View Full Version : Yağmur Duaları kabul oldu galiba...
Temur
08-27-2007, 09:05 AM
Geçen cuma namazında istanbul genelinde yağmur duası yapılmıştı kabul oldu galiba bugun guzel yağmur yağdı, Allah devamını bağışlar inşallah.
Son bir haftalık hava durumuna bakıpta yağmur duasına çıkmak bizde caizdir :lol:
Temur
08-27-2007, 09:45 AM
Valla bizim evde 7 günlük hava raporu veren tv çekmiyor hocam,sadece ertesi günün raporunu verebiliyor bizim kanallar :D
eflatunn
08-28-2007, 08:18 AM
Bu tarz ani bastıran yağmurlar hiç hayıra alamet değil ama hiç yoktan iyidir.
Buna da şükür.
Yalnız yağmurun yağmasını,şimşeğin çakmasını,gök gürültüsünü öyle özlemişim ki gece uzunca bir süre Quasimodo gibi dışarıyı seyrettim.:)
Yağmurun yağması bir insanın metabolizmasını bu kadar etkileyebilirmiş.:lol:
Burada da yagdı :) Kafayı yedi doga :shock:
Temur
08-28-2007, 10:53 AM
Quasimodo nedir?
Karayılan
08-28-2007, 10:53 AM
Burada da yagdı :) Kafayı yedi doga :shock:Karbonmonoksit, helyum, telyum falan filan derken ekosistem uyusturucu bagimlisi oldu dai :lol:
Bazen "maallll getirinnnn" diye titreyen sokak kedilerine rastliyorum :lol:
Bazen "maallll getirinnnn" diye titreyen sokak kedilerine rastliyorum
Saka bir yana hayvanları da bagımlı yapıyor manyaklar. Kucukten alıstırıyorlar hayvanları cigara icip icip dumanını hayvanların uzerine ufluyorlar zamanla hayvan alısıyor, bagımlı oluyor. Kus vardı bir tane. Adam kafesi acıp cigara iciyor kus gidip omzuna konuyor. Adam kusa uflemezse kafasına cıkıp kekiyor.
Sonra kopegin teki vardı. Adam cigara icince gidip onunde bekliyor. Uflemezsen suratına saldırmaya kalkıyor.
Hayvanlarında kanına girdiler dai. Durum bu. Kıyamet yaklasıyor iste dogada kafayı yiyor normal olarak.
AFANDI
08-28-2007, 01:02 PM
Son bir haftalık hava durumuna bakıpta yağmur duasına çıkmak bizde caizdir :lol:
mirac kandili cumaya denk gelmisti sultanahmete gitmistim ozaman yapilmisti yagmur duasi 20 gun filan oldu galiba.
Karayılan
08-28-2007, 01:06 PM
Saka bir yana hayvanları da bagımlı yapıyor manyaklar. Kucukten alıstırıyorlar hayvanları cigara icip icip dumanını hayvanların uzerine ufluyorlar zamanla hayvan alısıyor, bagımlı oluyor. Kus vardı bir tane. Adam kafesi acıp cigara iciyor kus gidip omzuna konuyor. Adam kusa uflemezse kafasına cıkıp kekiyor.
Sonra kopegin teki vardı. Adam cigara icince gidip onunde bekliyor. Uflemezsen suratına saldırmaya kalkıyor.
Hayvanlarında kanına girdiler dai. Durum bu. Kıyamet yaklasıyor iste dogada kafayı yiyor normal olarak.Dai iyi ki kushun suyuna extacy filan atmıyorlarmıs.
:lol::lol::lol:
Bilge_Kagan
08-29-2007, 04:35 AM
Tam Berat Kandiline denk geldi. Sabahindan baktim ortalik bulutlu, oruc tutsam mi acaba, tekrar sicak yapar mi diye dusunuyorum. Lavuk Demir elime sigara-kahva tutusturunca "neyse haci yeaa bu sicakta mecbur su icecektim zaten" deyip vazgectim oructan, yagmur yagdi. :rolleyes:
eflatunn
08-29-2007, 05:19 AM
Quasimodo nedir?
Quasimodo;aynı zamanda filmi de çekilmiş olan,Victor Hugo'nun yarattığı bir roman(Notre Dame'ın Kamburu) kahramanıdır.
Quasimodo gibi dememin nedeni filmde geçen bir sahneden ötürüdür.Şöyle ki :
Quasimodo diğer bir kadın kahramanın(Esmeralda) kendisine su vermesini büyük bir iyilik yapmış olarak algılar ve çok sevinir.'Esmeralda bana su verdi.Bana su verdi.Bana su verdi.' diyerek sevinir.
Yağmur yağdığı gece ben de cama yapışıp (çok uzun bir aradan sonra olunca haliyle:)) 'bana su verdi,bana su verdi' der gibi dışarıyı seyredince aklıma doğal olarak Quasimodo geldi.
Yanısıra Quasimodo Fransızca da "eksik" anlamındadır. Quasimodo'yu bulan papaz bebegin kamburunu, tipini falan gorunce bu isimi vermis.
Boyle gider ... : )
eflatunn
08-29-2007, 05:31 AM
Karbonmonoksit, helyum, telyum falan filan derken ekosistem uyusturucu bagimlisi oldu dai :lol:
Bazen "maallll getirinnnn" diye titreyen sokak kedilerine rastliyorum :lol:
Şöyle de bir olay var:
Vatandaşın birisi her gün düzenli olarak çeşmeden su verdiği kedisinin artık bu suyu içmediğini farkediyor ve çeşme suyundan bir bardak alıp veterinere götürüyor.Bu suya tahlil yapıyorlar ve terkos suyunun içinde tuz miktarının oldukça fazla miktarda olduğunu görüyorlar.Yani terkos suyunda deniz suyu bulunuyor.Şimdi burada iki seçenek var:
1. ya karadenizden terkos gölüne yetkilier tarafından su pompalanıyor.
2. ya da konum itibarı ile Terkos gölü ve Karadeniz biribirine yakın olduğundan terkos gölüne su karışıyor.
Ben 1.seçeneğin kuvvetle muhtemel olacağını düşünüyordum ki zaten birkaç gün önce bir açıklama yapıldı ve Terkos gölüne Karadenizden su pompalandığını doğrulandı.
Şimdi bir düşünelim.Bir hayvan bile bu suyu içemeyecek kadar hassasiyet gösteriyorsa biz insanlar bunu kullandığımızda ne olacak.Aslında hayvanlar zamanla buna alışmıyor aksine bu alışılmışın dışındaki durumlara bizden önce tepki gösteriyorlar.
Şöyle de bir olay var:
Vatandaşın birisi her gün düzenli olarak çeşmeden su verdiği kedisinin artık bu suyu içmediğini farkediyor ve çeşme suyundan bir bardak alıp veterinere götürüyor.Bu suya tahlil yapıyorlar ve terkos suyunun içinde tuz miktarının oldukça fazla miktarda olduğunu görüyorlar.Yani terkos suyunda deniz suyu bulunuyor.Şimdi burada iki seçenek var:
1. ya karadenizden terkos gölüne yetkilier tarafından su pompalanıyor.
2. ya da konum itibarı ile Terkos gölü ve Karadeniz biribirine yakın olduğundan terkos gölüne su karışıyor.
Ben 1.seçeneğin kuvvetle muhtemel olacağını düşünüyordum ki zaten birkaç gün önce bir açıklama yapıldı ve Terkos gölüne Karadenizden su pompalandığını doğrulandı.
Şimdi bir düşünelim.Bir hayvan bile bu suyu içemeyecek kadar hassasiyet gösteriyorsa biz insanlar bunu kullandığımızda ne olacak.Aslında hayvanlar zamanla buna alışmıyor aksine bu alışılmışın dışındaki durumlara bizden önce tepki gösteriyorlar.
Ehh......
Herkes bizim gibi mis kaynak suyu icmiyor tabii. Belediye baskanımızın (llsabdalkdbvakdbvakjdakbkabfka (Adam aklıma gelince soylemek istedigim seylerin sifrelenmis hali :) ) karısını oldurmek icin Malatyanın sularını zehirleyip yuzlerce insanı hastaneye dusurmesine ragmen....
Halen cesmeden su iciyoruz. Cok tanıdık var İstanbuldan, Antalyadan....Adam buradan su istiyor :) Buranın suyu da bir baska :D
(Belediye Baskanımız Cemal Akın olayını da anlatayım. Millet sular yuzunden sapır sapır hastaneye dusmeye basladı. Sular zehirli aman icmeyin....derken Cemalakko cıkıp "sularımız tertemezi. Hep safsata onlar, icin millet sifaa olsun" deyip televizyonda milletin gozu onunde su icti. Aradan 2 gun gecti adamın karısını hastaneye kaldırdılar su yuzunden :lol: :lol:..)
Cemal Akın sularımızı zehirlesede canım sularım ona bile karsı gelip ozune dondu. Baska yerin suyu olsa daha icilmezdi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.