View Full Version : Sahur'da ve iftar'da ne yediniz bugün?
Kaptan-i Derya
09-13-2007, 02:25 PM
Malumunuz ramazan ayindayiz, ve bildigim kadariyla bu ay'a özel yemekler yapilir - yenir. Bende merak ettim acaba forum.uz ailesi ne yemisdir sahur'da ve iftar'da diye.
Ben kendim sahur'da dilim ekmek arasi tost, zeytin, cay'la idare ettim. Iftar'da ise bamya corbasi ve pilav.
Bundan bahsetmek ne kadar dogru olur ki?
Allah'a sukur nefsimizi doyurduk. Allah bulamayanlara da nasip etsin.
Kaptan-i Derya
09-13-2007, 02:32 PM
Bundan bahsetmek ne kadar dogru olur ki?
Allah'a sukur nefsimizi doyurduk. Allah bulamayanlara da nasip etsin.
hmmm simdi celiskiye girdim, uygun olmadigini kanaat getirenler cogalirse silinmesini elbette isterim.
:s
BOZ-OK
09-13-2007, 10:26 PM
Ben sahurda su boregi yedim ve cay ictim ( yaa, bu ulkede bile su boregi bulmanin yollari var...;) )... Ramazanin en sevdigim yani ogun sayisinin 4'e cikmasidir... :cool:
Temur
09-14-2007, 03:11 AM
Valla benim iftar soframa gelen bana küser heralde, çünkü ben gerçketen Hz. Muhammed (SAV) sünnetine uyuyorum.
Sünnet şöyledir: ezandan sonra 1 veya 2 hurma yenir ve bir miktar su içilir,ardından akşam namazı kılınır. Namaz kılmayanlar 10-15 dakika kadar başka işlerle oyalanabilir.
Akşam namazından sonra 1 kase çorba üzerine tek çeşit yemek yenir tabi sadece 1 tabak olmak şartıyla.Yemek yenirken bol sohbet muhabbet edilir, yeme süreci,sofrada oturma süresi uzatılır. Böylece midenin 3/1 sıvı 3/1 katı gıda ve 3/1 hava olarak doldurulmuş olur.
Faydaları:
- Orucun hurma ile açılması,hurmadaki glikoz kan dengesini ayarlar,açlıktan ötürü meydana gelecek bayılma vs gibi komplikasyonları engeller.
- Azrak su içilmesi,mideye biraz sonra gıda akışının başlayacağını haber eder ve hazırlık yaptırır,mide ve bağırsaklar çalışmaya başlar.
- Çorba içilmesi hafif olduğu için iftarda tercih edilesi bir gıdadır hazmı kolaydır.
- Tek çeşit ve az yemek yenmesi,oruç tutan kişiye iftar sonrası kuş gibi hafiflik sağlar.Sağlık verir,fazla kiloların atılmasını sağlar.
Gelgelelim bize, iftarda 8-10 çeşit yemek yeriz üzerine de tam yağlısından tatlı yeriz :D Bu mide için ötenazi demektir. Ayrıca gün boyu boş kalan mide biranda tıkabasa dolarsa; beden(bünye),sahibinin günde bir kere bolca yemek yediği izlenimine kapılıp depolama yapar binaenaleyh kişi kilo alır,şişmanlar.Bilmem duydunuzmu ramazanda kilo aldım diye yakınan insanlar vardır çevremizde,bilinki o kişiler iftarda abartmışlardır.
Hanedan
09-14-2007, 06:56 AM
Harbiden muhterem diyet ve sağlıklı yaşam insanısın. Bunları Japonya'da mı öğrendin. Japonlar kilolarına dikkat ederler ya o açıdan, gerçi oruç tutmazlar :Dama olsun, onlarda bi nevi sağlıklı yaşam modunda insanlar.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler birader.
Aybike
09-14-2007, 10:13 AM
ben bişey yedim sayılmaz..
sahurda kaygana 1 dilim..
iftarda kızarmış ekmek ve tulum peyniri...Ama iki demlik cay ictim:)
Ve sigara..
teginalp
09-14-2007, 12:42 PM
Aha işte günlerin olmazsa olmazı.
Yarım paket sigara , 2 demlik çay.
Gerisi, şefin menüsüne göre değişiklik gösterir.
Temur
09-14-2007, 02:49 PM
Harbiden muhterem diyet ve sağlıklı yaşam insanısın. Bunları Japonya'da mı öğrendin. Japonlar kilolarına dikkat ederler ya o açıdan, gerçi oruç tutmazlar :Dama olsun, onlarda bi nevi sağlıklı yaşam modunda insanlar.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler birader.
Abi Allah beni affetsin, ortaasya bozdu beni :( Japonyadaykene sahabe gibi yaşıyordum, acıkmadan yemiyor doymadanda sofradan kalkıyordum.
Lakin sonrasında ortaasya steplerinde, günde bir kuzu yer hale geldim ama şimdi yeniden toparlıyorum eski hayatıma Ebubekirin sofra dostluğuna dönüyorum. :)
Demir Kağan
09-14-2007, 03:48 PM
Temur, Araplara ozenme sen yine de, gec bir kuzu devir yavriiiiiim. :lool:
Alparslan
09-15-2007, 01:07 AM
Temur, Araplara ozenme sen yine de, gec bir kuzu devir yavriiiiiim. :lool:
Ozenseydi bir deveyi devirir yirdi zaar. Burda oyle ediyiler...once 3 hurma biraz su...sona devenin tumu...Hamuduylan...
Efem sahuru unutunca tabii... Iftarda bir kilo kadar patates puresi(soslu) ustune bi kac bildircin, ayran, bolca kola, bolca ekmek, salata, biraz meyve, bolca sigara....hakkaten kilo aliyomusum yahu :( Yemegin ustune o galete ve makarnayi da yemiycektim ama neyse artik....
yavuz
09-15-2007, 01:13 AM
Allah'in verdiginden fazlasini yemedik bugune kadar, sukur...
BOZ-OK
09-15-2007, 02:05 AM
Kaygusuz Abdal tam sizi tarif etmis valla....:mrgreen:
Dobruca Ovası’ndan büyük yağlı çörekler
Akkirman’ın yağından benzimiz hey ağ olsa
Cümle cihan koyunun semiz yahni etseler
Biz yemeğe başlasak engeller irağ olsa
Gaziler helvasından cihan dopdolu olsa
Zülbiye halkaları sütü dahi çoğ olsa
Kanda bir gül varisa badem paluze olub
Bir yanından diş ursak çevresi yağ bal olsa
Düpdüz bu yaş ovalar her biri boş durmasa
Sulu şeftalisi çoğ bin üzümlü bağ olsa
Kaygusuz Abdal otur kimin ye kimin götür
Sufiye koz kalmadı abdala kaymağ olsa
Karayılan
09-15-2007, 07:05 AM
Sahurda pasta borek yiyorum hep. İftarda ise once su sonra sigara en son yemek. :D
yavuz
09-15-2007, 07:07 AM
Ben sahurda su boregi yedim ve cay ictim
Allah cumlemize nasip etsin bunu... :lol:
Ramazanin en sevdigim yani ogun sayisinin 4'e cikmasidir... :cool:
"Ince espri" ;)
Temur
09-15-2007, 09:46 AM
Ozenseydi bir deveyi devirir yirdi zaar. Burda oyle ediyiler...once 3 hurma biraz su...sona devenin tumu...Hamuduylan...
heheheh :D:D:D çok güzel yorumlamışsın hocam, Dubaidemiydin? abudabide mi?
Alparslan
09-15-2007, 10:21 AM
heheheh :D:D:D çok güzel yorumlamışsın hocam, Dubaidemiydin? abudabide mi?
Ne yazik ki hala Dubai :( bugun bende misafir oldugum evde devenin babasi olmasada yavrusunu yedim sanirim bu gobek 3 gun aclik grevine girsem inmez birak orucu :( Senin dedigin olayi yapiyim dedim, corba ve tek cesit yemek az daha ev sahibinden dayak yiyecekmisim gibime geldi bi an devam ettim, maksat gonuller kirilmasin :D Ondan yedim yani o kadar yemegi, sirf gonulleri hos olsun diye :d
Ramazan ayini seviyorum.:cool:
Kur_Sad
09-15-2007, 10:25 AM
Hurma , Bulgur Pilavi etc.
devamını yazmayım ayıp olur :D
Temur
09-15-2007, 02:59 PM
yaz yaz çekinme :):) ben bugun 2 kase mercimek çorbası içtim birazda iftariyelik yedim.
yavuz
09-16-2007, 03:25 AM
Bi sevgilim olsaydi da, opseydim iftardan sonra keske. :lool:
Temur
09-16-2007, 03:34 AM
ulen ne alaka hahaha oruç kafaya çoktan vurmuş senin hheeheh
yavuz
09-16-2007, 03:54 AM
ulen ne alaka hahaha oruç kafaya çoktan vurmuş senin hheeheh
Orucun yan etkileri arasinda boylesi de mi var? :shock:
yavuz
09-16-2007, 12:33 PM
Iftarda canim sikkindi, sadece pide yedim...
Simdi anliyorum bazi insanlari... :rolleyes:
Hanedan
09-17-2007, 06:12 AM
ehheeehehe söylemesi ayıp. Ayıpsa söyleme. tamam.
Temur
09-17-2007, 01:20 PM
ehheeehehe söylemesi ayıp. Ayıpsa söyleme. tamam.
heheheh ::D:D
Temur
09-17-2007, 01:23 PM
Bugun 1 tabak çorba içtim bir tabakta haşlanmış tavuklu salata yedim. Bir tutam da pide yedim. Yemek bitince üzerine tatlı niyetine hurma kök çayı ile birlikte tabi.Harbiden iyi geldi oruç tut sıhhat bul.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.