PDA

View Full Version : Kultur, Sanat ve Edebiyat Bolumu Acilmali mi?

yavuz
08-25-2007, 09:43 AM
Arkadaslar siddetle karsi cikmistim Siyaset ve Din bolumleri acilmadan once. Ama acildilar, guzel de oldu acikcasi. Bir de "Kultur, Sanat ve Edebiyat Bolumu" olsa mesela... Nasil olur?

Yıldız
08-25-2007, 10:42 AM
her eseri edebi saygıyla karşılayıp sorgusuz sualsiz kabul edeceksek bosuna olur edebiyat isteyen netden de arastırabılılr anack eserlerı tartısacaksak olabılır

binbirincigece
08-25-2007, 11:25 AM
Aslında bu konuda bir başlık var zaten:
http://forum.arbuz.com/forumdisplay.php?f=11

Ama yine de Türkistan Forumu artık neredeyse tamamen Türkiye'den insanlarla yürüyor madem; bize özgü böyle bir başlık açılabilir.

weci
08-25-2007, 11:35 AM
Edebıyat olsun ya kız arkadasımıza bı kac sıır alırız soylerız ama kımın yazıdgında soylerız tabııkıde :D ıyı yaklasmadım galıba edebıyata:D olsun ya cok guzel olur..

Demir Kağan
08-26-2007, 11:06 AM
Acmiyoruz arkadasim!

Karayılan
08-26-2007, 03:33 PM
Acmiyoruz arkadasim!Acma la!

:lol:

Mgas
08-26-2007, 03:41 PM
Acmiyoruz arkadasim!

Acarsan namertsin

Karayılan
08-26-2007, 03:51 PM
Demokrasiye saygi goster yonetici. Bak sine-i millet acilmali demis. Hadi bakim! Sabah goremezsek ayaklaniriz :D

chepny
08-27-2007, 04:31 AM
Acmiyoruz arkadasim!

Aç! Aç! Aç! Aç! :D:D:D:D

Demir Kağan
08-27-2007, 12:38 PM
Ayip lan, aaa!

yavuz
08-31-2007, 02:09 AM
Bu kadar "olmali" isteklisi var madem, kultur ve edebiyata ayri bolum acilmali...

BOZ-OK
08-31-2007, 05:03 AM
Ben oy vermedim... Cunku anlamsiz... Cunku edebiyati kesip gercege gelmeli diye dusunuyorum... Izole edilmis, uye olmayanlarin goremedigi, serbest erisime kapali, dolayisiyla bu forumda hali hazirda uye olanlar tarafindan haberdar edilenler haricinde yeni uyesi olmasi bile imkansiz olan, yani kisacasi kendi calip kendi oynayan bir forumun kultur, sanat ve edebiyat bolumu olsa nee, olmasa ne... Biz bunlari birakip esas halledilmesi gereken konuya gelsek diyorum... Turkistan forumu ne zaman serbest erisime acilacaktir?

Demir Kağan
08-31-2007, 05:12 AM
Arkadaslar, eger Felsefe, edebiyat, tarih vs. gibi bizleri aydinlatacak, bizlere bir seyler katabilecek konular Turkistan Forumu basligi altinda eklenecek, obur konulari zaten ayirdik. Yani ek bolum acmamamizin sebebi bu. :)

yavuz
08-31-2007, 05:16 AM
Hepsini birlestirelim o zaman. Benim icin dinden ayri sanat, tarihten ayri siyaset olmaz...

AYRICA, Demir Kagan sen "sebebi bu" demisin, ama bir sebep belirttigin soylenemez... :rolleyes:

Bilge_Kagan
08-31-2007, 05:31 AM
Hepsini birlestirelim o zaman. Benim icin dinden ayri sanat, tarihten ayri siyaset olmaz...

Senin icin boyle olmasi herkes icin boyle oldugu ya da olmasi gerektigi anlamina gelmez.

AYRICA, Demir Kagan sen "sebebi bu" demisin, ama bir sebep belirttigin soylenemez...

Ben onun yerine birseyler sikayim: Din ve Siyaset konularinin ayri basliklar altina toplanmasinin sebebi, bu konulardan cok fazla acilmasi, ayrica hassas konular oldugundan oturu cok fazla ileti alip ust siralari doldurmasi, siyaset noktasinda da Turkiye'ye ozgu konular olmasindan oturu Turkistan Forumu "Turkistan Forumu"nun islevini yerine getirememesiydi. Yani Turkistan Forumu'nu acan bir Turkistanli'nin pat diye "Basbakan burnunu karistirdi" "Islam'da recm var mi" gibi konularla karsilasmamasi, daha cok kulturel ve sosyal konularla karsilasmasi icin boyle bir cozum bulundu. ( Ha aslina bakarsan bir takim akilli arkadaslar foruma girip din'in de siyaset'in de en ucra koselerinden bir Fethullah Gulen, bir irkcilik konusu bulup geliyorlar hala da...Yapacak birsey yok. )

Nihayetinde Kultur, Sanat, Edebiyat insanlarin uzerinde birbirine girdigi, birinin fikrinden digerinin rahatsiz olanin olmayacagi konular. Bundan oturu Turkistan Forumu'nun Turkistan bolumunde bulunmasi en iyisi.

Demir Kağan
08-31-2007, 05:50 AM
Su da var, buraya giren bir kullanici bu bolumde Colpan'i, Nevai'yi, Fuzuli'yi, Baki'yi, Manas'i goremedigi surece burasi zaten bir Turkistan Forumu olamayacaktir. Turkiye Forumu olarak kalacaktir.

yavuz
08-31-2007, 06:07 AM
Senin icin boyle olmasi herkes icin boyle oldugu ya da olmasi gerektigi anlamina gelmez.

Nihayetinde Kultur, Sanat, Edebiyat insanlarin uzerinde birbirine girdigi, birinin fikrinden digerinin rahatsiz olanin olmayacagi konular. Bundan oturu Turkistan Forumu'nun Turkistan bolumunde bulunmasi en iyisi.

4'e karsi 11 oy var ama... Moderatorler olarak, kisisel gorusleriniz mi onemli, milli irade mi? :lol:

Demir Kağan
08-31-2007, 06:21 AM
Devlet adamlari bir karar alacaklari zaman cogunlugun istegine gore degil, dogru olduguna inandigi seylere gore karar verirler. Biz de oyle yapiyoruz. :cool:

yavuz
08-31-2007, 06:23 AM
Devlet adamlari bir karar alacaklari zaman cogunlugun istegine gore degil, dogru olduguna inandigi seylere gore karar verirler. Biz de oyle yapiyoruz. :cool:

Biz niye devlet adami olamiyoruz arkadasim! :twisted:

Bilge_Kagan
08-31-2007, 06:28 AM
4'e karsi 11 oy var ama... Moderatorler olarak, kisisel gorusleriniz mi onemli, milli irade mi?

Bundan birkac sene once yine milli iradeye gore karar verecek olsaydik buranin irkci forumu olmasi gerekirdi.

yavuz
08-31-2007, 06:34 AM
Bundan birkac sene once yine milli iradeye gore karar verecek olsaydik buranin irkci forumu olmasi gerekirdi.

Sen miydin onu engelleyen yoksa! :evil:

gurkan
08-31-2007, 08:27 AM
Izole edilmis, uye olmayanlarin goremedigi, serbest erisime kapali, dolayisiyla bu forumda hali hazirda uye olanlar tarafindan haberdar edilenler haricinde yeni uyesi olmasi bile imkansiz olan, yani kisacasi kendi calip kendi oynayan bir forumun kultur, sanat ve edebiyat bolumu olsa nee, olmasa ne... Biz bunlari birakip esas halledilmesi gereken konuya gelsek diyorum... Turkistan forumu ne zaman serbest erisime acilacaktir?

Al bende de o kadar bu forumumuzun en önemli problemidir. Ve aşılması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Tek tek Tüm üyelerimizden elektronik imza gerekse de yapalım. Yönetim bu işi çözelim. Sevgili BOZ-OK seninle aynı düşündüğüm birlikte hareket edebileceğim bir hareket alanı bulduk. Her hal bu da işin güzel yönü... Tüm Forumu ve yönetimi arkamıza alsak acaba bu iş çözülür mü ? Nasıl Bir hareket planı izlemeliyiz ? Çünkü Bir ikna süreçidir sözkonusu olan ''''

binbirincigece
08-31-2007, 08:28 AM

O zaman niye kızıyorsun kardeşim ABD Gül'e :lol:

Biz niye devlet adami olamiyoruz arkadasim! :twisted:

Bu soruyu kendine sor

Karayılan
08-31-2007, 10:39 AM
Isyan edelim, grev yapalim!!! :D

Demir Kağan
08-31-2007, 10:41 AM
Iyykk, yilaaan. :lool:

binbirincigece
09-01-2007, 04:56 AM
Isyan edelim, grev yapalim!!! :D

KARAYILAN der kiiii harbe otuuraaaak....:lol:

Abu-Hafiza
09-01-2007, 05:03 AM
Peki cozum nedir? Neden siyaset ve din konulari ayrildigina ragmet kultur, sanat edebiyat konulari az tartisiliyor?

Demir Kağan
09-01-2007, 05:09 AM
Bizim Siyaset ve Din konularini ayirmamizin sebebi onlara uvey evlat muamelesi yapmamiz. Cunku buraya Turkistanla ilgili seyler konusmak, diger Turk dillerini ogrenmek, birbirimize her ne kadar benzesek da farkliliklarimizi ogrenmek, geleneklerimizi ogrenmek, yemeklerimizi, yasam tarzlarimizi ogrenmek, siirlerimizi, hikayelerimizi paylasmak amaciyla geliyoruz. Yani burada is Turkistan Forumu kullanicilariyla Ozbek kardeslere dusuyor. Biz ne kadar gelirsek Ozbek kardeslerimiz de bize o kadar veya daha fazla geliyor. Ozbekce ogrenmeye calisirken gordum bunu. O yuzden cekinmeye vs. gerek yok. Turkistan Forumu'nda sadece siyaset ve dinin tartisildigini gorunce dogal olarak kaciyorlardi buradan ancak onlari ayirdiktan sonra bu bolumde baska seylerin de oldugunu gorduklerinde yavas yavas girmeye basladilar. Olay bu. :)

Abu-Hafiza
09-01-2007, 05:22 AM
Bizim Siyaset ve Din konularini ayirmamizin sebebi onlara uvey evlat muamelesi yapmamiz. Cunku buraya Turkistanla ilgili seyler konusmak, diger Turk dillerini ogrenmek, birbirimize her ne kadar benzesek da farkliliklarimizi ogrenmek, geleneklerimizi ogrenmek, yemeklerimizi, yasam tarzlarimizi ogrenmek, siirlerimizi, hikayelerimizi paylasmak amaciyla geliyoruz. Yani burada is Turkistan Forumu kullanicilariyla Ozbek kardeslere dusuyor. Biz ne kadar gelirsek Ozbek kardeslerimiz de bize o kadar veya daha fazla geliyor. Ozbekce ogrenmeye calisirken gordum bunu. O yuzden cekinmeye vs. gerek yok. Turkistan Forumu'nda sadece siyaset ve dinin tartisildigini gorunce dogal olarak kaciyorlardi buradan ancak onlari ayirdiktan sonra bu bolumde baska seylerin de oldugunu gorduklerinde yavas yavas girmeye basladilar. Olay bu. :)

Guzel soyluyorsunda bak ben kac gundur buraya bakiyorum, ozbek olarak konusabilecegim bir konu bulamiyorumki. Yani yanlis anlamayin kimseyi kotulemiyorum ama konularin cogu ya turkiyeye ozel yada turkistan bolumu kullanicilarina ozel konulardir. Ben burada yeni bir seyleri cok nadir ogreniyorum ve ne yaparsan yap, genede siyaset konulari agir basiyor en cok tartisilanlar konusunda. Cozum ne olacakki burada?

Demir Kağan
09-01-2007, 05:39 AM
Yasaklicam sonunda dini imani siyaseti o olcak. Cozum ariyoruz biz de iste Salafi, sen de sunabilirsin. :)

Abu-Hafiza
09-01-2007, 05:44 AM
Yasaklicam sonunda dini imani siyaseti o olcak. Cozum ariyoruz biz de iste Salafi, sen de sunabilirsin. :)

Bence bu soruna en iyi cozum bulabilecek kisi HAN kardesimizdir. O guzel konular acma ustasidir. Arti sizler (yani turkiyeliler) baska bolumlerde biraz aktif olmaniz gerekiyor ama siyaset, din ve milliyetcilik konularindan uzak durmaniz lazim bence. Zaten ozbekleri buraya cekebilseniz yana integre olabilseniz turkistan bolumu diyen bir bolume bile ihtiyac kalmayacaktir.

Onun disinda Turkistan bolumu Turkiye bolumune donustu. Nerede uygurlar, turkmenler, kirgizlar, kazaklar ve saire?

Al demir, mesela bir bolum ac, inglizce yada ozbekce yaz, konu diyelim turk milli giyisiler olsun, bir ton resim bul, aciklamalariylan ve ozbek "din ve medeniyet" yada "aile ve cemiyet" bolumunde link at, ozbekler girecek ve konuya katilacak. Aynisini mesela turk alemi danslari, ne bileyim colpan eserleri, manas ve onun gibi konulardada yapabilirsin.

Demir Kağan
09-01-2007, 05:50 AM
Abi Ozbeklerde bize karsi bir onyargi var. Bizim hic iddiamiz olmamasina ragmen, hic beklemedigimiz anda bir kamil cikiyor "siz bizim abimiz degilsiniz" diye atliyor, ulan zaten boyle bir derdimiz yok sen nereden ciktin simdi diyoruz, haydaa bir kavga bir gurultu. Kendi adima konusayim, geyik dersen geyigini de yapiyorum, siyaset, din dersen orada da tartisiyorum, guncel konular dersen orada da konusuyorum. Yani benim bu yedi bin iletinin yarisi buraya, obur yarisi diger bolumlere ait. Burada her seyden evvel bir iletisim sorunumuz var. Ingilizce bilenlerin veya Ozbekce'yi anlayabilenlerin boyle bir sorunu yok ancak bu bolume girenlerin neredeyse %90'inin boyle bir sorunu var. Oncelikle bunu ortadan kaldirmak zorundayiz.

Abu-Hafiza
09-01-2007, 05:57 AM
Abi Ozbeklerde bize karsi bir onyargi var. Bizim hic iddiamiz olmamasina ragmen, hic beklemedigimiz anda bir kamil cikiyor "siz bizim abimiz degilsiniz" diye atliyor, ulan zaten boyle bir derdimiz yok sen nereden ciktin simdi diyoruz, haydaa bir kavga bir gurultu. Kendi adima konusayim, geyik dersen geyigini de yapiyorum, siyaset, din dersen orada da tartisiyorum, guncel konular dersen orada da konusuyorum. Yani benim bu yedi bin iletinin yarisi buraya, obur yarisi diger bolumlere ait. Burada her seyden evvel bir iletisim sorunumuz var. Ingilizce bilenlerin veya Ozbekce'yi anlayabilenlerin boyle bir sorunu yok ancak bu bolume girenlerin neredeyse %90'inin boyle bir sorunu var. Oncelikle bunu ortadan kaldirmak zorundayiz.
Kardesim, sana kufur edenlere aldirmayacan, bak banada kufuru bastilar burada her hangi sikayette bulundummu? :lool:

Bir kere Bakma ve Kaptani Deryaya bak, kimse onlara bir tepkide bulunmuyor. Senide sevmeyenler cok ama sevenlerde coktur.

Eger kultur, sanat, milli giyisi, milli dans falan filan konularda daha aktif olsaniz yada o konulari uretseniz kimse sizinle tartismiycak. Tartisacak birisi varsa, cevap vermeyin o kadar. Bak sana soz veriyorum, boyle konularda alakasi olmayan bir yerde birisi gelipte sana "sen panturkistsin, agabeyim olamazsin, bilmem ne bilmem ne" derse ben seni savunurum. Ama gerekli gereksiz yerlerde alakasi olmayan konulardada milliyetcilik, arap nefreti gibi konular acilirsa o zaman tartisirim ve elestiririm.

Demir Kağan
09-01-2007, 06:00 AM
Vallahi cok sukur, Turklere icten dusmanlik besleyen kisisi cok az ve bana da kin kusanlar bunlar oluyor zaten. Sevenlerimiz mevcut cok sukur. :) Biz kimseye milliyetciligi ogretmeye calismiyoruz zaten, bizim de kizdigimiz nokta su, Turkculuk'u irkcilikla bir tutmalari.

Abu-Hafiza
09-01-2007, 06:08 AM
Vallahi cok sukur, Turklere icten dusmanlik besleyen kisisi cok az ve bana da kin kusanlar bunlar oluyor zaten. Sevenlerimiz mevcut cok sukur. :) Biz kimseye milliyetciligi ogretmeye calismiyoruz zaten, bizim de kizdigimiz nokta su, Turkculuk'u irkcilikla bir tutmalari.
Abi bunu sizlere her seferinde anlatmaya calistik. Bak, turk birligi fikrine ozbeklerin cogu karsi degil ama ayni seyi her yeni kaydolan uye yazarsa bizimkilerde artik bikmaya basliyorlar, diyorlarki "al iste bi tane klassik pan turkist gene geldi" diyorlar ve alay etmeye basliyorlar.

Simdi milletcilik fikrini savunanlar var, savunmayanlar var, islamcilar var, ozbek milliyetcileri var, kendisini turk degil sirf ozbek sayanlar, ruslasanlar var, onlar kendi aralarindada tartisirlar. Yani onlarin tepkisi bir tek sizlere karsi degil. Ama dedigim gibi bak turanciligi savunanlar bile bikmaya basladilar bazi cikan fikirlerden dolayi. O yuzden diyorumki bu konulardan komple uzak durmaniz lazim.

binbirincigece
09-01-2007, 06:20 AM
...yanlis anlamayin kimseyi kotulemiyorum ama konularin cogu ya turkiyeye ozel yada turkistan bolumu kullanicilarina ozel konulardir. Ben burada yeni bir seyleri cok nadir ogreniyorum ve ne yaparsan yap, genede siyaset konulari agir basiyor en cok tartisilanlar konusunda...
Salafi kardeşim;

Güzel konuşuyorsun, güzel söylüyorsun ama ortada bir gerçek var:
...Izole edilmis, uye olmayanlarin goremedigi, serbest erisime kapali, dolayisiyla bu forumda hali hazirda uye olanlar tarafindan haberdar edilenler haricinde yeni uyesi olmasi bile imkansiz olan, yani kisacasi kendi calip kendi oynayan bir forumun...
Turkistan forumu ne zaman serbest erisime acilacaktir?

Hal böyleyken sanırım Demir Kağan önyargılar konusunda haklıymış gibime geliyor.

Abu-Hafiza
09-01-2007, 06:28 AM
Bende demir yanlis demiyorum ama bir gercek var. Turkistan bolumunun gorunmemesi sebeplerini adminler aciklamistir. Bazi itirazlar gelmis. Bolumu kapatmaktansa boyle tavir alinmasini daha uygun gorduler adminler.

Sebep o olmasada, bak kardesim bu baska bir soruna neden olur. Buraya yeni uye olanlarin ILK acacagi konu - milliyetcilik konulari oluyor. Arti buradaki turkiyelilerin cogu ne inglizce biliyor nede ozbekce. Ozbeklerin coguda turkce bilmiyorlar. Turkistan bolumu acilmasindan once forum kapali carsiya donmustu, her yerde kavga kargasa, kimse kimseyi anlamiyordu. Turkistan bolumu acildiktan sonra bu bolum Turkiye bolumune donustu. Peki cozum ne olabilir? Once uye olan turklerimizi halledelimde, bir integre olma formulunu bulalimda sonra yeni uyeler hakkinda konusulabilinir bence.

Tabriz_Han
09-01-2007, 06:43 AM
Kendi Turki'mizi yaratacaz birardar, hammamiz lehceleri garistiracaz, sonunda ortak Turki ortaya cikacak. :P

Abu-Hafiza
09-01-2007, 06:47 AM
Kendi Turki'mizi yaratacaz birardar, hammamiz lehceleri garistiracaz, sonunda ortak Turki ortaya cikacak. :P
Basarilar dilerim :D

Kaptan-i Derya
09-01-2007, 07:21 AM
Al demir, mesela bir bolum ac, inglizce yada ozbekce yaz, konu diyelim turk milli giyisiler olsun, bir ton resim bul, aciklamalariylan ve ozbek "din ve medeniyet" yada "aile ve cemiyet" bolumunde link at, ozbekler girecek ve konuya katilacak. Aynisini mesela turk alemi danslari, ne bileyim colpan eserleri, manas ve onun gibi konulardada yapabilirsin.
Böyle bi konu acmayi düsünüyodum, Nasreddin Hoca'yi actik bakalim hemen firca yedik "bre mendevur Nasreddin Hodja Özbek, ne sacmaliyon sen!" gibisinden :D tabi bu kadarda degil ama yinede sükür.

Sen bari ac'ta biz destek verelim Salafi kardes.

Abu-Hafiza
09-01-2007, 07:31 AM
Böyle bi konu acmayi düsünüyodum, Nasreddin Hoca'yi actik bakalim hemen firca yedik "bre mendevur Nasreddin Hodja Özbek, ne sacmaliyon sen!" gibisinden :D tabi bu kadarda degil ama yinede sükür.

Sen bari ac'ta biz destek verelim Salafi kardes.

Ya firca falan yemedin kardesim, guzel konu oldu, bende bir suru nasrettin hoca fikralarini hatirlamaya claisiyorum, ama bana komik gelen fikralari inglizce yazmaya zorlaniyorum, komikligi kalmaz :D

Benim kastettigim konulari sizler acarsaniz daha iyi olur bence. Mesela bu konu (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=38573) cok guzeldi ilk acildiginda ama nedense milletin ilgisi kayboldu

Bari canlandirin o konuyu

Kaptan-i Derya
09-01-2007, 08:11 AM
Ya firca falan yemedin kardesim, guzel konu oldu, bende bir suru nasrettin hoca fikralarini hatirlamaya claisiyorum, ama bana komik gelen fikralari inglizce yazmaya zorlaniyorum, komikligi kalmaz :D
Ingilizce yazmana gerek yok, ingilize anlatmicaz o fikralari. Özbekce yazarsan daha iyi olur, hem asadbek ve r.azimov amca'da anlar ne yazdigimizi :D

Benim kastettigim konulari sizler acarsaniz daha iyi olur bence. Mesela bu konu (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=38573) cok guzeldi ilk acildiginda ama nedense milletin ilgisi kayboldu

Bari canlandirin o konuyu IYisi kötüsü yok bu isin, kaytarmayada gerek yok ac isde ben burda "hazirol"da bekliyom seni. Bi konu ac hemen ikinci mesaj benden olacak.

Qarama'nin actigi konuya aksam destek verecem baya, simdi isim cikti bi yere gitmem gerek.

hadi salafi, fareye kuvvet ac bi konu.

Qarama
09-01-2007, 09:02 AM
...

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=25833