View Full Version : Kim 7 senede 46 Trilyon biriktirir ???
SAAT.
Halı.
Kilim.
Kalem seti.
Gümüş tepsi.
Takı.
Şifoniyer.
Kaftan.
Vazo.
Madalyon.
Heykel.
Biblo.
Tablo.
*
Hepsini bırakmış Ahmet Necdet Sezer... Kendisine verilen 1243 parça hediyenin, 1243’ünü de bırakmış...
Götürmemiş.
*
Bu benim cumhurbaşkanım olamaz...
*
Zaten, kırmızı ışıkta durmasından belliydi... Kimse durmuyor ki, o niye duruyor?
İsveç mi burası?
*
Bakıyorum gazetelere... 94 parça gümüş, 22 vazo, 9 takı, 27 hatıra para, 4 tabanca, 83 parça değerli süs eşyası, 55 tablo, 86 porselen, 7 madalyon, 4 saat... İnsanın içi gidiyor!
Al, götür di mi...
Bırakmış, gidiyor.
*
Üstelik, liste eksik...
Kendisine tahsis edilen "kafana göre harca" denilen ödeneği de harcamadı.
Hediyeleri bıraktığı gibi...
Papelleri de bıraktı.
46 trilyon liracık!
Ye, yemedi... Gez, gezmedi.
O zaman bırak biz yiyelim...
Ona da izin vermedi.
"Yetim hakkıdır" dedi, görevi boyunca tasarruf ettiği 46 trilyonu, Maliye’ye iade etti...
Kemal Abi’ye.
*
Çocukları hálá memur... First Lady desen... Bi Atıl Kutoğlu’nu bile tanımıyor... Belediyeler, bizim paramızla simitçilere Cemil İpekçi’den köstüm hazırlattı; o hálá kendi cebinden giyiniyor.
*
Aşçıyı, garsonu azalttı. "Suyla çalışmıyor bunlar" dedi, 14 makam aracını geri verdi. Okluk’taki yazlık köşke hiç gitmedi. Oğlunu evlendirdi, elektrik parasına kadar cebinden ödedi. Eşi düştü, bileğini kırdı; hastaneye sivil araçla götürdü, röntgen için kuyruğa girdi, sıra bekledi. Annesi vefat etti, gene sivil plakayla gitti; flap flap flap, fors yapmadı... Resmi yemekler hariç, kimseye davet vermedi. Mutfakta yerli ürün kullandırttı.
Şatafattan uzak durdu.
*
Yeminini tuttu...
Hukuku üstün kıldı.
E haliyle...
Sevilmedi. Sevilmez
Yılmaz ÖZDİL
eflatunn
08-28-2007, 08:09 AM
Kim 7 senede 46 Trilyon biriktirir ???
Kimin biriktirebileceğini değil de bundan sonra kimsenin biriktiremeyeceğini biliyoruz.
Alparslan
08-28-2007, 11:43 AM
Yaaaa demekki oluyormus...Hesap tutuyor iste...Bizde bosuna nereden bu paralar demisiz adamcagizlarin gunahciklarini almisiz...Gemicikler sadece 3 milyon dolarcikmisti ya...Ya bu sade adam bile 7 yilda 46 trilyon ortalama kur ile 35 MILYON DOLAR(Buyuk yaziyorum cunku bunun parasi baskalarininki gibi cikla cukla ufaltilamaz efeeem) biriktirdiyse, mutevazi dev Tayyip bey de biriktirmistir efendim. Ne demisler damlaya damlaya cola turka(cik). Matemetigim sasti yahu...Birde sakasi bir yana simdi iyiden merak ettim, Sulu Baba ne kadar harcamis??? Ya digerleri? Acikcasi sabahlari genc kalmak icin yedigi kivilerin parasi ailemin odedigi vergilerden olsun istemem de. Adam bildim bileli hayatta yahu, zombimidir ,rol mu kesiyo nedir?
NativeAmerican
08-28-2007, 11:49 AM
Turgut ve Semra Ozal'i dusunsene bir Alparslan. Sulu'den de geriye bir bak. Sosyetik Semra Ozal ne kadar yedi aceb :)
Alparslan
08-28-2007, 12:05 PM
Turgut ve Semra Ozal'i dusunsene bir Alparslan. Sulu'den de geriye bir bak. Sosyetik Semra Ozal ne kadar yedi aceb :)
Daha da geriye bakinca buyuk siyasetci rahmetli Osman Bolukbasi'nin bir anisi aklima geldi :D
Ismet Inonu ve torunu ile ayni ucaktaymis rahmetli.
Torun dedesi İnönü'ye gider ve şöyle der:
"Dede bana 10 lira verir misin?"
Sebebini soran dedesine "Uçaktan aşağı atacağım, köylüler bulup sevinecek" diye cevap verir.
İnönü de Osman Bölükbaşı'nı göstererek "Git Osman amcandan iste, o verir" der.
Çocuk: "Osman amca bana 10 lira verir misin?"
"Neden?" diye soran Osman Bölükbaşı' ya, "Uçaktan aşağı atacağım, köylüler bulup sevinecek" der.
Çocuğun bu açıklamasına Bölükbaşı'nın cevabı çarpıcıdır:
" Oğlum uçaktan aşağı 10 lira atarsan onu bir köylü bulur, bir köylü sevinir. Sen en iyisi dedeni at aşağı bütün millet sevinsin."
Hani Semra ile Turgut'u al Evren ile beraber....geride kalanlar zaten bizce mechul...Yakin tarih diye bir mefhum bizde sadece hikayelerden ibaret, 300 sene sonra amerikadan gelen kriptolari cozer ders kitaplarimiza koyariz herhalde...Yine Rahmetli Osman Bolukbasiyla bitireyim...Bir Meclis tartışmasında 'sen erkek misin?' diye soran bir milletvekiline, "Ben erkekliğimin zekatını versem, sen bile erkek olurdun"...:cool: Nur icinde yatsin. changeTarget(document.getElementById("news_content"))
AFANDI
08-28-2007, 12:24 PM
basortusu yuzunden millete ettigi bu kadar hakaretten sonra biraksa ne olurki? bu millet bu gozboyamalara kanarmiki?
Karayılan
08-28-2007, 12:35 PM
Kendi acima, CUMHURBASKANIMIZDAN bu dunyada da ote dunyada da raziyim.
EGETÜRK
08-28-2007, 01:23 PM
kimin gözü kimin gözünü boyuyor??Doğru düzgün bir devlet adamı gördük de gözümüzü boyayıp görmemiş gibi mi yapalım???Devletin bekasına ters bir hareketini mi gördünüz de çamur atıyorsunuz??
Kur_Sad
08-28-2007, 01:23 PM
basortusu yuzunden millete ettigi bu kadar hakaretten sonra biraksa ne olurki? bu millet bu gozboyamalara kanarmiki?
Göz boyama?Bu adam politikacı değil oya falan da ihtiyacı yok!
Ben razı değilim Sezer'den ama "yiğidi öldür hakkını yeme" demişler!
khanoghuz
08-28-2007, 02:14 PM
ne göz boyaması ya. siz iyice şaşırdınız.
bu ülkede devletin parasını yemeyip kendi harcamasını kendisinin karşılaması ne zamandan beri göz boyama oluyor? senin benim vergilerimi kendisi için yememesi artık yalan dolan mı oluyor?
ne yani size göre yetim hakkı yeseydi mi adamcağız? sizin politika anlayışınızda gerçek bir vatansever devletin parasını çarçur eden kişi midir?
göz boyayacaksaydı da ne için boyayacaktı? gidip siyasete mi girecekdi de o kadar para tasarruf etmiş? adamın tekrar seçileyim gibi derdimi vardı?
hangi gün televizyona çıkmış da vatandaş ben şu kadar para tasarruf ettim gelin bana oy verin dedi?
demek ki sizin ahmet necdet sezerden razı olmanız için gidip tayyip gibi oğluna gemiler alması, yakınları ve yandaşlarını oraya buraya ataması, devlet kaynaklarını kendi çıkarı için kullanması lazım.
takmışsınız bir kere adama. sürekli kışkırtmışlar sizleri ona karşı. yok adam dinsiz yok adam islamdan nefret ediyor.
o bazılarının işine gelmediği için adamı dinsiz ilan ettiler. biz müslümanız bize oy verin diyenleri de gördük. şimdi hepsinin sırtları pek akrabalarının yerleri sağlam. ama bu işin bir de öbür tarafı var.
raltay
08-28-2007, 03:06 PM
Cumhurbaskanıda olsa ortada bir insan varsa hata payı her zaman vardır.
10. Cumhurbaskanınında yaptıgı cok guzel islerin yanında hatalarınında olması kadar dogal bir sey olamaz.
Kisisel olarak gercekten sahsi cıkara tenezzul etmeyen birisidir. Devlet gelenegini bilen bir kisi olarak baslıkta belirtilen hareketleri nedeni ile ovguyede layıktır.
Cumhur baskanımız bu kisisel ozelliklerinin yanında gorevdeki uygulamalarınıda dikkate alarak hatırlanacaktır.
Milletimiz; Ecevit hukumetinin cıkarmak istedigi kamu yetkililerini gorevden alma ile ilgili anormal bir uygulama getirmesi muhtemel bir kanun karsında cumhurbaskanının gosterdigi haklı direnci, tasarruf amacı ile cumhurbaskanlıgı butcesinin fazla oldugunu ve kısıtlanması yonundeki talebini ve uygulamalarını (baslıkta 47 trılyon deniyor) minnetle hatırlarken,
ADD ye her yıl ama ozellikle gecen yıl yuksek miktarlarda aktardıgı paraların devlet parası oldugunuda hatırlayacaktır.
Hangi millet vekilinin eslerinin bası kapalı diye arastırırken, bir partinin uyesi oldugu bilinen kisiyi yuksek makamlara atamada hic tereddut gostermemesini de hatırlayacaktır.
Devlet gelenegini bilen birisi olarak, Bu ulkenin ornek insanı sayılabilecek basbakanı ECEVİT'i azarlaması ve kitap fırlatması da unutulmayacaktır
Ve ornekler cogaltılabilir.
Alkıslayabiliriz elestirebiliriz. yani kimse kusursuz degildir. Gunahı ile sevabı ile gorevini tamamlamıs bir cumhurbaskanımızdır.
Belki bu gun degil ama tarih en dogruyu yazacaktır.
Uzun omur ve saglıklar dilerim.
Aybike
08-28-2007, 03:08 PM
47 trılyonluk goz boyama..
pahalı makyaj malzemesı ben razıyım:)
Alparslan
08-29-2007, 06:02 AM
Anayasada yazani yapmistir 7 sene boyunca, ne eksik ne fazla. Kendisi hukukcudur unutmamak lazim. Bu 7 sene boyunca eger basortusu konusunda sert tavir takindiysa bunda kisisel arzusu ve kanunlastirilmaya calisilan yari-resmi yoruma acik kararnamelerin de etkisi vardir. Gelen gecen hukumetler, Sezer zamaninda, eger bu konuyu KANUNEN cozselerdi ve kendisinin onayina sunsalardi, bence 2 kere reddederdi, ucuncude ise red hakki olmazdi. Orman arazileri kanunu gibi bir kanun verilebiliyorsa 2-3. kez, bu konuda ivedilikle cozulebilirdi, simdi Sayin Gul C.Baskani oldu diye cozumu kolaylasmis degil ki. Kanunlari cikaran meclis, uygulamayi yapanlar basklari, fiili uygulama kanun degil karanamelerin yorumlanmasi, e sizde kararnameler degil KANUN cikartiniz YASAK MASAK YOKTUR diye, hemde oyle bir ifade ile cikarin ki kanunu yoruma da kapali olsun,ictihada da...Cok cok anayasa mahkemesi iptal eder yada yurutmeyi durdurma karari alinir ama isin cozumu icin en buyuk adim atilmis olur. Anayasa mahkemesi karari iptal ederse ic hukukun butun yollari acik, e millet de arkanizda bu konuda...Cozun agalar beyler, cozun artik yeter gari... Oynayamayan gelin mi yerim dar dermis? YOK u yok mu edeceksiniz? Edin, sizi tutan nedir? Eminim iktidar bu adimi atsa kanun cikarmak icin eksik olan sayidaki milletvekillerinin de destegini alir. MHP de 70 milletvekili var ve bu konuda en az 50 si bence yasak kalksin der, Bahceli de kalkmasindan yana oy kullanir hatta. Diyelim ki siyaseten yani bunun basarisi AKP ye kalmasin diye hayir dese bir daha milletin yuzune bakacak hali kalmaz buna da partiden kimse izin vermez. Yani top iktidarlarda surekli, he derseniz Sezer zaten buna karsi...E kardesim hersey ortada idi, parlemento cogunlugu sende kilik kiyafet'e bu kadar giren spesifik bir tanim yok, o kadar hukukcu kukumav kusu gibi oturacaginiza yazin bir kanun metni kimse gik diyemesin. Sosyal mutabakat var bu konuda, halk da cozulsun istiyor. Tasvip edeni de etmeyeni de, cunku bu yapay bir bolunmusluk ortami olusmasina yol aciyor. Heeeee ama buradan nemalanan siyasetciler yaraya kabuk baglattirmiyorlarsa... Allah herseyi goruyor, kalpleri biliyor, topragin alti da var!
Kisaca adam KEYFE KEDER degil bizim alismadigimiz derecede KURALCI biriydi, olmasi gerektigi gibi. Disiplinli adami sevmeyiz, isguzariz bu konuda ne yazik ki.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.