View Full Version : fotografta ne goruyorsunuz?
NativeAmerican
08-14-2007, 04:47 AM
fotografi herhangi bir amac icin koymuyorum fakat bu fotograf birseyler anlatiyor. sizlerin de yorumlarinizi gormek isterim:
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/8/16Putin_balik_avlarken_goruntulendi/4.jpg
dila73
08-14-2007, 05:03 AM
fotonun özelliklerinde
galeri.milliyet.com.tr/2007/8/16Putin_balik_avlarken_goruntulendi/4.jpg
yazıyor,
balık avlıyormuş
Bilge_Kagan
08-14-2007, 05:13 AM
fotografi herhangi bir amac icin koymuyorum fakat bu fotograf birseyler anlatiyor. sizlerin de yorumlarinizi gormek isterim:
Herkes dusmanimiz ama yuce Putin en buyuk Turk dostu, duygularinda ve hareketlerinde tamamen samimi ve sadece Turklerin iyiligini istiyor !
http://forum.arbuz.com/attachment.php?attachmentid=23464&d=1185273553
Bundan ne anlıyorsak...
Qarshi
08-14-2007, 05:33 AM
Yalakalık...
Yıldız
08-14-2007, 05:43 AM
Rusun adı her geçende kan görünür gözümde...
Atropatena
08-14-2007, 05:54 AM
Herkes dusmanimiz ama yuce Putin en buyuk Turk dostu, duygularinda ve hareketlerinde tamamen samimi ve sadece Turklerin iyiligini istiyor !
Elemiiiii?:shock:
NativeAmerican
08-14-2007, 06:39 AM
Elemiiiii?:shock:dur, aman, arkadas guya girgir gecti...
NativeAmerican
08-14-2007, 06:39 AM
http://forum.arbuz.com/attachment.php?attachmentid=23464&d=1185273553
Bundan ne anlıyorsak...o basligi bulamadim ben de...
yavuz
08-14-2007, 07:02 AM
"Yemeyenin malini yerler" hesabi... :rolleyes:
Alakali baslik: http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=39992
(Uzbey de benim soyledigim lafi, o baslikta soylemis..)
Alparslan
08-14-2007, 07:21 AM
Tuvalilar degil mi bunlar? Yapar adam yapacakta...Zaten bir coguna ozgurluk istemek HAYALCILIK Turk milletleri icin. Bu devirde olmazmis, bizler romantik CILGINLARMISIZ...Adam da iste asimilenin gozune gozune vuruyor. Nufus oranlarindaki oynamalari ise kapatiyor Putin efendi...
Bizde okumayi UYU UYU, YAT UYU diye baslatirlardi ya...Misal Tashkent'te 80 lerde okula baslayan cocuklara nasil ogretildi sizce? tam aklimda kalmamis ama mealen, okuyun ogrenin, bilgili olun dedi bizge Lenin bobo..........
Birimiz UYUSUN oburumuz LENIN BABA'ya takilsin....Offf super...Muslum Bobo da brrrrrrrr dedi onun gibi birsey iste...Mach3 turbo reklaminada ayni repligi kullanabilir, yaw bu titriyoooo brrrrrr diyo kesiyoooo, pilli cilet, brrrrrrrrr....Durumumuz traji komik desem...
NativeAmerican
08-14-2007, 08:31 AM
bu konuyu da yavuz'un basligina ilistirebilir misiniz?
peku putin bu insanlarin icine girince, bahsi gecen halk niye tepki vermiyor?
yavuz
08-14-2007, 08:38 AM
"Yemeyinin malini yerler" demedim mi?
Mal demekki bunlar gercekten. :lool:
Bilge_Kagan
08-14-2007, 03:45 PM
Yuzyillarca gerek silahla, gerek baskiyla, gerek egitim sistemiyle gerek kulturle sindirilmis insanlardan biri olsaydin sen de vermezdin.
Elemiiiii?
Bunun adina Azerbaycan Turkcesi'nde ne deniyor bilmiyorum da burada "kinaye" deniyor.
dur, aman, arkadas guya girgir gecti...
Guya ?
Demir Kağan
08-14-2007, 04:07 PM
Guya ?
Begenemedin mi bilader? :lool:
Karayılan
08-14-2007, 04:11 PM
peku putin bu insanlarin icine girince, bahsi gecen halk niye tepki vermiyor?Niye tepki versinler ki? Onlar esaret altinda yasamaktan gocunmuyorlar. O ruh yanliz Oguz'da var. Gerisini geccc!!!
Sovyetlerden once kim ayrilmak istemisti? Kuzey Azerbaycanlilar
Bin yillarin farslastiramadigi toplum kimler? Guney Azerbaycanlilar
Hristiyan olmalarina ragmen slav denizi icinde erimeden kalan toplum kimler? Gagauzlar
Her turlu yildirma politikasina karsi direnen, ana yurttan ufacik bir destek bekleyerek yasayanlar ve her seye ragmen "Biz Turk'uz" diyenler kimler? Kerkukluler
Dunya ustune geldiginde gozunu kirpmadan olume giden ve isgalcileri kovan kimler? Turkiyeliler.
Hepsi Oguz, hepsinde de ayni ruh var. Boyculuk yapmak istemiyorum ama bazen boyle agzima geliyor kusura bakmayin...
FREEMAN
08-14-2007, 04:35 PM
seni ozbeklere hakaretten dolayı kınıyorum!!!
yazıklar olsun. bu arada yaş kaç senin?
sen ozbeklerin kazakların kırgızların sovyetlere karsi nasil direndiklerinden haberin yok galiba.
de git burdan.....
Niye tepki versinler ki? Onlar esaret altinda yasamaktan gocunmuyorlar. O ruh yanliz Oguz'da var. Gerisini geccc!!!
Hristiyan olmalarina ragmen slav denizi icinde erimeden kalan toplum kimler? Gagauzlar
Her turlu yildirma politikasina karsi direnen, ana yurttan ufacik bir destek bekleyerek yasayanlar ve her seye ragmen "Biz Turk'uz" diyenler kimler? Kerkukluler
Dunya ustune geldiginde gozunu kirpmadan olume giden ve isgalcileri kovan kimler? Turkiyeliler.
Hepsi Oguz, hepsinde de ayni ruh var. Boyculuk yapmak istemiyorum ama bazen boyle agzima geliyor kusura bakmayin...
Bilge_Kagan
08-14-2007, 05:15 PM
Niye tepki versinler ki? Onlar esaret altinda yasamaktan gocunmuyorlar. O ruh yanliz Oguz'da var. Gerisini geccc!!!
Hah ! Bir bu eksikti !
Basmacilar hakkinda bir bilgin var mi ? Mustafa Cokay'i taniyor musun ?
Karayılan
08-14-2007, 05:59 PM
seni ozbeklere hakaretten dolayı kınıyorum!!!
yazıklar olsun. bu arada yaş kaç senin?
sen ozbeklerin kazakların kırgızların sovyetlere karsi nasil direndiklerinden haberin yok galiba.
de git burdan.....Haberim var. Ve sundan da haberim var ki sovyetleri oraya davet eden hatta ayri ayri sovyet cumhuriyetleri kuranlar da SIZDEN BASKASI DEGILDI. Sovyetler dagilirken ayrilmak istemeyenler de sizden baskasi degildi. Disarda Azerilerle ya da Anadolu Turkleriyle muhattap olmayip ruslarla takilanlar da sizden baskasi degil. Daha sayayim mi kardesim?
Sizin adiniza ne konferanslar ne seminerler duzenliyoruz biz Turkiye'de icinizden biriniz cikip gelmiyorsunuz. Dahasi biz sanki sizin dusmaninizmisiz gibi bizlerden kaciyorsunuz. Bu mu sizin kardesliginiz? Sana yuklendigim icin kusura bakma ama bazi seyler gururuma cok dokunuyor...
Hah ! Bir bu eksikti !
Basmacilar hakkinda bir bilgin var mi ? Mustafa Cokay'i taniyor musun ?
Basmacilar mi dedin? Kizil orduya yerleri ihbar edilen sonra namaz kilarken vurulan basmacilar mi? Eminim cocuklarinin 1991'e kadar nasil yasadiklarini gorselerdi kursundan degil kahirdan olurlerdi.
Biriniz Turkiyeliler hakkinda " Pan-Turkculer, naziler, asiri milliyetciler, bilmem neler" dedigi zaman hep biz mi alttan alacagiz? Biraz da baskalari gerceklerle yuzlessin. Haksiz miyim?
Bu konuda daha fazla yazmayacagim. Biraz icimi doktum yanlizca...
Bilge_Kagan
08-14-2007, 07:02 PM
Haberim var. Ve sundan da haberim var ki sovyetleri oraya davet eden hatta ayri ayri sovyet cumhuriyetleri kuranlar da SIZDEN BASKASI DEGILDI
O zamanin zulmu altinda, Turk aydinlari ( Galiyev de bunlardan biridir ) komunizmin huzur getirecegini dusunuyordu. Ayrica 1. Dunya savasina ait asiri bir Alman propagandasi vardi bu konuda. 180.000 kisi vatanlarinda 300.000 kisi de Cin'e kacmaya calisirken daglarda olunce anlasildi komunizmin bir Rus manevrasindan ibaret oldugu, bundan sonra da isyan basladi. Ne sonu bilinen bir davet var ne de boyun egis. Eger komunizm bastakilerin anlattigi gibi olsaydi "Bu topragin butun insanlari birbirine esit ve kardes" olacakti. O umitsizlik, cahillik, fakirlik ve propaganda icinde ne olmasini bekliyordun ?
Ayri ayri sovyet cumhuriyetleri kurulmasi Sovyetler ana idaresinin uluslararasi alanda yaptigi manevralardan biridir, halkla alakasi yoktur.
Biriniz Turkiyeliler hakkinda " Pan-Turkculer, naziler, asiri milliyetciler, bilmem neler" dedigi zaman hep biz mi alttan alacagiz? Biraz da baskalari gerceklerle yuzlessin. Haksiz miyim?
Gerceklerden bahsedeyim derken muhatabimizi asagilamak zorunda miyiz ? Ki bunlar gercekler degil.
Sovyetler dagilirken ayrilmak istemeyenler de sizden baskasi degildi. Disarda Azerilerle ya da Anadolu Turkleriyle muhattap olmayip ruslarla takilanlar da sizden baskasi degil. Daha sayayim mi kardesim?
Sizin adiniza ne konferanslar ne seminerler duzenliyoruz biz Turkiye'de icinizden biriniz cikip gelmiyorsunuz. Dahasi biz sanki sizin dusmaninizmisiz gibi bizlerden kaciyorsunuz. Bu mu sizin kardesliginiz? Sana yuklendigim icin kusura bakma ama bazi seyler gururuma cok dokunuyor...
Bu ekseriyetle egitim sisteminin, Ozal ve Demirel zamaninda "isci" diye oraya gonderilen "istenmeyen adam"larin, "is adami" diye giden dolandiricilarin, yonetimdekilerin kisisel cikarlarini korumak isteyislerinin bir sonucu. Bu kadar seye ragmen halkin arasinda Turkleri hala daha seven olmasi bile sasirtici birsey.
Insanlarin nasil bir hayat surdugunu, nasil bir psikolojik durum icinde olduklarini bilmeden haklarinda kendi deger yargilarimiza gore bir takim yorumlar yapmak, karsidakini hic yoktan kirmaktan baska bir ise yaramaz.
Karayılan
08-15-2007, 04:12 AM
Kirilacak gucenecek bir sey yok Bilge, gorusu ne olursa olsun herhangi bir Ozbek bana "Sizin is adamlariniz bizim ulkemize gelip bizleri dolandirdi, iscileriniz soyle ahlaksizliklar yapti" dedigi zaman, " Haklisin kardesim onlar adina ben ozur dilerim" derim ve dedim de. Ben gercekleri duydugumda hararetle karsi cikmiyorsam karsimdaki de gerceklerle yuzlesmeyi benim kadar bilmelidir. Kimse sutten cikmis ak kasik degil cunku...
EGETÜRK
08-15-2007, 04:47 AM
benim anlamadığım,şu 15 yıldan dolayı bize duydukları kötü duygunun kaçta kaçını 90 yıllık esaretten dolayı Ruslara karşı hissediyorlar...
FREEMAN
08-15-2007, 12:47 PM
turansoylu ozur dile oguz soyundan olmayan turk halkından. turansoylu nikini degistir artik. turanda cogunluk oguz degil. bolucu !!!
ya burda bir yerde tanisalim diye topic var. orda birisi Allah nikini almis ve bana tapın bana ibadet edin demiş. ben ve br kac kisi o bolume yazı yazmışız. oguz denen moder silmiş off topic yaptınız diye. ama haşa Allah nikli adamın yazısını silmemiş. bu oguzun kafası çalısmıyır galiba. LOL
YUHHHHH BEEE
neyse suizan etmeden soyle diyelim. dikkatinden kacmis. ama nasil kacar ki. isteyen baksın
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=31734&page=10
LLLOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
ya burda bir yerde tanisalim diye topic var. orda birisi Allah nikini almis ve bana tapın bana ibadet edin demiş. ben ve br kac kisi o bolume yazı yazmışız. oguz denen moder silmiş off topic yaptınız diye. ama haşa Allah nikli adamın yazısını silmemiş. bu oguzun kafası çalısmıyır galiba. LOL
O sahısın uyeligi silindi ama sen halen buradasın. Yuksek yas tecrubeniz ile kıyasınızı yapın.
Evvela bizim mi Ozbeklerden ozur dilememiz gerekir, yoksa onların mı bizden....? Tartısılır, ve tabii ki bir sonuca baglanmaz. Ben gereksiz kırgınlıga karsıyım. İki taraf da birbirine ilerli derece dostluk eli uzatmalı.
Karayılan
08-15-2007, 01:01 PM
turansoylu ozur dile oguz soyundan olmayan turk halkından. turansoylu nikini degistir artik. turanda cogunluk oguz degil. bolucu !!!
Niye bagirip cagiriyorsun ki? Elestirilmeyi hazmedemiyor musun?
Sen de Oguz soyunu elestir. Hakli oldugun yerde elini operim. ;)
Kur_Sad
08-15-2007, 01:09 PM
Ümit Öxzdağ Türk Ocaklarının bir konferansı için memlekete gelmişti.Gittik dinledik...
Orada bir Çin gezisini anlattı.Çin'i gezerken yanındaki Çinli rehber durmuş ve "Biz hala Türklerden korkuyoruz" demiş.Özdağ da şaşırmış ve Çin'in bölgede oldukça güçlü olduğunu ve hatta Türk devletlerine baskı yaptığını söylemiş.Çinli "Hayır onlardan değil sizden, batıya gidenlerin geri dönmesinden korkuyoruz" demiş...
Yaa işte böyle..
Ben sevmem boyculuğu ama her boyun da kendine münhasır özellikleri var.Nasıl ki Karluklar pehlivanlıklarıyla, Yağma-Çiğiller yakışıklılıklarıyla meşhursa Oğuzlar da savaşçılıklarıyla ve özkültüre bağlılıklarıyla meşhur...
FREEMAN
08-15-2007, 01:23 PM
Mgas Mi Neydi. Ben Burda Oguz Moderatorun Neden Onun Yazisini Silmedigine Vurgu Yapiyorum. O Nikli Adamin Var Olup Olmadigini Degil. Yaaww Mantikkk Yaaa. Iq Kac Senin Lol....
FREEMAN
08-15-2007, 01:29 PM
Niye bagirip cagiriyorsun ki? Elestirilmeyi hazmedemiyor musun?
Sen de Oguz soyunu elestir. Hakli oldugun yerde elini operim. ;)
YAW SEN ULKUCU DEGILMISIN. SENIN ULKULERINE AYKIRI AMA BOYLE BOLUCULUK.
BU SOYLE BISEY. HEM MUSLUMAN OLUP HEM HZ ALININ PEYGAMBER OLDUGUNU KABUL ETMEK GIBI.
SEN DE ULKUCULUK YOLUNDAN SAPMIŞSIN. SEN YANLIŞ YOLDASIN
BEN NIYE ELESTIRIM KI OGUZ SOYUNU. ELESTIRECEK OLSAM BELLI SAHISLARI ELESTIREBILIRIM. AMA BIR SOYU ASLA. KI OSMANLI OGUZ SOYUNDANDIR.
Karayılan
08-15-2007, 01:47 PM
Tamam da kardesim ben dogru yolda giderken sizden bir yardim goremedikten sonra nasil hedefe ulasacagim?
Biz platonik ask yasiyoruz. Tek tarafli yani. Sizi seviyoruz ama karsilik goremiyoruz. Depresyona sokmayin bizi :D :D
NativeAmerican
08-16-2007, 12:08 AM
Mgas Mi Neydi. Ben Burda Oguz Moderatorun Neden Onun Yazisini Silmedigine Vurgu Yapiyorum. O Nikli Adamin Var Olup Olmadigini Degil. Yaaww Mantikkk Yaaa. Iq Kac Senin Lol....
ha LOOLLLLLLL LOL LOL LOOOOLLLL LOL LOLLLL bu ne beea? LOL ne?
yavuz
08-16-2007, 01:26 AM
Oğuzlar da savaşçılıklarıyla ve özkültüre bağlılıklarıyla meşhur...
Bir de, diger Turkleri Turan'dan tiksindirmeleriyle...
Kendimden biliyorum. :lool:
Kur_Sad
08-16-2007, 05:20 AM
Bir de, diger Turkleri Turan'dan tiksindirmeleriyle...
Kendimden biliyorum. :lool:
Alışkınız biz İslamcıların Turan Düşmanlığına :twisted:
yavuz
08-16-2007, 05:30 AM
Alışkınız biz İslamcıların Turan Düşmanlığına :twisted:
Islamci kim?
Turan dusmani kim?
Kur_Sad
08-16-2007, 05:49 AM
süs!!!
bak profilinde "political party: Islamic" yazıyo
öteki de:
"Bir de, diger Turkleri Turan'dan tiksindirmeleriyle...
Kendimden biliyorum. "
BOZ-OK
08-16-2007, 05:59 AM
Hayallerini yikmis gibi olmak istemem ama, hosuna gitmese bile "Turan'da cogunluk Oguz"... Cunku bu gun Turk dunyasinin yarisindan fazlasini Oguz boyundan gelen Turkler olusturur... Hani baska bir iletinde soyledigin gibi, "demokrasi" iste, elden ne gelir...:cool:
yavuz
08-16-2007, 07:17 AM
süs!!!
bak profilinde "political party: Islamic" yazıyo
öteki de:
"Bir de, diger Turkleri Turan'dan tiksindirmeleriyle...
Kendimden biliyorum. "
Nizam-i Alem'in Islam uzerine kurulu oldugunu da bil...
O alttaki lafimdan da demek istedigimi cumle alem anladi. Bircok insani, Turan'dan tiksindirdik el birligiyle burada...
Turan dusmani olduk ciktik, ne komedi Allah'im ya... :lol:
Karayılan
08-16-2007, 07:44 AM
Dai is cigirindan cikti herkes boyculuk yapmaya basladi. Meger herkesin icinde varmis :D :D
BOZ-OK
08-16-2007, 07:46 AM
Bircok insani, Turan'dan tiksindirdik el birligiyle burada...
Onlar da tiksinmek icin bahane ariyorlamis caniimmm... :cool:
Bizim oralarda "hem opup hem bagirmak" diye bir deyim vardir... Bilmem anlatabildim mi? ;)
Rus-Cin oyunudur, Rus-cin... Araplar da arada findik fistik oyuncu olarak ortaya cikiyorlar tabii... :cool:
yavuz
08-16-2007, 08:05 AM
Dai is cigirindan cikti herkes boyculuk yapmaya basladi. Meger herkesin icinde varmis :D :D
Sen forumda hafiften hafiften baslayinca ben duramadim. Messenger'dan Atropatena'ya isgal etcez ulkenizi gibisinden laflar ettim. :lool:
Kur_Sad
08-16-2007, 12:24 PM
Nizam-i Alem'in Islam uzerine kurulu oldugunu da bil...
O alttaki lafimdan da demek istedigimi cumle alem anladi. Bircok insani, Turan'dan tiksindirdik el birligiyle burada...
Nizam-ı Alem'in ne üzerine kurulu olduğunu biliyorum sen de bu düşüncenin (Cihan Hakimiyeti) İslam'dan önce de var olduğunu bil...Profiline bakan herkes İslamcı olduğunu düşünür...
Turan düşmanlığını da ciddiye alacağını düşünmemiştim...yarası olan gocunur :lol:
bunu da ciddiye alırsın şimdi
Alparslan
08-16-2007, 01:06 PM
EEEE ben ne poh yiycum? Yarim Turkistanli yarim Oguz...(Bizde hala Ozbek-Kazak-Uygur falan diye kabile isimleri denmez, Turkistanli deriz) ben sincik hanginizi keseyim? Kilicim nerde ulan benim???
Rusya yı
ve kaybolan Türklüğü görüyorum...
Çok mutsuzum ve Türkiye denince umutsuzum...
Yukarıya Tükürsen Putin Aşağı Tükürsen ABD ama biz halen putin in ve abd nın yapdıgı olaylara alet oluyoruz
Karayılan
08-16-2007, 02:08 PM
Ne demisler "Sen eshek olursan semer vuran cok olur"...
Cuk oturdu ;)
yavuz
08-17-2007, 04:42 AM
Nizam-ı Alem'in ne üzerine kurulu olduğunu biliyorum sen de bu düşüncenin (Cihan Hakimiyeti) İslam'dan önce de var olduğunu bil...
Tabii Nizam-i Alem'in dunyaya hizmet mi, hakimiyet mi davasi oldugu tartisilir... :rolleyes:
Profiline bakan herkes İslamcı olduğunu düşünür...
Profilimde gecenler...
Alem-i Hulya
Müdafaa-i Hukuk...
Talebe...
Resimde gorulen semazenler, neyzenler... Ustundeki siir de Necip Fazil'dan...
Political party: Islamic
"Ilayi Kelimetullah" icin Nizam-i Alem... :cool:
Turan düşmanlığını da ciddiye alacağını düşünmemiştim...yarası olan gocunur :lol:
bunu da ciddiye alırsın şimdi
Yok bunda almayacagim...
Demir Kağan
08-17-2007, 06:12 AM
Arkadas ilay ne demektir?
yavuz
08-17-2007, 09:46 AM
Arkadas ilay ne demektir?
Yaymak...
Sen "Ilahi Kelimetullah" diye biliyorsun herhalde, oyle bir laf etmistin onceleri...
Karayılan
08-17-2007, 10:01 AM
Ilay, Turkce kadin adi. Anlamini bilmiyorum. Iki hece Il ve Ay'dan olusuyor :D
binbirincigece
08-17-2007, 02:27 PM
Putin'in bazı şeyleri bizden daha iyi anladığını anladım resimden
Batiston
09-15-2007, 08:25 AM
PUTİN'İNİN YANINDAKİ KİŞİLER HANGİ HALKA MENSUP?
Rustam12
09-15-2007, 08:38 AM
PUTİN'İNİN YANINDAKİ KİŞİLER HANGİ HALKA MENSUP?
Buryat ya da Tuva
mehmetzela
05-07-2008, 06:02 AM
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/8/16Putin_balik_avlarken_goruntulendi/4.jpg
Ben bu fotoğrafta Putin'i, elinde igil ( anadolu'da da eskiden adı igli olan tuva enstrümanı) , meşhur Tuva grubu Chirgilchin ile görüyorum.Putin'in elindeki Igil sazı'nın tepesinde ki at motifini de görüyorum ki; bu At figürü, Atın, Türk kültüründeki yerini gösteriyor. Bu tür fotoğraflarda gördüğümden çok görmediğime üzüldüğüm şeyler var. Neden Tuva'lı kandaşlarımızın yanında bizim cumhurbaşkanımızın olduğu fotoğraf hiç yok. Amerikada ve rusyada bu denli meşhur olan bu tuva grupları neden bizde bilinmiyor? Ama Türkiye'de de duyarlı insanlar var. Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanat yönetmeni Sayın İrfan Gürdal, Tuva'dan bir müzik grubu davet edip programına konuk etti. Youtube'de bir maç görüntüsü akşamdan sabaha yüzbinlerce seyredilirken, bu programın görüntüleri aylardır 100 kişi tarafından bile izlenmedi. Tuva için bizler neler yaptık? putin neler yaptı? önce çuvaldızını kendimize batıralım. Tuva-Türk kolejleri kapatıldığında malum gazetelerimiz , rusyadaki bilmemkimci okullar kapatıldı diye mutluyken, Putin'de gidip Chirgilchin grubu ile fotoğraf çektiriyordu. Tuva'yı ziyaret etmiş bir dostumun hatırası şöyledir. İlk gittiğimde Türk olduğum için taksiler para almıyordu, Son gittiğimde Türk olduğumu öğrennice taksiye bile almadılar. Malesef ki onlardan gördüğümüz saygıyı, biz onlara yeterince gösteremedik. Atatürk'ün " rusya dağıldıktan sonra, onların bize gelmesini beklememeliyiz, biz onlara gitmeliyiz" vasiyetini yerine getiremedik hakkıyla. Şimdi çıkıp neden ( orayı işgal etmiş devletin başkanı olan )Putin'le fotoğraf çektiriyor bunlar demeye ne kadar hakkımız var?
chetirdim.
Qarshi
05-07-2008, 06:41 AM
Basitçe birini işveren diğerlerini işçi diye sınıflandırısak,tablonun boyutu ortaya çıkar...
Federasyon içinde bulunan cumhuriyetler tamamen Rusya'ya bağımlılar.İş orda,eğitim orda,endüstri orda,sanayi orda bla bla bla... Sen onun imkanlarından istifade ederken,onun sana verdiği ile yetinmek zorundasın.
Yani damıtan ile damlayandan nasip almaya çalışan benim resimde gördüğüm...
Örneğe gelince ; Eskiden araca para almayan şimdi araca almıyorsa bu bizim değil onların ayıbıdır !
mehmetzela
05-07-2008, 06:55 AM
Örneğe gelince ; Eskiden araca para almayan şimdi araca almıyorsa bu bizim değil onların ayıbıdır !
Gittiği yerde sorumsuzca davrananın ayıbı değilmi ? Adamların kafalarındaki saygın Türk imajısı, kadın düşkünü ve sahtekar insan imajına çeviren bizzat oraya giden bizler değilmiyiz? Bazı şeyler acı ama gerçek. Ayıbı onlarda aramak işin kolayı. Hala daha bize bütün Türki devetlerin saygısı, hürmeti, sevgisi var. ama hızla tüketiyoruz bunu. Biz onlar için çabalamalıyız, onlar bizim için değil.
Qarshi
05-07-2008, 07:00 AM
Gittiği yerde sorumsuzca davrananın ayıbı değilmi ? Adamların kafalarındaki saygın Türk imajısı, kadın düşkünü ve sahtekar insan imajına çeviren bizzat oraya giden bizler değilmiyiz? Bazı şeyler acı ama gerçek. Ayıbı onlarda aramak işin kolayı. Hala daha bize bütün Türki devetlerin saygısı, hürmeti, sevgisi var. ama hızla tüketiyoruz bunu. Biz onlar için çabalamalıyız, onlar bizim için değil.
Gidenler kim ? Neyi temsil ediyorlar ? Birazda bunları düşünmek lazım...
Alışverişte iki taraf vardır biz bunların birine arz birinide talep diyoruz.Arz'ın ortaya çıktığı durumda siz bunu talep olarak karşılıyorsanız alan memnun satan memnun durumu yaşanır...
Diğer yandan kusura bakmayında köyünde eşşek ile dana ile vakit geçiren marabaları siz ordaki yokluğun içine atarsanız başka ne bekleyeceksiniz ?
Bugün çıkın aksaraya ne demek istediğimi anlarsınız !
mehmetzela
05-07-2008, 07:13 AM
Gidenler kim ?
Diğer yandan kusura bakmayında köyünde eşşek ile dana ile vakit geçiren marabaları siz ordaki yokluğun içine atarsanız başka ne bekleyeceksiniz ?
Bugün çıkın aksaraya ne demek istediğimi anlarsınız !
benimde bahsetmek istediğim buydu tam olarak ta diyemiyordum. ağzına sağlık :)
TÜRKÇE
05-07-2008, 07:38 AM
Oralara gidenleri buradan desteklemessek, suyu kesildigi icin oraları somuremezler.
Oralara gıdenler malesef oraları yemek icin gidiyor. Sonra sana program cekiyor. Diyorki biz turk bayragı dalgalandırıyoruz, turkce icin varız. Oradaki insanları okutuyoruz Hayır hapıyoruz.
Nahh hayır.Yılda 2000 dolar para alıyorsun. Bu mu hayır.
Zenginini farklı duşuneni goruşunu turkiyedi hazır sermaye agalarına fişliyorsun,,E onlar varınca onların organizasyonunuda yapıyorsun.
Buradan giden zengin aga(ben ona it diyorum) parayı bastıgı icin , istedigi naneyi yiyor.
Sonrasında Halkın gozunde turkiyeliler, kumarcı, kız duşunu, pezevenk tipli oluyorlar
Aybike
05-07-2008, 03:21 PM
Bende oguzum..nerde kilicim :)
yettim Alparslaaaaaaaaaaaaaaaaan dayan kardesim...:)
la bende nerde savas var ora gidiyom acabam kavgacimiyim neyim...
TÜRKÇE
05-08-2008, 12:30 AM
Bende oguzum..nerde kilicim :)
yettim Alparslaaaaaaaaaaaaaaaaan dayan kardesim...:)
la bende nerde savas var ora gidiyom acabam kavgacimiyim neyim...
Yigitin kılıcı kınında olur.
Bir akıncı kılıcı handaki hizmetci kızların odasında cıkarır. Başka bir yerde cıkrmaz:D Made in 869
cyclone
05-15-2008, 05:21 AM
Pardon ama yucelik nerden putine
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.