sorununla ilgili hicbirsey demedim nefreti kusmakla bir alakasi yok.
yavuz
08-10-2007, 08:00 AM
Herkese acik bir forum bu yazdigin seylere dikkat edeceksin kendi sorununu anlatirkan askere dil uzatmayacaksin .
Dikkat edersen senin sorununla ilgili hicbirsey demedim nefreti kusmakla bir alakasi yok.
METE son 2 aydir senin yazdiklarini okumadim...
BOZ-OK
08-10-2007, 11:51 AM
Laflara bakın asker kızı maneviyattan uzak falan .Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular ın 17 yaşındaki kızı Vildan Kutlular ın eroinden olmesini unutmayin . Benim alilemdede asker var bir kurmay albay birde binbasi aile duzenleride cok iyi maneviyattan uzaklik diye birsey soz konusu degil .
O kizi cok iyi tanirdim METE ve daha olmeden bir gun once gormustum kendisini... Sadece uyusturucu olsa neyse, durumu gercekten kotuydu... Oralarda kendine gore bir sayginligi olan ve sozu dinlenen bir kisi olarak karsima alip konustugum da olmustur kendine ceki duzen vermesi icin... Yazik ki ona yardim edemedim ama bir seyi cok iyi biliyorum ki dustugu durumun tek sorumlusu ailesi ve ozellikle de ona sahip cikmak yerine yok var sayan babasidir... Child in time rahmetlinin en sevdigi sarkiydi...
O kizi cok iyi tanirdim METE ve daha olmeden bir gun once gormustum kendisini... Sadece uyusturucu olsa neyse, durumu gercekten kotuydu... Oralarda kendine gore bir sayginligi olan ve sozu dinlenen bir kisi olarak karsima alip konustugum da olmustur kendine ceki duzen vermesi icin... Yazik ki ona yardim edemedim ama bir seyi cok iyi biliyorum ki dustugu durumun tek sorumlusu ailesi ve ozellikle de ona sahip cikmak yerine yok var sayan babasidir... Child in time rahmetlinin en sevdigi sarkiydi...
Ailesinin sorumlu oldugunu dini baskilardan bunalip ozgur yasayamamanin yuzunden kendini uyusturucuya vermis oldugunu o zamanlar gazetelerden okumustum ALLAH rahmet eylesin .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.