PDA

View Full Version : Turkuaz

EGETÜRK
08-17-2007, 03:31 PM
Fenerbahçe'nin formasında turkuaz rengi kullanması ve Federasyon'un önümüzdeki aylarda yeniden biçimlendirilecek olan Milli takım formalarına turkuaz ayrıntıların ekleneceğinin açıklanması,bu rengi gündeme getirdi...Benim de dikkatimi çekti...

Forma hakkında düşüncelerinizi ve bu rengin Türklükle ilgisi hakkında bildiklerinizi merak ediyorum...

sözcüğü incelersek fransızca Turque ve aidiyet belirten-oise(mesela strasburglulara ''Strasbourgoise'' denir...) ekiyle oluşan bir sözdür...

Türklükle ilgili ise Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin seramik ve çeşitli süslemelerinde kullanılan bir renk olarak önümüze çıkıyor.Mevlana türbesi,Buharadaki medreseler ve bir çok tarihi yapı da aklıma geliyor...

Sizin bildikleriniz ve de kaynaklarınız varsa paylaşmanızı bekliyorum...

Kur_Sad
08-17-2007, 03:44 PM
Dünyada kaç milletin kendi adıyla rengi var?...Güzel de bi renk...

Nasıl ki İtalya bayrağında hiç olmayan mavi ile Hollanda turuncu ile özdeşleştiyse Türk Milli takımı da turkuaz kullanabilir...Beyazdan iyidir en azından...Normal forma kırmızı delasman forması turkuaz olabilir mesela...

EGETÜRK
08-17-2007, 03:50 PM
iç saha formamız beyaz üzerine kırmızı şerit ve şeritte ay-yıldız,dış saha formamızda düz turkuaz olabilir...

oğuz
08-18-2007, 01:06 AM
Beyaz formayı gördüğüm zaman Milli takımın hezimet günlerini hatırlıyorum. Baymaya başladı,artık farklı birşeyler üretmenin zamanı geldi.

Turkuaz'ı görüp,değerlendirmek lazım...

khanoghuz
08-18-2007, 02:41 AM
denemek lazım. arada bir değişiklik iyi gelir diye düşünüyorum. ama sakın bundan benim kırmızı beyaz bağrağımızdan hoşlanmadığım çıkarılmasın lütfen.

Karayılan
08-18-2007, 03:36 AM
Kutlu bayragin rengi de Turkuazdir. Kullanilmasi beni mutlu eder.

yavuz
08-18-2007, 03:43 AM
Kutlu bayragin rengi de

Yesil o yesil. :lol:

Turkuazdir.

O da guzel...

Kullanilmasi beni

Beni de...

mutlu eder.

Ve sonra kelimeler; "kutlu, mutlu, ulusal"...
Mavallari bastirdi, devrim isimli masal... ;)

relax gama :love:

doğan
08-18-2007, 07:54 AM
Bence milli takımın kullanmasi guzel olur.

Alparslan
08-18-2007, 09:01 AM
Turkuaz guzel bir renktir, okudugum kadariyla diger adi FIRUZE olup, bu tasin ipek yolu dolayisiyla Turk topraklarindan cikmasi isim verilmesinde onemli etken olmustur. Fakat kaynak bir gazeteci yani sallamasyon da olabilir, ayrica forma degil skor onemlidir...Kazanacaklarsa formasiz bile cikabilirler...Ayrica maclardan once Mehter marsi calinirsa kaybetme sansimizin olmadigini dusunuyorum...Avusturya ile oynarsak ayri :D

weci
08-18-2007, 01:39 PM
Renkler önemli bakınca taraftar çoşmalı agresıvlesmeli Kırmızı ıyıdır Şanlı bayragımızın rengı

binbirincigece
08-18-2007, 01:43 PM
Renkler önemli bakınca taraftar çoşmalı agresıvlesmeli Kırmızı ıyıdır Şanlı bayragımızın rengı

Öyle ya turkuazı gören taraftar turkuzu gibi oturur tribünde ;)

weci
08-18-2007, 01:46 PM
Neden olmasın O zmn turkuaz ve kırmızı ıyı gıder ama o zamanda federasyona ırkcı der bu UEFA FIFA nolcak bız ne zaman Turku sevsek korusak desteklesek ırkcı oluruz degıl mı?

binbirincigece
08-18-2007, 01:55 PM
Merak etme AKP o işi halleder, ırkçı olmayan birini getirir federasyonun başına, FIFA,UEFA'nın istediği bir isim , olur biter.

weci
08-18-2007, 02:03 PM
Kım gelebılrı sence???

binbirincigece
08-18-2007, 02:22 PM
Kım gelebılrı sence???

Fikrim yok ama onların düşündüğü biri elbet vardır.