View Full Version : Turan Vs. Çin Kim kazanir.
ErGeNeKoN
08-03-2007, 02:05 PM
Sizce Bu savasta kim galip cikar?
Who will win?
Redd-i İlhak
08-03-2007, 03:49 PM
Hangi anlamda kazanmak ?
Savaş anlamındaysa kan gövdeyi götürür yenen çıkmaz ;)
Çin tüm ordularını Orta Asyanın batısına çıkardı mı temizlemek biraz değil çok zor olur :lol:
Kültürel Anlamda da kazanan pek olmaz ;)
Türk uygarlığı ve Çin Uygarlığı çok eskidir ve birini seçmenin imkanı yoktur
ve son birşey Çin Ordularıyla karşımıza dikildiğinde o Türkiye'nin yanına yazdıklarının çoğu ortadan kaybolur.Bi Moğolistan kalır o kadar ;)
Kur_Sad
08-03-2007, 04:52 PM
Amerika kazanır bu savaşı :D
Bu savası simsarlar kazanır :) İki taraf da kan kaybeder gozu acıklar parayı goturur ;)
doğan
08-03-2007, 05:24 PM
Büyük devletlerin topla tufekle bombayla savasmasi bana artik fantasy gibi geliyor :D
Kitle imha silahlarinin yayginlasması, savaslarin yonunu har an degistirebilir.
bu sebeplerle savas delilikten başka birsey degil.
tabiki bu demek degil, silahimiz olmasin askerimiz olmasin.
cagimizda,
sadece askeri gucunuzun olmasi, dunayaya yon vermenize degil kendi hakalrinizi almaya bile yetmiyebiliyor.
Ekonominizin dunya dengelerini degistirebilecek capta olmasi gerekli.sadece ekonominizin de guclu olmasi bir sey ifade etmez.
Almanya ve Japonya nın ekonomileri cok guclu oldugu halde, dunya siyasetine etkileri Amerikayla kıyaslanamaz.
chepny
08-04-2007, 04:37 AM
Çin Ordularıyla karşımıza dikildiğinde o Türkiye'nin yanına yazdıklarının çoğu ortadan kaybolur.Bi Moğolistan kalır o kadar ;)
Moğolistanın nüfusu hakkında bir bilgin yok herhalde :lool:
Sizin izmir'in nüfusu bile Moğolistan nüfusundan fazladır belki :D
yavuz
08-04-2007, 04:39 AM
Turan'da Mogollarin isi yok. Cin'i destekliyom ben bu savasta. :lol:
(Guldum nihayet...)
Alparslan
08-04-2007, 05:04 AM
Bence bu bilgisayar oyunlari yeni nesli cok kotu yonde etkilemis...Pikachuya ozenip camdan ucanlar varsa memleketimde bu fantazileri de hos karsilamak gerek herhalde...Bu arada savasacaksakta D.Turkistan istiklali ici savasirdik 80-100 yildir...ama nerdeeeeeeee...Simdi ne icin savasicakmisiz? Plastik oyuncaklari bize pahali sattilar diye mi???
Redd-i İlhak
08-04-2007, 05:10 AM
Moğolistanın nüfusu hakkında bir bilgin yok herhalde :lool:
Sizin izmir'in nüfusu bile Moğolistan nüfusundan fazladır belki :D
nüfusla ne alakası var :lol:
sadece yanımızda durabilecek bir ülke dedim o kadar ;)
chepny
08-04-2007, 05:22 AM
nüfusla ne alakası var :lol:
sadece yanımızda durabilecek bir ülke dedim o kadar ;)
Moğolistan hiçbir ülkenin yanında durabilecek durumda değildir ne yazıkki...
Çin'in kuzeyinde "Nei Mongol" diye bir eyalet vardır. En çok moğol Çinde yaşar. Uygurlar birkaç defa ayaklandı. Hatta geçici olarak bağımsızlık bile kazandılar. Ama Çindeki moğolların nüfusu Uygurlardan fazla olmasına rağmen hiç ayaklanmadılar...
binbirincigece
08-04-2007, 05:27 AM
a. Dostluk kazanır
b. İyi olan kazanır
c. Şansımız % 51
d. Hepsi
e. Hiçbiri
Bence...bu bir kazan-kazan ikilemi, iki taraf da kazanır :D :D
yavuz
08-04-2007, 05:29 AM
Kazanmak neye yarar ki; kaybeden oldugunda?.. :cool:
Turan vs Cin olursa n'olur bilmem ama
Turkiye vs CİN olursa savas olarak (ekonomi vs...saymıyorum) zafer bizimdir.
Biz kazanırız. O kadar. Belki yeniliriz, ama kazanırız.
Yıldız
08-04-2007, 06:38 AM
forumdan çıkıp gerilla savaşaı yapalım çinle o zaman kesin biz kazanırız orduların savaşında önce pes eden kaybetmiş olacağından nüklere silaha ilk biz sarılırız çünki çin bize nükler atsa iran falan da etkilenebilir oda yemez ben biz kazanırız diyorum
Yahu gerekirse ben gider Cin'i yener gelirim gerek yok Turan'a İran'a....falan :)
yavuz
08-04-2007, 06:48 AM
Biletleri alin ben dagitirim orayi. :cool:
Pekin Ulku Ocaklari'nin telefonu var mi sizde? :lool:
Uzbekistan2010
08-04-2007, 06:53 AM
Mogolistan
akylman
08-04-2007, 08:46 AM
Hangi ulke kach asker gonderecez derken Chin degitir bizi...
doğan
08-04-2007, 09:04 AM
:D
Chine biz höd deriz, Chinin tum ordusu Chin yavrusu gibi dagilir. :D
Bilge_Kagan
08-05-2007, 05:11 AM
Cin ezer gecer. Her ne kadar savas yetenekleri yoksa da ucuz maliyetli hizli sanayi uretimleri, bizimkine gore gayet ileri teknolojileri, nufus gucleri, sosyalist devletlere ozgu altyapi imkanlari en onemli artilari. Bizim savas yetenegimiz varsa da ( gerci bugun bunun ne kadari kalmistir bilmiyorum. Etrafima bakinca savasta kiran kirana carpisacak degil, firsatini bulup askerden kacacak herifler goruyorum. ) zaten sanayimiz ileri olmadigi gibi hizli ve ucuz uretim gucune de sahip degiliz, teknolojimiz icler acisi ( askeri teknolojiler konusunda birseyler yapabiliyorsak da savas sadece meydanda yapilmaz, ayrica Cinlilerin askeri teknolojilerinin de bizden ileri oldugunu dusunuyorum ), altyapimiz berbat ( en azindan Turkiye icin bu boyle. Diger Turki cumhuriyetler konusunda bir fikrim yok. )
Ha tabii ayri bir gezegene cikip orada kafa kafaya carpisacaksak bu boyle olur. Dunya siyasetine bakacak olursak Cin her turlu maglup olur ancak bu sefer de kazanan Amerika ve Avrupa olur.
Cin ezer gecer. Her ne kadar savas yetenekleri yoksa da ucuz maliyetli hizli sanayi uretimleri, bizimkine gore gayet ileri teknolojileri, nufus gucleri, sosyalist devletlere ozgu altyapi imkanlari en onemli artilari. Bizim savas yetenegimiz varsa da ( gerci bugun bunun ne kadari kalmistir bilmiyorum. Etrafima bakinca savasta kiran kirana carpisacak degil, firsatini bulup askerden kacacak herifler goruyorum. ) zaten sanayimiz ileri olmadigi gibi hizli ve ucuz uretim gucune de sahip degiliz, teknolojimiz icler acisi ( askeri teknolojiler konusunda birseyler yapabiliyorsak da savas sadece meydanda yapilmaz, ayrica Cinlilerin askeri teknolojilerinin de bizden ileri oldugunu dusunuyorum ), altyapimiz berbat ( en azindan Turkiye icin bu boyle. Diger Turki cumhuriyetler konusunda bir fikrim yok. )
Ha tabii ayri bir gezegene cikip orada kafa kafaya carpisacaksak bu boyle olur. Dunya siyasetine bakacak olursak Cin her turlu maglup olur ancak bu sefer de kazanan Amerika ve Avrupa olur.
Durumumuz bu da olsa Bilge Kagan
Yahu gerekirse ben gider Cin'i yener gelirim gerek yok Turan'a İran'a....falan
Zafer, "zafer benimdir" diyenlerindir.
Bilge_Kagan
08-05-2007, 05:39 AM
Gozu kapali duygusallik zafer getirmez. Sartlari goz onunde bulundurmak gerek. Ornegin Kurtulus Savasi mucizevi bir mucadele olsa da ordunun, milletin durumu tartilmis, eldeki imkanlar gorulmus, yapilabilecekler dusunulup masaya konmus, ardindan Misak-i Milli sinirlari cizilmistir. Eger bu insanlar gozu kapali duygusallik yapiyor olsalardi, eski Osmanli topraklarini geri almaya girisirlerdi. Halbuki bogazlar ve Musul Kerkuk sorununu bile sonraya biraktilar. Cunku gercekleri gorebilen insanlardi.
Gozu kapali duygusalliga verilecek en basit ornek Hitler. Once "yasam alani" diye tutturdu, sonra "Alman askeri geri cekilmez" dedi, sonra "Avrupa'nin son kalesi" dedi, en son 1 hafta icinde yuz kusur bin Alman kadininin tecavuz ya da tecavuz sonrasi intihar sonucu olumunu gorunce birseyler derdi eminim ancak, gorene degin uzun yasayacak kadar delikanli degildi.
Velhasili "zafer benimdir" diye yola cikmadan once "zafer benim olabilir mi, olabilirse boyutu nedir" diye dusunmek gerekir.
Gozu kapali duygusallik zafer getirmez. Sartlari goz onunde bulundurmak gerek. Ornegin Kurtulus Savasi mucizevi bir mucadele olsa da ordunun, milletin durumu tartilmis, eldeki imkanlar gorulmus, yapilabilecekler dusunulup masaya konmus, ardindan Misak-i Milli sinirlari cizilmistir. Eger bu insanlar gozu kapali duygusallik yapiyor olsalardi, eski Osmanli topraklarini geri almaya girisirlerdi. Halbuki bogazlar ve Musul Kerkuk sorununu bile sonraya biraktilar. Cunku gercekleri gorebilen insanlardi.
Hayır mesele duygusallık meselesi degil. Ben savas kosullarını, hazırlanısını...iyi bilirim. Yani oyle "yırtarım gomlegimi dalarım uleeen" demiyorum. Elbette ki mantık sınırları dahilinde her sey dusunulmeli
ancak
Cin ezer gecer
boyle bir sey yok. O masada bizim gucumuz bir dusmanını 1000 cıksa da yok boyle bir sey ;)
Eger birgun yenilirsek (yani tamamen) ben bunu gormem
;)
Bu gozu kapalılık meselesi degil.
Sartlarımız goz onune alalım. Dusmanın sartlarını goz onune alalım. Buna bakıp kendi sartlarımızı gelistirelim ancak ne olursa olsun Cin ezer gecer
yok boyle bir sey ;)
Bilge_Kagan
08-05-2007, 05:58 AM
boyle bir sey yok. O masada bizim gucumuz bir dusmanını 1000 cıksa da yok boyle bir sey
Eger birgun yenilirsek (yani tamamen) ben bunu gormem
Bertrand Russel mi diyordu onu "Patriots are always talking about dying for their country but never killing for their country" deyu ?
Senin gorup gormemen birseyi degistirmez, sonucta bir ulus felakete gitti. ;)
Bu gozu kapalılık meselesi degil.
Sartlarımız goz onune alalım. Dusmanın sartlarını goz onune alalım. Buna bakıp kendi sartlarımızı gelistirelim ancak ne olursa olsun
Quote:
Cin ezer gecer
yok boyle bir sey
Ne demek istedigini anliyorum da, bahsettigin acidan bakacak olursak bu basligin bir anlami kalmaz. Ben iki taraftan da olmayip savasi disaridan izleyen biri gozuyle bakip yorum yapmaya calisiyorum.
Bertrand Russel mi diyordu onu "Patriots are always talking about their country but never killing for their country" deyu ?
Senin gorup gormemen birseyi degistirmez, sonucta bir ulus felakete gitti.
Ben diyorum yahu gavurdan calmadım :)
Ulus da benim gibi dusunurse yani "ben gormem" mantıgıyla hareket ederse ulusa hizmet eden son insan da olene kadar savas bitmez. Zaten ulusa hixzmet eden son insanda olunce ulus da kalmaz ;)
Ne demek istedigini anliyorum da, bahsettigin acidan bakacak olursak bu basligin bir anlami kalmaz. Ben iki taraftan da olmayip savasi disaridan izleyen biri gozuyle bakip yorum yapmaya calisiyorum.
Bilge Kagan o vakit sana bizim askeri durumumuzu biraz daha arastır derim. Ben su an bizim egitimlerde kullanılan mufredatın kac yılından kaldıgını, piyade tufeklerimizin ne durumda...oldugunu iyi bilirim ama sunu soyleyeyim bizim ordumuz MO kurulmus bir ordudur.
Bizde de su an bir modernize olma hareketi mevcut.
Simdi istersen II. Dunya Savasını az arastır. Tecrubesiz Rus Havacılarının elleri altındaki super canavarlara ragmen nasıl hezimete ugradıgını falan...;)
Demir Kağan
08-05-2007, 07:25 AM
Ya doveriz cuceleri ya, dert ettiginiz seye bak.
Karayılan
08-05-2007, 10:42 AM
Okla yayla savas olsaydi ezer gecerdik. Nerde eski gunleeeeer...
Karayılan
08-05-2007, 10:46 AM
Bir de boyle bir savas olursa yanliz Turkiye vs Chin olur. Otekilerin askeri gucu mu var ki savasacaklar? Ancak bize insan gucu saglarlar ;)
yavuz
08-05-2007, 10:49 AM
Bir de boyle bir savas olursa yanliz Turkiye vs Chin olur. Otekilerin askeri gucu mu var ki savasacaklar? Ancak bize insan gucu saglarlar ;)
Bu lafi Emil duyarsa, keser seni. Dikkat et. :lol:
Demir Kağan
08-05-2007, 11:14 AM
Yok, baska forumlarda okudum, Emil baska yerlerde pek bizde oldugu gibi degil.
Karayılan
08-05-2007, 11:23 AM
Yok, baska forumlarda okudum, Emil baska yerlerde pek bizde oldugu gibi degil.Nasilmis? Yoksa rusculuk mu yapiyormus? :lol:
yavuz
08-05-2007, 11:28 AM
Rusculuk yapar mi bilmiyorum ama, Gurcuculuk yapacak potansiyel var onda. :lol:
Demir Kağan
08-05-2007, 11:31 AM
Rusculuk degil de, Turkculuk de degil. Mikro milliyetcilik diyeyim.
binbirincigece
08-05-2007, 12:02 PM
Ne Türkçülük, ne Rusçuluk ne de mikro milliyetçilik...Onun işi gücü Baküdeki Slavlarla :lol:
Demir Kağan
08-05-2007, 12:12 PM
Hmm. Bir iletisinde de Turk degiliz biz demis.
Cok sacma bir konu tabiiki Cin kazanir adamlarda o kadar teknoloji var bizde ne var ? Adamlar kendi teknolojilerini kendileri uretiyor atom bombalari var hayret ediyorum hicmi dunyadan haberiniz yok yakinda abd yi bile gececek cin .
binbirincigece
08-05-2007, 02:29 PM
Cok sacma bir konu tabiiki Cin kazanir adamlarda o kadar teknoloji var bizde ne var ? Adamlar kendi teknolojilerini kendileri uretiyor atom bombalari var hayret ediyorum hicmi dunyadan haberiniz yok yakinda abd yi bile gececek cin .
Aynı şeyi Ayasofya bahsinde de yapmıştın; adamlara ayıp olur falan. Yahu şakadan da olsa azıcık şu milletinle bir övün, iyi taraflarını görmeye çalış.;)
doğan
08-05-2007, 02:40 PM
Adamlar kendi teknolojilerini kendileri uretiyor atom bombalari var hayret ediyorum hicmi dunyadan haberiniz yok yakinda abd yi bile gececek cin .
ABD yi gecebilecegini dusunmuyorum. Cinde o kadar uretimi kim yaptirtiyo. o Kadar cinlinin karnini kim doyuruyo. Cinde uretim yapan ABD li Avrupali Firmalar.
Cin ac karnini doyuramazken, kolay kolay kimseye kafa tutamaz.
Yilini tam bilmiyorum ama (MAO nun ekonomide degisiklik yaptigi bir donemde)
Cinde toplam 50-60 milyon insan acliktan olmus. Chinliler karin tokluguna calisirken, yarin savas oldugunda da karnını doyuranın yanında olur. paranın yanında olur.
Ayrica, ABD dedigi icin, cin cari fazlasizini dolar olarak tutuyor. dolardan vazgecse, dolar mahvolur, ama yapabiliyomu yapamiyo., yapamazda.
Bu durumda, Amerika iskenderin taktigi uygulayarak once bizi kapistirir sonra hakem olup kendini galip eder.
Aynı şeyi Ayasofya bahsinde de yapmıştın; adamlara ayıp olur falan. Yahu şakadan da olsa azıcık şu milletinle bir övün, iyi taraflarını görmeye çalış.;)
Dostum ne alakasi var keske yenebilecek olsakta yeneriz yazssam .
Ayasofya konusuna gelince gecen bir haber okudum rodostaki osmanli camii minaresi yikilarak kiliseye donusturuluyormus haber tepki gosteriyordu konuyu buraya acsak herkes tepki gosterir camii neden kilise oluyor diye fakat kilise camii olunca kimse tepki gostermez ben herzaman baska inanclara saygi duyarim ne camii kilise olur nede kilise cami .
yavuz
08-05-2007, 02:58 PM
Baskasi benim camimi kilise degil, ahir, tuvalet bile yapmistir Balkanlar'da bizden sonra! Bizim Ayasofya'yi cami yapmamiz ne kadar masum birsey digerlerinin yaninda!
Ayrica, biz yobazlik, saygisizlik yapmiyoruz ki başka inanclara... Artik Hristiyan yoksa, Istanbul'da Ayasofya'yi dolduracak kadar, orayi cami yapmak gayet dogaldir...
Karayılan
08-05-2007, 03:18 PM
Hmm. Bir iletisinde de Turk degiliz biz demis.Vay Emil vaay :evil:
Uzbekistan2010
08-05-2007, 03:45 PM
Rusculuk yapar mi bilmiyorum ama, Gurcuculuk yapacak potansiyel var onda. :lol:
:D:D:D harezmda uzbda gurcu sozu son of bitch anlamini verir :lol:
Karayılan
08-05-2007, 03:49 PM
:D:D:D harezmda uzbda gurcu sozu son of bitch anlamini verir :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Nedden oyle demisler acaba?
doğan
08-05-2007, 03:58 PM
Baskasi benim camimi kilise degil, ahir, tuvalet bile yapmistir Balkanlar'da bizden sonra! Bizim Ayasofya'yi cami yapmamiz ne kadar masum birsey digerlerinin yaninda!
Ayrica, biz yobazlik, saygisizlik yapmiyoruz ki başka inanclara... Artik Hristiyan yoksa, Istanbul'da Ayasofya'yi dolduracak kadar, orayi cami yapmak gayet dogaldir...
Acin bakin balkanlardaki sehirlerde 1900 lerde kac cami varmis. simdi kactane var (varmi acaba)?
asil konuya donecek olursak,
basta da dedigim gibi bana bundan sonra topla tufekle savas fazntasy geliyor. animasyon :D
Türk ordusu kazanır tabikide
Aslında olayı bıraz genişletirsek böyle bir savaş ABD nın ısıne gelır Turlıyeyı destekler. Dıger yanda Rusya da çin i destekler sanırsam 3.dünya savaşı başlattık. Ama bizler savaşcı bır mılletın neslinden geliyoruz. Butun dunya boyle bır savasda bırbırıne karısabılır...
Bence boykot edelım Ne alırsan 1 ytl Çin mallarını İşe böyle başlayalım :D Çin malı Japon malı :D
EGETÜRK
08-22-2007, 03:02 AM
iyi olan kazansın...
s.turanci
08-22-2007, 12:08 PM
bu Turk ulkeleri yalniz birleshtikten sonra CHINe karshi savasha bilir.onlar hep bize yenildi
EGETÜRK
08-22-2007, 02:23 PM
iş ki birleşelim...
bacha
08-22-2007, 06:02 PM
Chin kazanir chunku komunist sistemi chok iyi sistemdir, Lenin atamizin ideolojisi guchlu, ve Mao atamizin kurdugu devletin ordusu kendi milletine sadiktir.
Turkiy milletler hich savashta iyi olamazlar, bu jenetik bir shey.
EGETÜRK
08-22-2007, 06:06 PM
evet arkadaşın mikserlik ve provokatörlük amacı kesinleşti,belkide eğlence için yapıyor,belgesi yukarıda...
''Turkiy milletler hich savashta iyi olamazlar, bu jenetik bir shey.'' ''Chin kazanir chunku komunist sistemi chok iyi sistemdir''
gibi tümüyle doğrunun tam karşısında,zıt yönünde mao heykelleri gibi duran açıklamalarda bulunup her zaman takkeyi bu kadar çabuk düşürme bence...
Turkiy milletler hich savashta iyi olamazlar, bu jenetik bir shey.
Bacha sana aylık para versem yanımda dolasır mısın? Ciddiyim. Tek yapacagın da ney biliyor musun? Konusmak. Oyle canım sıkılında derim "Bacha konus lem" konusursun bende gulerim :lol: :lol: :lol:
Bacha keske yakınlarımda olsan da seninle bir savassak. O zaman gorurdun...jenerik olarak gecen savas gucumuzu Bacha.
bacha
08-22-2007, 06:29 PM
Turkiye, Ozbekistan, Kazakistan, Kirgizistan, Mogolistan, Turkmenistan, Azerbaycan.
Mogollar turk oldumu, yada chinlerden korkup onlarida Turana alacakmisiniz? Ya olmaz boyle, chine karshi shimdi ruslari bile turk yapacaksiniz.
Mogollar turk oldumu
Sonradan Turklestiler.
dauphin
08-22-2007, 07:46 PM
Nichin savashsiki? Kimse kazanmas. Hepsi kaybeder.
Demir Kağan
08-23-2007, 06:05 AM
bacha, cinlilere siz Turanlisiniz propagandasi yapmak isimize gelir, 2 milyarlik Turan'a kimin gucu yeter? :lol:
MUHLIS
08-25-2007, 10:30 PM
Turkler iyi savasan taktliler gecmiste kaldi.....simdi at ve kilic ile bir yeri, o'lkeyi meglub edemeyeceyiz. Simdi bizim yolulumiz ilm, marifetdir.
erkinturk
08-28-2007, 08:25 AM
Ya Bilge Kagan abi,bu nasil bir bilgelik,
"su yazindaki bilgelik icin konusuyorum"
sen cin hakkinda ne biliyorsun Allah askina
gec bunlari arkadas,boyle bilgelik olmaz
ben buna bilgisizligi satmak derim!
varmi burda bir hakaret simdi,soyle?
bu arada siracinin sahidi'de bozaci olur tabii!
evvela su gercek seytan imparatorlugu hakkinda biraz birsey ogrenin kardesim,belki o zaman biraz vicdaniniz sizi rahatsiz eder!
eder'de biraz dogrulari konusursun!
Ltfn.bakin yahoo,google "Sino-vietnamese war"
BOZ-OK
08-28-2007, 08:54 AM
Yahu beyler, durun... Hemen Bacha'nin ustune saldirmayin... He, hu... Senin esegin hanimefendi olsun felan deyin... Bakarsiniz bu savasa katilmaya Tacikleri de razi ederiz de, on saflara onlari sureriz... Cin'i pekala 3-5 saniye kadar oyalayabilirler... Eh, her turlu yardima ihtiyac olucak bu savasta...:mrgreen:
black_cat
09-01-2007, 02:04 PM
gercekci olmak gerekirse Cin kazanir...Bizim kimseye kafa tutacak halimiz yok suan, kendimizle basimiz dertte bide Cinle mi ugrasabiliecez..
Bence aslinda en cok savas aninda bizi satanlar cogalir..simdi sømurmekle mesguller cunku...
Ama diger yandan ABD de CInin buyumesinden rahatsz oluyor, soyle ufak yardimi dokunursa basaririz belki bu isi:D
afsharkizi
09-01-2007, 02:10 PM
gercekci olmak gerekirse Cin kazanir...Bizim kimseye kafa tutacak halimiz yok suan, kendimizle basimiz dertte bide Cinle mi ugrasabiliecez..
Bence aslinda en cok savas aninda bizi satanlar cogalir..simdi sømurmekle mesguller cunku...
Ama diger yandan ABD de CInin buyumesinden rahatsz oluyor, soyle ufak yardimi dokunursa basaririz belki bu isi:D
Bir türk dünyaya bedeldir... yani hashlariz bu sari insanlari :cool: :rolleyes::twisted:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.