PDA

View Full Version : Bir Büyük Uydurma: Recm ( Taşlayarak Öldürme)

chepny
08-08-2007, 01:44 PM
Sizce bunun İslamda yeri var mı? (http://www.maldivesroyalfamily.com/Images/islam_stoning.jpg)
Bence yok...

BİR BÜYÜK UYDURMA: RECM (TAŞLAYARAK ÖLDÜRME)

Bu bölümde mezhepçi İslam’ın en haddi aşan uydurmalarından birini göreceğiz. Bu uydurma ile Kuran’ın ayeti iptal edilmeye çalışılmış ve dine taşlayarak öldürme gibi bir ilave yapılmıştır. Fa-kat asıl dehşetli olan şudur ki; gelenekçiler sırf recmi, yani zina edeni taşlayarak öldürmeyi haklı çıkartmak için, Kuran’ın eksik oldu-ğunu, aslında recm ayetinin var olup, bu ayetin keçi tarafından yenilip yok edildiğini söyleyecek kadar ileri gitmişlerdir.
Bu bölümü okurken lütfen şunu bir kez daha hatırlayın: Ku-ran’a ilave olan recmi tüm mezhepler savunur. Yani midye ve karidesi yemenin haramlığını, altın ve ipek giymenin kötülüğünü, başörtüsü ve peçe takmanın farziyetini, müzik dinlemenin ve resim yapmanın yasaklığını, namazlarda ve hacda Kuran’da olmayan detaylar olduğunu savunan Ehli Sünnet mezhepler; Hanefiler, Şafiler, Malikiler, Hanbeliler ile Şii mezhepler aynı zamanda recmi, hem de istisnasız hepsi savunurlar. Eğer recmin yanlışlığı ve uydurma hadislerin dinin kaynağı olamayacağı iyice anlaşılırsa, o zaman tüm bu mezheplerin hatalı yolda oldukları da iyice ortaya çıkar. Eğer bu mezheplerin hatası iyice anlaşılırsa; o zaman Kuran’da olmayan ipeğin, altının, başörtüsünün, peçenin, haremlik-selamlık ve diğer-lerinin de dinde olmadığı daha iyi anlaşılır. Çünkü Kuran’da olmayan bu ilave farzlar ve haramlar hep mezhepler yoluyla dinimize girmiştir. Recm konusu ise hem mezheplerin hatalı olduğunu, hem de hadis kitaplarının saçma olduğunu en güzel şekilde gösterir. Çünkü Buhari, Müslim, Ebu Davut, Hanbel, İbni Mace gibi bütün meşhur kitaplar recmi savunurlar. Üstelik bunu savunurken recmi haklı çıkartmak için Kuran’ın eksik olup, recmin aslında Kuran’da olduğunu (keçi Kuran ayetini yemeden önce) bile söyleyebilmişlerdir. Her şeyden önce Kuran-ı Kerim’de zinanın cezası belirtilmiştir. Kuran’da belirtilen bir konuda Kuran’ın hükmü ile çelişen bir hüküm ortaya atmak gelenekçi İslam’ın, mantık ve Kuran’a bağlılık seviyesini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Yazının devamı için tıklayın... (http://www.kurandakidin.net/bolumler/26birbuyukuydurma.htm)

Alparslan
08-09-2007, 02:53 AM
Bak kardesim once tek kelime ile soyliyeyim bu keci meci isleri SACMA...Biz de cok sukur ucundan okumusuz Kur'an'i...Zina cezasi kac cesittir? Nerelerde uygulanir?
Zina bekar ve evli insanlar icin ayri ayri cezalandirilir. Bekarlar CELDE yerken( ki bu celde yi sozde cok alim site yazarlariniz 'cildi incitecek' diye cevirmis ve maksat can yakmak degil 'teshir' dir diye buyurmuslar! allame-i kebirler) evliler ise RECM edilir. RECM cezasi bir HA'D cezasidir. Ha'd cezalari ya bizzat Peygamber efendimiz (s.a.v.) tarafindan uygulanan yada direkt Allah'in(c.c.) Kur'an-i Kerim'de emir ettigi cezalardir. Birincisi bu cahilane ve tefrit dolu yazilari kaleme alan sozde akillilar dinimizi cok sevdikleri Hristiyanlik yada Musevilik ile karistirmis olmalilar. Bir kere bir Musluman Kur'an ayetlerinden hangilerinin ve ne zaman nesh edildigini iyi bilir ve bu konu ile ilgili Allah(c.c.) aciklamalarini iyi okur. Bu necaseti kaleme alan odaklar(seni tenzih ederim sen sadece alinti yapmissin Chepny) akillari sira DINDE REFORMCULARDIR. Kisisel olarak mezhepsiz olup olmamalari bizi ZERRECE ilgilendirmez iken, bunu topluma hemde SAPIKCA yaymaya calismalari kabul edilemez bir ugrastir. Allah'in Resulu'nun (s.a.v.) uygulamasi ile sabit olan bir cezayi UYDURMA diye MODERNLIGE UYMAZ diye kestirip atmak YALANCILIKTIR en hafifi ile.
Cüheyne'den bir kadın zinadan gebe olduğu halde Rasûlullah (s.a.s)'e gelerek: "Ey Allah'ın Rasûlü! Haddi icap eden bir iş yaptım, bana hadd(i şer'îyi) icra et' dedi. Peygamber (s.a.s) kadının velisini çağırdı: Buna iyi bak, çocuğu doğurduğunda bana getir' buyurdu. (Velisi denileni) yaptı. Peygamber (s.a.s) emretti. Kadının elbisesi sıkıca bağlandı, sonra emir verdi, kadın taşlandı. Daha sonra (cenazesi) üzerine namaz kıldı.(Müslim Hudûd 28; İbn Mâce, Diyet, 36' Malik, Müslim, Muvatta" Hudûd, 11)
Imam Buhari'ye saldirmak gafletinde de bulunmuslar meyyuslar...Cunku bizim ve tum neslimizin akli ve imani sizinki kadar degildi de bu insanlara iyi dedik, mumin dedik ve Peygamber(s.a.v.) varisi saydik.
Zaten bu iskembe-i kubradan sallayicilar kendi niyetlerini acikca ortaya koymuslar bu necaset kokulu beyin ifrazatinda...TUM MEZHEPLERI YOK ETMEK...Altin da takarim ipekde giyerim, zina da eder nazikce! celde mi yer takilirim, basini ortmek soyle dursun kicini acsan bisi olmaz, kaynasin ey cemaat saflarda kadinlarla kaynasin, hatta faizde yeyiniz afiyet olsun v.b. Benim onumde fikih kitaplari var bana su meshur keciyi oradan gostersenize...
Ayrica Hicretin 4.yilinda Zilkade ayinda evli bir Yahudi erkek ile yine avli bir Yahudi kadin zina etmisler fakat soylu olduklari icin Tevrat Seriatinde de olan recm cezasi uygulanmak istenilmemisti ayrica bu yolla Peygamber (s.a.v.) de akillarinca TEST edeceklerdi. Bunun icin Peygamber (s.a.v.) Efendimize gelmisler ancak o da Tevrat hukmune gore RECM karari vermis ve uygulanmisti.
Simdi kendi inancinda olani reddeden Musluman'in bu Yahudilerden ne farki kalir?
Allah'in hukmunu az bir bedel karsiligi degistirmeyiniz. Resul'un yolundan ayrilmayiniz. Ifrat ve tefride dusmeyiniz, boyle nifaklara son veriniz. Allah'in Rahmeti'ne siginalim ve gunahlardan uzak kalalim, onlari MESRULASTIRMAYA calismayalim.Suphesiz Allah bizden daha dogrusunu bilir.

Mgas
08-09-2007, 03:51 AM
KURAN’I BOHÇADAN ÇIKARALIM

Ne yazık ki yıllarca mezhepçilik övüldü. Mezheplere karşı çık-mak sapıklık olarak gösterildi. Mezhepsiz kelimesi dilimize bir hakaret unsuru olarak girdi. Kuran evimizde bohçalar içinde, yüksek bir yerde asılı olarak bulundu. Kuran ölülerin arkasından okundu ama, dirilerin hayatına yön vermesine izin verilmedi. Buna izni vermeyen mezhepçiler; dini ancak üç-beş kişinin anladığını, bizimse, onlardan ve onların kitaplarından dini öğrenmemiz gerektiğini söylediler. Allah kitabından dini anlamak gibi büyük bir cürete kalkı-şırsak çarpılacağımız anlatıldı. Bu çabaya ne gerek vardı ki! Mezhep imamları dini anlatmıştı. Bu mantıkla ne mühendisler, ne profesörler bile uyutuldu. Çünkü bu anlatımda akıl yok, taklit vardı. Aslolan taklit olunca profesörle, mühendisle, en cahil bir oldu. Çünkü akıl, ilim hiç kullanılmayacaktı ki! Onu, kullanması gerekli olan mezhep imamları, hadis imamları kullanmıştı. İnşallah onların akıl-larını ne kadar kullandıkları ve sadece Kuran’a sarılmanın önemi bu recm örneği ile anlaşılmıştır.

Allah pisliği aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.

10- Yunus Suresi 100

Andolsun size, içinde öğüt bulunan bir Kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız?

21- Enbiya Suresi 10

Yazının sonu guzel.

AKIL-lanmıyacak mısınız?

BOZ-OK
08-09-2007, 05:50 AM
Esas sapiklik Allah'in kitabinda acikca hukum verdigi bir konuda, onun hukmunden baska bir hukmu din diye satmaya calismaktir...

Zinaya uygulanacak en agir ceza Kur'anda acikca yazilmistir, bu ayet orada dururken hic kimse recm'den bahsedip, sonra da bu cezanin Allah'in hukmune uygun oldugunu soylemesin... Her insan toplulugunun kendine gore gelenekleri ve yasalari olabilir, bu topluluklarda isler dini yasalara gore degil, o toplumun kendi yasalarina gore yuruyor da olabilir, bu durum anlasilabilir ve hatta savunulabilir, ama gelenek ve kendi toplumsal yasalarini din diye satmak bence dine karsi islenmis en buyuk suctur...

Kur'anin hukmu asagidaki gibidir,

zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Nur suresi, 2. ayet

Bundan baska bir Kur'an hukmu getirebilen varsa getirsin, yoksa sussun... Otesi hikayedir... :cool:

Alparslan
08-09-2007, 07:16 AM
zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Nur suresi, 2. ayet

Bundan baska bir Kur'an hukmu getirebilen varsa getirsin, yoksa sussun... Otesi hikayedir... :cool:

Kur'an'in hukmu amenna ce saddakna. Yasayan Kur'an kim? PEYGAMBER EFENDIMIZ...UYGULADIMI : EVET...Bundan gerisi keyfe keder, evveli adamin agzini yakar.

BOZ-OK
08-09-2007, 08:36 AM
Kur'an'in hukmu amenna ce saddakna. Yasayan Kur'an kim? PEYGAMBER EFENDIMIZ...UYGULADIMI : EVET...Bundan gerisi keyfe keder, evveli adamin agzini yakar.

Ne zaman uygulamis bir bakiverin bence, Nur suresi inmeden once mi, sonra mi? ;)

Eger peygamberimizin boyle bir uygulamasi varsa ve Nur suresi inmeden once uygulamissa, bu konuda o gunku Arap toplumundaki orfe uymus ve o uygulama da Kur'anin bu hukmu ile iptal olmus demektir... Eger hangi zamanda uyguladigi bilinmiyorsa, bu konudaki belirsizlik ve suphe durumundan dolayi gecerli olmasi gereken uygulama Kur'anin acik hukmudur... Kaldi ki, Islam fikhinin en onemli kuralina gore hic bir hadis veya ictihad Kur'ana ve Allahin hukmune aykiri olamaz, buna yasayan Kur'an peygamberimizin kendisine atfedilen rivayetler de dahildir... Bu temel kaide bazilari tarafindan surekli gozardi edildigi icindir ki, maalesef gunumuzde biri "Kur'an Islami", digeri de "Ilmihal Islami" olmak uzere iki tane alakasiz Islam vardir, ortalikta da bir suru uydurma hadis gezinmektedir... Bizim bazi "pabucumun Muslumanlari" da maalesef Arap orfunu Islam sanip ortalikta gezinmektedirler, ve hatta aldatildiginin ve Arabin oyuncagi oldugunu bilmeden bir de cakali cakali ve pek kesin konusmaktadirlar...:cool:

Alparslan
08-09-2007, 10:33 AM
Ne zaman uygulamis bir bakiverin bence, Nur suresi inmeden once mi, sonra mi? ;)

Eger peygamberimizin boyle bir uygulamasi varsa ve Nur suresi inmeden once uygulamissa, bu konuda o gunku Arap toplumundaki orfe uymus ve o uygulama da Kur'anin bu hukmu ile iptal olmus demektir... Eger hangi zamanda uyguladigi bilinmiyorsa, bu konudaki belirsizlik ve suphe durumundan dolayi gecerli olmasi gereken uygulama Kur'anin acik hukmudur... Kaldi ki, Islam fikhinin en onemli kuralina gore hic bir hadis veya ictihad Kur'ana ve Allahin hukmune aykiri olamaz, buna yasayan Kur'an peygamberimizin kendisine atfedilen rivayetler de dahildir... Bu temel kaide bazilari tarafindan surekli gozardi edildigi icindir ki, maalesef gunumuzde biri "Kur'an Islami", digeri de "Ilmihal Islami" olmak uzere iki tane alakasiz Islam vardir, ortalikta da bir suru uydurma hadis gezinmektedir... Bizim bazi "pabucumun Muslumanlari" da maalesef Arap orfunu Islam sanip ortalikta gezinmektedirler, ve hatta aldatildiginin ve Arabin oyuncagi oldugunu bilmeden bir de cakali cakali ve pek kesin konusmaktadirlar...:cool:

Islam adina bir konuda konusurken madem bu kadar detay ve ayrintinin gerekli oldugunu bilenlerimiz varsa(masallah), salt bir 'ben bilirimci' aklin da bu ayetleri boylece yorumladim gercegi bu gerisi safsata demesi kadar sacma bir sey olamayacagi da asikardir. Bundan dolayidir ki Islam'a uygun olarak bir hukum cikarmak yani ictihad yapmak icin(daha once defaatle tartisildigi uzere) temel siralama soyledir:
-Kitap
-Sunnet
-Icma
-Kiyas-i Fukaha

Kitabi ve Fikhi Islam diye birsey yoktur. Islam salt akil ile aciklanamaz zaten IMAN gerektirir, yani bizim aklimiza yatmasi yada yatmamasi yada bizim ben boyle yorumladim isguzarligi icinde olmamiz o isin Allah'in isi oldugu yada olmadigini etkilemez. Misalen hic yalan soylemedigi icin SADIK lakabini alan ve tum mezheplerde muhim bir yeri olan Cafer-i Sadik bir din aliminin Kitap ve Sunnet yerine AKLI ile hukmettigini duymus ve onun yanina varmis. Sahsa bunlar dogrumudur demis, Imam ise 3 ornek vermis, su an aklimda kalan eger aklimla hukum verse idim ayaginizin altini meshedin derdim(Mesh mevzuu) cunku yere temasi olan dolayisiyla daha cok kirlenen kisim tabandir, ancak ben diger fetvalarin dogrulugunu bildigim icin hikmetinde sual etmeyip ustunu mesh ediniz dedim, demislerdir.
Peygamber efendimiz gunahsizdir, bu onun bir sifatidir. Kendisi hicretin 4. yilinda 2 yahudinin de recmine hukmetmistir, onlarin seriatine uygun diyerek. Ayrica sucunu-zina ettigini-4 kez itiraf eden bir kadini da cocugunu dogurduktan sonra Recm ettirdigi sabittir. Peygamber Efendimizin(s.a.v) Allah'in hukmune hemde gelecek Muslumanlara ornek olacak boylesine muhim bir uygulamada zit dustugunu dusunmek, O'nu anlayamamaktan ileri geliyor olabilir. Arabin oyuncagi olmak hele hele cakallik ancak ve ancak AHMAKLARIN isidir ki, gercek Muslumandan uzaktir. Ancak anlama kabiliyeti ve Allah'in verdigi zekanin da IMANI konularda cok etkili oldugu ve insanlarin kendi KAPASITELERINCE INANIP, inanamadiklari, akil ve gonullerinin ulasamadigi yerleri gormek istememeleri de bir gercektir. Bu da Ilk mesajda yazilan ayetin sonu ile cok da bagdasir: HALA AKILLAN MAYACAKMISINIZ?
Bektasi fikralarinda latife olarak vucut bulan isguzarligin GERCEKLER karsisinda islememesi cok acidir.

Alparslan
08-09-2007, 11:00 AM
Bu konular da son laf olarak benden: Bir insan ya yalancidir ya dogru, dersiniz ki zaman zaman hataya dusebilir. Ancak bahsi gece kisi Allah'in Resulu ise ya dedigi her laf dogrudur yada hepsi yalandir bunun ortasi kabul edilemez. Sunnetin Kur'an'a ters dustugu birtek durum ortaya koyarsaniz YA SUNNETI YA KITABI tumden yalanlamaniz gerekir. Cunku KITAB'IN MENBAAI ALLAH, VASITASI ISE PEYGAMBERDIR. Vasita yanlissa kaynakdan gelende yanlisa sapar ve hedef sasar. Yani IMANI meselelerde YA HEP YA HIC dusturu vardir, ucundan azcik isguzarligini kaldirmaz. Ortaya atilan mevzu da Islami uygulama ortada iken gerisi ile ugrasmak havanda su dogmekten de gereksiz ve sadece kisisel tatmine yoneliktir ki amac dogruyu aciga cikarmak ise kisiler ve kisilikler degil fikirler ortaya konur. Yok birbirimizi alt etmekse mevzu, nasilsa topragin altida var, ustunu de kimseye birakmam ya, altina da kimsenin mudahalesi yok cok sukur. O zaman munker nekire aciklariz derdimizi...En guzeli herkes acsin okusun. Inandigi gibi inansin, nasilsa hersey ortada...Akil sahipleri icin indi bu Kur'an.

Karayılan
08-09-2007, 01:14 PM
Hz.Muhammed(s.a.v)'nin recm uygulamasi oldugunu ben de duymustum. Ayrica Islam'da idam yasaklanmamistir, dolayisi ile suca gore cesitli bicimlerde idam cezasi verilebilir ki Recm de bir cesit idam cezasidir.

Benim kendi gorusum ise,

Kur'an recm cezasini yasaklamiyor ya da sart kosmuyorsa, insan -insan oldugundan- insan gibi dusunmeli ve yolunu secmelidir. Recm - gunumuz insanligi icin - insanlik disi bir idam seklidir. Illa ki zina sucunun cezasi idam olmalidir diyorsak, o zaman daha insancil bir olum sekliyle bunu gerceklestirebiliriz. Hz.Muhammed(s.a.v) recm ile hem ahaliyi uyarmis hem de o donemin insanlik kurallari cercevesinde bir idam cezasi vermistir. Ancak bu zaman o zaman degil...

Baska bir pencereden baktigimizda ise, Nur Suresi'nin 2.ayetinde de belirtildigi uzere ceza erkek ve kadina esit sekilde uygulanmalidir. Zina eden kadini idam etmek gerekli ise erkegi de idam etmek gerekir.

Peki zina sucunun cezasi illa ki idam mi olmali?

BOZ-OK
08-10-2007, 04:37 AM
Islam adina bir konuda konusurken madem bu kadar detay ve ayrintinin gerekli oldugunu bilenlerimiz varsa(masallah), salt bir 'ben bilirimci' aklin da bu ayetleri boylece yorumladim gercegi bu gerisi safsata demesi kadar sacma bir sey olamayacagi da asikardir. Bundan dolayidir ki Islam'a uygun olarak bir hukum cikarmak yani ictihad yapmak icin(daha once defaatle tartisildigi uzere) temel siralama soyledir:
-Kitap
-Sunnet
-Icma
-Kiyas-i Fukaha

Bravo... Sonunda anladin ve tasdik ettin... Demek ki neymis, once "kitap"mis... Kur'anda acikca belirtilmis olan bir hukum hakkinda hala daha kivirtmaya calismak ve orada belirtilmis olan had cezasinin disinda baska bir cezayi Allah boyle emrediyor diye uygulamaya kalkmak "Arap orfunu dinlestirmeye" calismaktan baska hic bir sey degildir... Hatta bu konuda o kadar ileri gidersiniz ki, bu konudaki kendi tutarsizliginizin farkina varip, Hz. Omer'e iftira eder ve bir yerlerinizden hadis bile uydurursunuz,

1561 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb–t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım."
Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16;
Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824);
Tirmizî, Hudud 7, (1431);
Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).

1562 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Allahu Teâlâ Kur'ân-ı Kerim'inde: "Kadınlarınızdan fuhşu irtikâb edenlere karşı içinizden dört şahid getirin. Eğer şehâdet ederlerse onları ölüm alıp götürünceye, yahud Allah onlara bir yol açıncaya kadar. kendilerini evlerde alıkoyun (insanlarla ihtilattan menedin)" buyurdu. (Nisa 15). Cenab-ı Hakk, bu âyette (zinâ meselesinde) önce kadını zikrettikten sonra, erkeği kadınla birlikte ele alarak şöyle demiştir: "Sizler-den fuhşu irtikab edenlerin her ikisini de (kınayarak) eziyete koşun. Eğer tevbe edip (nefislerini) ıslah ederlerse artık onlara (eziyetten) vazgeçin. çünkü Allah tevbeleri çok kabul eden, en çok esirgeyendir" (Nisa 16). Cenab-ı Hakk bu âyeti, celde âyetiyle neshederek şöyle buyurdu: "Zinâ eden kadınla zinâ eden erkekten her birine yüzer deynek vurun. Eğer Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsanız bunlara, Allah'ın dinini tatbik hususunda, acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir zümre de bunların azabına (bu cezalarına) şahid olsun" (Nur 2). Sonra Nur sûresinde recm âyeti nâzil oldu. Önceki (celdeyi emreden) vahiy bekâr (zâni) içindi. Sonra recm âyeti tilâvetten kaldırıldı, ancak hükmü bâki kaldı."
Ebu Dâvud, Hudud 23, (4413). Bu rivayetin "...yüzer deynek vurun"ibaresine kadar olan kısım Ebu Dâvud'a aittir, mütebakisini Rezîn ilâve etmiştir.

BOYLE BIR SACMALIGA INANACAKMISINIZ EY MUSLUMANLAR? BU SOZDE HADISLERIN ICINDE RECM AYETININ YAZILI OLDUGU SAYFALARI KECININ YEDIGINI SOYLEYENLER BILE VARDIR.... ELIMIZDEKI KUR'AN INDIGI GIBI DEGIL MI YANI? KUR'ANDAN BAZI AYETLER CIKARILMISMIDIR VEYA BELKI DE BAZI AYETLER MI EKLENMISTIR? KUR'ANA IFTIRA, ALLAHA IFTIRANIN ADI DIN OLMUS DA HABERIMIZ YOK... BAZILARI DA SOYLEDIKLERI SOZUN, SAVUNDUKLARI SEYIN NEREYE GITTIGININ FARKINDA BILE OLMADAN KONUSUYORLAR... NE DEMISLER, KLAVUZU KARGA OLANIN BURNU.......

Kitabi ve Fikhi Islam diye birsey yoktur.

Oluyor iste, bal gibi oluyor.... Klavuzun karga ise oluyor... Girmedigimiz baska konular da var, gerektiginde girecegiz (cariyelerin giyimi konusu gibi), onlara girdigimiz zaman o "ilmihal Islami" denilen seyin, o orfun dinlestirilmis seklinin, kur'anin hukmune karsi insanin hukmunu koymanin, Allahin indirdigi dinle ilgisini daha iyi goreceksiniz... Yavas yavas...

Islam salt akil ile aciklanamaz zaten IMAN gerektirir, yani bizim aklimiza yatmasi yada yatmamasi yada bizim ben boyle yorumladim isguzarligi icinde olmamiz o isin Allah'in isi oldugu yada olmadigini etkilemez. Misalen hic yalan soylemedigi icin SADIK lakabini alan ve tum mezheplerde muhim bir yeri olan Cafer-i Sadik bir din aliminin Kitap ve Sunnet yerine AKLI ile hukmettigini duymus ve onun yanina varmis. Sahsa bunlar dogrumudur demis, Imam ise 3 ornek vermis, su an aklimda kalan eger aklimla hukum verse idim ayaginizin altini meshedin derdim(Mesh mevzuu) cunku yere temasi olan dolayisiyla daha cok kirlenen kisim tabandir, ancak ben diger fetvalarin dogrulugunu bildigim icin hikmetinde sual etmeyip ustunu mesh ediniz dedim, demislerdir.

Akli bir kenara birakip sadece iman dedigin zaman da tam olgun elma oluyorsun bazilari icin... Her seye inanmaya hazir... Adi dindir diye... Ama bir gercek nedense unutuluyor, Kur'an her seyden once akil sahiplerine inmistir, akli olmayanin dini de olmaz denilmistir...

Peygamber efendimiz gunahsizdir, bu onun bir sifatidir. Kendisi hicretin 4. yilinda 2 yahudinin de recmine hukmetmistir, onlarin seriatine uygun diyerek. Ayrica sucunu-zina ettigini-4 kez itiraf eden bir kadini da cocugunu dogurduktan sonra Recm ettirdigi sabittir. Peygamber Efendimizin(s.a.v) Allah'in hukmune hemde gelecek Muslumanlara ornek olacak boylesine muhim bir uygulamada zit dustugunu dusunmek, O'nu anlayamamaktan ileri geliyor olabilir.

Hala bilmeden salliyorsun degil mi? Peygamberin recmine hukmettigi Yahudiler "Yahudi seriati"na gore recmedilmislerdir... Yahudi seriatinin uygulanmasini isteyenler de bizzat Yahudi ileri gelenleridir... Soylediginin nereye gittiginin farkinda bile degilsin... Yahudi seriatinda var diye, Allahin kitabinda acikca hukum verdigi bir konuda Allahin emrini terkedip Yahudi seriatini mi uygulayacagiz? Buna diyecegim bir sey yok, biz Islam degil, Yahudi seriati uygulayacagiz dersin, kimse bir sey demez... Ama Yahudi seriatinin Allahin Kur'andaki emrine karsi din diye uygularsan orada Hop! deriz...

Peygamberin uygulamalarina gelince... Sana onceki iletimde tarihleri karsilastir diye ipucu vermis olmama ragmen hala cahilce ve korlemesine hikayelerine devam ediyorsun...

Alooo, Alparslan bey, Nur suresi bir rivayete gore hicretin 5.ci, bir rivayete gore de 6.ci yilinda inmistir... Yani ondan once verilmis olan butun hukumler peygamberinkiler de dahil, hukumsuz kalmis ve tarih olmustur... Bu Yahudiler ne zaman recmedilmislerdi? Hicretin 4.cu yilimiydi? :rolleyes:

Hadis uydurukculeri, Allah iftiracilari, akil mantik bilmezler.... Bakin size dogru durust bir rivayet ileteyim,

1582 - Ebû İshâk eş-Şeybânî (rahimehullah) anlatıyor: "İbnu Ebî Evfâ (radıyallâhu anh)'ya: "- Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hiç recm tatbik etti mi?" diye sordum. Bana: "Evet!" cevabını verdi. Ben tekrar: "- Nür süresinin nüzülünden önce mi, sonra mı?" diye sordum. "Bilmiyor'um!" dedi."
Buhârî, Hudud, 21, 37;
Müslim, Hudud 29, (1702).

Suphenin oldugu, peygamberin recm uygulamasinin ne zaman ve hangi sartlar altinda oldugunun kesin bilinmedigi bir durumda Kur'an hukmunu terkedip, baska bir cezayi din diye satacaksiniz, bunun adi da Islam seriati olacak, oyle mi? Hadi be siz de !!!

Arabin oyuncagi olmak hele hele cakallik ancak ve ancak AHMAKLARIN isidir ki, gercek Muslumandan uzaktir. Ancak anlama kabiliyeti ve Allah'in verdigi zekanin da IMANI konularda cok etkili oldugu ve insanlarin kendi KAPASITELERINCE INANIP, inanamadiklari, akil ve gonullerinin ulasamadigi yerleri gormek istememeleri de bir gercektir. Bu da Ilk mesajda yazilan ayetin sonu ile cok da bagdasir: HALA AKILLAN MAYACAKMISINIZ?

Kesinlikle katiliyorum... Arabin oyuncagi olmak kesinlikle AHMAKLARIN isidir...HALA AKILLANMAYACAKMISINIZ? :rolleyes:

Bektasi fikralarinda latife olarak vucut bulan isguzarligin GERCEKLER karsisinda islememesi cok acidir.

Kesinlikle.... Ortada olan tek ve kesin gercek Allahin kitabinda yazili olan hukumdur.... Tabii otekini "keci yemediyse"....:rolleyes:

BOZ-OK
08-10-2007, 05:15 AM
Bu konular da son laf olarak benden: Bir insan ya yalancidir ya dogru, dersiniz ki zaman zaman hataya dusebilir. Ancak bahsi gece kisi Allah'in Resulu ise ya dedigi her laf dogrudur yada hepsi yalandir bunun ortasi kabul edilemez. Sunnetin Kur'an'a ters dustugu birtek durum ortaya koyarsaniz YA SUNNETI YA KITABI tumden yalanlamaniz gerekir. Cunku KITAB'IN MENBAAI ALLAH, VASITASI ISE PEYGAMBERDIR. Vasita yanlissa kaynakdan gelende yanlisa sapar ve hedef sasar. Yani IMANI meselelerde YA HEP YA HIC dusturu vardir, ucundan azcik isguzarligini kaldirmaz. Ortaya atilan mevzu da Islami uygulama ortada iken gerisi ile ugrasmak havanda su dogmekten de gereksiz ve sadece kisisel tatmine yoneliktir ki amac dogruyu aciga cikarmak ise kisiler ve kisilikler degil fikirler ortaya konur. Yok birbirimizi alt etmekse mevzu, nasilsa topragin altida var, ustunu de kimseye birakmam ya, altina da kimsenin mudahalesi yok cok sukur. O zaman munker nekire aciklariz derdimizi...En guzeli herkes acsin okusun. Inandigi gibi inansin, nasilsa hersey ortada...Akil sahipleri icin indi bu Kur'an.

Alparslan, guzel nutuk atiyorsun da... Ah bir de tutarli olsan tadindan yenmeyecek....:lol:

1- Once kitap.... Tekrar soyluyorum, Islamiyette "hic bir sey Kur'an hukmune aykiri o-la-maz".... Kural 1... Bunu hic unutma...:cool:

2- Hadisler meydana gelis veya soylenis siralarina ve sartlarina, Ayetler de nuzul siralarina ve sartlarina gore degerlendirilmelidirler, eger boyle yapilmazsa sacmalarsin, essegi boyayip zebra diye satarsin... Bunu yapmazsan, "aklini" degil de "imanini" kullanir, ve imandan da "Allahin sozune" degil de, "insanlarin sozune" iman etmeyi anlarsan, seni ham yaparlar...:cool:

3- Sen, mevcut hadislerin ve peygambere isnad edilen rivayetlerin hepsini dogru ve saglikli hadisler ve rivayetler oldugu kabuluyle hareket ettigin icin boyle, yukardaki gibi anlamsiz bir mantik icinde debeleniyorsun... Bilmen gereken bir sey var, hadis kitaplarinda yer alan hadislerin cok buyuk bir kismi hali hazirda uydurma veya zayif oldugu ispatlanmis hadislerdir... Dolayisiyla, hadisleri gereginden fazla ciddiye alma, hele Kur'anin acik hukmunun oldugu yerde, aksini soyluyorlarsa yuzlerine bile bakma....Kimse "peygamber yanlis yapmistir" demiyor... A benim saftirik kardesim, "bazilari iskembeden uydurmuslar" deniliyor, Arap orfunu dinlestirmek veya kendi savlarini kabul ettirmek icin "gercekleri carpitmislar", hatta "ayetleri kecilere bile yedirmisler", hatta "bazi ayetlerin Kur'andan cikarildigini bile soylemisler" deniyor... :cool:

Hanedan
08-10-2007, 07:08 AM
Eğer recm olsaydı bu gün toplumun%70 nin taşlanması gerekirdi. Taşlayacak olan kim geriye kalan %30. Yani bu%30 işi gücü bırakıp akşama kadar adam taşlaması gerekir. Bu arada %70'in eli armut toplamayacağına göre %30'un hiç şansı yok...Taşla babam taşla bitmeez.:lol:

En iyisi toptan kurşuna dizmek. El insaf.

gurkan
08-10-2007, 07:29 AM
Selamün Aleyküm

Bu konuyu okumakla yetineceğim.

Selametle...

chepny
08-10-2007, 08:02 AM
Birincisi bu cahilane ve tefrit dolu yazilari kaleme alan sozde akillilar dinimizi cok sevdikleri Hristiyanlik yada Musevilik ile karistirmis olmalilar. Bir kere bir Musluman Kur'an ayetlerinden hangilerinin ve ne zaman nesh edildigini iyi bilir ve bu konu ile ilgili Allah(c.c.) aciklamalarini iyi okur. Bu necaseti kaleme alan odaklar(seni tenzih ederim sen sadece alinti yapmissin Chepny) akillari sira DINDE REFORMCULARDIR. Kisisel olarak mezhepsiz olup olmamalari bizi ZERRECE ilgilendirmez iken, bunu topluma hemde SAPIKCA yaymaya calismalari kabul edilemez bir ugrastir. Allah'in Resulu'nun (s.a.v.) uygulamasi ile sabit olan bir cezayi UYDURMA diye MODERNLIGE UYMAZ diye kestirip atmak YALANCILIKTIR en hafifi ile.
Alparslan kardeşim;
Kur'andaki Din (http://www.kurandakidin.net/) sitesini hazırlayan ekipten M. Sedat Çetin'i sanal ortamdan tanıyorum. Kendisi dindar, ibadetler konusunda hassas, Kur'an, hadis ve arapçayı çok iyi bilen birisi. Ekibin amacı din adı altında bize yutturulmaya çalışılan hurafeleri yok etmek.
Bir ara inkar gafletine düşmüştüm. Yeniden imana gelmemde M. Sedat Çetin'in hazırladığı Kur'anda çelişki yoktur (http://www.kurandaceliskiyoktur.com/)sitesi ve kendisi ile yaptığım msn görüşmeleri son derece etkili olmuştur.

Konumuza dönersek;
BOZ-OK abi gerekli açıklamaları çok güzel yapmış. Şimdi de biraz Kur'an ayetleri üzerine düşünelim.

81-TEKVİR
1 - Güneş katlanıp dürüldüğünde,
2 - Yıldızlar bulandığında,
3 - Dağlar yürütüldüğünde,
4 - Kıyılmaz mallar bırakıldığında,
5 - Vahşi hayvanlar bir araya toplandığında,
6 - Denizler ateşlendiğinde (suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde),
7 - Nefisler eşleştirildiğinde (iyiler iyilerle, kötüler kötülerle bir araya toplandığında),
8 - Diri diri toprağa gömülen kıza sorulduğunda,
9 - "Hangi günahtan dolayı öldürüldü?" diye.

Kur'an bütün çağlara hitap ettiğine göre vurguladığım ayetlerde sadece cahiliye öncesi kızlardan mı bahsedilmektedir?

Birde konu ile alakalı İslamın ruhuna daha uygun bir hadis verelim.
Ebû Ümâme el-Bâhilî radıyallahu anh anlatıyor:
Bir delikanlı, Resûli Ekrem sallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna çıktı ve,
"Ey Allah'ın Elçisi! Zina etmeme izin ver!" dedi.
Sahabiler onu "Sus! Sus!" diye azarladılar.
Hz. Peygamber delikanlıyı "Hele şöyle gel!" diye yanına çağırdı.
Delikanlı yanına gelip oturdu. Peygamber Efendimiz onunla konuşmaya başladı.
"Söyle bakalım. Bir başkasının senin annenle zina etmesine razı olur musun?"
"Canım feda olsun, hayır, olmam."
"Zaten hiç kimse annesiyle zina edilmesine razı olmaz.
"Peki kızınla zina edilmesini ister misin?"
"Uğrunda öleyim yâ Rasûllah! Hayır, istemem."
"Öyleyse hiç kimse kızıyla zina edilmesini istemez. Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister misin?"
"Yoluna feda olayım, hayır, istemem."
"Hiçbir kimse, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez. Peki halanla zina edilmesi seni memnun eder mi?"
"Canım feda olsun, hayır, kesinlikle."
"Halasıyla zina edilmesi hiç kimseyi memnun etmez.
"Peki birinin teyzenle zina etmesine razı olur musun?"
"Uğrunda öleyim, hayır buna da razı olmam."
"Teyzesiyle zina edilmesine kimse razı olmaz."
Bu konuşmadan sonra Peygamber Efendimiz elini delikanlının omzuna koydu ve,
"Allah'ım, bunun günahını bağışla! Kalbini temizle! İffetini koru!" diye dua etti.
Artık o günden sonra bu delikanlı öyle şeylerle ilgilenmedi.
Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 256257; Elbânî, Silsiletü'lehâdîsi'ssahîha, I, 712713

gurkan
08-10-2007, 08:03 AM
Kesinlikle.... Ortada olan tek ve kesin gercek Allahin kitabinda yazili olan hukumdur.... :

Üzeride İttifak olan Kuran 'ın emrini uygulayıp acımadan 100 Sopa vurduğumuz insanoğlu hayatta kalır mı ?

Nihayete geldiğimizde Zina yapmak büyük günahlardandır. Ve Allah'ın yasakladığı işlenmesini men ettiği bu fiilin cezası da ağırdır.

BOZ-OK
08-10-2007, 08:13 AM
Üzeride İttifak olan Kuran 'ın emrini uygulayıp acımadan 100 Sopa vurduğumuz insanoğlu hayatta kalır mı ?

Nihayete geldiğimizde Zina yapmak büyük günahlardandır. Ve Allah'ın yasakladığı işlenmesini men ettiği bu fiilin cezası da ağırdır.

Kaliyor Gurkan... Ama bu fiilin cezasinin da gunahinin da Islamda cok agir oldugu da dogru... Bizim muhendislerden biri alkollu araba kullanip kaza yaptigi, sonra kactigi ve isin sonunda da yalan ifade verdigi icin 100 kirbaca mahkum oldu ve bu ceza infaz edildi... Bu isi yapanlar islerini bayaa iyi biliyorlar... Haa bir de, koltuk altlarina Kur'an koyuyorlar kirbaclarken.. Boylece kirbacin siddetini ayarlayabiliyorlar... :-)

gurkan
08-10-2007, 08:14 AM
Alparslan kardeşim;
Kur'andaki Din (http://www.kurandakidin.net/) sitesini hazırlayan ekipten M. Sedat Çetin'i sanal ortamdan tanıyorum. Kendisi dindar, ibadetler konusunda hassas, Kur'an, hadis ve arapçayı çok iyi bilen birisi. Ekibin amacı din adı altında bize yutturulmaya çalışılan hurafeleri yok etmek.
Bir ara inkar gafletine düşmüştüm. Yeniden imana gelmemde M. Sedat Çetin'in hazırladığı Kur'anda çelişki yoktur (http://www.kurandaceliskiyoktur.com/)sitesi ve kendisi ile yaptığım msn görüşmeleri son derece etkili olmuştur.

Konumuza dönersek;
BOZ-OK abi gerekli açıklamaları çok güzel yapmış. Şimdi de biraz Kur'an ayetleri üzerine düşünelim.

Kur'an bütün çağlara hitap ettiğine göre vurguladığım ayetlerde sadece cahiliye öncesi kızlardan mı bahsedilmektedir?

Birde konu ile alakalı İslamın ruhuna daha uygun bir hadis verelim.

Allah Bu Müşriklere Hidayet nasib etsin. Biliyorum bu adamları. Peygamberi Postacı yapan ahmaklar bunlar. Allah'ın Hak Ayetleri saptıran Sünneti reddeden Müşrik ahmaklar. Allah Hidayet versin. Allah Cümlemize İdeolojilerin doğrusunu değil Hak olan doğruyu göstersin. Bizleri ziyan eyleyenlerden eylemesin.

gurkan
08-10-2007, 08:28 AM
Kaliyor Gurkan... Bizim muhendislerden biri alkollu araba kullanip kaza yaptigi, sonra kactigi ve isin sonunda da yalan ifade verdigi icin 100 kirbaca mahkum oldu ve bu ceza infaz edildi... Bu isi yapanlar islerini bayaa iyi biliyorlar... Haa bir de, koltuk altlarina Kur'an koyuyorlar kirbaclarken.. Boylece kirbacin siddetini ayarlayabiliyorlar... :-)

Kalıyorsa Cezasını Dünya da çekmiş olur. Ahirete kalan hesabın cezası dünya daki kadar kolay verilemeyebilir.

Bu konu da şunu söylemeliyim. Recm Uygulaması Sünnette Peygamber efendimiz tarafından Yahudi inançlıya onların şeriati gereği uygulanmıştır.

Bunun Müslümanlara da uygulandığını savunan görüşte vardır. Her görüşün başvurduğu delilleri de. Bu görüşe katılmıyanlar da ... En azından bunu ifade etmiş olayım. İttifak Kuran'ın emrinde sağlanmaktadır. Ayeti inkar ya da tahrif insanı müşrik kılar ve iman gider. Şu gözden hiç kaçmamalıdır. Kuran'nın emriyle Kuran'ın hayata inzali yaşanması sünnet iledir. Onu inkar da insanı müşriklerden eder. Yanlız deliller iyi tahlil edilmelidir. Sünnetin Uygulanması iyi tahkik edilmelidir. Çünkü Kuran'ın nazil olma süreci 23 yıl gibi bir dönemdir. Her nazil olan ayet konuyla ilgili geçmiş dönemde söylenmiş Hadis'in hükmünü nesh etmişte olabilir.

chepny
08-10-2007, 08:36 AM
Allah Bu Müşriklere Hidayet nasib etsin. Biliyorum bu adamları. Peygamberi Postacı yapan ahmaklar bunlar. Allah'ın Hak Ayetleri saptıran Sünneti reddeden Müşrik ahmaklar. Allah Hidayet versin. Allah Cümlemize İdeolojilerin doğrusunu değil Hak olan doğruyu göstersin. Bizleri ziyan eyleyenlerden eylemesin.
Müşrik; şirk koşan demektir. Yani Allah'a ortak koşan demektir. Bu adamların şirk koştuğuna dair bir delil ortaya koyabilirmisin?
- Hangi ayetleri saptırmış bu adamlar?
- Kur'an ile ters düşmeyen hangi hadisi reddetmişler?
Adamlar putlaştırılan hurafelerle uğraşarak çok güzel bir iş yapıyorlar bence.
Bunlara müşrik diyerek belki üzerine kul hakkı alıyorsundur. Kul hakkının vebali ağırdır Gürkan...

gurkan
08-10-2007, 08:46 AM
Müşrik; şirk koşan demektir. Yani Allah'a ortak koşan demektir. Bu adamların şirk koştuğuna dair bir delil ortaya koyabilirmisin?
- Hangi ayetleri saptırmış bu adamlar?
- Kur'an ile ters düşmeyen hangi hadisi reddetmişler?
Adamlar putlaştırılan hurafelerle uğraşarak çok güzel bir iş yapıyorlar bence.
Bunlara müşrik diyerek belki üzerine kul hakkı alıyorsundur. Kul hakkının vebali ağırdır Gürkan...

Bana Örtünme Konusunda ki fetvaları yeterlidir. Kuran İle Yaşayan sünnet ile.. Çok güvenilir kaynaklardan gelen Hadisler ile... İttifak ile sabittir. Kuran ile sünnetin bağını kesmeleri de...

Allah'ın Hak olan ayetlerini tahrife giden ; İnkar eden... Müşriklerden olur....

Kardeşim Hurafelere bende karşıyım... Bu adamları da biliyorum ve inceledim...

Herkes hesabını Allah'a verecek.... Verebilirlerse...

chepny
08-10-2007, 10:22 AM
Bana Örtünme Konusunda ki fetvaları yeterlidir. Kuran İle Yaşayan sünnet ile.. Çok güvenilir kaynaklardan gelen Hadisler ile... İttifak ile sabittir. Kuran ile sünnetin bağını kesmeleri de...

Allah'ın Hak olan ayetlerini tahrife giden ; İnkar eden... Müşriklerden olur....

Kardeşim Hurafelere bende karşıyım... Bu adamları da biliyorum ve inceledim...

Herkes hesabını Allah'a verecek.... Verebilirlerse...
Öncelikle ben bu adamların faydasını gördüm. Ötede en azından iyi yönde şahitlik edeceğim onlar için. Örtünme konusundaki fetvalarına da katılıyorum. Çok güvenilen hadislerin ne kadar güvenilir olduğunu hadis çelişkileri konusunda çok güzel bir şekilde ele almışlar.
Şunu da belirteyim ki anadilde ibadet konusundaki görüşlerine aşırı milliyetçi olmama rağmen katılmıyorum.
Her ne ise;
Yine konumuza dönersek.
Evet kesinlikle, zinanın cezası ağırdır. Dünyada da ağır olmalıdır. Ama kesinlikle bu taşlayarak öldürmek olmamalıdır.

gurkan
08-10-2007, 10:43 AM
Öncelikle ben bu adamların faydasını gördüm. Ötede en azından iyi yönde şahitlik edeceğim onlar için. Örtünme konusundaki fetvalarına da katılıyorum. Çok güvenilen hadislerin ne kadar güvenilir olduğunu hadis çelişkileri konusunda çok güzel bir şekilde ele almışlar.
.

Örtünme Allah'ın Hak emridir. Sahabilerin Hepsinde Peygamber efendimizin öğretisi şeklimde ittifak ile amel edilmiştir. Hadisler Sahihtir. Mütavatirdir.

Bu adamların hali devenin hali gibidir. Nereleri doğru ki neresi eğri diye bakayım.

Sana Duam Olsun İdeolojilerin doğrusunu değil Allah sana hak olan dosdoğru yolu göstersin ve öğretsin.

Geçmişte Burada koydum. Diyanetinin Fetvasını. Buyur incele araştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tesettür Fetvası Türkiye uzun bir süredir “başörtüsü”, medyatik ismi ile “türban” sorununu tartışıyor. 28 Şubat süreci ile iyice alevlenen bu tartışma kısa zamanda biteceğe de benzemiyor. Aslında çarşaf, başörtüsü ya da türban, Türkiye’de iktidarı elinde bulunduran ve İslam’ı sürekli bir “tehdit unsuru” olarak algılayan Batıcı-laikçi egemen azınlığın “karabasanı” olmuştur, yıllar yılı. Ve onların iktidarını sarsabilecek en ciddi tehlikeyi(!) yani dindar halkı tanımlamak için de hep aynı simgeler kullanılmıştır: “Kara çarşaf”, “sarık”, “sakal” vs. Türk halkını tepeden inme yöntemlerle “halka rağmen” Batılılaştırıp çağdaş uygarlık düzeyini yakalama hevesine kapılan yönetici elit, nedense II. Mahmut’tan beri hep kafaların dışıyla uğraşmayı, yani gardrop devrimciliğini, ilerlemenin en kestirme yolu olarak görmüştür. Bu bağlamda, Cumhuriyetin ilk yıllarında erkek kıyafetine ilişkin kanuni yaptırımlarla desteklenen değişiklikler yapılmışsa da kadın kıyafeti konusunda aşamalı bir yol izlenmiştir. Önce “peçe” ile mücadele edilmiş, ardından “çarşaf” gündeme gelmiş sonra da “başörtüsü ve türban” tartışmalarına geçilmiştir. İşin ilginç yanı, kadının örtüsü ve giyim-kuşamı ile uğraşan, onları bu geri ve ilkel kabuklarından “kurtarmaya” (!) çalışan egemen güçler, örtünün “dinle ilgisi”ni de sürekli gündeme getirmişlerdir. Örtünmeye ilişkin İslami referansları bilir-bilmez yere ulu-orta yorumlamaya, işlerine geldiği gibi anlayıp dayatmaya çalışmışlardır. Oysa İslam’ın bu konuda getirdiği ilkelerin ve asırlardır tevatür halinde bize intikal eden uygulamaların su götürür bir tarafı yoktur. Diyanet’in “tesettür fetvası” örtünme konusunu sulandırmak isteyenlere bir cevap niteliği taşıdığı gibi önemli bir belge olarak saklanmayı da hak ediyor.

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı

Sayı: B.02.1.DİB.0.10/212

KONU: Tesettür

KARAR NO: 6 KARAR

TARİHİ: 3.2.1993

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU KARARI

İslâm dininde kadının kıyafeti ile ilgili olarak zaman zaman sorulan sorular dolayısıyla konu, kurulumuzca ele alınıp incelendi: Nûr Suresi’nin 30. ayetinde, mü’min erkeklerin harama bakmamaları, namus ve iffetlerini korumaları emredildikten sonra 31. ayetinde kadınlarla ilgili olarak meâlen, “Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (bakmaları haram olan şeylerden) çevirsinler, edep yerlerini korusunlar, -kendiliğinden görünen müstesna- zinetlerini açmasınlar, başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar!” buyurulmakta ve ayetin devamında kadınların kendiliğinden görünmeyen zinet yerlerini, kimlerin yanında açabilecekleri belirtilmektedir.

1- HARAMA BAKMAK VE İFFETİ KORUMAK Görüldüğü gibi bu iki ayette hem erkeklerin hem de kadınların harama bakmamaları, edep yerlerini iyice örtülü tutup, iffet ve namuslarını zina, fuhuş ve onlara sebep olabilecek durumlardan korumaları emredilmektedir. Hz. Peygamber (s.a.v) de “...Gözlerin zinası şehvetle bakmaktır...” buyurarak harama bakmayı, göz zinası olarak nitelemiştir. 1- Ancak, gözün harama tesadüfen ilişmesinin kasıtlı bakmak hükmünde olmadığı da hadis-i şeriflerde belirtilmiştir. 2- İslâm alimleri, yukarıda mealleri yazılı ayetlere ve konuyla ilgili hadislere dayanarak, erkeklerin ve kadınların, nikahlı eşleri dışında herhangi bir kimseye şehvetle bakmalarının haram olduğu üzerinde müttefiktirler. Tedavi, şahitlik ve evlenme maksadı gibi, zaruret veya ihtiyaç halindeki bakmalara, fıkıhta belirtilen şartlar ve ölçüler dahilinde müsaade edilmiştir. Fitne tehlikesi ve şehvet korkusu olmamak kaydı ile, gerek erkeklerin ve gerekse kadınların, kendi yakınlarından ve yabancılardan kimselere ve nerelerine bakıp bakmayacaklarına dair hükümler, delilleri ile birlikte fıkıh kitaplarında mevcuttur.3

2- ÖRTÜNME Nûr Suresi’nin 31. ayetinde zikredilen bu emirlerden sonra kadınların örtünmesi ile ilgili olarak da, -kendiliğinden görünenler müstesna- zinetlerini, zinet yerlerini açmamaları ve başörtülerini yakalarının üzerine salmaları emredimiştir. Cahiliye devrinde başını örten kadınlar, başörtülerini enselerine bağlar veya arkalarına salıverirlerdi. Allah Teâlâ, bu ayetle, İslâm’dan önceki bu adeti kesinlikle yasaklayarak mü’min kadınların -kendiliğinden görünen hariç- zinetlerini, zinet yerlerini açmamalarını ve başörtülerini; saçlarını, başlarını, kulaklarını, boyun, gerdan ve göğüslerini iyice örtecek şekilde yakalarının üzerine salmalarını emretmiştir. Hz. Âişe (r.a), “Allah ilk muhacir kadınlara rahmet eyleye! Yüce Allah “Mü’min kadınlar başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar!” ayetini indirince, onlar eteklerinden bir parça keserek, onunla başlarını örttüler” der”.4 Yine Hz. Aişe (r.a) bir gün ensar kadınlarından sitayişle bahsederken, buna benzer bir ifade ile, başörtüsü emrine nasıl uyduklarını anlatır.5

3- ÖRTÜLMESİ GEREKLİ OLMAYAN KISIMLAR Örtülmesi emredilen, zinetten istisna edilen ve mücmel olarak geçen “kendiliğinden görünen” ifadesi; ashabdan Hz. Ali, İbn Abbas, İbn Ömer, Enes, tabiîlerden Said b. Cübeyr, Atâ, Mücâhid, Dahhâk, Mücahid; imamlardan Ebû Hanîfe, Mâlik ve Evzaî (r.a)’nin de dahil olduğu İslâm alimlerinin çoğunluğu tarafından; “Yüz ve bileklere kadar eller” olarak tefsir edilmiştir.6

4- ÖRTÜLMESİ GEREKLİ OLAN KISIMLAR Ayetteki “kendiliğinden görünen” mücmel ifadeyi -az da olsa- farklı tefsir eden alimler, kadınların, istisna dışında kalan zinetlerini ve zinet yerleri olan saç, baş, boyun, kulak, gerdan, göğüs, kol ve bacakların örtülmesi olarak anlamışlar ve bunlardan herhangi birini açmalarının caiz olmadığı hükmünde ittifak etmişlerdir.7 Kadınların, bu zinet yerlerini kimlerin yanlarında açabilecekleri ise, ayetin devamında bildirilmektedir. Bu âyet–i kerime nazil olunca, yukarıda rivayet edilen hadislerle de sabit olduğu üzere, ensar ve muhacir kadınların, eteklerinden bir parça keserek, onunla başlarını örtmeye acele etmeleri, Hz. Âişe (r.a)’nın ablası Esmâ (r.a)’nın, ince bir elbise ile Hz. Peygamber (a.s)’ın huzuruna çıktığı zaman, Hz. Peygamber’in “ergenlik çağına gelen bir kadının elleri ve yüzü dışında kalan yerlerini göstermesinin caiz olmadığını” bildirmesi, yine Hz. Peygamber’in, bileklerinin dört parmak yukarısını işaret ederek, “Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir kadına, ergenlik çağına gelince yüzü ve şuraya kadar elleri hariç, herhangi bir yerini açması caiz değildir.” buyurması; sözkonusu ayetteki emirlerin vücub için olduğuna, kadınların yukarıda sayılan zinet yerlerini örtmekle yükümlü olduklarına delalet etmektedir.

5- ÖRTÜNMENİN GAYESİ Dinimizin emrettiği örtünmeden maksat, kadının zinetini ve zinet yerlerini eşi veya mahremi olmayan erkeklere göstermemesi ve yabancı erkekler tarafından görülmesine meydan vermemesidir. Bu itibarla örtünün; saçın, ten renginin veya zinetlerin görülmesine engel olacak kalınlıkta, vücut hatlarını göstermeyecek nitelikte olması gerekir.8 Bu konuda, yukarıda meali zikredilen hadis-i şerifler dışında, daha pek çok hadis-i şerif bulunmaktadır.9 Ahzâb Suresi’nin 60. ayetinde de “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle: (Evden çıkarlarken) üstlerine vücutlarını iyice örten dış elbiselerini giysinler! Bu, onların iffetli bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar.” buyurulmaktadır. Bu ayette müslüman hanımların evlerinden çıkarken, üstlerine vücut hatlarını belli etmeyecek bir dış elbise almaları, ev kıyafeti ile sokağa çıkmamaları emredilmektedir. Nûr Suresi’nin 60. ayetinde ise, yaşlanmış kadınların, 31. ayette örtülmesi emredilen zinet ve zinet yerlerini örtmek kaydı ile (manto, pardesü, çarşaf gibi) dış elbiselerini üstlerine almadan dışarı çıkabilecekleri belirtilerek şöyle buyrulmaktadır: “Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların, zinetlerini (yabancı erkeklere) göstermeksizin, dış elbiselerini çıkarmalarında, kendilerine bir vebal yoktur. Yine de dış elbiseli olmaları, kendileri için hayırlıdır.”

NETİCE: 1. Gerek erkeklerin ve gerekse kadınların gözlerini haramdan korumaları, 2. Kadınların, vücudun el, yüz ve ayakları dışında kalan kısımlarını, aralarında dinen evlilik caiz olan erkekler yanında, vücut hatlarını ve rengini göstermeyecek nitelikte bir elbise (örtü) ile örtmeleri, 3. Başörtülerini, saçlarını, başlarını, boyun ve gerdanlarını iyice örtecek şekilde yakalarının üzerine salmaları, dinimizin; Kitab, sünnet ve İslâm alimlerinin ittifakı ile sabit olan kesin emridir. Müslümanların bu emirlere uymaları dini bir vecîbedir.

gurkan
08-10-2007, 10:44 AM
TESETTÜRLE İLGİLİ HADİSLER

1- “Şüphe yok ki Allah, Ademoğluna zinadan payını yazdı (yani onun kendi iradesini kullanarak işleyeceği zina türünü levh-i mahfuz’da belirtti, diğer bir yoruma göre şehvet sevgisini onun fıtratına yerleştirdi). Artık Ademoğlu yazılan payına kesinlikle ulaşır. Gözlerin zinası (şehvetle) bakmak, dilin zinası (haramı) konuşmaktır. Nefis de (zinayı) temenni edip şehvetlenir ve nihayet ilgili organ bunların ortak isteklerini yerine getirmek suretiyle onları tasdik eder ve arzularını gerçekleştirmekten imtina etmekle onları tekzib eder.”10 buyurur.

2- Ashabdan Cerir bin Abdullah el-Becelî (r.a)’den: Şöyle demiştir: “Ben Rasûlüllah (s.a.v)’e (harama) ani bakışın hükmünü sordum. O, bana, gözümü başka yöne çevirmemi emretti”.11

3- “Ey Ali! Harama (tesadüfen) bakışın ardından (kasıtlı) olarak tekrar bakma; çünkü, şüphesiz (tesadüfen olan) birincisi sana (muaf)tır ve (kasıtlı olan) sonuncusu sana muaf değildir”.12

4- Hz. Âişe (r.a) “Allah ilk muhacir kadınlara rahmet eyleye! Allah “Mü’min kadınlar başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar!” ayetini indirince onlar eteklerinden (bir rivayette en kalın olanı) kesip onunla başlarını örttüler.” der.13

5- Hz. Âişe (r.a) bir gün ensar kadınlarından sitayişle bahsederken buna benzer bir ifade ile başörtüsü emrine nasıl uyduklarını anlatır.14

6- Hz. Âişe (r.a) şöyle demiştir: “Ebû Bekr (r.a)’ın kızı Esmâ (ki Âişe validemizin ablasıdır) ince bir elbise ile örtülü olarak Rasûlüllah (s.a.v’in) huzuruna girdi. Rasûlüllah (s.a.v) ondan yüzünü çevirdi ve kendi mübarek yüzünü ve ellerini işaret ederek; “Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca vücudunun şurası ve burası dışında kalan yerlerinin görülmesi (gösterilmesi) caiz değildir.” buyurdu.15

7- Yine Hz. Âişe (r.a)’den: Şöyle demiştir: “Rasûlüllah (s.a.v) bileklerinin dört parmak yukarısını işaret ederek “Allah’a ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik çağına varınca yüzü ve şuraya kadar elleri dışında herhangi bir yerini açması helâl değildir!” buyurdu.16

8- Ebû Hureyre (r.a)’den: Şöyle demiştir: “Rasûlüllah (s.a.v) “Ateş ehlinden olup, görmediğim iki sınıf insan var: (Birisi) yanlarında bulunan sığır kuyruklarına benzer kamçılarla insanları döğen (işkence yapan) bir kavimdir. (Diğeri) giyinik, çıplak birtakım kadınlardır...”17 buyurdu.

DİPNOTLAR

1- Buhâri, (Çağrı Yay. İst. 1981), Kader, 9 (VII, 214); Müslim (Çağrı Yay. İst. 1981) Nikâh, 44 (II, 612, Hadis No: 2152, 2153); Beyhaki, VII, 89.

2- Müslim, Âdâb, 10 (II, 1699, hadis no: 2159); Tirmizi, Edeb, 28 (V, 101, Hadis No: 2777) Ebû Dâvûd, Nikâh, 44, (II, 609, 610, Hadis No: 2148, 2149); Müsned, IV, 358, 361; Dârimî (Çağrı Yay, İst. 1981) İstizân, 15 (s. 674); Rikâk, 3 (s. 694); Beyhâki (1. Baskı, Hind, 1353) VII, 90.

3- Serahsî, Mebsût, (Beyrut, 1986) X, 145-165; Nevev;ı Minhâc (Celaleddin Mahalli’ye ait şerh ile birlikte, II. Baskı, Mısır, 1934) II, 206/215; Kashanî, Beda’i’us-Sanayi’ (Mısır 1328/1910) V, 118-125; İbn Abidin, Reddu’l-Muhtâr, (Matba’a-i Amire, İst.) V, 320-329.

4- Buhârî, Tefsir, Tefsir-u Sûreti’n-Nûr, 13 (v, 13) Ebû Dâvud, Libâs 33 (IV, 357); Beyhakî, VII, 88.

5- Ebû Dâvûd, Libas, 32 (IV, 356).

6- Taberî, Câmi’u’l-Beyân, (Beyrut, 1405/1984); X, 117-121.

7-Taberi, a.g.e., Aynı yer; Fahreddin Râzi, Mefatihu’l-Gayb, (Matba’atü’l-Behiyye, Mısır) XXIII, 201, 210; Kurtubi el-Cami’ Li Ahkami’l-Kur’an, (Mısır, 1361/1942) XII, 222-238 Cassâs, Ahkûmu’l-Kur’an (Lübnan, Daru’l-Kitabi’l-Arabi) III, 315-3119; İbnu’l-Arabi, Ahkamu’l-Kur’an (Lübnan, Dâru’l-Ma’rife) III, 1365-1376; Serahsî, a.g.e., X, 145-165; Celâluddin Mahallî, Şerhu’l-minhâc, III, 206-215; Kâshâni, a.g.e, C., 118-125; İbn Abidîn, a.g.e., V, 320-329, İbn Hazm, Merâtibu’l-İcma, s. 29.

8- Serahsî, a.g.e., X, 155; İbn Abidin, a.g.e., V, 320-329.

9- Müslim, Libâs, 34 (II, 1680, Hadis No: 2128), Cennet, 13 (II, 2192, Hadis No: 2128); Müsned, II, 356.

10- Buhâri Kitabü’l-Kader, 8. Bab, Müslim aynı kitab, 5. bab, Ebû Dâvûd, Nikâh, 4. babta, Ebû Hüreyre (r.a)’den.

11- Müslim Kitabü’l-âdâb, 10 bab, Tirmizi, İsti’z’ân 61. bab, Ebû Dâvûd, Nikah Kitabı 44. bab, Ahmed 4/358, Beyhâki 7/90..., Dârimî 2/278, İsti’zân 15.

12- Tirmizi İsti’zân 61. bab, Ebû Dâvûd, Nikâh 44. bab, Ahmed 5/531-532; Dârimî, rikak 3, Beyhâki, 7/90

13- Buhari Nûr Suresinin tefsiri 13. bab, Ebû Dâvûd, Libas Kitabı 32. bab, Beyhâki 88.

14- Ebû Dâvûd, Libas Kitabı, 31. bab.

15- Ebû Dâvûd Libas kitabı, 33. bab.

16- Buhari, Kitabü’l-Kader, 8. bab, Müslim, aynı kitab 5. bab, Ebû Davud, Nikâh, 4. babta, Ebû Hüreyre, (r.a)’den.

17- Müslim, Kitabü’l-Adab, 10. bab, Tirmizi İsti’zân, 61. bab, Ebû Dâvûd, Nikah kitabı 44. bab, Ahmed 4/358, Beyhakî, 7/90..., Dârimî 2/278, İsti’zân 15.

yavuz
08-11-2007, 12:52 AM
Ama kesinlikle bu taşlayarak öldürmek olmamalıdır.

Taslayip da oldurmemek daha mi iyi abi sence? :lol:

Alparslan
08-11-2007, 01:22 AM
Bravo... Sonunda anladin ve tasdik ettin... Demek ki neymis, once "kitap"mis... Kur'anda acikca belirtilmis olan bir hukum hakkinda hala daha kivirtmaya calismak ve orada belirtilmis olan had cezasinin disinda baska bir cezayi Allah boyle emrediyor diye uygulamaya kalkmak "Arap orfunu dinlestirmeye" calismaktan baska hic bir sey degildir... Hatta bu konuda o kadar ileri gidersiniz ki, bu konudaki kendi tutarsizliginizin farkina varip, Hz. Omer'e iftira eder ve bir yerlerinizden hadis bile uydurursunuz,

Bu sacmaliga hadis diyenler Israiliyattir. Ki sanirim burada bolca var...Arap orfu arap orfu...NEdir bu sakiz agzinizda, isinize gelmeyen birsey oldu mu aRap orfu...
Hadis uyduranlar bir yerlerinden uydurur evet ama buna beni dahil etmeye calisirsan dediklerimi neren ile okudugunda farkli bir konu olusturur.

BOYLE BIR SACMALIGA INANACAKMISINIZ EY MUSLUMANLAR? BU SOZDE HADISLERIN ICINDE RECM AYETININ YAZILI OLDUGU SAYFALARI KECININ YEDIGINI SOYLEYENLER BILE VARDIR.... ELIMIZDEKI KUR'AN INDIGI GIBI DEGIL MI YANI? KUR'ANDAN BAZI AYETLER CIKARILMISMIDIR VEYA BELKI DE BAZI AYETLER MI EKLENMISTIR? KUR'ANA IFTIRA, ALLAHA IFTIRANIN ADI DIN OLMUS DA HABERIMIZ YOK... BAZILARI DA SOYLEDIKLERI SOZUN, SAVUNDUKLARI SEYIN NEREYE GITTIGININ FARKINDA BILE OLMADAN KONUSUYORLAR... NE DEMISLER, KLAVUZU KARGA OLANIN BURNU.......

Kur'an asla ve asla degismemistir zaten buna aykiri birsey iddia edene inanmak kargalarin bile yapmayacagi istir. Savundugu seyin nereye gittigini bilmeyen var ise savunmasin. Dogru olani savunmaktan sasan ise NAMERTTIR.

Oluyor iste, bal gibi oluyor.... Klavuzun karga ise oluyor... Girmedigimiz baska konular da var, gerektiginde girecegiz (cariyelerin giyimi konusu gibi), onlara girdigimiz zaman o "ilmihal Islami" denilen seyin, o orfun dinlestirilmis seklinin, kur'anin hukmune karsi insanin hukmunu koymanin, Allahin indirdigi dinle ilgisini daha iyi goreceksiniz... Yavas yavas...

Akli bir kenara birakip sadece iman dedigin zaman da tam olgun elma oluyorsun bazilari icin... Her seye inanmaya hazir... Adi dindir diye... Ama bir gercek nedense unutuluyor, Kur'an her seyden once akil sahiplerine inmistir, akli olmayanin dini de olmaz denilmistir...

Yavas yada hizli sen kimsin ki karar vereceksin? Sen ne sallarsan salla ben sana Kur'an ve Sunnet ekseninde uygulamalari ile cevap veriyorum senin yorumuna karsi kendi yorumumu koymuyorum ortaya. Bazilari??Kim onlar? Sen klavye basindan sallamasyon konusarak her takildigin yerde tekrarladigin 'arab orfu' yada 'bazilari' disinda Kitap diyorsun ve saldiriyorsun...Mizraginin ucuna suhuflari koyan emevilerden mi geliyor soyun?

Hala bilmeden salliyorsun degil mi? Peygamberin recmine hukmettigi Yahudiler "Yahudi seriati"na gore recmedilmislerdir... Yahudi seriatinin uygulanmasini isteyenler de bizzat Yahudi ileri gelenleridir... Soylediginin nereye gittiginin farkinda bile degilsin... Yahudi seriatinda var diye, Allahin kitabinda acikca hukum verdigi bir konuda Allahin emrini terkedip Yahudi seriatini mi uygulayacagiz? Buna diyecegim bir sey yok, biz Islam degil, Yahudi seriati uygulayacagiz dersin, kimse bir sey demez... Ama Yahudi seriatinin Allahin Kur'andaki emrine karsi din diye uygularsan orada Hop! deriz...
[quote]

Yahudiler bu hukmum uygulanmamasini kadinin ve erkegin yuzlerinin karaya boyanip teshir yolu ile rezil edilmelerini istemis, Peygamber efendimiz onlarin Seriatinde de olan RECM cezasini uygulamistir. Tevrat degistirilmistir evet, ama icinde Allah hukmu olan ayetler de kalmistir. Bilindigi uzere yahudi seriati sert bir seriattir ve cezalari da boylecedir. Degismis hukumlerin icinde degismemis olani bu RECM hukmu ise bu da Allah'tan gelmistir, Kitabimizin inmesi ile bu hukum bizim icin NESH edilmis ancak SUNNET yolu ile uygulanmistir.

[quote]
Peygamberin uygulamalarina gelince... Sana onceki iletimde tarihleri karsilastir diye ipucu vermis olmama ragmen hala cahilce ve korlemesine hikayelerine devam ediyorsun...

Alooo, Alparslan bey, Nur suresi bir rivayete gore hicretin 5.ci, bir rivayete gore de 6.ci yilinda inmistir... Yani ondan once verilmis olan butun hukumler peygamberinkiler de dahil, hukumsuz kalmis ve tarih olmustur... Bu Yahudiler ne zaman recmedilmislerdi? Hicretin 4.cu yilimiydi? :rolleyes:

Yahudilerden sonra recmedilen kadinin kabile adi CUHEYNE, ac OKU. Muslumandir. Peygamber KURAN'A AYKIRI HUKUM VERMEMISTIR. SACMALAMA...
Bak Kur'an ne diyor, akil Allah'in emrinde olacak ki Iman olsun, nefsin elinde en basit muhabbet tellalindan faksizdir...
"Kadınlarınızdan kötülükte bulunanların kötülüğüne, içinizden dört tanık getirin. Onlar, tanıklık ederlerse kadınları, ölümlerine dek, yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde tutun." [Nisa: 15]

1- Kadinlariniz, YANI MUSLUMAN KADINLAR,
2-Icinizden 4 sahit, yani Musluman 4 sahit,
3-Ayetin sonunda 'ALLAH ONLARA BASKA BIR YOL ACINCAYA DEK' buyrulmus.
İmam .Ahmed b. Hanbelî'nin Muhammed b. Cafer, Said, Katade, Hasan ve Hıtan b. Abdullah Rakkaşı yolu ile bildirdiğine göre bu konu ile ilgili olarak sahabilerden Ubade b. Samit şöyle diyor; Peygamberimize vahiy geldiğinde O, bu olaydan etkilenir, tedirgin olur ve çehresinin rengi değişirdi. Birgün yüce Allah tarafından 'kendisine yeni bir vahiy gelmişti. Cebrail yanından ayrılarak göğe uçtuktan sonra Resulullah bize dönerek şöyle buyurdu:

"Dinleyin beni. Allah zina işleyen kadınlar hakkında `başka bir yol' gösterdi. Evli erkeğin evli kadın ile ve bekar erkeğin bekar kadınla işleyeceği zinalar hakkında. Evlilerin cezası yüz değneklik dayak ile taşa tutularak öldürülmek; bekarların cezası ise yüz değneklik dayak ile bir yıllık sürgündür."

HALA AKILLANMAZMISINIZ???

Hadis uydurukculeri, Allah iftiracilari, akil mantik bilmezler.... Bakin size dogru durust bir rivayet ileteyim,

Suphenin oldugu, peygamberin recm uygulamasinin ne zaman ve hangi sartlar altinda oldugunun kesin bilinmedigi bir durumda Kur'an hukmunu terkedip, baska bir cezayi din diye satacaksiniz, bunun adi da Islam seriati olacak, oyle mi? Hadi be siz de !!!

AAAA isine geldigini dusundugun icin mi HADIS kullandin...E pardon, siz cok sayin! HADIS ALIMLERI...Siz rivayet edince dogru, cunku siz elma curugu secer gibi HADISLERIN de MODERN Taraflarini secmeyi bilirsiniz...:D Sonunada OKKALI! bir uyari...OF OF OF...

Kesinlikle katiliyorum... Arabin oyuncagi olmak kesinlikle AHMAKLARIN isidir...HALA AKILLANMAYACAKMISINIZ? :rolleyes:

Bir kez daha bana Arabin oyuncagi seklinde iftira atarsan, seninde senin gibi olaninda SEREFINDEN SUPHE EDERIM. Kisisel anlamda sinir bozmak icin yazdigin seyleri,eger gercegi ariyorsan ki supheliyim, boyle bir konuya eklemezdin. Ancak bu da senin KAPASITENI GOSTERIR. Camur at, dejenerasyon yap, isine gelince her sozu eg buk... Bundan ve senin sacma kelime oyunlarindan mi yilalim? Isine geldigi gibi inan yada inanma ama isi kisisele dokeceksen paragrafin basinda dedigim aynen gecerlidir.

Alparslan
08-11-2007, 01:42 AM
Alparslan, guzel nutuk atiyorsun da... Ah bir de tutarli olsan tadindan yenmeyecek....:lol:

Dolayisiyla, hadisleri gereginden fazla ciddiye alma, hele Kur'anin acik hukmunun oldugu yerde, aksini soyluyorlarsa yuzlerine bile bakma....Kimse "peygamber yanlis yapmistir" demiyor... A benim saftirik kardesim, "bazilari iskembeden uydurmuslar" deniliyor, Arap orfunu dinlestirmek veya kendi savlarini kabul ettirmek icin "gercekleri carpitmislar", hatta "ayetleri kecilere bile yedirmisler", hatta "bazi ayetlerin Kur'andan cikarildigini bile soylemisler" deniyor... :cool:

YEMEK??? Ben diyorum Ankara sen....Kisisele dokmekten hosnut oluyorsun madem, bak sana bir UYARI: Laflarimi carpitma ki carpilmayasin.

Hadisleri ciddiye almamak UKALALIGINI yapacak MUSLUMAN tanimiyorum. Bu saftirik lafina guldum...Sen hala kisisel de rakipler gorup dine yuklenme yoluna gidiyorsun, sinirime hakim olamayip sana saldirmami sonra da feryat etmeyi bekliyorsun...EY MUSLUMANLAR yetisin diye...Yok oyle, hem dediginde inat edeceksin hemde standart mazlum formati isteyeceksin... Sen karar ver hele: Zina buyuk suc mu? Evli Muslumanlarin (Bekarlarin ki 100 sopadir koltuk altlarina sabun koyarlar, Kur'an da koyani varmis senin sarhos arkadasin sagolsun ogrenmis olduk) zina ettikleri 4 sahitle kanitlanirsa(erkegin cinsel organi kadinin cinsel organi icerisinde 4 MUSLUMAN sahit tarafindan gorulecek) ve olay bir
ISLAM DEVLETINDE ise, cezasi nedir? RECM, ister kopurun ister catlayin sinirden beyler, cezasi budur. Simdi size bir ayet bakin aciklamasini nasil getirsiniz?
Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.
Bakara 193.
Birisi sormus bu konuda baska bir sitede: YOKSA KENDI ISLEYECEGINIZ GUNAHLARA KILIF MI ARARSINIZ?

Alparslan
08-11-2007, 02:29 AM
Eğer recmin yanlışlığı ve uydurma hadislerin dinin kaynağı olamayacağı iyice anlaşılırsa, o zaman tüm bu mezheplerin hatalı yolda oldukları da iyice ortaya çıkar. Eğer bu mezheplerin hatası iyice anlaşılırsa; o zaman Kuran’da olmayan ipeğin, altının, başörtüsünün, peçenin, haremlik-selamlık ve diğer-lerinin de dinde olmadığı daha iyi anlaşılır. Çünkü Kuran’da olmayan bu ilave farzlar ve haramlar hep mezhepler yoluyla dinimize girmiştir. Recm konusu ise hem mezheplerin hatalı olduğunu, hem de hadis kitaplarının saçma olduğunu en güzel şekilde gösterir. Çünkü Buhari, Müslim, Ebu Davut, Hanbel, İbni Mace gibi bütün meşhur kitaplar recmi savunurlar.

Bakiniz konunun acilisindaki yazi...Simdi Recm konusunda herkesle anlassak...Sirada var diyecekler...Amac kokune kadar CURUTMEK ISLAMI. Ama beceremeyecekler...Zaten bunca yildir kemirdiler kemirdiler, simdi geldi Musluman kisvesi altinda saldiracaklar...
Inandiginiz gibi yasamazsaniz birgun yasadiginiz gibi inanmaya baslarisiniz. Bu konuda KISISEL! derdi olan O.M atsin, yazilanlar kafidir keza KITAP ve SUNNET herkese acik sekilde APACIK ORTADADIR. Kisisel saldiri olmadigi muddetce yazip da insanlarin BILDIGI ama KABUL EDEMEDIGI seyleri tekrarlamak gereksiz, isteyen istedigi gibi inansin. Topragin altina inelim hele MUNKER NEKIR'e anlatiriz derdimizi.

Demir Kağan
08-11-2007, 06:19 AM
Alparslan, olm kaldiramayacagin tartismalara giriyorsun, ondan sonra o.m. atsin, bilmemnaapsin, falan filan. Tartisma abi sen de.

Mgas
08-11-2007, 06:28 AM
Her seyi bir kenera bırakıp ise mantıksal acıdan bakalım.

Evvela sen kimsin ki bir kisiyi taslayarak oldurup cinayet isleyebiliyorsun? Kadın zina yapmıs, Erkek zina yapmıs...bu eylem size saygsızlık degilse sizin de saygısızlık yapma hakkınız yok.

Ancak soyle bir durum soz konusu olur. Bireyler islam dinini secmistir. İslam dininin zinaya tutumu iyi degildir. Zina yapıp ardından da halen islam dininden ayrılmak istemiyorsa kurallara boyun egecek (Kur'an daki kurallara)

Ayrılmak istiyorsada ayrılır. Dinde zorlama yok.

yavuz
08-11-2007, 07:14 AM
Dinde zorlama yok.

Hadi canim sen de! :lol:

Hanedan
08-11-2007, 10:07 AM
Hadi canim sen de! :lol:

Zorlama var mı? Yavuz şu konuya bi açıklık getirirsin herhalde...

yavuz
08-11-2007, 10:21 AM
Zorlama var mı? Yavuz şu konuya bi açıklık getirirsin herhalde...

O saka amacliydi... Ama tamamen de yok diyemeyiz.

Ergenlik donemine girmis ve farzlara mukellef olmus olan cocugu babasinin namaz kilmasi icin hafiften zorlamasi gerekir. Kilmiyorsa hafiften itekleyebilir. Yine mi olmadi? Vur supayi...

Bu bir ornek... :rolleyes:

Han
08-11-2007, 10:31 AM
hepimize din alimler yoluyla geldigine gore, o alimler din uyduracak kadar hain olduklarina gore, mezhepsizlerin sadakat suyu nerden geliyor?

Butun islam cografyasinda alimlerin birbirleriyle anlasmiscasina din uydurmalari dusunulebilir mi hasa?
bir de hanefinin en buyuk alimleri hep maveraunnehirlidir. Demek bizim atalar hep din uydurmakla mesgul olmuslar oyle mi? azicik insaf edin...

Hanedan
08-11-2007, 10:38 AM
O saka amacliydi... Ama tamamen de yok diyemeyiz.

Ergenlik donemine girmis ve farzlara mukellef olmus olan cocugu babasinin namaz kilmasi icin hafiften zorlamasi gerekir. Kilmiyorsa hafiften itekleyebilir. Yine mi olmadi? Vur supayi...

Bu bir ornek... :rolleyes:

O halde yanlış anlamadıysam diyorsun ki: Oruç tutmayan birini gördünmü vereceksin sopayı haa.:rolleyes:

Demir Kağan
08-11-2007, 10:41 AM
Gecen ramazan bulusmasinda ben oruc tutmamistim. :lool:

Karayılan
08-11-2007, 10:56 AM
Recm'in yasaklandigina dair bir kanitiniz var mi?

Ya da Kur'an tarafindan sart kosulduguna dair bir kanitiniz var mi?

Mgas
08-11-2007, 11:08 AM
Gecen ramazan bulusmasinda ben oruc tutmamistim.

Zındık.

Hemen asalım :lol:

Demir Kağan
08-11-2007, 11:15 AM
Hatta ramazanin ilk gunu, ramazanin gelisini birayla kutlamistim. :lol:

Mgas
08-11-2007, 11:37 AM
Hatta ramazanin ilk gunu, ramazanin gelisini birayla kutlamistim.

Tutmamana saygı gosteririm ama sende islam alemine saygı gosterip Ramazan'a saygı gostermelisin. Saygın o gun bira icmemek degil, biranı Ramazan'a dayandırmamak olmalı Muhammet.

Demir Kağan
08-11-2007, 11:41 AM
Lan Alper, orada demek istedigim, ramazanin ilk gunu ictigimdi be kardesim.

Alparslan
08-12-2007, 01:09 AM
Alparslan, olm kaldiramayacagin tartismalara giriyorsun, ondan sonra o.m. atsin, bilmemnaapsin, falan filan. Tartisma abi sen de.

1-OLM seklindeki hitabi sende ozelden yap, yol olmasin,sanirim senin yasin ilerlerken benim ki yerinde saymiyor,
2-Tartisma adabinda YALAN yoktur, ki konu belki adi Musluman olan herkesi ilgilendiriyorsa,
3-Sen moderatorsun ama bu sadece yazilari hakaret ve diger 'bilmemne' babinda incelemeni gerektirir, martaval okumani degil,
4-Cekilirsin ve O.M beklersin cunku isin ucu Iman'a variyor, ben burada yazilanlari okuyup bir kisinin bile akli celinse bunun vebalini kaldirmam,Eger ben yanlissam ya da karsit fikir yanlissa da.Cunku KABUL yok.
5-Ortaya ne koyarsam bu 'UYDURMA' her akl-i evvelin soyledigi gercek...Hatta kaynagimiz ayni bile olsa.Sen tartismakta bir fayda goruyormusun bu kosulda?
6-Saygi eksikligi hatta sen de anlayasin-lack of respect-
7-Benim giremeyecegim tartismalar oldugunu dusunuyorsan basligi benim giremeyecegim sekilde kilitle, ki girip de konusamayacagim tartisma yoktur, bilmedigim-inanmadigima burunumu sokmam, soksam da bu seni ilgilendirir mi? ASLA...Sanal sacmalama ortami internetteyiz, sacmalamak bedava...Ornekleri bolca...

Anlamadiysan sende O.M. at ayrica bir abi tavsiyesi, isledigin gunahlarida sevaplarida kendine sakla. Daha rahat edersin.

Rast gele

Demir Kağan
08-12-2007, 02:12 AM
Allahtan saklamadigimi kuldan saklamam. :) Ek olarak, sen bu tur tartismalari kaldiramiyorsun. Ne kadar tartismayi denesen de bir yerde fire veriyorsun, ister istemez laf sokmaya, tehdit etmeye basliyorsun ondan sonra da forumu birakiyorsun.

Alparslan
08-12-2007, 02:41 AM
Allahtan saklamadigimi kuldan saklamam. :) Ek olarak, sen bu tur tartismalari kaldiramiyorsun. Ne kadar tartismayi denesen de bir yerde fire veriyorsun, ister istemez laf sokmaya, tehdit etmeye basliyorsun ondan sonra da forumu birakiyorsun.

Laf sokma islemi karsiliklidir, baslayana cevap vermek gerekir. Sinirlenirim , insanlar ortada gercek varken yalana bu kadar sarilinirsa tabi...Yorum farki desen anlarim, tehdit ne zaman etmisim onu kacirdim...Ayrica ben tehdit etmem ki...Yaparim :cool: sakasi bi yana simdi ben sana siraliyim, arap oyuncagi, saftirik, burnu bokta, uydurma hadisci, gotunden uyduran...simdi bunlarin hepsini ben sana soyledim sende kendince dogru bildigini savunuyosun...Sinirin bozulur mu bozulmaz mi? Ya bu asabiyetle din adina yanlis birsey yazarsam? Vebalini kaldiramam. Kisisel konularda sonuna kadar giderim, ideoloji vb. ama din hassas bir mevzu.
Gittigimde hatirlarsan senin o cok zirvalayan cingene arkadasin Basbuga laf etmisti...sende basmistin tesekkuru...Yani destek...E moderator boyle, yazan boyle...Ki o terbiyesiz cingene ayni zamanda ne din ne kitap ne de Turk birakmisti sovulmedik...Simdi sen kisisel olarak birseyleri savun ama mesela benim dinime sover adam, is cigrindan cikar artik agziyla degil baska vucut acikliklari ile kus surusu yakalasa gozumde gubreden daha degerli olamaz. Sen de tutar bu tipte bir adami savunursan 'Arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliyeyim' derim.

Ayrica kimseye hesap verecek degilim, madem tartisma stilimi begenmeyip boyle elestiriyor ve memnuniyetsizligini dile getiriyorsun, yasaklama diye bi fonksiyon var bu yazilimda...Sanal ortam iktidarinda polislik senin isin...yok oyle bir sansim diyorsan soyle...yazmak icin basima silah dayayan yok...

Not:
Sadece Allah'in bilmesi senin yararina.

Demir Kağan
08-12-2007, 02:52 AM
Kes! Arap oyuncagi seni! :lool:

Alparslan
08-12-2007, 03:01 AM
Kes! Arap oyuncagi seni! :lool:

Coluk cocukla bir oldugum icin hata bende evet...Satanik J.r. seni.

Not: Kes derken? Delici veya kesici bir aletle mi yoksa HYML nin verdigi KABAK OYACAGI ile mi? Hangisini istersin? :twisted:

Demir Kağan
08-12-2007, 03:02 AM
Ahaha. Satanik Jr. guzel, tuttum bunu haci. :lol:

Kabak oyacagini sevmiyorum, kiliNc olabilir belki. :lool:

Alparslan
08-12-2007, 03:13 AM
Ahaha. Satanik Jr. guzel, tuttum bunu haci. :lol:

Kabak oyacagini sevmiyorum, kiliNc olabilir belki. :lool:
..........

Demir Kağan
08-12-2007, 03:25 AM
Tamam, bu olur. :D

Karayılan
08-12-2007, 03:30 AM
Dai burda recmi tartisiyordunuz noldu?

chepny
08-12-2007, 05:23 AM
Dai burda recmi tartisiyordunuz noldu?
Arkadaşlar recmi tartışma kısmını aşmış, uygulama kısmına başlamış.
Baksana birbirlerini taşlayıp duruyorlar :D

Alparslan
08-12-2007, 05:29 AM
Arkadaşlar recmi tartışma kısmını aşmış, uygulama kısmına başlamış.
Baksana birbirlerini taşlayıp duruyorlar :D

Vay demek ki birimizden biri mercimegi firina verdi hemi??? :uups: :lol:

chepny
08-12-2007, 05:47 AM
Vay demek ki birimizden biri mercimegi firina verdi hemi??? :uups: :lol:
Zaniler için yeni bir ceza yöntemi buldum :D
Mademki zina fiilinde mercimek fırına veriliyor.
Öyleyse zina edenler taşlanarak değil, fırında pişirilerek öldürülmelidir :lool:

yavuz
08-12-2007, 06:36 AM
O halde yanlış anlamadıysam diyorsun ki: Oruç tutmayan birini gördünmü vereceksin sopayı haa.:rolleyes:

Ben farz ibadetleri yerine getirmeyenlerin akil hastanelerine konmalarini istiyorum. Kendim de dahil... :cool:

Gunah isleyen olursa, sopa az bile. :mrgreen:

Han
08-13-2007, 07:14 AM
peki
- uydurukcu olmayan,
- 1400 sene sonra butun muslumanlardan farkli ve ayricalikli olarak,
- ilk defa Kurani dogru anladigini iddia eden, ve
- herkesi illa da onun gorusune inandirmaya cabalayan
- Kurandaki din diye yaldizli isim tasiyan yeni bir akim (firka) olan

bu site mirac olayina nasil bakarlar?
Sadece Kuran'a gore nasil bir "hukm" cikarirlar?

Cunku "mezhepci islam" diye guya hakaret etmeye calistiklari 1400 seneden beri gelen muslumanlar "mezhepci" islam alimlerinin:

(Rûh-ul-beyân)da (Tefsîr-i Hüseynî)den alarak ve (Bahr)de, imâmlığı anlatırken, diyor ki, (Resûlullahın Mekkeden Beytül-mukaddese götürüldüğüne inanmıyan kâfir olur. Göklere ve bilinmiyen yerlere götürüldüğüne inanmıyan ise, dâl ve mübtedi' olur). Ya'nî sapık olur.

buyurduklari gibi itikad ediyorlar...

Buna da buyuk uydurma diyecekler mi acaba?

chepny
08-16-2007, 09:27 AM
Buna da buyuk uydurma diyecekler mi acaba?
Mirac'a niçin uydurma desinler ki. Mirac olayı Kur'anda net bir şekilde yer alır. Mirac'ın kaynağı direkt Kur'andır. Uydurma hadisler değil.

17 - İSRA
1 - Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur.

53-NECM
1 - İnmekte olan yıldıza andolsun ki,
2 - Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı, azmadı.
3 - O, hevâdan (arzularına göre) konuşmaz.
4 - O(nun konuşması kendisine ) vahyedilenden başkası değildir.
5 - Onu, müthiş kuvvetleri olan biri öğretti
6 - (Ki o) akıl ve görüşünde kuvvetli (bir melek)dir. Hemen (gerçek meleklik şekliyle) doğruldu.
7 - O, en yüksek ufukta idi.
8 - Sonra (Cebrail ona) yaklaştı ve (aşağıya doğru) sarktı.
9 - Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı.
10 - (Allah), kuluna verdiği vahyi verdi.
11 - Onun gördüğünü kalb(i) yalanlamadı.
12 - Onun gördükleri hakkında şimdi kendisi ile tartışacak mısınız.
13 - Andolsun onu bir kez daha görmüştü.
14 - Sidretü'l- Müntehâ'nın yanında.
15 - Ki Cennetü'l- Me'vâ onun yanındadır.
16 - Sidre'yi kaplayan kaplıyordu.
17 - (Peygamberin) gözü şaşmadı ve sınırı aşmadı.
18 - Andolsun ki o, Rabbinin âyetlerinden en büyüğünü gördü.

chepny
08-16-2007, 11:11 AM
Hadislerde miracta Peygamber Efendimizin Allah ile namaz vakitleri konusunda pazarlık yaptığı anlatılır. Bu ise tamamen uydurmadır.

Han
08-16-2007, 11:13 AM
neye dayanarak?

kim soylemis? hadis alimleri soz sahibi olmuyor da bugunun binamaz ilahiyatcisi mi soz sahibi olur?
onlara nasil inaniyorsunuz?
o siteyi kimin hazirladigindan haberiniz var mi?

gurkan
08-16-2007, 11:15 AM
Uydurma hadisler değil.

Sana İsmet Özel'in "KIRK HADİS" adlı eserini okumanı tavsiye ederim.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=97639&sa=26219828&session=50337003485971941582&LogID=

Birde ölünceye kadar "Hadis" lere ve sünnete bu hunharca saldırılar varken her ikisini savunabilirim. Ama Gözü doğruya araştırmaya ve ilme kapamadan...

Sevgili Mahmut TOPTAŞ Hocam Allah ondan razı olsun. Hadis derslerine biraz devam etmiştim. Tavsiye ederim.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=52555&session=50337003485971941582&LogID=

Alparslan
08-16-2007, 11:36 AM
Bak kardesim yine ayni sitede yazanlar:

KURAN’DA BAŞI KAPAMAK GEÇMİYOR

Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları, yahut babaları, yahut kocalarının babaları, yahut oğulları, yahut kocalarının oğulları, yahut kardeşleri, yahut kardeşlerinin oğulları, yahut kendi kadınları, yahut ellerinin altında bulunanlar, yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz.

24 Nur Suresi 31

Kadını kendi zihniyetine göre yaşatmak isteyen zihniyetin çarpıttığı ayetlerin başında bu ayet gelir. Bu ayetteki “hımar” kelimesi geniş manalı bir kelime olup örtü manasına gelir. Eski Arap yazılarına bakılırsa hımarın yere konulan, masaya örtülen veya herhangi bir örtüyü tarif edebileceğini görürüz. Hımar, başı örterse başörtüsü olur, masaya konursa masa örtüsü olur. Allah eğer “hımar” kelimesi ile başın örtülmesini isteseydi “hımarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü diyebilirdi: Böylece “res” kelimesi ile baş bölgesi vurgulanır ve örtü kelimesi olan “hımar” ile beraber başörtüsü net bir şekilde anlaşılırdı. Nitekim abdest alınmasıyla ilgili ayette başın sıvazlanması söyenirken, baş kelimesi Arapça karşılığı ‘res’ ile vurgulanır.

Vay Vay Vay ...Beylerimiz Arapca'yi Araplardan daha iyi biliyorlar ki Arap Muslumanlarin bizdekinden de kapali kapkara carsaflara burunurken bunu anlamadigini da iddia ediyorlar. Benim bildigim zayif arapca bile bunun sacmaligini ortaya koymaya yeter: Himar tekil olani humuruhinne cogul olani sanirsam ayette bahsi gecen ortu. Peki GORUNEN YERLERI HARIC...Bu kisim ne olacak?ILLA MA ZAHERA...ZAHIR OLAN HARICINDE....Bakalim ZAHIR OLAN NASIL ACIKLANMIS:
Diyanet vakfi: ELLERI VE YUZLERI HARIC...
O.N.Bilmen: ELLERI VE YUZLERI HARIC...
Elmalili: ELLERI VE YUZLERI HARIC...
Bunlar bilmez beylerimiz bilir, breh breh breh...

Üstelik ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduğu geçer. Yani hımarın başı kapatması değil, ayette açıkça yaka dekoltesini örtmesi istenir. (Yaka açığı manasına gelen ‘cuub’ kelimesi hem bu ayette kapanılacak bölgeyi belirtmek için, hem Hz. Musa’nın yaka açığına elini soktuğunu belirten ayetlerde geçer.) “Hımar” kelimesi sırf başörtüsü manasına gelse bile bu ayetten başı örtmek değil, yine yaka dekoltesini kapatmak anlaşılacaktı. Üstelik başörtüsünü Kuran’a maletmek isteyen zihniyet, açık bir saptırma yaparak “felyedribne” fiilini “salsınlar” diye tercüme etmeye kalkmıştır. Böylece ayeti okuyan “başörtüsünü yaka açıklarına salsınlar” şeklinde okuyacaktır. Oysa hiçbir şekilde “darabe” kökünden türeyen “felyedribne” fiili “salsınlar” manasına gelmez. Bu fiille örtünün yaka açığına konulması yani kapatılması anlatılır. Kuran’da salsınlar, indirsinler manasında “felyüdnine” kelimesi kullanılır. Allah böyle bir ifade kullanmak isteseydi “felyedribne” fiili yerine “felyüdnine” fiilini kullanabilirdi. Bu örnek bize gelenekçi zihniyetin, kendi fikirlerini doğru çıkartmak uğruna gereğinde Kuran’daki kelimelerin manasını kaydırmaktan çekinmediğini göstermektedir.

Bakalim kaydirilmis mi? DARABE ne demek Arapca? Bakalim sapik zihniyet mi yoksa fi-sebillilah calisan alimler mi kelimeleri sapitmis? Madem onlari kabul etmezsiniz alin size kendi capinizda bir adam, Y.N.Ozturk:
' Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.' Simdi oldu mu beyler? Vurmak eylemi, bunu bir ortu ile dusunun, ortuyu vurun...manali mi? Bakin ben beynimde ilk canlanani ve fiiliyatta olasiligi en yuksek olani soyliyeyim, SAVURUN...Annelerimiz basini orterken sarkan kisimlari ellerinin ici ile tokatlamaya benzer bir hareketle arkaya atarak gogus nahiyesinin ustunden dolanmasini saglamaz mi? EEEE SAYIN NEO-ULEMA...MUMUN SONUYOOOO...

Ayette diğer dikkat etmemiz gereken nokta “süsler” kelimesi ile neyin kastedildiğidir. Bizim kanaatimize göre “süsler” kelimesi ile özellikle “göğüsler” kastedilmektedir. Çünkü ayetteki tüm noktalarla mantıklı bir şekilde göğüs bölgesinin uyum sağladığı kanaatindeyiz. Birincisi, ayette yaka açıklarının kapatılması geçiyor, yaka açıklarından ise göğüsler gözükür. İkincisi, ayette gizlenen süslerin belli edilmesi için ayakların yere vurulmaması geçiyor. Ayaklar yere vurulduğunda vücutta belli olacak yer özellikle göğüslerdir. (sütyenin o dönemde icad edilmediğini düşünürsek bu daha da iyi anlaşılır.) Üçüncüsü, ayetten kendiliğinden görünenler hariç süslerin kapanması söylenmektedir. Ne kadar kapatılmaya çalışılırsa çalışılsın özellikle iri göğüsler, çeşitli fiziksel hareketlerde, hatta rüzgarın esmesiyle elbise yapışınca bile kendini belli edebilir. Ayetten bunun doğal olduğu anlaşılır. Dördüncüsü, ayette süslerin kimlerin yanında açılabileceği söylenir. Kuran’daki diğer ayetlerden kadınların bir kısmının iki yıl gibi uzun bir süre çocuklarını emzirdiğini görüyoruz. Kadının, babası gibi yakınlarının yanında, çocuğu acıktığında ve ağladığında onu emzirmesi gerekebilir. Ayetteki bu açıklamanın özellikle bu konuda kadınlara büyük kolaylık sağlayacağı kanaatindeyiz. Tüm bu izahlara göğüs gibi uyan başka bir bölge bulunmadığı için süslerle özellikle göğüslerin kastedildiği sonucuna varabiliriz. Süsler kelimesinden ziynet, takı gibi maddelerin anlaşılamayacağı ayetin bütünsel olarak ele alınmasıyla açığa çıkar. Çünkü ayette kadınların süslerini kendi kadınları yanında açabileceği geçiyor. Takı gibi maddeler tahrik unsurundan daha çok hava atma unsuru olabilir. Eğer bu hava atma olayı engellenilmeye çalışılsaydı, buna ilk karşı cins erkekler yerine, aynı cinsten olan kadınlar dahil edilirdi. Ayrıca ayakları yere vurunca hangi ziynet, takı eşyası belli olur? Kendiliğinden gözüken ziynet, takı ne olabilir? Araf suresi 31’de ziynet eşyalarının mescid yanında giyilebileceğinin söylenmesi, takıların cami yanı gibi en kalabalık yerlerde de teşhir edilebildiğini, yani saklanmasına gerek olmadığını gösterir. Görüldüğü gibi mantıksal bir elemeyle gidildiğinde ayetin özellikle göğüs bölgesinin kapanmasını vurguladığı anlaşılır.

Bizim kanaatimizce!!!...E hani sadece Kur'ansal di bilgin? Senin kanaatine uyacaksam sen kimsin? Burada kelimeleri egip buktugune gore yalancisin, baskalarina iftira attigin icin iftiracisin, bunu dine mal etmeye calistigin icin Yahusi hahamlari gibisin...Ki bunlarin haricinde Gurkan'in yazdiklarina bir goz atarsaniz iyi olur. Yazmiyacaktim ama Demir devam ettiremezsin demis.Buyur canim, ilk musait oldugumda ediyorum. Ben bu iftiraci, israiliyata uyacagima... Neyse uyan uysun yine: Cennet kolay degil, cehennem luzumsuz degil. Allah-u Alem...

chepny
08-16-2007, 11:49 AM
neye dayanarak?
Kur'ana
kim soylemis? hadis alimleri soz sahibi olmuyor da bugunun binamaz ilahiyatcisi mi soz sahibi olur?
Namaz'a önem verirler. Çünkü Kur'anda namazın kılınması ve devamlılığı emrediliyor.
Hiçbir yazılı kaynak olmadan Peygamber efendimizden birkaç nesil sonra derlenmeye başlayan hadislere gözüm kapalı inanmamı istemeyin benden.
o siteyi kimin hazirladigindan haberiniz var mi?
Ekipten sadece birini sanal ortamdan tanıyorum. Kur'anda çelişki yoktur (http://www.kurandaceliskiyoktur.com/)diyerek kafirlere meydan okuyan, ateistlerin iddialarını çürüten kişiyi sanal ortamdan tanıyorum. Sınırdan dönmemde kendisinin bana faydası dokunmuştur.

Han
08-16-2007, 11:53 AM
Kur'ana

Namaz'a önem verirler. Çünkü Kur'anda namazın kılınması ve devamlılığı emrediliyor.
.

cok guzel ...

namazi kac vakit, kac rekat ve ne sekilde kildiklarindan da haberiniz var mi?cunku namazin sekli ve rekati hadisi seriflerle sabittir. Kurani kerimde acik yazmaz bunu...

Hiçbir yazılı kaynak olmadan Peygamber efendimizden birkaç nesil sonra derlenmeye başlayan hadislere gözüm kapalı inanmamı istemeyin benden.

birkac nesil sonrakilere inanmaniz zor da tam 1400 kusur sonra gelen aciklamalara inanmaniz celiski degil mi?

sayed "Onlara sadece Kurandan aliyor" derseniz, demek 1400 kusur sene hicbir din adami Kurandan almamis, kendisi uydurmus gibi bir sey iddaa edilmis olur...

Hasa Kurani kerim bunlara mi indi de kendilerinden baskasini dinde soz sahibi olarak gormuyorlar?
cok ilginc turedilerdir bunlar...

black_cat
08-17-2007, 04:07 AM
tsk chepny, bende bunun uydurma oldugunu dusunuyordum, diger musluman arkadaslarimla kavga bile ettim o konuda. Ozellikle bu cesit olum cezasi iskence iceriyor, hemde Allah adina, bu cok sacma, cunku gercekten iyi bir insan bunu asla yapamaz. Hem kimin gunahkar oldugunu kime ceza verilmesi gerektigini bizmi belirliycez, cezalanmasi gereken insan zaten Tanri tarafindan cezalindirilir bunu istesek de istemesekde. Bence recm oldurmeye merakli insanlarin uydurdugu bisey.HAni olur ya bazi insanlarin baskalarinin olumunu kendi eglencesi yapip seyrederler..:S

chepny
08-17-2007, 11:14 AM
cok guzel ...

namazi kac vakit, kac rekat ve ne sekilde kildiklarindan da haberiniz var mi?cunku namazin sekli ve rekati hadisi seriflerle sabittir. Kurani kerimde acik yazmaz bunu...

Namazın şekli ve rekatı hadislerle sabit olduğu için mi mezhepler arası farklılıklar mevcut? Kur'anda yeteri kadar açıklama var namaz konusunda.
Ekibin namaz hakkındaki yazısı (http://www.kurandakidin.net/bolumler/36inanckonularinamaz.htm)

birkac nesil sonrakilere inanmaniz zor da tam 1400 kusur sonra gelen aciklamalara inanmaniz celiski degil mi?

İyi de Han;
Adamlar yeni birşey ortaya koymuyor ki;
Hadislerle Kur'an,
Hadislerle hadisler,
Hadislerle mantık çelişiyor diyorlar.
Çelişki durumunda Kur'an ne diyorsa odur diyorlar. Yanlış mı söylüyorlar? Çelişki durumunda Kur'anı bir kenara bırakıp hadislere mi sarılalım yani?

Adam bir de, Kur'anda çelişki yoktur diye güzel bir çalışma yapmış. Siz de hadislerde çelişki yoktur diye bir çalışma yapın öyleyse. Hatta sadece sahih hadislerde çelişki yoktur diye bir çalışma yapmayı deneyin. Bakalım yapabilecek misiniz?

eflatunn
08-24-2007, 11:52 AM
Çok uzun zaman önce(zannedersem 6-7 yaşlarındaydım)haberlerde İran'da recm ile cezalandırılmış iki kadının haberi vardı.İnfaz anını gösteriyorlardı.Kadını beyaz bir çuvala ve meydanda kalabalığın ortasına koymuşlardı.İnsanların ellerinde de taşlar vardı ve taşlamaya başladılar.O kadar çok taşlandı ki bir süre sonra çuvalın üst kısmı delindi.Yani baş kısmı.Ve kadının siyah(ama artık kırmızıya bulanmış bir siyah :( ) renk olan saçları göründü.Çuvalın içinde kıvranıyordu.derken bant kısa kesildi ve canını verdikten sonra yerde duran kırmızı ve aynı zamanda hareketsiz çuval gösterildi.Ve haber sona erdi.Odadan çıkarken annemle karşılaştık.Onun saçlarını görünce birden ağlamaya başladım.Öyle içli içli ağladım ki annem ne oldu diye sorduğunda cevap verirken hıçkırıyordum.
O küçük yaşta o taze beynim bunu bir yerlerde kayıt altına almış.
Bu haber bende farkında olmadan nasıl bir etki yaratmış o an bunu hiç anlayamamışım.

Böyle bir vahşetin İslam'da nasıl yeri olabilir ki ???????

Mgas
08-24-2007, 02:54 PM
Çok uzun zaman önce(zannedersem 6-7 yaşlarındaydım)haberlerde İran'da recm ile cezalandırılmış iki kadının haberi vardı.İnfaz anını gösteriyorlardı.Kadını beyaz bir çuvala ve meydanda kalabalığın ortasına koymuşlardı.İnsanların ellerinde de taşlar vardı ve taşlamaya başladılar.O kadar çok taşlandı ki bir süre sonra çuvalın üst kısmı delindi.Yani baş kısmı.Ve kadının siyah(ama artık kırmızıya bulanmış bir siyah ) renk olan saçları göründü.Çuvalın içinde kıvranıyordu.derken bant kısa kesildi ve canını verdikten sonra yerde duran kırmızı ve aynı zamanda hareketsiz çuval gösterildi.Ve haber sona erdi.Odadan çıkarken annemle karşılaştık.Onun saçlarını görünce birden ağlamaya başladım.Öyle içli içli ağladım ki annem ne oldu diye sorduğunda cevap verirken hıçkırıyordum.
O küçük yaşta o taze beynim bunu bir yerlerde kayıt altına almış.
Bu haber bende farkında olmadan nasıl bir etki yaratmış o an bunu hiç anlayamamışım.

Normal. Kabul edilebilinir bir sey degil bu ceza. Devlet var hukuk var, cezayı onlar verir. Manevi kısmını da Allah'a bırakın.

Ha zina yapan evli ise....
Yine recm degilde ozellikle aldatılan taraf erkek ise seref meselesi ve bazı insanlar serefi icin yasar (Benim gibi). Oyle insanların serefine kir getirmenin bazı sonucları elbet olacaktır.

eflatunn
08-25-2007, 09:52 AM
Ha zina yapan evli ise....

Evet suçları zinaydı.Ama evliler miydi hatırlamıyorum.
Yinede her ne olursa olsun bir insan bu şekilde cezalandırılamaz.
O canı ona sen mi verdin ki sen alıyorsun,onu sen yargılıyorsun?

Mgas
08-25-2007, 09:55 AM
Evet suçları zinaydı.Ama evliler miydi hatırlamıyorum.
Yinede her ne olursa olsun bir insan bu şekilde cezalandırılamaz.
O canı ona sen mi verdin ki sen alıyorsun,onu sen yargılıyorsun?

Tabii ki taslayarak oldurmek cok kotu. Cok acı. Evli dahi olsa "tasla oldurme" sekli yanlıs.

kitayoza
08-25-2007, 10:04 AM
eee qo'y-eee Alparslon. Dam ber bu chepniyu boshqalarga ham. Nima qilasan tortishib. Gumroh Allah hidoyat qilmasa gumroh bo'p qolaveradi. Asabingni buzib o'tirma....

teginalp
08-26-2007, 12:50 PM
Namazın şekli ve rekatı hadislerle sabit olduğu için mi mezhepler arası farklılıklar mevcut? Kur'anda yeteri kadar açıklama var namaz konusunda.
Ekibin namaz hakkındaki yazısı (http://www.kurandakidin.net/bolumler/36inanckonularinamaz.htm)

İyi de Han;
Adamlar yeni birşey ortaya koymuyor ki;
Hadislerle Kur'an,
Hadislerle hadisler,
Hadislerle mantık çelişiyor diyorlar.
Çelişki durumunda Kur'an ne diyorsa odur diyorlar. Yanlış mı söylüyorlar? Çelişki durumunda Kur'anı bir kenara bırakıp hadislere mi sarılalım yani?

Adam bir de, Kur'anda çelişki yoktur diye güzel bir çalışma yapmış. Siz de hadislerde çelişki yoktur diye bir çalışma yapın öyleyse. Hatta sadece sahih hadislerde çelişki yoktur diye bir çalışma yapmayı deneyin. Bakalım yapabilecek misiniz?

Herkes Kur'an dan kendi anladığına göre değil de Peygamber (S.A.V) in anladığına göre hareket etseydi bu gün bazı müslümanlar üç, bazıları beş vakit namaz kılmazdı.
Bilmediğinizi sanmıyorum ama gözden kaçtığını düşünerek bir defa daha hatırlatma gereğini duydum.
Bir hadisin Sahih Hadis sınıfında sayılabilmesi için ilk şart, Kur'an emrileri ile tam bir uyum içinde olmasıdır.
Buna göre düşündüğünüz zaman;

Hadislerle Kur'an, olayında hadis dediğiniz şey hadis değildir.
Hadislerle hadisler, olayında hadislerden biri hadis değildir.
Hadislerle mantık çelişiyor diyorlar. Mantığınız mantık değildir.
Çelişki durumunda Kur'an ne diyorsa odur diyorlar. Bunu bütün Müslümanlar söylüyor. Aksini iddia eden mi var?
Kim bu adamlar Allah aşkına. Kur'anı Peygamberden (SAV) daha iyi anlayıp yorumladığını iddia ediyorlar?
Ve kim bu adamlar Allah Aşkına (bir kısım müslümanlar) Kur'an da ne yazdığına bakmadan hadislere göre harekete ediyorlar diye iddia ediyorsun?

Aybike
08-26-2007, 02:02 PM
cok guzel ...

sayed "Onlara sadece Kurandan aliyor" derseniz, demek 1400 kusur sene hicbir din adami Kurandan almamis, kendisi uydurmus gibi bir sey iddaa edilmis olur...

Hasa Kurani kerim bunlara mi indi de kendilerinden baskasini dinde soz sahibi olarak gormuyorlar?
cok ilginc turedilerdir bunlar...

han kardes..
ben ufakken annem bana zorla ıspanak yedırırdı demır var dıye..
ama yıllar sonra anlasıldıkı ıspanakta demır yok denecek kadar azmıs..ıkı sıfır fazla yazılınca oran yuksek cıkmıs..:)

nurhak
08-26-2007, 02:50 PM
Yüce Allah (c.c.) yasaklar ve cezalar koymuştur,hesap yerinide ahiret olarak belirtmiştir,bunun aksine her davranış ve eylem ona karşı gelmektir ve inanan ona iman eden bir insan için ahirette hesap vereceği gerçeğidir.Saygılarımla

Seckjin Khan
08-26-2007, 03:11 PM
Dinsel olarak araştırmadım açıkçası,

ama Allah'ım bence bunu kabul etmez!

Mgas
08-26-2007, 03:18 PM
Hadisler cok guvenilir degil.

yavuz
08-27-2007, 12:39 AM
han kardes..
ben ufakken annem bana zorla ıspanak yedırırdı demır var dıye..
ama yıllar sonra anlasıldıkı ıspanakta demır yok denecek kadar azmıs..ıkı sıfır fazla yazılınca oran yuksek cıkmıs..:)

Simdi anlasiliyo Demir sevgin... :lol:

Alparslan
08-28-2007, 11:54 AM
Hadisler cok guvenilir degil.

Tobe tobe...Hadislerin uydurma olani var ama bunu boyle soylemek yakisir mi bir Muslumana? Hem uydurma hadis diye kulak arkasi ettigimiz yada dalga gectigimiz laf gercekten Efendimiz'e aitse degisik manalari varsa? O'nun ve dolayisiyla Allah'in gazabini cekmez miyiz ustumuze?

Ayrica burada tartisilirken arkadaslar Buhari'nin Tirmizi'nin hadis uydurduklarini soyluyorlar, daha dogrusu kaynak site bunu acikca soyluyor. Simdi size sorarim yuz milyonlar hatta belki milyar sayisinda insanin 1000 kusur senedir itimat ettigi Buhari ve Tirmizi mi? Bu adamlar mi? He bu kadar adamin itimat etmesi gercek oldugunu dile getirmez ama bu kadar adam icinde bunlar uydurma diyecek kadar akli basinda birisi muhakkak cikardi. Sadece bu siteyi kuran kisiler mi gordu, anladi da uydurma dedi,bu buyuk alimleri YALANCILIKLA suclamak gibi vebali agir bir sorumlulugu sirtlandi. Bu iki alimde Turktur ayrica, hadi dediniz ki araplar uydurdu kendi geleneklerini surdurmek icin, acemler de...Yahu ecdadimiz da mi uydurdu??? Yok arkadas ben kanitlanmis yoldan giderim, tali yolun nereye cikacagi belli degil, isin ucunda birbirimizi suclamak da var 'ben buna kandim yoksa oyle dermiydim' derken zebanilere...:twisted: :rolleyes: :twisted:

BOZ-OK
08-28-2007, 03:10 PM
“Benden [Kur'an'dan başka] bir şey yazmayınız! Kim benden Kur’an’dan başka bir şey yazmışsa onu silsin!”

Hz. Muhammed

gurkan
08-29-2007, 12:55 AM
“Benden [Kur'an'dan başka] bir şey yazmayınız! Kim benden Kur’an’dan başka bir şey yazmışsa onu silsin!”

Hz. Muhammed

Sevgili Boz-ok Bu Hadisi şerif İslamın ilk dönemlerine aittir. Müslim Nakletmiştir. Hem eserine bunu alıp hemde hadis nakletmesi ve yine sahihlik araştırması yapması çelişki doğrumaz mı ? Bu hadisin söylendiği dönemde özel sebepler var. . İslam Hakim olunca serbest etmiştir. Biz Hadisleri bir bütün ve süreç olarak ele almalıyız. Seçme yapıp ideolojik hareket etmek İslam'ın şiarına aykırıdır. İslam bir bütün olarak İslamdır.

İbn Abdülazîz, İbn Hazma bir mektup yazıp dedi ki:

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellemin hadîslerini araştır ve bir kitapta topla. Kitabına hadîsten başka hiçbir şey alma.
Böylece, onu okuyanlar ilmi yaysınlar ki, bilmeyenler de öğrensinler. Alimlerin ölmesiyle ilmin yok olup sönmesinden korkuyorum. Zira, ilim sır olmadığı sürece asla yok olmaz.

İbn Abdülazîz radıyallahu anh. Buhârî.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Benim adıma yalan söylemeyin! Kim benim adıma yalan söylerse, ateşe girer!"

Ali radıyallahu anh. Buhârî.

Ben, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemden duyduğum her şeyi yazardım. Ancak, insanlar beni bundan alıkoydu.
Dediler ki: "Sen her söylediğini yazıyorsun, Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem bir insandır, kızgınlık hâlinde de, hoşnutluk hâlinde de konuşabilir."
Ondan sonra yazmaktan vazgeçtim. Bunu Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve selleme anlatınca, mübarek parmağıyla ağzını gösterdi ve şöyle buyurdu:
"Yaz! Nefsim elinde olan Allaha yemin ederim ki, bundan haktan başka hiçbir şey çıkmaz."

İbn Amr radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

Peygamberin sahabileri içinde benim kadar hadîs bilen hiç kimse yoktur. İbn Amr hâriç, çünkü o yazardı, ben yazmazdım.

Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.

Bana, Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, yahudilerin yazısını öğrenmemi emretti.
"Vallahi, mektuplarım hususunda yahudilere güvenmiyorum," buyurdu.
Bu sebeple, onların yazısını daha yarım ay geçmeden tam anlamıyla öğrendim. Bu dili öğrenince, yahudilere, onun mektubunu ben yazardım. Onlardan gelen mektubu da ben okurdum.

Zeyd radıyallahu anh. Buhârî.

Dediğim gibi sünneti bir süreç alıp incelemek gerekli... Öncelilerin hükmü görüşü delili sonrakilerden evladır. Çünkü Yaşayan Kuran olan sünneti bizzat görmüş uygulamış aktarmışlardır. Bu İslam Toplumu Sahabeler ve Tabiindir. Yukarı da örneği verilen kişilerin Hadislere sünnete yaklaşı