View Full Version : film
Soru bu ve ya sorun bu?
Eğer bir film çekseydiniz konusu ne olurdu? Konuyu neye göre belirlerdiniz?
Kurtlar vadisi tarzı bir dizi ile yakın tarihin benim cahil milletimin anlıyacağı şekilde bir yapım ile izleyici karşısına çıkmak isterdim...Başka türlü anlamıyorlar anlasada yan etkileri var...
+18 bu ara iyi gelir getiriyor :mrgreen:
Bircok senaryom var.
KUKLALARIN KADERİ
Birincisi 30 yaslarında, sıkıcı bir isi olan ve yalnız yasayan bir adam uzerine. Adam sorguluyor,sorguluyor....surekli felsefe yapmakla mesgul.
Günlerden 06 / 12 / 2002.Sabah erkenden kalkıp işe gitmek zorundayım. Ama neden zorundayım? Çünkü yemek için para kazanmalıyım hem de yeni bir fırın almalıyım. Peki, neden almak zorundayım ki? Çünkü fırında yaptığım yemekler daha çok zevk veriyor şimdi gidip biraz daha para kazanmalıyım,çünkü daha lezzetli yemekler yiyerek yaşamak istiyorum.
Bu gün de işe gideceğim ve bu gün Perşembe. Dünde işe gitmiştim o gün de çarşambaydı. Hatta ondan önceki günde aynı iş yerine yine gitmiştim. Hatta ondan da önce gitmiştim. Tam 10 yıldır aynı iş yerine gidiyorum.10 yıldır ne değişti? Tam 10 yıl sabah kalkıp iş yerine gidiyorum.10 yıldır çalışan bir fırında lezzetli yemekler yiyorum. Peki, gelecek 10 yılda acaba neler değişecek. Muhtemelen güzel sinema filmleri çıkacaktır. Onları izlerim. Bunun yanısıra bu gün televizyonda yeni bir Talk Show programı başlayacakmış. Ya da daha iyisi yolda giderken umarım birisi denize düşer ve onu kurtarmak için denize atlar ve kurtarırım. Denizden çıktığımda herkes beni alkışlamaya başlar.
Bu günlerde can sıkıntısından kaderi sorgulamaya başladım...
Diye gidiyor :)
İki tane fantasik var.
Bir tanesi de bir uyusturucu satıcısını anlatıyor. Bu dizi.
Zaman bulsam hepsni yazıp tamamlayacagım. Aklımda senaryo bitti gibi, kamera acılarına kadar kaydettim de zihnime....Aybike Hanımla anlassak uyusturucu satıcısı elemanın dizisini cekeriz, ondan aldıgım parayla da az butceli felsefik filmi cekeriz de....
Nerde...:lol:
binbirincigece
08-24-2007, 10:34 AM
....Aybike Hanımla anlassak uyusturucu satıcısı elemanın dizisini cekeriz, ondan aldıgım parayla da az butceli felsefik filmi cekeriz de....
Nerde...:lol:
Kara Murat aklıma geldi birden...
:lol:
Kur_Sad
08-24-2007, 05:10 PM
Bozkurtların Ölümü ve Dirlişini bir üçleme yapıp çekerdim.Aha aynı Yüzüklerin Efedisi gibi olacak ama öyle efektler falan.İlk sahneyi çok hayal ettim mesela selin gelişini tüm kılıçların mahvolup Işbara Alp'inkinin parlaklaşması falan.Ne aksiyon olur ama...
Bozkurtların filminin çekildiğini görüyüm ölsem de gam yemem.Çok param olsun parayı bastırıp çektirmeyen gomunis olsun :D
Kara Murat aklıma geldi birden...
Bizim ki Beyaz Murat ama.... :D
Karekterin adını koymamıstım Murat olsun? Cok guzel espiri. Hatta karekterin lakabı Beyaz Murat olsun :lol:
Bu da cok desifre edici bir lakap oluyor ama...
Ergenekon dıye fılm cıkıcakmıs ama fılm orta asya Turklerını anlatıyor fılmın basrol oyuncusu Kenan Imırzalıoglu Fılm ceken sırket yahudılerın sırketıymıs oyle duydum ınsallah guzel bır fılm olur.
Yıldız
08-25-2007, 11:34 AM
kursad ikimizin total cok parası olursa beraber yapalım hani ayrı ayrı az paramız olursa
bende sancharın chinlilerle giderken gulusunu cok merak edıyorum
daha yapılabılır seyler olsa aslında cok ıyı olur burdakılerın gercekte cok ozel efektlerle ckeılmıs fılmler olması gerekıyor mesala mgas cok guzel bır senaryo ıcın bır fılm cekebılcegını soyledı yazılabılıcek en ıyı drama fılmı cekebılseydık neyı cekmemız gerekır dı konusu ne olurdu Şu babam ve oglum tarzında olabılır gunumuz ve gecmısımızın atlattıgı bır sıyası olay ve ardında onun yarattıgı etkıler o tarzda varmıdır aklınızda ?
Barat Hacı'nın filmi olsa ne guzel olurdu. Rahmetli hakkında yeterli belge bilgi dahi yok. Boyle bir yigit boyle bir vatansever...bu adamı tanımıyoruz. Filmci olsam gider yerinde arastırır, ogrenir...filmini cekerdim. Bizim para kazanmak niyeti olmayan tek derdi "gostermek" olan film yapımcılarımız (kendileri oyle diyordu :lol:) zamazingo Polat Alemdar'a harcadıkları milyon dolarların 10 a 1 ni su adamın hayatına harcasalardı ya...
Aybike
08-26-2007, 04:23 PM
mgas senaryonu beklıyorum..Su beyaz murat olanı..cıddıyım.
-
Soguk...Bu sogukta bit yavusu beklemek hicbir zaman ilk secenegim olamaz. Ama is...
Dirayetin basladıgı nokta egitim basladıgı yerdir, sogukta bir yavrusu beklemek...ne dirayet ama
Bu saatde bir ayak sesi. Bit yavrusu gibi isbilir, bir yılan kadar sakin. Yayvan spor bir ayakkabı, az ses, ruzgara yurumese onu fark ettigim yer boynuma giren 15 cm lik kaliteli bir celik sonrası olabilirdi. Yaklas bit yavrusu, aynen oyle...
Selamu Aleykum Abi
--Aleykum Selam.
-Madde...
--Nasıl abi?
-Sentetik madde. Yapmacık genc isleri. İ...tor or....u, p.....k isi.
--Mal mı abi?
-Yaa...mal.
--Abi 13 paket ancak ayarlarız
-Anlıyorum. O halde normal fiyatının %10 asagısını verecegim bu defa.
--İmkanı yok abi.
-Suphesiz 13 18 den 5 azdır. 5 paket 20 civarında musteri demektir. 20 civarında musteri ac kalınca ne yapar? Baska satıcı bulur. Musterimin baska satıcıya kacması demek islerimde %10 luk bir sekte demektir.
--Abi biz ekonomiden anlayamayız.
-Suphesiz bu sizin sorununuz. Lakin size bu konuda bir iki sey ogretebilirim. "Musteri daima haklıdır". Bu sozun ozunde bulunan sey "musteri hakları" degildir. İsin aslı paranın mubahlıdıgır. Para kazanmak yolunda bircok yol mubahtır. Ben sizin musterinizim. Siz benim islerimi sekteye ugratırsanız ben de sizin isleriniz sekteye ugratırım. Bana "cokta s....zdesin" ifadesiyle bakmayın.
--2 gun daha beklerseniz ayarlarız.
-Hic muptela birinin tedavi esnasında yasadıklarına sahit oldun mu? Yahut maddesiz kaldıgı anlarda yaptıgı taskınlıga. Bundan 4 yıl once bir muptela parasız kaldıgı icin bana saldırmıstı, "Sadece biraz" diyerek öldü. Musteriniz olarak beni memnun etmelisiniz. Sartlarımı konus. Ya 18 tam paket ya da 13'ne %10 az fiyat.
--Tadımlıgı iptal mi edelim?
-Vakit,nakitdir. Tadımlık bırak.
Aybike hanım senaryo tamam da bu Rtukle bu senaryo....zor :(
Bu baslangıcı tabii. Burada karakterlerimiz bizim meshır olan Kay-ra kitap evinin icinde bulungu is yerinin onundeki park da konusuyorlar. (Sahne, kamera acısı...her sey tamam :) )
Genel olarak senaryo bu sekilde. Karakterimiz ki adını Murat koyduk. Muhterem baslarda "torbacıbası" gibi bir sey. Henuz kendi tarlaları yok (sebebi izin alamamaları) tarla sahiplerinde madde temin ediyor. İlk bolumde Murat'ın baya ilerisinde baska eylemlerde de bulunan bir orgutun basının uzaktan akrabası ile ugrasacak. Bu orgut adamı Murat'ın piyasasındaki adamlara madde satmaya kalkınca muptelalardan birine bu adamı temizletmeye calısıyor.
......
İste boooyle devam ediyor. Murat buyuyor....
Yanısıra Murat'ın kisiligi hakkında da bir seyler yazayım.
Cok az sigara kullanır. Alkol yine cok az. Uyusuturucu katiyen kullanmaz. Bir kardesi var, ailesi sadece kardesi. Eski mahallelerinde arkadasları ve kardesiyle is tutmus durumdalar. Mahallenin neredeyse her yerinde bir adamı oldugu icin mahalle ici istihbaratı super. "Buyumek" istiyor, cok hırslı. Kitaplarla arası cok iyi. Tıp bilimine ozel bir sempatisi var. Felsefe ve psikolojide ugras alanlarından. Liseyi bitirdikten sonra universite ile ugrasmamıs ama hukuk bolumunde bir ogrenci okutuyor. Okuttugu ogrenci gariban oldugu icin tum giderlerini karsılıyor. Niyeti buyuyunce cocugu avukatı yapmak. Cocugu kendisi besliyor cunku en buyuk korkusu ihanet
.......
Booyle devam eder iste Aybike Hanım.
Aybike
08-26-2007, 04:44 PM
anladım hıkaye var sende..senaryolastıralacak..
rtuke uydururuz sorun degıl...hıkayenı noterden onaylat yanı telıf hakkı olayı..sonra bana yolla bakalım..
anladım hıkaye var sende..senaryolastıralacak..
rtuke uydururuz sorun degıl...hıkayenı noterden onaylat yanı telıf hakkı olayı..sonra bana yolla bakalım..
Ooo daha bunu yazmamız gerekecek o zaman. Ben boyle kafamda bitiriyorum isi. Yani bu dizi olarak dusundugum senaryo kamera acılarına kadar aklımda cekildi, bitti ama topu topu 4 sayfa yazıya dokmusdurum :)
Simdi bu kufurlerden kurtuluruz da isin icine asker, devlet...falan giriyor. Beni asıl dusunduren yanı orası. Bunları cekmek...dokunur :)
Aybike
08-26-2007, 05:52 PM
Dokunmaz...
Merak etme...sen yaz..dizi olacaksa kafandakılerı hemen kagıda dok..aklımda denılen seyler yazılmaya baslayınca unutuluyor tecrube ıle sabıttır..:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.