View Full Version : Aslinda Amerika Dunyanin en zayif ordusuna sahip
NativeAmerican
08-06-2007, 02:55 AM
cunku strateji ve teknolojilerinin 70%'i uydu araciligi ile sagliyorlar. Kullandiklari bombardiman, tomahawk fuzeleri, jet ucaklari, diger gudumlu fuzeler, görunmez ucaklari, hatta Tank zirhlilari, gemi ve firkateynleri, gemilerindeki gudumlu fuzeler, ucaklarindaki gudumlu fuzeler, haberlesme ve bircok sey uydu ile saglaniyor.
asla gerilla taktikleri ile kendilerini egitmemis bir ordu ve hatta piyade zaafiyatini azaltmak icin sokaklara uydu veya radyo kontrollu silahli robotlar sokuyorlar.
Amerikanin kanli bicakli rakipleri; rusya ve cin. Sizce neden bu rakipler benzeri teknolojileri uretmediler? adamlar akilli, nedeni ise birgun bu teknolojinin gercekten ise yaramayacagi.
Hatirlarsaniz birsure önce cin "artik uzaydaki istedigimiz uyduyu vurabilecek rokete sahibiz" demisti. Dogru veya Yalan (yalan oldugunu sanmiyorum) Cin buna sahiptir veya degildir fakat birgun birileri bu teknolojiye sahip olacak. Bu olmayacak birsey degil. Böyle bir durumda Amerika ne halt edecek? Sokak gangsterlerinden yarattigi bir ordu ile, hiphop cetelerinden yarattiklari timlerle ne halt edecek? piyade zaafiyati olmasin diye yollara radyo-uydu kontrollu robotlar gönderen, zaafiyat vermemek icin insansiz ucak (uydu transfer bilgi fotograf) gönderen amerikan ordusu ne halt edecek?
Hicbir gerilla taktigine sahip olmayan amerikan ordusu ne yapacak? vietnamdan bile 5 kurusluk taktik kapamamis, kore savasinda k-clarini Turklerin korudugu Amerikali ne yapacak?
Gercektende Amerikan ordusu dunyanin en zayif ordularindan birine sahiptir.
yavuz
08-06-2007, 03:11 AM
Zayif degil canimmm...
Sisman ama fos diyoruz biz ona... :lol:
İstihbarat aglarının sutunu belkide uydu ancak baska yollar ile de istihbarat saglıyorlar. Irak dustugunde İcisleri bakanı mı Dıs isleri mi....ajan cıktı. O da sadece ortaya cıkan. Bugun Irak'ın 3 de 1 i ABD ajanı,kopegi...
İrandan ABD ajanları temizlendi diye bir haber duymustuk zamanında. Soylenene gore bolgede İran'da cift taraflı calısan bir ajana cesitli bilgiler transfer ediliyor ancak bu transfer esnasında yanlıslıkla İrandaki ABD ajanlarının listesi de veriliyor. Transferi alan eleman bunu İran'a satıyor....(Size de benim kadar "sacma" geldi mi? )
"Amerika'nın yenilmez ordusu" diye bir sey yok.
"Umudumu yitidigimde dogruluk ve sevgi yolunun tarih boyunca daima kazandıgını hatırlarım. Zorbalar ve katiller hep vardır ve bir sure icin yenilmez gorunebilirler. Ama sonunda daima yenilirler."
Gandhi
Bunlar degil miydi yenildiklerinde adam gibi cekilmek yerine sivil halkı bombalara bogup bugun ki cocukların sakat dogmasına sebep olan ordu
Bu ordu degil mi Irak da her gun 10 larca 100 lerce insanın kanına giren ordu
Her seyi bir kenera bırakın ve durumumuza bakın.
Onlar kotu, biz iyi adamlarız. Bizim davamız ozgurluk onların ki...?
Vietnam'a giden ABD askerlerinin ne icin orada olduklarını bildigini mi sanıyorsunuz?
Ya da simdi Irak? Neymis efendim? "O teroristler bizi bombaladı ikiz kulelerimizi yıktılar, bombaları var bizi havaya ucuracaklar :)"
Ya da İsrail'in Filistin'e girmesi. "Amanın asklerimizi kacırdılar gireceeez"
İkiz kuleleri bombalayan da, askerini kacırtan da kendileri.
Her halukarda onlar kotu bizler iyi. Bu taraf da olmasa bile Obur tarafta....yani eninde sonunda "iyiler kazanır"
NativeAmerican
08-06-2007, 03:50 AM
ornegin iraktaki sivillerin oldurulmesinde en etkin sebeblerden birisi uydu teknolojii ile yapilan stratejidir. atiyorum bir tomahawk fuzesi uydudan belirlenmis bir noktayi vuracak. karada haberlesmeyi saglayan piyade koordinatlari belirtiyor ve o noktaya uydu araciligi ile kilitleniyor. o noktanin etrafinda sivil de var ise; atiyorum 20-30 metrelik bir cember, tomahawk fuzesinin bile noktayi tam 12den vurdugunu soyleyemeyiz. yani kurunun yaninda yas da yaniyor, sivillerde katlediliyor.
Turk ordusu olsa, boyle mi olurdu? sanmiyorum. direkt piyadesi ile gucunu belirtiyor, aldigi destekler ise ihtiyac olundugunda, apache ve radyo haberlesmesi. gerisini gerilla taktikleri ile yapiyor. boylece sivil kaybini en aza indiriyor.
amerika icin baska ulkede kendi askerinden kiymetli insan yoktur. Turk askeri icin herkes kiymetlidir ve askerini korkmadan feda eder.
Hiroşima kurbanları anılıyor
Japonya’da, ABD’nin Hiroşima kentine attığı ve 250 bin kişinin ölümüne neden olan ilk atom bombasının 62. yıldönümünde kurbanlar törenlerle anıldı.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 11:49 TSİ 06 Ağustos 2007 Pazartesi
HİROŞİMA - Belediye Başkanı’nın nükleer silah programını durdurmayı reddeden ABD’yi eleştirdiği resmi törende Japonya, Hiroşima’ya atılan atom bombasının 62’nci yıldönümünü andı.
On binlerce Japon, atom bombasının atıldığı yerin yakınında olan Peace Memorial Park’ta toplandı. Bin beyaz güvercinin havaya salındığı konuşmada Belediye Başkanı Tadatoshi Akiba, “Uluslararası hukuk yoluyla nükleer silahların yasaklanması için çaba harcama sorumluluğuna sahip olan Japon Hükümeti, gurur duyması gereken barışçı tabiatını korumalı ve yanlış, modası geçmiş ABD politikalarına ‘hayır’ demelidir” dedi.
Tokyo’nun 690 kilometre güneybatısındaki Hiroşima’da atom bombasının atıldığı an olan saat 08.15’te, iki çocuk Barış Çanı’nı çaldı ve kurbanlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Bu yılki anma töreninde, eski savunma bakanının bombalamayı affeden açıklamaları da tepkiye yol açtı. Başbakan Shinzo Abe, Fumio Kyuma tarafından yapılan açıklamalardan dolayı sağ kurtulanlardan özür diledi.
Başbakan Abe, “Atom bombasına maruz kalmış tek ülke olarak uluslararası kamuoyuna bu üzücü deneyimin hikayelerini anlatma sorumluluğuma sahibiz” dedi ve Japonya’nın kendi koyduğu 3 nükleer karşıtı prensibe, nükleer silahları bulundurmama, üretmeme ve ithal etmemeye sadık kalacaklarını da vurguladı.
Kyuma, Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan bombaların “kaçınılmaz” olduğunu çünkü İkinci Dünya Savaşı’nı sona erdirdiklerini söylemişti. Açıklamalar sonrasında Kyuma istifa etmişti.
6 Ağustos 1945’te Hiroşima’yı vuran atom bombası, 1945 yılının sonuna kadar 350 bin nüfuslu kentte 140 bin can aldı. Bomba nedeniyle çok sayıda insan yıllar sonra bile sakat kaldı.
Son zamanlarda ölen 5 bin 221 kişinin ismi de kurbanlar listesine eklendi. Böylece atom bombası sonucunda kentte toplam ölen sayısı 253,008’e yükseldi.
ABD, Hiroşima’dan üç gün sonra 9 Ağustos’ta da Nagazaki’ye bomba atmış, burada da 80 bin kişi hayatını kaybetmişti.
Alın iste,Amerika bu.
Sukurler olsun ki Allah'a biz "hak"lı bir dava icerisindeyiz.
amerika icin baska ulkede kendi askerinden kiymetli insan yoktur
Hayır hayır....askerinde bir degeri yok onlarda. Onlarda tek degeri olan buyuk din adamları ve para babaları.
Sunu bir daha vurgulamak lazım. Biz,bizim askerimiz...korkacak bir seyi yok. Yani o vatan evladı olunce gercekten "kutsal bir sebep" icin oluyor. ABD deki gibi petrol icin falan degil. Vatanı icin serefi icin ozgurlugu icin oluyor. Benim askerimin olmesi icin,savasması icin sebepleri zaten var. Ama ABD nin yok. "Yoksa yaratırız" mantıgı ile bir iki yer patlatıyorlar, asker kacırttırıyorlar....
Subyan,masum...insanlarının cesetleri tepesine bir "Buyuk İsrail" kurup İsa'yı o ceset yıgınının ustunde yeniden dunyaya getirecekler. Ve bakalım İsa katillere ve zorbalara nasıl bir karsılık verecek.
yavuz
08-06-2007, 04:05 AM
Dusunuyorum da Turk Ordusu, savasa girse, savas kendi topraklarinda surer gider... Bizim masum bebeklerimiz, cocuklarimiz, analarimiz, ihtiyarlarimiz olur, evlerimiz bombalanir, Allah'tan korkmayan bunu yapar. Bizimse uzak bir ulkeyi vuracak silahimiz olmadigi gibi, bu serefsizligi yapacak kadar alcak da degiliz. Savas meydanda yapiliyor olsa, eminim onumuze cikani deviririz... Ama tufek de degil, gudumlu fuze icad olundu, mertlik bozuldu... :rolleyes:
Dusunuyorum da Turk Ordusu, savasa girse, savas kendi topraklarinda surer gider... Bizim masum bebeklerimiz, cocuklarimiz, analarimiz, ihtiyarlarimiz olur, evlerimiz bombalanir, Allah'tan korkmayan bunu yapar. Bizimse uzak bir ulkeyi vuracak silahimiz olmadigi gibi, bu serefsizligi yapacak kadar alcak da degiliz. Savas meydanda yapiliyor olsa, eminim onumuze cikani deviririz... Ama tufek de degil, gudumlu fuze icad olundu, mertlik bozuldu...
Yapsın Yavuz.
Ben ne Amerikanın gudumlu fuzelerinden ne de super ucaklarından endise duyuyorum. Benim endise duydugum sey gelecegimizin bar koselerinde, TV onlerinde...uyusturulması.
doğan
08-06-2007, 04:36 AM
Ben tam olarak boyle dusunmuyorum,
Evet amerikanın karada askerleriyle savas kazanmasi zor gorunuyor.
Ama onlar bir yolu buluyor, vietnamda yenildi burdan bir ders cikartti,
Irakta dogru duzgun savasmadan amacına ulasti, petrol kuyularını ele gecirdi.
Ve dediginiz gibi Amerika cok ust duzey bir teknolojiye sahip.
Google Earth de bile evinizin onunu arkasini cok rahat goruyorsunuz.
bunu herkesle paylasanın, daha nasil bir teknolojiye sahip oldugunu dusunemiyorum.
Chin uydu vuracak fuze uretsin. Yoldayken yon degistirip baska yerlere dusmesin?!!!!?
NativeAmerican
08-06-2007, 05:13 AM
Ben tam olarak boyle dusunmuyorum,
Evet amerikanın karada askerleriyle savas kazanmasi zor gorunuyor.
Ama onlar bir yolu buluyor, vietnamda yenildi burdan bir ders cikartti,
Irakta dogru duzgun savasmadan amacına ulasti, petrol kuyularını ele gecirdi.
Ve dediginiz gibi Amerika cok ust duzey bir teknolojiye sahip.
Google Earth de bile evinizin onunu arkasini cok rahat goruyorsunuz.
bunu herkesle paylasanın, daha nasil bir teknolojiye sahip oldugunu dusunemiyorum.
Chin uydu vuracak fuze uretsin. Yoldayken yon degistirip baska yerlere dusmesin?!!!!?
sen yazdigim hicbir yaziyi okumamissin. google earth bile evinin bahcesini gosteriyormus.. ah canim kardesim google earth ne ile calisiyor? su bastan sonra yazilanlari zahmet edip bir okusan??? uydular hakkinda mesela. Google earth uydusuz mu goruntuluyor? :lol::lol::lol::lol::lol:
lutfen bir zahmet, yazilari okumadan yorum yapmasak?
doğan
08-06-2007, 05:21 AM
lutfen bir zahmet, yazilari okumadan yorum yapmasak?
Yazılarin hepsini okudum ve google earth cumlesinden onceki cumlemde
"sizin dediginiz gibi amerika cok ust duzey teknolojiye sahip" dedim.
siz uydusunu kullanamıyacagi soyluyorsunuz, bende o uydularıyla radarlarıyla her turlu fuzeyi kontrol edebilcegini soyluorum.
Hanedan
08-06-2007, 05:25 AM
Savaşı sadece silah, bomba vs... şeklinde düşünmemeliyiz. Çok farklı savaş yöntemleride vardır. Bunun en önemlileri, bir milleti ahlaki ve kültürel olarak göçertme taktiğidir.
Şöyle etrafa bir bakıyorum, gençlerimizin üzerinde yırtık pırtık blue jeen ler, amerikan bayraklı thişhörtler, hepimizin izlediği amerikan filmleri, yakın zamana kadar elimize geçen üç kuruşla aldığımız veya kullandığımız dolar, amerikanın gücünü göstermiyomu?
Çin ve Rusya Amerikanın sistemini çözmüşmüş. Çözse ne olur Amerika öyle bir sistem kurmuş ki yıkılır bir tarafı yok. Varsayalım ki yıkıldı yerine süper güç olarak biz geçmediğimiz sürece ezilmeye devam edeceğiz. Ne demişler gelen gideni aratır.:(
Egitimin parali oldugu universitelerin acilip bilim desteklenmedigi surece biz daha cok aglariz soru su olmali devlet gercekten guclenmek istiyormu cevap evet olsaydi bugun bir suru universite , bilim adamlari icin her turlu imkanin oldugu 1000 lerce labaratoarlar olurdu nasil bir zihniyet bu ulkeyi yonetiyor yillardir anlamak zor bilime egitime onem vermeyen ulkeler cokmeye bolunmeye mahkumdur bu yaptiklari hainlikten baska birsey degil biz ogrencilerimizi bilim adamlarimizi abd ye yollamaya devam edelim .
Karayılan
08-06-2007, 02:12 PM
Dai surasi bir gercek ki dunyaya askeri teknolojiyi pazarlayan ulke ABD'dir. Ordusu da zayif filan degil. Kitlesel bir savas olsun da bakin kim zayifmis. Size zayif ordu soyleyeyim mi? Rus ordusu zayif. Hala Sovyetlerden kalan konvansiyonel silahlarina guveniyorlar. 1000-2000 tane tanki yan yana koyar saldirirlar, tepelerinde bir F-15, JSF-35 ya da Typhoon filosu gorduklerinde de topragin altina girmekten baska careleri kalmaz.
Demir Kağan
08-06-2007, 02:58 PM
Ordusu savasmiyor Amerika'nin, dusunce adamlari savasiyor, psikolojik savas veriyorlar. Parcala-yonet metodunu kullaniyorlar.
BOZ-OK
08-19-2007, 12:39 PM
En buyuk asker bizim asker...:cool:
ABD ordusu zayıf mı?:)
hıc zannetmıyorum ABD ordusunun bu yukarıda soyledıklerın fuzeler felan fılan en ılerı teknolojısı onlar bu teknolojı gelıstırıp 3 dunya ulkelerı Turkıye basta olmak uzere satıyorlar. Bızım elımızdekı her turlu sılahın kontrolu abd tardından uydudan yapılabılır Ama çınlle herhandı bır savas yapdıklarında uydu yonetımını kaybetseler bıle ellerınde yıne bır alt teknolojı sahıp cın buna da karsı koyamaz Abd nın artık dunyadakı olayları yonetıyor ve uzayda da calısmalarına devam edıyor Sonucda uzay teknolojısı var ellerınde Bız satın alma ulkesıyız yanlıs ulkeden hep senelrce sılah aldık Bence dunyanın en buyuk ordusu Abd ye karsı koyabılcek guc Rusyadır ABd nın sılahlar dısında cok fazla psıkoljık baskı yontemlerı bılım adamları ve kıtlesel ıletısım sılahları vardır. En buyuk dusman halen Rusya dır. Çın sadece burda ınsan gucu bakımından ıyı goruyorum. Israılı ele alın nufusu ne kadar teknolojılerı ne alemde dunyanın en buyuk gucu ve cok buyuk bır teskılatları var Abd yı bıle sarsacak bır kac orgutu var. Zamanında bunu goren hıtler sabun yapımında kullanmıstı bu adamları ama rahmetlı oldurulmeseydı (tam kesın degıl ne oldugu) Israıl dıye bır guc olmuycakdı olsa bılem bu kadar ılerı duzeyde olmuycaklardı. Hıtlerın en buyuk aptallıgı da 2 buyuk guce aynı anda savas acmasaydı ve bu 2 buyuk guc halen devam edıyor dunyada
kitayoza
08-23-2007, 04:18 AM
Aslinda Amerika Dunyanin en zayif ordusuna sahipShu turklarga qoyilmande.
10 yil oldin halici bir turk gelmisdi Ozbekistana. Turk eskerlerini oyle madh ettiki, ben sasirdim "Rostanmi" deya. Sonra oyle dedi "Biz eger Rusiya ile carpismaya girsek, 3 gunde Moskovoya varariz" dedi. Sok oldum.:shock:
Baska bir akamiz dediki:
"Sen unutdin galiba Rusler nasil Dunay daryasinde ta simdeki Istambul havalaniya kadar geldiyini?!!"
Shu gapdan keyin sal popugi bosilib qoldi u turkning.
Tak chto turk qardoshlar. Kotta ketmasdan ko'rpachaga qarab oyoq uzatinglar, ho'pmi?!!:D
Karayılan
08-23-2007, 04:31 AM
Ister inan, ister inanma sufizoda ama Rus ordusu, Turk ordusunu yenebilecek kadar guclu degil. Belki o Turk abartmis, 3 gunde Moskova'ya giremeyiz ancak Rus ordulari da bizim ulkemizi isgal edemez... ;)
Ruslar Istanbul'a geldiklerinde, Osmanli ordusu savasma yeteneklerinden yoksundu. Simdi Turk ordusu son nesil avci ucaklarindan tutun da, radar destekli avci helikopterleri, alternatif hava savunma sistemleri dahil dunyada yanliz 4-5 ordunun sahip oldugu donanimlara sahip.
Yeni bir haber daha, TSK dunyada ilk olarak INSANSIZ helikopter uretiyor. Bu teknoloji su an yanliz TSK'da var...
kitayoza
08-23-2007, 04:37 AM
Ister inan, ister inanma sufizoda ama Rus ordusu, Turk ordusunu yenebilecek kadar guclu degil. Belki o Turk abartmis, 3 gunde Moskova'ya giremeyiz ancak Rus ordulari da bizim ulkemizi isgal edemez... ;)
Turklar o'rislarni mensimagani uchun Ruminiya, Bolgariya, kabi bolqan yerlaridan juda bo'lishdi.
Germonlar ham shu. Butun Evropaga ho'jayinlik qilamiz deb o'ris botqog'iga botib, chiqaolmay qolishdi.
Yana qanaqa tarihiy faktlar kerak Turansoyu?!!!:D
Karayılan
08-23-2007, 04:42 AM
Aka dikkatini cekerim konumuz tarih degil. Eger tarih konusmak istiyorsan hatirlatirim: Bizim ordularimizin basarilari hic bir millete nasip olmamistir. ;)
kitayoza
08-23-2007, 04:50 AM
Aka dikkatini cekerim konumuz tarih degil. Eger tarih konusmak istiyorsan hatirlatirim: Bizim ordularimizin basarilari hic bir millete nasip olmamistir. ;)
Hmmmm. Zafarli orduyuzi Temur bobimiz mazasini qochirib kelgani tarih emasmi?!!:D
Hazil.
Hammasi yaxshi bo'lib ketadi. Faqat hadeb bir biringiz bilan olishavermangde turk qardoshla. Agar bir biringizning go'shingizni yesangiz kim yiqilgan halifa bayrog'ini ko'tardi?
Yo biz o'zbeklar kelib yordam berib yuboraylikmi?!!:D
Karayılan
08-23-2007, 04:58 AM
Timur da ordusu da Turk'tu. Yani ha Timur yenmis ha Bayazid sonucta Turkler kazandi :D
Gerci bu konuda 21.yy ordularindan bahsediyoruz yine hatirlatayim dedim :D
Demir Kağan
08-23-2007, 05:03 AM
sufizoda, are you tribist? We all are Turk here, Timur is our father either as much as yours. By the way, we won many wars against Russians and they won many wars against us.
kitayoza
08-23-2007, 05:21 AM
Timur da ordusu da Turk'tu. Yani ha Timur yenmis ha Bayazid sonucta Turkler kazandi :D
Gerci bu konuda 21.yy ordularindan bahsediyoruz yine hatirlatayim dedim :D
Demak Temur ham turk-o'zbek bo'lsa unda gap yo'. Bemalol o'zbek askarlarining oyog'i Avstriyaning Vena shahrigacha borgan desak ham bo'laverar ekan.
Uhhhuu. Dunyoning 1/3 ini egallagan ekanmizku. Yashavor o'zbek...Yashavor turk.:D
Karayılan
08-23-2007, 05:36 AM
Oguz Kagan, Kul Tigin, Selcuk Bek, Sultan Suleyman sening otan emas mi? Undan ko're ham Timur mening otam bolar. ;)
seyfit
09-14-2007, 04:00 PM
Bizim Tarihimiz Hic Bir mukayese Kabul Etmez.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.