PDA

View Full Version : Türkiye, ‘terörle mücadele’ edebilir mi?

chepny
10-16-2007, 10:14 AM
Soruyu daha değişik şekilde soralım: Türkiye, İsrail veya İran gibi “terörle” mücadelenin gereği olarak, bağımsız bir devlet gibi, sınır ötesi operasyon yapabilir mi?

Soruya ekonomik gerçekler ışığında “cevap arayacağım” ve daha önce bu köşede tartıştığımız Fransız düşünür Attali’nin ortaya attığı “piyasa devleti” kavramını da hatırlayarak bazı çıkarımlar yapmayı deneyeceğim.

Sorarak başlayalım:

Bir ülkede...

* Sermaye piyasasının yüzde 72’si yabancıların elindeyse

* Bankacılık sektörünün yüzde 51’i yabancı kontrolündeyse

* “Düşük kurun” nedenleri ile sonuçlarını ayırt edebilecek “finansal entelektüel” birikim yoksa

* Siyasetçi, “finansal entelektüel” zümre eksikliğinden faydalanarak; “sıcak paranın yarattığı” kısa süreli “cenneti” siyasi rantını maksimize etmek için kullanıyorsa

* “Ekonomi IMF’ye”, “dış siyaset Avrupa Birliği ve Amerika’ya endekslenmiş” ise

* IMF ile o milletin menfaatlerini korumak adına pazarlık etmesi gereken bakan bile aynı zamanda İngiltere vatandaşı ise

* Üretim refleksleri kaybolmuş, sıcak paranın bastığı kur ile “üreten dinamikler” ithalatçı olma yoluna girmiş ise

* Dış politikada alınması gereken kararlar, güvenlikte atılması gereken adımlar, devletin en yetkili makamlarında aman “piyasa bozulmasın” diye gecikiyorsa

* Vatandaşların yabancı bankalara borcu 50 miyar doları geçmiş ise

* İç ve dış borç son 5 yılda dolar bazında “defalarca katlanmış” ise

* Yılda ödenen faiz, bütçe içinde “eğitim ve sağlık” harcamalarının 10 katı ise

* Sıcak para, ülkenin “ekonomik reflekslerini” çürütürken “kısa vadeli sonuç ortaya çıkmıyor” diye “ana dinamikler” analiz edilemiyorsa

* “Avrupa Birliği ne der” kaygısı ile Hava Kuvvetleri terörist unsurlara karşı kullanılamıyorsa

* Deniz Kuvvetleri’ne ait muhrip “müttefik bir ülke tarafından” vurulmuş, içinde onlarca seçme subayını taşıyan uçağı ne hikmetse ilk uçuşunda düşmüş, askerlerinin başına çuval geçirilmiş ise

* 15 askerinin öldüğü gün en yetkili ağızdan “Sayın Başkan ile 1 ay sonra görüşeceğim, gerekeni yapacağız” açıklaması yapılmış ise

* Askerlerinin öldüğü dakikalarda “el konduğu için devlet kontrolünde olan” televizyon kanalında “dansöz oynatılıyor” ve yayını kesme ihtiyacı dahi hissedilmiyorsa

* Vatandaşların bir bölümü “seve seve ölüme” giderken, bir bölümü “malı götürme” sevdasına düşmüş, “hangi toprakta yaşadığını bile umursamadan” kendilerine doları “efendi” edinmişler ise...

Sevgili dostlar, bu satırları daha uzatabilirim ama uzatmayacağım ve böyle bir tablo içinde son 20 yıldır “sözün bittiği yerdeyiz” diye açıklama yapan siyasetçiler gerçeğini de ekleyerek size soracağım; Türkiye, terörle mücadele edebilir mi?

Sonuç: Türk halkı şu gerçeği çok iyi anlamalı; Şırnak’ta meydana gelen saldırı, 1997 sonrası her alanda uğradığımız ve “ekonomik bağımlılık” katsayımız yükseldikçe dozu daha da artacak “büyük dalganın” bir parçası... “Avrupa ne der, Amerika ne düşünür, piyasa nasıl tepki verir” diyerek “devlet” olunamaz ve biz artık “olmama” çizgisine çok yakınız...

Bir Türk vatandaşı olarak; hepimizi içine alan bir varoluş mücadelesine “siyasi, ekonomik anlamda” hazır olmadığımız sürece, içine girdiğimiz bu süreci tersine döndürmemizin asla mümkün olmadığını düşünüyorum... Ve en küçük bir ekonomik analiz yeteneğim olduğuma inanıyorsanız size şunu söyleyerek bitirmek istiyorum: Bugün “ekonomik model” diye uyguladığımız yapı “tuzağın” kendisi ve Türk ekonomisinin her gün bir bölümü “şehit” düşüyor...

Not: Yukarıda yazdıklarımı sadece varolan siyasi otoriteye eleştiri şeklinde algılamayın lütfen. Bu yapı 1980 sonrası ortaya çıktı ve 1997’de ABD’de açıklanan “Yeni bir yüzyıl için strateji belgesinde” bu bölgede neler olacağı tarif edildi. 2000 krizi ve sonrası oluşan siyasi yapı da bu açıdan analiz edilmeli.

Yiğit Bulut ( Vatan Gazetesi 10,10,2007) (http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=141155&Categoryid=4&wid=150)

Seckjin Khan
10-16-2007, 10:44 AM
Türkiye, İsrail veya İran gibi “terörle” mücadelenin gereği olarak, bağımsız bir devlet gibi, sınır ötesi operasyon yapabilir mi?

Evet Kesinlikle yapabilir.Birleşmiş Milletler Kararıyla bir ülkenin güvenliğini bozacak bir terör olayının kaynağının bir ülkede tespiti ve kanıtlarıyla Özgür Bağımsız bir Ülke olarak bu ülke topraklarına her türlü Operasyona sıcak bakılır. "İzin Asla Alınmaz"

Bir ülkede...

* Siyasetçi, “finansal entelektüel” zümre eksikliğinden faydalanarak; “sıcak paranın yarattığı” kısa süreli “cenneti” siyasi rantını maksimize etmek için kullanıyorsa

* Üretim refleksleri kaybolmuş, sıcak paranın bastığı kur ile “üreten dinamikler” ithalatçı olma yoluna girmiş ise

* Sıcak para, ülkenin “ekonomik reflekslerini” çürütürken “kısa vadeli sonuç ortaya çıkmıyor” diye “ana dinamikler” analiz edilemiyorsa

Boşuna tüm devlet kurumlarını Özelleştirmeyin diye basbas bağırmadık! Bu sıcak para ve ekonomik pembe tablo dan nemalanan bir hükümetin dönemini yaşıyoruz...

Sevgili dostlar, bu satırları daha uzatabilirim ama uzatmayacağım ve böyle bir tablo içinde son 20 yıldır “sözün bittiği yerdeyiz” diye açıklama yapan siyasetçiler gerçeğini de ekleyerek size soracağım; Türkiye, terörle mücadele edebilir mi?

Eğer kararlı ve dimdik bir politika uygularsak "bundan kastım birleşik devletlerle ilişkileri kesmek ab ye üyeliği devam ettirmemek değil" kesinlikle ama kesinlikle Terörle mücadelemizi Siyasi,Sosyal ve Askeri alanda yapabiliriz...

binbirincigece
10-16-2007, 03:51 PM
Türkiye, İsrail veya İran gibi “terörle” mücadelenin gereği olarak, bağımsız bir devlet gibi, sınır ötesi operasyon yapabilir mi?Elbette; hatta...

* “Düşük kurun” nedenleri ile sonuçlarını ayırt edebilecek “finansal entelektüel” birikim yoksa

* “Ekonomi IMF’ye”, “dış siyaset Avrupa Birliği ve Amerika’ya endekslenmiş” ise

* IMF ile o milletin menfaatlerini korumak adına pazarlık etmesi gereken bakan bile aynı zamanda İngiltere vatandaşı ise

* Dış politikada alınması gereken kararlar, güvenlikte atılması gereken adımlar, devletin en yetkili makamlarında aman “piyasa bozulmasın” diye gecikiyorsa

* Vatandaşların yabancı bankalara borcu 50 miyar doları geçmiş ise

* İç ve dış borç son 5 yılda dolar bazında “defalarca katlanmış” ise

* Yılda ödenen faiz, bütçe içinde “eğitim ve sağlık” harcamalarının 10 katı ise

* “Avrupa Birliği ne der” kaygısı ile Hava Kuvvetleri terörist unsurlara karşı kullanılamıyorsa

* Deniz Kuvvetleri’ne ait muhrip “müttefik bir ülke tarafından” vurulmuş, içinde onlarca seçme subayını taşıyan uçağı ne hikmetse ilk uçuşunda düşmüş, askerlerinin başına çuval geçirilmiş ise

* 15 askerinin öldüğü gün en yetkili ağızdan “Sayın Başkan ile 1 ay sonra görüşeceğim, gerekeni yapacağız” açıklaması yapılmış ise

* Askerlerinin öldüğü dakikalarda “el konduğu için devlet kontrolünde olan” televizyon kanalında “dansöz oynatılıyor” ve yayını kesme ihtiyacı dahi hissedilmiyorsa

* Vatandaşların bir bölümü “seve seve ölüme” giderken, bir bölümü “malı götürme” sevdasına düşmüş, “hangi toprakta yaşadığını bile umursamadan” kendilerine doları “efendi” edinmişler ise...bile...

Gerekcelerini genis bir zamanda anlatirim.

ulugbekTR
10-18-2007, 01:02 AM
borsa onlarınsa bizimde yastik altlarimiz var
nasilsa hokumet mufalefet bizden, bir krezi yaratiriz, yabancai elindeki hissyei oldu pahasina devr eder kacar, bizde ucuza toplariz.
Aynen gecende %12 yi geri aldigimiz gibi

BOZ-OK
10-18-2007, 02:21 AM
Evet Kesinlikle yapabilir.Birleşmiş Milletler Kararıyla bir ülkenin güvenliğini bozacak bir terör olayının kaynağının bir ülkede tespiti ve kanıtlarıyla Özgür Bağımsız bir Ülke olarak bu ülke topraklarına her türlü Operasyona sıcak bakılır. "İzin Asla Alınmaz"

Hatta, izin asla alinmadigi gibi, dogrudan dogruya kulak tozuna gecirilir... :cool:

Not: Turkiye terorle mucadele edebilir, yani bilenler oole soyluyo... Edebilirmisiz, ben onlarin yalancisiyim... :cool:

nurhak
10-18-2007, 02:58 AM
yüzbinlerce acemi genci oraya yığarak mücadele edemezsiniz,profesyonel kadrolar oluşturarak bu hainlerle mücadele edebilirsiniz.

Demir Kağan
10-18-2007, 03:11 AM
Iste mevzu da bu abi. Bir de su var, teroristler Irak'i cok iyi biliyorlar ve askerimizin (rutbelilerden bahsetmiyorum) bilgisi hakkinda suphelerim var.

Karayılan
10-18-2007, 06:57 AM
Bi de Kuzey Irak'a girip orda savasacak pkkli bulamamak da var... Adamların cogu simdiden silahlari saklayip halkın arasına karismistir bile. Ee TSK nasıl bulacak bu adamları?

Yapilabilecek en iyi sey, oraya girip bir daha cikmamak olur. Bir guvenli bolge olusturulur, o bolgeyi TSK denetler. pkk yeniden silaha sarilmaya karar verip, kamplara geldiginde o bolgeden tepelerine zopayi indiririz ;)

Tabriz_Han
10-18-2007, 11:47 AM
Hic kimse haberdar olmadan, bir gun kalkip Tv'ye acip, Turk Ordusu K/Irak'a saldirmis, Pkk yuvalari cokerti, Barzaniyi kursuna dizdi, Pesmergeyi dagitti, tum Pkk destekcileri ve onlara para verenleri dunyadan sildi ve geri donup Turkiye'ye geldiler.

Once vur sonra konus, eger girmeden herseyi anlatsalar anlami yok, Pkk'cilar hazir olacak, hazir olmadan vurulmalilar.

Seckjin Khan
10-18-2007, 11:55 AM
yüzbinlerce acemi genci oraya yığarak mücadele edemezsiniz,profesyonel kadrolar oluşturarak bu hainlerle mücadele edebilirsiniz.

pkk ile aktif olarak operasyon yürütenler bu işin eğitimini almış Komandolardır.Ancak pkk saldırılarını bu eğitimli komandolar üzerinde değil karakollarda nöbet tutan erler üstünde gerçekleştiriyor ve sizlerde pkk ya operasyonlarda bulunanlar er zannediyorsunuz...

Iste mevzu da bu abi. Bir de su var, teroristler Irak'i cok iyi biliyorlar ve askerimizin (rutbelilerden bahsetmiyorum) bilgisi hakkinda suphelerim var.

Teröristler Irak'ı biliyor,merak etme TSK de Irak'ı çok iyi biliyor emin olabilirsin.Oraya defalarca operasyon yapanlar ve başarılı olanlar sence bilgisizce yapsalardı başarı sağlanırmıydı?

Ayrıca TSK çok uzun yıllardır K.Irak'ta filli olarak istihbarat görevi yürütüyor ve bilgi anlamında oldukça tecrübeli...

Geçenlerde Kanal D de Habur sınırından canlı yayın yaptılar.Adam Türk Askeri sivil araçlarla Irak'a girip çıktığını ilk kez görmüş gibi söylüyordü :lol: ne biçim habercilik anlayışı.Türk Askerinin orada olduğundan bile haberleri yok belli ki...

Seckjin Khan
10-18-2007, 04:53 PM
Hic kimse haberdar olmadan, bir gun kalkip Tv'ye acip, Turk Ordusu K/Irak'a saldirmis, Pkk yuvalari cokerti, Barzaniyi kursuna dizdi, Pesmergeyi dagitti, tum Pkk destekcileri ve onlara para verenleri dunyadan sildi ve geri donup Turkiye'ye geldiler.

Once vur sonra konus, eger girmeden herseyi anlatsalar anlami yok, Pkk'cilar hazir olacak, hazir olmadan vurulmalilar.

Bu saydıklarının hiçbiri olmayacak.Türkiye Sınır Ötesi Operasyon yapacak ama sadece pkk kamplarını vuracak.Bahsettiğin daha önce TSK Binbaşılarının bizzat elinden maaş alan kişi ve onun asker dediği peşmergeler ortada olmayacak ve asla bizimle çatışmayacaktır.

nurhak
10-18-2007, 11:48 PM
[quote=Seckjin Khan;829481]pkk ile aktif olarak operasyon yürütenler bu işin eğitimini almış Komandolardır.Ancak pkk saldırılarını bu eğitimli komandolar üzerinde değil karakollarda nöbet tutan erler üstünde gerçekleştiriyor ve sizlerde pkk ya operasyonlarda bulunanlar er zannediyorsunuz...

Sevgili Seckjin Khan,3 aylık temel eğitimden geçen ve eğitimi devam eden 8-10 aylık erlerle arazide terör mücadelesi veriyorsun,hangi bu işin eğitimini almış komandolardan bahsediyorsun bilmiyorum ama bu işin eğitimini alan kadronun büyük bir kısmı yani bölge ve pkk konusunda uzmanlaşmış personelin büyük bir kısmı şu an ya emekli,yada başka birliklerde görev yapıyorlar.Bize açıklanan pkk lı sayısı 5-6 bin civarında profesyonel kadroların olduğu bir bölgede bu sayıda militanın yerleşmesi yaşaması,eylem yapması sizce mümkünmü???Tamam bölge şartları başka ama bizimde buna hem siyasi,hem askeri bir çözümü bunca senedir bulamamız garip değilmi.Onlarca gencecik vatan evladının gruplar halinde ve kahpece şehit edilmesinde bazı ihmaller,duyarsızlıklar ve stratejik hatalar yokmu.Örneğin son günlerde iyice ayyuka cıkan mayın meselesi yıllardır yokmuydu,bugünmü ortaya çıktı,iyide cep telefonu sinyallerini karıştıran bir cihaz var portatif olanı (yani sırtta taşınabilen)50-70 bin dolar civarındaymış her lükse para bulabilen devlet bu durumlarda niye aciz kalır anlamakta zorluk çekiyorum.

Mutlaka mücadelenin zorlukları vardır oturduğumuz yerden ahkam kesmek bize kolay geliyor belki,ama 3-5 çapulcununda o gencecik fidanları kahpece şehit etmesine gönlüm razı olmuyor serzenişim ondan lütfen yanlış anlamayın.Saygılarımla

Seckjin Khan
10-19-2007, 03:30 AM
[QUOTE]

Sevgili Seckjin Khan,3 aylık temel eğitimden geçen ve eğitimi devam eden 8-10 aylık erlerle arazide terör mücadelesi veriyorsun,hangi bu işin eğitimini almış komandolardan bahsediyorsun bilmiyorum ama bu işin eğitimini alan kadronun büyük bir kısmı yani bölge ve pkk konusunda uzmanlaşmış personelin büyük bir kısmı şu an ya emekli,yada başka birliklerde görev yapıyorlar.Bize açıklanan pkk lı sayısı 5-6 bin civarında profesyonel kadroların olduğu bir bölgede bu sayıda militanın yerleşmesi yaşaması,eylem yapması sizce mümkünmü???Tamam bölge şartları başka ama bizimde buna hem siyasi,hem askeri bir çözümü bunca senedir bulamamız garip değilmi.Onlarca gencecik vatan evladının gruplar halinde ve kahpece şehit edilmesinde bazı ihmaller,duyarsızlıklar ve stratejik hatalar yokmu.Örneğin son günlerde iyice ayyuka cıkan mayın meselesi yıllardır yokmuydu,bugünmü ortaya çıktı,iyide cep telefonu sinyallerini karıştıran bir cihaz var portatif olanı (yani sırtta taşınabilen)50-70 bin dolar civarındaymış her lükse para bulabilen devlet bu durumlarda niye aciz kalır anlamakta zorluk çekiyorum.

Mutlaka mücadelenin zorlukları vardır oturduğumuz yerden ahkam kesmek bize kolay geliyor belki,ama 3-5 çapulcununda o gencecik fidanları kahpece şehit etmesine gönlüm razı olmuyor serzenişim ondan lütfen yanlış anlamayın.Saygılarımla

Şunun altını bir kez daha çizmekte fayda görüyorum.Doğu'da vatani görevini yapan erler var tabii ki ama benim anlatmak istediğim şey pkk ile aktif mücadelede olan rütbesi her ne olursa olsun yaşamayı savaşmayı ve hayatta kalmayı iyice öğrenen komandolardır.

doğuda terör var,ve bu alan her an terör saldırısına gebe ancak doğuya her hizmet için profesyonel asker yerleştirilemez.Demek istediğinizi çok iyi anlıyorum.Er olarak görev yapan,3 aylık acemi eğitimden sonra doğu ya gönderilmesinin hata olduğunu vurguluyorsunuz EVET hata ancak nöbet tutmak içinde profesyonel asker tahsis edilebilir mi?TSK zaten kısa zaman için sizler bizler gibi düşünüp Profesyonel askerliğin temelini atmış ve 3-5 yıla kadar bu birlikleriyle çarpışır hale gelecektir.

Bazı ihmallerden yada stratejik hatalara vurgu yapmışsınız,ancak karşımızda ki düşman malesef bir noktada sabit olarak beklemiyor.Aynı bizim askerimiz gibi onlarında dönem dönem ırak'a gidip dönüyorlar ve yerleşik bi düzenleri yok.Gerilla taktiği ile sadece vurup kaçıyorlar.yanii biz onlarla doğru dürüst savaşamıyoruz.Sadece eylemden dönenleri takip edip imha edebiliyoruz o kadar.

hepinizin tanıdığı Osman pamukoğlu paşa nın taktiği çok güzel ve yararlı olduğunu düşünüyorum.Askerleriyle hiç durmadan o bölgede yürüyerek aktif olarak dolaşan terörist gruplarla karşılaşıp daha eylemlerini bile yapmalarını beklemeden tepelerine biniyordu.teröristlerin hayatta gelmez dediği kış mevsiminde "Aralık-Ocak-Şubat" aktif operasyon yapmış ve çok büyük zahiyatlar verdirmiştir.

tabii şuan ki yaptığımız şeyin terörle mücadeleden çok sadece vatan savunması olduğunun da altını çizmekte mahsur görmüyorum...

saygılarımla

ulugbekTR
10-20-2007, 11:55 AM
abi pkk dedigin nedirki ya. gozunuzde cok buyultununuz. 50.000 sempatizani 5000 de capulcusu var.
turkiyede 600.000 asker var

Seckjin Khan
10-21-2007, 02:29 AM
abi pkk dedigin nedirki ya. gozunuzde cok buyultununuz. 50.000 sempatizani 5000 de capulcusu var.
turkiyede 600.000 asker var

pkk dediğin birşey değil ama bu insanlarla savaşmıyoruz ki.onlar vuruyır gidiyor bak yine bi saldırı olmuş askerlerimizi yine şehit etmişler dur ihtarına uymayarak...

bu teröristler 5000+6000 i birleşip çıksa karşımıza herşey 2-3 saat içinde biter ama hepsi bambaşka yerlerşe diyarlarda :evil:

Demir Kağan
10-21-2007, 04:30 AM
Evet, bugun verdigimiz 17 sehitle gorduk ki Turkiye terorle mucadelede basarisiz.

NativeAmerican
10-21-2007, 04:32 AM
bagira bagira sinirotesi diye oten medya, her turlu uygulanacak stratejinin haritasini millete gosteren medya, bunu sizdiran gerizekalilar, zirve ustune zirve yapan ama bir bok yapamayan hukumet,meclise girmis teroristler varken:

NAH mucadele edersin.

ulan, kactane zirve yapilacak daha?!! bugun yine zirve yapiyorlarsmis. sicayim bunlarin zirvesine. milleti uyutmaya mi calisiyor bunlar ben anlam veremiyorum

Seckjin Khan
10-21-2007, 04:54 AM
Başbakan her zamanki gibi çıkıp Milletimizin başı sağolsun dedi... :evil:
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Millet'in gözünün içine baka baka yalan söyledi;pkk nın köşeye sıkıştığını ve can havliyle bunları yaptığını söyledi :evil:

Televizyonlarımız zaten bi alem akşama yine ibo show uçan kuş buzda dans süper lig maçları şampiyonlar ligi hakkında yorumlar vs... devam eder.

Devam edecek olan bir şey daha var ki o da terör,bunu bitirmek isteyen hiçkimse yok "şehit veren asker ve şehit olan halk dışında" :evil:

Hanedan
10-21-2007, 06:31 AM
Soylarına soplarına lanet olsun...

ulugbekTR
10-21-2007, 06:32 AM
Başbakan her zamanki gibi çıkıp Milletimizin başı sağolsun dedi... :evil:
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Millet'in gözünün içine baka baka yalan söyledi;pkk nın köşeye sıkıştığını ve can havliyle bunları yaptığını söyledi :evil:

Televizyonlarımız zaten bi alem akşama yine ibo show uçan kuş buzda dans süper lig maçları şampiyonlar ligi hakkında yorumlar vs... devam eder.

Devam edecek olan bir şey daha var ki o da terör,bunu bitirmek isteyen hiçkimse yok "şehit veren asker ve şehit olan halk dışında" :evil:

pekala sen ne yaptın konu silmekten başka

ulugbekTR
10-21-2007, 06:39 AM
Benim söyemlerimle seninkiler aynı, okun ucu aynı hedef. ne yani senin ok altin benim ki gümüş mü

Demir Kağan
10-21-2007, 06:52 AM
Senin konunu ben sildim. Diline sahip cikmayan, milletine de sahip cikmaz. Duzgun Turkce kullan forumda. Imla ve yazim kurallarina dikkat et, noktalama isaretlerine, dilbilgisi kurallarina dikkat et.

ulugbekTR
10-21-2007, 10:26 AM
Senin konunu ben sildim. Diline sahip cikmayan, milletine de sahip cikmaz. Duzgun Turkce kullan forumda. Imla ve yazim kurallarina dikkat et, noktalama isaretlerine, dilbilgisi kurallarina dikkat et.

BU FORUMA ALIŞMAK KOLAYMI, BAZI HARFLERİ GÖSTERMİYOR BAZILARININ YERİNE GARİP ŞEKİLLER HARFLER KOYUYOR. HANGİLERİNİ NASIL, YERİNE NE KULLANACAĞIMI zamanla öğreneceğim.
ÇOK SAÇMA. ŞUNA BAHANE BULAMADIM DESENE.
..
..
..
Forumlarda 1000-5000 mesaj yazarak vatana millete sahip çıktığını mı sanıyorsun
VATAN BAK BÖYLE SAHPLENİR
http://www.tsk.mil.tr/1_TSK_HAKKINDA/1_8_Video_Goruntuleri/video5.htm

Seckjin Khan
10-21-2007, 01:08 PM
Piyade Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, erler Lokman Eker, Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç ve Mehmet Gücük

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/sonerozubek.jpg

Astsubay Çavuş SONER ÖZÜBEK

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/mustafauysal.jpg

Uzman Çavuş Mustafa UYSAL

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/selcukguldal.jpg

Çavuş Selçuk GÜRDAL

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/lokman.jpg

Er Lokman EKER

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/yavuzozturk.jpg

Er Yavuz ÖZTÜRK

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/abdurrahmandogan.jpg

Er Abdurrahman DOĞAN

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/resim/vedatkutluca.jpg

Er Vedat KUTLUCA

Seckjin Khan
10-21-2007, 01:15 PM
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C01.jpg

Astsubay Ahmet Sarıoğlu

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C02.jpg

Çavuş Bayram Güzel

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C03.jpg

Çavuş Mehmet Uyar

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C04.jpg

Çavuş Turgay Salgar

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C05.jpg

Çavuş Seyfi Altuntaş

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C06.jpg

Onbaşı Mehmet Yıldırım

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C07.jpg

Onbaşı Mehmet Uçarı

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C08.jpg

Onbaşı Kasım Aksoy

Seckjin Khan
10-21-2007, 01:15 PM
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C09.jpg

Onbaşı Şükrü Karataş

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C10.jpg

Onbaşı Emrah Eryılmaz

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C11.jpg

Onbaşı Fetullah Selçuk

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C12.jpg

Er Mehmet Coşkun

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CT%C3%BCrkiye%20%C5%9 E%C4%B1rnak%20%C5%9Fehitlerine%20a%C4%9Fl%C4%B1yor %5C13.jpg

Er Sıddık Küçükgöz

Demir Kağan
10-21-2007, 02:22 PM
Istanbul'un dort bir yaninda protestolar var. Ben de Esenler'deki protestolara katildim, yaklasik 250 kisilik bir gruptuk.

Asagidaki haber, haber7'den alintidir.

"İstanbul'da en geniş katılımlı protestolar Taksim Meydanı'nda oldu. Gece boyunca boşalmayan meydanda terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Taksim'den kalabalık bir grup Harbiye Orduevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Burda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak askere destek verdiler.

Protestoların en serti ise Bahçelievler'de yaşandı. Şirinevler'de bulunan DTP binası 300 kişilik bir grup tarafından taşlandı.

Beylikdüzü'nde 3 bin kişi yürüyüş yaptı.

Şirinevler E-5 Karayolunu trafiğe kapatan öfkeli vatandaşlar, Bakırköy'e doğru yürüyüşe geçti. Yollarda bulunan araç içindeki vatandaşlar da gösteriye kornnalarını çalarak destek oldu."

ulugbekTR
10-22-2007, 04:35 AM
Istanbul'un dort bir yaninda protestolar var. Ben de Esenler'deki protestolara katildim, yaklasik 250 kisilik bir gruptuk.

Asagidaki haber, haber7'den alintidir.

"İstanbul'da en geniş katılımlı protestolar Taksim Meydanı'nda oldu. Gece boyunca boşalmayan meydanda terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Taksim'den kalabalık bir grup Harbiye Orduevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Burda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak askere destek verdiler.

Protestoların en serti ise Bahçelievler'de yaşandı. Şirinevler'de bulunan DTP binası 300 kişilik bir grup tarafından taşlandı.

Beylikdüzü'nde 3 bin kişi yürüyüş yaptı.

Şirinevler E-5 Karayolunu trafiğe kapatan öfkeli vatandaşlar, Bakırköy'e doğru yürüyüşe geçti. Yollarda bulunan araç içindeki vatandaşlar da gösteriye kornnalarını çalarak destek oldu."
Turkistanda esenler diye semt mi var

Demir Kağan
10-22-2007, 04:46 AM
Birader zeka ozurlu musun sen? Ben Istanbul'da yasiyorum.

asya1917
10-22-2007, 04:54 AM
Barzani’nin Türkiye’deki şirketleri

‘Kısa adı AIE olan American Institution Enterprise’ın ünlü danışmanlarından Michael Rubin, Daily Star gazetesindeki bir yazısında; Barzani’nin şahsi servetinin iki milyar dolara ulaştığını.’

‘Bir zamanlar İstanbul çocuklarının “hayal dünyası” olarak işletilen İstanbul’daki Tatilya’yı Barzani aşiretinden Malaşin Barzani 1.1 milyon dolara satın aldı. Türkiye’nin ilk “Mini Disneyland’i” Barzani ailesinin oldu. Tatilya ilk kez Bayındır Holding tarafından kurulmuştu...’

‘Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan bilgilere göre, Kuzey Irak’taki ithal içki ve sigara pazarının Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve ailesine ait şirketlerin elinde. Barzaniler Mersin Limanı’ndaki şirketlerinden Habur’a mal taşıyor. Barzani’nin en büyük gelir kalemlerinden biri de Türkiye’den geçen kamyonlardan aldığı harçlar ve vergiler. TIR başına 400 dolar olduğunu söylüyorlar....’

‘Barzani’nin hakim olduğu Kuzey Irak’a açılan Habur Kapısı yerine, Türkmen Bölgesi’nden geçen yeni bir gümrük kapısının açılması halinde, Barzani yönetiminin geçiş yapan TIR ve kamyonlardan elde ettiği yıllık yaklaşık 300 milyon dolarlık gelirden mahrum kalacağı, bu gelirlerin Türkmenler tarafından elde edileceği bildiriliyor...’

‘Barzani’nin Mersin Serbest Bölgesi’nde ise, şirketleri var. Van’da, Diyarbakır’da GAP Bölgesi’nde yatırımları var. Barzani’nin bir de taşımacılık şirketi var! Dış ticaret şirketleri var! Barzani ve ailesinin Türkiye’de yaklaşık 180 şirketi olduğu belirtiliyor...’

’Kendisini “gerçek bir Kürt prenses” olarak isimlendiren Diyarbakırlı Ferda Cemiloğlu’nun kız kardeşi Mesud Barzani’nin kardeşi ile evli. Tigris İnşaat isimli bir firma kuran Barzani’nin akrabası Ferda Cemiloğlu; Kuzey Irak’ta ve Türkiye’de önemli yatırımlara sahip...’

‘Antalya Ticaret Mahkemesi’nde görülen 10 milyon dolarlık dolandırıcılık davasına katılan alacaklı firmanın avukatı Mehmet Ali Öztürk, IKDP Lideri Mesut Barzani’yi suçladı. Öztürk, Kuzey Irak’ta 5 yıldızlı otel yapmak için avukatlığını yaptığı firmadan mal alanların aslında Barzani’nin adamları olduğunu ileri sürdü. Barzani’nin adamlarına Türkiye’de kurdurduğu iddia edilen Penta Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait çeklerin karşılıksız çıktığını söyleyen Avukat Öztürk, ‘Türk esnafı ve taciri 10 milyon dolar civarında dolandırılmış’ dedi. ...’

‘ Barzani’nin şirketleri, Türkiye sayesinde ihya edilen diğer kardeşleri ve yeğenlerinkinin yanında solda sıfır kalır. Örneğin, Neçirvan Barzani’nin şirketleri Irak’taki içki sigara, çay, şeker ve pirinç ihtiyacının neredeyse tümünü tek başına karşılıyor. Sigaralar Kıbrıs Rum kesimi ya da Mersin’deki serbest bölgeden alınıyor. Türkiye’nin kasasına bir kuruş bile girmeden özel koruma eşliğinde doğrudan Irak’a gidiyor. TIR’lar

8-10 gün beklemenin yapıldığı Habur’da AKP’den özel izinlerle bir gün bile bekleme yapmıyor. Türkiye para kazanmadığı gibi bu mallar dağlardan Türkiye’ye kaçakçılar aracılığı ile sokularak duble kâr sağlanıyor. Bugün Güneydoğu’daki illerimizde satılan çay ve sigaraların tamamı Irak’tan kaçak olarak gelmektedir. Türkiye’nin en önde gelen markalarının genel dağıtıcılığı da Barzani ailesinin elinde....’

’Türk Hava Yolları’nın Irak Genel Satış Acenteliği’ni Barzani’nin yeğenine vereceği iddiasını www.airporthaber.com’da okumuştum. THY ile Barzani ailesi görüşmesinin Ankara’dan yani siyasilerce de yakından takip edildiği öne sürülüyordu. Biliyorsunuz, THY kendi ofislerinin bulunmadığı yerlerde Genel Satış Acenteliği veriyor ve bu acenteler THY adına çalışıyor. THY Basın Müşaviri Ali Genç, ‘Türk Hava Yolları’nın Irak Temsilciliği’ni almak için birçok firmadan teklif gelmiştir. Ancak bu firmalardan herhangi biri ile görüşme yapılmamıştır’ dedi. Peki THY ile flört eden ‘Barzani’nin yeğeni’ denilen kişi kim? Serdar Barzani...’
(alıntı)

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1193046618609&date=22Ekim2007

http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=6201

Birkaç habere daha gözatarsak daha mide bulandırıcı durum çıkıyor ortaya özete gerek var mı bunlar herşeyi özetlemiyormu?..biryandan besle biryandan savaşacağız yok edeceğiz de..??bu nedir yaa olan TÜRK halkının çocuklarına olsun..kendi evlatları askerden kaçsın benim gariban halkıma ''vatan sağolsun "densin SAĞOLACAK VATAN MI KALDI SATTINIZ YAA PARÇA PARÇA ..Barzaninin şirketleri faaliyette hala bu ülkede..gerçekler halktan saklansın,utanmadan PKK nın çırpınışı densin ... bu nasıl bir oyun ?? nereye kadar uyutulacağız??..Sen ülke topraklarında besle K.Irakta bitireceğiz de bunun anlamı nedir yaa K.Irağa kaç evlat verecez ?? bitmeyecek bu kirli oyun için..Terör orda bitmez bunu herkes biliyor ..ama neden bu halkı K.Irağa yönlendirip çözüm ordaymış gibi gösteriliyor..neden bu ülkede bir kaus körükleniyor ve birileride içden bunu destekliyor..

ulugbekTR
10-22-2007, 05:30 AM
Birader zeka ozurlu musun sen? Ben Istanbul'da yasiyorum.
Mod olman sana bu şekilde davranma hakkını vermez.Biraz dikkatli konus.Saygı sevgi çerçevesinde.Agresif olma bende olurum

avatarında turkiye yerine türkistan bayrağı var. olmaz mı yani belki türkistandasın.

Demir Kağan
10-22-2007, 06:41 AM
Geldigim yerin adi Turkistan. Ona dikkat ediyorsun da konum (location) kisminda Dersaadet yani Istanbul yazildigina neden dikkat etmiyorsun? Hata aramaya calismayin.

binbirincigece
10-22-2007, 01:42 PM
Her ne kadar bu başlık terörle mücadelenin ekonomik olarak eleştirilmesi, tartışılması amacıyla açılmış olsa da ben dikkatinizi başka bir konuya; terörle mücadelede uğraşmak zorunda olduğumuz mevzuata çekmek istiyorum.

Bir kere verilen zayiatların büyük çoğunluğu ilk temasta verilmektedir. Bunun nedeni de ilk temasta mevcut mevzuat nedeniyle; dur ihtarı yapmadan; silah kullanmanın şartları yerine gelmeden ateş açmak yasak; ya da suç unsuru.

Keskin nişancı silahlarıyla-KANAS- diyebilirsiniz; terörist vuramazsınız. Vurduğunuz taktirde; doğrudan "o mesafeden dur ihtarı yapmak imkansız" denerek mesela suçlanırsınız.

Çatışmalardan sonra olay yerine gelen savcılar ve saz arkadaşları iki tarafta harcanan boş kovanları sayar. Eğer sizin taraf fazlaysa yine suçlusunuz...

Teröriste pusu kuramazsın...
Terörist ateş açmadan sen açamazsın...
TERÖRİSTLE mücadele, ya da daha geniş anlamıyla SAVAŞ konusunda mürekkep yalamış insanlar iyi bilirler ki; bir askeri harekatın başarısında en önemli etken BASKIN prensibinin uygulanmasıdır. Şimdi hal böyleyken; kimi; nasıl basacaksınız? Ya da teröristi imha etmek için kuzu kuzu basılmayı mı bekleyeceksiniz? Dünkü olaya dikkat edin; maalesef verilen 12 şehidimiz de ilk temas esnasında şehit olmuşlardır. Müteakiben yürütülen operasyonlarda 33 kalleş dünyadan temizlendiği halde yaralı haberi dahi ulaşmamıştır.

ulugbekTR
10-22-2007, 10:50 PM
Her ne kadar bu başlık terörle mücadelenin ekonomik olarak eleştirilmesi, tartışılması amacıyla açılmış olsa da ben dikkatinizi başka bir konuya; terörle mücadelede uğraşmak zorunda olduğumuz mevzuata çekmek istiyorum.

Bir kere verilen zayiatların büyük çoğunluğu ilk temasta verilmektedir. Bunun nedeni de ilk temasta mevcut mevzuat nedeniyle; dur ihtarı yapmadan; silah kullanmanın şartları yerine gelmeden ateş açmak yasak; ya da suç unsuru.

Keskin nişancı silahlarıyla-KANAS- diyebilirsiniz; terörist vuramazsınız. Vurduğunuz taktirde; doğrudan "o mesafeden dur ihtarı yapmak imkansız" denerek mesela suçlanırsınız.

Çatışmalardan sonra olay yerine gelen savcılar ve saz arkadaşları iki tarafta harcanan boş kovanları sayar. Eğer sizin taraf fazlaysa yine suçlusunuz...

TERÖRİSTLE mücadele, ya da daha geniş anlamıyla SAVAŞ konusunda mürekkep yalamış insanlar iyi bilirler ki; bir askeri harekatın başarısında en önemli etken BASKIN prensibinin uygulanmasıdır. Şimdi hal böyleyken; kimi; nasıl basacaksınız? Ya da teröristi imha etmek için kuzu kuzu basılmayı mı bekleyeceksiniz? Dünkü olaya dikkat edin; maalesef verilen 12 şehidimiz de ilk temas esnasında şehit olmuşlardır. Müteakiben yürütülen operasyonlarda 33 kalleş dünyadan temizlendiği halde yaralı haberi dahi ulaşmamıştır.
Demir ben hata aramıyorum. Olamaz mı yani herkes türki şehirleriyle ilçeleriyle asya'da aynı olam isimleri çok rahatlıkla bulabilir. Turgut semti, bozkır, talas, manas,taskent buna sadece birkaç ornek.İnsanlara hava atarak hor görerek bir yere varamazsın. Ön yargılar her zaman doğru çıkmaz. Birazda insanlara mevlana penceresinden bak. Japonlar bile o çerçeveden bakıyor.Senden agresifliğin için dostane bir özür bekliyorum, dostluk kurulabilmesi için karşıdakinin gönlünü almak birinci adımdır.
.............................
34 olmuş. birazda o adiler saysın. hergün artacak allah'in izniyle. Ybancı bir gazetenin haberinde; rte'nin, 200 pkk lının sıkıştırıldığı, kuşatıldığını söylediğini okumuştum. Bu ölü dürzü sayısı sürekli artacak inşallah. En iyi it, ölü ittir

Hanedan
10-23-2007, 04:58 AM

MEVZUBAHİS VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR.

Demir Kağan
10-23-2007, 05:40 AM
Terorle mucadeleden bir kuple:

Terör ile ilgili yayınlara durdurma

Hükümet , Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili haberlerin durdurulması için RTÜK'e başvurdu. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti.
23 Ekim 2007 14:18

Terör ile ilgili yayınlara durdurma

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla RTÜK'e gönderilen yazıda, ''Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen'' radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti.

Seckjin Khan
10-23-2007, 05:56 AM
T.C. Basbakani, lafla peynir gemisinin yürümedigini 70 milyon biliyor ! icraat lütfen icraat .....

Basiretsizler!

Koca Devleti korkak,güçsüz ve kararsız yaptınız ya bravo.

Halkım bunu nasıl seçti başımıza yarabbi! :evil:

BOZ-OK
10-23-2007, 07:15 AM
Basiretsizler!

Koca Devleti korkak,güçsüz ve kararsız yaptınız ya bravo.

Halkım bunu nasıl seçti başımıza yarabbi! :evil:

Nasil sececek, tabii ki 5 kilo nohut, 2 paket makarna icin secti... Bir gun gobegini kasimayi birakip kafasini kasimaya karar verdigi zaman, bir daha secmeyecek... :cool:

Alparslan
10-23-2007, 07:19 AM
Israil Savunma bakanini transfer etmeyi oneriyorum... 1 askeri icin ulke isgal eden 8 askeri icin neler yapar? Madem hala siyaset derdinde birileri yahudilerin izledigi yollari iyi takip etsinler, kopyacilik en iyi bildikleri is zaten.

Kaptan-i Derya
10-23-2007, 03:10 PM
dun Turkiyeye kedi bile vermeyiz diyen serefsiz'le bugun ayni masaya oturup "olayi" konusuyolar, bu kadar'mi densiz serefsiz onursuz oldular bunlar?

raltay bi iki propagandani kus burayada icimiz rahatlasin, hukumet'in sykystigi anlar bu ve bunun gibileri ortalikta göremezsiniz zaten.

Aybike
10-24-2007, 10:01 AM
kediyi kopegi vermeyi kabul etti serefsizler..

Seckjin Khan
10-24-2007, 10:07 AM

5-6 F-16 gördükten sonra Kıvırmaya başladılar ama yağma yok devammmm :twisted:

ulugbekTR
10-25-2007, 12:28 AM
sADECE 1 ÜST DÜZEY YÖNETİCİYİ VERCEKLERMİŞ

binbirincigece
10-25-2007, 10:59 AM
İşte BU (http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=605394) da Mahir Kaynak'ın olaylara bakışı...
???

Batiston
10-26-2007, 01:38 AM
http://img522.imageshack.us/img522/5381/image001jn8.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/9964/image002jv1.jpg

http://img519.imageshack.us/img519/3962/image003zi7.jpg

Birinci bölüm

Batiston
10-26-2007, 01:39 AM
http://img455.imageshack.us/img455/8548/image004bl6.jpg

http://img519.imageshack.us/img519/8729/image005jj2.jpg

http://img455.imageshack.us/img455/8350/image006ux3.jpg

İkinci bölüm

Batiston
10-26-2007, 01:40 AM
http://img522.imageshack.us/img522/6082/image007fp9.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/2870/image008dp1.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/3627/image009wr9.jpg

The End onların deyimi ile...

NativeAmerican
10-30-2007, 12:52 AM
Muhsin Yazicioglu demis haberde okudum, aslinda benim de hosuma gitti. Sinir cizgilerinde bir degisiklik olsa katkisi olmaz mi? yani oyle bir sinir cizilmis ki kardesim dagin tepesinden yamacindan geciyor. google earth den bile baktiginda ilginc. kayalarin uzerinde sinir cizgisi, dahin tepesinde, biraz otesinde ise ovada.. amerikan eyaletleri ve meksika arasindaki sinirlar bile ovalik duz arazi. bir cok ulkede benzeri. yazicioglu demis, bunu dengelemek icin toprak alis verisi yapariz irakla diye. pek fena fikir degil. simdi gurur yapip "aslinda butun kuzey irak bizim" demeyelim cunku uluslararasi kanunlarda bize kimse destek cikmayacak biliyorsunuz. yoksa hepimizin gonlu ordan gecer fakat gercekci olmaliyiz.

ulugbekTR
10-30-2007, 01:47 AM
aga uluslararası ne zAman bize hak verdiki ? 1974 de bir kaşık suda bogacaklardı. girdigimiz yerin yarısını bosalttık ta ne gecti elimize. tanıdılarmı hayır
Tanımadıkları gib adını okuduk diye sporda bile yasaklı ulke olduk
Salla onların duşuncesini

NativeAmerican
10-30-2007, 05:21 AM
o zaman kardesim, cikacaksin NATO'dan, birakacaksin AB olaylarini. Irana tam destek vereceksin, anlasacaksin Rusla, ortaligi sallayacaksin. Gireceksin Iraka Iranla beraber, dunyaya meydan okuyacaksin. Baktin tirsiyorlar, saldirgan konusuyorlar, yunani da uyaracaksin. ilk ihlalde guvenlik botlarini veya ucaklarini indireceksin! Alacaksin iraki ve petrolu iran rusya ile paylasacaksin, rusyanin RU'sunu duyan geri adim atacak!..

iste bu.

BOZ-OK
10-30-2007, 05:43 AM
o zaman kardesim, cikacaksin NATO'dan, birakacaksin AB olaylarini. Irana tam destek vereceksin, anlasacaksin Rusla, ortaligi sallayacaksin. Gireceksin Iraka Iranla beraber, dunyaya meydan okuyacaksin. Baktin tirsiyorlar, saldirgan konusuyorlar, yunani da uyaracaksin. ilk ihlalde guvenlik botlarini veya ucaklarini indireceksin! Alacaksin iraki ve petrolu iran rusya ile paylasacaksin, rusyanin RU'sunu duyan geri adim atacak!..

iste bu.

Ohommm... Itidal tavsiye ediyorum... Durup dururken 1 yillik shengen vizemi her yil 3-4 gunde kolayca yenileyebiliyorken, 3 aylik shengen vizesi icin 3 hafta ugrasmayayim... Benim...errr.. yani Turkiye'nin ciddi kayiplari olur... :cool:

ulugbekTR
10-30-2007, 10:41 AM

iste bu.
İRAN B,İZİM EN BÜÜYÜK DÜŞMANLARIMIZ
pkk nın temellerini bunlar atmadılar mı?
Geçen yıllarda tebrizde azari kardeşlerimize kan ağlttılar
azerbeycanın yarısından fazlasını iran işgal altına almadı mı?
Oradaki halkımıza türklük duygusundan vazgeçirmek için baskı yapmıyor mu?
Vatanımızı işgal eden, pkk yı başımıza saranlarla, kardeşlerimizi ezenlerle nasıl birlik olabiliriz?

NativeAmerican
10-30-2007, 11:01 AM
İRAN B,İZİM EN BÜÜYÜK DÜŞMANLARIMIZ niye? pejaka karsi savasiyor diye mi?

pkk nın temellerini bunlar atmadılar mı? yooo...

Geçen yıllarda tebrizde azari kardeşlerimize kan ağlttılar hayir... ne zaman nerde nasil?

azerbeycanın yarısından fazlasını iran işgal altına almadı mı?yooo...

Oradaki halkımıza türklük duygusundan vazgeçirmek için baskı yapmıyor mu? hayiiiiir..

Vatanımızı işgal eden, pkk yı başımıza saranlarla, kardeşlerimizi ezenlerle nasıl birlik olabiliriz?
devir degisti arkadas...

yavuz
10-30-2007, 11:05 AM
İRAN B,İZİM EN BÜÜYÜK DÜŞMANLARIMIZ

Hayir, Rusya...

pkk nın temellerini bunlar atmadılar mı?

Hayir...

Geçen yıllarda tebrizde azari kardeşlerimize kan ağlttılar

Olabilir bu...

azerbeycanın yarısından fazlasını iran işgal altına almadı mı?

"Isgal" sayilmaz o.

Oradaki halkımıza türklük duygusundan vazgeçirmek için baskı yapmıyor mu?

Yapiyor, biz de Kurtlere yapiyoruz.

Oluruz, oluruz... Ruslar uzak olsun yeterki... :evil:

BOZ-OK
10-30-2007, 12:15 PM
Oluruz, oluruz... Ruslar uzak olsun yeterki... :evil:

Itidal tavsiye ediyorum... Rusya ile yakinlasalim, iki ulke karsilikli vizeyi de kaldiralim... Canimiz isteyince atlayip Soci'ye gezmeye gidebilelim... Rus hatunlari...errr...Rus halkiyla iliskilerimizi gelistirelim, yakinlasalim... :cool:

deyrambel
10-30-2007, 12:28 PM
ben rusla evlendim ve cok mutluyum---ruslarin kizlari cok severler turkleri---ruslari bence kendimize cekmemiz lazim -rusya yenilmez bir guctur- buna inanin amerika ulke bile degildir--rusya kendini avrupali bile kabul etmez- tabi ruslarin milliyetcileri de vardir turkleri sevmezler--
ne diyim amerikanin avradi olacaginiza rusya ile normal iliski kurabliliriz--amerika nerde? rusya yakinimizda ulke----kitalar otesinde bulunan bir ulkeyle ne iliski kurabilirsin? akil var mantik var
biz bu topraklarda edebiyen yasamak istiyorsak yanimiza yakinimizda devletlerle iliski kurmamiz lazim
amerika ile ekonomik bir iliskimiz dahi yok silah almaktan baska

bence amerika ile muttefiklik ahmakliktir bu millete ihanettir

tam bagimsizlik ve muttefikimiz uzakta olmayan bir muttefiklik

BOZ-OK
10-30-2007, 12:40 PM
ben rusla evlendim ve cok mutluyum---

Alla alaaa, her Rusla evlenen ayni seyi soyluyor arkadas, bunda bir hikmet olmali...

ruslarin kizlari cok severler turkleri---

Biz de onlari cok severiz... :cool:

ruslari bence kendimize cekmemiz lazim -

Kesinlikle cekmemiz lazim, yakinlasmamiz lazim, yakin, iyice yakin... :cool:

rusya yenilmez bir guctur-

Performanslarinin cok iyi oldugu herkes tarafindan kabul edilen bir gercek... :cool:

buna inanin amerika ulke bile degildir--

Poh... Kim bakar Amerikaya, Rusya varken... Insanin en azindan zevksiz olmasi lazim...:cool:

rusya kendini avrupali bile kabul etmez-

Eee, kendileri icin en iyisinin kimler oldugunu onlar da biliyorlar tabii...:cool:

tabi ruslarin milliyetcileri de vardir turkleri sevmezler--

Bunlar zevksiz olan, veya kendisini sevecek Turk bulamayan Ruslar olsa gerek... :cool:

ne diyim amerikanin avradi olacaginiza rusya ile normal iliski kurabliliriz--

Hoyyttt !!! Ne demek Amerikanin avradi olmak... Biz ancak erkegi oluruz... :evil:

Ancak Ruslarla "normal" iliski kurabiliriz tabii... Istemezsek "anormal" iliski de kurabiliriz, nasil istersek... Keyfe keder...:cool:

amerika nerde?

Neb'lim ben... Belki icine kacmistir... :cool:

rusya yakinimizda ulke----kitalar otesinde bulunan bir ulkeyle ne iliski kurabilirsin?

Katiliyom, kitalararasi iliski kurmak zor, insani yorar...

akil var mantik var
biz bu topraklarda edebiyen yasamak istiyorsak yanimiza yakinimizda devletlerle iliski kurmamiz lazim

Aklin yolu bir... Katiliyom... Zaten ben ne diyom ki... Yakinimizdakilerle iliski kuralim...

amerika ile ekonomik bir iliskimiz dahi yok silah almaktan baska

bence amerika ile muttefiklik ahmakliktir bu millete ihanettir

tam bagimsizlik ve muttefikimiz uzakta olmayan bir muttefiklik

Cok siyasi bir yorum, cok yorucu... Ben yakinimizdakilerle "normal" iliskiler kurmamizi ve kafayi yormamamizi tavsiye ediyom... :cool:

Seckjin Khan
10-30-2007, 05:30 PM
Kısaca...

II Dünya Savaşından sonra ortaya çıkan Soğuk Savaş sırasında Türkiye ister istemez yönünü ve sırtını ABD ve Nato'ya bağladı.Doğru olanı bu muydu evet buydu!

ABD ile ilişkilerimiz bu dönemde inanılmaz gelişti özellikle Askeri bakımdan,Nato'nun en iyi ordularından biri olduk ve her yüksek rütbeli subayımız Nato şemsiyesi altında başarıyla görevlerde bulundu;eğitildi,eğitti ve en sonunda öyle bir düzeye geldik ki Kara - Hava Harp okullarımız bu birikimlerle mükemmel kaliteli bir eğitim yuvası halini aldı.

Soğuk Savaş sonrasında gelişen küresel dengeleri malesef Devletçe ve Hükümetlerce iyi okuyamadık hatta hiç önemsemedik.Bu gelişen durumların hepsi 15 sene önce den hazırlanmıştı.

Bu değişen dengelerde ABD Türkiye'nin yanına Azerbaycan,Ukrayna ve Gürcistan'ı alarak iyi hamlelerle Rusya'nın kapı komşularını kapatmasını bildi.Türkiye'yi de Birçok Azeri Petrolünün çıkışını verdirerek ödüllendirdi.

En önemli hamlelerinden biri de Afganistan ve Irak savaşıydı.Bu bölgelerde istediğini aldı sadece Irak'ta işin içinden çıkamadı onda da işi Şii ve Kürtlere bıraktı.

Bu dönemde Rusya iç karışıklık ve ekonomik savaşla uğraştığı için çok fazla hamlelerde bulunmadı ancak son 5-6 senedir Rusya'nın bu bölgede ciddi şekilde planları var bu planlarına Çin-K.Kore ve İran'ı da katarak bu işte ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

Türkiye bu dönemde neler yaptı biraz bakmakta fayda var;

ABD'nin Afganistan savaşında Lojistik ve askeri desteğiyle her zaman ki gibi yerini aldı ve tabii hükümetlere verilen hibelerden bahsetmiyorum.Sıra Irak savaşına geldiğinde ise Çok barışçıl Türk Milletimiz Bu savaşa taraf olmak istemedi ! ve bu günlerin temeli geçmeyen teskereyle aslında başladı.O dönemde Türkiye'yi Irak a çekmek istiyorlar diyenler aslında zaten Irak'ta işimizin bitmediğini anlamaları birkaç seneyi buldu ve hatta hala anlamayanlar bile var.

Türkiye o dönemde ABD ye sadece lojistik desteğin dışında Askeri anlamda da yardımcı olabilseydi kendi çıkarlarımıza da örtüştüğünü rahatlıkla anlayabilecekti ama olmadı.Bu dönemden sonra zaten ırak ta bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı İstihbarat Birimlerimizle CIA arasında soğuk rüzgarlar esti ve Çuval Geçirme olayı olarak bilinen olay meydana geldi.

Ve Bitmeyen Terör 2000 yılından sonra ilk kez hortladı bitmediğini tekrar tüm Türkiye'ye gösterdi.Bölge ülkelerinin hepsi Irak'a sınırötesi harekata karşı çıktığını biliyoruz."İran-Suriye" bölgeyle alakası olmayan "Avustralya,Çin" bile...

Türkiye ciddi bir rol ayrımında.

her iki blok Türkiye'yi ciddi şekilde sıkıştırıyor ve TARAF olması için baskı yapıyor.

Türkiye ya ABD-İsrail-Irak-Avrupa ile aynı kaderi paylaşacak yada Rusya-Çin-İran ile yeni bir birlikteliğe başlayacak.

Türkiye son 20 yıldır bu bölgede soyutlandı ve soyutlandığı içinde bu hallere düştü.II.Dünya savaşından sonra Japonya içine kapanmıştı ada ülkesi olması bakımından bu içine kapalılık onlara yaradı ve geliştiler ama Türkiye bu iğrenç coğrafya'da içine kapandığı her yıl başına büyük belalar açacağını unuttu.

Türkiye son iki Hükümettir yanii AKP hükümetlerince yeni bir strateji benimsedi ancak bu stratejinin ne kadar ahmakça olduğunu yeni yeni anlamaya başladı.Bu strateji tüm komşu ülkelerle Samimi ilişkiler güdüyordu.Rusya'ya inanılmaz yakın bağlar kurduk,İran ile yapılan doğal gaz anlaşması ve en önemlisi de Suriye ile sıkıfıkı ilişkiler.Türkiye'nin ABD bloğunda olduğunu hatırlayınca bu dostane ilişkilerin Blokça ne kadar sert bir şekilde eleştirildiğini anlayabilirsiniz.Bu Güçler tepkilerini asla açıkça vermez.Şuan yaşadıklarımız aslında gecikmiş bir tepkidir ve içinde bulunduğumuz ABD bloğu Türkiye'yi son kez uyardığını ve bloktan çıkılması halinde nasıl bir karmaşayla başbaşa kalacağını hatırlattığını düşünüyorum.

Büyük Güçler Türkiye'nin bu coğrafya'da tarafsız olmasını istemiyor ve bu oyunları oynuyor.

Sizlere diyebileceğim tek şey Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yoktur ama ne yapılmalı açıkçası bilmiyorum...

deyrambel
10-30-2007, 11:05 PM
--Ataturkcu olsaniz zaten kavrarsiniz- Ataturk rusya ile isbirligi yapmistir- ve hatta Turkiye deki demircelik fabrikalarinin cogunu ruslar yapmistir -yanlis bilmiyorsam tuprasi bile ruslar yapmistir--bu gun rusya dan milyonlarca turist gelmektedir ulkemize--

sizin amerika ne yapti bu ulkeye? Ordumuza silah satmaktan baska bir sey yapmadi--
Ataturk un yasamini izleyin gorursunuz komsulari ile iliskilerini
guluyorum sizlere

atlantik otesinden bir ulkeyle muttefik olup topraklarimizi koruyacagiz

Ataturk komsu ulkelerle ve rusya ile cok iyi iliskiler kurmus bolge de yeniden guc olmaya calismistir

NativeAmerican
10-31-2007, 12:04 AM
--Ataturkcu olsaniz zaten kavrarsiniz- Ataturk rusya ile isbirligi yapmistir- ve hatta Turkiye deki demircelik fabrikalarinin cogunu ruslar yapmistir -yanlis bilmiyorsam tuprasi bile ruslar yapmistir--bu gun rusya dan milyonlarca turist gelmektedir ulkemize--

sizin amerika ne yapti bu ulkeye? Ordumuza silah satmaktan baska bir sey yapmadi--
Ataturk un yasamini izleyin gorursunuz komsulari ile iliskilerini
guluyorum sizlere

atlantik otesinden bir ulkeyle muttefik olup topraklarimizi koruyacagiz

Ataturk komsu ulkelerle ve rusya ile cok iyi iliskiler kurmus bolge de yeniden guc olmaya calismistir hayatinda Rus gormemis insanlardan "rusya benden uzak dursun" gibi sozler normaldir. hayatinda rus politikasini suzmeye calismamis cehalete soz geciremezsin kardes onun icin bosuna cebellesme :) onlar 10 sene once PKK'ya elalti yardim eden sovyete bakar bibirbibir oter hepsi o.. Turkiye cecenlere kucak acti onlar da pkk ya o kadar basit...

ulugbekTR
10-31-2007, 11:15 PM
eniye? pejaka karsi savasiyor diye mi? PJK YA SENİN TATLI YUZUN İCİN SAVASMIYOR.

yooo...
TABİ TABİ. BİZ BU FORUMA UYE OLDUKTAN SONRA HER MESAJIMIZ KESIN BİLGİSİZLİKTİR. BİZ SİZ SAYGIDEGER COK MESAJLI BUYUK ABİLERİMİZİN YANINDA NE BILDIKKI. SİZİN MESAJ SAYINIZ COK. EN İYİSİNİ SİZ BİLİRSİNİZ

hayir... ne zaman nerde nasil?
SENİN GAZETEN O ZAMAN BİLMEM NE TENİSCİSİNİN TURKİYEDEKİ YAPTIĞI MACTA KICININ MEMEBASLANGICININ GORUNTUSU İLE UGRASIYORDU.22 MAYIS 2006 YAZ ARATTIR. TURKLERE BİR GAZETECINİN; BOCEK DEMESİNDEN, INSAN DISKISI YIYEREK YASAYAN TURKCE KONUSAN BOCEKLER DEMESIYLE; CIKAN OLAYLARDA IRAN POLISI GOSTERICILERIN UZERINE ATES ACTI. 52 OLU, 236 YARALI, BINLERCE TUTUKLU-ISKENCE EDİLDİ( SAYILAR MUHTELIFTIR. COK FARKLI SAYILAR VARDIR)
yooo...
senin iran dedigin yerin yarıdan fazlası guney azerbeycan dır. 8 milyon iranlıya karsın; 36 milyona yakın "ben turkum" diyen azeri yaşıyor. Eger cevrenizde iyi derece tarih bilen, veya babaları istaklal savaşı gormus dedeleriniz varsa sorun. osmanlı bankası,ziraat bankası, askere alınan silahlar elbiseler nerden gelmiş size iyi soylerler.
hayiiiiir..
senin ikidebir yoo diyen, hayir diyen, canina kurban. eger sen tarihi pek okuma firsati bulamamişsan tarih bilenlere sor. iranın turkleri persleştirme hareketi yeni degil: tam 800 yıllık. yeni duymuş gibi yoooo. hayir demeyin. kosedag savasından sonraki nizamulmulk ve arkadaslarını iyi inceleyin. Adamlar komsularını bile perslerştirmek icin 800 yıldır calisiyorlar. Ki başarılıda olmuşlar, selcuklu devletinde turkce konusan alimler surgun veya birer bahane ile hapis edilmisti. bu uzbek kardeşlerimiz iyi bilir ali şiir nevai nin bir şiirinde acıkça belirtiliyor.

devir degisti arkadas...
Bugun buna devir değişti diyen, yarın pkk ve kuzey ıraktaki kurdler hain emellerine ulaştıktan sonraki zamanda da devir degişti der. Youtube de veya baska yer rusca şarki soyleyen adınınbirazı turkceye benziyen asya karılarının kliplerine turancılık turklukhavası atmakla turk olunmaz. turk dedigin tarihine sahip cıkmalı. tarihini unutmamalı ( dedekorkut hikayelerinde en cok ustune basılan konudur bu.)
Elbette cıkarımız dengelerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Yani onumuzdeki para cantasını almayacak kadar meraklı kofteci de olmayalım elbette. Fakat DOST demeyelim. Dostlugun anlamı buyuktur. O zaman sen diger turk kardaşlarımıza bir aynı ceddin torunlarıyız dedigin zaman; hadi len ordan derler. Aynı şimdiki oldugu gibi. Sen onların asırlardır zulum cektiği devletten dost olarak bahsedersen; bir daha onlardan bir nane beklemene hakkın yoktur, ve aynı kosovalıların bize yaptıgı hata gibi, bizde azari soydaşlarımıza yapmış oluruz. Hani tavuk bile kendine hizmet edeni bilir. Senin urettigin malzemeyi italya almıyor, ispanya almıyor arkadas. İran alıyor(35 milyon turk var), gurcistan alıyor(acar turkleri-ahıska turkleri), ırak alıyor(turkmenler), rusya alıyor(ozerk turkler)..........................
Ordaki soydaşlarımız hep bizim urunumuzu alıyor. Daha cogumuz Raks markasını bilmezken; uzbek kardeşimizin birisi Raks r667(oda çinde uretiliyor ama-sırf turk markası diye aldım diyor) cep telefonu almış. İsteseydi biskek deklarasyonunda alınan karara gore kırgızlar ve ozbekler CIN ile yapılacak gumruklerde "0" vergi ile vergilendirilecekler. Yani isteseler bir phoenix m21 alabilirdi Raks r667 den on kat daha ustun, hemde aynı paraya

ulugbekTR
10-31-2007, 11:36 PM
:evil:
Ya benimle alay geciyorsun, Ya beni olcuyorsun, Ya şaka yapıyorsun, takılıyorsun, yada senin gercekten goruslerin boyle.
Sen nasıl azarilerle, Hem kendi hem turk sivil hakını olduren, intihar sevdalısı, katil bozmaları Kurdlerle bir tutarsın. Hangi mantık.
Sen nasıl iran-azari ile turkiyeye-kürd ilişkilerini aynı kefeye koyarsın
-----------
Biz kürdlere baskı uygulamadık. Yanı başımda kurdler 3 gece boyunca kurtce şarkilar soylediler, biz hic olay çıkarmadık, baskı uygulamadık.
Ulusa kanallarda bile kurtce diziler yayınlandı. Biz yasaklamadık.
Konyanın içinde, turkluk yurdu karaman'ın içinde bile binlerce kurd kurtce konuşuyor.
Biz onlara insan dışkısı yiyen böcekler demedik. Biz kardeşiz, Biz biriz, sen bizim kardeşimissin dedik.
Azeri vatndaşlarımız ile katil kurd cetecilerini aynı kefeye koyan zihniyeti kınıyorum:twisted::twisted:

ulugbekTR
10-31-2007, 11:40 PM
http://www.arshiv.gamoh.info/image/HugedemonstrationTABRIZ.JPG

İran'da Azerbaycan -Türk Milliyetçiliği ve Karikatür Krizi

Azerbaycan Türklerinin yaşadığı coğrafya, merkezi Tebriz olmak üzere 250.000 km2'lik yüzölçümüyle Aras nehrinin kuzeyindeki Azerbaycan Cumhuriyetinden güneyde İranr17;ın merkezine kadar uzanır. Azerbaycan Cumhuriyetinin 8 milyonluk nüfusuna karşın İran topraklarında 25-30 milyon Azerbaycan Türkünün yaşadığı fazla bilinmemektedir. İran-ABD gerginliği ve İran'daki etnik milliyetçiliğin yükselişte olduğu bir dönemde yaşanan karikatür krizinin ardından Azerbaycan Türkleri dünya ve Türkiye gündeminde yer almaya başlamıştır.

İran'da Mayıs ve Nisan aylarında yaşanan ayaklanma hem İran yönetimini hem de yorumcuları şaşırtmıştır. Çünkü olaylar batıya meydan okuyan Ahmedinejad'ın 'ulusal lider' olarak düşünüldüğü bir dönemde Azerbaycan Türklerinin de rejimle tamamen bütünleşmiş olduğu varsayımına karşın gerçekleşmiştir. Bu yazının amacı İranr17;daki karikatür krizi süresince meydana gelen hadiselerin gelişimini, nedenlerini, mahiyetini analiz etmek ve olası sonuçlarını öngörmeye çalışmaktır.

Olayların Gelişimi

Olaylar İRNA haber ajansına bağlı İran gazetesindeki bir karikatür ve 'Ne yapalım ki böcekler bizi böcekleştirmesin?' yazısıyla başlamıştır. Karikatürde böceğin Türkçe konuştuğu ve yazıda da 'insan dışkısından beslenen böceklerin' nasıl yok edilebileceği anlatılmaktadır. 'Öldürmekle tükenmeyecek olan bu böceklerin kökünü kazımak için insanların pisliklerini tuvalete yapmayarak bu böcekleri aç bırakmaları suretiyle yok edilmeleri gerektiği' yazılmıştır.

Karikatür ve yazı ilk anda İranr17;daki Azerbaycanlı öğrencilerin tepkisini çekmiş ancak yönetim bu tepkileri önemsemeyerek sessiz kalmıştır. Devletin sessizliği sorunun yayılmasına ve Tebriz dahil olmak üzere Güney Azerbaycan'ın tüm kentlerinde kitlesel ayaklanmalar gerçekleşmesine neden olmuştur. Yüz binlerce kişinin katıldığı bu gösterilerin ardından devlet söz konusu gazeteyi kapatıp sorumluları tutuklayarak olayları dindirmeye çalışmış ancak geç gelen özür halkı yatıştırmaya yetmemiştir. Devletin olaylara sert müdahale etmesiyle sonuçlanan gösterilerin bilançosu 50r17;den fazla ölü, yüzlerce yaralı ve binlerce tutuklu olmuştur.
Amerika'nın Kışkırtması Olasılığı

İran içindeki Azerbaycanlıların gösterileri 1980'den sonra en büyük devlet karşıtı eylem olarak sayılmaktadır. Eylemler çeşitli yorumlara neden olmuştur. Türkiyer17;deki bazı medya çevreleri olayları r0;besleme medyanın ürünü' ve ABDr17;nin kışkırtması olarak yorumlamıştır. Ancak karikatürün yayınlandığı gazete devletin resmi gazetesidir. Ayrıca karikatürün çizeri de İranr17;da devlete yakın olarak bilinen bir sanatçıdır.[i] Her olayda ABD'yi suçlayan İran devleti dahi çizeri 'ABD ajanı' olarak göstermemiştir.

İran'ı az çok inceleyen herkes Türklerin İran toplumunda fıkra kültürünün temel malzemesi olduğunu görmektedir. Bu yaygın fıkralar ince bir mizah anlayışından uzak, kaba ve aşağılayıcı üsluptadır. Farsların Türkler için kullandıkları kalıplaşmış 'Türk-e Her' (Eşek Türk) motifi bu kültürün en bariz göstergesidir. Türk fıkraları o kadar yaygındır ki, bunları yazmak ve söylemek Farslar arasında sıradan algılanmaktadır. Dolayısıyla gazetenin sorumluları bu karikatürün sonuçlarının nereye varabileceğini tahmin edememişlerdir. Görüldüğü gibi olayın kışkırtmadan öte, Farsların kendi dışındaki unsurları aşağı gören zihniyet ve kültürünün ürünü olduğu açıktır. İşin ilginç tarafı devlet bu durumun önüne geçmek yerine, kendi yayın organlarında yayınlanmasına olanak sağlamaktadır.

İran Devleti karikatürün çizerini değil 'Azerbaycan Türklerinin eylemlerini dış güçlerin kışkırtması' olarak nitelemiş ve bu görüş Türkiyer17;de bazı çevreler tarafından da dile getirilmiştir. İran-ABD gerginliğinin yaşandığı bir dönemde bu olayların gerçekleşmesi akla bu tezi getirebilir. Ancak derin bir analiz 'her olayı ABDr17;ye indirgeme' tuzağına düşmemeyi ve kolaycılıktan kaçınmayı gerektirmektedir.

ABD'nin bu olaydaki rolünü görmek için önce ABD'nin İran toplumu ve Azerbaycan Türkleri ile ilişkisini gözden geçirmek gerekmektedir. Birincisi 1979'dan sonra ABDr17;nin sadece İran devleti ile değil, toplumla da ilişkisi kesilmiştir. Halen rejimin baskısı ABDr17;nin toplumla ilişki kurmasını engellemektedir. ABD yalnızca yurt dışındaki İranlı elitlerle diyalog içindedir. Ancak bunların İran toplumu üzerindeki etkisi çok zayıftır. İran toplumu içinde Amerika sempatisi bir ölçüde mevcuttur. Ancak bu sempati rejim karşıtı siyasal seferberliğe dönüşebilecek bir faktör olmaktan uzaktır.

Özel olarak Azerbaycan Türklerine bakıldığında ise, ABD'nin nüfuzu yok sayılabilecek kadar düşüktür. Özellikle Azerbaycan milliyetçileri ile ABD arasında derin ve güvenilir bir ilişki bulunmamaktadır. ABD, İran'daki Azerbaycanlıların Türkçü-milliyetçi ideolojilerindeki 'anti-Ermeni' ve 'anti-Kürt' öğelerinden çekinmektedir. Azerbaycanlılar da ABDr17;nin Kürtlerle sıcak diyalogundan endişe duymaktadır(iran pjak a niçin savaş acmış.burdan belli.Cunku pjak turkiyeye karşı acılmış orgut degildir. iran kurdlerini bagımsızlaştırmak, iranı parcalamak icin)). Çünkü İran Kürtleri, Azerbaycan kenti olan Urumiyer17;yi Kürtlerin tarihi kentleri arasında görmektedir. Bu sebeple, Güney Azerbaycanlılar arasında Kürtlerin ABDr17;nin desteği ile Urumiyer17;yi ele geçirip, Türkiye-İran sınırında bir Kürt şeridi oluşturmaları endişesi mevcuttur. [ii]

ABD'nin bazı güney Azerbaycan milliyetçisi siyasiler ile görüştüğü inkar edilmez bir gerçektir. Bu durum yine de bir anlam ifade etmemektedir. Çünkü Azerbaycanlıların milliyetçi siyasi hareketliliği örgütlü değildir. Bütün milliyetçi kesimi birleştirecek ne bir lider ne de örgüt bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında söz konusu gösterileri hiçbir milliyetçi oluşumun düzenleyecek kapasitede olmadığını söylemek çok da zor değildir.

İran'da rejim karşıtı gösterileri ABDr17;ye atfetmek yönetimin geleneksel davranışıdır. Ancak bir taraftan tüm toplumun Ahmedinejad'ın arkasında Batı karşısında kenetlendiğini iddia edip diğer yandan ülkenin en büyük topluluğu olan Azerbaycan Türklerinin ayaklanmasını ABD'ye bağlamak rejim açısından bir çelişki doğurmaktadır. Zira bu, rejimin ABDr17;nin geniş kitlesel ayaklanma yaratma kabiliyeti olduğunu kabul etmesi anlamına gelir. Dolayısıyla olayları ABD'nin çıkarttığını kabul edersek, halkın tamamen rejimin arkasında olmadığını, tersine ABDr17;nin yanında olduğunu kabullenmek gerekir. Nitekim rejimin önemli bir bölümü ve İranlı analizcilerin geneli sorunu ABD kışkırtmasından ziyade ülke içi problemlerin sonucu olarak nitelemişlerdir.

.

ulugbekTR
10-31-2007, 11:51 PM
yazı alıntılarıya cok uzun. ancak karakterler bozuluyor. zaten 3 dakika birsey yapmsam site beni atıyor. bunu duzeltmek 2 saatimi alır. yazı yuzlerce sitede gecmektedir. ancak ben size turkiyeden bir site buldum. Burdan okuyabiliriz.
http://www.adanabul.com/forum/fotograf/22-mayis-2006-tebriz-iran-ayaklanmasi-2.html
Saygılar sunarım
(not olarak: iran o kadar alcak gostermey, burdaki turkleri hor gormeye calışmıştır ki, devlet okullarında kitaplarında ataturk dahil yuzlerce turk ulusu buyugunu eşşek kulaklı midas tavsiri ile cizmiştir)

Mgas
11-01-2007, 12:27 AM
'Şehit olmak istiyordun dileğin kabul oldu oğlum'

Terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Ercan Çiçek'in cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Kilis'e bağlı Elbeyli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehidin kardeşi Astsubay Kemal Çiçek de, "Biz de Kürt'üz, bu Türk-Kürt savaşı değildir. Kanı yerde kalmadı, kalmayacak da. Bu vatanı bölemeyecekler." dedi.

Şehit Uzman Çavuş Çiçek'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapıldığı Elbeyli ilçe stadına getirildi. Törende şehidin annesi Cennet Çiçek (56) ve babası Cuma Çiçek (60), oğullarından ve kızlarından ağlamamalarını, ellerindeki Türk bayraklarını daha yukarı kaldırarak sallamalarını istedi. Anne Cennet Çiçek, "Ağlamayacağım, sizler de ağlamayın, Ağlayıp da hainleri sevindirmeyeceğim. Oğlum, dilek kapın açıkmış, şehit olmayı diliyordun, dilediğin oldu, sen artık şehitsin." diye tepkisini gösterdi. Kız kardeşi Gülcan Çiçek de, "Kalleşler, insan arkadan vurulur mu? Bunlar hainler. Şırnak'ta daha binlerce Ercan var, benim binlerce Mehmetçik kardeşim var. Bir Ercan ölse, bin Ercan var." dedi. Çiçek'in tabutu, Alahan köyüne bağlı Uzunali mezrasına götürülerek toprağa verildi. Adem Yılmaz, Hasan Ayaz, Gaziantep

Allah'a sukur bunları goruyoruz ya...insallah daha basarılı olur.

ulugbekTR
11-01-2007, 03:10 AM
İns. Tek Temennimiz Odur

yavuz
11-01-2007, 08:22 AM
Ya benimle alay geciyorsun, Ya beni olcuyorsun, Ya şaka yapıyorsun, takılıyorsun, yada senin gercekten goruslerin boyle.
Sen nasıl azarilerle, Hem kendi hem turk sivil hakını olduren, intihar sevdalısı, katil bozmaları Kurdlerle bir tutarsın. Hangi mantık.
Sen nasıl iran-azari ile turkiyeye-kürd ilişkilerini aynı kefeye koyarsın
-----------
Biz kürdlere baskı uygulamadık. Yanı başımda kurdler 3 gece boyunca kurtce şarkilar soylediler, biz hic olay çıkarmadık, baskı uygulamadık.
Ulusa kanallarda bile kurtce diziler yayınlandı. Biz yasaklamadık.
Konyanın içinde, turkluk yurdu karaman'ın içinde bile binlerce kurd kurtce konuşuyor.
Biz onlara insan dışkısı yiyen böcekler demedik. Biz kardeşiz, Biz biriz, sen bizim kardeşimissin dedik.
Azeri vatndaşlarımız ile katil kurd cetecilerini aynı kefeye koyan zihniyeti kınıyorum:twisted::twisted:

Bir yazi yaziyordum da yanlis butona bastim, gitti. Simdi ugrasamayacagim o kadar seyi tekrar yazmaya. Ac, oku Iran ve Turkiye'nin tarihlerini. Oyle konusalim.

yavuz
11-01-2007, 08:32 AM
Her neyse boyle de Iran'i savunuyormus gibi oldum. Iranlilarin yaptigi ayiptir tabii, katiliyorum. ;)

ulugbekTR
11-01-2007, 09:31 AM
Bir yazi yaziyordum da yanlis butona bastim, gitti. Simdi ugrasamayacagim o kadar seyi tekrar yazmaya. Ac, oku Iran ve Turkiye'nin tarihlerini. Oyle konusalim.

İranin da turkiyeninde tarihini biliyorum.
Dostluk cetelesinide biliyorum
İmtihanınıza hazırım gomutanım

iranın tarihini gec. once yukarıyı tam olarak oku.

yavuz
11-01-2007, 09:43 AM
Okudum merak etme. Ama Iran'in bolgede "isgalci" olmadigini da bilmeni isterim... O topraklarda Iran'in hakki vardir. Ama hakkindan fazlasini istedigi konusunda da hemfikiriz sanirim?

Dipnot: Tahminimce(bazi kaynaklara gore de diyebiliriz) 35 milyon Turk yoktur Iran'da. O sayi abartilidir. Hadi diyelim ki; 35 milyon(yeni haliyle 35 ytl*) Turk vardir, bir o kadar da Fars'in oldugu reddedilemez.

* evet igrenc bi espriydi, olmamaliydi. :lol:

yavuz
11-01-2007, 10:11 AM
hayatinda Rus gormemis insanlardan "rusya benden uzak dursun" gibi sozler normaldir. hayatinda rus politikasini suzmeye calismamis cehalete soz geciremezsin kardes onun icin bosuna cebellesme :) onlar 10 sene once PKK'ya elalti yardim eden sovyete bakar bibirbibir oter hepsi o.. Turkiye cecenlere kucak acti onlar da pkk ya o kadar basit...

Alttan alttan laf sokma. Cecenler'le, PKK'li teroristleri de bir tutma. Gulerler adama. :lool:

Ruslar, tarihte her zaman en buyuk dusmanlarimiz olmuslardir. Bunu da azicik tarih okuyarak ogrenebilirsin. Elin degmisken Iran tarihini de oku Ulugbek'in dedigi gibi. ;)

chepny
11-01-2007, 10:40 AM
İran topraklarını yaklaşık bin sene Azeriler yönetti, bırakın 80 sene de farslar yönetsin :D

Ayrıca İranda 18 Milyon azeri varmış.

NativeAmerican
11-01-2007, 03:49 PM
Alttan alttan laf sokma. Cecenler'le, PKK'li teroristleri de bir tutma. Gulerler adama. :lool:

Ruslar, tarihte her zaman en buyuk dusmanlarimiz olmuslardir. Bunu da azicik tarih okuyarak ogrenebilirsin. Elin degmisken Iran tarihini de oku Ulugbek'in dedigi gibi. ;)len yavuz, ise tepeden bak beh :) tamam bize gore cecen terorist degil direnisci ve pkk terorist. ama ulkelerarasi iliskilerde menfaat soz konusu. eger vicdana birakirsak, Rus'a gorececen terorist, pkk bagimsiz icin savasan bir parti gibi olur.
Turk ulkeleri bile olsa, cikar soz konusu. yani kimse kimseyi duygusal olarak sevmez, asik olmaz bu iliskilerde. menfaat soz konusu. onun icin ya "cecen ve pkk terorist, ya da cecen ve pkk bagimsizlik icin savasan bilmem neciler".. yani rus bize "siz cecene terorist deyin biz de pkk'ya terorist diyelim" diyecek ve karsilikli is yapacan. bunun yolu budur. bilmem anlatabildim mi canem benim :cool:

Turkler olarak, topraklara saygiliyiz. Komsumuz iranla iyi gecinebiliriz. sinirlarimizi paylasiyoruz. Azerileri konumu bugun Iranda iyidir. Ve Iran Persiya olarak yuzyillardir o topraklarda, bizimle beraber komsudur. karsilikli saygi duyabiliriz. bircok azeri iranda politikada onemli adimlar bile atmaktadir.

ve de, tamam anliyoruz, Turkun Turkten baska dostu yoktur, tamam cok harika ve gercekci bir soz fakat dusunun, cikar iliskileri soz konusu. Rusya bizim komsumuz, sinirlarimizi paylasiyoruz. sica sica iyi gecinmek zorundayiz. kardesim Ataturk bosuna dememis "yurtta sulh cihanda sulh" diye. komsularimiz ile ne kadar iyi gecinirsek o kadar karli oluruz (haaa bak simdi Yunanistani, Ermenistani salla gitsin bu arada bunlarin komsulukla alakasi yok".. Rusya ile iyi gecinirsen sana kotu birsey yapmaz. Vallahi yapmaz billahi yapmaz gardesim...

Kurnaz olalim Kurnaz... hep vere vere ulkemizin omru somruldu, biraz kurnaz olalim biz digerlerinden somurelim.

BOZ-OK
11-01-2007, 04:01 PM
Ayrıca İranda 18 Milyon azeri varmış.

Bayaa cokmus yau...:shock:

Temur
11-02-2007, 02:59 AM
Terörle mücadele tamamen özel harekât tipi olursa, terör oldukça etkisiz hale getirilebilir diye düşünüyorum... Teröriste hedef saldıralacak kolay lokma bırakılmamalı Karakollar ,küçük birlikler vs tamamen kalkmalı çünkü hepsi hedef ve en çok şehit verilmesine sebep olan yerler. Kışlalar çok güvenlikli ve orta büyüklükte olmalı. Aşırı büyük olursa asayiş ve hakimiyet(kontrol) zorlaşır çok küçük olursa terörist vurkaçlarına hedef olur.

Mgas
11-02-2007, 03:22 AM
Terörle mücadele tamamen özel harekât tipi olursa, terör oldukça etkisiz hale getirilebilir diye düşünüyorum... Teröriste hedef saldıralacak kolay lokma bırakılmamalı Karakollar ,küçük birlikler vs tamamen kalkmalı çünkü hepsi hedef ve en çok şehit verilmesine sebep olan yerler. Kışlalar çok güvenlikli ve orta büyüklükte olmalı. Aşırı büyük olursa asayiş ve hakimiyet(kontrol) zorlaşır çok küçük olursa terörist vurkaçlarına hedef olur.

Ya simdi o gorus cok yanlıs. Burası avrupa degil. Avrupadaki terorist ile bizim teroristimiz bir mi? Bizim karsımızda milyonlar var. Evet catısmalar kucuk muharebeler halinde ama bunlar yapbozun bir parcası. Bunları birlestirince koca bir savas cıkıyor karsınıza.

Ozel harekatcı mı yok? Rahmetli Cem Ersever anayasadaki gecici madde misali kurmadı mı Jitem'i ? Bunlar bizde yok degil var ama sadece bunlarla yurutulebilecek bir mucadele tipi yok.

Ben 40 gun egitim ile savasa atılan asker modeline karsı degilim
ancak 40 gun egitimi antalyada verdikten sonra dagına basına atılan asker modeline karsıyım. Bir daga cıktın mı oranına havası, arazi...carpar adamı. Sen daga gonderecegin adamı dagda yetistireceksin bu basit bir mantık.

Yani bizim terorle mucadele mantıgıda cok acayip. Ciddi anlamda "dun beraber cay icitigin adamla bugun catısıyorsun" Catısma sırasında da heralde "catısma bitsede bir cay demlesek" diye dusunuyorsundur.

Mantık cok farklı. Eline silah var mı? Terorist. Koyde mi "vatandas"

Dun dagda gordugunu bugun koyde goruyorsun...hos.

Dagda terorist avlamak bataklıkta sivrisinek avlamaktan farksız. Bitmez. 24 yıl mı oldu 48 olsun..bitmez. O bataklıktan beslenen serefsizler her cepheden indirilmeden bitirilemez.

Yanısıra

"Yok devletin bu isten cıkarı var, aman devlet kaldırmıyorsa bir sey biliyordur..." turu seylerede girmeye gerek yok. Bir askerin bir damla kanını bu zihniyetdeki hic kimseye degismem.

"Bu isten devletin karı var" gorusu dogru olsa dahi vatandasın hicbir karı yok. Yani vatandas evladını kaybediyor devlet kazanıyor. Demokrasi ile yonetilen bir ulkede bu adaletsizlik degil midir? O zaman kaynakta devlet dahi varsa devlet de indirilecek demektir.

Demir Kağan
11-02-2007, 05:08 AM
Millet devlet icin degildir zaten Alper, devlet millet icindir. Ancak gel gor ki Turk milleti devleti kurar ve isler tamamen tersine doner..

ulugbekTR
11-02-2007, 05:10 AM
iRAN 18MİLYON DEDİ DİYE 18MİLYON OLMAZ
CİNDE 30MİLYON UYGUR VAR DİYOR O ZAMAN 30MİLYON UYGUR MU VAR

BOZ-OK
11-02-2007, 05:47 AM
iRAN 18MİLYON DEDİ DİYE 18MİLYON OLMAZ

18 milyon yok mu yoksa? :(

CİNDE 30MİLYON UYGUR VAR DİYOR O ZAMAN 30MİLYON UYGUR MU VAR

30 milyon yok mu yoksa? :(

Not: 30 milyon bayaa iyi rakammis yau...:cool:

chepny
11-02-2007, 06:10 AM
Kürtler de Türkiyede 30 milyon kürt var diyor :D ama Türkiyedeki kürt sayısı 8 milyonu geçmez.

Doğu Türkistandaki uygur sayısı 30 milyon olarak tahmin ediliyor. Ama çinliler 12 milyon uygur var diyor.

BOZ-OK
11-02-2007, 06:17 AM
Kürtler de Türkiyede 30 milyon kürt var diyor :D

Yok devenin basi, daha neler... :cool:

Not: Bu mantiga gore Turkiye'de Turkler azinlik... Nereye gitti bu Turkiye Cumhuriyetini kuran Turkler yau? :(

ulugbekTR
11-02-2007, 06:24 AM
18 milyon yok mu yoksa? :(

30 milyon yok mu yoksa? :(

Not: 30 milyon bayaa iyi rakammis yau...:cool:
Uygurların nufusu Türkiye'nin 2 katından cok
Ama cin onları silmeye calisiyor.

BOZ-OK
11-02-2007, 06:25 AM

Haa, o zaman baska... Iyiymis bayaa yau...:cool:

ulugbekTR
11-02-2007, 06:27 AM
Kürtler de Türkiyede 30 milyon kürt var diyor :D ama Türkiyedeki kürt sayısı 8 milyonu geçmez.

Doğu Türkistandaki uygur sayısı 30 milyon olarak tahmin ediliyor. Ama çinliler 12 milyon uygur var diyor.
Abi senin dedigin 1984 sayimi
Ozaman fakirlerdi, rusvet veremeyince nufus dusuk kaliyordu
Simdi artik rusvet verebiliyorlar. Acaip nufus patlamasi var

chepny
11-02-2007, 07:00 AM
Abi senin dedigin 1984 sayimi
Ozaman fakirlerdi, rusvet veremeyince nufus dusuk kaliyordu
Simdi artik rusvet verebiliyorlar. Acaip nufus patlamasi var
Doğu Türkistan’da 1993 yılında Çin hükümeti tarafından yapılan nüfus sayımında, nüfusun 16.052.648 olduğu açıklanmıştır. Bölge nüfusu etnik açıdan çeşitlilik göstermektedir. Bölgenin büyük çoğunluğunu oluşturan Uygurlar, Çin’in Sincan-Uygur Otonom Bölgesi olarak da ifade ettiği Doğu Türkistan’ın yerlileridir. 1993’te Çin hükümeti tarafından yapılan sayıma göre, Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurların nüfusu 7.589.468 olup bölgenin toplam nüfusunun %47’sini oluşturmaktadır. Bölgedeki ikinci büyük çoğunluk, toplam nüfusun %37’sini teşkil eden Han milletidir ve nüfusu 6.036.700’dür (Çin ordusu hariç). Ülkenin üçüncü büyük çoğunluğunu oluşturan millet Kazak Türkleri olup 1.196.416 kişiyle toplam nüfusun %7,3’ünü oluşturmaktadır. Ayrıca, Doğu Türkistan’da 732.294 Hui (Çin Müslümanları), 154.282 Kırgız Türkü, 149.198 Moğol, 36.785 Şibe (Çinli), 36.108 Tacik, 18.856 Mançu, 12.782 Özbek Türkü, 8560 Rus, 5827 Dağur ve 4440 Tatar Türkü yaşamaktadır.

chepny
11-02-2007, 07:10 AM
Güzel bir hayal gücü...

Doğu Türkistanın yüzölçümüne bakıp ta aldanma. Bu toprakların büyük çoğunluğu çöl olup yerleşime müsait değildir. Neredeyse Türkiyenin yüzölçümüne eşit bir alanda hiç insan yaşamıyor. Yine ülkenin bir kısmını oluşturan Tanrı dağlarının uzantısı olan kısımlarda da insan yaşamıyor.

Mgas
11-02-2007, 09:11 AM
Millet devlet icin degildir zaten Alper, devlet millet icindir. Ancak gel gor ki Turk milleti devleti kurar ve isler tamamen tersine doner..

Onu anlatmaya calıstım bende. Sende mi beni yanlıs anladın Demir Kagan? Bir sen kalmıstın...:)

yavuz
11-02-2007, 09:54 AM
len yavuz, ise tepeden bak beh :) tamam bize gore cecen terorist degil direnisci ve pkk terorist. ama ulkelerarasi iliskilerde menfaat soz konusu. eger vicdana birakirsak, Rus'a gorececen terorist, pkk bagimsiz icin savasan bir parti gibi olur.

Hadi Cecenleri sattik diyelim cikarlarimiz icin; Cecenler gibi yetmis iki millet daha var bagimsizligi hak eden, Rusya'da...

El-Insaf!

yavuz
11-02-2007, 10:00 AM
Iran'da tas catlasin 20 milyon Turk vardir. Kaynaklarda oynama olabilir ama bir kaynak 15, oburu de 35 demezki! Ortayi bulalim, 22,5 olsun. :P

Turkiye'de de 8 milyondan cok Kurt vardir gibi geliyor bana, 10 falan. :P

Dogu Turkistan'daysa Turkler cogunluk olup, diger Turk Devletleri gibi pek bir nufusa sahip olmamasi muhtemeldir. Daglik ve colden meydana gelen alanlarda, malum, insan yasayamiyor... Iklim de buz gibi, kim yerlesir Dogu Turkistan'a yahu? :P

Ruslar 1, Cinliler 2...

Kara listede 3. sira icin Ingilizleri mi, Yunanlari mi onerirsiniz? :evil:

NativeAmerican
11-02-2007, 11:22 AM
cihad felan yap hizbullaha katil yavuz...
gel say bakalim bu yetmis iki milleti hadi bekliyorum. bilelim kimler bagimsizlik istiyor, senin dedigin gibi 72 millet

yavuz
11-02-2007, 11:34 AM
Sen say bakalim Iran'daki Turkleri. O kadar kucumsuyorsun ki; duyan-goren bir avuc insan sanacak...

Ayrica, CIHAD etmek, fetihte bulunmak, Musluman'in dunyadaki en onemli yasama sebeplerindendir. Bizim cihadimiz, fethimiz gonullerde olur. ;)

BOZ-OK
11-02-2007, 11:43 AM
Sen say bakalim Iran'daki Turkleri. O kadar kucumsuyorsun ki; duyan-goren bir avuc insan sanacak...

Valla sayilari o kadar coksa Iran ciddi bir bolunme tehlikesiyle basbasa demektir... Zavalli Iran, onlari kimse bizden daha iyi anlayamaz... :cool:

Ayrica, CIHAD etmek, fetihte bulunmak, Musluman'in dunyadaki en onemli yasama sebeplerindendir.

Ohomm... Fazla da abartmayalim Yavuz... :cool:

Bizim cihadimiz, fethimiz gonullerde olur. ;)

Boyle soolenince guzel duruyor bayaa degil mi? Havali bi soz... Bobsitil olmus yani... :cool:

yavuz
11-02-2007, 11:52 AM
Ohomm... Fazla da abartmayalim Yavuz... :cool:

Boyle soolenince guzel duruyor bayaa degil mi? Havali bi soz... Bobsitil olmus yani... :cool:

"Feth etmek" demek Turkce ne demektir? Bilirsin abi sen, bizi de bilgilendir... ;)

ulugbekTR
11-02-2007, 12:57 PM
Doğu Türkistan’da 1993 yılında Çin hükümeti tarafından yapılan nüfus sayımında, nüfusun 16.052.648 olduğu açıklanmıştır. Bölge nüfusu etnik açıdan çeşitlilik göstermektedir. Bölgenin büyük çoğunluğunu oluşturan Uygurlar, Çin’in Sincan-Uygur Otonom Bölgesi olarak da ifade ettiği Doğu Türkistan’ın yerlileridir. 1993’te Çin hükümeti tarafından yapılan sayıma göre, Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurların nüfusu 7.589.468 olup bölgenin toplam nüfusunun %47’sini oluşturmaktadır. Bölgedeki ikinci büyük çoğunluk, toplam nüfusun %37’sini teşkil eden Han milletidir ve nüfusu 6.036.700’dür (Çin ordusu hariç). Ülkenin üçüncü büyük çoğunluğunu oluşturan millet Kazak Türkleri olup 1.196.416 kişiyle toplam nüfusun %7,3’ünü oluşturmaktadır. Ayrıca, Doğu Türkistan’da 732.294 Hui (Çin Müslümanları), 154.282 Kırgız Türkü, 149.198 Moğol, 36.785 Şibe (Çinli), 36.108 Tacik, 18.856 Mançu, 12.782 Özbek Türkü, 8560 Rus, 5827 Dağur ve 4440 Tatar Türkü yaşamaktadır.
1-abi kendi guzel agizcagizinla soyluyorsun Çin hükümeti tarafından yapılan sayım diyorsun
Ve sen bu sayıma inanıyorsun.Adam zaten yok etmek yok gostermek derdinde.

2-Sonra tutup uygur kazak diye ayirdiğini görüyorsun
Ozman türkiyede ayrılır, laz, afşar, türkmen..............

3-1993 yılı oldugunu kendi agızcagızınla soyluyorsun
Birde sormak istediğim birşey var. gördügüm bu. acaba görüş bildireni birşey soyleyeni yalanlamak, horlamak cok buyuk bir meziyet mi?
Hayır ne soylesem yalanlıyorsunuz, ne soylesem bilgili oldugunuzu sgozumuze sopkmak icin caba sarfediyorsunuz
Yahu arkadaşlar bir konuda da beni destekleyin yahu
Allah1 ve Muahemmed onun rasuludur dersem acaba beni yalanlarmısınız diye düşünüyüroum
Tamam ben sizi biliyorum. Hepiniz mullosunuz. Ben yazı yazmasını bilmeyen, hayalci, sallayan biriyim.Başınız göge erdimi
(GENEL OLARAK SÖYLÜYORUM)

NativeAmerican
11-02-2007, 01:12 PM
agizcagiz ne guzel kardesim? agiz mi demek istedin? cunku Chepny arkadas bilgisayarin klavyesini agzi ile degil parmaklari ile kullaniyor da, soyliyeyim dedim (:

yavuz
11-02-2007, 01:17 PM
2-Sonra tutup uygur kazak diye ayirdiğini görüyorsun

Kaynaklarda, Kazakistan'da bile ayriliyor "Kazak su kadar, Kirgiz, Ozbek su kadardir" diye. ;)

yavuz
11-02-2007, 01:19 PM
Allah1 ve Muahemmed onun rasuludur dersem acaba beni yalanlarmısınız diye düşünüyüroum

Valla belli olmaz. :lool:

chepny
11-02-2007, 02:03 PM
ulugbekTR kardeşim;
Doğu Türkistanın benim için yeri ayrıdır. Doğu Türkistan sevgim diğer Türk yurtlarına olan sevgimden daha fazladır. Birgün Doğu Türkistan için ölmek vazifesi bana düşerse, içinde bulunduğum vaziyetin imkan ve şeraitini asla düşünmem. Bu yüzden hiç gitmediğim halde Doğu Türkistan hakkında fazlasıyla bilgiye sahibim. Yani bu benim çok bilmişliğimden değil, Doğu Türkistan sevgimden kaynaklanan bir durum ;)

Doğu Türkistan hakkında bilgi edinmek istiyorsan, bunu Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin kaynaklarından öğrenebilirsin...

http://www.gokbayrak.com/

BOZ-OK
11-02-2007, 02:21 PM
"Feth etmek" demek Turkce ne demektir? Bilirsin abi sen, bizi de bilgilendir... ;)

Valla Yavuzcum, ben bu acma isini, etek felan gibi alanlarda yapmayi daha rantabil buluyom anam... Daha bi "gaza ruhu" ve "sevk" veriyo insana... Gafil ne bilir tabii, o baska... Hadi serefe...:cool:

ulugbekTR
11-02-2007, 02:24 PM
ulugbekTR kardeşim;
Doğu Türkistanın benim için yeri ayrıdır. Doğu Türkistan sevgim diğer Türk yurtlarına olan sevgimden daha fazladır. Birgün Doğu Türkistan için ölmek vazifesi bana düşerse, içinde bulunduğum vaziyetin imkan ve şeraitini asla düşünmem. Bu yüzden hiç gitmediğim halde Doğu Türkistan hakkında fazlasıyla bilgiye sahibim. Yani bu benim çok bilmişliğimden değil, Doğu Türkistan sevgimden kaynaklanan bir durum ;)

Doğu Türkistan hakkında bilgi edinmek istiyorsan, bunu Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin kaynaklarından öğrenebilirsin...

http://www.gokbayrak.com/
sevgili kardeşim Gerçekten çok sevindim daha oncede hhatırlarsan bunun için sana teşekkür ettim.
Hatta sırf birisinin avatarında türkistan bayragı var diye sordum, azarı da yedim.
Dogu turkistan benimde aşık olduğum yerdir.
Konyadayım ben zaten. Derneğinde uyelerindenim. İsa Yusuf Alptekinle tanıştığımda yaşım 12iydi.Belki bilginiz dahilindedir o taraftan kacan kardeslerimiz buraya yerleştirildi.
Madem bu kadar seviyoruz o zaman en buyuk dusmanimizin kaynaklarını belge olarak sunmayalım
Dogu turkistanda yerli halka icsi verilmedigini benliginin yok edilmesi icin ÇİN içlerine işci olarak gonderildiklerini, kadınların genc kızların devlet işi bahanesiyle Çin iÇlerine goturulup seks kolesi olarak calıştırıldıklarını, nufusu yok etmek için herşeyiyle mucadele ettiklerini biliyoruz
Peka o zaman nicin onların verisine inanıyoruz ki?

yavuz
11-02-2007, 02:26 PM
Valla Yavuzcum, ben bu acma isini, etek felan gibi alanlarda yapmayi daha rantabil buluyom anam... Daha bi "gaza ruhu" ve "sevk" veriyo insana... Gafil ne bilir tabii, o baska... Hadi serefe...:cool:

Hakikat kimine neyde, kimine meyde gorunur tabii... ;)

Bize de aynadaki hayali gorunuyo, idare ediyoruz artik o kadariyla, Ustadim...

BOZ-OK
11-02-2007, 02:26 PM
ulugbekTR kardeşim;

Hadi hadiii... Hem Cin agziyla konus, hem Dogu Turkistan'daki 30 milyon (bi rivayete gore bunun 2 kati) Uygur'u inkar et, ondan soora da "yok ben dogu Turkistani soyle severim, yok ben accaip Uygur dostuyum" felan de... Yemezler... Bu milletin uyanik evlatlarini kandiramazsin.... :cool:

chepny
11-02-2007, 02:28 PM
Hadi hadiii... Hem Cin agziyla konus, hem Dogu Turkistan'daki 30 milyon (bi rivayete gore bunun 2 kati) Uygur'u inkar et, ondan soora da "yok ben dogu Turkistani soyle severim, yok ben accaip Uygur dostuyum" felan de... Yemezler... Bu milletin uyanik evlatlarini kandiramazsin.... :cool:
Tüh yakalandık :D

Ordan çin ajanı olduğum belli oluyor mu? :lol:

BOZ-OK
11-02-2007, 02:29 PM
Tüh yakalandık :D

Ordan çin ajanı olduğum belli oluyor mu? :lol:

Keske gozlerini selobantla cektirmeseydin... Cok belli oluyo vallaa...:cool:

ulugbekTR
11-02-2007, 02:31 PM
Hani bir şarkı vardı ya
Gozun kara kaşın kara komurcu mu baban senin
O gibi masallah senin baban lpg dolum tesislerinde heralde
İyi gaz vermişin valla :D:D:D:D

chepny
11-02-2007, 02:36 PM
Ula beni çinli yaptınız çıktınız :D
Az önce de yavuz beni laz yapmıştı :lool:

Dikkat ettiyseniz iletilerimde çin kaynakları bugün için 12 milyon diyor ama gerçekte 30 milyondur diyorum ;)

yavuz
11-02-2007, 02:39 PM
Dikkat ettiyseniz iletilerimde çin kaynakları bugün için 12 milyon diyor ama gerçekte 30 milyondur diyorum ;)

Bu Laz oldugun gercegini degistirmez abi. :lol:

BOZ-OK
11-02-2007, 02:46 PM

Ey ummeti Muhammed, iste gorun bu Cin oyununu !!! Once 12 milyon diyor, sonra da 30 milyona cikip guya bizim gonlumuzu alip, ne kadar Uygur dostu oldugunu gostermeye calisiyor !!! Sanki bu milletin uyanik evlatlari aslinda Dogu Turkistan'daki Uygur nufusunun bunun 2 misli oldugunu bilmezmis gibi !!!

Hadi hadi, 50 milyona cik da senin guzel hatirin icin anlasip, sulh olalim...:cool: