PDA

View Full Version : Siyaset ve ticaret....!

genco
08-17-2007, 08:11 AM
Kömürcülük hakkında bilgisi olan var mı aranızda?
Nasıl bir meslektir hiç kafa yoranınız oldu mu?
Eğer adınız Nuri Albayrak değilse, baştan kaybedersiniz, bu ışe hiç bulaşmayın daha iyi...

Efendim;
Ankara Büyükşehir Belediyesi kömür ihalesi açmış. Ne hikmetse ihale şartlarını yazmamış. Yakında İstanbul Belediyesi de açacak fakat yöntem aynı. İhalenin içeriği ile ilgili hiç bir açıklama yok...
Çünkü ihaleyi alan şirket de şahıs da her yıl hep aynı...
Yani kimse zahmet etmesin, der gibiler...

2 milyon tonluk kömür ihalesinin hikayesi:

Hayatımda hiç bu kadar kömürle içli dışlı olacağım aklıma gelmezdi.
Seçimlerin baş aktörü olan ve halk arasında "Tayyib Kömürü" olarak bilinen ve halka dağıtılan bu kömürün izini sürdüm ve Ukrayna'da buldum.
Meğer bu kömür Ukrayna'dan getiriliyormuş.
Belediyeler göstermelik bir ihale açıyormuş ama ihale hep aynı kişide kalıyormuş
Adı: Nuri Albayrak (Halen Trabzonspor Kulübü Başkanı)
Bu zat, geçen sene 2 milyon ton kömür getirtmiş.
Ukrayna'nın en adi kömürü olan (Bana söyleleyenlerin yalancısıyım) bu kömürü tonunu 95 dolardan almış.
AKP'li belediyelerden sipariş almış ve paralarını da peşin aldıktan sonra cebinden kuruş para çıkmadan Türkiye genelindeki AKP'li belediyelere (mecburi olaraktan) tonunu 130 dolardan satmış.
Maliyetler çıktıktan sonra ton başı 15 dolar kar etmiş.
yani toplam olarak tam 30 milyon dolar kazanmış.

Bu işle uğraşanlar kendisine daha kaliteli ve daha ucuz kömür alabileceklerini teklif etmişlerse de onlarla (Türk oldukları için) görüşmemiş bile...
Bilin bakalım neden?

Çok beğendim bu ticareti..
Cepten çıkan bi şey yok...
Oturduğun yerden 30 milyon doları cebe indir.

Klasik üçgen:
"Siyaset, Ticaret, Mafya"

Mgas
08-17-2007, 08:32 AM
Eee İstanbul Ticaret Odası meclis uyesi....

genco
08-17-2007, 11:50 AM
Nuri Albayrak, ismini ilk defa Tayyib Erdoğan'ın İstanbul Bьyьkşehir Belediyesi Başkanı olduğu sıralarda belediyenin taşıma işini yapan taşerцn olarak duyurmuştur..
Hakkını yememek lazım; eski bir şofцr esnafı..Allah "Yьrь kulum" demiş, buralara kadar gelmiş ve milyon dolarlarla oynar hale gelmiş.