View Full Version : "Euro İslam" da nerden çıktı?
genco
09-23-2007, 03:56 AM
Din konusundaki bilgilerim malesef kendime yetecek kadardır. Bir başkasına ahkam kesecek kadar dini bilgim olmadığı için son zamanlarda sıkça dile getirilen "Euro İslam" hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum:
Nedir arkadaşlar bu işin aslı astarı?
Nerden çıktı bu fikir?
Öncüleri ya da savunucuları kimlerdir?
BOZ-OK
09-23-2007, 05:07 AM
"Euro-Islam" kisaca disleri ve tirnaklari sokulmus Islam demek olup, "ilimli Islam"in baska bir versiyonudur... :cool:
Nereden ciktigi konusunda da rivayet muhteliftir, bazilari yaptiklari teror eylemlerine Islam'i kilif olarak kullanan teroristlerden bikan bati dunyasinin Muslumanlari zapt-i rapt altina almak istedigi icin bu kavrami ortaya attigini iddia ederlerken, bazilari da Islam dunyasini tamamen kontrol altina alip sorunsuz bir sekilde somurmek (buna "duz ovada somurmek" de denilebiliyor) isteyen bati dunyasinin bu kavrami bir somuru araci olarak ortaya attigini iddia ediyorlar... Ama hangi gorus dogru olursa olsun kesin olan sey, bu dusunceyi savunanlarin bati ile kolkola yurudukleri ve "bu gorusteki iktidar sahiplerinin sahsi menfaatlerini mustevlilerin siyasi emelleriyle tevhid ettikleri" gercegidir... Arif olan anlar...:cool:
Hormetlerimle.
genco
09-26-2007, 08:50 AM
Dün bir TV kanalındaki haber dikkatimi çekti....
Haberde, Amerikan Düşünce Kuruluşu'nun bir raporundan bahsediliyordu...
Meğer bu "Euro İslam" aslında "Ilımlı İslam" oluyormuş....
Amerika dünyaya "Ilımlı İslam" modelini yaymak için de Fetullah Gülen"i lider olarak seçmiş.
Ilımlı İslam'ın özelliği:
-Amerikan politikalarına ters düşmemek.
-Irak'taki vahşete seyirci kalmak.
-Protesto amaçlı toplantı ve gösterilere katılmamak.
-Tartışma, polemik..gibi ortamlardan uzak durmak.
-Millet kimliğini fazla öne çıkarmamak.
-Bütün dinlere karşı hoşgörülü olmak.
-Dinler arası dialoga açık olmak.
.................
.................
.....................vs.
Aklımda kalanlar bunlar...
Kırk yıl önce deselerdi "Birgün gelecek, İslam kollara ayrılacak" diye, her halde karşımdakinin "dengesiz" filan olduğunu düşünürdüm...
Ne yazıkki gerçek oldu...
Başkalarını bilmem; ama benim bildiğim, inandığım,bağlandığım İslam, hala aynı İslam...
Hiç kimse de değiştiremez...
Ne bir şeyh, ne bir şıh, ne bir tarikat ne de bir cemaat lideri...
Koyun değilimki bunların peşlerinden gideyim...Gidenlere de kızmıyorum; sadece acıyorum...
Benim, rehberim Kuran'dır...
Başka rehber tanımam...
Seckjin Khan
09-26-2007, 09:16 AM
Ilımlı İslam ne ya ?
Euro İslam ne ya?
İslam İslam'dır зeşitleri yoktur...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.