View Full Version : Çölaşan Kovulmuş!
EGETÜRK
08-14-2007, 02:01 PM
KanalTürk'teki alt yazılara göre durum bu...
Sanırım bugünkü küfür içeren yayınları göstermesi nedeniyle...
Zaten bahane aranıyordu...Herhalde en uygun zaman şimdiydi...
Ama Yılmaz Özdil'e güveniyorum,umarım gideni aratmaz...
EGETÜRK
08-14-2007, 02:26 PM
MEDYATAVA- Bu sabah yazdığımız Emin Çölaşan-Yılmaz Özdil analizi bütün gün medya kulislerinde konuşuldu ve büyük ses getirdi. Peki yarın Emin Çölaşan'ın köşesinde ne var? Özkök, gitti mi kaldı mı?
Hürriyet'te Emin Çölaşan'ın köşesinde yarın yazısı çıkmayacak ve "tatilde" ibaresi yer alacak. Çölaşan daha önce de yaşanan krizler sonucunda üç kez tatile çıkmış ama geri dönmüştü. Ancak bu kez 'dönüş yok'.
Yılmaz Özdil'in Hürriyet'in yazar kadrosuna dahil olmasından rahatsız olan Çölaşan, yönetim ile sorun yaşadı. Ancak bu kez gazete yönetimi de Çölaşan'a sert yanıt verince, yazar Hürriyet ile yollarını ayırdı.
MEDYATAVA'NIN BUGÜNKÜ ANALİZİNİ HATIRLATALIM:
Yılmaz Özdil'in Hürriyet'e geçmesi kulislerde gazetenin "üç sert muhalif yazarı oldu" şeklinde değerlendirildi. Çünkü Bekir Coşkun ve Emin Çölaşan'la birlikte Yılmaz Özdil de hükümeti eleştiren yazılarıyla tanınıyordu.
Özkök'ün bugünkü yazısı ise Hürriyet'in içine girdiği değişimi gösteren türdendi. Özkök, Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil'den övgüyle söz ederken, gazetenin üçüncü muhalifi Emin Çölaşan'ın adını anmamıştı...
Hatta tam aksine satır arasında ilginç bir tanımlama yaptı. Özkök, "Hakaret, iftira, takıntı, lakap takma, haksızlık gibi şeyleri muhaliflik gibi sunmaya kalktığınız zaman iş değişiyor" diyerek çok açık bir adres gösterdi.
Özkök, yazsıında özellikle "lakap takma" diyerek yıllarca Melih Gökçek'e, Mehmet Barlas'a lakaplarla hitap eden Emin Çölaşan'ı isim vermeden eleştirdi.
Özkök bu yazısıyla gazetede Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil tarzında muhalefet istediğini, Çölaşan'ın ise "eskidiğinin" işaretini verdi. Bu yazı üzerine kulislerde şimdi "Yılmaz Özdil'in, Hürriyet'te Emin Çölaşan'ın yerine geldiği" konuşulmaya başlandı.
Yılmaz Özdil'in ilk yazısı pazar günü yayınlandı. O gün Emin Çölaşan, Özdil'e dair köşesinden şöyle bir anons yapmıştı:
"Emin Çölaşan'ın notu: Hürriyet ailemize katılan Yılmaz Özdil'e hoşgeldin diyorum. Özdil'in yazılarını kaçırmayın, zevkle okuyacaksınız."
Bekir Coşkun'un da istifa edeceği kulislerde konuşuluyor...
Alparslan
08-15-2007, 12:49 AM
Emin Colasan uzun suredir yalan dolan edebiyatindaydi. Bekir Coskun da resmen kendini kont falan sanan biri. Adam kopegine kose yazdiriracak kadar degerli bulurken ulkem insanini gobegini kasiyan, killi, kisa bacakli adam falan gibisinden tanimlamisti. Iste bunun icin onlar rezil olmaya mustahaktirlar. Beter olsunlar.
EGETÜRK
08-15-2007, 12:55 AM
o göbeğini kaşıyan adam Fetto'nun ta kendisidir,bugünkü yazısını okursanız anlarsınız...Bizim eve Hürriyet geliyordu,bugün itibariyle değiştiriyoruz...
Temur
08-15-2007, 01:05 AM
Ben bu habere gönülden gülerim işte ha ha ha!
yavuz
08-15-2007, 01:12 AM
Sozum ona Islami dergi yuzunden sallamislar Emin Colasan'i deyiler... :rolleyes:
Boyle bir gazete, boyle adamlari, boyle yazilar yuzunden, boyle kovmaz gibi geliyor bana...
Durum boyle mi? :lol:
EGETÜRK
08-15-2007, 03:31 AM
Doğan grubunun ve Ertuğrul Özkök'ün Tayyip'le iyi ilişkilerde bulunduğunu biliyoruz...Zaten Çölaşan Hürriyet'te tek kale olarak gördüğüm bir insandı,o kale'nin zapt edilmesi için de uygun nedenler bulundu...Bilmiyorum Hürriyet'in Coşkun ve Çölaşan'ın ayrılmasından sonra her kesime hitap edebilmesi için çok efor sarfetmesi gerekebilir...
Ahde Vefa
08-15-2007, 07:00 AM
Nekadarda dusunculerime uygun biri olmasa bile, uzuldum hakkaten.
Cunku Emin Bey'in bazi yazilarini seve seve okuyordum.
insaAllah baska bir gazetede devam eder
bkz.Cumhuriyet , Tercuman
gurkan
08-15-2007, 08:49 AM
Melih Gökçek Diyor ki :
"Kararı duyuncu çok üzüldüm. Çocuklar topsuz, vatandaş dönersiz kaldı. Ben de gelir kaybına uğradım.Ankara'daki amblemli bayrakları yarıya indirdik. Bir hafta süreyle yas ilan ettik"
:cool:
BOZ-OK
08-15-2007, 09:03 AM
Hic kimseden cekmedi Gokcek'ten cektigi kadar,
Yazik oldu Colasan efendiye...
raltay
08-15-2007, 09:55 AM
kimseden kazanmadı, cholashandan kazandıgı kadar
Gokchek tabi ki uzulmushtur.
dervish
08-15-2007, 07:30 PM
Emine'ye soyledim. Yapma dedim. Dinlemedi.
Ankara halkı artık bedava döner yiyemiyecek...
Seçime girerken ben bu kadar pohpohlanan.bu kadar kayırılan,bu kadar mamalanan bir parti daha görmedim.Kimse halkın bilmem kaç oyunu aldı diyede geveleme yapmasın.
Sabah-ATV AKP'nin elinde
Star-Star TV AKP nin elinde
Miliyet,Hüriyet,Kanal D,bla bla hepside AKP endeksli Doğan'ın elinde...
Bi kaç kişi sesini çıkarmak istedi onun üzerinide maliye çullandı :mrgreen:
Bi kaç tanede uç vardı onlarda susturuldu .AKP sonraki seçimdede yüzde bilmem kaç almassa Tayyip gibi olim :mrgreen:
Sefasını sürün bu günlerin !
Alparslan
08-16-2007, 01:19 AM
Seçime girerken ben bu kadar pohpohlanan.bu kadar kayırılan,bu kadar mamalanan bir parti daha görmedim.Kimse halkın bilmem kaç oyunu aldı diyede geveleme yapmasın.
Sabah-ATV AKP'nin elinde
Bi kaç tanede uç vardı onlarda susturuldu .AKP sonraki seçimdede yüzde bilmem kaç almassa Tayyip gibi olim :mrgreen:
Abi veren Allah alan Allah...Koltuk veren Rabbim bir gun geri de alir...Ama bu adamlarda benim gozumde zalimlerdir, e hani derler ya bizde, dinsizin hakkindan imansiz gelir. Gazeteci Mafya mensubu idi bunlar, Agalari racon icabi harcadi(Hincal'in topugu). Simdi Agalari da Tayyip'in tabelacisi, racon degisti mahallede(o kadar ihale varken isterse olmasin). Artik kafana gore harac kesip ortalik yerde ceza kesmek yok, hersey once Aga'ya sorulacak, ondan destur alinacak(PO)... Askeriye HOST derse, aga da gidecek askeriyeye biad edecek...
Yani biz: Kurtar bizi bu dinsizlerden Ya Rabbi dedikce, prensipsizligimizden oturu, Allah basimiza hep imansizlari verecek. Nasreddin Hoca'nin fil fikrasi gibi durumumuz...
Temur
08-17-2007, 01:47 AM
Sabah-ATV AKP'nin elinde
Hocam sen taşınma esnasında tv izleyememişsin anlaşılan.Dediklerinin tam aksine Seçime yakın bütün tvler akp alehine çalıştı. Chp tek başına iktidar gibi lanse edildi,mutlu azınlık kendi çaldı kendi oynadı,meydanlara toplaşıldı gövde gösterileri yapıldı türk kanalları yetmedi vahşi batı kanallarında "BREAKING NEWS" diye verildi, azınlık medyası öyle coştu öyle coştuki ciddi otoriteler bile aldanmaya başladı. Şehit cenazelerinin faturaları akpye kesildi,Akp %18i geçemez diyen tvler zulu tvlerimiydi? Ama seçimler yapıldı takke düştü doğanın keli gözüktü? eski alışkanlık zuhur etti ve korkunç bir yalakalık başladı aman erdoğan şöyle yakışıklı adam böyle uzun boylu. Doğan kalitesinde haberler belgeseller salya sümük bir süre devam etti ve şimdi şimdi kesildi. Galiba bu anlar aklında kaldı hocam...
Bana doğanın uzandan 3 farklı yönünü söyleyebilirmisin?
yavuz
08-17-2007, 02:06 AM
birakin gitsin kendi memleketi olan Uzay'a...
zaten ecnebiydi, Col aship gelen ... :)
Han abimden beyitler durmak bilmiyor. :lol:
ampuli gama :love:
Hasan abimiz döktürmüş yine...
Hürriyet’ten atılan Emin’e “iş teklifi”mdir!
Hasan Karakaya/Vakit
http://www.habervakti.com/resimler/yazar/hasankarakaya.jpg
Önceki gün... Günlük gazetelere göz gezdiriyorum... Ertuğrul Özkök'ün yazısını okuyunca, "bir şeyler" olacağını hissettim... Tam adını koyamamakla birlikte, "birinin bileti kesildi, ama kim?" diye geçirdim içimden... Çünkü Ertuğrul; Sabah'tan sonra Hürriyet'te yazmaya başlayan Yılmaz Özdil'e "aramıza hoş geldin" diyor, ama her nedense Bekir Coşkun'u da göklere çıkarma gereği duyup, "onun hayranıyım" deme ihtiyacı hissediyordu!.. Acaba neden?.. Malûm, "kartel dünyası"nda, bir başka yazara, "sana hayranım" demek, "ölmek üzere" olan, fakat "öleceğini bilmeyen" bir insana "seni seviyorum" demek gibidir!..
Acaba neler oluyordu ki, Ertuğrul, durduk yerde Bekir Coşkun'un "Allah vergisi kabiliyet"(!) ve "mizah gücü"(!)nü övüyordu!..
BEKİR COŞKUN “CİNS BİR KAFA”DIR!
Bekir Coşkun'u iyi tanırım... Gerçekten de "gazeteci" olarak "kabiliyetli"dir!.. "Cins bir kafa"ya sahiptir!.. "Aykırı" biridir!..
Hadi, açık söyleyeyim... 1974-1975 yıllarında Hür Anadolu gazetesinin 1. sayfasını yaparken, Bekir Coşkun da, bizim "muhabir"imizdi!.. "Politika muhabiri"ydi!.. Meclis'e gider, Bakanlar Kurulu'nu filan takip ederdi...
Bir gün, çok önemli bir "Bakanlar Kurulu toplantısı" vardı... "Önemli açıklamalar" bekleniyordu...
Ama Bekir Coşkun, "demeç"lerle gelmek yerine, "bir tomar kâğıt"la çıkagelmişti!..
"Bunlar ne?" dedim... "Bunlar" dedi, "Bakanların tuttuğu notlar!"
Bir baktım ki; "antetli kâğıtlar" üzerinde çeşit çeşit not!.. "Eve et almayı unutma!.. Akşam, filancalar gelecek!.. Çocuğun okul taksidi!.. Evin kirası!.. Otomobilin taksidi" gibi şeyler!..
Yani, "ülke meseleleri"nin görüşüldüğü çok önemli toplantıda, bakan beyler "kendi sorunlarını" dökmüşler kâğıda!.. Bazıları da, "resim" çizmiş!..
Sonra da, buruşturup "çöp sepeti"ne atmışlar!..
Ama, Bekir ne yapmış?.. Bütün gazeteciler "bakan"ların peşinden koşup "demeç" almaya uğraşırken, girmiş Bakanlar Kurulu Salonu'na; "çöp sepetleri"ni, kendi ceplerine boşaltmış!..
Geldiğinde, her cebinden bir "not" çıkıyordu!.. "Al" diyordu, "İşte Hükümet'in gündemi!"
Hiç unutmuyorum, "bakanların özel notları"nı alt alta, yan yana yapıştırıp, 1. sayfadan epeyce büyük haber yapmıştım...
Sonra yollarımız ayrıldı Bekir'le... Ama onun, Yankı dergisi için çalıştığını ve bu arada, yine bir "bakan"ın, "kendi makam otomobiliyle çocuğunu okula bıraktırdığını" belgelemek maksadıyla, "3 gün pusuda yattığını" bilirim!..
Hasılı kelâm, "iyi gazeteci"dir!.. "Cins bir kafa"dır!.. Ve ayrıca "zeki"dir de!..
Ama, malûmlarınızdır ki, "Şeytan" da "akıllı ve zeki" idi... Hem de, "meleklere hocalık yapacak" kadar!.. Bekir de, zekâsını "Halk ve halk karşıtlığı"na kullandı!..
Millete; “göbeğini kaşıyan adam” diye hakaret ederken, kendisinin “köpeğini kaşıyan adam” olduğunu unuttu!..
“EMİN, HÜRRİYET’TEN ATILMIŞ” DEDİKLERİNDE!
Her neyse... Ertuğrul'un, Yılmaz Özdil'e "hoşgeldin" derken, Bekir Coşkun'u göklere çıkaran yazısını okuyunca, bunun bir "sırt sıvazlama" olduğunu anladım!..
Ertuğrul, sanki; "Birileri gidecek, ama Bekir sen kal" der gibiydi!..
İyi ama, "kim gidecekti Hürriyet'ten?"
Günlerdir beklenen "operasyon"un hedefinde kim vardı?..
Derken, saat 20.00 civarında, arkadaşlarım haber verdiler:
"Hürriyet, Emin Çölaşan'ın yazılarına son vermiş!"
Ertuğrul'un yazısıyla zaten "alıştırıldığım" için, pek yadırgamadım!..
Hem sonra, böyle bir "son" bekliyordum!..
Bir yıl kadar önce de, Emin'in yazısına "sansür" uygulanmış, o da "yazmıyorum" deyince; "Hürriyet'in imajı"nı düşünen Ertuğrul Özkök apar-topar Ankara'ya gitmiş ve Çölaşan'ı yeniden yazmaya "ikna" etmişti!..
Ama, bildiğim şu ki, Aydın Doğan, fena halde "rahatsız"dı Emin'den!.. Hayır, "muhalif" ve "herkese çamur atan" yazılarından dolayı değil, "tazminat cezaları"ndan dolayı rahatsızdı!..
"Öde öde" bitmiyordu!..
Emin, herkese "hakaret" ediyor ama, faturasını Aydın Doğan ödüyordu!..
Sonunda "istiab haddi" dolmuş olacak ki, Ertuğrul da engelleyemedi "Emin'in gidişi"ni!..
Bunu özellikle yazıyorum ki; "AK Parti'nin yüzde 47 oyla gelmesi üzerine, Aydın Doğan; gazetedeki muhalif sesleri kısıyor" gibi bir düşünce oluşmasın kafalarda!..
Bu operasyonun "AK Parti Hükümeti" ile de ilgisi yok, "POAŞ'a yapılan vergi kıyağı" ile de, "muhalif seslerin kısılmasıyla" da!.. Eğer öyle olsaydı, "muhalif bir kalem" olan Yılmaz Özdil'in gelişi günlerce anonslanmazdı!.. Ve ayrıca, Ertuğrul, Yılmaz Özdil'e "hoşgeldin" dediği gün, Emin Çölaşan'a "güle güle" denmezdi!.. Dahası, Bekir Coşkun’a “Sen gitme, kal!” mesajı verilmezdi!
BU OPERASYONU BEKLİYORDUM!
İşin doğrusu, "Aydın Doğan medyası"nda, çoktan beri bir türlü giderilemeyen bir "rahatsızlık var!.. Hürriyet'te de rahatsızlık var, Milliyet'te de!..
Bunu, uzun süredir bilmeme rağmen, yazmadım... Evet, yazmadım; çünkü yarın yine birileri ortaya çıkar ve "Vakit geldi, uyanın!" derdi!.. Malûm ya; "Vakit yazdığı" zaman, basının neredeyse tamamı "Vakit'le aynı hizaya geliyor!!!"
Öyle diyorlar!..
Yani, "Vakit yazıyor, diğerleri de Vakit'in dediğini yapıyor!"
"Venüs gezegeni"nde yaşayan birileri, yine "Vakit yazdıydı" demesin diye, "Aydın Doğan medyasındaki rahatsızlıkları" yazmadım... Hatta, "Milliyet'in başına" kimin getirileceğini de az çok tahmin ediyorum, ama yazmıyorum!.. "Öyle biri" getirilecek ki, herkes "şok" yaşayacak!..
Bu işe, Yılmaz Özdil bile şaşıracak!..
Evet, bir rahatsızlık var Aydın Doğan medyasında... Ama, dedim ya yazmıyorum!..
Tabiî, Emin Çölaşan'dan duyulan rahatsızlığı da yazmadım!.. Neme lâzım, "Vakit yazdı, Çölaşan kovuldu" filan derler de, Emin'le aramız bozulur!..
EMİN ÇÖLAŞAN BİZE LÂZIM!
Bilirsiniz, kendisini çok severim!.. Üstad Necip Fazıl'ın, "Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın/Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın." demesi gibi, Emin de benim "ifadem"dir, "hızım"dır!..
Az cedelleşmedik kendisiyle!..
Epey "mahkemelik" olduk... Hatta, biliyorsunuz; bir "mafya bozuntusu"na "söylettirilen" deli saçması ifadelerden yola çıkıp, kaleme aldığı "Kim bu Hasan" başlıklı bir yazısı dolayısıyla, "6 gün gözaltında" bile kaldım!.
Aslında, "o zaman" bırakmalıydı yazmayı... Ama, "Minik Kuş"lar Emin'den, Emin "Minik Kuş"lardan ayrı kalamadı ve yazmaya devam etti... Tabii "hakaret" ederek, tabii ona-buna "çamur" atarak!..
Ama, yine de "yazılarına son verilmesi"ne üzüldüm... “Veda yazısı” bile yazdırmadan attılar adamı!.. Oysa; "Edebî bir üslûbu" olmasa ve "Resmî Gazete" havasında yazsa da, yazmaya devam etmeliydi!..
En azından "ekmek parası" için yazmalıydı... Hayır, "ekmek parası" derken, Emin'in ekmek parasından söz etmiyorum... Çünkü Emin'in; bankalarda, "tesbit edilmiş 3 milyon Amerikan Doları" var!.. "Tesbit edilemeyenler" ne kadardır, onu bilemem!.. Ye ye, bitmez!..
Anlayacağınız, Emin'in paraya ihtiyacı yok!.. Benim, "ekmek parası" dediğim, "onu koruyanlar"ın maişeti!.. Biliyorsunuz, "tuvalete" bile gitse, kapıda "korumalar" bekler Emin'i!..
Peki, şimdi ne olacak?.. Ne olacak o "korumalar"ın hâli?.. Emin "işsiz" kalınca, onlar da çekilecek etrafından!.. Peki, bu adamlar, bundan sonra; kimi koruyup da, kimden maaş alacaklar?..
Anlayacağınız, Emin'in değil, "korumaların ekmek parası"nı düşünüyorum!..
EMİN’İ İŞE ALIRIM... BİR TEK ŞARTLA!
Hatta, "Şeytan" diyor ki, "Emin'e iş teklifinde bulun!.. İş teklifinde bulun da, Vakit'te yazmaya başlasın!"
Aslında fena fikir değil!..
Malûm, "Düşene bir tekme de biz vuralım" demek, bizim inancımızda yok!.. Bizde, "yere düşeni kaldırmak" var!..
"Para" da önemli değil!.. Emin'in "kaç milyar Törkiş lira" veya "kaç bin yeşil Amerikan doları" aldığını bilmiyorum... "Örtülü Ödenek"ten de koltuk çıkıyorlar mı, onu da bilmiyorum!..
Herhalde "üç aşağı-beş yukarı" anlaşırız!..
Yalnız, bir "sorun" var!..
Malûm, "eşi türbanlı vekiller" konusunda "evleri gözetleterek" veya "jandarma raporları"ndan faydalanarak "fişleme" yaptıran Hürriyet; "Ohh, ohh!.. Türbanlı vekil eşi azaldı" diye manşet atarken, kendi bünyesinde bir tek bile "başörtülü hanım" çalıştırmıyor!..
Zaten Hürriyet, "başörtülü"lerin sadece "günah"larını seviyor!.. Yani, sadece "başlarını açtıkları zaman" başörtülü fotoğraflarını yayınlıyor!.. Sırf, "böyleydi, böyle oldu" demek için!..
Anlayacağınız; Türkiye'de "başörtülü vekil eşi avı"na çıkan Hürriyet, kendi bünyesinde "başörtülü hanım" çalıştırmıyor!..
İşte, Emin'le sorunumuz burada!..
Hürriyet'te "başörtülü hanım" yok, Vakit'te ise "başı açık hanım" yok!.. Dolayısıyla, ortaya bir "uyum" ve "uzlaşma" sorunu çıkıyor!..
Tansel Hanım'ın "başı açık" olduğu için, "Emin'in Vakit'le uyumu" biraz zor olur!..
Ama, "o sorunu hallederiz" derse, buyursun gelsin!.. Kendisine kapılarımız sonuna kadar açık!..
Gelsin, Vakit'te yazsın!..
Üstelik Vakit'te, kesinlikle "sansür" yok... "Adam kovma" da yok!.. Ehh, "maaş bordrosu"nda görünen "2 milyar 313 milyon Törkiş lira"yı da herhalde verebiliriz!..
Yeter ki, "başörtüsü"nde uzlaşalım!..
Dikkat; bu, "resmî bir iş teklifi"dir!..
Düşün, taşın, cevap ver Emin!..
yavuz
08-17-2007, 02:32 AM
Beni sec, beni sec...
Emin'i birak, beni sec. :lol:
(Yalniz sevgilimin basi acik...)
EGETÜRK
08-17-2007, 04:01 AM
Basın'da 'satılmışlığın' karşısında duran,düşüncelerini savunabilmek uğruna herkesi karşısına alabilen,sadece laik-dinci kavgasında taraf olarak görmekle en büyük hatayı yaptığımız,bununla birlikte milli ve ulusal söylemleri en iyi şekilde köşesinde dile getiren yazarlardan 'bir'i olan Emin Çölaşan'a,(bu saydıklarımın benim görüşlerim olmasına rağmen) herkezçe kabul edileceğine inandığım basında çok sesliliğin simgesi olması ve 20 yıllık geçmişe sahip olması gibi özellikleri dolayısıyla ve en önemlisi insanlık onuru itibariyle saygı gösterilmesini dilerdim...
Ama göstermeyenlere de, yukarıda söz ettiğim ''insanlık onuru'' nedeniyle saygı duymaktan başka birşey yapmam doğru olmaz...
Demir Kağan
08-17-2007, 05:14 AM
Bu herif cok terbiyesiz.
Bu herif cok terbiyesiz.
Bu herif=Çölajan
değil mi?:cool:
eflatunn
08-17-2007, 02:17 PM
Nasreddin Hoca'nin fil fikrasi gibi durumumuz...
Çok doğru.Bu kadarı yetmez.
Nasıl olsa bu ülkede istikrar??? var.
Demokrasi??? var.
Adalet??? var.
Ve her iki kişiden birisi bu manzaradan memnun.
Bize bir şey demek düşmez daha.Kır dizini otur aşağı değil mi?
raltay
08-17-2007, 02:20 PM
...Bizim eve Hürriyet geliyordu,bugün itibariyle değiştiriyoruz...
Meger Dogan gurubunu kimler finanse ediyormush da.. :cool:
Bizim eve hurriyet gazetesi girmiyordu bundan sonrada girmeyecek:D
BOZ-OK
08-17-2007, 02:37 PM
Bu herif cok terbiyesiz.
Ve ayrica, simarik ve hazimsiz... :cool:
doranos
08-17-2007, 05:27 PM
Emin Colasan uzun suredir yalan dolan edebiyatindaydi. Bekir Coskun da resmen kendini kont falan sanan biri. Adam kopegine kose yazdiriracak kadar degerli bulurken ulkem insanini gobegini kasiyan, killi, kisa bacakli adam falan gibisinden tanimlamisti. Iste bunun icin onlar rezil olmaya mustahaktirlar. Beter olsunlar.
Bekir Coşkun köşesinde köpeğine yer ayırırken ülkemizde kimsenin sahip çıkmadığı hayvan haklarına sahip çıktı.Bunun nedenini kendini ve köpeğini üstün gördüğüne bağlamışsın ya helal olsun sana.Bunu sen nerenle anlamışsan artık!?!
Vakit,Yeni Şafak gibi gazeteler başkalarını dinsiz ilan ederken ülkem insanı olmuyor fakat sözde dinci kesim eleştirildiğinde ülkem insanı oluyor bu da garip bi ayrımcılık.
Emin Çölaşan'ın yalan edebiyatından bikaç örnek verirsen sevinirim.
Bu arada kimse benim karşıt görüşümden olduğu için rezil olmaya mustahak değildir kimsenin de beter olmasını istemem.
Hocam sen taşınma esnasında tv izleyememişsin anlaşılan.Dediklerinin tam aksine Seçime yakın bütün tvler akp alehine çalıştı. Chp tek başına iktidar gibi lanse edildi,mutlu azınlık kendi çaldı kendi oynadı,meydanlara toplaşıldı gövde gösterileri yapıldı türk kanalları yetmedi vahşi batı kanallarında "BREAKING NEWS" diye verildi, azınlık medyası öyle coştu öyle coştuki ciddi otoriteler bile aldanmaya başladı. Şehit cenazelerinin faturaları akpye kesildi,Akp %18i geçemez diyen tvler zulu tvlerimiydi? Ama seçimler yapıldı takke düştü doğanın keli gözüktü? eski alışkanlık zuhur etti ve korkunç bir yalakalık başladı aman erdoğan şöyle yakışıklı adam böyle uzun boylu. Doğan kalitesinde haberler belgeseller salya sümük bir süre devam etti ve şimdi şimdi kesildi. Galiba bu anlar aklında kaldı hocam...
Bana doğanın uzandan 3 farklı yönünü söyleyebilirmisin?
Bana Aydın Doğan'ın tayyip efendi ve cemayresini yağlamadığını söylesene :rolleyes:
Bu ülkenin halkının büyük bir yüzdesi CAHİL kardeşim.Hemde okur yazar cahillerden.İyi bir hatip,iyi bir yazar bu halkı sulu dereye götürüp,susuz getirir...
Anladın sen :rolleyes:
gurkan
08-18-2007, 02:58 AM
Bu ülkenin halkının büyük bir yüzdesi CAHİL kardeşim.Hemde okur yazar cahillerden.İyi bir hatip,iyi bir yazar bu halkı sulu dereye götürüp,susuz getirir...
Anladın sen :rolleyes:
Yani Halk CHP'ye verse Aydın. AKP ye verse CAHAL !!!
Bu edebiyat sıktı. Millet Cahildir. Milletiyle kavga eden elit fütürsuz TAKIM akıllı. Bu halk böyle ; gitsinler ipe sapa gelmez fikirlerini başkasına satsınlar. Bıktık Bu EMiN ÇÖLAŞAN ; BEKİR COŞKUN ; iLHAN SELÇUK'LARIN ZIRVALARINDAN... Kendilerinden başka başkasına fikir hakkı yaşam hakkı tanımayan kendilerini FEZA da gören ÖRÜMCEK beyinli kafalar desem az demiş olurum. Yani o kadar salladılar olmadı ya Millet projelerine prim vermedi suçluyu millet yaptılar. Kendileri AK ve PAK 'TIR. Sütten çıkmış ak kaşıklarım benim. Siyasi darbe projelerinden medet uman puslu havaları sevip kazanç sağlayan bu kafaların zamanı Artık geçmelidir.
Bu adamların Milletimize katacağı kin nefret bölücülük Halkı sınıflara ayırma Milletini Hakir görmeden başka nedir ihtimal de vermiyorum.
Aslında Bu adamlara acıyorum. Körlük içindeler.
Daha ne kadar Millet ile ; Milletin değerleri ile kavga edecekler. Mezara kadar mı ETSİNLER ? Onların bir hesabı varsa ALLAH'ın da hesabı var. Onları O yaptıkları fesatlık yüzünden inkar içerisinde bırakıp en ağır ceza olan İMANSIZLIK furyasında HELAK edecektir. Buyursunlar Her Gün "KAHROLSUN ŞERİAT" DİYE iSLAM'I İNKAR EDİP BAĞIRSINLAR. TEFSİR EDELİM ŞERİAT KURAN'IN VE SÜNNETİN HUKUKU'DUR. Allah Bizleri bu hallere düşmekten bu inkar batağından korusun.
Dünya'yı Bir sınav yeri ; Bir geçiçi mekan görmez de : Kendin uydurduğun ideolojilere iman etmeye kalkarsan ŞİRK batağında Dünya Hengamesin yoğunluk iştigal örtüsüyle Viran olur. Göçer gidersin. Bundan hiçbir Ademoğlu istisna değildir.
PS: Biraz ağır oldu ama seçim sonrası haftalardır köşelerinde ki ZIRVALARININ yanında azdır.
EGETÜRK
08-18-2007, 07:09 AM
kimin hakkının yenip altta kaldığı ayrı konu da...Neyse Gürkan ağabey'i sayarım bir şey yazmak istemiyorum...
Kur_Sad
08-18-2007, 07:28 AM
CHP'ye veren niye aydın oluyomuş yav aydın olan MHP'ye verir :lol:
gurkan
08-18-2007, 08:08 AM
kimin hakkının yenip altta kaldığı ayrı konu da...Neyse Gürkan ağabey'i sayarım bir şey yazmak istemiyorum...
ÇÖLAŞAN savunabilir bir kalemdir. Kendice bir çizgisi ve duruşu var.
Okuyucu kitlesi var. Ne olduğunu nerde durduğu bilinen bir kalem bu yönü ile ;
Lakin LAİK duruşun İslam Düşmanlığı Üzerine Bina olmuş yorumunun yılmaz savunucusu olarak görürüm onu ben... Bu yönünü eleştirdim.
Duruşu itibari ile Aydın DOĞAN ve Ertuğrul ÖZKÖK ile kıyas olunamaz derece de iyidir.
Velev ki gözü imana kördür. Mevcut çizgisini İman'la sağlaşlaştırsa idi. Okuyucularına ve milletine çok daha faydalı olabilirdi.
Ha her dönem iktidar olanları eleştirmesine kızmıyorum.
İktidarlar elbette eleştirilir. Her iktidarın eleştirilecek yönü vardır. Bunu da yazarın toplumu uyarma bilinçlendirme yönü olarak faydalı görebilirim. Koyar bilgilerini delillerini yazar... Partizan olmamak gerekli...
Benim Bunlara karşı çıkışım yazdıklarım değil. Bir yandan vururken iyi yönlerini de görmüyor değilim. Liberal ve küreselci değildir. Ve o gazete de bu anlamda marjinal kalan bir isimdi. Aydın DOĞAN ve Ertuğrul ÖZKÖK 'ün gün bugündür deyip fırsatlandığı gündür.
Lakin körlük maneviyatta ise bütün güzellikleri kötünün esiri olur. benim düşüncem...
Egetürk Kardeşim şahsınla ilgili bende sana saygı duyarım. İlkeli yazmanı beğenirim. İnsan olarak ise düşüncelerden görüşlerden bağımsız severim.
Benim düşüncelerimde elbette milli hassasiyetler önemlidir. Lakin manevi hassasiyetlerde önemli görüyorum. ikisini bütün görüyorum.
Hanedan
08-18-2007, 08:21 AM
Bu forumda yazan herkes, en az Emin Çölaşan kadar yazı yazabilir.
NOT: Bu bir hakaret değildir, aksine Emin bey'e iltifattır...:lol:
Yani Halk CHP'ye verse Aydın. AKP ye verse CAHAL !!!
:rolleyes::shock:
Bu kanıya nerden vardın Gürkan ?
AKP'nin seçimden galip çıktığı zaman ülkenin elit kesimi ağır bir yenilgiye uğradı tamlamasından sonra üstteki tamlamalaramı maruz kalacağız :mrgreen:
Değişen icazetçilerden bu ülkeye hiç bir zaman hayır gelmemiştir ve bundan sonrada gelmeyecektir. Ankara belediyesinin su sıkıntısını seçim sonrasına bırkatığı gibi bu işi bilmez icazetçilerde her türlü halının altına süpürdüğü pisliği yavaş yavaş gün yüzeyine çıkaracak.bekleyin ve izleyin...
__________________________________________________ ____________
Cumhurıyetın buyuk bolumu aydın doganın Aydın Dogan Medyanın sözü ne yazik ki; Medyada Akp nın yanında su an...
O yuzden yapılcak bır seyyok.
gecmıs olsun Çölaşan'a su an bakılırsa en ıyı 2 gazete var 1-Zaman 2- Cumhuriyet dıgerlerıne para vermem.
Hanedan
08-18-2007, 02:22 PM
AKP'nin seçimden galip çıktığı zaman ülkenin elit kesimi ağır bir yenilgiye uğradı tamlamasından sonra üstteki tamlamalaramı maruz kalacağız :mrgreen:
Değişen icazetçilerden bu ülkeye hiç bir zaman hayır gelmemiştir ve bundan sonrada gelmeyecektir. Ankara belediyesinin su sıkıntısını seçim sonrasına bırkatığı gibi bu işi bilmez icazetçilerde her türlü halının altına süpürdüğü pisliği yavaş yavaş gün yüzeyine çıkaracak.bekleyin ve izleyin...
Sen bu kadar Ak parti fanatiği değildin usta ne oldu sana? nazar mı var, büyümü yaptılar ustaaaaaaaa:lol::lol:
Ahde Vefa
08-19-2007, 06:03 AM
__________________________________________________ ____________
Cumhurıyetın buyuk bolumu aydın doganın Aydın Dogan Medyanın sözü ne yazik ki; Medyada Akp nın yanında su an...
O yuzden yapılcak bır seyyok.
gecmıs olsun Çölaşan'a su an bakılırsa en ıyı 2 gazete var 1-Zaman 2- Cumhuriyet dıgerlerıne para vermem.
Cumhuriyet'i anladim da, Zaman'i nerden cikardin? Allah korusun beni o gazeteyi okumaktan. Banane Elif Safaklardan, ALLAH muhafaza.
Cumhuriyet'i anladim da, Zaman'i nerden cikardin? Allah korusun beni o gazeteyi okumaktan. Banane Elif Safaklardan, ALLAH muhafaza.
__________________________________________________ _______________
Su an en guvenılır haberı saydıgım yukarıda 2 gazete verıyor cok saglam medyada yererı var gazetlerı hurrıyet sabah mıllıyet posta asksam bırgun yarın vb gıbı gazetelerden daha ıcerıklı ve daha cok haber ver aslında zaman gıbı gazeteyı okuycaksın ama yapdıgı yorumlarla akıl karıstırmaya gerek gormuyorum hurrıyet sabah oyle deıller yazdıkları haberlerde kelıme oyunları bıle yapabılıyor ve asparagas haber verebılıyorlar ama medyada basında calısan bırsı ıcın sabah ve hurruyet bana gore daha cok para verıyolardır...
gurkan
08-21-2007, 03:34 PM
Bu geçiş cümlesi... Seçim sonrası kaybeden elitlerin faturayı kestikleri adresi tanımlarken sığındıkları acziyeti eleştirmek için kullandım...
Eleştirim asıl da senin görüşlerine değil... CHP'ye oy vermiş elitlerin başarısızlıklarını görmeyip sığındıkları acziyetedir. Millet Cahildir...
Bu arada her ne kadar yazından CHP'ye oy verenler akıllıdır yorumu direkt çıkarılmazsa da... "Bu ülkenin halkının büyük bir yüzdesi CAHİL kardeşim.Hemde okur yazar cahillerden.İyi bir hatip,iyi bir yazar bu halkı sulu dereye götürüp,susuz getirir..." Yukarı da ki cümleden AKP'ye oy verenler Büyük bir yüzdeyi oluşturduğu oylar blok olarak bu parti de toplandığı için AKP'ye oy verenler CAHİL'dir yorumuna dışardan zahiren ulaşıyorum. Bunun alternatifi akıllı küçük bir kesimdir. Bu senin için MHP' de Olabilir CHP'de... Bu senin için tali görüşte olabilir. Asıl görüşün doğruyu yanlıştan ayırt etme yetenekleri büyük çoğunluğun gelişmediğine işaretle bu örneklemeleride yapıyor olabilirsin. Bunu da kendi dünyandaki doğrulara göre veriyorsun. Bu yorumları yapıp da niyet okuyucu olarak davrammam da doğru değil. Mesajımı vereyim Dinimiz İslam hemde Hukuk akıl sahibi insanları yanlışı doğrudan ayırt edebilecek irade sahipleri olarak tanımlar ve bu özeliklerinden dolayı da sorumlu tutar. Bunları açıkladıktan sonra derdim bu eliti eliştirmekti... Ve yazını örnek seçerek bunu yaptım...
ctar33
08-25-2007, 05:32 PM
Bence iyi oldu hatta çok çok iyi oldu..sevindim açıkcası ve aslında temennimdir aynı düşünce ile kalem tutanlarıda ayırsınlar medyadan..
Medya dediğin tarafsız olmalı bunu ilke edinmeli ilkeli olmalı..adam olmalı kendinden başka insanlarında varlığını unutmadan saygılı olabilmeli..hatta saygılı olabilmelinin yanında bunu kendine bir zaruret kabul ettirebilmeli..
Sözü edilen bu arkadaşı ve hatta 10.köyden bildiren bekir arkadaşın yazılarını hayretle okumuşluğum bulundu..ve hakikaten her okumamda hayrete düşmüşümdür..sırf insanları kişisel tercihleri yüzünden eleştiren - hatta buna eleştiri demek namümkün- karalayan zatlar topluluğuna üye bir gazeteciler olarak yer buldu dimağımda..Bu arkadaşlar birisisi işaret parmağıyla gösterirken diğer dört parmağın en az 3 tanesinin kendisini gösterdiğinin farkında olmayan kişiler..Atasözlerinden ders almayıp iğne ile çuvaldızı karıştıran kişiler bunlar..nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilmeyen kişiler..belkide geçmişi ile öğünebilen,ulusunun sahip olduğu zengin kültüre hayran kalan fakat hiç birini bünyesinde taşımayan kişiler..Osmanlıyı hayranlıkla okuyup bilen,bunlara müteakip böyle büyük ve kudretli bir imparatorluğun tarihini devam ettiren bir toplum bünyesinde olmakla gurur duyarken bu devamlılığın sağlanmasına gayret gösteren kişilerle alay eden karalayan küçük gören şahsiyetler bunlar..bu çölaşan geyiği tıpkı "dinime küfreden müslüman olsa" gibi bir şey..Sayın Çölaşan bn Türk oğlu Türk'üm..Damarlarımda hala O guru duyduğum Osmanlının yansıması mübarek Türk kanı dollaşıyor..Annemin başı örtülü..onu karalayacak mısın?..ablamın ve kardeşimin de başı kapalı onlarıda karalayacak mısın? senin Annen nasıl dı? ya onun annesi? ya senin eşin nasıl veya varsa kızların nasıllar..Hala damarlarında Türk kanı dolaşıyorsa eğer, gerçekten Türklüğünle biraz olsun gurur duyabiliyorsan eğer bunla gurur duyan diğer insanların sahip oldukları naif yaşama dil uzatacağına kendi yaşantını torunların için gurur duyulabilecek bir çerçeveye getir..ee hep sen yazdın karaladın birazda biz yazalım değil mi?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.