PDA

View Full Version : Vizeler kaldirilmish

Administrator
08-11-2007, 06:36 AM
Ozbeksitan ve turkiye arasindaki viza sistemi artik kaldirildi ve shimdi gelish gidish vizesizdir. bu kone fazla bir shey bilen varmi?

Madalio'g'li
08-11-2007, 08:48 AM
Ozbeksitan ve turkiye arasindaki viza sistemi artik kaldirildi ve shimdi gelish gidish vizesizdir. bu kone fazla bir shey bilen varmi?

Turkiya,
O'zbekiston, Ozarbayjon,Tukmaniston, Tojikiston va Mo'g'uliston fuqarolari uchun vizani bir tomonlama bekor qildi.

Bu haqda: http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=30166

genco
08-11-2007, 03:12 PM
Avrupa Birliği bu duruma fena bozuldu...
Türkiye'ye "Derhal vize uygula" derse hiç şaşırmam..
Bizim hükümet de herzamanki gibi "emrim başım üstüne" diye vize uygulamasına başlarsa yine...esas buna hiç mi, hiç şaşırmam...
Patrondan izinsiz iş yapmak var mı öyle...

Madalio'g'li
08-11-2007, 04:09 PM
Avrupa Birliği bu duruma fena bozuldu...
Türkiye'ye "Derhal vize uygula" derse hiç şaşırmam..
Bizim hükümet de herzamanki gibi "emrim başım üstüne" diye vize uygulamasına başlarsa yine...esas buna hiç mi, hiç şaşırmam...
Patrondan izinsiz iş yapmak var mı öyle...

İkinci öngörünüzün gerçekleşmemesi sizi şaşırtır mı? Şaşırtırsa bir anlamı olur mu?... Hiç sanmıyorum. Bu da benim öngörüm.İnşallah sizi şaşırtmaz. :)
İlk üçe girememişsek dördüncü Türk olmanın yıkıcı sonuçlarından kaçınmak gerek. Ha, ilk üç, Türk değilse dördüncünün yapabileceği tek şey -ikiyi ya da üçü bulamamışsa tabi- avlanmaktır...

Kalbi saygılarımla...

genco
08-12-2007, 10:34 AM
[quote=Madalio'g'li;790118]İkinci öngörünüzün gerçekleşmemesi sizi şaşırtır mı? Şaşırtırsa bir anlamı olur mu?... Hiç sanmıyorum. Bu da benim öngörüm.İnşallah sizi şaşırtmaz. :)

Öncelikle bu güzel Türkçe'nizden dolayı kutlarım; demekki Özbek değilsiniz..
İkinci öngörümün gerçekleşmemesi-yani hükümetin AB'ye rağmen vereceği karar- beni sevindirir elbet. Ancak AB diyecek de bizim hükümet yapmayacak öyle mi? Öyle seçeneğimiz malesef hiç olmadı.. AB karşısında boynumuz kıldan incedir..
Sizin öngörünüz sizi bağlar ama ben milletimin menfati adına alınmış her türlü karara sevinirim...Hele ki söz konusu olan Türk dünyası ise...Sevinmeyen Türk olamaz...

İlk üçe girememişsek dördüncü Türk olmanın yıkıcı sonuçlarından kaçınmak gerek. Ha, ilk üç, Türk değilse dördüncünün yapabileceği tek şey -ikiyi ya da üçü bulamamışsa tabi- avlanmaktır...

Bazı sitelerdeki rumuzlu yazılar gibi olmuş yazınız, inanın çözemedim...
Daha açık yazarsanız sevinirim..
Saygıyla...

raltay
08-12-2007, 11:01 AM
Gechtigimiz gunlerde İranla enerji on anlashması yapılınca, ABD karshı chıkmıshtı.
Dun yine haberlerde bu anlashmanın genishletilmesi ve gerchekleshmesi yonunde yeni adımların bu gunlerde yapılacak gorushmelerde atılacagı bildiriliyordu.
Hayret, abd nin kesin uyarısına ragmen

doğan
08-12-2007, 11:48 AM
Azerbaycan,turkmenistan,ozbekistan,kazakistan,kırg ıisiztan,
turkiyeye vize uyguluyormu.?

Karayılan
08-12-2007, 11:52 AM
Ne yazik ki hepsi vize uyguluyor. Bu vize kaldirma olayi da umarim iyi bir baslangic olur. Bir sonraki hedef is gucunun serbest dolasimi olmali. Ulkeler arasinda sinirlar yanliz harita uzerinde olmali...

doğan
08-12-2007, 12:08 PM
Biz kaldirmisiz,
onlarda kaldirsin :D
insallah turansoyu sinirlar sadece haritada olur.

Madalio'g'li
08-13-2007, 04:05 AM
[quote]
Bazı sitelerdeki rumuzlu yazılar gibi olmuş yazınız, inanın çözemedim...
Daha açık yazarsanız sevinirim..
Saygıyla...

Bilinen bir hikaye diye anlatmak istemedim. Türk tek başınaysa avlanırmış, ikisi bir araya gelince güreşir, üç olurlarsa "devlet" kurarlarmış.İşin içine dördüncü Türk'ün dahil olması durumunda ise işte bu dördüncü Türk, diğer üç Türk'ün kurduğu "devlet"i yıkarmış ya!... :) Matematiğimize dikkat edelim diye düşündürdü beni.

Ha, razı mıyız? Cevap her zaman aynı: "Türk'üz." (Ve bunun etnisiteyle, kültür ya da ideolojiyle hiçbir ilgisi yok. Bu tamamen Allah'ın yaratması ve tarihsel bir misyonla açıklanabilan bir durum elhamdülillah. :) )

Demir Kağan
08-13-2007, 04:26 AM
Bir Türk nefer, iki Türk ordu, üç Türk devlet. :cool:

genco
08-13-2007, 02:13 PM
[quote=genco;790576]

Bilinen bir hikaye diye anlatmak istemedim. Türk tek başınaysa avlanırmış, ikisi bir araya gelince güreşir, üç olurlarsa "devlet" kurarlarmış.İşin içine dördüncü Türk'ün dahil olması durumunda ise işte bu dördüncü Türk, diğer üç Türk'ün kurduğu "devlet"i yıkarmış ya!... )
Eee.. bu kadar Türk biraraya gelirse birileri de Türk kılığında "dördüncüyü" aramıza sokar... ve amacını gerçekleştirir...
Mesele, o "dördüncüler"i iyi tanımaktır...

Administrator
08-14-2007, 11:56 PM
Yaw shu anda tashket-istanbul istanbul -tashkent bilet saticilarin (ozbek ve turk hava yollarinin) cok iyileshmish mushteri sirasi varmish. neyse hava yollari cok kazandi bundan bende 2 ay once kiz kardeshimi ve kocasini 1 haftaya istabula gezmeye gondermishtim viza alm,aok zxor gelmishti herbir icin 90 dollar ve onlari turk buyuk elciliginde ticaretci olarak gostermek zorunda kaldigimdan bir suru dokuman hazilmak zorunda kalmishtim yoksa vize vermiyortlardi eger Erdogan boyle shey yapacigini keshke bilseydim ...

Sirena
08-15-2007, 12:59 AM
Beyefendi Özbekistan'la Türkiye arasındaki vize uygulaması hakkında sormuş, siz konuyu nereye götürüyorsunuz, bazen konuyu çok komplikeleştiriyorsunuz, Türkistan forumuna giren yabancı burdaki Türkler hepsi politikacı, milliyetçi gibi düşünebilir. Bir kere beyefendi sorusunu açıklaması gerekiyordu, bu konu ila ilgili daha fazla bilgisi olan var mı diye sormuş, bununla ne demek istemiş, aslında Forumun vizeler bölümüne girse tüm sorusuna cevap bulabilirdi, adam da Özbek olduğuna veya Türk olmadığına göre Türkiye'deki politik, sosyal vsr olaylardan haberdar olması bir az zor olur bence.