View Full Version : Siyasi kariyeri bu görüntüler bitirdi
Siyasi kariyeri bu görüntüler bitirdi
http://www.gazetevatan.com/newpics/news/030820072300116448804_2.jpg Kadınlarla el sıkışıp yan yana oturan İran�ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi�nin siyası hayatı sona erdi.
İŞTE İRAN'DA KIYAMETİ KOPARTAN O GÖRÜNTÜ-1 (http://www2.gazetevatan.com/video/video.asp?vid=1365)
İŞTE İRAN'DA KIYAMETİ KOPARTAN O GÖRÜNTÜ-2 (http://www2.gazetevatan.com/video/video.asp?vid=1364)
İran�da İslam Devrimi�nin ardından Cumhurbaşkanı seçilen en reformist isim olarak nitelendirilen Muhammed Hatemi, 1997-2005 yılları arasında tam 8 yıl bu görevi yürüttükten sonra koltuğunu ultra-muhafazakâr Mahmud Ahmedinecad�a devretti. Ahmedinecad, Hatemi�nin tüm reform hareketlerine noktayı koyarken bir yandan da ulema heyetinde yer almayı sürdüren Hatemi�nin üzerinde baskı kurmaya başladı. Ve sonunda Hatemi, Ahmedinecad yanlıları tarafından sindirildi. Buna sebep olan olay Mayıs ayında İtalya�da gerçekleşti.
Dinler arası diyalog konferansı için Udine�ye giden İran lideri kente gelişinde bir heyet tarafından karşılandı. Hatemi, erkeklerin yanı sıra heyetteki başı açık İtalyan kadının da elini sıktı. Daha sonra da konferans sırasında başka bir İtalyan kadın akademisyenin yanına oturdu. Bu görüntüler İran�ı karıştırdı. Ancak etkisi sınırlı oldu. Ne zaman ki görüntüler internetin en büyük video paylaşım sitesi YouTube�a düştü, Hatemi köşeye sıkıştı.
Posterleri bile yırtıldı
Ahmedinecad yanlısı muhafazakâr din adamları bu görüntülerin şeriat yasalarına aykırı olduğunu belirterek Hatemi�den açıklama istedi. Hatemi ise görüntülerin montaj olduğunu ve komplo kurulduğunu söyledi. Fakat bu sözler tatmin edici bulunmadı. Konuşma yapacağı Maşad kentinde posterleri yırtıldı.
Bazı din adamlarının Hatemi�nin �din adamı unvanının� elinden alınması için imza toplayarak mahkemeye başvurması, hatta yargılanmasını istemesi bardağı taşırdı. 2009 seçimleri için güçlü bir aday olarak görülen Hatemi, geri adım atarak �aday değilim� açıklamasını yaptı. Ahmedinecad yanlıları Hatemi�nin çekilmesiyle büyük bir zafer kazanmış oldu.
Demir Kağan
08-04-2007, 04:05 AM
Ahuahahaha. Azgin herifler. Sapigin onde gideni bunlar. :D
yavuz
08-04-2007, 04:09 AM
Soyle bi ulkemiz olmadi bea. :cry:
Alparslan
08-04-2007, 04:09 AM
Iyi olmus,kendisi molladir, yani belli kurallari halka telkin eden konusunda uzman kisi...Hoca verir talkini kendi yutar salkimi durumu soz konusu herhalde. Dinimizde namahrem ile temas caiz mi? Degil...Sen din alimi sifati almissin adin Mollaya cikmissa...Toplum onunde gunah dedigin isi yapma luksun olmaz...Biz yapabiliriz belki cunku biz AVAMIZ sizin gozunuzde...Allah ile bizim aramizda...Orneklige, iktidara oynuyorsaniz boyle en ufak hareketinden tu kaka yapiverirler adami.
Aman sakin buradan da Islam'a saldirmaya kalkisanlar olmasin hic de hos olmaz ayrica cok laf yer benden...yakalarsam da kafasinin kirarim
Demir Kağan
08-04-2007, 04:16 AM
Yok, islama degil de, su sapkinlara laf ederim. En icten sevgilerimi yolluyorum Hatemi'ye de obur Mollalara da. :lool:
Alparslan
08-04-2007, 06:02 AM
Yok, islama degil de, su sapkinlara laf ederim. En icten sevgilerimi yolluyorum Hatemi'ye de obur Mollalara da.
Ahmedinejati da kola icerken gormusler dedilerdide inanmamistim....Icerrr icerrr sonrada brrrr yapar bushun suratina suratina :lool:
Soyle bi ulkemiz olmadi bea. :cry:
İlahi cocuk :p
Ama kısmen İran'a ozeniyorum da. Adamlarda "Bu is, bizim devlet geleneklerimize aykırıdır." diyebilen devlet adamları var. Hem Dogu'yu hem de Batı'yı cok iyi bilen, 4-5 yabancı dil bilen adamlar bu mollalar. Kucumsememek lazım. Ama yine de soyle bi ulkemiz olmadıgı icin sevciniyorum.
Demir Kağan
08-05-2007, 06:43 AM
Isa korusun, ya boyle bir ulkemiz olsaydi?!
Alparslan
08-05-2007, 07:55 AM
Isa korusun, ya boyle bir ulkemiz olsaydi?!
Hööööösssst ne Isa(a.s.) si Musa(a.s.) si...Ulu Manitu carpar adami...:lol:
Atropatena
08-05-2007, 09:07 AM
Ne qeder geri dushunceli olasan ki, buna gore insani siyasi karyerasindan uzaqlashdirasan, bunlar sadece kimlerinse behanesidir, din adi altinda oz siyasi oyunlarini oynayirlar
yavuz
08-05-2007, 09:10 AM
Oyle bir ulkemiz olsaydi; abaza sayisi azalirdi. (Hic olmaz demiyorum, az olurdu.)
Oyle bir ulkemiz olsaydi; erkeklerimizin cok azi milli olurdu, ZINA azalirdi.
Oyle bir ulkemiz olsaydi; kizlarimiz kisa kisa giyinip, benim tepemin tasini attirmazlardi.
Oyle bir ulkemiz olsaydi; basortusu sorun degil bastaci olurdu.
...uzar gider bu boyle...
Ben de istemem oyle bir ulkemiz olmasini acikcasi, ama olsa bundan iyi olurdu...
binbirincigece
08-05-2007, 09:30 AM
Oyle bir ulkemiz olsaydi; abaza sayisi azalirdi. (Hic olmaz demiyorum, az olurdu.)
Hak veriyorum; çünkü İran'da cinsel ilişkiye girmek bir-iki günlük nikahlarla makul fiyatlara rahatlıkla yapılabilecek bir şey.
İşte buna kesinlikle karşıyım; yukarıda söylediğim gibi kesinlikle neredeyse herkes milli olurdu. Katılıyorum; zina azalırdı çünkü bu yaptıklarına zina demiyorlar. Ortada iki günlük de olsa para karşılığında nikah var.
Oyle bir ulkemiz olsaydi; kizlarimiz kisa kisa giyinip, benim tepemin tasini attirmazlardi.
Öyle bir ülkemiz olsaydı bahsettiğin kızlar sadece sokağa çıktıklarında senin tepeni attırmazlardı. Başka bir ülkeye ya da başka müsait ortama girdiklerinde çiçek gibi açılırlardı. İnsanın içinde olacak önce; olmadıktan sonra kanun istediğini yazsın. Olmayanı da zorlamanın bir mantığı yok. İnanmıyorsa bu onun tercihidir. Kul günahlarından dolayı topluma değil, Allah'a karşı sorumludur. Hesabını Allah'a verir; senin ne haddine!
...
Her şeye rağmen demokrasi güzeldir. Yeter ki onu yüzümüze gözümüze bulaştırmayalım. Konuyla ilgili detaylı bilgi için bkz. "Tahran Melekleri" isimli kitap
yavuz
08-05-2007, 09:32 AM
Iran'da demokrasi yok mu?
Bizim ulkemizde laiklik var mi peki?
binbirincigece
08-05-2007, 09:38 AM
Iran'da demokrasi yok mu?
Var mı? Varsa kanıtı?
bizim ülkemizde laiklik var mı peki
Yok mu? İran'ın aksini düşün. En azından sokağa çıktığında kimse kimseye açık giyin, şöyle giyin demiyor. Tökezleyerek, ite kaka gitse de var; olmadığını kimse iddia edemez. Bugün günde 5 vakit minarelerden ezan sesi yükseliyor; vakit namazlarında millet gitmese de cemaat oluyor, cuma namazlarında camiler tıklım tıklım; dini yayın yapan bir sürü medya kuruluşu var. Ergün Poyraz'ın; Karl Marx'ın kitaplarının yanında nurcuların kitapları da rahatlıkla satılıyor....
yavuz
08-05-2007, 09:42 AM
Bir de basortusu var...
Bir de Ayasofya var...
Bir de din mazlumlari var...
Bir de tekkeler var...
binbirincigece
08-05-2007, 09:58 AM
Evet başörtüsü var; ama kadınların başında, bu konuda en çok eleştirilen kurum olan TSK'ya bağlı her yere başörtüsüyle girip çıkabilirsin. Başörtüsüyle türbanı ayırd etmek lazım. Annem de başörtüsü takar ve ben okuldayken defalarca ziyaretime gelmiştir.
Ayasofya'nın laiklikle ne alakası var? Mesele tekrar cami yapılmasıysa; bunu ben de isterim ama dediğim gibi konuyla alakası yok. Bkz: http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=38689&highlight=1001thnight
Kim bu din mazlumları? Sen misin? Halbuki mazluma benzemiyorsun :lol:
Tekkeler yoksa da onun yaptığını, hatta yapamadığını çok güzel yapan sivil ve kamuya ait birçok müessese var. Tekke olsa ne olacak, softa yetiştirmekten başka ne işe yarayacak? Kaldi ki; Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakülteleriüzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar bu konuda.
yavuz
08-05-2007, 10:03 AM
Kim bu din mazlumları? Sen misin? Halbuki mazluma benzemiyorsun :lol:
Said Nursi, Iskilipli Atif Hoca, Fethullah Gulen, Suleyman Hilmi Tunahan, Esad Efendi...
Basortusu konusunda da; okumayan herkes girip cikabiliyor okullara... Ya basortulu ogrenciler?
binbirincigece
08-05-2007, 10:09 AM
Said Nursi, Iskilipli Atif Hoca, Fethullah Gulen, Suleyman Hilmi Tunahan, Esad Efendi...
Basortusu konusunda da; okumayan herkes girip cikabiliyor okullara... Ya basortulu ogrenciler?
Bu yazdığın isimler nasıl mazlum anlamadım. Adamların Türkiye'de açtıkları okul sayısı neredeyse Milli Eğitim'e ve YÖK'e bağlı okulları geçti, sen hala mazlumluktan bahsediyorsun. Başbakan, cumhurbaşkanı seviyesinde destek gören bir insan için(Adnan Menderes, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel) nasıl mazlum denilir anlamıyorum.
Başörtüsü meselesine gelince bunu kamusal alan olarak tartışmak daha faydalı olacaktır.
Alparslan
08-05-2007, 10:12 AM
yine ayni tartismalar...biraz baydi mi yoksa aslinda hepimiz boyle bir konu tekrari olsada gaza gelsek diye mi bekliyoruz???
Demir Kağan
08-05-2007, 10:16 AM
Oyle bir ulkemiz olsaydi; basortusu sorun degil bastaci olurdu.
...uzar gider bu boyle...
Ben de istemem oyle bir ulkemiz olmasini acikcasi, ama olsa bundan iyi olurdu...
BOZ-OK bunlarin hepsini teker teker aciklasin sana seriatla yonetilen ulkeleri cok iyi bilen birisi olarak. Ahaha. Her seyi toz pembe saniyorsun yavuz. Canim benim, demek zina azalirdi, kizlar mini giymezdi, abaza az olurdu.. Vahim olm senin durum. :lool:
Karayılan
08-05-2007, 10:19 AM
Oyle bir ulkemiz olsaydi disarda bas ortusu ile gezen manitalari eve atip kokainle birlikte seks partisi duzenleyebilirdik ama ne yazik ki oyle bir ulkemiz yok :(
İran’da rock konserine baskın: 230 gözaltı
İran’ın Kerec kentinde polisin bir rock konserine yaptığı baskında, aralarında yabancılar da bulunan 230 kişi gözaltına alındı.
AA
Güncelleme: 11:50 TSİ 05 Ağustos 2007 Pazar
TAHRAN - İran Devlet Televizyonu’nun internet sitesindeki habere göre, Kerec Savcısı Ali Farhadi, başkent Tahran’ın batısındaki kentin Muhammedşehr mahallesinde düzenlenen konsere giden 230 kişinin yakalandığını söyledi. Konuyla ilgili soruşturma açıldığını belirten Farhadi, “Bu satanist örgütün önde gelen unsurlarının aleyhinde bir karara hemen varılacak ve hepsi cezalandırılacak” dedi.
Savcı Farhadi, “konsere gidenlerin büyük bölümünün zengin gençler olduğunu ve aralarında İngiliz ve İsveç vatandaşlarının da bulunduğunu” dile getirdi.
Farhadi, konserin davetiyelerinde, genç kızlardan mini etek giymelerinin istendiğini de bildirdi. Mini etek giyen kızların fotoğraflarını çekerek şantaj yapmak istedikleri ileri sürüldü.
Polis, baskında ele geçirilen müzik sistemi, alkol, korsan CD, kadın elbiseleri ve uyuşturucuya da el koydu.
İran’da rock grupları, yalnızca İran Kültür Bakanlığı’nın izniyle konser verebiliyor. Buna karşın ülkede son zamanlarda birçok rock grubu kurulduğu belirtiliyor.
Su anda ani aldıgım bir karar ile İran'a gidiyorum :)
Temur
08-05-2007, 02:26 PM
Ahmedinejati da kola icerken gormusler dedilerdide inanmamistim....Icerrr icerrr sonrada brrrr yapar bushun suratina suratina :lool:
hahahah :D:D
binbirincigece
08-05-2007, 02:32 PM
Ahmedinecad'ı asıl bitiren olay; kürsüde konuşma yaparken ayakkabısını çıkardığı anda görüntülenmesidir.Remini internette bulamadım, bulunca gönderirim.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.