PDA

View Full Version : Hiç O'nunla başbaşa kaldınız mı?

HYML
08-17-2007, 06:37 AM
Bu gece gözlerinizi kapatın, kulaklarınızı tıkayın, sadece derin derin nefes alın...

Bildiğiniz herşeyi unutun.

Bu gece ya da başka bir gece, bir vakitte, kimsecikler yokken, battaniyenin altında gözleriniz sımsıkı kapalı, zifiri karanlık içindeyken, kulaklar hiçbir ses duymazken...

Size öğretilen herşeyi silin aklınızdan, bildiklerinizi, bilemediklerinizi, sevincinizi, borcunuzu, kederinizi, çocuğunuzu, sevdiklerinizi, parayı, pulu, gamı, kederi, masayı, çayı, çorbayı, tabağı, çanağı, denizi, havayı... Unutun! Kendinizi bile silin aklınızdan...

Boşalttınız mı herşeyi?

Ama herşeyi ???

Şimdi sıkı durun! Etrafta ses soluk yok, beyninizin içinde sadece siz ve O!

Sadece siz ve O !!!

"Allah'ım bana ne kadar yakınmışsın oysa" demiş miydiniz?

Sanki hemen başınızın üstündeymiş.., sanki siz O'nun içindeymişsiniz.., size "Evet, buradayım" diye cevap verecekmiş gibi oldunuz mu hiç?

Hiç böyle başbaşa kalmış mıydınız Onunla?

Derin bir nefes alıp, o aldığınız nefesle o an "Allah'ım" dediniz mi hiç?

Demir Kağan
08-17-2007, 10:47 AM
Yooo. Niye ki?

yavuz
08-18-2007, 03:23 AM

Yooo. Niye ki?

Kutsi bir Hadise göre Yuce Allah -mealen- şoyle buyuruyor: "Kim beni icinden anarsa, ben de onu icimden anarım. Kim beni bir topluluk icinde zikrederse, ben de onu ondan daha hayırlı bir topluluk icinde zikrederim..."

Uzbey
08-18-2007, 04:18 PM
"Biz size sah damarınızdan daha yakınız."
"Hic bir yere sıgamadım,kulumun kalbine sıgdım."

Bunları zihninde dolastıran insan,sorulara mahal vermeden cevabını bulur.

Bir hocamız:"Hicbir zaman yanlız degiliz,Allah(c.c),yazıcı melekler,ve sen." demisti.
Aslında O'nunla her zaman basbasayız,ama farkında degiliz.

Demir Kağan
08-18-2007, 07:24 PM
Uuuu, iyiymis.

HYML
08-20-2007, 12:54 AM
Uuuu, iyiymis.

Hemen etkileniyorsun.:cool:

BOZ-OK
08-20-2007, 07:29 AM
Sanki hemen başınızın üstündeymiş.., sanki siz O'nun içindeymişsiniz.., size "Evet, buradayım" diye cevap verecekmiş gibi oldunuz mu hiç?

Amman dikkat... Bu isin sonunda "evet, burdayim" cevabinin arkasindan kazara "ene-l hak" da deyip, soora da deriyi yuzdurup, kestaneyi cizdirip, kelleyi de kaybetmek var... Tavsiye etmem, cok acir valla... :mrgreen:

oğuz
08-20-2007, 08:36 AM
Ben Tevfik Fikret takılayım...

Ben yaradanı;Yeri gelir bir yaprakta,yeri gelir bir örümceğin ağındada anarım :rolleyes:

binbirincigece
08-20-2007, 09:13 AM
Ben hiç başbaşa kalamadım; hep fırsat kollayan melekler vardı yanımızda...Zaten bir başbaşa kalabilsek çok söyleyeceğim var...

kurshad
08-20-2007, 10:26 AM

Aman dostum, Oglan Seyh Ismail Masuki'nin akibetini bir oku hele :mrgreen:

O da zikir yaparken Allah Allah derken Allah'im demis, tatli candan oluvermis..

Aybike
08-21-2007, 04:45 PM
ben kaldim...........................

Uzbey
08-21-2007, 04:57 PM
Cok temiz bir cevap.:D

binbirincigece
08-23-2007, 01:32 AM

Eeee sonra?

yavuz
08-23-2007, 01:42 AM
Eeee sonra?

Huzura ermis olabilir... Zorlasa hakikate bilem erebilirdi...

BOZ-OK
08-28-2007, 07:14 AM
Huzura ermis olabilir... Zorlasa hakikate bilem erebilirdi...

Valla ona dense dense Nirvana'ya ulasmak denilir, boyle abukluklar ozellikle batida kimlik bunalimi icinde ne .ok yiyecegini sasirmis garibanlar arasinda taraftar bulur ki, bunlarin kabesi Katmandu'dan bir kac saat once dondum... Gordugum o ki, Nirvana'ya ulasmak icin butun bunlarin yaninda, bir Budist rahibin pis ayaklarini opmek veya tapinak dedikleri coplukte yerlerde surunmek gerekiyor, yani boole garipliklere Musluman evladinin ihtiyaci yok, iman etmek, insan olmak ve sevgi yetiyor Tanri'ya yakin olmak ve hakikate ermek icin...

Sonuc olarak Musluman olduguma sukrederek geri dondugum bir seyahat oldu, huzur Islam'da sozunun de anlamini bir kere daha kavramis oldum... Gozunu sevdiminin dini, insani huzura ve hakikate erdirmek icin ne gozlerini kapatmaya, ne kulaklarini tikamaya, ne de entel dantel fikirlere ve garip torenlere ihtiyac duyurur... Iman edersin, insan olursun, Tanri'yi seversin, onun da seni sevdigini bilir, ona merhametlilerin en merhametlisi olarak askla baglanirsin... Ve huzura erersin... :-)

teginalp
08-28-2007, 09:05 AM
... Iman edersin, insan olursun, Tanri'yi seversin, onun da seni sevdigini bilir, ona merhametlilerin en merhametlisi olarak askla baglanirsin... Ve huzura erersin... :-)

Bu sözlerin de.....

yavuz
08-29-2007, 12:40 AM
Valla ona dense dense Nirvana'ya ulasmak denilir, boyle abukluklar ozellikle batida kimlik bunalimi icinde ne .ok yiyecegini sasirmis garibanlar arasinda taraftar bulur ki, bunlarin kabesi Katmandu'dan bir kac saat once dondum... Gordugum o ki, Nirvana'ya ulasmak icin butun bunlarin yaninda, bir Budist rahibin pis ayaklarini opmek veya tapinak dedikleri coplukte yerlerde surunmek gerekiyor, yani boole garipliklere Musluman evladinin ihtiyaci yok, iman etmek, insan olmak ve sevgi yetiyor Tanri'ya yakin olmak ve hakikate ermek icin...

Sonuc olarak Musluman olduguma sukrederek geri dondugum bir seyahat oldu, huzur Islam'da sozunun de anlamini bir kere daha kavramis oldum... Gozunu sevdiminin dini, insani huzura ve hakikate erdirmek icin ne gozlerini kapatmaya, ne kulaklarini tikamaya, ne de entel dantel fikirlere ve garip torenlere ihtiyac duyurur... Iman edersin, insan olursun, Tanri'yi seversin, onun da seni sevdigini bilir, ona merhametlilerin en merhametlisi olarak askla baglanirsin... Ve huzura erersin... :-)

Mukabele edeyim en iyisi: :-)

Aybike
08-29-2007, 01:18 PM
Ben kaldım..
bunu derken yasadıgım bır ıkı olay var..Ama anlatmamayı tercıh edıyorum..
Ben Onun varlıgını damarlarımda hıssettım..Uyarıldım..Anladım..Mesele budur..

yavuz
08-30-2007, 01:35 PM
Ben kaldım..

Konus Teyze sen, ben hep arkandayim... ;)

ver coskuyu gama :love:

Demir Kağan
08-30-2007, 01:43 PM
Ben kaldım..
Su beni tekrar imana getiren olaylar degil mi? :lol:

Aybike
08-30-2007, 03:29 PM
evet demir o olaylar........

BOZ-OK
08-31-2007, 05:32 AM
Ilginc....

Benim de "onun varligini damarlarinda hissettigim", "uyarildigim" olaylar vardir tabii... Herkesin olayi kendine... :cool:

Hanedan
09-17-2007, 07:03 AM
Yavuz Sultan Selim'in sırtında şir pençe denilen bir çiban çıkmıştı. Veziri Hasan Can hasta yatağında yatan büyük Sultan'a yanaşır. Dermanı kesilmiş, ölmek üzere olan Sultan "söyle Hasan beni nasıl buldun" der. Hasan Can "galiba Rahmeti Rahmanla kavuşma vaktiniz gelmiştir sultanım" der. Bu söze Yavuz alınır ve "aşk olsun Hasan sen bunca zaman bizi ayrımı bilirdin" der.

İşte Yavuz'un Allah C.C aşkı.