View Full Version : Sevgili Dost;
binbirincigece
08-18-2007, 06:47 PM
Kendinizi mekyup yazıyor gibi düşünün, ya da günlük yazar gibi...Sizden geleceğe ölümsüz bir mesaj bırakmak isteseydiniz neler yazardınız?
binbirincigece
08-18-2007, 06:55 PM
Sevgili dost,
Mektubun gelmedi. Bu sana yazmamı engellemiyor. Asıl mektup gelmediğinde yazılmalı. Çünkü yazmamak da bir mektuptur.; yazılandan daha güçlü satırlar içeren. Susmak ve konuşmak yerini bulduğunda ortaya çıkar melodi. Piynonun tuşları, yan yana durdukları halde susmayı bildiklerinden dinletiyorlar kendilerini...
Söylenen her söz binamıza yeni bir tuğla ekler. Bu yüzden ağzımızdan kaçmamalı kelimeler. Onlar bizim mahkumlarımızdır; izin verdiğimizde çıkmalılar dışarıya. Publis Syrus ne kadar haklı:" Konuştuğuma çok kere pişman oldum. Fakat sustuğuma asla."
...
Sevgili Dost,
Özledim seni. Özlem yazdırıyor, ödeyerek telifimi. Shumann:"Çalarken seni kimin dinlediğini umursama." diyor.
Bense umursuyorum kimin dinlediğini.
A.Ali Ural-Posta Kutusundaki Mızıka
binbirincigece
08-18-2007, 07:03 PM
Sevgili Dost,
Dün gece, çocukların yataklarında olduğu saatlerde, bir çocuk parkına gittim. Sokak lambalarından kaçan cılız ışıklar salıncaklarda sallanıyor, kaydıraktan kayıyor, tahterevalliye biniyorlardı.
...
Ah denge! Sevgiyle kadirşinaslığın, zerafetle takdirin, güzellikle ahlakın dengesi...Ayak vurularak erişilen bulutlar...Ne kadar nadir!
Ah tahterevalli! Ey hayatın özeti! Kısa aralıklarla alçalma ve yükseliş...Güçlüyle zayıf arasında kurulamayan denge! Ey paylaşmaktaki heyecan! Senin için gelmiştim buraya. Beni ancak sen teselli edebilirdin.
...
İşte ay ve güneş de tahterevallide. Güneş tepede ayaklarını sallarken ay güneşi heyecanlandırmanın keyfini yaşıyor. Güneşin yere değince ayakları, ay gökyüzüne nasıl da yakışıyor!
...
O da ne, enaniyet kalabalığı yararak ilerliyor. Ay ve güneşi tahterevalliden indirip tek başına oturuyor bir ucuna ve öylece bekliyor aşağıda.
Sevgili Dost,
Tahterevalliye tek başına binen, aşağıda durmayı hakeder.
Sevgili Dost,
Gel ve yüksel!
A.Ali Ural-Posta Kutusundaki Mızıka
binbirincigece
08-19-2007, 11:53 AM
Sevgili dost,
Mektubun gelmedi. Bu sana yazmamı engellemiyor. Asıl mektup gelmediğinde yazılmalı. Çünkü yazmamak da bir mektuptur.; yazılandan daha güçlü satırlar içeren. Susmak ve konuşmak yerini bulduğunda ortaya çıkar melodi. Piynonun tuşları, yan yana durdukları halde susmayı bildiklerinden dinletiyorlar kendilerini...
Bunu mu söylemek istiyor herkes?
BOZ-OK
08-19-2007, 01:07 PM
Bunu mu söylemek istiyor herkes?
Belki "sevgili gunluk" tarzi yazilarla gelecege olumsuz bir mesaj birakma dusuncesini naif bulduklari icindir...
Belki bu tur forumlarda yazilan yazilarin "suya yazi yazmak"tan farksiz oldugunun farkina vardiklarindan dolayi, bu tur yazilarin "gelecege birakilmis olumsuz bir mesaj" olmayacaginin farkina vardiklarindandir...
Belki kendilerini gelecege olumsuz bir mesaj birakmak icin yeterince buyuk ve onemli bulmadiklarindandir...
Belki de sadece umurlarinda olmadigindandir... Cunku gercekler genellikle bizim dusundugumuzden cok daha basittir aslinda...
Bilinmez... Insanoglu garip bir yaratiktir, kendim de dahil hic birisini anlayamadim...
binbirincigece
08-19-2007, 02:05 PM
Belki "sevgili gunluk" tarzi yazilarla gelecege olumsuz bir mesaj birakma dusuncesini naif bulduklari icindir...
Belki bu tur forumlarda yazilan yazilarin "suya yazi yazmak"tan farksiz oldugunun farkina vardiklarindan dolayi, bu tur yazilarin "gelecege birakilmis olumsuz bir mesaj" olmayacaginin farkina vardiklarindandir...
Belki kendilerini gelecege olumsuz bir mesaj birakmak icin yeterince buyuk ve onemli bulmadiklarindandir...
Belki de sadece umurlarinda olmadigindandir... Cunku gercekler genellikle bizim dusundugumuzden cok daha basittir aslinda...
Bilinmez... Insanoglu garip bir yaratiktir, kendim de dahil hic birisini anlayamadim...
Sevgili Dost;
Diğer bir dostum bana suya yazı yazdığımı anımsattı, insanların hafızalarının sular kadar silik olduklarını unutmuşum...
Sevgili Dost;
İnsanoğlu en garip yaratıktır. Kendisine anlama yeteneği lutfedilen tek varlık olduğu halde, onu verilmeyenlerden daha az kullanan tek varlık da o.
Sevgili Dost
Ne dostlugunu gorduk ulan? Bir iskender ısmarlamıslıgın mı var? Bırak git yaa dostlugunde sende olmaz ol :evil:
KuMuKh
09-07-2007, 08:37 PM
dost dost diye nicesine sarildin
senin sadik yarin kara topraktir , kara topraktir.
:)
Karayılan
09-09-2007, 04:23 PM
Sevgili Dost,
Herkesin birbirine kolpa yapıp yolunu bulmak istedigi bir dunya da senin en azından bana karsı boyle olmayacagını dusunmustum. Ama yanilmisim.
binbirincigece
09-10-2007, 02:25 PM
Sevgili Dost,
Tufandan önce kimsenin gökteki nehirlerden haberi yoktu. Hiç kimse suyun ateşe dönüşebileceğini düşünmüyordu. Ve hiç kimse Nuh'un elindeki keserin neyi biçimlendirdiğinin farkında değildi.
Felaketle kurtuluşun, bahtsızlıkla mutluluğun kadim akrabalığından söz ediyorum. Önde olup olmadığını bilmeyen rakipler gibi, ne yarışı bırakıyor ne de galibiyet sevincini yaşıyorlar. Tokatların üzüm salkımlarına, üzüm salkımlarının tokatlara dönüştüğü bir hayatta; "İnsanı mutlu eden şeyler aynı zamanda onun felaketinin de kaynağı olabiliyor."
...
Sevgili Dost;
Mektubumu yazdığım kağıttan bir kayık yapıyor ve bırakıyorum nehre. Bebek Musa'nın sepeti kadar güvenli. Nuh'un gemisi gibi yalnız, köpüklerin içinde.
BOZ-OK
09-11-2007, 03:38 PM
Sevgili dost, geldiysen uc kere vur...:cool:
Bana degil salak, masaya vurucan... :pissed:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.